Oculus Quest -keskusteluketju

Jogi

Well-Known Member
Heikkona hetkenä tuli sorruttua ja hommattua tuo 64gigan versio oculus storesta jokunen viikko sitten PSVR kaveriksi. Vähän riskiostos kun olen hyvin herkkä VR pahoinvoinnille. Näyttö on ihan tarkan tuntuinen, joskus näyttää paljon selvemmältä kuin PSVR mutta joskus ilmeisesti pentile rakenteesta johtuen pikselit erottuu selkeämmin.
Itse laitteen istuvuus/mukavuus on sitten sitten aika surkea, painaa melko lailla naamaa. (pitää varmaan viritellä jotain lisätukia..) Itse asennon/tilan seuranta niin silmikon kuin ohjainten suhteen on varsin vakuuttava ja toimiva, ei move ohjaimissakaan ollut mitenkään epätarkka vaan lähinnä se pieni tila ja ohjainten/kypärän päällekkäisyys aiheutti konflikteja seurannassa. Questin ohjaimissa voi tulla toki myös mutta ampumis jne vastaavat hoituu tarkemmin questissa.
Graafinen taso on monesti heikompi kuin psvr:ssä mutta se on mitä on, vapaudella hintansa.
Bonus on se että storesta ostetut sovellukset on monesti cross buy joten PC:llä (vaikkakin aika tehoton nykymittapuun mukaan) voi kokeilla sitten kaapelin kanssa ajaa samoja esim. 3d mallinnus appeja suuremmalla teholla.

Tylsiä puolia on suht kalliit hinnat storessa.. kaikki taitaisi saada demota sen tietyn ajan ja jos ei miellytä niin rahat kai saa takaisin. PSVR on taasen ollut jo sen aikaa että pelejä saa ihan naurettavilla hinnoilla.
Hirveästi en ole vielä investoinut sovelluksiin/peleihin.. pitää vähän seurailla alennuksia.

Kamera näkymän läpivienti oli ihan kiva, sin kanssa on kiva surffailla web selaimella, joka on kyllä todella toimiva ja käytettävä.
Läpivientiä soisi käytettävän johonkin AR hommeliin..
Beat sabre oli demona ihan kiva kokemus, mitäs muita hyviä "liike/isku" pelejä olisi tarjolla?
 

Kain

Well-Known Member
Ei hitto. Polttelu alkaa käydä jo liian voimakkaaksi. Onko 64gb mallia saanut mistään tarjouksella? PSVR on kyllä tullut jäädäkseen, mutta tämä kyllä houkuttaa niin maan mahdottomasti :D
 

Jogi

Well-Known Member
Ihan ovh hintaan ostin sen oculus storesta, sinne tulee näemmä aika pätkittäin joten joka päivä sai käydä kurkkaamassa..
 

Jogi

Well-Known Member
Tarviko hommata mitään lisävarusteita vai tuleeko kaikki tarvittava mukana?
Nisupulla jo vastasikin, lähinnä jos haluat yhdistää tietsikkaan PC peli striimaukseenniin sitten vaikka amazon.de:stä löytyy suht halvalla pitkiä usb3 piuhoja ja vahvistimia (esim. 3m+5m) mutta noin muuten peruspiuha käy. Latausta varten ostin magneettisen plugi+ piuha yhdistelmän niin ei tarvitse riuhtoa liitintä ees taas tai ole ole niin suurta vaivaa hajottaa vahingossa.

Ohjaimen paristot taitaa kestää yllättävän pitkään.. pitää miettiä onko vaivan arvoista ladattavat ostaa tai käyttääkkö vain halpoja paristoja..
 

Jogi

Well-Known Member
Ilmeisesti päivittyi versioon 18.0... sen suorakaiteen muotoisen päävalikon kautta valittavat osiot on nyt järkyttävän tummia ja liiallisella kontrastilla.. samalla se iso perusvalikko ikkuna tummenee (ikään kuin menee passiiviseen tilaan, mikä toki ok)
Näiden tummien valikoiden fontit on myös suttuisempia... resetoin experimental asetuksetkin käynnistin laitteen uudelleen.. ei vaikutusta tummiin valikkorakenteisiin.
 

Alekki

New Member
Moi, Mitä tulisi ottaa huomioon käytetyn Oculus Qestin hankinnassa? Saako käyttäjäprofiilin helposti vaihdettua yms.? Miten jäljellä oleva takuu toimii, jos alun perin ostettu suoraan valmistajalta ja saako sen voimassaoloa todettua mitenkään?
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Onnistunee silleen että edellinen käyttäjä poistaa laitteen omasta profiilistaan, jolloin laite automaattisesti nollaa kaiken datan ja laite käynnistyy seuraavan kerran tehdasasetuksilla. Oculuksella näkevät varmaan milloin laite on aktivoitu, mutta jos suoraan oculukselta ostettu, niin kai siitä joku sähköpostikin luulisi löytyvän. Ymmärtäkseni edelleenmyydyissä on takuu myös, mutta ulkomaisen kaupan ts. oculus storen, takuuehdoista voinee kysellä suoraan oculukseltakin.

Aloittelin pitkän tauon jälkeen Stormlandin peluuta, hieman destiny tyyppinen peli, joka resetoi itsensä kerran viikossa. Jos haluaa pelata pelin ”loppuun”, tulee kolmella eri viikolla läpäistä peli kokonaan. Yli kahden viikon tauosta peli nollautuu aina takaisin alkutasolle.

Näyttävähän Stormland on, mutta ainakin mulla näkyy Oculus Linkillä pientä häiriötä kun käyttää snap turnia. Asetuksetkin kyllä täysillä ja 2070 superilla pyörittelen. Harmi että Sony osti kehitysyhtiön, muuten tähän olisi varmaankin tullut jotain DLC paketteja. Tälleenkin kelpo peli, ostin 30€ hintaan ja ehkä se paremmin vastaa sisältöä kuin täysi hinta.
 
Viimeksi muokattu:

m_vierimaa

Well-Known Member
Tekaisin Stormlandista videonkin youtubeen. Vaikka peli onkin jo hallussa kohtuullisesti, tässä kyllä mähkäsin oikein urakalla. :D
Laitteena siis Oculus Quest Linkin kautta ja PC Ryzen 7 3700x 2070 super GPU:lla. En keksinyt mistä saan äänen mukaan, tallensin OBS studiolla, vain toinen silmä tallentuu, joten VR:ssä mukana oleva 3D efekti ei erotu.
 

Sammulisatunen

New Member
Moro! Mistäs saa questiin pehmeämpää/mukavampaa kasvo-osaa? Orkkis painaa ja valovuotaa sieltätäältä.

Mahtaako tuo etupainoisuus ja siitä johtuva niskasärky helpottaa ajan kanssa vai minkälaisia vastapainovirityksiä on suositella?
 

m_vierimaa

Well-Known Member
Moro! Mistäs saa questiin pehmeämpää/mukavampaa kasvo-osaa? Orkkis painaa ja valovuotaa sieltätäältä.

Mahtaako tuo etupainoisuus ja siitä johtuva niskasärky helpottaa ajan kanssa vai minkälaisia vastapainovirityksiä on suositella?
Noita viritelmiä on kymmeniä ja joillakin osa toimii, osa ei. Yleisin on kiinniittää joku vastapaino taka-osaan. Youtube arvosteluista on vaikea sanoa juuta eikä jaata, koska tubettajat saavat omansa ilmaiseksi. Itse tein pari asiaa, säädin sen taakse menevän remmin niin pitkäksi että taka-osa ottaa kallon alaosaan kiinni ja sivut vain silleen että ne koskettavat pehmeästi kasvoja. Toisekseen kun käytän oculus Linkkiä, niin laitoin sen johdon taka-osan kautta kiertämään ettei se paina vasemmalta sivulta.

Näillä parilla jutulla olen tullut toimeen ja pystyn pelaamaan tuntikausia, en tosin ihan niitä määriä mitä psvr:n kanssa.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Pleikkarilla löytyy pätevä aseohjain AIM Controller. Vastaavaa ei ole muualta VR-kentällä. Universaalille VR-kiväärille olisi tilausta.

Tässä ranskalaisen ProTubeVR:n kehitelmä, jossa mukana on rekyyli. Rakentuu Oculuksen liikeohjaimien ympärille. Perätukki lyö olkapäähän ja ProVolver-pistooliosa antaa potkua kämmenille.

 

m_vierimaa

Well-Known Member
Itse odottelisin julkistusta tai varmennettuja tietoja, jos ei ihan polttava himo ole saada Questia. Vielä ei tiedetä onko kyseessä ennemminkin Quest 1.5 kuin Quest 2. Ainakin jossain on arveltu, että julkistus voisi tapahtua syyskuun puolessa välissä.

Kyllähän tuo kiinnostaa, lähinnä toivoisin parempaa resoluutiota, isompaa fovia ja kevyempää + mukavampaa laitetta. Monilla on ollut hankaluuksia saada Quest istumaan miellyttävästi päähän. Snapdragonin 835 on jo hyvin vanha, joten todennäköistä, että prossukin päivitetään.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]


Taktinen verkkoräiskintä Onward on julkaistu juuri nyt Oculus Questille. Yhteiset verkkopelit PCVR-pelaajien kanssa.

 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom