Moderointikeskustelu (Risut ja ruusut)

Toi TLoUII on tosiaan jostain syystä innoittanut ihmiset perseilemään oikein kunnolla, ja pari pysyvää bannia on jo myönnetty. Todella ikävä tilanne sellaisten ihmisten kannalta, jotka haluaisivat päästä nauttimaan pelistä ilman liikoja juonipaljastuksia. Yritämme juuri keksiä keinoja estää noiden spoilerien päätyminen ihmisten silmille, mutta jos jokin kuitenkin luiskahtaa foorumille asti, ainakaan sama henkilö ei pääse yrittämään samaa koiruutta toista kertaa...

(Miksi muuten "koiruutta"? Koirathan on ihan parhaita eläimiä eivätkä tahdo ihmisille pahaa.)
 
Eihän meno nytkään mitään hurjaa ole ollut, muutamia tapauksia vain, mutta silti prosentuaalinen nousu on ollut aika isoa ja toistuvuutta on ollut aikajanallisesti huomattavasti tiheämpään kuin menneinä vuosina.
Kiitos palautteestasi. Minusta on tullut vanhemmiten entistä pehmeämpi, joten noin koviin moderointitoimenpiteisiin ei ole tullut enää niin herkästi tartuttuakaan. Nyt on sit pitänyt jäähyboksin ovea availla niin tiheään, että puhuri vaan käy.

Perseestähän tuollainen tarinavetoisten pelien ihan tahallinen spoilaaminen on, mutta en tiedä, kuinka paljon edes pysyvät porttikiellot noihin huutelijoihin loppujen lopuksi auttaa. Voi olla, että siirtyvät vain seuraavaan paikkaan myrkkyään kylvämään.
 
Ärsyttää jos MODETKIN noin puolueellisia, tuntuu että aina kun esittää jonkun vastaväitteen Super HYPEtetystä pelistä niin osa foorumilaisista ulvoo kuorossa...
Kaikella kunnioituksella, jos sanoo Cyberpunk 2077:n olevan ”graafisesti heikko”, niin en vaan voi ottaa väitettä vakavasti. Sen sijaan se tuntuu täysin tarkoitushakuiselta vääristelyltä, jolla vain haetaan räiskyviä vastareaktioita muilta foorumin käyttäjiltä. Eli ihan tahallista provosointia.

Siinä mielessä olen siis puolueellinen, että tahdon pitää foorumikeskustelun järkevänä ja asiallisena.
 
Kaikella kunnioituksella, jos sanoo Cyberpunk 2077:n olevan ”graafisesti heikko”, niin en vaan voi ottaa väitettä vakavasti. Sen sijaan se tuntuu täysin tarkoitushakuiselta vääristelyltä, jolla vain haetaan räiskyviä vastareaktioita muilta foorumin käyttäjiltä. Eli ihan tahallista provosointia.

Siinä mielessä olen siis puolueellinen, että tahdon pitää foorumikeskustelun järkevänä ja asiallisena.

Viittasin tuolla väitteellä eiliseen live-lähetykseen, jossa ainakin osa kuvamateriaalista näytti jopa karulta. Kun alueet ovat isoja niin lasketaan graafista tasoa, mutta juu asia selvä, olisin voinut perustella mielipiteeni paremmin. Se että mielipiteistäni ei ole koskaan pidetty ei ole sama asia kuin trollaus. Tämä foorumi on täynnä fanipoikia. Osa 40-50 vuotiaista pelaa Animal Crossingia, joka on lapsiperheille. Kyllä näitä mielipiteitä pitää voida sanoa, vaikka kyseiset henkilöt niistä usein raivostuvat.
 
Se että mielipiteistäni ei ole koskaan pidetty ei ole sama asia kuin trollaus. Tämä foorumi on täynnä fanipoikia. Osa 40-50 vuotiaista pelaa Animal Crossingia, joka on lapsiperheille. Kyllä näitä mielipiteitä pitää voida sanoa, vaikka kyseiset henkilöt niistä usein raivostuvat.
Se että jankuttaa noita (muiden mielestä ärsyttäviä) mielipiteitään jatkuvasti, ei vaan ole mielestäni mitenkään hedelmällistä keskustelua. Niin kuin vaikka nyt tämän Animal Crossingin kanssa. Itse en ole pelannut yhtään sarjan peliä, enkä tunnetusti muutenkaan ole Nintendo-fanipoika. Silti ymmärrän hyvin, miksi ihmiset kyseisestä pelistä pitävät ja miksi se on suosittu kaikenikäisten keskuudessa.

Jos peli on mielestäsi lapsellinen tai vain lapsiperheille suunnattu, niin olkoon sitten. Se mielipide on nyt kuultu tarpeeksi monta kertaa, eikä sitä tarvitse enää toistaa.
 
Jos foorumi on täynnä fanipoikia, mitä järkeä sinne on kirjoittaa? Itsekin olen aika satunnaisesti kirjoitellut eri foorumeille vuosien varrella ja välillä pitänyt pitkiä taukoja ja palannut tännekin kerran uudella nimimerkillä pitkän tauon jälkeen. Jos foorumin porukat alkaa kokonaisuudessaan "ottaa kupoliin", ei siellä kannata hengailla ja leikkiä oppositioasemassa marttyyriä. Kukaan ei voita siinä mitään. Harrastusfoorumeilla noin ylipäätään voi olla erilaisia "fanipoikia". Mielipiteenvapaus ei tarkoita, että on pakko paskoa toisten muroihin ja nauraa sitten räkäisesti, jos joku hermostuu ja siitä tulee nopeasti foorumilla maine, että pidetään trollina. Todennäköisesti trollaava käytös on lähtöisin trollista, joskus ei ole. Jotkut ihmiset ovat oikeasti vähän pihalla ilmaisustaan ja ymmärretään väärin usein. Silloin, jos on tällainen ongelma, että ihmiset käsittävät aina väärin, kannattaa harjoitella vähän erilaista käytöstä, ettei joutuisi jatkuvasti konflikteihin. Jos taas hakee konflikteja, se on trollaamista, ei mitään mielipiteenvapautta, eikä kenenkään tarvitse sellaista paskaa sietää jollain harrastusfoorumilla sen vuoksi, että "kaikki kukat saisivat kukkia".
 
Mielipiteen ilmaisussa ei sinällään ole mitään vikaa tai väärää. Ei siinäkään tapauksessa, vaikka se mielipide olisikin ns. "valtavirrasta poikkeava". Siihen ilmaisuun kannattaa kuitenkin panostaa ja välttää ylilyöntejä ja tarkoituksella yltiöprovosoivia termejä. Perustelut ovat myös todella pop varsinkin silloin, jos se esitetty mielipide on "valtavirrasta poikkeava". Muussa tapauksessa se voidaan nähdä turhana riidan haastamisena.

Toisto ja jankuttaminen on sitten taas ihan toinen asia. Sitä samaa juttua ei tarvitse jankuttaa moneen eri kertaan ja sillä tavalla väkisin hakea sitä huomiota. Me tällä foorumilla olemme kuitenkin kaikki sen verran fiksuja, että ymmärrämme yhdelläkin kertaa. Tarvittaessa voidaan lukea se alkuperäinen viesti useampaan kertaan, jos siihen tarvetta on. Saman asian jankuttamisen voi osa porukasta tulkita trollaamiseksi. Yksi varma tapa saada omille sormilleen on myös yleistää vastakkaisen mielipiteen omaava väki yksinkertaisesti "fanipojiksi" tai "vihaajiksi".

Loppuun myös vielä sellainen toteamus ja muistutus, että tällä foorumilla oleskelu, lueskelu ja kirjoittelu on täysin vapaaehtoista toimintaa. Jos kokee päätyneensä "mekastavien fanipoikien" keskelle ja kokee, että tulee sen takia paha olo, niin aina on vapaus siirtyä muiden foorumeiden pariin. Täällä ei ole kenenkään pakko aikaansa kuluttaa, jos tulee paha olo.
 
Vastaan nyt tänne moderointikeskustelun puolelle, jottei sotketa tuota 9. sukupolven konsolien ketjua enempää.

Eikös tässä juurikin ole ollut keskustelua että mihin suuntaan pelibisnes on menossa (liittyy aika oleellisesti pelien hinnat ennen ja nyt tähän asiaan)?
Myönnän olleeni tässä nyt ehkä turhankin tiukkana. Historiaa on hyvä tuntea, jotta saisi kunnollisen perspektiivin myös tulevaan.

Omissa silmissäni tuosta ketjusta on vaan muodostunut turhan geneerinen kaatopaikka kaikelle, joka tuntuu edes jotenkin liippaavan tulevia konsoleita, vaikka esim. pelitilauspalveluiden vertailuun on oma oma ketjunsa, samoin sille ostaako pelinsä diginä vai fyysisenä.

Mitä enemmän kaikenlaista tauhkaa tungetaan samaan satsiin, sitä herkemmin varsinkin uudemmat tulijat skippaavat suoraan uusimpaan viestiin, ja niinpä samat aiheet saattavat pulpahtaa uudestaan pintaan.

Lisäksi minä koen, että konsolien loppusijoitus on myöskin ihan tärkeä ja validi aihe tässä ketjussa. Suomalaisilla on esimerkiksi vanhoja puhelimia varastossa melkoinen läjä (elektroniikkaromua) ja monella vanhalla konsolilla lienee sama kohtalo. Lienee aivan aiheellista keskustella siitä, että mihin vanhat konsolit sijoitetaan, pääsevätkö ne koskaan vaikkapa kierrätykseen jne.
Aiheellinen huomio kieltämättä, mutta koin nyt paremmaksi, että hoidetaan se omassa ketjussaan. Koska aiheesta ei tuntunut sopivaa lankaa olevan olemassa, tekaisin ihan uuden.
 
Tämä ketju muuten hyvä, mutta

Jokainen tekee vain YHDEN ilmoituksen (käyttäen lainauksessa olevaa viestipohjaa), jota sitten tarpeen mukaan muokkaa, kun tilanne sitä vaatii.

Ihmisillä tarve keskustella saapumisesta ja kiinnostaa toisten tilanne, missä samasta liikkeestä tilanneen toimitus milläkin hetkellä menee. Yhden veistin salliminen vesittää massan tarpeet totaalisesti. Ei kukaan löydä sitä toisen päivitettyä veistiä kohta, ketjun kaikien viestien sisältä. Ja eivät voi vastata, jos joku kysyy tietyltä henkilöltä tilauksestaan.

Aloitusviestin tietojen sisältäminen viestiin hyvä, mutta annan ääneni muuten vapaalle viestittelylle tässä ketjussa. Esim edellinen oma viesti quoteen ja alle muutokset.

Tämä asia hiljenee joulun jälkeen, mutta siihen asti on tarve. Itse lueskellut näitä missä kenenkin kone tilattu, mistä ja milloin saavat. Vaikka itse olen jo koneeni saanut. Mutta käytän seurantaan uudet vietit toimintoa, niin en rupea käymään läpi päivitettyjä viestejä. Ketju vesittyy ainakin minulla tähän yksi viesti systeemiin.
 
Viimeksi muokattu:
Kerrohan sitten, mikä olisi parempi tapa.

En pidä sitäkään hyvänä, että jokaisesta risahduksesta omassa tilauksessa laitetaan aina uusi viesti.


Kirjoitin sen tuohon, kun editoin vähän hitaan puoleisesti:

Aloitusviestin tietojen sisältäminen viestiin hyvä, mutta annan ääneni muuten vapaalle viestittelylle tässä ketjussa. Esim edellinen oma viesti quoteen ja alle muutokset.

Kyllä mielestäni tässä tilanteessa uusi viesti on hyvä asia. Tämä on nyt varmaan jouluun asti aktiivinen ja veikkaan että ketju on se, missä suurin kuhina tällä hetkellä. Kysyntään kannattaa vastata, jos käyttäjillä on tälläiselle ketjulle tarvetta. Jos ei kiinnosta, ei ketjua tarvitse lukea, varsinkin nyt kun on täysin oma ketju asialle. Ja oliko täällä ominaisuutta,e ttä saa ketjun kokonaan pois itseltään näkyvistä, jos ei kiinnosta.

Veikkaan, että paljon uusia käyttäjiäkin ketjua seuraa ja mahdollisesti saattavat jäädä käyttäjiksi, kun monta kertaa päivässä käyvät tuota ketjua katsomassa. Mikä on muitten Gigantista tilanneitten tilanne jne.

Mutta tämä siis oma mielipiteeni käyttäjänä ja ketjua aktiivisesti seuraavana.
 
Aloitusviestin tietojen sisältäminen viestiin hyvä, mutta annan ääneni muuten vapaalle viestittelylle tässä ketjussa. Esim edellinen oma viesti quoteen ja alle muutokset
Kiitos. Kävin muuttamassa ketjun avausviestiä. Vapaampi keskustelu siis sallittakoon ja tilauksen seurantaa edistetään lainaamalla sitä omaa edellistä viestiä.
 
Täällä, täällä ja ensimmäisen kerran täällä.

Ja syy on yksinkertaisesti se, että aiheesta tulee lähinnä paha mieli ja ihmiset eivät osaa keskustella siitä erityisen sivistyneesti, kuten yllä oleva tuore viestikin osoittaa.
Okei, nyt kun näitä katselin niin olen tainnut tuon ohimennen aiemminkin nähdä. Ei ollut tarkoitus sääntöjä rikkoa, ei vain ollut jäänyt asia mieleen. Ehkä siitä saisi muistutuksen johonkin sivun yläosaan vai taipuuko foorumisysteemi sellaiseen?

Hyväksyn säännöt tietenkin mutta oma mielipide on se että ei kai tuosta pahastu kuin trokaajat itse. En ymmärrä miksi kukaan muuten pahastuisi. Ja menee kai se muissakin aiheissa ihmisillä välillä vähemmän sivistyneeksi, joten eikö vaikka konsoli-, merkki-, ja muut mielipideväännöt pitäisi myös olla pannassa tällä logiikalla? Aiheet, jotka herättävät siis tunteita.
 
Koska se että ihmisiä haukutaan paskaksi ja suurinpiirtein ollaan menossa hiilihankojen kanssa ovelle jonkun perkeleen pelikonsolin myymisen takia alkaa saamaan jo suhteellisen maanisia piirteitä. Jokaisella niitä on mahdollisuus saada ihan yhtä lailla, jos joku omansa myy niin siinähän myy. ( En ole itsekään omaani saanut) tosin eipä ole enää edes kiire kun kaikki hyvät pelit lykättiin.
 
Melko erikoinen tämä moderointilinja että viestejä poistetaan "jankutus" perusteena mutta jätetään sinne kuitenkin viesti/viestit, joista "jankutus" selvästi on kipinänsä saanut.

Kaikki tai ei mitään.
 
Melko erikoinen tämä moderointilinja että viestejä poistetaan "jankutus" perusteena mutta jätetään sinne kuitenkin viesti/viestit, joista "jankutus" selvästi on kipinänsä saanut.
Se viestisi tuli noin minuutti tai pari sen yleisen varoitukseni jälkeen. Ajattelin, että on parempi poistaa se kuin noudattaa kirjaimellisesti hetki sitten antamaani ukaasia, eli nakata kerralla viikon jäähy.

Ymmärrän, että olit mitä todennäköisimmin kirjoittamassa sitä viestiä, etkä ollut ko. julkista varoitusta ehtinyt edes nähdä.
 
Samaan hengenvetoon voisi sitten poistella kaikki viestit, jossa ilmenee henkilökohtaisuuksia tai muuta epäolennaista käyttäjistä. Ei nyt ole kovin reilua että kahdessa ketjussa annetusta varoituksesta huolimatta olevat vittuiluviestit jäävät kyllä näkyviin, mutta näihin et sitten enää saakaan vastata julkisesti. Eli sama toive kuin aiemmalla kirjoittajalla, kaikki pois tai ei mitään.
 
Aiempaan kommentiini littyen, miksi sallitte moisten ilmiselvien maalitusviestien näkyvän edelleen foorumilla luoden turhaa eripuraa? Tässä ainoastaan saldo eiliseltä, jossa on hyökätty suoraan kolmea(!) eri käyttäjää kohtaan. Sen sijaan tyydytte ainoastaan heristämään sormea asianomaisille ja poistamaan vastaukset ko. viesteihin. Ei nyt kuulosta ihan Salomonin tuomiolta, etenkin kun siellä oikein toivotaan jäähyä itselleen.

Uskomatonta (eipä tullut yllätuksenä), että saat jokaisesta Xbox aiheista asiasta väittelyn pystyyn. Sinun kanssa on todella vaikea keskustella mistään, kun ollaan niin agressiivisia ja sinulle tuntuu tärkeintä olevan, että voitat väittelyn kuin väittelyn, vaikka argumentit loppuisivat kesken. Toivon, että trollaat, koska oikeassa elämässä tuollaista käytöstä harvoin katotaan hyvällä. Edelleen olen sitä mieltä, että ostit Xbox Series X:n ilman mitään syytä, että voisit kritisoida Xboxia, sillä perusteella, että koska sinulla on se? Harvoin kuulen suustasi, että Xbox Series X olisi edes jollakin osa-alueella pätevä laite. Suurin osa Xbox- ja PC-pelaajista ovat olleet tyytyväisiä palveluun, vaikka tietävät, että pelit voivat poistua koska tahansa - ja se varmasti harmittaa monia, mutta kannattaa muistaa, että Game Pass tarjoaa niille peleille alennuksen, jotta voit jatkaa peliä siihen mihin jäitkin. On olemassa Playstation Now, joka nyt ei oikein ole verrattavissa Xbox Game Passin kanssa, vaikka sieltäkin saa pelejä kuukausimaksua vastaan, mutta tarjonta ei ole lähellekään Game Passin tasoa - silti kuukausimaksu oli suunnilleen Game Passin hintainen ellei jopa enemmänkin? (EDIT: Playstation Now maksaa 9,99€ kuukaudessa, kun taas Game Pass 9,99€ konsolilla.) Harvoin kuulen, että Playstation Nowia kritisoidaan, vaikka se on kuukausimaksullinen palvelu myöskin josta voi poistua peli koska tahansa.

Uskon, että Game Passiin tullaan haalimaan entistä enemmän muiden studioiden pelejä kuin Xboxin. Sonyn taktiikka näyttäisi olevan ostaa ajastettuja yksinoikeuksia, kun taas Microsoftin tavoitteena on varmasti tulevaisuudessa saada yhä suurempia julkaisuja Game Passiin day one. Kuten monet ovat jo sanoneet, ollaan jo nähty muiden studioiden pelejä day one, kuten The Medium ja tulevaisuudessa S.T.A.L.K.E.R 2. Ei vaan käy järkeen, että Game Passiin saataisiin esim. Grand Theft Auto 6 day one, mutta toivottavasti edes joitakin tekeleitä.

Minulle Game Pass on ollut pelastus. Pelaaminen on kiinnostanut vuosi vuodelta vähemmän, kun rahat eivät riitä ostaa kokoajan uusia pelejä, mutta Game Passin ansiosta minun ei ole enää tarvinnut ostaa kalliita pelejä vaan pelata muita pelejä Game Passilla ja odottaa, että saadaanko sekin peli tulevaisuudessa Game Passiin.

Nyt varmaan sinun silmissäni olen typerä fanipoika, mutta ihan sama. Rakastan kaikkia pelialustoja niin Nintendoa, kuin Sonyakin. Kaikista löytyy puolensa.

Oliko tämä ongelma nimenosaan se, että ruohikko latautui hieman hitaammin ja nyt Playstation-soturit juhlivat, että "Mark Derny on nero". Tästäkin kuvasta varmaan jo pari kuukautta, mutta hienosti nostit esille, että tulee kaikille muistuksena, että Xbox-versiosta muuttaa muutamia nurmikoita. Tämäkään nyt ei tullut yllätyksenä, kun postaajana on @Nisupulla. Oliko tämä kuva sitä paitsi ainoa, josta löytyi eroa?En ota asiaan enempää kantaa, mutta peli on rakennettu Xboxin vanhalla dev kitillä,. Olisi mielenkiintoista nähdä, että peli saisi yhden suuren päivityksen, josta näkisi todelliset erot.

Aikuinen mies (olettaisin) koita rauhoittua. ;) Jos olet seurannut Nisupullan viestejä, ei pitäisi tulla yllätyksenä, että hän kaivaikee kuukausien vanhoja valokuva todistaakseen: "Playstation 5 most power console ever made). Eipähän näkynyt Nisupullasta kovinkaan paljon tulleen videoita siitä, joissa Xbox Series X on pärjännyt Playstationia paremmin. Tämän takia varmaan monet käyttäjät ovat estäneet kyseisen herran viestejö, mutta minä en ole, koska on hauska seurata, että miten tilanne tästä kehkeytyy. Hämmenttävää, että puutut henkilöihin meneviä viestejä, vaikka sinulla on report-nappi. Eiku siitä vain valittamaan ja toivotaan parasta, että sasisin viikon jäähyn sen takia, kun on alkanut ärsyttämään, että miten jotkut henkilöt ovat olleet *turhan* agressiivisia Xboxia kohtaan. Asiallinen keskustelu on ok, mutta negatiivinen ilmapiiri on peestä. Voisin sanoa, että jos et keksi mitään hyvää Xboxista niin on olemassa muitakin foorumeita josita löytyy Playstation -henkilöitä, jotka juhlivat jokaista PS5:n omaisuutta. Sitä paitsi joskus oli huhu, että tuo @Nisupulla kuva olisi epätarkka, sillä Digital Foundry ei pitänyt sitä yhtä merkittävänä kuin moni täällä foorumilla

Suosittelen sinuakin ostaa Xbox Series X/S niin tiedät, että mistä puhut. ;)
 
Aiempaan kommentiini littyen, miksi sallitte moisten ilmiselvien maalitusviestien näkyvän edelleen foorumilla luoden turhaa eripuraa?
Kyseiselle käyttäjälle on eilen noiden viestin jälkeen lähetetty yksityisviestinä viimeinen varoitus ja mahdollisuus parantaa asennoitumistaan.
 
Ylös Bottom