Kännykkäpeli ratkoo kaupunginosan herruuden
Kadulla liikkuva pelaaja näkee puhelimestaan lähiseudun kartan ja muut pelaajat.
Keskellä Pohjoisesplanadia sykkii energiatorni.
Parin korttelin päässä Aleksanterinkadun suunnalla sitä piirittävät ilkeät vihollisvelhot, jotka uhkaavat loitsia Catariina Salon pystyttämän rakennelman nurin. Salo taistelee vastaan, sillä kyse on kaupunginosan herruudesta.
Kamppailu käydään matkapuhelimessa toimivassa videopelissä Shadow Citiesissä, jossa velhoja esittävät pelaajat ja näiden rakennelmat siirtyvät oikean Helsingin kartalle.
Esplanadilla seisova Salo näkee puhelimestaan lähiseudun ja siellä liikkuvat pelaajat. "Paljon vihollisia, pitää mäiskiä vähän", hän parahtaa.
Tälläiset sijaintiin perustuvat pelit ovat alkaneet yleistyä, kun matkapuhelimet ovat muuttuneet helppokäyttöisemmiksi. Niissä leikitään hippaa, kilpaillaan baarien kuninkuudesta tai valloitetaan paikkakuntia.
Suomessakin käyttäjiä on kerännyt esimerkiksi Four-squarre, jossa kilpaillaan siitä, kuka on vaikkapa tietyn baarin "pormestari". Tittelin saa se, joka käy paikassa useiten.
Matkustelusta on hyötyä myös Shadow Citiesissä. Pisteitä saa esimerkiksi, jos onnistuu valtaamaan nurkkia, joilla muut käyvät harvoin. Salokin on pystyttänyt salapaikkaan Helsingin ulkopuolelle torneja pumppaamaan energiaa joukkueelleen. "Nyt odotan vain joulua, jotta pääsen kotiseudulle Pohjanmaalle pystyttämään torneja".