Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelaaja vs Pelit

Vastaus: pelaaja vs pelit

Atskuli sanoi:
missä arvosteltiin Metroid Prime 3 (arvostelija Heikki Hurme) oli useita "pelivertailuja" MP3 ja Halon välillä, kuin MP3 jätettäisiin täysin huomiotta (ja vielä ala-arvoisin pistein) Halo 3 edeltä. Heikki Hurme ei itse arvostellut Halo 3:sta, mutta häneltä löytyi pikkuarvostelu nurkasta, jossa hän kirkkain silmin heitti Halolle 96.

Vielä kovemmin tämä outoisuus ilmeni tammikuun lehdessä, jossa oltiin arvosteltu mm. Wiin Endless Ocean ja Guitar Hero 3 Wiin versio. Endless Oceanissa viitattiin, kuinka arvostelija pysähtyi haaveilemaan, kuinka parempi peli olisi PS3:lla, ja sen "kauniilla teräväpiirtografiikoilla", vaikka tyhmempikin tietää Wiin ohjauksen olevan ainut nautittava tapa EO:sta. Pisteitä loputtomalle valtamerelle herui 63. Joko arvostelija on ollut tunteeton friikki, pisterajat ovat yhtäkkiä laskeneet tai Sony on lahjonut arvostelijan, mitään muuta selitystä en keksi, sillä EO on loistava peli, ja vaikkei kaikkien mieleen, ei silti todellakaan 63 pisteen peli. Noh, tämä ei ole niin paha kuin GH3 arvostelu.

GH3 arvostelussa Wii-version huonoiksi puoliksi lueteltiin nämä:
1) Monoäänet
4) Rumat grafiikat

Muita Pelit-lehden huonoja puolia, joita olen lähiaikoina huomanut, on se jatkuva huonojen pelien arvostelu, joille se heittää niitä perus 60-70 lätkiä. Vähänkin itseään kunnioittava pelaaja tunnistaa kyllä ne huonot pelit melko helposti, eikä niitä tarvitse joka lehteen tunkea varoitukseksi kuuttasataatuhatta.

Myös tämän toisen Nintendon konsolin DS:n arvosteluissa on pientä häikkää - niitä ei ole! Jos käy tuuri, voin kauhealla vaivalla etsimällä löytää yhden pölyisen, tähdillä arvostellun, 3 kappaleen pituisen DS:n roskapelin jostain nurkan takaa. Jos kyseessä Wii ja DS, markkinoiden parhaiten myyviä konsoleita, pitäisikö niiden arvosteluihin ja arvostelujen määrään hiukka enemmän panostaa, vaikka Heikki Hurmeen sanoin (MP3 arvostelussa) onkin:
"Kamala Halonälkä."

Heikki Hurme on vissiin enemmän ainakin Pelit-lehden foorumin perusteella Nipa-fani kun yksikään muu toimituksesta siellä. Voin olla väärässäkin, mutta sellaisen kuvan olen saanut. MP3 vs. Halo3 jutusta on monet kerrat jankattu. Joo, itkinhän itsekin Honkalan Gears arvostelulle, johon moni (peliä pelaamaton) sanoikin, että "no ihan just niinhän se menee" joten ymmärrän tuskan kun oma lempparipeli saa vain 87 pistettä. Gears sai vielä vähemmän pisteitä kun Metroid ja vieläpä maailmankaikkeuden kovimmalta XO-fanilta!!!

Guitar Herosta on PAKKO sanoa, kun olen mono-äänillä tuota valitettavasti joutunut pelaamaan, että itse olisin pelkästään tuon virheen takia antanut varmaan 50 pistettä ja suositellut kiertämään pelin kaukaan kunnes korjataan. Toisekseen, ne grafiikat on aika suttuiset. Kavereilla on tuo Wii:llä -> et ota graffoissa huomioon sitä, että ainakin minun lähipiirissä peliä pelataa yleensä niin, että yksi/kaksi soittaa ja muut katsoo. Kyllä sitä on ikävä katsoa paikoitellen, etenkin kun on itse tottunut HD-versioon. Ihan hyvä siis ainakin asiasta on mainita, eikö? Jos taas arvostelijan silmiä oikeasti polttaa niin paljon, että oikein meuhkaa siitä, niin sehän on vain hänen mielipiteensä. Et sinä ole sen huonompi ihminen, vaikka oletkin eri mieltä hänen kanssaan..

Jatkuva huonojen pelien arvostelu koskee jokaista pelimediaa jota itse seuraan. Niin printattua kun netissäkin olevaa. 70 pisteen peli ei sitä paitsi monesti ole edes huono. Ja onhan se aina mukava vertailla arvosteluita, esim EoJ sai PS3:lla 3/10 ja Pelitissä 80/100. Pelitin arvostelu tuntui jotenkin paljon luotettavammalta, eikä suinkaan pisteiden takia. Ja niin edelleen. Kyllä huonoja arvosteluitakin tarvitsee ja niille on paikkansa. Asteikot tuntuu sitä paitsi nykyään joka paikassa kireimmiltä kun vaikkapa 5 vuotta sitten. Ainakin minusta.

DS:stä pelitin foorumeilla toimittajat on kertoneet ainakin kaksi perustelua: toinen on se, että pelejä ei oikein Suomessa myydä. Ajattele kuitenkin millaisen fanituksen Pelit-antoi Puzzle Questille; Nirvi kirjoitti mm. siitä, että olisi valmis ostamaan pelkästään tuon pelin takia DS:n. Sitten Nirvi on tuolla foorumilla kirjoittanut myös, että jos löytyy hyvä PSP/DS arvostelija, niin paikka voi olla auki. Ei muuta kun ala itse kirjoittamaan arvosteluja sinne. Eli heillä ei tunnu olevan sellaista henkilöä, joka haluaa/osaa noita käsikonsolipelejä arvostella "oikeiden" pelien alta.

Tietty jos on vain yhden konsolin fani, tässä tapauksessa nintendon, niin kyllä pelit on aika laihaa luettavaa, mutta niin se on myös sellaiselle konsolipelaajalle joka ei PC:hen halua koskea pitkällä tikullakaan..
 
Vastaus: pelaaja vs pelit

Hex sanoi:
Nope. Figman tammi-syyskuun tilastoissa DS:n euromääräinen osuus oli 4% Suomen pelimarkkinoista. Wiin osuus oli 5%. Niitä alempana ei ollut kuin PSP.
Aah. Kiitos tiedosta.
Lisäyksenä aikasempaan viestiin:
No sittenhän käsikonsolipelien vähäiselle arvostelulle on sitä enemmän syytä. Vähemmän DS omistajia, vähemmän DS -arvosteluja.
 
Vastaus: pelaaja vs pelit

Hex sanoi:
Nope. Figman tammi-syyskuun tilastoissa DS:n euromääräinen osuus oli 4% Suomen pelimarkkinoista. Wiin osuus oli 5%. Niitä alempana ei ollut kuin PSP.

olge sanoi:
Aah. Kiitos tiedosta.
Lisäyksenä aikasempaan viestiin:
No sittenhän käsikonsolipelien vähäiselle arvostelulle on sitä enemmän syytä. Vähemmän DS omistajia, vähemmän DS -arvosteluja.

Tyhmää kun Suomesta ei saa kunnon tilastoja. Figma voisi noita ilmoitella vaikkapa jälkikäteen julkisesti, esim myydyt kappalemäärät.

Figmant tiedotteesta syyskuulta:
Suomen pelimarkkinat kasvoivat alkuvuonna 34 % [...]
Myös käsikonsolien pelikauppa kasvoi ennätykselliset 48% arvossa, kommentoi FIGMAn toiminnanjohtaja Riku Olkkonen.


Figman tiedotteesta marraskuulta
Arvossa mitattuna [...] Konsolipelit jakaantuivat seuraavasti; käsikonsolipelit 6 %, uuden sukupolven konsoleille tehdyt pelit 23 % ja edellisen sukupolven kotikonsolien pelit 32 %.

Siis eikös tuo tarkoita että ds+psp+gameboy (myydäänkö näitä enää?) = 6% ja wii+XO+PS3 = 23%? Eikös tuo ole 1/4, ja kun ottaa huomioon että ds pelit maksaa kait yleensä vähemmän kuin Wii/XO/PS3 niin kun niin jos puhutaan kappalemääristä niin siinä tapauksessa DS on varmaan myynyt ihan kohtuullisesti.

Minun mielestä kun otetaan tuo 4% tuollein irralisena kommenttina se tuntuu paljon vähemmältä kuin se oikeasti on. Kuten yllä olevista pelimyynneistä voi päätellä, niin sehän myy kohtuullisesti. Missäköhän prosenteissa oli esim XO tai PS3? Kun otetaan huomioon että DS maksaa about puolet vähemmän kuin XO tai vaikkapa kolmanneksen vähemmän kuin PS3, niin silloinhan niitä pitäisi myydä kappalemäärissä kaksi kertaa enemmän että pääsisi euromääräisessä vertailussa samalle viivalle XO:n kanssa, kolme kertaa enemmän PS3:n kanssa...
 
Vastaus: pelaaja vs pelit

Xbox 360 oli 11% ja PS3 kai 7%. En tiedä huomioiko luku sitä, että PS3 ei tietysti myynyt tarkasteluvälin ekoina kuukausina yhtään.
 
Vastaus: pelaaja vs pelit

Jaa-a, itseäni kaduttaa ihan älyttömästi kun menin tilaamaan pelaajan. Ihan turha lehti. Uusimmassa numerossa taisi olla 10(?) arvostelua joista suurin osa turhia pelejä. Liikaa nintendo-kuraa noissa muissa(kin) jutuissa. Mutta kaipa se jollekin nintendo-naperolle kelpaa. :)
 
Vastaus: pelaaja vs pelit

Scatterbrain XO sanoi:
Tietty jos on vain yhden konsolin fani, tässä tapauksessa nintendon, niin kyllä pelit on aika laihaa luettavaa, mutta niin se on myös sellaiselle konsolipelaajalle joka ei PC:hen halua koskea pitkällä tikullakaan..

Aika ikävää, kun kirjoittaa ihan aiheellista kiritiikkiä muutamasta arvostelusta, niin sinut leimataan haukkumasi konsolin vihaajaksi ja toisen rakastajaksi. Samoin kuin Mp3 -lempparipeli leiman iskeminen meikäläisen otsaan, vaikka kyseessä on pikemminkin melko puolueeton kritiikki, ja kyseessä olisi ollut samanlainen viesti mistä tahansa pelistä, mutta olen sattumoisen MP3 pelannut ja arvostelu sattui olemaan ala-arvoinen. =(
Ja muutenkin, ei ole mitenkään aiheellista arvostella kritiikkiäni sillä, että kyseessä oli artikkelin kirjoittajan oma mielipide, ja että kaikilla saa olla oma mielipide hö hö höö.
Niin ja vielä tuohon käsipeliavautumiseesi, Pelit-lehdellä suppea ja vanhanaikainen käsitys peliteollisuudesta ja peleistä, lehti pitää PC, kotipelikonsoli osuutta peliteollisuudesta ainakin oman makuni mukaan aivan liian suurena ja hallitsevana.
 
Vastaus: pelaaja vs pelit

Atskuli sanoi:
Ja muutenkin, ei ole mitenkään aiheellista arvostella kritiikkiäni sillä, että kyseessä oli artikkelin kirjoittajan oma mielipide, ja että kaikilla saa olla oma mielipide hö hö höö.

Miten olisi arvostella sitä siitä, että se perustuu luetun ymmärtämisen puutteeseen? Tsekkaa MP3-ketju.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

ihan mielenkiintoista etta nyt ei tilaajatkin voi luea nuo arvostelut tuolta

Pelit-lehden arkistot ovat auenneet!
perjantai 25.01.2008

Viistoista vuotta Suomen parasta pelijournalismia on nyt koko Suomen kansan käytössä!

Pelit avaa mittavista arkistoistaan peliarvostelut kaikkien iloksi & riemuksi. Muistele Monkey Islandeja tai aprikoi Assassin's Creediä!


Nnirvi

http://www.pelit.fi/index.php?id=66&tx_ttnews[tt_news]=873&tx_ttnews[backPid]=58&cHash=19f4a0d722
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Fiksu veto Pelitiltä. Kas kun eivät ole aikaisemmin tuota tehneet, vaikka kävijämäärissä ovat hävinneet pitkään esim. KonsoliFINille.

Viime viikon sijoitukset puolueettomassa TNS-mittauksessa:

Konsolifin.net - 31754
Pelit - 25892
Pelaajalehti - 21808

Lähde: http://www.gallupweb.com/tnsmetrix/
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Hmm. Nuo varsin laadukkaat arvostelut toivat ainakin minulle tilaajana selvää lisäarvoa. Nyt kun ne on kaikkien ulottuvilla, mikä tietysti hyvä sinänsä, niin taitaapa kestotilaus osaltani päättyä. Retroilijaksi tässä on muutenkin taantunut, joten eipä tuota enää niin tarkkaan tule luettua.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Oikeastaan tuo pelaaja lehti on nyt alkanut tuntua paljon paremmalta kun sitä on monta numeroa seurannut. Pelaaja lehdessä sentään arvostellaan myös ds pelejäkin ja pelaajassa on muutenkin paljon paremmat jutut, arvostelut tosin ovat ehkä hieman liian lyhyitä ja sarjakuvat puuttu mutta eipä se mitään.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Molempien lehtien lukijana täytyy myöntää, että molemmilla on hyvät puolensa. Konsoli pelaaja saa varmasti enemmän irti pelaajasta, kun taas pc pelaaja pelitistä. Mielestäni Pelitin artikkelit ovat hieman pelaajian vastaavia laadukkaampia vaikka poikkeuksiakin on. Kolumnit ovat pelitissä parempia mm. Nnirvin jutut. Mutta maku asiat ovat niitä, joista ei voi alkaa kiistelemään, toiset tykää äidistä, toiset tyttärestä. :rolleyes:
 
Vastaus: pelaaja vs pelit

Aika ikävää, kun kirjoittaa ihan aiheellista kiritiikkiä muutamasta arvostelusta, niin sinut leimataan haukkumasi konsolin vihaajaksi ja toisen rakastajaksi. Samoin kuin Mp3 -lempparipeli leiman iskeminen meikäläisen otsaan, vaikka kyseessä on pikemminkin melko puolueeton kritiikki, ja kyseessä olisi ollut samanlainen viesti mistä tahansa pelistä, mutta olen sattumoisen MP3 pelannut ja arvostelu sattui olemaan ala-arvoinen. =(
Ja muutenkin, ei ole mitenkään aiheellista arvostella kritiikkiäni sillä, että kyseessä oli artikkelin kirjoittajan oma mielipide, ja että kaikilla saa olla oma mielipide hö hö höö.
Niin ja vielä tuohon käsipeliavautumiseesi, Pelit-lehdellä suppea ja vanhanaikainen käsitys peliteollisuudesta ja peleistä, lehti pitää PC, kotipelikonsoli osuutta peliteollisuudesta ainakin oman makuni mukaan aivan liian suurena ja hallitsevana.

No hei, eikö se ole kanssa aika ikävää, että kirjoitin sinun mielipiteeseesi oman vastineeni (koska olen kanssasi viestistä eri mieltä) ja sinä takerrut viimeiseen lauseeseen ja heität homman läskiksi? Minusta minun oma mielipiteeni oli ihan asiallinen ja validi, vaikkakin eri kun sinulla. Ei keskustelun idea kait ole se, että jokainen esittää vuoron perään mielipiteen ja niistä mielipiteistä ei keskustella vaan nyökytellään vain päätä mukana..

Ja missä minä sinut leimasin? Käytin muotoa "tässä tapauksessa Nintendo" koska kritiikkisi kohdistui juuri siihen merkkiin (Nintendo ja sen arvostelut) eikä vaikkapa XO:hon tai PS3:een.

Tuossahan tuo minun postaukseni vielä yllä näkyy. Jos sinulla on oikeaa sanottavaa, lainaa siitä noita asioita niin voidaan väitellä oikeista asioista, eikä saivarella ja itkeä tämmöistä skeidaa, että saako sinun kanssa olla eri mieltä vai ei.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Pelaaja-lehden arvostelut on olleet viimeisen vuoden aikana todella surkeita. Siis toooodella surkeita, vaikea löytää huonompia arvosteluja oikeastaan mistään.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Pelaaja-lehden arvostelut on olleet viimeisen vuoden aikana todella surkeita. Siis toooodella surkeita, vaikea löytää huonompia arvosteluja oikeastaan mistään.
Perusteluja olisi kiva saada näin jyrkkiin kannanottoihin/mielipiteisiin. Mitkä asiat Pelaajan arvosteluissa ovat menneet mielestäsi pieleen?

Ei sillä että olisin kanssasi eri mieltä, en vain ole lukenut pelilehtiä aikoihin, joten mielenkiinnosta kuulisin pohjaa tämänkaltaiselle kritiikille.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Pelaaja-lehteä paperiversiona pidän aivan erinomaisena mutta nuo veppisivut on tehty vain keräämään klikkauksia ja uutisoinnin avulla houkuttelemaan teinejä sotatantereelle. Uutisten kommentointi on aivan turha ominaisuus kun sinnee pääsee myös vierailijat sotkemaan. Noita verkkosivuja ei enää viitsi edes lukea kuin silloin tällöin. Sillä osa-alueella Pelit voittaa 100-0.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Perusteluja olisi kiva saada näin jyrkkiin kannanottoihin/mielipiteisiin. Mitkä asiat Pelaajan arvosteluissa ovat menneet mielestäsi pieleen?

Ei sillä että olisin kanssasi eri mieltä, en vain ole lukenut pelilehtiä aikoihin, joten mielenkiinnosta kuulisin pohjaa tämänkaltaiselle kritiikille.

Käytännössä arvostelut on erilaisilla, joko pelin hyvyyttä tai huonoutta kuvaavilla adjektiiveilla (fantastinen, surkea) ryyditettyjä luetteloita pelin ominaisuuksista. Arvosteluista puuttuu täysin järkevä kriittinen kannanotto, jolloin niitä ei voi laittaa mihinkään kontekstiin ja tällöin teksti jää yhtä tyhjäksi kuin pelin manuaalin lukeminen ilman pelaamista. Se vaikuttaa myös siihen että arvostelijan mielipide ei tule tarpeeksi esiin. Tämä on nimenomaan pelaaja-lehden ongelma, sillä muissa medioissa ei sitä juurikaan esiinny. En tiedä kuinka paljon Pelaaja-lehden tekstejä muokataan toimituksen puolelta, mutta lähes aina arvostelijasta riippumatta tekstit jää ontoiksi. Poikkeus tähän oli Lassi Kurkijärven tekstit, joka tosin on jo lehden jättänyt.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

Pelit on monipuolisempi koska se kattaa tietokonepelitkin ja taitaa se olla paksumpikin. Muuten aika yhdenveroisia, mutta Pelaajan verkkopalvelulle on annettava kehuja. Siellä on laajat keskustelupalstat ja käyttäjäprofiileihin voi lisätä kaikenlaista, mutta se on vain tilaajille. Hyviä lehtiä kummatkin.
 
Vastaus: Pelaaja vs Pelit

En laittaisi lehtiä ihan suoraan vastakkain, vaikka kovia kilpailijoita keskenään ovatkin. Ehkä paremminkin täydentävät toisiaan.


Pelit-lehti on raudanlujaa, vanhan koulukunnan jäärää täynnä jossa ei turhaan hienostella vahapintaisilla kansilla tai pitkillä fiilistely-jutuilla. Pelit ovat pelejä ja se siitä. Fanipoikaa löytyy siinä missä kilpailijaltakin, tosin ehkä eri leiristä. Ainoa kiinnostava kirjoittaja on Peliprofeetta Jumalan armosta, Niko Nirvi. Muutamia numeroita säilyttänyt jälkipolville ihan näiden hänen pakinoiden takia. Loistavaa tekstiä, joka tosin jakaa mielipiteet kuten on ehkä tarkoituskin. Lehden oma Loka Laitinen.

Pelaaja-lehti taas nojaa enemmän juuri näihin seikkoihin, fiilistelyihin peleistä ja sen ympärillä vellovasta peliteollisuudesta. Lehdestä löytyy enemmän kiinnostavia persoonia, joiden ajatuksia haluaa kuulla ja lukea. Muutamat heistä ovat jo ansainneet kannuksensa kotimaisen pelimedian huipulla tyystin muissa medioissa ja lehtiura on vain looginen jatkumo siitä. Tämä lehti on ehkä enemmän pelifriikeille ja niille, joille pelit ovat enemmän kuin vain pelkkiä pelejä ja saakin olla, ilman tuomiota. Kannen pateettinen slougani, 'Rakkaudesta videopeleihin' on tämän lehden tilaajien asenne.


Molemmat lehdet tulee hankittua irtonumeroina ja jälkimmäistä myös ehkä kannatuksen vuoksi. Kilpailua pitää olla ja vaikka maa on pieni ja kieli periferiassa, pitäisi kahden kovatasoisen lehden pystyä voida elämään tällä potenttiaalilla.
Kumpaakin olen lukenut vain yhden numeron. Niiden perusteella sanoisin arvostelutavasta samaa kuin Nisupulla.
Pelaaja on siis ehkä vähän "tunteikkaampi", Pelit-lehti taas kertoo suoraan, eikä pienempiin seikkoihin taivu.

Omia tyylejään tosin, ja kummatkin ovat hyviä.

Pidin enemmän Pelit-lehdestä, sillä pelien suhteen olen samantyylinen. :rolleyes:

Muista ominaisuuksista, kuten sisällöstä muuten, on vaikea mennä sanomaan.
 
Ylös Bottom