Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Mafia III

Vastaus: Mafia III

Juuri tuota yksityiskohtien puutetta meinasin tuolla, että peli ei tunnu Mafialta. Nyt kun pelannut eteenpäin niin pelin kohokohta on ollut se kun on päässyt listimään kkk-jätkiä, ihan loistava osuus pelistä tunnelmaltaan! Silti olisin vain toivonut enemmän tältä peliltä:(

Samoilla linjoilla täälläkin. Mafia 3:sen tehtävät ovat ihan yhtä ja samaa, outoa että pitkään tätäkin kuitenkin vääntivät, niin lopputulos on buginen, ruma ja todella mielikuvitukseton tehtävien saralla. Jokainen Mafia ykkösen tehtävä oli erilainen, Mafia 2:sessa saattoin hieman olla toistoa muutamassa tehtävässä, mutta muuten siinäkin oli vaikka sun mitä. Tässä 3:sessa ei mitään vaihtelua, todella kova pettymys.

Toisaalta kun ensimmäisen kerran kun kuuli minne tämä sijoittuu, ja millainen pelihahmo on kyseessä niin tiesi ettei tässä voida mitenkään saavuttaa mitään Mafia tunnelmaa :(
 
Vastaus: Mafia III

Samoilla linjoilla täälläkin. Mafia 3:sen tehtävät ovat ihan yhtä ja samaa, outoa että pitkään tätäkin kuitenkin vääntivät, niin lopputulos on buginen, ruma ja todella mielikuvitukseton tehtävien saralla. Jokainen Mafia ykkösen tehtävä oli erilainen, Mafia 2:sessa saattoin hieman olla toistoa muutamassa tehtävässä, mutta muuten siinäkin oli vaikka sun mitä. Tässä 3:sessa ei mitään vaihtelua, todella kova pettymys.

Toisaalta kun ensimmäisen kerran kun kuuli minne tämä sijoittuu, ja millainen pelihahmo on kyseessä niin tiesi ettei tässä voida mitenkään saavuttaa mitään Mafia tunnelmaa :(

Samoilla linjoilla täällä myös. Pakko myöntää oli pettymys itselleni. Pitkään aikaan ostin pelin julkaisupäivänä ja kävi näin. Odotin kyllä ainakin Mafia II tasoista peliä, mutta ei tämä sille tasolle yllä. 6h takana enkä jaksa enää pelata peliä, sen verran paljon toistaa itseensä ks peli. No ehkä about kuukauden päästä tuleva WD2 täyttäisi odotukset...
 
Vastaus: Mafia III

Jengi ei tunnu oikein tykkäävän tästä pelistä, mutta täältäpä löytyy yksi vastarannan kiiski. :D Tullut M3:sta about 20h pelattua ja tykkään kyllä kovasti! Pelin juoni on musta ihan superkiinnostava ja tarinankerronta on nautinnollisen elokuvamaista. Tykkään cutscenejen asettelusta ja välinäyttöjen grafiikka on aika upeaa. Itse pelin ulkoasusta ei voi puolestaan sanoa samaa, mutta mä pelaankin PS4:lla, joten loppuun hiotut pinnat ja 60fps ei oo mulle niin tärkeitä. Jotkut muut saattaa perustaa niistä enemmän. Autojen ajettavuus on ihan _uskomattoman_ hyvä, kun muistaa vielä laittaa simulation-asetuksen päälle optionsista. Auto lähtee nimittäin kunnolla sladiin ja jaksaa jopa vetää loppuun asti, toisin kuin esim. GTA:ssa missä ne mopot hyytyy aina juuri parhaassa kohdassa. Pelin autoilla on myös massaa, mikä kyl tuntuu ajaessa eivätkä pienetkään kolarit ole aivan vahingottomia.

Ampuminen on erittäin nautinnollista ja tekoäly toimii mielestäni kohtalaisesti (viholliset mm. osaavat kiertää selkään mahdollisuuden tullen), toisin kuin monessa muussa open worldissa. Myös last-seen-location pysyy, eivätkä viholliset tiedä liikeistäsi, mikäli pysyt piilossa ja vaihdat asemia huomaamatta. Tänään vasta vetäsin ensimmäiset kunnon poliisimylläkät ja yllätyin kuinka fiksusti poliiseilta pakeneminen on tehty verraten moneen muuhun peliin. Toki pakeneminen on helpompaa kuin esimerkiksi GTA:ssa, mutta mielestäni myös paljon fiksumpaa ja realistisempaa. Jos poliisi kadottaa sut näköpiiristä niin voit huoletta piileskellä laatikoiden ja autojen takana, vaikka olisit saartorenkaan sisällä. Sun ei tarvi ajaa kovaa vauhtia pois renkaan sisältä, vaan gäisät kyllä luovuttaa lopulta, jos oot tarpeeksi hyvin piilossa. Voit myös tappaa poliiseja salaa, ilman että koko poliisilaitos huomaa asian. Mafian pollareilta ei löydy tätä GTA-peleistä tuttua intuitiota, joissa yhden poliisin ampuminen keskellä-ei-mitään saa koko kylän kaikki koppalakit paikalle kuin taikuudesta.

Tehtävissä (varsinkin sivutehtävissä) on kieltämättä paljon toistoa, mutta ei se mua ole juurikaan haitannut. Oon ollut liian fileissä tosta hyvin tehdystä ajamisesta, ampumisesta sekä brutaaleista takedown-liikkeistä, koska pitäähän pelissä gorea olla. Lienee lähes turhaa mainita, että kaiken tämän lisäksi M3:sta löytyy parhain musa-soundtrack sitten GTA Vice Cityn, joten mulla on mennyt tuntikausia pelkästään driftaillessa ja fiilistellessä samalla noita upeita biisejä. Tietysti olisin toivonut tähän peliin sellasia nykyajan open-world pelille tyypillisiä juttuja, kuten fast travelin (ei taida muuten olla kovinkaan yleinen Mafia-peleissä?) sekä hahmon, kampauksen, vaatteiden, autojen ja safehousejen kustomointimahdollisuuksia.

Kaikesta huolimatta tähän asti peli on ollut ihan 8/10 kokemus ja olen nauttinut siitä myös paljon enemmän kuin Mafia 2:sta aikanaan. Mun mielestä kakkonen oli ihan liian samanlainen ykkösen kanssa ja olen tykännyt tästä kolmosen aihealueesta kyllä enemmän. Toivottavasti pelisarja uskaltaisi ottaa näitä harppauksia myös jatkossa ja seuraava peli käsittelisi vaikkapa Meksikon, Kolumbian tai Brasilian huumekartelleja. "Mafian" ei tarvitse olla synonyymi 50-luvun lierihattu-italiaanoille.
 
Vastaus: Mafia III

Auton ja hahmon kustomointi on tulossa myöhemmin peliin mukaan ilmaisena päivityksenä. Tai hahmon kustomointi tarkoittaa eri asujen vaihtoa, tuskin mitään muuta.

Kyllähän tästä pelistä suurin osa tykkää, vaikka monelle onkin ollut pettymys ja pelissä on isoja vikoja. Tällä hetkellä on myös selvästi ollut tilausta open world-pelille, joten kaikkia ei ole viat niin paljon haitannut. Ei selvästikkään huono tai hyvä peli, vaan keskinkertainen hyvillä ja huonoilla puolilla. Toki aina löytyy äärilaidoista mielipiteitä, kuten on tässäkin ketjussa näkynyt. Onhan se hyvä, jos itse pystyy pelistä täysillä nauttimaan ja harmi, jos jollain menee peli negatiivisiin tunteisiin.

En voi kyllä ymmärtää miten joku voi pitää tekoälyä hyvänä. Tämän tyhmempää, yksinkertaisempaa ja helpompaa tekoälyä en kyllä ole nähnyt muissa isoissa peleissä. Tuo on vielä semmoinen asia, mikä on jokapuolella nostettu esiin.
 
Vastaus: Mafia III

Tarina tuli vedettyä läpi ja on aika purkaa tuntoja. Tarinahan muuttui loppua kohden varsin raa'aksi ja valintojakin tehdessä tuli mietittyä aina tovi, että oliko lopulta oikea ratkaisu. Donovanin loppuratkaisu omalta osaltani oli varsin loistava, sitä en tiedä vaikuttaako valinnat lopulta kuinka paljon.

Tekoäly ja sivujuonteiden toistavuus vähän harmitti, samoin myös lukuisat bugit pelillisesti ja graafisesti.

Mutta loppujen lopuksi pelin tarina, soundtrack ja jopa päähahmo olivat todella onnistuneita.
Tavallaan tämä on Lincolnin kasvutarina, joka puutteineenkin maistui ainakin minulle..

Graafisesti Mafia ei ole aiemminkaan häikäissyt, vaan se tietty fiilis sen tekee.
 
Vastaus: Mafia III

En voi kyllä ymmärtää miten joku voi pitää tekoälyä hyvänä. Tämän tyhmempää, yksinkertaisempaa ja helpompaa tekoälyä en kyllä ole nähnyt muissa isoissa peleissä. Tuo on vielä semmoinen asia, mikä on jokapuolella nostettu esiin.

Totta. Mun on hieman tarkennettava tätä. Tekoälyllä tarkoitin lähinnä tuota vihollisten toimintaa taistelutilanteessa. Tavallisesti isoissa peleissä viholliset pysyvät niiden samojen suojien takana, jos sinäkin pysyt. Ne eivät vaihda asemia, saati yritä kiertää järjestelmällisesti selkään. Pari kertaa Mafia 3:n taistelussa olen jopa yllättynyt, kun viholliset ovat kiertäneet pitkiäkin reittejä selkäpuolelle ja tämän kaltainen yllätys tietää automaattisesti hengenlähtöä kovemmalla vaikeustasolla.

Olisi kuitenkin täysin typerää väittää, etteikö tuo vihollisten huvittava putkinäköisyys ja tajuttoman helppo "kulman taakse vislaaminen" olisi melko typerästi tehty. Jokaisen vihollisen voi halutessaan vislata sen saman kulman taakse yksi kerrallaan murhattavaksi, ilman että muut kyseenalaistavat asiaa mitenkään. Myös vihollisten ennaltamäärätyt kävelyreitit paistavat pelissä läpi todella voimakkaasti moneen muuhun peliin verraten. Tämän lisäksi tuo pelistä löytyvä "seinien läpi näkeminen" on mielestäni aivan täysin turha helpotus (ne on nämä nykypelit) ja olenkin yrittänyt välttää sen käyttämistä viimeiseen asti.
 
Vastaus: Mafia III

Toistakymmentä tuntia tuli pelattua, jonka jälkeen vein pelin Gamestoppiin vaihtoon. Jokainen peliä pelannut tietää, että tehtävät toistavat itseään. Toiset eivät välitä siitä, mutta minulle tuo tehtävien samankaltaisuus oli sellainen deal breaker, että ei vaan yksinkertaisesti enää kiinnostanut pelata. Sääli, sillä pelin alku oli timanttia ja tunnelma muuten erittäin mukiinmenevä. "Prologin" jälkeen avoimen maailman avautuessa oli vielä fiilikset tapissa, mutta siitä se alamäki sitten alkoikin. Tarinatehtävät olivat kuin sivutehtäviä ja luulinkin niitä aluksi sellaisiksi; tutustutaan sivutehtäviin tms. Pettymys iski vasten kasvoja, kun niitä samanlaisia tehtäviä oli pelattu kymmenkunta ja sinä aikana oli ollut ehkä puolen tunnin verran mielenkiintoisia hetkiä. Levy lähti koneesta siinä vaiheessa, kun yhden tehtävän aikana piti kirjaimellisesti ajaa kartan päästä päähän, ampua yksi laukaus, ja ajaa takaisin lähtöpaikkaan. Melko mielikuvituksetonta tehtäväsuunnittelua pelinkehittäjältä.

Peliä tulee väistämättä verrattua Mafia II:een ja avoimen maailman takia GTA V:hen. Tykkäsin Mafia II:n tunnelmasta yli kaiken ja siinä tehtävät olivat muutamaa poikkeusta lukuunottamatta mielenkiintoisia, vaihtelevia ja tarinan kannalta merkityksellisiä. GTA:ssa maailma tuntui elävältä ja tekemistä riitti joka puolella karttaa, vaikka ei tehtäviä olisikaan pelannut. Mafia III:ssa ei ole kumpaakaan. Tehtävät ovat tylsiä, niiden henkilöt jäävät merkityksettömiksi ja maailma on tylsä paikka jossa ei ole tylsien tarinatehtävien lisäksi mitään muuta tekemistä.

Pettymys.
 
Vastaus: Mafia III

Jos tää peli olisi julkaistu erillisenä pelinä, niin ettei siltä odottaisi "mafia" fiilistä, olisin siitä voinut nauttia enemmän. Tarinan kosto-asetelma ei palvele oman rikollisliigan perustamista ja puolustamista tai hahmon kustomointia, niinkuin ryysyistä rikkauksiin tarinat (mitä usein näkee tämän teeman ympärillä). Eikä siinä mitään että koittivat nyt jotain uutta, sille itseasiassa aina peukkua, mutta tämä yhtälö ei vain mulle toiminut. Toivon että seuraava Mafia sijouttuisi Miamiin 80-luvulle Scarfacen ja Vice Cityn jalanjäljissä. Mun märkä uni:)
 
Vastaus: Mafia III

Uutena ilmiönä itselle tullut pelin kaatuilu. Tämän illan session aikana KOLME kaatumista, enkä ole pelannut kuin pari-kolme tuntia. Alkaa kieltämättä sieppaamaan. Aiemmin kaatunut tasan kerran.
 
Vastaus: Mafia III

Tänään jaksoin pidemmän setin pelata tätä putkeen, hieman rupesi puuduttaan kun tuntui että jokainen tehtävä on että listi joku tai tuhoa jotain. Karuun ulkoasuun rupesi vähän tottumaan, tunnelma ja musiikki ihan kunnossa. Tehtävät kyllä rupesi tökkimään eniten kun tuntuu että melkein kaikki samanlaisia.
 
Vastaus: Mafia III

Tänään jaksoin pidemmän setin pelata tätä putkeen, hieman rupesi puuduttaan kun tuntui että jokainen tehtävä on että listi joku tai tuhoa jotain. Karuun ulkoasuun rupesi vähän tottumaan, tunnelma ja musiikki ihan kunnossa. Tehtävät kyllä rupesi tökkimään eniten kun tuntuu että melkein kaikki samanlaisia.

Olen itsekin jokapäivä pelannut hieman ja lopulta mennyt hermo ja rynninyt vain pyssyt paukkuen sisään. Kuolo siitä yleensä korjaa ja samalla peli sulkeutuu.

1-2 tehtävää kerrallaan on ihan jees, mutta pidemmälle tympii.

Eniten ärsyttää kyllä kaikki yksityiskohtien puuttuminen, koska ne on erottanut mafiat muista ja siksi olen tykännyt niistä.

Haluisin ottaa kotona kaljaa, vaihtaa radioasemaa, tankata autoa, saada ylinopeussakot jne..
 
Vastaus: Mafia III

Haluisin vaihtaa radioasemaa

En tiedä tarkalleen mitä tällä tarkoitat, mutta ainakin PS4:lla radioasema vaihtuu controller presetistä riippuen joko vasemmasta tai oikeasta nuolinäppäimestä. Samasta näppäimestä toimii poliisiautoissa myös sireeni
 
Vastaus: Mafia III

No huh huh.. Pelihän toimii, grafiikka ihan ok ja musiikit eli sound aivan upea! Toki parannettavaa on mutta niinhän sitä on 70€ ruokailussakim, joka on ohi vajaassa tunnissa.
 
Vastaus: Mafia III

En tiedä tarkalleen mitä tällä tarkoitat, mutta ainakin PS4:lla radioasema vaihtuu controller presetistä riippuen joko vasemmasta tai oikeasta nuolinäppäimestä. Samasta näppäimestä toimii poliisiautoissa myös sireeni

Joo autossa. Mafia 2:ssa sulla oli kotona oma radio, huoltoasemalla, varastohallissa jne. Kolmosessa soi monessa paikassa radio, mutta et voi tehdä sille mitään.
 
Vastaus: Mafia III

Toivon että seuraava Mafia sijouttuisi Miamiin 80-luvulle

Tossa on kyllä ideaa. Vaikka Miami Vice itseltä jäikin aikanaan väliin, niin 80-luvun huume pääkaupunki USA:ssa, korruptoitunut järjestelmä ja Mafiosot antavat ainakin loistavat puitteet jatkolle ja tarinalle.

Btw: Kauanko läpipeluu kestää tunteina?
 
Vastaus: Mafia III

Keskiviikkona otin ensi tyypit tästä pelistä. 3tuntia pelasin,enkä tykänny yhtään ja eiku myyntiin. Kukaan ei ollu ostanut ja päätin eilen antaa uuen mahollisuuden ja yllättäen takki kääntyi vajaan tunnin pelaamisen jälkeen ja tuli pelattua useampi tunti..tykkäsin.:)

Tehtävät on samanlaisia,mut eipä vielä oo haitannu. Ajaminen on paljon mielekkäämpää,kuin gta v:sta,josta en ees kokonaisuutena tykänny yhtään. Täytyy antaa silleki uus mahollisuus ja ehkä takki taas kääntyy.:)
 
Vastaus: Mafia III

Kauanko läpipeluu kestää tunteina?
Tarkkaa aikaa en osaa sanoa, mutta nelisen iltaa meni itselläni. (76% trophyista, vain Viton tehtävät 100% hoidettu)

Ja en speedrunnaillut, ryöstin rahaa kaupoista ja riehuin pitkin karttaa.

Netin syövereistä löytyi speksejä, toki vain yhdentoista pelaajan voimin:

Päätarina 16h 07min (Speedrun)
Päätarina 18h 21min (Kiirehtimättä)
Päätarina + sivujuonteet 23h 58min (Speedrun)
Päätarina + sivujuonteet 31h 58min (Kiirehtimättä)
Koko teos kaikkinensa 35h

Arvelisin itselläni siis menneen Mafian tuoreimmassa painoksessa noin yhdeksäntoista tuntia.

Vertailun vuoksi Mafia II (728 pelaajaa) statistiikka:
Päätarina 9h 04min (Speedrun)
Päätarina 17h 34min (Kiirehtimättä)
Päätarina + sivujuonteet 10h 58min (Speedrun)
Päätarina + sivujuonteet 35h 28min (Kiirehtimättä)
Koko teos kaikkinensa 18h 26min (Speedrun)
Koko teos kaikkinensa 68h 56m (Kiirehtimättä)

Tästä kun johtopäätöstä tekee, niin Mafia III:n tarina on pidempi, samoin kuin toistavien sivujuonteiden kesto, mutta loppupeleissä kuitenkin Mafia II:ssa oli yksinkertaisesti enemmän tekemistä kokonaisuutena.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Mafia III

Joo autossa. Mafia 2:ssa sulla oli kotona oma radio, huoltoasemalla, varastohallissa jne. Kolmosessa soi monessa paikassa radio, mutta et voi tehdä sille mitään.

Joo. Ajattelinkin että jotain tällaista varmaan tarkoitat, mutta en vaan muistanut tuollaista ominaisuutta kakkosesta. Nuo auton tankkaukset (vaikka kakkosessa olivatkin jo pienemmässä roolissa) ja ylinopeussakot olisin kyllä itsekin halunnut peliin :(
 
Vastaus: Mafia III

Ite oon keränny Playboy lehdet 100% ja ne Vargasit 90%. Tuossa tarinan edistymisessä olen vähän pihalla kun jotain pitää etsiä ja seurata niin kartalla ei näy mitään. Onko ne ihan säkällä vaan löydettävä jostain?

Kyllähän tässä mielessä on käyny että vois jo loppua tää tarina. Toistoa on toiston perään tosiaan mutta ihan ok peli siis kokonaisuudessaan. Kyllä tällaset tarinalliset pelit pitäs ehdottomasti olla suomeksi tekstitetty. Ja peliaikalaskuri pitäs olla ehdottomasti kun avoimen maailman pelistä kerta kyse.
 
Vastaus: Mafia III

Kattellu tuossa arvosteluja ja lukenut tätä ketjua niin jää varmaan itellä tää peli kokematta. Ehkä jos kirjastosta joskus saa niin voi kokeilla jos ei oo muuta pelattavaa.

Ikävä huomata että avoimen maailman pelien standardi on nykyään se että luodaan pari kolmen tyyppistä tehtävää ja lätkäistään näitä sitten hirveä kasa kartalle pelattavaksi. Viime aikojen suurista suurin pettymys olisMGS 5 mikä oli yks pahimmista.

Pakko tuon jossain vaihessa on kokea inflaatio ja jonkun luoda jokin uusi kaava näihin. Toivotaan että vaikka Rockstarilla on seuraavaan peliin jotain uusi ideoita. Itellä ei nää kaupunkipelit missä kaahaillaan ympäriinsä oo mitään ihan suosikkipelejä. Ja tässä vissiin saa ajella kyllästymiseen asti paikasta toiseen.

Ihmettelen vaan että mihin ne on tässä pelissä oikein panostaneet kun grafiikat näyttää paskalta, tehtäviin ei ole panostettu ja tarinakin käy jossain vaiheessa vissiin tylsäksi. Nehän olis voineet lainata Ubisoftilta jotain valmista presettiä ja säästää aikaa ja rahaa.

Mietin vaan mitä kaikkea siistiä tehtävää vois mafiapeliin keksiä. Vaikka mitä. Olisivat kattoneet vaikka Kummisedät ja Scarfacen ja ottaneet sieltä vähän ideoita.
 
Ylös Bottom