Laatusarjat televisiossa ja muualla

Kysymys: Onkos tuo omenatv;ssä pyörivä Foundation-sarja kuinka uskollinen Asimovin kirjoille? Vai onko mitään tekemistäkään näiden kanssa?
Ei ole uskollinen. Itse lukaisin juuri Säätiö-trilogian tuon sarjan 1-kauden katsomisen jälkeen ja totesin, että sarja oli parempi. (Kaikki kunnia Asimoville, mutta kyllä aika on syönyt kirjojen tehoa.)

Jos siis haluaa hiilipaperikopion kirjoista, niin kannattaa välttää. Jos taas haluaa mielenkiintoisen uudelleentulkinnan, johon on sekoitettu sisältöä Imperiumi-kirjoista (en ole vielä lukenut niitä itse, mutta olen ymmärtänyt, että niistä on ammennettu jotain osioita sarjaan), niin kannattaa katsoa.

Siilo kannattaa myös katsoa. Ja sitten lukea kirjat, jotka ovat parempia.
 
Tuli joskus kauan sitten (80-luvulla) koko säätiö-sarja luettua läpi. Silloin tuntui, että universumi aukesi ilmien edessä. Kesän alussa ajattelin kuunnella ainakin muutaman kirjan. Eka jäi kesken. Tuntui todella hitaalta ja vanhalta. Ehkä sitä on itse vuosikymmenien aikana kehittynyt typerämpään ja lyhytjänteisempään suuntaan?
 
Saako spoilerittoman vastauksen että miksi kesken? Lässähtikö sarja vai vain oma kiinnostus?
En oikeastaan osaa sanoa miksi. Ehkä se oma kiinnostus lähti omille teilleen, tuli muuta katsottavaa tahi muuta. Ei sarjan sisällöstä johtunut, vaan kun tuli vähän taukoa, niin se sitten pääsi aika pitkäksi. Kai sitä pitää vaikka jonkin episode guiden avulla ne oleelliset jaksot vilaista, joskus, niin ei jää maraton kesken viittä metriä ennen maaliviivaa.
 
ohhoh! lisää erittäin kovia uutisia koskien prätkähiiriä. kun saadaan Ryan Reynolds ja hänen yrityksensä Maximum Effort mukaan, näyttäisi siltä että sarja on tulossa ryminällä ja isosti takaisin :), saas nähdä mitenkä nimekkään castin he tähän lopulta saavat, Reynoldshan voisi itse ottaa tuosta Vinskin ääniroolin kerta mukana projektissa.

 
Luin tai kertasin Säätiö-trilogian ennen kuin aloin katsomaan Foundationin ensimmäistä kautta. Ehkä se helpotti jollain tavalla seuraamista. Hyvä sarja joka tapauksessa.

Olisin muuten missannut kakkoskauden, ellen olisi alkanut taas seuraamaan tätä ketjua. Hyvät sarjat julkaistaan ziljoonassa eri palvelussa :D
 
Viimeksi muokattu:
DC kustantamon Titans sarjan neljäskausi paukahti Netflixiin tovi sitten ja katsoin sen tuossa lävitse. Kyseinen kausi jää myös sarjan viimeiseksi. Kirvestä tuli jo vikaa kautta alkaessa kuvaamaan.

Mä olen ollut tän sarjan iso fani ja eka jakso aiheutti aikoinaan aikamoiset kylmät väreet, sen verran sarjakuvauskollinen näyttelijä oli löydetty esittämään Dickiä, alias Nightwingiä. Ja tunnarin musiikki on yks kovimpia kautta aikojen.

Neljäs kausi kuitenkin oli pettymys, sarjan suurin haaste läpi kausien on ollut haastava (=kallis) hahmokatras. Mukana on Nightwingin lisäksi Peto, Saatanan tytär, avaruuden muukalainen ja teräsmiehen poika, joten taistelukohtauksiin upposi fyrkkaa.
Etenkin Peto, joka voi muuttua villieläimeksi, tuntui syövän valtaosan budjetista läpi kausien. Ekoilla kausilla eläimet muistutti aika köykäsiä otuksia, mutta kausittain budjetin kasvaessa myös eläimet alkoi muistuttaa esikuviaan, tätä toki kompensoidaan sillä että Pedon taistelut vähenevät koko ajan.

Toinen suuri ongelma on, että Metropolitanin uhat eivät riitä erikoisvoimia sisältävälle poppoolle vaan vihollisetkin täytyy olla maapalloa uhkaavia, jolloin Nightwing näytti vähän naurettavalle heiluessaan kahden tähtisadetikun kanssa itse Saatanaa vastaan.
Sarjan kohokohdat olikin kun vihollisena oli Red Hood tai joku muu kuolevainen.

Neloskaudella haluttiin closaus kaikille hahmoille ja sarjassa nähdäänkin melko varmasti kaikkien aikojen paskin supersankarijakso, jo jakson nimi, joka on hassuttelevasti lainattu klassikkokomedialta; dude where's my Gar, kertoo että mitä on luvassa.

Oli muuten koko sarjan ainut jakso mitä vaimo eksyi katsomaan ja vaimo sanoikin että ihan kun olisi katsonut lapsuuden Summeri sarjaa. Enkä edes voinut kieltää mielleyhtymää 2000- luvun alun lapsuuden aamujen pelastajaan.

Onneksi tuota synkkää hetkeä lukuunottamatta sarja on pääosin hyvä, paikoitellen jopa erinomainen ja sopivan erilainen Marvelin sarjoihin nähden.

Suositus supersankaritrikoofanaatikoille.
 
Viimeksi muokattu:
Katsoin eilen viimeisen jakson sarjasta The Blacklist (2013-2023). Viaplaysta. Kymmenen vuotta tehtiin sarjaa. Hyvä sarja kyllä, jaksoi pitää otteessaan loppuun asti. Sarjan isoin pettymys matkalla oli, kun pääosanesittäjä Megan vaan löi hanskat tiskiin ettei enää kiinnosta tätä tehdä. Luulis, että näyttelijöillä on sopimus tehdä sarja loppuun, ellei sairaus tai joku muu itsestäriippumaton asia estä sitä. Se on tietysti asia erikseen mutta että ''en jaksa enää eikä kiinnosta'' ei pitäisi riittää. Se on katsojia kohtaan väärin.

Netlixistä katsoin loistavan aikuisten animaation, Archerin. 13 kautta sarjaa tehty, kaikki löytyy netflixistä. Kausi 14 päättää sarjan, joka tulee vielä tänä vuonna. Tämän parissa saa nauraa, niin hulvatonta sähläystä on vakoojien meno. Vahva suositus jos vielä katsomatta.

Discovery+ on katsonut loistavia auto-ohjelmia Wheeler Dealer ja Top Gear. Dealerista olen katsonut 17 kautta, kausi 18 on tällä hetkellä uusin. Top Gearista menossa vielä jaksot, joissa Hammond, May ja Clarkson. Uusilla juontajilla olevia jaksoja en ole koskaan katsonut, nekin pitää tarkistaa. Samoin sitä Amerikan Top Gearia en ole koskaan katsonut, sekin pitää tsekata. Mielenkiinnolla odotan Top Gear Suomi ohjelmaa, joka alkaa keväällä 2024.
 
Mielenkiinnolla odotan Top Gear Suomi ohjelmaa, joka alkaa keväällä 2024.
Herää sellanen kysymys, että tietääköhän Suomi-version juontajakolmikko autoista mitään? Voihan ohjelma yllättää, mutta olen kyllä vähän skeptinen. Ei Clarkson, Hammond ja May komboa voita mikään.
 
Peacemaker on ihan hiton hyvä ja nyt vain harmittaa, kun toista kautta joudutaan odottamaan siihen asti, että James Gunn saa kuvattua Superman elokuvansa.
 
Herää sellanen kysymys, että tietääköhän Suomi-version juontajakolmikko autoista mitään?
Hyvä kysymys. Tofferin ja Leikolan autohistoriasta en tiedä mitään. Selänne omistaa kyllä kymmeniä autoja mutta tuskin on itse purkanut, liannut käsiään niiden takia vaan ostanut ne valmiina tai teetättänyt ne jossain.
 
Witcherin kolmas kausi tsekattu ja ristiriitaiset fiilikset jätti, vaikka kaksi ekaa olivat molemmat erinomaisia.

Tuntuu siltä, että Cavill ei kertonut kellekään lähtöaikeistaan kunnes vasta paljon sen jälkeen, kun sarjan kausi oli jo kuvattu ja purkissa. Tässä näet ei ole mitään merkkejä siitä, että pedattaisiin loppua tai edes muutosta. Teoriassa kauden kuudes jakso olisi mainio cliffhanger, josta voisi jatkaa uudella näyttelijällä ja eräänlaiselta puhtaalta pöydältä, mutta kausi jatkuu vielä kahden jakson verran sen jälkeen. Ongelma onkin ettei kumpikaan jaksoista ole järin hyvä, eivätkä ne tunnu kuuluvan tälle kaudelle.

Mutta tiedä sitten olisiko fiilis sama, jos ei tietäisi Cavillin poistuvan roolista. Nyt jaksot petaavat neljättä kautta ja sen suuria haasteita, mutta takaraivossa on muistutus sitä, että kaikki tulee olemaan erilaista ensi vuonna.

Koska kukaan ei tiedä mitkä syyt saivat Cavillin lähtemään tuotannosta (tosin veikkaus, että hän luuli Supermanin olevan varma nakki on ehkä se todennäköisin selitys), niin Witcher jää auttamatta outoon limboon, joka asettaa neljännelle kaudelle todella vaikean lähtöpisteen. Varsinkin kun Liam Hemsworth on näyttelijänä about yhtä kiinnostava kuin märkä paperikassi.

Tästä huolimatta valtaosa kaudesta oli tuttua ja turvallista Witcheria, joka maittaa itselle kerta toisensa jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:
Liam Hemsworth on kyllä yksi kaikkien aikojen valjuimmista tunnetuista näyttelijöistä.

Toivottavasti tyyppi puhkeaisi vihdoin kukkaan - onhan noita tapahtunut aikaisemminkin, mutta ei nyt tule heti mieleen nimiä.

Edit: piti vielä lisätä, etteikö oikeasti Witcher oikeasti ollut tämän vetovoimaisempi sarja kun joutuivat Liamin palkkaamaan? No, kuten totesin aikaisemmin, toivottavasti kaveri sai roolin, koska oli niin vakuuttava ja laittaa meille kaikille narisijoille jauhot suuhun.
 
Viimeksi muokattu:
Eikös tuosta ollut jo juttua, että Cavill ei ollut tyytyväinen Witcherin suuntaan, kun olisi halunnut kunnioittaa lähdemateriaalia ja sarjan tekijät taas halusivat lähteä toiseen suuntaan tai jotakin.
 
Eikös tuosta ollut jo juttua, että Cavill ei ollut tyytyväinen Witcherin suuntaan, kun olisi halunnut kunnioittaa lähdemateriaalia ja sarjan tekijät taas halusivat lähteä toiseen suuntaan tai jotakin.

Tämähän se syy varmasti oli. Tosin voi olla että Terismiehen rooli auttoi tässä päätöksessä kun oli sukset ristissä päällystön kanssa joten lähti kävelemään.
 
Eikös tuosta ollut jo juttua, että Cavill ei ollut tyytyväinen Witcherin suuntaan, kun olisi halunnut kunnioittaa lähdemateriaalia ja sarjan tekijät taas halusivat lähteä toiseen suuntaan tai jotakin.
Sen lähde oli taas tämä YouTube roskispalo, joten en laittaisi mitään luottoa tähän.
 
Saas nähdä yltääkö edellisen tasolle.


Ääninäyttelyn taso on ainakin trailerin perusteella yhtä rautainen, mitä edeltäjässä. Tämä oli mielestäni yllättävän suuressa osassa ja se sai "uppoutumaan" sarjan maailman huomattavasti paremmin, mitä tulee moniin huippuelokuviin verrattuna tehtyä.

Vaimo ei animeista piittaa, mutta Castlevanian katsoi innoissaan jahka sain pakoitettua ekan osa kattomaan
 
Tuli just katsottua viimeiset jaksot Full Circlestä.Mutkikas ja satiirinen rikosvyyhti jossa kaikki menee pieleen,kaikki mokaavat ja kaikilla on salattavaa.
Suosittelen vahvasti.
 
Ylös Bottom