Pelaaminen otsikoissa

RT1

New Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Genyo Takeda on jäänyt eläkkeelle pitkän Nintendo-uran jälkeen. Esim. Shigeru Miyamotoa ja Satoru Iwataa vähemmän ainakin näillä seuduilla otsikoissa esiintynyt Research & Development-toimija on ollut mm. “Nintendo’s first game designer”, kehittänyt osin N64:n analogisen ohjaimen ja NES pelien paristotallennusmenetelmän sekä toiminut keskeisessä asemassa alkuperäisen Wii:n kehityksessä.

https://techcrunch.com/2017/04/27/a-salute-to-nintendos-genyo-takeda-retiring-after-45-years-of-innovation-in-gaming/
 

Pawe

Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Tuo kyseinen arvostelija on muutenkin profiloitunut aika herkästi triggeroituvaksi henkilöksi, joka näkee rasismia televisioiden muovikuorissa ja appelsiinihyllyillä marketeissa. En nyt hirveästi antaisi painoarvoa ko. ihmisen arvosteluille. :p
 

cobalos

Well-Known Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Varsinaisessa Mikrobitin sivuilla olevassa arvostelussa tuo otsikkoon click-baitiksi laitettu lause avataan näin:

"Asiaa ei myöskään paranna ihmisten stereotyyppinen kuvailu: aasialaiset viiksekkäät pahikset pitävät majaa Chinatownissa, latino-palomiehellä on monimutkainen nimi ja paksu aksentti, Amerikan alkuperäisasukkaat tanssahtelevat ja tähyilevät hassusti. Päähenkilön ainoa nimetty naispuolinen kollega, videopuheluiden kautta neuvoja jakava Ellie on hänkin tietysti toheltavan sidekickin kaukorakkauden kohde. Sankarin entinen heila Natalia taas on tuittupäinen vaikeilija, joka ei osaa ajaa, hermostuu painosta puhuttaessa ja joutuu toistuvasti pulaan."

Itse olen voimakas tasa-arvon kannattaja, mutta suoraan sanoen en näe tuossa luettelossa rasismia ja seksismiä. Äärimmäisen kliseinen tuo hahmokavalkadi kyllä on. En sitten tiedä mitä syvällisiä persoonallisuuksia, sukupuolineutraaleja esikuvia tai ei-leimaavia kansalaisuuksien kuvauksia arvostelija olisi Lego-peliin halunnut...
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Olisi kiva nähdä peli tuon arvostelijan haluamalla tavalla toteutettuna ja nähdä kuinka tasapaksu, tylsä ja mitäänsanomaton se olisi. Olisiko hän oikeasti ollut silloinkaan tyytyväinen.

Facebookin erääseen ryhmään kirjoittelinkin tästä jo aikaisemmin päivällä:

Tää maailma on mennyt ihan naurettavaksi, että tuon pelin juonesta joku pystyy loukkaantumaan. Eiköhän ne lapset ime ne huonot vaikutteet juuri aikuisilta, joka syöttää ne lasten päähän että tämä on nyt väärin.

Meillä lapset sai Wii U:lle Legon tuossa loka-marraskuussa. Sen jälkeen sitä on pelattu käytännössä päivittäin. Nyt vielä Switchillä pelailtua uusiksi pariin kertaan läpi.

Mitä juonesta on jäänyt lapsille mieleen? Noh..Natalie on kaapattiin lopussa ja Chase pelastaa sen. Ja sen jälkeen jännitetään joka kerta et pussaako ne kun ne on niin rakastuneita.

Tai sitten natalie ei osaa ajaa? Ihan sama kuka siinä ois ajanut niin lapset ois nauranut. Kukaan ei mainitse tyhmiä _miespuolisia_ vartioita sotkemassa polkupyörällä Chasen perään.

Pelin tarinassa ei ole mitään sellaista mistä saisi seksististä, rasistista tms kukaan muu kuin ne aikuiset kukkahatut. Lapsille jäi mieleen rakkaus ja se että pussaako ne. Hirmu seksististä.. häpeän ollaan isä joka antoi pelata, myyn heti molemmat versioni pois..
 

aeris

Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

aasialaiset viiksekkäät pahikset pitävät majaa Chinatownissa
Ei se, että jokin on klisee tarkoita sitä, ettei se olisi rasistinen klisee. Eri naisroolien stereotypisointi - ja nimettyjen persoonallisuuksien loistaminen poissaolollaan - toteuttaa samaa asiaa seksismin suhteen. Etenkin kun ko. peli on sijoitettu nykyaikaan eikä 80-luvulle, joten aika suurpiirteinen saa olla jos ton nielisi camp-henkisenä kunnianosoituksena kasarileffoille.

Asia mainitaan MB:n arvostelussa erikseen yhdessä kappaleessa ja mun mielestä ei ole mitään vikaa nostaa pelin tarinallisia puutteita esille. Sehän on arvostelu. Ei vissiin kommentoijat viitsineet käydä lukemassa.

Iltis sitten editoi aika peruslaatua olevasta lyhyestä arvostelunpätkästä sellaista clickbait-paskaa, ettei se mitään julkaisukynnystä ylittäisi jos siellä olisi päätoimittaja tekemässä ihan töitäkin. Iltapäivälehtiä tuntemattomalle tämä saattaisi tulla yllätyksenä.
 

pelle

Well-Known Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

^ Ei kai se iltis mitään editoinut ole kun jutun alla lukee itse arvostelijan nimi?
Täysin eri tasoiset tekstit kyllä on kyseessä, mutta eiköhän sama tyyppi ne kirjoittanut ole.

Jos tarkoitit tuota otsikkoa niin sitä en tiedä kuka sen keksii.
 

ohjeah

Well-Known Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

^ Tai sitten vaan laskettiin, että on parempi palkata Diego pelin mainoskasvoksi, kuin antaa jatkaa julkista loukkaantumistaan, vaikka sinällään oikeudet olisikin ollut kunnossa. Onhan Konamilla ilmeisesti muitakin "pes-lähettiläitä" palkkalistoillaan, eikä Maradona varmaan huono valinta moiseen hommaan ole, sen verran iso nimi kuitenkin edelleen. Tai sitten tosiaan siellä oli jotain epäselvyyksiä lisensseissä ja hoidettiin rahalla asiat kuntoon.. Kukapa noista tietää..
 

aeris

Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Toi on ihan tyypillinen markkinaoikeudellinen tilanne, jossa toisen osapuolen mielestä sopimusten puitteissa tietyn asian voi tehdä (vaikkei voisi) ja toisen osapuolen mielestä ei voi (vaikka voisi). Osapuolet sitten joko pyrkivät sopimaan asian kuten tässä tapauksessa, tai jos kumpikaan ei anna periksi se menee lopulta siviilituomioistuimen käsiteltäväksi.

Yleensä tämänkaltaiset asiat nimenomaan sovitaan pois. Esim. tässä tapauksessa se ei ole Konamin kannalta hyvä, että heidän mannekiininsa haukkuu firmaa pataluhaksi vaikka voisivatkin tehdä mitä haluavat. Ja JOS se menisi oikeuteen ja JOS Konami häviäisi, se olisi vielä pahempi. Mutta JOS Maradona häviäisi, sekään ei olisi hyvä juttu, koska sitten olisi firman tuotteiden kansissa mannekiinina ahne ex-pelaaja, josta tuli lööppien naurunaihe.

Näissä tilanteissa potentiaalinen katastrofi käydään välttämässä kultaisilla kädenpuristuksilla. Tai siis lahjomalla kaikki tyytyväisiksi :D Omenanraadolle selvennykseksi, tämänkaltainen menettely ei tarkoita minkään asian myöntämistä kummankaan osapuolen taholta. Tätä lopputulosta yleensä vielä vahvistetaan aika kattavilla NDA-sopimuksilla. Ts. asiasta ei sitten koskaan enää puhuta, mahdollinen median viikkotolkulla retosteltava uutinen menee pois, ja kaikilla on kivaa loppuelämä.

Editoidaan nyt vielä sen verran, että alkuperäinen riitahan koskikin sitä, että Maradonan hahmo ylipäätään on mallinnettu PES 2017-peliin. Riidan sijaan saatiin sovuksi varsin rahakas sopimus, jossa Maradona toimiikin PES-pelien lähettiläänä seuraavat kolme vuotta. Everybody wins.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Työelämää pelillistetään ja sille on jopa oma professuuri.

TIETOKONEPELIT ovat saaneet koululaiset syömään enemmän kasviksia, nizzalaiset säästämään sähköä ja toimistotyöntekijät pitämään huolta kunnostaan. Yksinkertaisimmillaan pelillistäminen tarkoittaa siis sitä, että asioista tehdään pelien kaltaisia: peleistä otetaan elementtejä ja niitä hyödynnetään muussa yhteydessä.

”Usein pelillistetään sellaista toimintaa, jonka hyödyt näkyvät muuten vasta pitkän ajan kuluttua”, Hamari kertoo. Siksi liikuntasovelluksia ja oppimispelejä tehdään nyt niin paljon. Esimerkiksi niiden vaikutuksia Hamari ja hänen tutkimusryhmänsä selvittävät.

Pelit kehittävät myös yhteistyökykyä. Hamari käyttää esimerkkinä Pokémon Go -mobiilipeliä, josta Suomi villiintyi muun maailman mukana viime kesänä. Pelaajat kerääntyivät puistoihin, ja tuntemattomat saattoivat neuvoa toisilleen hyviä Pokémon-apajia.

Juho Hamari on Helsingissä asuva 33-vuotias pelillistämisen professori. Professuuri on Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston yhteinen.


Koko juttu: http://www.hs.fi/elama/art-2000005198142.html?share=bc187447cfcf5e59ba5c2b86af8c43d9
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Hätä keinot keksii.

Vuosi 1990 oli tuusulalaiselle Antille, 9, tukalaa aikaa. Uusi kahdeksanbittinen Nintendo oli ilmestynyt jo muutamaa vuotta aiemmin, ja sellaista teki pojan mieli. Säästöpossu oli kuitenkin tyhjä.

Antti ei jäänyt peukaloitaan pyörittämään, vaan päätti kääriä hihat ja hankkia rahat itse. Hän kertoo kirjoittaneensa kirjeen, jossa pyysi presidentti Mauno Koivistolta lupaa mennä töihin, sujautti kirjeen kuoreen ja raapusti kuoreen osoitteeksi ”Presidentinlinna”.

ntti kertoo, että hämmästys oli melkoinen, kun pari viikkoa myöhemmin saapui hänelle osoitettu paluukirje. Siinä luki lempeästi, mutta napakasti: ”Hyvä Antti. Kiitän kirjeestäsi. Valitettavasti en voi antaa työlupaa, mutta vähän vanhemmalla iällä ennätät kyllä töihin ilman lupaakin. Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 1991 Sinulle ja perheellesi.”


Lähde: http://www.is.fi/kotimaa/art-2000005210463.html
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Eläkevaareista Vesa-Matti Loirin tiedämme aktiiviseksi konsolipelaajaksi, mutta myös perjantaina kuollut presidentti Mauno Koivisto 93 v. oli lajin vankkumaton harrastaja.

 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Edelliseen viitaten, tänään haudataan maan lepoon myös suuri videopelien ystävä Mauno Koivisto.

Jari Komulaisen ystävä, elokuvatuottaja Markus Selin toi 80-luvun lopulla maahan Nintendo-pelejä ja pelikonsoleita. Kun Komulainen sitten ensi kertaa tutustutti Koiviston tuohon hittivempaimeen, presidentti oli myyty.

- Saunaillan jälkeen saatoimme jatkaa pelaamista pitkään. Oli hauska katsoa, kuinka isokätinen mies käsitteli pientä peliohjainta, Komulainen naurahtaa.

- Tämän tästä nappasin jonkin uutuuspelin Markuksen luota ja vein tuliaisina Tähtelään.


Lähde: http://m.iltalehti.fi/kotimaa/201705252200156304_u0.shtml
 

McNutty

New Member
Vastaus: Pelaaminen otsikoissa

Taas on sedällä ja tädillä kovasti asiaa, myös pelaamisesta:

Jari Sinkkonen huolissaan lasten nettipornon katselemisesta: "Emme saisi sulkea silmiä asialta"

http://yle.fi/uutiset/3-9633601

Setä ei tiedäkään että nettipornoa oli jo nykyvanhempien aikana 90-luvulla. Samoin oli GTA jossa ammuimme jo poliiseja. Sedän päässä nämä ovat nyt aivan tuoreita asioita ja pitää pelätä nykynuorien puolesta mitä heistäkin tulee
 
Ylös Bottom