Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ostatko pelit digitaalisena vai fyysisenä?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja The_Akzu
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Tätä kehitystä tuntuu nyt jarruttavan ainakin yksinoikeuspelit. Siis Nintendon ja Sonyn, sillä ne eivät ole pelejään ainakaan vielä latauspalveluihin (heti julkaisussa ainakaan) laittaneet. Siinä kohtaa kannattaa vielä fyysisiä "roikuttaa" mukana.
Varsinkin Nintendon kohdalla fyysiset menee prosenttiosuuksissa digiä vastaan ilmeisen hyvinkin kaupaksi. Kun taas pleikkarilla kokonaisuus kallistuu vahvasti digiin.
Tosin en ymmärrä miksi vaikka Tchia! ja Ghostrunnerit kannattaa tai voi julkaista fyysisinä mutta Alan Wake II ja Baldur's Gate 3 ei. Enkä laske BG3:n omaa fyysistä nyt mukaan koska se on niin suppea julkaisu että pelkät toimituskulut on 20 euroa lisähintaa sen sijaan että saisi kuten normaalisti saa fyysisen pelin kaupasta tai tilattuna. Tietty AW II:n kohdalla oli kyse varmasti ihan siitä että päätettiin niin ja that's it. En tiedä mikä oli logiikka BG3:n kanssa. Mutta joka tapauksessa: paska suunta on.
Uskon, että julkaisijasta nämä kaikki on kiinni. Fyysinen on aina isompi rahallinen riski, joten Alan Wake 2:n kohdalla Epic Games ei halunnut niitä ylimääräisiä kuluja kontolleen. Kun taas Baldur's Gate 3:n kohdalla Larian Studios toimii itse julkaisijana, joten riski on vieläkin isompi. Kun he vielä menivät PC-versio edellä, niin aika helposti ymmärrettävissä miksi pelin fyysinen versio on tällainen omilta sivuilta myytävä erikoisversio, jota voidaan tehdä X kappaletta tarpeen mukaan. Se onkin isompi mysteeri miksi 505 Games näkee Ghostrunnerin fyysisen version kannattavana, jos Epic Games ei näe samaa Alan Waken kanssa.

Joskushan puhuttiin siitä kuinka pienempien pelien Xbox versioiden fyysisiä julkaisuja jarrutti se, että Microsoft halusi tietynsuuruiset julkaisuerät, jotka siis olivat isompia kuin mitä Sony tai Nintendo vaati. Tätä vaatimusta myöhemmin höllättiin. Siltikin jos siellä on alustanomistajalta jotain minimierävaatimuksia, niin sekin voi painaa vaakakupissa, kun miettii fyysisen version julkaisua.

Sitten on myös se että jos tehdään liian pieni erä niin pelit loppuu kaupoista ja pitääkin painaa uusi erä, kuten ilmeisesti Robocop Rogue Cityn kanssa kävi. Ja kun painat uuden erän niin montako kappaletta silloin pitää painaa?
 
Kotakussa mielenkiintoinen kirjoitus tästä aiheesta. Tosiaan jo tähän saakka pelien säilömisestä ovat huolehtineet lähinnä fyysisten versioiden omistajat ja lopulta piraatit. Täysdigitaalisuuteen siirtyessä käytännössä vaihtoehdoksi tekijäksi jäävät enää piraatit, mikä ei varmaankaan ole edes palveluntarjoajan mielestä oikea suunta.

Realiteetti kuitenkin nykypäivänä on se, että harvassa pelissä sillä levyllä on juurikaan pelattavassa kunnossa oleva versio siitä pelistä. Day 0 patchit on aika jäätäviä kooltansa ja useasti jos sen jättää lataamatta, on peliä suoraan levyltä ilman päivityksiä pelatessa kokemus vähintäänkin kehno. Poikkeuksiakin toki on (FF16 sisältää hyvän version pelistä suoraan levyllä), mut on kanssa niitä esimerkkejä joissa peliä ei oikeastaan levyllä ole ollenkaan, vaan se ladataan päivityksenä miltei kokonaan (MW2 ja Jedi Survivor ainakin). Näissä tapauksissa se fyysinen kopio ei varsinaisesti auta tuossa säilyvyydessä, koska pelikelvollisen tekeleen saaminen vaatii kuitenkin sen päivityksen. Ja jos tuo ajateltu kauppapaikkojen sulkeminen tapahtuu, ei varmaan kannata henkeä pidätellä senkään suhteen että niitä päivityksiäkään tulee saamaan loputtomiin?

Piraattien harteillahan tuo säilyvyys on aikalailla, ollut jo hetken aikaa noiden kriittisten päivityksien takia. En kuitenkaan ite stressaa tilanteesta juurikaan, sillä merkit viittaa siihen et jokasen konsolin suojaukset murretaan jossain vaiheessa, viimeistään kun sukupolvi on vaihtunut ja muutama vuosi kulunut eteenpäin ja valmistajalla ei ole enää intressejä taistella sitä vastaan niin hanakasti.

Suurempana ongelmana pitäisin sitä et kauanko nykyiset konsolit säilyy hengissä noin ylipäätään. Taaksepäin yhteensopivuus pitäisi olla kanssa tulevaisuudessa suht turvattu asia, ellei jostain syystä arkkitehtuuri vaihdu x86 raudasta johonkin muuhun. Haluaisin myös periaatteessa uskoa siihen et noi kauppapaikat on jo nykykonsoleilla suunniteltu siten, ettei niitä tarvitse vanhemmilta konsoleilta erikseen sulkea, vaan pyörivät käytännössä samalla alustalla laitteesta riippumatta. Toki ongelmaksi ennen pitkää muodostuu lisenssit yms jotka sitten tulevaisuudessa todennäköseisti tiputtaa muutamia nimikkeitä listoilta, ihan vaan sen takia koska niiden uusiminen on kallista eikä maksa vaivaa enää kymmenien vuosien päästä.
 
Tämä ei välttämättä pidä niin suurilta osalta paikkaansa kuin luullaan. Esimerkiksi tätä asiaa seuraava DoesItPlay?-sivusto kertoo, että sen sivuilla olevasta 1856 merkinnästä 74 % ei vaadi minkäänlaista latausta toimiakseen. 15 % puolestaan kuuluu siihen ryhmään, johon suositellaan ladattavaksi päivitys. Ainoastaan 11 % vaatii toimiakseen latauksen. Tuon sivuston ongelma on lähinnä se, että Playstation on yliedustettuna noissa merkinnöissä ja ainakin oman kokemukseni mukaan yleisemmin PS:n levyiltä löytyy kaikki tarvittava pl. jotkut lisäsisällöt.

Niin, jos minä nyt haluaisin asiaa seurata, niin Xboxilla pelaavana tuo sivusto on aika tyhjän kanssa. Muutama hassu nimike.

Mieluummin toki otan suoraan levyltä toimivan version, mutta en ole myöskään tästä jaksanut stressata pelejä ostellessa. Tulevaisuudessa voi tulla tietysti tilanteita, jossa jonkun pelin päivitystä ei voi enää ladata, mutta ainakaan vielä en ole tähän kertaakaan törmännyt omassa pelaamisessa törmännyt. Joko päivitys on ollut ladattavissa tai peli on toiminut ilmankin.
 
Tämä ei välttämättä pidä niin suurilta osalta paikkaansa kuin luullaan. Esimerkiksi tätä asiaa seuraava DoesItPlay?-sivusto kertoo, että sen sivuilla olevasta 1856 merkinnästä 74 % ei vaadi minkäänlaista latausta toimiakseen. 15 % puolestaan kuuluu siihen ryhmään, johon suositellaan ladattavaksi päivitys. Ainoastaan 11 % vaatii toimiakseen latauksen. Tuon sivuston ongelma on lähinnä se, että Playstation on yliedustettuna noissa merkinnöissä ja ainakin oman kokemukseni mukaan yleisemmin PS:n levyiltä löytyy kaikki tarvittava pl. jotkut lisäsisällöt.

Ongelmana on myös se, että tuolla on listattuna PS1, PS2, PS3, Xbox ja Xbox 360 pelit. En nyt äkkiseltään muista et PS1 tai PS2 peleihin päivityksiä olis ollut, sekä PS3 ja 360 pelit tuli vielä pääasiassa ihan pelattavassa kunnossa ihan levyllä, vaikka päivityksiä saattoivat saadakkin. Eikä listalla tosiaan ihan kaikkia pelejä edes ole, ja lisäks tuolla on aika hyvin edustettuna indiepelit joitten levyjulkaisut käytännössä aika puhtaasti perustuu siihen että levyllä on ns. koko paketti, ei se ongelma niinkään niitä koske.

Oikeastaan jo pelkästään ton sivuston olemassaolo on eräänlainen testamentti ongelman olemassaolosta ja sen laajuudesta. Xboxin puolella on mun käsityksen mukaan vielä useammin tarve latailla tavaraa netin välityksellä, sillä Smart Deliveryn takia pelistä on vaan yksi SKU, missä tapauksessa levyllä on useimmiten se Xbox One versio. Series versio tulee sitten piuhoja pitkin, eikä tätä ongelmaa myöskään helpota sekään, että Series X levyformaatiksi valittiin BD-50, eli 50gb dataa vetävät kiekot. PS5 taas pelit painetaan BD-66 tai BD-100 levyille, eli joko 66gb tai 100gb. Sanomattakin selvää et aika harva AAA-peli enää mahtuu tuolle 50gb budjetille, ja samasta syystä sinne levylle yleensä päätyykin se One versio. Switchikään ei ongelmalta oo säästynyt koska julkasijat säästelee kuluissa ja pistää osan pelistä kortille, loput ladataan netistä. Koskee tosin useimmiten vaan multiplattareita mitä huomannut.

Käytännössä pointtina on se, että fyysisten pelien puolustaminen säilömisen näkökulmasta on nykyään jo vähän tuulimyllyä vastaan taistelua, koska useimmiten se levyllä oleva versio ei oo se paras mahdollinen versio pelistä. Jos kattelee tonkin sivun listauksia peleistä jotka ei vaadi latausta, niin yleensä siinä 1.0 versiossa on enempi vähempi bugeja jotka myöhemmissä versioissa korjattu. Onko se pelattavissa? Todennäköisesti, jos sietää bugeja ja ongelmia vaihtelevissa määrin. Tarjoaako se parhaimman kokemuksen? Harvan pelin kanssa.
 
Switchikään ei ongelmalta oo säästynyt koska julkasijat säästelee kuluissa ja pistää osan pelistä kortille, loput ladataan netistä. Koskee tosin useimmiten vaan multiplattareita mitä huomannut.
Törmäsin itse aika vasta melko huikeaan juttuun. Nimittäin Nintendo kuulemma tekee peleistään päivitettyjä versioita. Kortille. Se siis päivittää fyysiselle kortille uudemman version pelistä päivityksineen kun fyysisestä tehdään uusi painos tms.

Tarkalleen ottaen en muista että missä ja minkä pelin kohdalla tuo tuli vastaan mutta olin todella positiivisesti yllättynyt että kukaan, edes Nintendo, tekee noin huikeaa hommaa nykyaikana. Eikä ilmeisesti edes pidä siitä mitään ääntä. Toinen ääripää on se, että jonkin pelin "goty-versio" on 1:1-perusversio mutta uusissa kansipapereissa ja lisäsisällön koodilapulla varustettuna.

Noin muutenkin Switchillä on voinut olla varmin että saa toimivan pelin. Tai siis ainakin jos pelaaminen keskittyy Nintendon omiin peleihin.

Vaikka meno "day one"-päivityksineen on tympeää, niin ei onneksi vielä ihan toivotonta.

Toinen ääripää on sitten se Xbox. Tuo jo mainittu seikka, että levyllä ei sitä uudempaa versiota yleensä ole, on se merkittävin syy miksi en enää ole pitkään aikaan ostanut yhtään mitään pelejä Xboxille vaan ostot on keskittyneet täysin PS5:lle. Onneksi konsolit on noin muuten niin tasaveroisia että on yleensä ihan yksi ja sama kummalle ne pelit muuten ostaa. Red Dead Redemption 2 ja Control tuli varta vasten ostettua Xbox One X:lle koska ne toimivat selkeästi paremmin sillä kuin Sonyn konsolilla.
 
Juu, aika monesta kohtaa samaa mieltä. Edelleen olen kuitenkin sitä mieltä, että mieluummin siinä levyllä on edes jollain tasolla pelattava versio pelistä kuin ei lainkaan pelattavaa. Tietenkin mieluiten siinä olisi mahdollisimman hyvin pelittävä versio, mitä tuokin sivusto yrittää kartoittaa. Tuo sivusto on tosiaan seurausta tuosta trendistä, mutta toisaalta se ehkä tuo myös näkyvämmäksi tätä ilmiötä niille, jotka eivät siitä aiemmin ole olleet tietoisia. Ehkä sillä voi olla merkitystä.

Tuolta sivustolta voi valita kyllä ihan alustakohtaisestikin näytettävät tilastot, jolloin karsiutuvat nuo vanhat pelit pois. Otetaan esimerkiksi nämä, joista on enemmän merkintöjä:

PS4 (915 merkintää) - 71 % ei vaadi latausta, 17 % latausta suositellaan
PS5 (278 merkintää) - 69 % ei vaadi latausta, 19 % latausta suositellaan
Switch (365 merkintää) - 81 % ei vaadi latausta, 12 % latausta suositellaan

Luonnollisesti nämä tiedot eivät ole täydellisiä, mutta ne ovat tällä hetkellä parasta mahdollista tietoa aiheesta.
Tottakai. En ite näe kauheasti järkeä jälleenmyyntiarvon ulkopuolella fyysisille peleille joissa ei levyllä ole edes puoliakaan pelistä ja joudut jokatapauksessa lataamaan sit valtaosan pelistä joka on naamioitu päivitykseksi. Samasta syystä olin aika tyytyväinen että aiemmin mainittu FF16 sisältää levyllä täysin toimivan pelin ilman kummosempia bugeja, toki tuokin saanut päivityksiä sen jälestä jotka myös lisänneet tavaraa peliin. Joka taas luo tilanteen että levyllä oleva versio on puutteellinen vrt päivitetty versio. En tiiä voiko kukaan perustella miks olis fiksua ettei sillä levyllä olis pelattavaa versiota pelistä ilman päivitystä.

Mutta en näe et tilanne on välttämättä ainakaan parempaan suuntaan muuttumassa. Pelien koko kasvaa, ei välttämättä 100gb levykään enää riitä. Julkasijat tykkää säästää rahaa siellä missä voivat, niin helpompi laittaa yhdelle levylle ja loput ladataan. Toinen pointti taas on se et julkasupäivät on vedetty nykyään sen verran kireälle, että siinä vaiheessa kun peli menee kultaan, on studiolla yleensä vielä ainakin pari kuukautta hyvää aikaa runtata pahimpia bugeja pois. Ja ottaen huomioon et kuinka bugisia aika iso osa peleistä nykysin julkasussa on, niin ilman tota kahden kuukauden työmäärää vastaavaa päivitystä se 1.0 versio on aika tönkkö.

Mut on muutama julkasija jotka jopa jaksaa ihan yrittääkkin. FF7 Rebirth kun tulee kahdella levyllä, niin uskosin et siinä levyllä on suoraan ihan pelattava versio pelistä ihan kuten FF16/7 Remake oli. Sillon 2020 Remakea sai tietyistä kaupoista aika paljon etupeltoon, niin siihen ei heti ollu day 1 patchia tarjolla myöskään, enkä ainakaan nopeasti muista että olis ongelmia ollu sen pelaamisen kanssa.
Törmäsin itse aika vasta melko huikeaan juttuun. Nimittäin Nintendo kuulemma tekee peleistään päivitettyjä versioita. Kortille. Se siis päivittää fyysiselle kortille uudemman version pelistä päivityksineen kun fyysisestä tehdään uusi painos tms.

Tarkalleen ottaen en muista että missä ja minkä pelin kohdalla tuo tuli vastaan mutta olin todella positiivisesti yllättynyt että kukaan, edes Nintendo, tekee noin huikeaa hommaa nykyaikana. Eikä ilmeisesti edes pidä siitä mitään ääntä. Toinen ääripää on se, että jonkin pelin "goty-versio" on 1:1-perusversio mutta uusissa kansipapereissa ja lisäsisällön koodilapulla varustettuna.

Noin muutenkin Switchillä on voinut olla varmin että saa toimivan pelin. Tai siis ainakin jos pelaaminen keskittyy Nintendon omiin peleihin.

Vaikka meno "day one"-päivityksineen on tympeää, niin ei onneksi vielä ihan toivotonta.

Toinen ääripää on sitten se Xbox. Tuo jo mainittu seikka, että levyllä ei sitä uudempaa versiota yleensä ole, on se merkittävin syy miksi en enää ole pitkään aikaan ostanut yhtään mitään pelejä Xboxille vaan ostot on keskittyneet täysin PS5:lle. Onneksi konsolit on noin muuten niin tasaveroisia että on yleensä ihan yksi ja sama kummalle ne pelit muuten ostaa. Red Dead Redemption 2 ja Control tuli varta vasten ostettua Xbox One X:lle koska ne toimivat selkeästi paremmin sillä kuin Sonyn konsolilla.
Juu, noinhan sen periaatteessa pitäiskin mennä. Tai ei ainakaan ole mitään syytä miksei uusintapainoksessa olis pelin nykysin versio suoraan levyllä. En ihan varmaks osaa nyt sanoa enkä nopeasti googlestakaan mitään löytänyt, mut mun mielestä jotkut PS4 pelitkin on saanu uusintajulkasuja joissa levyllä olis ollu tuoreempaa versiota kun 1.0

Se minkä takia Nintendo tossa onnistuu, on se et niillä ei oikeastaan oo loputonta varastoa fyysisiä pelejä nurkissa homehtumassa. Siis niitten julkasemia pelejä. Tekevät uusintapainoksia tarvittaessa, joita ei oikeastaan tunnista muusta kun siitä et mikä kortin sarjanumero on. Samalla sit kortille menee päivitetty versio pelistä, koska toi nyt ei taida kirjaimellisesti maksaa yhtään mitään. Vaihtaa vaan tiedoston mikä kortille menee ja siinäpä se. Sonyn strategia taas tuntuu olevan et tehään yks helvetin iso painos jokasesta pelistä ja myydään sitä sit maailmanloppuun asti. Toki on jotkut Sonynkin yksinoikeudet julkaistu GOTY-painoksina ihan just niinkun pitääkin, Horizon Forbidden Westin Complete Edition tulee kahdella levyllä ja ajantasasilla päivityksillä, ei mitään latauskoodipelleilyä mitä noissa harmittavan usein tuppaa olemaan. Mut veikkaan et tossakin on aika paljon kehittäjästä ja julkaisijasta kiinni, samalla tavalla FF7 Remaken PS5 versio oli täysin uusi painos yhdellä levyllä, mut silti se DLC oli erillisellä koodilla. Liekö sit ollu just sopivan iso et ois pitäny toista levyä laittaa kylkeen, paha sanoa, mut huono ratkaisu toikin, et ei se squareltakaan aina nappiin mene.

Kolmannen osapuolen julkasijat on sit Nintendonkin puolella huomattavasti laiskempia. Ne kortit kuitenkin maksaa ja mitä isompi kapasiteetti, sitä enemmän luonnollisesti. Samasta syystä niitä kansia koristaa se aivan saatanan ruma valkonen palkki tekstillä joka kertoo et nettiyhteys vaaditaan. Laitetaan osa pelistä pienikokoselle kortille, loput ladataan konsolille. Kuluttajan vastuulla ostaa oma muistikortti Switchille jos ei se sisäänrakennettu 32/64gb riitä. Ulkomuistista noita Switchin kortteja saa 8-32gb kokosina, ja yllättäen jos halvimmalla mennään niin sit se on 8gb kortilla, loput verkosta. CDPR kehtas kaivaa kuvetta ja laitto Witcher 3 32gb kortille jotta netistä ei tarvitse ladata mitään, mikä on aika harvinainen veto. Samalla tavalla Nintendon julkasemat pelit ei myöskään vaadi pahemmin latailua, tai välttämättä edes päivityksiä kun ne julkastaan ihan fiksussa kunnossa ulos noin muutenkin, mut toisaalta ne ei yleensä mitään tilahirmuja olekaan.
 
En tiedä onko paras ketju tälle, mutta laitetaan nyt tänne. Tälläkin foorumilla kovasti arvostettu peli Spec Ops: The Line on poistettu jakelusta Steamista. Pelin voi kyllä ladata, mutta ei enää ostaa. Muilla kauppapaikoilla tämä on kuitenkin vielä saatavilla, joten poiston syy on vähän epäselvä.
Pitikin tarkistaa, löytyy tuo pelihyllystä X360 fyysisenä versiona. Eipä se katoa mihinkään.
 
Naapurisaitilta lainattu artikkeli
"Xboxin pelimyynneistä vuonna 2023 peräti 90% oli digitaalista"

Muistelisin nähneeni viime syksynä jutun missä kerrottiin Series S:n myyneen reilusti enemmän kuin Series X. Selittänee digitaaliset ostokset. Varmasti Gamepass myös tekee ihmisistä enemmän digi-myönteisiä ja sitä kautta alkaa jäämään fyysiset unholaan.
 


Spec Opsin emoyhtiö 2K vahvistaa, että peli on poistettu ja pysyy poistettuna digitaalisista kaupoista. Lisenssejä ei lähdetä uusimaan. Jos pelin on ostanut digitaalisesti aikanaan, sitä voi pelata, mutta uusia hankintoja ei voi tehdä. Jälleen esimerkki fyysisen median tärkeydestä.
 
Onneksi löytyy itsellä pelistä digiversio ja oli vielä hyvin saatavilla ennen poistoa, toisin kuin fyysinen versio. :)
 


Spec Opsin emoyhtiö 2K vahvistaa, että peli on poistettu ja pysyy poistettuna digitaalisista kaupoista. Lisenssejä ei lähdetä uusimaan. Jos pelin on ostanut digitaalisesti aikanaan, sitä voi pelata, mutta uusia hankintoja ei voi tehdä. Jälleen esimerkki fyysisen median tärkeydestä.

Tällaisissa tapauksissa tekisi mieli aina hankkia fyysinen hyllyyn jos arvo vaikka sattuisi nousemaan
 
Tällaisissa tapauksissa tekisi mieli aina hankkia fyysinen hyllyyn jos arvo vaikka sattuisi nousemaan
Tämä peli kannattaa hommata hyllyyn jo ihan siksi, että on erinomainen peli.

Mutta peliä on varmaan kierrossa sen verran runsaasti, että tuskin arvo on kovin äkkiä hyppäämässä pilviin. Vaikka mistäpä sitä koskaan tietää. Spec Ops the Line on muuten harvoja pelejä, jotka olen pelannut läpi sekä Xbox 360:llä että PS3:lla. Pitäisiköhän PS3 versio hommata Xbox 360 version kaveriksi takaisin hyllyyn ihan vaan kannatuksen vuoksi? :)
 
Viimeksi muokattu:
Tuo Alisa vaikuttaisi vanhan liiton selviytymiskauhulta, joka olisi mukava saada hyllyyn. Vaikka nyt ns. pikkupeli onkin, niin olisihan tuo mukava saada ihan fyysisenä levynä hyllyyn. Tekijä itse on kommentoinut fyysisen julkaisun mahdollisuutta kotisivullaan:
"If I do physical, it'll probably be a limited produced amount"
Vastaan tänne tuolta Tulevat pelit/huhut/uutiset ketjusta.
tekijän kommentti kertoo paljon, tuo on New Normal että mennään digital only. Povaan ettei seuraavan sukupolven konsoleissa ole fyysistä optiota enää lainkaan.

Vaikken itse omista ainuttakaan fyysistä peliä näille tämän sukupolven peleille ymmärrän ja koen että niille on oma paikkansa pelipisneksessä. Ainakin kuluttajan näkövinkkelistä.
 
Näinhän se varmasti jossain vaiheessa tulee olemaan, mutta tuota peliä en pitäisi mittarina asialle. Kyseessä on siis joukkorahoitettu peli, joten lähtökohtaisesti aika pienen piirin hommasta on kyse. Edes fyysisen median kannattajana en varsinaisesti odota muuta kuin digijulkaisua, mutta ilahtuisin kovasti sellaisesta.

Seuraavan sukupolven konsoleissa (mikä se muoto sitten onkaan) tosiaan voi olla se mahdollisuus, ettei levyjä tai moduuleita saa koneeseen vasarallakaan. Toisaalta siinähän olisi mainio tilaisuus erottua edukseen tarjoamalla tuollaista vaihtoehtoa. Niin pitkään kun Nintendo jaksaa julkaista pelejään korteilla ja Sonyn studioiden pelit myyvät riittävästi levyversioina, on fyysisellä medialla vielä toivoa pelialalla. Valitettavasti palveluntarjoajilla on ihan oikeasti intressejä saada käytettyjen pelien markkinat pois kuluttajien ulottuvilta, koska moni tori.fi-ostos on menetetty ostos digitaalisesta kaupasta.

Seuraava kriittinen hetki lienee GTA6:n julkaisu (tämän taisi joku/sinä nostaa aiemmin esille?). Jos se skippaa fyysisen julkaisun, se on sitten menoa.
Hyvä pointti tuo Nintendo, se sillä on vielä hyvä ote fyysisten myynnissä! Minulla taisi olla vähän $ony/M$ silmälaput päässä kun kirjoitin tuon.
Nintendo on kuitenkin jäätävän kokoinen tekijä alalla!

GTA6 Digi only? Jos (kun) se julkaistaan tämän sukupolven konsoleille niin näen kauppojen hyllyjen suorastaan pursuavan noita fyysisiä :D

//Edit: Korjasin Sony -> $ony ettei kukaan herkkäpeppu takerru lillukanvarsiin.
 
Viimeksi muokattu:
Onneksi löytyy itsellä pelistä digiversio ja oli vielä hyvin saatavilla ennen poistoa, toisin kuin fyysinen versio. :)
Hyvin on myös fyysistä saatavilla ennen ja jälkeen tuon poiston, ainakin niin kauan kuin on. Siis että sitä myydään varmasti aika monessakin paikkaa myyntipalstoilla, divareissa ja vastaavissa. Toisin kuin tuota digiä jatkossa.
 
Olis tässä suunnitelmissa hommata ffvii Rebirth, mutta mistähän sen fyysisen pelin sais nopeiten? Kannattaako ennakkotilata ja onko väliä, että mistä sen tilaa vai pitäskö lähteä kaupoista ettimään julkasupäivänä?

Oon kuullu, että jenkeissä esimerkiks saattaa olla isoja vaihteluita, että tuleeko peli ajallan julkasupäivänä jos ennakkotilaa postissa.
 
Olis tässä suunnitelmissa hommata ffvii Rebirth, mutta mistähän sen fyysisen pelin sais nopeiten? Kannattaako ennakkotilata ja onko väliä, että mistä sen tilaa vai pitäskö lähteä kaupoista ettimään julkasupäivänä?

Oon kuullu, että jenkeissä esimerkiks saattaa olla isoja vaihteluita, että tuleeko peli ajallan julkasupäivänä jos ennakkotilaa postissa.
Posti on aina oma muuttajansa. En luottaisi siihen että paketin saa julkaisupäivänä. Aina varmempaa hakea julkaisupäivän aamuna liikkeestä. FFVII Rebirth on vieläpä sen verran iso julkaisu, että eiköhän peli löydy lähimmästä Prismasta, jos mitään peleihin/elektroniikkaan erikoistunutta liikettä ole lähistöllä.

Jos taas haluaa luottaa Postiin, niin itse tilaisin ehkäpä VPD:stä tai Konsolinetistä. Sen sijaan Gigantti, CDON ja Coolshop on sellaisia, että tuskin julkaisuksi saat, vaikka lähettäisivät pelin ajallaan.
 
Just pari viikkoa sitten tuli pelattua FIFA 14 ja PES 17 yhtenä iltana. Mukavan pieni latauskoko oli Fifalla varmaan 10x vähemmän mitä uusimmalla pelillä ja itse pelikin oli parempi mitä EA:n uudemmat räpellykset.

On se digikirjasto vaan kätevä. Oli mukava ja helppo selata vanhoja pelejä.
 
Ylös Bottom