Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelaaminen otsikoissa

Eniten pisti silmiin tuo "we as young adults". Pamela on 51-vuotias "nuori aikuinen".

Tietenkin tuo voi olla joku kiertoviesti tai vastaava mutta kiinnitti vähän huomiota ja tuli mieleen, että onko hieman taas venytetty nuoruutta.
 
Nyt voi sanoa sukupolven vaihtuneen, kun kongressiedustaja on mukana Twitch-lähetyksessä. Kertoo omasta pelihistoriastaan. Ei omistanut koskaan Nintendo 64, mutta pitää sitä parhaimpana alustana. Suosikkipelejä olivat Super Mario 64 ja Pokemon Snap.

Meiltähän löytyy eduskunnasta oma peliklubi, voisivat tulla joskus mukaan suoraan pelilähetykseen tai striimata jopa itse?

 
Liiallinen pelaaminen hajottaa nuorten aikuisten parisuhteita: “Kamppailin tietokoneen kanssa huomiosta, ja hyvin usein jäin kakkoseksi”

Pariterapeutti Pirjo Kiiskilä on huomannut viime vuosina uuden ilmiön vastaanotollaan: parisuhde rakoilee puolison liiallisen videopelaamisen takia.

Tiina kirjoittaa:

“Koin suunnatonta yksinäisyyttä, vaikka olin naimisissa. Koin itseni rumaksi ja lihavaksi, koska mies näppäili mieluummin konetta, kuin minua.”

10 vuotta pelileskenä parisuhteessa elänyt Ella kirjoittaa masentuneensa, kun puolison pelaaminen hallitsi parisuhdetta:

“Itkin monet illat saamatonta kosketusta ja läheisyyttä. Kamppailin tietokoneen kanssa huomiosta, ja hyvin usein jäin kakkoseksi.”

Veera elää edelleen parisuhteessa, jossa toinen pelaa jatkuvasti:

“Olisi kiva tulla töistä kotiin, halata ja vaihtaa päivän kuulumiset. Se ei onnistu, koska toinen on läsnä fyysisesti, mutta ei henkisesti. Läheisyys ja etenkin seksi ovat vähentyneet vuosien saatossa todella paljon.”

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10612584
 
Viimeksi muokattu:
Testihän on taas täysin riippuvainen siitä millaisella laitteella sen tekee, jolloin kyse ei edes ole reaktiokyvystä. hieno trolli..
Tämä. Tai siis ongelma on lähinnä siinä että touch ohjaus sormella on vähintään yhtä epäreilu hiirtä vastaan tälläisessa testissä kuin hiiri on epäreilu kontrolleria vastaan fps peleissä. Oma paras tulos hiirellä top 30% parinkymmenen yrityksen jälkeen ja puhelimella heti ekalla yrityksellä top 4% josta sain vielä parannettua muutamalla yrityksellä top 3%:iin.
 
Suomalaisista yli 40 prosenttia harrastaa aktiivisesti digipelejä – Tyttöjen, poikien ja nuorehkojen naisten pelikone on puhelin

Nuoret eivät ole harrastuksensa kanssa yksin. Pelaaminen on kasvanut eniten yli 44-vuotiaissa, vaikka, uuden vapaa-aikatutkimuksen (siirryt toiseen palveluun) perusteella, aktiivisin joukko onkin 10-14-vuotiaat pojat.

Tilastokeskuksen mukaan 47 prosenttia miehistä ja 35 prosenttia naisista pelasi digitaalisia pelejä vähintään kerran kuussa (vuonna 2017).
Sukupuolten peliaktiivisuuden eroihin voi kuitenkin liittyä myös hienoinen harha, pelitutkija Jani Kinnunen Tampereen yliopistosta pohtii.
Päivittäisellä tasolla pelataan eniten mobiilipelejä. Erityisesti tytöt, pojat ja alle 45-vuotiaat naiset suosivat niitä.
– Mobiilipelejä voi aloittaa pelaamaan ilmaiseksi. Ja yhteen mobiilipeliin kuluu aina muutama minuutti. Miehet taas ostavat 60 euron konsoli- tai tietokonepelin ja silloin rahaa kuluu heti enemmän. Ja yhdessä konsolipelissä kuluu aikaa tunteja. Mutta itse pelikertoja voi olla todellisuudessa yhtä paljon miesten ja naisten välillä, Kinnunen sanoo.

E-urheilussa eli kilpapelaamisessa kokeneimpia ovat vuonna 2000 ja sen jälkeen syntyneet. Heistä 11 prosenttia on sitä harrastanut, ja nimenomaan pojissa kilpapelaamista harrastaneiden osuus on 16 prosenttia.

Lisää: https://yle.fi/uutiset/3-10621814
 
Viimeksi muokattu:

Tähän liittyen haetaan nyt arjen kokemuksia pelaamisen ja perheen yhteensovittamisessa. Vastaa kyselyyn YLE:n sivulla.

Yhä useampi isä ja äiti suhtautuu lapsensa pelaamiseen rennommin kuin aiemmin – Kerro, miten asia on ratkaistu sinun perheessäsi

Etsimme tulevaa verkkoartikkelia varten arjessa käytettyjä ratkaisuja lasten ja nuorten pelaamiseen sekä perheitä, joita haastatella asiasta tarkemmin.

Vastaa kyselyyn: https://yle.fi/uutiset/3-10634600
 
Taitaa olla koko pelibisnes nykyään lapsilla rahastamista, ainakin ilmaisten nettiräiskintöjen osalta, eipä nuo striimaajat paljoa pelifirmoista valitettavasti poikkea. Onhan se aika kyseenalaista ottaa lapsilta rahaa vastaan, ei tuossa bisneksessä katsella pahemmin sen lahjoittajan ikää.
 

Mitäs mieltä porukka on kirjoituksesta? Omaan silmään hieman väärin mustamaalaa koko striimaavaa/vloggaavaa yhteisöä.
Samaa mieltä, että vähän turhan yksipuolisesti kirjoitettu teksti. Muuten kyllä herättää ihan hyvin ajatuksia, itsekin noita negatiivisia sekä vähän epäilyttäviä puolia striimauksesta olen välillä miettinyt.

Kyllähän tuonne kaiken maailman ihmisiä mahtuu molemmille puolille ruutua, myös niitä striimajia jotka ei hyväksy yli 5€ lahjoituksia ja palauttavat heti kaikki siitä isoimmat lahjoitukset.

Hankala asia varmaan kokonaisuudessaan, kun moni lapsi tai nuori todennäköisesti kuitenkin ymmärtää tämän striimausmaailman paremmin kuin aikuiset.
 
Ylös Bottom