Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Vastaus: Nintendo 3DS

Zeldaa koitin pelailla aikanaan Wiillä, enkä kieltämättä ymmärtänyt sen hienoutta. Piirrosgrafiikkaa ja örkkimörkkejä. Nähty jo 90-luvulla. Sama hommahan näissä Marioissa on, vaikka niitä pelaankin. Nähty jo 90-luvulla. Mitä ne oikeasti uudenlaiset ja mahtavat pelit sitten on 3DS:llä, kun tosiaan olen sellaisia koittanut etsiä.

Tämä nyt menee vähän tuonne 3DS vs. Vita-osastolle, jolle on jo oma threadi, mutta sanotaanko nyt, että aikamoista kärjistämistä tuo. Samalla periaatteella voisi sanoa, ettei räiskinnässä ole tapahtunut mitään uutta Quaken jälkeen ja Unchartedit on jo nähty 90-luvulla, koska Tomb Raider jne.

Ehkä tässä on enemmänkin kyse juuri subjektiivisestä mieltymyksestä, kuin siitä että "konsolille X ei ole hyviä pelejä". Zeldat ja Super Mariot ovat enimmäkseen mestariteoksia, mutta se ei tarkoita sitä, että kaikkien niistä pitäisi tykätä. Itse olen suht kaikkiruokainen pelien suhteen ja minua kiinnostaa myös Playstationien parhaimmisto, kuten Unchartedit jne. vaikka pidänkin näitä täysin tois-sijaisina pelijulkaisuina esim. juuri Marioden ja Zeldojen rinnalla.

Jos kysymys oli se, että mitä ihmiset pelaavat 3DS:llä, niin itselläni alkaa olemaan kohta 300 tuntia pelikellossa Animal Crossing New Leafissa ja tällä hetkellä myös mainio Pokèmon X peluussa. Kaupan hyllyllä odottaa vielä Luigi's Mansion 2 ja Fire Emblem Awakening, joista kummatkin ovat pakko-ostoksia ja uusi Zelda julkaistaan pian.

Periaatteessa en tarvitsisi mitään muuta konsolia 3DS:n lisäksi, sillä ajalliset ja rahalliset resurssit eivät riitä edes sen laadukkaaseen pelitarjontaan. Oli suunnitelmissa hankkia PS3 tässä lähitulevaisuudessa, mutta välillä mietin, että onko oikeasti mitään järkeä, koska aika ja raha ei riitä edes 3DS:n ja Wii U:n laatupeleihin.

EDIT: mitä tulee itse raudan laatuun, niin en näe tässä 3DS jatkumossa mitään laadullista muutosta huonompaan suuntaan suhteessa Nintendon edellisiin käsikonsoleihin. Kyllähän esimerkiksi Game Gearista tai vaikkapa Atari Lynxistä tuli enemmän high tech fiilis jo aikoinaan, kuin Gameboysta, mutta Gameboyn tarjoama arvo, aivan kuin 3DS:nkin kohdalla, oli jossain muualla, kuin teknologisen kärjen edustamisessa. Vita on high-tech laite suhteessa 3DS:ään, mutta eipä tuo tunnu kovin monia kiinnostavan.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Animal Crossing vissiin niitä pelejä joita DS:n tarjonnassa on tolkuton määrä. Eli tekstiä(keskustelua) ruudulla tolkuton määrä jatkuvasti? Meikä ei jaksa niitä lukea vaan hakkaan ruutua, kunnes tekstit on mennyt..haluan pelata, en lukea. :D eli ei oikein sovi mulle.

Luigin ostin kun kuvittelin siitä pitäväni. Tässä tuo järkyttävän huono liukulevy juuri tulee ongelmaksi, kun luigi menee "ylös/alas" tai oikealle/vasemmalle siinä ruudulla, mutta todella sattumanvaraisesti viistoon. Kummitukset kun tulee myös viistosta niin ekan pelikerran jälkeen nyt maannut hyllyssä, eikä ole intoa koittaa uusiksi.

Paper Mario menee Animal Crossingin kanssa samaan kategoriaan, jonka kyllä tiesinkin. Odotin vain Marion pelastavan. :D

Haluaisinkin kuulla niitä kolmannen osapuolen pelejä, joita on hyviä, koska Mariosta mulla on new super Mario bros 2 ja 3D Land. Joskin 3D Mario ei oikein uppoa kunnolla itselle.

Donkey Kong ja NSMB2 on siis ainoat jotka nyt on uponnut. Selaa on aika meh, ja nuo tekstiä täynnä olevat rpg peli ei nappaa.

Mitä koitin arvioita katsella, niin peli-idean puolesta kiinnostavat oli saaneet niin järkyttäviä arvosanoja ettei niitä uskalla ostaa. (Esim se joku sukellusvene peli).

Anime, rooli, örkkimörkit, yliluonnolisuus hömpät, zombit kun ottaa pois niin muut kiinnostaisi.

Edit: nostakaa vaikka täältä muutamia:
http://www.vpd.fi/467/92/DS / 3DS/3DS
Jotenkin kun tuota katsoo niin ei tuossa ole mitään. Jo mainitut Mariot juu, sit ne jotka löytyy muillekin alustoille. Mut oikeasti loistavia 3ds pelejä?
 
Ehkä tässä on enemmänkin kyse juuri subjektiivisestä mieltymyksestä, kuin siitä että "konsolille X ei ole hyviä pelejä".

Tässäpä se koko keskustelun ydin on. Jos ei tykkää niin ei tykkää, mutta makuasioiden perusteella ei oikein voi leimata pelikirjastoa huonoksi. Sama kosketusnäyttötekniikan kohdalla: 3DS:n näytöt toimivat mainiosti ja pisteentarkasti, en todellakaan vaihtaisi kapasitiiviseen ja sen rajoittamaan tapaan luoda pelejä. Se, että pelaaja ei tykkää käyttää stylusta ei tee näytöstä huonolaatuista.
 
Pelivalikoima on ehdottomasti mielenkiintoisin millään konsolilla kotikonsolit mukaanluettuna.

Tämä on totta. Olen järkeillyt yhdeksi suurimmista syistä sen, että kun resursseja ei tarvitse keskittää näyttävän grafiikan luomiseen, voidaan säästää paukut itse sisällön suunnitteluun.

Yksi pelimaailman tämän hetken surkuhupaisimmista ilmiöistä on, kun Cod-Jonnet pelaavat getaria ja huutelevat, kuinka Nipa on lasten konsoli. Siinä kiteytyy jotain hyvin oleellista.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Nintendo 3DS

Huh huh, onkohan modet krapulaa kärsimässä vai missä? Ainakin minusta tuntuu menevän jo viestiketjun aiheen ohitse tämä useamman sivun mittainen 3ds xl vs vita sota.

Itse olen tyytyväinen ollut omaan 3ds xl malliin, vita ei oikeastaan ollut edes vaihtoehtona kun käsikonsolia mietin. Toki tuo 3ds saranan heiluminen vähän välillä haittaa, mutta lähinnä Oot:tä pelatessa kun tähtäilee käyttäen gyroa, ja tuolloinkin vaiva on helppo eliminoida kun vähän tukee näyttöä. Ja itse tainnut kerran onnistua tökkäämään volumet vahingossa täysille, että sekään ei ole ollut ongelma.

Spoilereissa oma mielipide siitä vitasta niin kenenkään ei tarvitse vetää hernettä nenään.
Mielestäni vitakin on pätevä laite, mutta itse nimenomaan halusin enemmän käsikonsolimaisemman fiiliksen sillä kotona on ps3 käytettävissä. Eikä se vitan pelikokoelmakaan omasta mielestäni ole kiinnostava, tuntuu että sony on unohtanut laitteensa/panostaa lähinnä ps4+vita komboon.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Tämä on totta. Olen järkeillyt yhdeksi suurimmista syistä sen, että kun resursseja ei tarvitse keskittää näyttävän grafiikan luomiseen, voidaan säästää paukut itse sisällön suunnitteluun.

Tuossa parissa viestissä pyysin lisää näitä esimerkkejä. Kävin tosiaan tuon vpd:n 3DS tarjonnan läpi, enkä oikein löytänyt tälläisiä helmiä, jotka sitten uskaltaisi ostaa. Kyllä minä ilolla ottaisin lisää pelattavaa, jos vain löytyisi.

Edit:

http://www.metacritic.com/browse/games/genre/metascore/action/3ds?view=condensed

Kyllä tuo valitettavan kapea-alaiselta näyttää.
Toiminta, tasoloikka, roolipeli. Niistä löytyy, muissa tarjonta on ensinnäkin vähäistä, mutta nekin vähät näyttäisi olevan surkeita.

Itse en tosiaan mistään toiminnasta niin pidä (just codit jne ja esim mainittu Unchartedin ammuntakohtaukset), tasoloikka menee,mutta mieluusti 2d:nä sivusuunnassa kulkevana, eikä himovaikeana. Rooli ja strategia ei uppoa.

Tykkäisin käsikonsolissa pelata esim ajopelejä, joita ei jaksaisi isolta ruudulta. Esim motocross, atv, moottorikelkkailu jne. Tai urheilun puolelta kunnon Tennistä, sitä ois kiva vetää pieninä annoksina. Samoin nyrkkeily/paini.

Tai jotain seikkailu/puzzleilua, tyyliin PS:n puolelta uusi Rain peli, tai limbon tyyppinen seikkailu/tasoloikka.

Myös sen tyyppiset pelit joita iOS:lläkin on, mutta pelkällä kosketusnäytöllä ne ei toimi, niin käsikonsoli ajaisi sen asian. Nyt en oikein löydä tuolta siis mitään, enkä ymmärrä käsitettä laajapelitarjonta, jos se jää kolmeen kategoriaan.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Nopeasti tulee mieleen ainakin seuraavaa:

Seikkailu/puzzleilu kiinnostaa mutta uusi Zelda ei? Nyt skarppaa vähän ja ensi viikon perjantaina Zelda: ALbW kaupasta mukaan. Luvassa on takuulla vuoden parhaita pelikokemuksia alustasta tai genrestä riippumatta.

Myös Ocarina of Time on just eikä melkein tähän kategoriaan soveltuva. Jos kykenee näkemään "jo 90-luvulla nähdyn" visuaalisen tyylin taakse, paljastuu alta ajaton mestariteos, jolle hyvin harva jos mikään nykypeli vetää vertoja.

Professor Layton on myös seikkailua/puzzleilua sanan varsinaisessa merkityksessä. Hidastempoista tosin, ja erittäin paljon tekstiä sisältävää, joten tuskin uppoaa sinulle.

2D-tasohyppelyä ja/tai seikkailua edustaa myös wanhat Wario Land 4, Metroid Fusion ja Yoshi's Island. Saattaa tosin olla että ko. ambassador-pelit eivät vieläkään ole vapaassa jakelussa, en ole hetkeen tsekannut asiaa.

Ajopelejä olen huono suosittelemaan, ja se onkin genrenä aika vähän edustettuna 3DS:llä, Mario Kart nyt tietysti poikkeuksena. Joku muu osannee sanoa niistä enemmän. Mihinkään Vitan loistavaan MotorStorm RC:n tasoiseen ajopeliin ei 3DS:llä mielestäni valitettavasti ylletä, poislukien hauska Mario Kart.

Mario Tennis taas on kuuleman mukaan kelpo lajityyppinsä edustaja. Mario Golfia odotan itse kieli pitkällä, vaihtelua sinänsä hyvään mutta niin kovin totiseen Tiger Woods '14 peliin PS3:lla.

DS:n puolella sivuttain scrollaavaa tasohyppelyä/seikkailua edustaa Castlevania-sarja. Dawn of Sorrow/Portrait of Ruin/Order of Ecclesia-kolmikkoa kovempaa lajityypin edustajaa saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Samantyylinen Aliens: Infestation on myös tsekkaamisen arvoinen. Sitten rikollisen vähälle huomiolle jäänyt Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure on loistavaa tasoloikkaa yhdistettynä saumattomasti toisen ruudun yhtäaikaiseen puzzleiluun. Konsepti, joka ei oikeastaan voisi toimia kuin kahdella ruudulla. Contra 4 on loistavaa 2D-tasoloikka-shooter-meininkiä. Kirby: Canvas Curse taas vähän erilaista 2D-tasoloikkaa, jonka elinehto on tarkka stylus-ohjaus.

Sekä DS:n että 3DS:n vahvuudet ovat nimenomaan rooli-, strategia- ja seikkailupeleissä, joissa konsoli onkin yliveto ja suosituksia loistaviksi peleiksi löytyisi kymmenittäin, mutta lähes joka kategoriasta kyllä löytyy pelattavaa.
 
Vastaus: PlayStation 4

Onhan noissa ison tuotannon räiskintä -pelisarjoissakin(esim cod) ollut karttapaketteja myytävänä, eli sitä vanhaa tuttua "maksa, että saat lisäkivaa" -kieroilua.

Tämähän ei vertaudu millään logiikalla. CoDissa saat messevän viiden tunnin elämysjunan yksinpelistä, co-op-tauhkaa ja tuhat tuntia moninpeliä takuuvarmasti satojentuhansien pelaajien kanssa, vaikka et olisi maksanut kuin peruspelin hinnan.

Mutta kuten sanoin, otan Pleikkarilla(kin) mielelläni vastaan ilmaispelit, kunhan eivät ole tulevaisuudessa se pelisuunnittelun pääohjenuora.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Tuossa parissa viestissä pyysin lisää näitä esimerkkejä. Kävin tosiaan tuon vpd:n 3DS tarjonnan läpi, enkä oikein löytänyt tälläisiä helmiä, jotka sitten uskaltaisi ostaa. Kyllä minä ilolla ottaisin lisää pelattavaa, jos vain löytyisi.

Aika paljon 3DS:n laatupelattavasta löytyy ainakin omasta mielestäni eShop-latauskaupasta. Laitoin 2DS:n ja 3DS:n pelisuosituksille oman ketjunsa, mutta kun se lähti tästä keskustelusta, niin lainataan nyt vielä tähänkin:

  • Mighty Switch Force -pelit (eShop): 2D/retrohenkistä toimintatasoloikkaa ja kevyttä puzzleilua.
  • Mii Plaza/Streetpass -pelit: laitteen sisäisestä muistista löytyy valmiiksi Streetpass Quest I & II, ja niiden lisäksi saa ostettua tällä hetkellä 4 uutta eri genrejen pelejä, jotka hyödyntävät Mii-hahmoja, Streetpass-ominaisuutta ja pelikolikoita.
  • New Super Mario Bros. 2: klassista tasoloikintaa, joka istuu hyvin 3DS:lle.
  • Nano Assault Ex (eShop): näyttävää shmup-räiskintää, jonka pelityylit vaihtelevat tasojen välillä.
  • Rhythm Thief: Segan rytmipeli, joka lisää pakettiin seikkailua, tarinankerrontaa ja animetyyliä.
  • Gunman Clive (eShop): 2 euron indie-toimintatasoloikka. Halpaa laatua.
  • Theatrhythm Final Fantasy: FF-pelien musiikkiin perustuva rytmipeli.
  • Donkey Kong Country Returns: Wiiltä portattua laatutasoloikkaa.
  • SteamWorld Dig (eShop): tasoloikka/puzzle-seikkailu.
  • Super Little Acorns 3D Turbo (eShop): päältäpäin simppeli mutta runsaasti sisältöä ja haastetta tarjoava arcade-tyylinen tasoloikka/keräilypeli.

Jotkin noista peleistä maksavat vain muutaman roposen, joten sijoitus ei ole kallis. Lisäksi eShopista löytyy varsin hyvin demoja ladattavaksi, sieltä vain kaikki vähänkin kiinnostava jonoon ja laite unitilaan.

Tasoloikkaa tuossa on paljon, ne sattuvat ainakin omalla kohdalla maittamaan. Jotain Wii Sportsin kaltaista urheilupeliä kaivattaisiin tosiaan 3DS:llekin: useampi urheilulaji samaan pakettiin, toteutus mobiilipelaamiseen sopivaksi. Sillä välin täytyy tyytyä yksittäisiin lajeihin kuten tulossa olevaan minimalistiseen Nintendo Pocket Football Club -jalkapallomanagerointiin.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Okei. Mitä helvettiä? .

Sitä helvettiä vaan, että oli erittäin typerää julkaista alkuperäinen 3DS keskeneräisenä ja upisurkealla julkaisuvalikoimalla joka oli koitua koko laitteen tuhoksi. Vaikka vuonna 2004 julkaistu DS oli myös hätäisesti ulos kyhätty masiina, niin sitä oli mukava pitää kädessä ja saatiinpa julkaisussa paranneltu Super Mario 64.

Se, että epämukavasti muotoillusta käsikonsolista pyydetään julkaisussa 250 euroa ja tähän päälle olematon pelivalikoima on idiotismia. Olihan se hyvä veto, että hintaa pudotettiin 70 euroa ja liikaa maksaneille annettiin ilmaisia nes ja snes pelejä. Harmi vain, että Nintendo on kykenemätön tuomaan noita snes pelejä eshoppiin muidenkin iloksi.

Sitten mitä 3DS XL:än tulee, niin olihan se mukavaa että tämä malli korjasi alkuperäisen mallin lastentaudit ja toi suuremmant näytöt jotka mukavoittavat pelaamista. Valitettavasti tämäkään julkaisu ei aivopieruilta säästynyt: Laitteen hintaa buustatiin ylös satasella ja kirsikkana kakun pällä jätetiin laturi pois konsolipaketista, mikä korottaa latteen hintaa noin 15/20 euroa.

Mitä taas tulee konsolin laajaan pelivalikoimaan, niin siinä meni siiten yli kaksi vuotta, että päästiin laadussa ja valikoimassa vanhan DS:n tasolle. Tämä hidas kasvu on aiheuttanut sen. että kolmansien osapuolien laadukkaita julkaisuja ei ole lähes ollenkaan.
 
Vastaus: Nintendo 3DS

Sitä helvettiä vaan, että oli erittäin typerää julkaista alkuperäinen 3DS keskeneräisenä ja upisurkealla julkaisuvalikoimalla joka oli koitua koko laitteen tuhoksi. Vaikka vuonna 2004 julkaistu DS oli myös hätäisesti ulos kyhätty masiina, niin sitä oli mukava pitää kädessä ja saatiinpa julkaisussa paranneltu Super Mario 64.

En muista konsolia, jolla olisi jotenkin hirveän hyvä julkaisuvalikoima. Siten taaksepäin yhteensopivuus edellisen sukupolven kanssa on mahtavaa, tällöin uudella konsolilla on heti olemassa valtava pelikirjasto. 3DS-ostajat pääsivät siten heti käsiksi suureen määrään DS-huippupelejä. Samaten kuin DS-ostajat GBA-peleihin. Fakta toki on, että 3DS-pelien julkaisuvalikoima oli sysipaska, kuin myös DS-pelien oli. Mitä sitten? Niin ne on muillakin konsoleilla.

Vertaa vaikka nyt PS4 julkaisua: ei toimi PS3 pelit, ei. Entäs XBone? Nope.

Se, että epämukavasti muotoillusta käsikonsolista pyydetään julkaisussa 250 euroa ja tähän päälle olematon pelivalikoima on idiotismia. Olihan se hyvä veto, että hintaa pudotettiin 70 euroa ja liikaa maksaneille annettiin ilmaisia nes ja snes pelejä. Harmi vain, että Nintendo on kykenemätön tuomaan noita snes pelejä eshoppiin muidenkin iloksi.

Idiotismia? Early adopterit törmäävät usein tähän samaan ongelmaan. Ensimmäiset iteraatiot eivät ole parhaita, ne ovat kallita, oma pelivalikoima on surkea. Käsitykseni mukaan lähes jokainen konsoli on halventunut ja/tai parantunut elinkaarensa alun jälkeen. Ei mitään uutta auringon alla. Harvemmin kuitenkaan firmat tulevat vastaan hinnanalennuksen jälkeen esim. antamalla 20 ladattavaa peliä ja vielä pitämällä ne exclusiivisina vain early adoptereille.

Sitten mitä 3DS XL:än tulee, niin olihan se mukavaa että tämä malli korjasi alkuperäisen mallin lastentaudit ja toi suuremmant näytöt jotka mukavoittavat pelaamista. Valitettavasti tämäkään julkaisu ei aivopieruilta säästynyt: Laitteen hintaa buustatiin ylös satasella ja kirsikkana kakun pällä jätetiin laturi pois konsolipaketista, mikä korottaa latteen hintaa noin 15/20 euroa.

Aivopieruja tai ei, laite myy hyvin. Ja on hyvä. En minä ymmärrä mikä tässä mättää,

Tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni, mutta mielestäni kaikki puhelimet/käsikonsolit yms. voitaisiin myydä aina ilman laturia, jos se siis alentaisi hintaa. Sitten jos laturin tarvitsee, ostaa sen samaan settiin. Minulla on kertynyt kaiken maailman Nokia/iPhone/iPad/iPod/DS/3DS/YouNameIt-latureita vino pino laatikoiden pohjalle. Melkein kaikki makaavat käyttämättöminä. Eli olen maksanut turhasta roinasta.

Mitä taas tulee konsolin laajaan pelivalikoimaan, niin siinä meni siiten yli kaksi vuotta, että päästiin laadussa ja valikoimassa vanhan DS:n tasolle. Tämä hidas kasvu on aiheuttanut sen. että kolmansien osapuolien laadukkaita julkaisuja ei ole lähes ollenkaan.

Tottakai siinä kestää, että uusi sukupolvi pääsee pelien laadussa tasoihin edeltäjänsä kanssa. On aivan varmaa, että kestää aikansa ennen kuin PS4 pääsee PS3:n tasolle. Ihan kuin kesti vuosia ennenkuin PS3 pääsi PS2:n tasolle.

Kyllä 3DS:lle laadukkaita 3rd party-julkaisuja vaan löytyy. Esim. Ubisoftilta, Atlukselta, Bandai Namcolta, Ghostlightilta, Capcomilta, Level 5:lta, Konamilta ja Square-Enixiltä. En käyttäisi siis termiä "lähes ollenkaan".
 
En muista konsolia, jolla olisi jotenkin hirveän hyvä julkaisuvalikoima. Siten taaksepäin yhteensopivuus edellisen sukupolven kanssa on mahtavaa, tällöin uudella konsolilla on heti olemassa valtava pelikirjasto. 3DS-ostajat pääsivät siten heti käsiksi suureen määrään DS-huippupelejä. Samaten kuin DS-ostajat GBA-peleihin. Fakta toki on, että 3DS-pelien julkaisuvalikoima oli sysipaska, kuin myös DS-pelien oli. Mitä sitten? Niin ne on muillakin konsoleilla.

Vertaa vaikka nyt PS4 julkaisua: ei toimi PS3 pelit, ei. Entäs XBone? Nope.



Siis eihän tuo surkea julkaisu rajoittunut vain lanseeraukseen vaan koko laitteen esimmäiseen vuoteen! Tuo että turvaudut taaksepäin yhteensopivuuteen on naurettava siinä mielessä, että jos ostaa kalliin uuden konsolin niin eikö se ihan itsestäänselvyys pitäisi olla että jukaisussa ja sitä seuraavina kuukausina laitteelle on saatava sille tehtyjä pelejä.
Mitä sitten, vaikka ps4 ei tue ps3 pelejä, kun konsolille tulee talven ajan tasaisesti pelejä?

Selvennyksenä vielä, että useimissa konsolijulkaisussa on ollut edes yksi must have peli tai jos ei ole ollut, niin niitä pelejä on tullut tasaisesti julkaisun jälkeininä kuukausina.

Idiotismia? Early adopterit törmäävät usein tähän samaan ongelmaan. Ensimmäiset iteraatiot eivät ole parhaita, ne ovat kallita, oma pelivalikoima on surkea. Käsitykseni mukaan lähes jokainen konsoli on halventunut ja/tai parantunut elinkaarensa alun jälkeen. Ei mitään uutta auringon alla. Harvemmin kuitenkaan firmat tulevat vastaan hinnanalennuksen jälkeen esim. antamalla 20 ladattavaa peliä ja vielä pitämällä ne exclusiivisina vain early adoptereille.

Onko se todellakin joltain pois, jos GBA-pelejä saisivat ostaa muutkin eshopista? Helppohan sinun on naureskella ja ivailla kuinka muut eivät saa GBA pelejä 3DS:le. :mad:
Toistaiseksi onko sekään keltään pois, jos konsolin tuotekehitys viedään loppuun asti ilman, että panikissa ja hätäisesti pukataan markkinoille prototyyppiä?


Aivopieruja tai ei, laite myy hyvin. Ja on hyvä. En minä ymmärrä mikä tässä mättää,.

Se tässä mättää, että jos alkuperäisen vekottimen hinta pudotettiin 170 euroon, niin uuden mallin hinta laitettiin tuonne 250 euron hujakoille.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Kaikkihan ovat yhtä mieltä siitä, että 3DS:n alkutaival oli kivikkoinen. Kuten oli myös vaikka PS3:n. Onneksi aikaiset 3DS:n ostajat eivät olleet ihan tyhjän päällä, koska DS-pelit toimivat konsolilla.

Early adopterit ottavat sen riskin, että tuote saattaa halventua ja/tai parantua tulevaisuudessa. Riskinä on jopa, että tuote ajetaan nopeasti alas (Virtua Boy jne). Pääasia, että hommat siitä kuitenkin lutviutuivat ja nyt 3DS elää kiistatta aallonharjalla.

XL:n hinta on minusta oikein hyvin linjassa konsolin ja sen pelien laadun kanssa. Maksan mieluusti kunnon hinnan konsolista, jos se hinnoittelu vain mitenkään auttaa Nintendoa pysymään konsolibisneksessä jatkossakin. Ja hyvin näyttää Nintendolla käsikonsolipuolella pyyhkivän. Odotettavissa siis on, ettei 3DS jää Nintendon viimeiseksi käsikonsoliksi. Jo pelkästään tämä on minun näkökulmastani peruste maksaa konsolista 170 euron sijasta vaikka 300 euroa. Nimittäin pidän pelaamisesta hyvillä konsoleilla.

Eikä se ole minulta pois, jos ne GBA-pelit julkaistaisiin yleiseen jakeluun, enkä ole muuta sanonutkaan. Yhtä kaikki, mukava että Nintendo ne alun perin antoi, mikään pakkohan sillä ei ollut moista tehdä.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Nostetaan tätäkin kun tuli Vita ketjussa puhetta, et miten nämä sopii lapsille.

Kumpikin sopii. Itse kallistuisin suosittelemaan Vitaa seuraavista syistä:

- Lapsia ajatellen iso etu on lokalisaatio Suomeksi. Jo käyttöjärjestelmän osalta, mutta myös muutamissa peleissä, kuten Little Big Planet ja Tearaway

- Löytyy kymmenittäin sopivia pikkupelejä storesta ja muutenkin storesta löytää paljon paljon helpommin sopivia pelejä.

- Ylläolevan johdosta ei tarvitse pelikasetteja kuljetella mukana, vaan kaikki on aina laitteessa. Sama siis onnistuu toki 3ds:lläkin, mutta itse pistin sinne rahaa sisään, enkä vieläkään ole keksinyt ostettavaa.

- Jos jo omistaa PS3:n, tai PS4:n, niin en keksi syytä ostaa 3DS:ää, koska varmuuskopiointi jne sujuu sen kautta. Plus jäsenenä tungetaan ilmaisia pelejä ja tarjouksia jatkuvasti. Voi pelata PS4 pelejä Remote playllä, on samat kaverit kuin pleikalla jne.

Itse peleistä tosiaan Vitalle löytyy lapsille sopivia pelejä luuloista huolimatta todella monia. Osa tosiaan suomeksi vieläpä. Lisäksi ei ehkä lasten pelejä, mutta lapsille yhtäläillä sopivia pikkupelejä hurjasti.



Jos ei lapsinäkökulmaa oteta huomioon niin tässä perheessä itsellä 3DS:n käyttö tyssännyt jo nyt käytännössä kokokaan. Ei istu käteen yhtään, mutta ei houkuta noi peliäkään. Tuntuu, että tuli 300euron hutiostos ja kaduttaa kyllä. Toivoin, että lapset ja vaimo olisi tuosta innostunut ja ekan viikon jaksoivat, mutta nyt ei kukaan kysele enää sen perään, vaikka se tuossa pöydällä on.

Vita sensijaan on käytössä niin Remote playssä, kuin normi peleissäkin päivittäin siinämäärin, että akkua on ladattava jatkuvasti, jos ei nyt jokapäivä niin joka toinen päivä. Vita on 150e hinnallaan ollut käsittämättömän positiivinen yllätys, kun olin pitänyt tähän asti Vitaa naurettavana räpellyksenä. Päivittäin on nautintoa käsitellä sitä.

Jotenkin haluaisin edelleen antaa 3ds:lle mahdollisuuden, koska tuosta ei saisi varmaan kahtasataa ja peleineen palanut 450-500euroa. Olisi pitänyt tajuta, että aikanaan DS:llä jo kävi samoin, niin miksi ei nyt olisi käynyt..ei vain uskonut itseään kun Mario kuume iski.

Vitalle on noin 50peliä hankittuna ja rahaa ei ole muistikortin kanssakaan palanut vielä 220euroa, joten ei voi kuin suositella kaikille. Etenkin PS4+Vita+Plus-jäsenyys komboa.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Jos ei lapsinäkökulmaa oteta huomioon niin tässä perheessä itsellä 3DS:n käyttö tyssännyt jo nyt käytännössä kokokaan. Ei istu käteen yhtään, mutta ei houkuta noi peliäkään. Tuntuu, että tuli 300euron hutiostos ja kaduttaa kyllä. Toivoin, että lapset ja vaimo olisi tuosta innostunut ja ekan viikon jaksoivat, mutta nyt ei kukaan kysele enää sen perään, vaikka se tuossa pöydällä on.

Tästä paistaa läpi kyllä aivan hävytön...

fanboyismi

Mutta joo...kukin tyylillään. Paljolla myyt XL:än? Voisin päivittää tuon perus 3DS:n parempaan.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

^ Mä en tohon lapsiystävällisyyteen osaa sanoa muuta kuin sen, että jos 3DS:llä ottaa mukaan myös DS-pelit, niin kyllähän sieltä löytyy lapsiystävällistä pelattavaa hitosti enemmän kuin mitä Vitalla löytyy. Vitan etuna on toki toi lokalisaatio, mutta kun miettii sitä aikaa kun itse olin lapsi, niin ei mulla ollut mitään väliä oliko peli englanniksi vai suomeksi, ala-asteella jo pelattiin Lucasartsin ja Sierran seikkailupelejä sun muuta ja kieli ei koskaan ollut ongelma. Ei kai nyt nykyajan skidit ainakaan tyhmempiä voi olla, kuin me silloin?

Toi 300 euron hinta 3DS:lle nyt taas on ihan liioittelua, edes erikoisversiot ei maksa noin paljoa, jos ei sitten halua jotain jo myynnistä poistunutta erikoisversiota ebaystä/huudosta. Mä maksoin vähän reilun 200 euroa ja 15 euroa 16 gigan muistikortista, ja 30 euroa lataustelakasta joka ei ole pakollinen. 170 euroon noita 3DS XL:iä saa mun mielestä melkein aina, itse en vaan jaksanut venailla postitusta kun oli kiire myydä OG pikkuveljelle. OG 3DS:stä maksoin 130 euroa posteineen cdonista. 2DS:n saa vielä edullisemmin ja on itseasiassa lapsille parempi vaihtoehto, jos ovat kovin nuoria, koska 3D:tä ei jokatapauksessa suositella alle 7-vuotiaille. Vitasta maksoin myös 200 euroa, 8 gigan kortin ja muutaman digilataus-pelin kanssa, eli mun mielestä nää liikkuu kyllä täysin samassa hintaluokassa. Ota huomioon että siinä 150 euron Vitassa jota cdonista saa, ei tule muistikorttia, ja toi Vita Megapack jonka itse ostin maksaa 40-50€, joten hinta on sama kuin 3DS XL:llä, ainut vaan että ton muistikortin joutuu kuitenkin vaihtamaan isompaan aika nopeasti jos on yhtään tarkoitus ostaa digipelejä, tai on PSN+ tilaaja.

Mulla on nyt siis ollut toi Vita joitain viikkoja ja voisi vähän omia fiiliksiä siitä kertoa myös:

- Näyttö on aivan saatanan mahtava.

- Kosketuslevy takana on aivan saatanan rasittava peleissä kuten LBP, kun näkyy ne keltaiset ympyrät kokoajan ruudulla kun sormet on pakolla kosketuslevyllä Vitan muotoilusta johtuen. Hirveästi lisä-arvoa toi ei toistaiseksi ole myöskään tuonut, mutta Tearaway on vielä pelaamatta joka ilmeisesti käyttää tota fiksusti. Silti se on huonolla paikalla, kun sormet on automaagisesti kokoajan sen levyn päällä.

- Analogitatit on ihan jumalattoman huonot ihan oikeasti. 3DS:n circle pad on yli 9000 kertaa parempi kuin noi onnettomat tatit. Pelaan milloin vain mieluummin circle padilla kuin noilla.

- D-pad on loistava. Yksi parhaista millä olen koskaan pelannut helposti. Todella positiivinen yllätys.

- Pelivalikoimasta ei löydy sellaisia kirkkaita mestariteoksia kuten 3DS:n Link Between Worlds, Pokemon X/Y, Bravely Default, Mario 3D Land tai Ace Attorney 5: Dual Destinies, kun miettii vain pelejä joita en voi muilla laitteilla pelata. Mielenkiintoisia ja hyviä pelejä toki löytyy kuten Soul Sacrifice (joka tulee ensi kuun plussan mukana, mulla on aika korkeat odotukset tän suhteen), LBP, Tearaway ja Gravity Rush, mutta 3DS:llä taso on vain yksinkertaisesti korkeampi.

- Youtube-softa on erittäin hyvä, mulla tähän mennessä varmasti käytetyin peli/softa, joka ilta tulee sängyssä katsottua youtubesta videoita tällä. Paljon parempi kuin esimerkiksi Androidin youtube, koska tää antaa katsoa HD-laadulla, Androidilla HQ-laatu on susipaskaa verrattuna Vitaan.

- Vita on todella laadukkaan tuntuinen käsissä, verrattuna PSP:hen, joka sekin on laadukkaan tuntuinen. Jotenkin kuitenkin tämä on hankalampi pitää käsissä kuin 3DS XL tai PSP, ainakin peleissä joissa pitää käyttää takakosketuslevyä, kuten LBP. Sormet on kokoajan levyn päällä ja kun koittaa pitää laitetta niin ettei ne ole, niin ote ei ole yhtä hyvä.

- Ehdottomasti suurin valituksen aihe mulla on kuitenkin noi muistikortit. 8 gigan kortti tuntuu auttamatta liian pienellä, ja esimerkiksi youtubekin herjaa välillä että pitäisi vapauttaa lisää tilaa HD-laatua varten vaikka kortilla on 600 megaa vapaana. Tuntuu sille että 32 gigan kortti on pakkohankinta, mutta tuo hinta nakertaa, kun tietää että jos tää käyttäisi normaaleja SD-kortteja kuten 3DS niin samalla rahalla saisi tuplasti isomman kortin.

- Latausajat jossain peleissä tuntuu pitkiltä 3DS:n ja DS:n latausaikoihin verrattuna, mutta tiedä sitten kuvittelenko vain. PSP:llä latausajat ymmärsi UMD:n takia, Vitalla piti olla kalliit kortit koska ne on nopeampia mukamas kuin SD, mutta ei tuo sille tunnu ainakaan.

Jotain varmaan unohtui mutta tossa nyt jotain omia fiiliksiä Vitasta. Kaikenkaikkiaan olen tähän mennessä ollut tyytyväinen ja jo ihan senkin takia että on joku laite millä voi sängyssä katsella youtubea hyvällä kuvanlaadulla, aiemmin meinasin jotain 7" pädiä siihen tarkoitukseen mutta tää ajaa ton asian vallan mainiosti. Vielä kun löytäisin jostain hyvän lataustelakan. Pelivalikoima kasvaa varmaan tästä muutaman vuoden sisällä, kun tää ei kuitenkaan ole kuin vasta kohta 2 vuotta sitten ilmestynyt, ja jo nyt on paljon ihan mielenkiintoisia pelejä vaikka kirkkaimman kärkikastin osalta 3DS:llä onkin mun makuun parempi valikoima. Edellisistä käsikonsoleista mulla oli DS pääasiallinen alusta ja PSP:llä tuli pelattua vähemmän, ja sama varmasti jatkuu 3DS:n ja Vitan kohdalla. Kuten edellisessäkin sukupolvessa niin mun mielestä kuitenkin kummatkin kannattaa omistaa, koska valikoima on kuitenkin sen verran erilainen. Sonylle plussaa siitä, että vanhoja pelejä on paremmin saatavilla digitaalisena kuin Nintendolla, mielenkiintoisia PS1- ja PSP-pelejä on saatavilla ehkäpä vähän enemmän. Nintendo voisi korjata asian helposti tuomalla SNES- ja GBA-pelit eShoppiin, mahdollisesti jopa N64- ja GC-pelit, mutta en tajua mikseivät tätä tee. eShop yleisesti ottaen voisi olla helvetisti paljon parempi kuin mitä se on, mutta sama pätee myös PSN:ään. PSN tuntuu edelleen hitaalta, kun on tottunut Steamiin, jopa gigan tai parin lataamisessa kestää reilusti kauemmin kuin mitä siinä pitäisi kestää...

TL;DR - kannattaa ostaa kummatkin, kummallakin on omat vahvuutensa, 3DS:n pelivalikoima on mun makuun parempi tällä hetkellä mutta varmasti Vitan valikoima tulee laajenemaan, ja siellä on nytkin paljon mielenkiintoista pelattavaa.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Vaimo ei ikinä antais ostaa molempia. :D

Kiitoksia vaan Mäksälle ja draeville, et jaksoitte molemmat kirjottaa melko pitkästi. Kiva saada erilaisia näkökulmia. Voi olla etten saa parissa päivässä päätöstä nyt tehtyä, että jouluksi saisi. Se olisi vielä kiva tietää, että jos hommaa sen 3DS:n, eikä XL:ää, niin onko se teistä ihan tyhmää?
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

^ Mä en tohon lapsiystävällisyyteen osaa sanoa muuta kuin sen, että jos 3DS:llä ottaa mukaan myös DS-pelit, niin kyllähän sieltä löytyy lapsiystävällistä pelattavaa hitosti enemmän kuin mitä Vitalla löytyy. Vitan etuna on toki toi lokalisaatio, mutta kun miettii sitä aikaa kun itse olin lapsi, niin ei mulla ollut mitään väliä oliko peli englanniksi vai suomeksi, ala-asteella jo pelattiin Lucasartsin ja Sierran seikkailupelejä sun muuta ja kieli ei koskaan ollut ongelma. Ei kai nyt nykyajan skidit ainakaan tyhmempiä voi olla, kuin me silloin?

En sanonutkaan, ettei löytyisi 3DS:lle lapsille pelejä. Vaan, että luuloista huolimatta niitä on lukuisia Vitallekin.

Toi 300 euron hinta 3DS:lle nyt taas on ihan liioittelua, edes erikoisversiot ei maksa noin paljoa, jos ei sitten halua jotain jo myynnistä poistunutta erikoisversiota ebaystä/huudosta. Mä maksoin vähän reilun 200 euroa ja 15 euroa 16 gigan muistikortista, ja 30 euroa lataustelakasta joka ei ole pakollinen. 170 euroon noita 3DS XL:iä saa mun mielestä melkein aina, itse en vaan jaksanut venailla postitusta kun oli kiire myydä OG pikkuveljelle. OG 3DS:stä maksoin 130 euroa posteineen cdonista. 2DS:n saa vielä edullisemmin ja on itseasiassa lapsille parempi vaihtoehto, jos ovat kovin nuoria, koska 3D:tä ei jokatapauksessa suositella alle 7-vuotiaille. Vitasta maksoin myös 200 euroa, 8 gigan kortin ja muutaman digilataus-pelin kanssa, eli mun mielestä nää liikkuu kyllä täysin samassa hintaluokassa. Ota huomioon että siinä 150 euron Vitassa jota cdonista saa, ei tule muistikorttia, ja toi Vita Megapack jonka itse ostin maksaa 40-50€, joten hinta on sama kuin 3DS XL:llä, ainut vaan että ton muistikortin joutuu kuitenkin vaihtamaan isompaan aika nopeasti jos on yhtään tarkoitus ostaa digipelejä, tai on PSN+ tilaaja.
3DS XL 229e, laturia ei tule mukana, latausasema tais olla 39 tai 49e, ja new super Mario bros 2 vissiin 49e.

Vitalla 149e kone, 25e muistikortti ja 4,95e fifa.

Ja 3DS XL:n etu on juuri iso näyttö, joten siksi en itse harkinnut 2DS:ää, ja ne lapsetkin kasvavat nopeasti 3DS ikään.
- Kosketuslevy takana on aivan saatanan rasittava peleissä kuten LBP, kun näkyy ne keltaiset ympyrät kokoajan ruudulla kun sormet on pakolla kosketuslevyllä Vitan muotoilusta johtuen. Hirveästi lisä-arvoa toi ei toistaiseksi ole myöskään tuonut, mutta Tearaway on vielä pelaamatta joka ilmeisesti käyttää tota fiksusti. Silti se on huonolla paikalla, kun sormet on automaagisesti kokoajan sen levyn päällä.

- Analogitatit on ihan jumalattoman huonot ihan oikeasti. 3DS:n circle pad on yli 9000 kertaa parempi kuin noi onnettomat tatit. Pelaan milloin vain mieluummin circle padilla kuin noilla.
Tuo kosketuslevy on takana sellainen, että vaatii gripin. Gripillä esim Fifassa teen kosketuslevyllä kaikki maalit.

Analogitatit lienee tottumus kysymys, nimittäin itse olen joka pelikerralla 3DS XL.n vastaavan takia valmis heittämään koneen seinään. Vitalla ne on siedettävät, ei missään nimessä hyvät.

- D-pad on loistava. Yksi parhaista millä olen koskaan pelannut helposti. Todella positiivinen yllätys.
Taas tottumus kysymys, 3DS:n vastaava vie Vitaa kuin pässiä narussa.


- Pelivalikoimasta ei löydy sellaisia kirkkaita mestariteoksia kuten 3DS:n Link Between Worlds, Pokemon X/Y, Bravely Default, Mario 3D Land tai Ace Attorney 5: Dual Destinies, kun miettii vain pelejä joita en voi muilla laitteilla pelata. Mielenkiintoisia ja hyviä pelejä toki löytyy kuten Soul Sacrifice (joka tulee ensi kuun plussan mukana, mulla on aika korkeat odotukset tän suhteen), LBP, Tearaway ja Gravity Rush, mutta 3DS:llä taso on vain yksinkertaisesti korkeampi.
Tämäkin riippuu mitä pelaa. Itselle ei uppoa noista mainitsemistasi mikään. 3D Land oli karvas pettymys ja NSMB2 löysi nopeasti tiensä koneeseen takaisin.

Vitalle löytyy sensijaan uncharted, Real boxing jne. Itse tosin tykkään pelata monia pelejä kannettavassa muodossa, mutta en isosta tv:stä. Esim mud motocrossia, kaikki minis pelit jne. Eli vaikka ne löytyisi konsolille, ei niitä siellä vain jaksa edes koittaa kun ei nappaa, kannettavaan muotoon ne menee.

Edelleenkään en marioiden lisäksi ole löytänyt itselleni DS, enkä 3DS tarjonnasta mitään. Koko pelivalikoima on niin eri maailmasta, mitä olen muilla laitteilla pelannut, ettei ne vain iske.


- Vita on todella laadukkaan tuntuinen käsissä, verrattuna PSP:hen, joka sekin on laadukkaan tuntuinen. Jotenkin kuitenkin tämä on hankalampi pitää käsissä kuin 3DS XL tai PSP, ainakin peleissä joissa pitää käyttää takakosketuslevyä, kuten LBP. Sormet on kokoajan levyn päällä ja kun koittaa pitää laitetta niin ettei ne ole, niin ote ei ole yhtä hyvä.
Puhutaan kummasta vaan. 3DS XL tai Vita. Ilman grippiä ei käyttö ole mielekästä mitenkään. Vitalla Gripillä ote on kuin pädistä ja takakosketuslevyn käyttö on upeaa ja sormet ei lepää levyllä. Jne.


- Latausajat jossain peleissä tuntuu pitkiltä 3DS:n ja DS:n latausaikoihin verrattuna, mutta tiedä sitten kuvittelenko vain. PSP:llä latausajat ymmärsi UMD:n takia, Vitalla piti olla kalliit kortit koska ne on nopeampia mukamas kuin SD, mutta ei tuo sille tunnu ainakaan.
Normi peleissä en ole huomannut eroa, mutta heti kun mennään graafisella osastolla sinne kärkipäähän, pitenee latausajat. Tosin DS:llä mulla on vain "piirrettyjä" pelejä, joten paha vertailla.


Jotain varmaan unohtui mutta tossa nyt jotain omia fiiliksiä Vitasta. Kaikenkaikkiaan olen tähän mennessä ollut tyytyväinen ja jo ihan senkin takia että on joku laite millä voi sängyssä katsella youtubea hyvällä kuvanlaadulla, aiemmin meinasin jotain 7" pädiä siihen tarkoitukseen mutta tää ajaa ton asian vallan mainiosti. Vielä kun löytäisin jostain hyvän lataustelakan.

Itsellä kaksi ipädiä, eikä kyllä tulisi mieleenkään korvata niitä Vitalla. Kun pädit on lapsilla/vaimolla käytössä niin hädän tullen voin lukea spostit ja YouTubea katsoa, mutta en mieluusti.


Tästä paistaa läpi kyllä aivan hävytön...

fanboyismi

Mutta joo...kukin tyylillään. Paljolla myyt XL:än? Voisin päivittää tuon perus 3DS:n parempaan.
Ai? Mun fanboyismi kun kohdistuu vain yhteen merkkiin. Appleen. Itse firmana Sony on yksi pahimmista kaikkine tietovuotoineen jne. Ainoastaan Microsoft on pahempi. Nintendo on firmana ja mielikuvaltaan mulle se paras firma näistä pelifirmoista. Se, että heidän peligenrensä ei uppoa mulle yhtään niin, en sille mitään voi. Laitteetkin olisi todella pienillä muutoksilla loistavia. 3DS XL:n osalta esim laturi pakettiin (en oikeasti tajua miten on mahdollista myydä laite ilman laturia..miten menee lakipykälissä edes läpi) ja hintaa 50e alaspäin.
Laitteen laadukkuuteen hienoista säätöä ja edes käyttis suomeksi niin olisi hyvä.

Se olisi vielä kiva tietää, että jos hommaa sen 3DS:n, eikä XL:ää, niin onko se teistä ihan tyhmää?
Miksipä ei. Jos sietää hieman pienempää näyttöä. Tosin jos 3D ei ole se The juttu, tai sitä ei pysty käyttämään (kuten minä, silmät ei kestä) niin 2DS olisi sitten se vaihtoehto Xl:n rinnalla.
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Joo, olen vähän "natsi-vanhempi", että varmaan katon olan yli mitä konsolilla tapahtuu. Mietinkin että kumpi olisi oikeasti parempi, englanninkielinen käyttis voisi aiheuttaa enemmän tilanteita et pääsisin pätemään ja seuraamaan mitä tapahtuu. En sit tiedä saisiko lukutaitoinen lapsi enemmän ongelmia aikaan suomenkielisen käyttiksen kanssa?
 
Vastaus: Nintendo 3DS vs. PlayStation Vita

Ei siellä mitään kummallista voi tehdä jos lapsilukot on päällä.
 
Ylös Bottom