Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Pelaaminen otsikoissa

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Nisupulla
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Pitää huomioida, että jollain tavalla pitää niitä kasvanneita pelikehityksen kuluja kompensoida. Osa rahastuksista toki menee yli ja rumalla tavalla.

Sitten myös, jos mietitään pelien hintaa niin silloin 2000-luvun alussa esim. konsolipelien hinnat maksoi 400 markkaa inflaatio huomioiden se olisi 85€ nykypäivänä. Tarjouksia oli silloin paljon vähemmän ja pelien hinnat ei laskenut yhtä nopeasti, eikä niitä ostopaikkojakaan ollut yhtä paljon. Ei pelit tänä päivänä maksa juuri mitään, lisää rahaa tehdään näillä kalliilla erikoisversioilla ja pelin lisä-ostoilla.

Piratismi on varmaan vähentynyt tässä vuosien saatossa, sopimukset julkaisijoiden kanssa on parantunut ja pelaajamäärät ovat kasvanneet, joten toisaalta näiden myötä myös tuotot ovat lisääntyneet. Sitten taas pelejä julkaistaan enemmän ja se jakaa myyntejä enemmän.

Mielestäni nykyinen malli on ihan toimiva ja edullinen. Lisäksi osa myöhemmin lisättävästä sisällöstä myös työllistää tekijöitä lisää, mikä ei myöskään ole yhtään hassumpi asia.
 
Muistan tämän suuntaista tutkimustuloksia olleen aiemminkin esillä.

Parin muodostus on ennätyksellisen alhaalla alle 30-vuotiaiden kohdalla.

Syyllinen:

Lisäksi Twenge arvioi, että jatkuvasti lisääntyvä viihde, kuten tietokone- ja konsolipelit sekä nettiporno, täyttää varsinkin nuorten miesten vapaa-aikaa.

Lähde: https://yle.fi/uutiset/3-10714756
 
Tämä tilanne voi tulla vielä uudestaan vastaan. Klassikkoesimerkki itsesensuurista, tai sen yrityksestä.


1980-luvun Suomi: Näin yhdestä tietokonepelin arviosta tuli ”räikeä provokaatio” Neuvostoliittoa vastaan

Diplomaattisia selkkauksia on saatu aikaan rajalinjoista, keskimatkan ohjuksista ja ylimääräisistä sotaharjoituksista. Talvella 1985 nähtiin uutuus: Suomi ja Neuvostoliitto ajautuivat diplomaattiseen kriisiin tietokonepelin takia.


Kyseessä oli Commodore 64 -kotitietokoneelle suunniteltu amerikkalaisvalmisteinen Raid over Moscow -peli, jossa pelaajan tehtävänä oli estää Neuvostoliiton ydinaseisku Pohjois-Amerikkaan hyökkäämällä avaruuteen sijoitetuilla häivepommittajilla Moskovaan. Ylen A-studio teki pelistä paheksuvan jutun ja kommunistinen Tiedonantaja-lehti moitti ”Oppia lapsille, Kremlin ovet sisään” -otsikolla pelin julkeaa neuvosvastaisuutta.


Nykymittapuulla peli on ulkoasultaan karu ja käsikirjoitukseltaan varsin alkeellinen. Kuudesta eri kentästä koostuvassa pelissä piti ensin lentää avaruusasemalta Neuvostoliiton ilmatilaan, sitten ampua tiensä läpi Minskin, Saratovin ja Leningradin ilmapuolustuksen ja tuhota ydinohjusten laukaisualustat.

Suomi–Neuvostoliitto-Seuran kärkinimiin kuulunut SKDL:n turkulaiskansanedustaja Ensio Laine peräsi hallitukselta toimia ”naapurimaatamme Neuvostoliittoa ja lasten rauhankasvatusta vastaan” kohdistuvien pelien maahantuonnin ja levityksen rajoittamiseksi. Ankarimmin asiaan kuitenkin reagoi neuvostolähetystö, jonka kannan Tehtaankadulle puhutteluun kutsutulle ulkoministeriön sosialististen maiden toimiston päällikölle Charles Murrolle ilmoitti lähetystöneuvos Josif Kosatshev, Venäjän duuman ulkoasianvaliokunnan nykyisen puheenjohtajan Konstantin Kosatshevin isä.


Kosatshevin mukaan pelistä MikroBitti-lehdessä julkaistu myönteinen arvio oli ”yksi räikeimpiä Neuvostoliiton vastaisia provokaatioita” sodanjälkeisessä Suomessa. Keskustellessaan ulkoministeri Paavo Väyrysen kanssa suurlähettiläs Vladimir Sobolev, Suuren isänmaallisen sodan veteraani, ilmoitti Moskovan pitävän peliä sotapropagandana, jolla pyrittiin muokkaamaan mielialoja suosiolliseksi Neuvostoliiton vastaiselle avaruussodalle.

Kohua tutkineen Tero Pasasen mukaan Neuvostoliiton ulkoministeriö pyysi suoraan Suomea kieltämään pelin mainonnan ja myynnin. Asiaa pohtivat ulkoministeriön poliittinen, oikeudellinen ja kauppapoliittinen osasto, mutta mikään niistä ei pitänyt kieltolinjalle menemistä sen paremmin mahdollisena kuin järkevänäkään. Kansanedustaja Laineen kysymykseen vastatessaan ulkomaankauppaministeri Jermu Laine totesi, ettei voimassa oleva lainsäädäntö mahdollistanut asiaan puuttumista.



Lisää: https://suomenkuvalehti.fi/jutut/ko...BXoCSryJyR9Y5WL5DaaJoIToWeJjpdLRbbtzlT-6Ny6Bc
 
Viimeksi muokattu:
Hassua huomata, miten tiiviisti Fifa-pelisarja on nivoutunut oikeisiin jalkapalloliigoihin. Esim. Teemu Pukki sai ansaitsemansa päivityksen omaan FUT-korttiinsa:

 
Suomen pelialalla osaajapula – tekijöitä pitää rekrytoida maailmalta: ”Jenkit eivät pysty uskomaan, että Suomessa on viiden viikon lomat”

Remedyn viestintäjohtajana vajaa neljä vuotta toiminut Thomas Puha kertoi yhtiön toimistolla Espoossa Iltalehdelle, että vuonna 1995 perustetulla Remedylla työskentelee tällä hetkellä päälle 220 työntekijää, mikä käsittää 25 eri kansalaisuutta.

Suomalainen pelitalo Remedy Entertainment on kehittänyt nyt kolmen vuoden ajan suurta Control-toimintapeliä, joka saapuu kauppoihin elokuun lopussa. Kyseessä on odotettu julkaisu, jonka parissa on työskennellyt ihmisiä, jotka ovat saapuneet Suomeen ympäri maailmaa.

Lisää: https://www.iltalehti.fi/pelitjaesports/a/87900358-5ea7-4890-bf8a-9d594f520a94
 
Tässä on varmaankin aika paikkansapitävä arvio siitä että miten pelaaminen jakaantuu iän ja sukupuolten välillä suomessa.
https://yle.fi/uutiset/3-10744859

Näytä liitetiedosto 1761

Mielenkiintoisia numeroita. Paljon konkreettisempia lukuja kuin ne aikaisemmin tässäkin ketjussa vilahdelleet kansainväliset tutkimukset, joissa pelaaja-tittelin sai niinkin helposti kuin käynnistämällä pelin viimeisen kuukauden aikana.

Vielä kiinnostaisi tietää, mitä "tai muulla vastaavalla laitteella" tarkoittaa tässä tapauksessa. Kuuluvatkohan siihen mobiililaitteet? 51-64-vuotiaiden naisten peliaktiivisuus nimittäin yllättää.
 
Tässä on varmaankin aika paikkansapitävä arvio siitä että miten pelaaminen jakaantuu iän ja sukupuolten välillä suomessa.
https://yle.fi/uutiset/3-10744859

Näytä liitetiedosto 1761

Haettu pelaamisen "suurkuluttajia", minimi 1,5 tuntia päivässä pelaamista. Tuo ei kerro pelaajakunnasta kuin vain osan tarinasta. Keskiarvona reilu 10 tuntia pelaamista vuoden jokaisena viikkona on kova luku, reilut 40 tuntia kuukaudessa.

Tuosta tilastosta viipaloituu iso joukko pelaajia pois. Tuskin edes täällä kaikki pääsevät noihin lukuihin vuoden jokaisena kuukautena.
 
Viimeksi muokattu:
Mielenkiintoisia numeroita. Paljon konkreettisempia lukuja kuin ne aikaisemmin tässäkin ketjussa vilahdelleet kansainväliset tutkimukset, joissa pelaaja-tittelin sai niinkin helposti kuin käynnistämällä pelin viimeisen kuukauden aikana.

Vielä kiinnostaisi tietää, mitä "tai muulla vastaavalla laitteella" tarkoittaa tässä tapauksessa. Kuuluvatkohan siihen mobiililaitteet? 51-64-vuotiaiden naisten peliaktiivisuus nimittäin yllättää.
Jos tuohon tosiaan lasketaan mobiililaitteet, eli kännykät, niin 1,5 tuntia päivässä on ihan pala kakkua. Sehän on bussimatka töihin ja iltapäivällä takaisin kotiin. Siinä sitten illalla sängyssä vielä pari erää HayDayta ja homma on paketissa.

Sitten taas jos konsolin tai tietokoneen edessä pitää kyyköttää, niin juuri nämä vanhempien ikäluokkien prosentit hieman yllättävät. Toki 1,5 tuntia päivässä tulee täällä varmaan aika monelle tosi helposti. Tai vielä helpommin jos tätä lasketaan viikko- tai kuukausitasolla. Vähänkin enemmän pelaavat pelaavat reilusti pidempiä pätkiä kuin 1,5 tuntia kerrallaan silloin kun siihen on aikaa. Omalla kohdalla voi olla, ettei joka arki-ilta ehdi 1,5 tuntia pelata, mutta tämä ero kurotaan helposti umpeen viikonloppuna. Sama pätee myös omassa kaveripiirissä.
 
Näin Amerikassa. Työntekijöiden järjestäytyminen ja videopelaaminen laitettu vastakkain.

D6INgUTW0AEABOy


Lähde
 
Helsingissä vastaavaa toimintaa on ollut ainakin Oulunkylän nuorisotalolla, Scoressa: http://score.munstadi.fi/

Vantaa avaa pelitalon, johon houkutellaan kotiinsa yksin pelaamaan jämähtäneitä 10–17-vuotiaita

Uusi pelitila mahdollistaaa pelaamisen esimerkiksi sellaisille nuorille, joilla ei ole kotonaan hinnakkaita pelikoneita.

Vantaan kaupunki avaa tiistaina uuden nuorten pelitalon Tikkurilaan Nuorten monitoimitila Liitoon.

Pelitalo on tarkoitettu 10–17-vuotiaille nuorille. Tikkurilan pelitalossa he pääsevät maksutta pelaamaan tietokonepelejä ohjatussa ympäristössä.

Pelaaminen on yhä suurempi osa nuorten kulttuuria ja elämää, joten kaupunki päätti vastata nuorten toiveeseen.

Paikalla on aina ohjaaja mukana pelaamassa ja valvomassa pelitoimintaa. Ohjaaja on myös tukena, jos nuori kohtaa pelissä esimerkiksi vihapuhetta.

Lisää: https://www.hs.fi/kaupunki/vantaa/art-2000006112098.html
 

Hieno juttu siitä miksi esim allekirjoittanut pelaa 95% ajastaan yksin.


Nojaa. Ehkä tuo "joka pelissä" on vähän liioittelua. Ei se nettipelien temmellyskenttä nyt sen ihmeempi paikka ole kuin muukaan internetti. Nimerkin takaa on vain helppoa ja kivaa kertoa miten väärin kaikki muut pelaavat ja kuinka iso E-kikkeli itsellä on. Mute- ja esto-ominaisuudet onneksi löytyvät varmasti jokaiselta alustalta / pelistä. Mitä artikkeliin itsessään tulee, niin minun on vaikea kuvitella että 12-vuotiaille tulee mitään kovin suuria traumoja "roisin kielenkäytön" johdosta. Tai ehkä ajat ovat muuttuneet siitä kun itse maleksin ala- yläasteen käytävillä, mutta kyllä siellä vitut ja perkeleet jo silloin kaikuivat.

Ja nyt itse varmaan edustan artikelissa mainittua ajattelutapaa siitä, että tälläinen käytös on ok ja kuuluu juttuun. Mitä mieltä tavallaan olenkin. Ainakin asiaan kuulumisen osalta. Ok se ei ole, mutta eipä sitä millään non-toxic hankkeilla ja eettisillä ohjeistuksilla tulla ikinä muuttamaan.
 
- Minulla ei ole enää aikaa pelata. Mutta jos reissussa sattumoisin löytyy pelikauppa, menen katsomaan, että löytyisikö erikoisesti 16-bittisen Super Nintendon pelejä.

Ja niitä on löytynyt.

– Niitä on nyt joitain satoja kertynyt. Ehkä pari sataa voisi olla se luku tällä hetkellä.

– Minulla on suuri tavoite, että lasken ne läpi ja excelöin ne, mutta en ole vielä ehtinyt tehdä sitä.

Satojen pelien joukosta löytyy helposti se suurin suosikkikin.

– Zeldan 16-bittiselle Super Nintendolle tehty A Link to the Past on kautta maailman historian ihan parhaita pelejä.

Sisäministeri Maria Ohisalo (vihr)

Lähde: https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/493c0345-12e2-4211-9588-0591cbca0512
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom