Meinaan ettei PS5 SATA(?) portti mihin optinen asema asennetaan suostu toimimaan lainkaan ilman tuota 'paritusta' ja PS5 itse olisi näinollen 'suojassa' mahdollisilta portin väärinkäytöksiltä

Tämähän on pelkkää spekulaatiota tietysti
Mutta missä kohtaa tätä skenaariota tarvitaan levyaseman deaktivointi ja mitä sillä estetään? Jos siis se olisikin konsolin liitin, jossa on jotain estoja tai muuta.
Minä siis olen sitä mieltä että se esto ihan hyvin voi (ja pitää) olla konsolissa eikä levyasemassa.
Tässä on jo jonkun aikaa pyöritelty asiaa nimenomaan siltä kannalta että miksi juuri se levyasema pitää olla "mykkä" ilman aktivointia kun ne suojaukset, estot ja muut on loogisempaa olla konsolin päässä.
Eli ehkä levyasemaa ei ikinä olekaan deaktivoitu vaan PS5 SATA(?) portti on (tai ehkä molemmat?) ja aktivoituu kun hyväksytty laite on siihen kytketty ja pariteltu?
Niin no voihan se tosiaan noinkin (ehkä, kenties) olla mutta uutisoinnin perusteella saa sen kuvan että nimenomaan levyasema aktivoidaan käyttöön.
Ja toisaalta oli se miten tahansa päin niin ei se poista sitä että laite ei ns. suoraan paketista toimi.
Siinä kohtaa minä siis yhä ihmettelen koska esimerkiksi ohjain vaatii vielä enemmän päivityksiä jne. ja se kyllä toimii suoraan paketista. Palataan siis taas siihen ihmetykseen että miksi levyasema vaatii erikoisjärjestelyn.
Onko nyt niin että peliharrastus tuhoutuu sen takia että yksi levyasema pitää aktivoida netin kautta? Aikana jolloin ei pääse edes lääkäriin ilman nettiä? Hitto soikoon meillä on yksinpelejä joita ei edes pysty pelaamaan ilman jatkuvaa nettiyhteyttä.
Aika hyvä tuo esimerkki nettiyhteyttä vaativista yksinpeleistä. Nimittäin yksi niistä huolista ja ongelmista näitä pakkoaktivointeja kohtaan on juuri se että tällaiset yhdistämiset ja aktivoinnit lisääntyvät.
Ei yksi levyaseman aktivointi ole käytännössä mitään mutta missä menee raja tällaisten suhteen? Sitä olen kysynyt jo useamman kerran tässä keskusteluketjussa.
Olen myös miettinyt, etsinyt ja kysynyt jotain loogista perustelua tuolla käytännölle mutta nyt vaikuttaa että ainakin ulkopuolisen on vaikea tuolle mitään selkeää perustelua hoksata. Ihan kuten yksinpelien nettipakollekaan.
Mulla kaatui eilen peli (ja sen mukana 4 tuntia peliaikaa) sen takia koska windows alkoi herjaamaan siitä etten ollut kirjautunut OneDrive:en. Ja OneDrive ei edes liity mitenkään kyseiseen peliin. Mutta koska Microsoft on Microsoft, mun on pakko pyörittää koneellani ohjelmistoja joilla en tee yhtään mitään mutta ne syö tehoja ihan helvetisti. Ja sen lisäksi aiheuttavat ongelmia muiden ohjelmistojen toiminnassa. Esim: pelien.
Siitä huolimatta mun peliharrastus ei ole loppunut vaikka voisihan tämä joskus olla vähän helpompaakin.
Aika hauska että ongelma oli nimenomaan jokin ohjelmisto tai ohjelmistot, jotka pakottavat asioihin ja yhteyksiin
Windows ja OneDrive kun on juurikin sellaisia tapauksia että käyttäjän pitää hyväksyä asiat, joita ohjelmisto tekee koneellesi. Ihan sama tarvitseeko tai haluaako niitä itse. Ja juuri tuota en kaipaa: ylimääräisiä ja pakotettuja asioita.
Ei ole. Juuri tämän takia ketjun otsikointi on huono, koska se ajaa tämän keskustelun jatkuvasti kohti kahta harhapolkua:
1) Kaikilla on netti, boomer get over it
2) Sonyn levyasema tuhoaa peliharrastuksen
Tuon otsikon voisi tosiaan muuttaa kun siihen on jo useamman kerran viitattu suoraan.
Ei ole kauhean hyvä että jo otsikko ohjaa keskustelijoita sivuraiteilla ja/tai tiettyyn asenteeseen.
Tästä palataankin siihen mielenkiintoiseen kysymykseen, että missä ihmisten kipuraja menee näiden erilaisten aktivointien / verkkopakotusten / bonuskortti- ja käyttäjätilivaatimusten kanssa? Itse ainakin olisin paljon kiinnostuneempi tästä kysymyksestä kuin näistä toistuvista "lol asut sä isoisän kellarissa"-tyyppisistä heitoista.
Tämä kysymys ja pohdinta on tosiaan se kaiken ydin, johon ei ole kukaan juurikaan vastannut. Se on käynyt selväksi että levyaseman aktivointi ei se raja selvästikään enemmistölle(?) ole. Mutta mikä sitten olisi? Ehdottelin jo ainakin hammasharjaa: onko ihan ok että se on mykkä niin kauan että sen aktivoi käyttöön? Minusta ei todellakaan ole. Ja jos joku vastaa samoin, niin miksi sitten levyaseman kohdalla asia onkin eri? Onko kyse vain siitä että se on kiinni laitteessa, jossa yhteydet ja tilit on oleellinen osa kokemusta ja käyttämistä? Ja jos näin, niin miksi sen varjolla on silti ok pakottaa samaa myös laitteelle, jossa sille ei (näin kuluttajan mutuilun kannalta) ole tarvetta?
Mä en ole nyt ihan varma mitä tarkoitat tuolla retropelijutulla. Siis estääkö levyaseman aktivointi retropelaamisen? Jos näin niin miten? Toimisiko ne retropelit siinä asemassa ilman aktivointia mutta aktivoinnin jäälkeen ne eivät sitten toimisi vai miten tuo pitäisi ymmärtää?
Aktivoimattomuus estää. Joillain keräilijöillä on tapana ostaa laitteita avaamattomina kokoelmiin, joten ne voi jossain vaiheessa päätyä täysiksi turhakkeiksi jos se aktivointipalvelin ei enää toimi. Siihenkin on helppo ratkaisu vain avata paketti ja aktivoida laite ajoissa mutta sitten menee se avaamattoman paketin idea.
Jos tuo koko konsepti kuulostaa "keinotekoisen" vaikealta tms. niin ei selvästikään pääse sisään keräilijän maailmaan. Minä en tuon tasoinen keräilijä itse ole, enkä varsinkaan ostaisi laitteita vain jemmaan, mutta ymmärrän kyllä tuollaisenkin toiminnan.
Mutta en koe että tuo vuosikymmenten päässä mahdollisesti oleva marginaalinen ongelma on se, jonka kautta tätä pakkoaktivointia kannattaa käsitellä
Mun käsittääkseni sillä aktivoinnilla paritetaan se asema sen konsolin kanssa. En tiedä mitä tekemistä sillä on retropelaamisen kanssa.
Luulen että kyseessä on ihan sama asia kuin levyasemallisissa versioissa jossa se "aseman aktivointi" tapahtuu samalla kun koko konsoli aktivoidaan.
Sitä kutsutaan päivitykseksi.
Ei. Paritus, aktivointi ja päivitys ovat kaikki eri asioita. Niitä voi tehdä ristiin ja yhdellä kertaa jne. mutta kyllä ne on käytäntöinä ihan eri asioita.
Näin minä noiden erot tiivistäisin:
Paritus: laitteet, tilit tai ohjelmat yhdistetään/liitetään toisiinsa.
Aktivointi: laite, tili tai ohjelmisto tai sen toiminnallisuus aktivoidaan tai otetaan käyttöön. Saatetaan laite tai palvelu toimintaan. Tehdään passiivisesta aktiivinen.
Päivitys: laitetta tai palvelua muokataan tai korjataan.
Sonyn levyasema on siis deaktivoitu. Se ei toimi ilman aktivointia. Luultavasti (vai tiedettävästikin?) se myös paritetaan aktivoinnin yhteydessä konsoliin. Päivityksiä siihen voi tulla myös samassa yhteydessä mutta luultavasti niitä tulee myös erikseen. Nämä kaikki on tosiaan erillisiä asioita, jotka voi tietysti hoitaa yhdellä rykäisyllä.
Tämä on muuten hyvä kysymys.
Hyvä kysymys, jonka olen esittänyt jo varmaan ainakin kolmessa eri otteessa ja johon ei ole tainnut tulla yhtään vastausta
Aiemmissa tai nykyisissä Playstation-konsoleissa asemaa ei aktivoida käyttäjän toimesta erikseen. Päivityksillä voidaan saada lisäominaisuuksia (PS5:lla voi pelata PS4-pelejä) tai vaikkapa vakautta, mutta peruskäytön pitäisi onnistua ilman päivityksiä.
Selkein tapa ymmärtää ero käytännössä (jos sitä ei siis muuten jo hoksaa) olisi ottaa nykyinen eli alkuperäinen levyasemallinen PS5-malli kaupan hyllyltä, laittaa levy sisään ja kokeilla lukeeko se levyä. Sen jälkeen voi ottaa sen uuden version, jossa on erillinen/irrotettava levyasema ja tehdä saman. Ja kaikki tämä siis ilman nettiyhteyksiä eli offlinessä.