Lautapelit

#61
Luetaanko Warhammer lautapeliksi?

Siinä on kuitenkin pirun asiallinen peli, jossa voi käyttää hyväkseen muutakin kuin pelkkää onnea. Joillekkin tuo voi olla hieman pitkäveteleistä (ja kallista!), kun pitää koota ja maalata figut, mutta taidot siinä karttuu. Muutenkin pelit on hauskoja ja toiminnantäyteisiä, ja ei tarvi istua homehtumassa shakkipöydän edessä, kun vastustaja miettii pari tuntia seuraavaa siirtoaan (no voi se mennä WH:ssakin tuommoiseksi). Mutta kumminkin kannattaa ehdottomasti kokeilla jos aikaa, rahaa ja motivaatiota riittää.
 

feldon

KonsoliFIN Alumni
#62
Vastaus: Lautapeli

Tuli hankittua Modern Art -niminen huutokauppapeli ja sitä ollaan innolla pelattu viiden hengen porukalla. Ihan älyttömän toimivaa viihdettä ja hintakin vain pari kymppiä. Kokemusten mukaan peli sopii aloittelijoillekin. Kannattaa todellakin tsekata, jos hyvä lautapeli kiinnostaa. (lisätietoja esim. www.lautapelit.fi )

Olof sanoi:
Puerto Rico kiinnostaa. Olen kuullut kehuttavan, vaikka en ole itse sitä päässytkään pelaamaan. Kiinnostuin, kun näin jostain lehtijutusta, että Puerto Rico-niminen peli oli voittanut jonkin strategiapelipalkinnon. Ilmeisesti peli on pari vuotta vanha ja kohtalaisen suosittukin. En voi sanoa tietäväni kuitenkaan paljoa tämän enempää. Kerro ihmeessä lisää...
Tuossa olisi pari linkkiä:

Puerto Rico - lautapelit.fi
Puerto Rico - Melankolia.net
 

Demel

New Member
#63
Vastaus: Lautapeli

Hullua nostamista ja postauksen elvyttelyä!

Haluan tietää liikkuuko täällä foorumilla muita minun kaltaisia ihmisiä jotka joskus heittää peliohjaimet nurkaan ja poimii nopat ohjaimen hiestämää käteen.

Itse en ole mikään perinteisten lautapelien ystävä (kimble, monopoly, afrikantähti ja jne.) vaan tykkään enemmän rooli/toiminta/strategia -pelaistä. Eli mitä enemmän nappulita, tokeneja, noppia ja pelaajia sen parempi :D

Oma kokoelma ei ole mikään laaja mutta listataan muutama helmi. Doom +lisäri, Wings of War deluxe, Tannhäuser, Risk, Carcasonne ja Stone age

Millaisia lautapelejä teillä on?

Arkham horror on älyttömän hyvä peli mikä sai minut kiinnostumaan näihin player vs. board peleihin, että onko kellään mitään komkemuksia Pandemiasta tai Space alertista?

Ja tietääkö kukaan jotain hyvää 1vs1 peliä (vastaukseksi ei kelpaa space hulk :))?
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
#64
Vastaus: Lautapeli

Jep, onhan noita tullut pelattua vaikka melko aloittelija olen vielä tällä saralla. Innostus lähti aikoinaan liikkeelle (kuulemma legendaarisesta) Talismanista ja sittemmin hommattiin avovaimon kanssa jo edellä mainittu Runebound. Runebound oli kyllä lystiä ja sopi erittäin hyvin kaksinpeliksi koska siten omaa vuoroa ei tarvinnu odotella liian kauan.

Nyttemmin Runebound laitettiin kiertoon ja ostettiin (myös edellä mainittu) Arkham Horror. Asetelma "pelaajat vs peli" kiehtoi, mutta ei olla vielä päästy oikein liikkeelle. Ollaan ensimmäistä peliä pelattu jo useampana päivänä, mutta ei olla vielä loppuun asti päästy. Tosin tilanne näyttää kyllä aika vahvalta pahisten näkökulmasta ja taitaa meidän hahmojen taru olla lopussa... No, kunhan pääsee vähän sääntöihin ja taktiikkaan sisälle niin eiköhän se siitä ala peli ruveta rullaamaan.
 
#65
Vastaus: Lautapeli

Dominionia tulee vaimon (ja kavereidenkin) kanssa pelailtua ahkeraan aika ajoin. Lisäosia ei ole vielä tullut hankittua, mutta timanttinen peli itsessään ei niitä liiemmin kaipaakaan.

Samuraita tulee myös pelailtua peli-illoissa kavereiden kera, mutta ko. peli toimii mielestäni parhaiten kaksinpelinä -> tiiviimpi meno.

Pandemiaa ja Mallorcaa on tullut nyt jokunen peli pelailtua ja Pandemia onkin oikein mukava tuttavuus. Peliä pelataan peliä itseään vastaan, joten toisia vastaan kilpailulle tulee perin mukavaa vaihtelua.

Uusi Civilization houkuttelee, joten se tulee varmasti jossain vaiheessa hommattua.

"Lautapelit" siis roks (sillä esim. Dominionhan on korttipeli, mutta niin).
 

hforad

KonsoliFIN Alumni
#66
Vastaus: Lautapeli

Vakioporukalla tulee pelattua kerran tai pari kuussa. Itse en hirveästi lautapelien uusimpia trendejä seuraa, mutta muissa pelaajissa on onneksi itseäni aktiivisempia tyyppejä, jotka osaavat valita lähes poikkeuksetta hyviä pelejä.

Eniten tulee pelailtua erilaisia talous- ja rakentelupelejä. Oma suosikki on Caylus, mutta sitä ei ole tullut pelattua pitkään aikaan kun ei muihin oikein iske. Puerto Rico on toinen ikisuosikki, mutta lukuisten pelikertojen jälkeen vähän turhankin hyvin kaikkien hallussa. Powergridiä olen myös pelannut aika paljon, mutta pelin taitavalla porukalla se menee lopussa tympeäksi rahojen laskemiseksi.

Tällä hetkellä aktiivisessa pelauksessa on mm. Steam, Agricola, Brass (pidän suuresti) ja Through the Ages (erinomainen, mutta kestoltaan oman intoni ylärajalla). Itse en oikein jaksa pelata pelejä, joita ei yhdellä (kestoltaan kohtuullisella) istumalla saa pelattua läpi. Tämän takia esimerkiksi 18XX-sarjan junailut eivät iske. Tärkeää on myös että pelin voi voittaa usealla eri strategialla ja voittaja ei ole selvillä vielä parin ekan kierroksen jälkeen.

Fillereinä sitten milloin mitäkin. Dominion on hyväksi havaittu ja nopea pelata. Samurai on toinen hyvä, mutta yleensä tulee pelattua viidellä hengellä, jolloin se ei käy. Pandemia on tosiaan yhteistyössä pelattavana hauska.

Minun kirjoissani lautapelaaminen on hauskinta moninpelaamista mitä löytyy, kunhan porukassa ei ole ylettömään pohtimiseen aikaa käyttäviä yksilöitä. Viivyttelevällä strategialla tosin voittaa varsin usein, koska muut pelaajat joutuvat juomaan kohtuuttomia määriä odottaessaan omaa hukiaan.
 

feldon

KonsoliFIN Alumni
#67
Vastaus: Lautapeli

Millaisia lautapelejä teillä on?
Tällaisia on nurkkiin kertynyt: boardgamegeek.com/collection/user/feldon

Aina kun saadaan porukka kasaan, niin lautapelit kaivetaan kaapista. Isolla porukalla kovinta on ollut jo pitkään Battlestar Galactica. Rennommassa seurassa kuuminta on puolestaan Dixit. Seuraavaksi pitäisi päästä testaamaan Civilizationin uutta versiota, jota on kovasti kehuttu.

Kannattaa muuten pistää kirjanmerkkeihin tuo Boardgamegeek.com. Se on varmasti netin laajin tietopankki lautapeleihin hurahtaneille.
 
#69
Vastaus: Lautapeli

Loistava uppaus :) Ihmiset kirjoittelee "markoista" ja muista kummallisuuksista ekalla sivulla :)

Kannattaa ehdottomasti tutustua myös perinteisempiin peleihin. Toimii loistavana ajantappona viikonloppuisin tai lomilla kun suku koolla jne, siis siellä missä pleikkaa tai boxia ei ole. Jos ainoat lautapelit mitkä tulee mieleen on Kimble, Afrikan Tähti ja Monopoli niin ehdottomasti kannattaa tutustua tämänhetken tarjontaan.

Loistava valinta on vaikka jo moneen kertaan tässäkin ketjussa mainostettu Carcassonne. Helppo oppia ja voittoon vaaditaan sopivasti taitoa ja tuuria. Peruspelin saa 25€ (=halpa) ja lisäosia jolla peliä voi muokata ja laajentaa mieleisekseen 15€:lla.
 

Peck4

Active Member
#70
Vastaus: Lautapeli

13 Dead End Drive ja Scrabble. Tässäpä ne omat suosikit.

13 Dead End Drive on huumorilla ryyditetty murhamysteeri. Mukana mm. tippuva kattokruunu (tippuu siis tukitelineestään pelilaudalle jne.)

Tämä oli lapsena loistava ja vieläkin pelaisin, jos itse peli olisi tallessa. Joutunee varmaan uuden ostamaan nostalgiahengessä.

Scrabblen ostelin juuri pari kuukautta takaperin uudestaan ja se on ollut loistavaa viihdykettä.

E: Jaahas. 100dollaria saa valmistautua maksamaan jos uutena halajaa 13 Dead End Driven. Taitaa jäädä hetkeksi tämän ostaminen
 
#71
Vastaus: Lautapeli

13 Dead End Drive on huumorilla ryyditetty murhamysteeri. Mukana mm. tippuva kattokruunu (tippuu siis tukitelineestään pelilaudalle jne.)

Tämä oli lapsena loistava ja vieläkin pelaisin, jos itse peli olisi tallessa. Joutunee varmaan uuden ostamaan nostalgiahengessä.
Eikös tuon suomenkielinen nimi ole "Kalmankuja 13."? Mutta tosiaan, hyvä peli kyseessä, ja vieläkin tallessa.
 
#73
Vastaus: Lautapeli

Hauskimpia mitä itse muistan on Pekingin Mysteeri (tiedetään myös nimellä Kiinalainen salapoliisi), Skotland Yard - lautapeli, Monopoli. Kaikissa peleissähän pitää olla hyvät hermot, koska pelien pituus voi venyä todella pitkäksi. En muista löytyykö Monopolin lisäksi enään muita, koska alkaahan siitä varmaan lähemmäs 3 vuotta olemaan kun viimeksi kyseisiä pelejä pelailin.
 

100NX

New Member
#74
Nythän kuuminta kamaa on suomalainen Eclipse lautapeli. Ensimmäinen painos loppui ja seuraava tulee huhtikuussa. Tätä kun pääsisi jossain kokeilemaan ennakolta...
 
#76
Vastaus: Lautapeli

Hauskimpia mitä itse muistan on Pekingin Mysteeri (tiedetään myös nimellä Kiinalainen salapoliisi), Skotland Yard - lautapeli, Monopoli. Kaikissa peleissähän pitää olla hyvät hermot, koska pelien pituus voi venyä todella pitkäksi. En muista löytyykö Monopolin lisäksi enään muita, koska alkaahan siitä varmaan lähemmäs 3 vuotta olemaan kun viimeksi kyseisiä pelejä pelailin.
Jos joku tuon Pekingin Mysteerin perään haikailee, niin nykyään peliä myydään uudelleenbrändättynä Cluedomaailmaan. Kulkee nimellä Cluedo Mysteerit. Käytännössä täysin sama peli. Scotland Yardia myydään tälläkin hetkellä muistaakseni lelukaupoissa.
 
#77
Vastaus: Lautapeli

Ihmettelen ettei kukaan ole vielä maininnut Menolippua (Ticket to Ride)
Varsinkin Eurooppa ja Sveitsi -versiot on aivan loistavia. Peli kestää sopivat 30-40min (toisin kuin esim Carcassonne välillä) ja tuurilla ei pelkästään pärjää.
 
#78
Vastaus: Lautapeli

Oma suosikki on Battlelore, sitä tulee kaverin kanssa pelattua jatkuvasti, eikä siihen kyllästy ikinä. Onhan se aika hintava, mutta kun ostaa kimpassa niin ei se niin paha ole. Myös Carcassone on yksi suosikki.

Ipadilla tulee pelattua tuota Ticket to Ridea kavereiden kanssa ihan tolkuttomasti, ja sen parempaa työpäivän pelastajaa ei olekaan. Elder Sign on myös käännetty loistavasti iPadille. Toivottavasti nuo pelit myy paljon, ja jatkossa näitä käännöksiä tulisi paljon lisää.

Hankintalistan kärjessä on Arkham Horror ja Gears of War.
 

Hinin

New Member
#79
Vastaus: Lautapeli

Nyt on tullut toisinaan pelattua sellaista kuin lautapeliä Touché, varsin hauska ja yksinkertainen sekoitus korttipeliä ja lautapeliä. Lisäksi taktikointia pystyy harrastelemaan pelin kevyestä luonteesta huolimatta. Kahdestaan ei toimi niin hyvin, mutta kolmestaan taas mainiosti. Pelihetket venyy tosin aina yli puolituntisiksi, joten aikaa kannattaa varata.

Varmasti tuttu peli monelle, mutta kannattaa kokeilla jos ei ole vielä tutustunut. Tykkäsin.
 

Demel

New Member
#80
Vastaus: Lautapeli

Nythän kuuminta kamaa on suomalainen Eclipse lautapeli. Ensimmäinen painos loppui ja seuraava tulee huhtikuussa. Tätä kun pääsisi jossain kokeilemaan ennakolta...
Pelaa Master of orionia PCllä jos tykkäät MOO:sta tykkäät myös eclipsestä. Suosittelen lämpimästi peliä. Ei kannata ohjekirjan ja nappuloiden määrän pelotella yllättävän yksinkertainen peli. Ollaan vaimon kanssa pelaitu kyseistä peliä ja molemmat ollaan tykätty pelistä. Pelissä on monta tapaa kerätä pisteitä ja ei ole pakko tuhota kaveria.
 
Ylös Bottom