Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

kyllähän se pitää paikaansa series S on paljon heikompi kone kuin esim. ps5 tai series X

ei tule olemaan ikinä kokonaan mikkisoftan omistuksessa toi firma siitä pitää huolen usa ja euroopan kilpailu viraomaiset
Series S ei ole niin tehokas kuin PS5 ja Series X. Aivan totta.

Activision Blizzard kauppa joko hyväksytään tai ei. Ei ole mitään "ei tule olemaan kokonaan omistuksessa" -tilannetta. Miten se edes menisi? Nämä viranomaistahot nimenomaan pohtivat koko kauppaa. Ehtoja kaupan toteutumiselle voi tietysti olla, esim. Call of Dutyn pysyminen multiplattarina.

Phil Spencer kertoillut ihan suoraan, että Game Pass on kannattavaa bisnestä:
Voisiko nyt pikkuhiljaa loppua ne epäilykset tämän asian tiimoilta. :)

PC Game Pass oli muuten kasvanut yli 150%, vaikka konsolipuolella kasvu oli hiipunut. Eikö alunperinkin ollut tarkoitus saavuttaa pelaajat laitteesta riippumatta, joten jos konsolin puolella kaikki halukkaat ovat palvelun tilanneet, niin sitten on PC, mobiili yms.
 
Activision Blizzard kauppa joko hyväksytään tai ei. Ei ole mitään "ei tule olemaan kokonaan omistuksessa" -tilannetta. Miten se edes menisi?
Tässä tilanteessa ei tosiaan mitenkään. MS voisi tietysti ostaa vain osan AB:n osakkeista, mutta se olisi sitten oma kauppatapahtumansa ja tuskin sinänsä mitään sellaista, mitä MS tavoittelee.
 
Pistetään vielä twiitin toinen puolisko:


Päivänselvää kaikille muille paitsi fanipojille, että se tilaajaraja tulee jossain vastaan ja yllättävän aikaisin se tuli jo. Niin paljon ms on palveluun satsannut ja tarjonnut euron ketjutusta, että siellä on vakava paikka miettiä mitä nyt jos nykyinen bisnesmalli alkaa hyytyä kasvun osalta. Kunhan vielä hintalappua sorvataan ylemmäs niin tilaajien pitäminen nykyiselläänkin tulee olemaan vaikeaa. Sonylla on sama ongelma ja varmasti siellä on tätä osattu ennakoida ja siksi palvelun kehitys on ollut toissijaista.
 
Päivänselvää kaikille muille paitsi fanipojille, että se tilaajaraja tulee jossain vastaan ja yllättävän aikaisin se tuli jo.

Tottakai konsoleilla raja tulee vastaan ja tottakai kasvu hidastuu jossain vaiheessa, koska laitekanta luo omat luonnolliset rajoitteensa. Ei tämä kyllä yllätys ole, kun Series-konsoleita on myyty se jotain 15-18 miljoonaa. Sinänsä kuitenkin uusien myytyjen Series-konsoleiden kanssa myydään sitten todennäköisesti myös jatkossa uusia Game Pass tilauksia, joten kasvua tulee sitä kautta, jos on tullakseen.

PC- ja pilvipuoli on sitten erikseen ja siellä sitä kasvua ei rajoita laitekanta. PC:lla kasvu oli tosiaan se 159% Microsoftin mukaan.

Niin paljon ms on palveluun satsannut ja tarjonnut euron ketjutusta, että siellä on vakava paikka miettiä mitä nyt jos nykyinen bisnesmalli alkaa hyytyä kasvun osalta.

Phil Spencerin mukaan Game Pass on 15% liikevaihdosta, joten "euron ketjutuksesta" huolimatta se on merkittävä summa vuodessa, useampi miljardi, mutta toisaalta liikevaihtoa tulee monipuolisesti monelta suunnalta.

Ja juurihan oli Microsoftin Q1-tulosjulkistus ja tosiaan se oli historian paras Q1 Xboxille, joten nykyinen bisnesmalli näyttää numeroiden valossa rikkovan ennätyksiä:

 
Kun noista Microsoftin studiokaupoista uutisoitiin tuossa joku aika sitten, niin kovat oli bileet pystyssä, kun Game Passiin tulee day one paljon uutta sisältöä. Riemulla ei ollut rajoja. Taisin sinne juhlien sekaan todeta, että ilmaiseksihan noita studioita Microsoft ei saanut, jollain tavalla ne käytetyt miljardit pitää koittaa saada takaisin ja ettei normaalin markkinatalouden lait oikein salli sitä, että tavaraa/tuotetta tai palvelua myytäisiin puoli-ilmaiseksi loputtomiin, kuten Game Passia nyt on tarjottu halvalla aika pitkään. Esitin, että (lähi)tulevaisuudessa voi olla paineita nostaa esimerkiksi Game Passin hintaa, kun Microsoftin pelipuoli on käyttänyt miljardeja uusiin hankintoihin. Vastaukset toteamukseeni olivat monenkirjavia, mutta pääasiassa kommenttini otettiin vastaan kieltäen, nuivasti ja jopa vihamielisesti.

Lupasin kuitenkin palata asiaan siinä vaiheessa, jos ja kun virallisia uutisia tai vihjailuja hinnan korotuksien suhteen alkaa kuulua ja tulla sanomaan "Mitäs minä sanoin!". Markkinatalouden lait kuitenkin noudattavat tiettyjä kaavoja, lakeja ja käytettyjä rahoja hankkimaan myös takaisinpäin. Sinänsä tulee olemaan ihan mielenkiintoista seurata, mille tasolle Game Passin hinta sitten tulevaisuudessa nousee, kun kerran korotuspaineita selvästi on. Nostetaanko maltillisesti ensin pari dollaria/euroa per kuu, vai kerralla sinne 20-25 dollarin/euron paikkeille.

Eli siis Mitäs minä sanoin?

PS. Tämän ei ole tarkoitus olla mikään konsolisotaviesti, vaan yksinkertaisesti muistutus ja toteamus, että mainitsin noista tulevista hinnankorotusmahdollisuuksista jo aikoja sitten ja lupasin tulla asiasta muistuttamaan, jos ja kun kyseisiä huhuja ja uutisia alkaa kuulua. Älkää siis repikö kukaan pelihousujanne.
 
Vastaukset toteamukseeni olivat monenkirjavia, mutta pääasiassa kommenttini otettiin vastaan kieltäen, nuivasti ja jopa vihamielisesti.

Game Pass tunnetaan ihan yleisesti erittäin hyvänä diilinä ja ainakin itse olen sanonut useasti, että koen sen hintaansa arvokkaammaksi.

Mutta ilmeisesti sinulla on näyttää jotain lainauksia itseltäsi näistä hinnankorotuksista, niin katsotaan yhdessä ne vastaukset :)
 
Mutta ilmeisesti sinulla on näyttää jotain lainauksia itseltäsi näistä hinnankorotuksista, niin katsotaan yhdessä ne vastaukset :)
Game Passia on läpikäyty tällä foorumilla niin monessa ketjussa, että en enää edes muista, missä ketjussa tarkalleen asiaa silloin väännettiin. En muista enää edes tarkkaa ajankohtaa. En lähde tällä haavaa siis vähintään kuukausia, ellei jopa yli puoli vuotta vanhoja lainauksia foorumin syövereistä kaivelemaan. En myöskään halunnut tässä mustamaalata kenenkään yksittäisen henkilön vastausta, vaan siksi laitoin yleisellä tasolla tuon asian.

Toki jos itse haluat, niin voit toki lähteä kaivamaan tätä ketjua, Game Passin ketjua ja pelitilauspalveluiden vertailuketjua taaksepäin, jos sinulla siihen riittää aikaa ja energiaa. Siitä olen kuitenkin aivan varma, että kyseisen viittaamani väittelyn lopuksi sanoin ja lupasin tulevani muistuttamaan asiasta, jos ja kun Game Passin hinnankorotusuutisia tai -huhuja tulee esille virallisista lähteistä.
 
Vastaukset toteamukseeni olivat monenkirjavia, mutta pääasiassa kommenttini otettiin vastaan kieltäen, nuivasti ja jopa vihamielisesti.
Eli kun mitään tietoa hinnankorotuksista ei ollut silloin joskus aikaisemmin, niin sinulle varmaan sanottiin, että ei ole mitään tietoa hinnankorotuksista. :)

Markkinatalouden lait ja niin edelleen, mutta Game Pass on koko ajan ollut sisäänheittotuote. Myydään mahdollisimman halvalla, jotta jengi tilaa. Otetaan sitten rahat pois muuta kautta, kun on ensin saatu käyttäjä osaksi ekosysteemiä. Microsoftilla on varaa toimia näin, siksikin on varmaan aikaisemmin sanottu, että kun ei ole mitään tietoa hinnankorotuksista.

Jos ja kun Game Passin hinta nyt nousee, niin eiköhän se seuraa Netflixin ynnä muiden tilauspalveluiden kaltaista mallia. Nostetaan parilla eurolla. Miksi ihmeessä hinta tuplattaisiin 20-25 dollariin kuussa? Se on niin iso hinnankorotus, että varmasti säikäyttäisi kuluttajat.
 
Vaikka good guy Phil kertoo positiivisesta tuloksesta niin silti hintoja pitää korottaa. Siinä faneille miettimistä.
Laitekantaan lasketaan luonnollisesti edellinen sukupolvikin ja valtava määrä pc laitteistoja. Jos nyt sakkaa tilaajakehitys niin Microsoftilla on iso pulma edessään. Hintojen korotukset tätä tuskin ainakaan parantaa.
Game Pass tunnetaan ihan yleisesti erittäin hyvänä diilinä ja ainakin itse olen sanonut useasti, että koen sen hintaansa arvokkaammaksi.

Mutta ilmeisesti sinulla on näyttää jotain lainauksia itseltäsi näistä hinnankorotuksista, niin katsotaan yhdessä ne vastaukset :)
Tuohan riippuu keneltä kysytään. Itse en näe hyvänä diilinä kuin sillä euron hinnalla ja sekin harvakseltaan. Ei tulisi mieleenkään maksaa jatkuvaa normihintaa sen enempää kuin Sonyn vastaavastakaan.
 
Eli kun mitään tietoa hinnankorotuksista ei ollut silloin joskus aikaisemmin, niin sinulle varmaan sanottiin, että ei ole mitään tietoa hinnankorotuksista. :)
Kyllä ne vastineet olivat aika paljon monenkirjavampia. Kirjo meni aikalailla asteikolla "no murehditaan niitä korotuksia sitten, jos niitä tulee" ja päättyivät johonkin fanipoikakuittailuun. Mutta kuten sanottua, en nyt todellakaan lähde jopa vuoden vanhoja lainauksia kaivelemaan, kun pääpointtina oli kuitenkin pelkkä muistutus siitä, että minähän noista hinnankorotuspaineista olen useampaan kertaan noiden studiokauppojen jälkeen maininnut, että jossain vaiheessa ne tulevat varmaan olemaan realismia. Muistan jonkun väittelyn lopuksi todenneeni, että jos ja kun niitä uutisia tai huhuja alkaa esiin putkahdella, niin tulen asiasta muistuttamaan ja se muistutus on nyt tässä.
Jos ja kun Game Passin hinta nyt nousee, niin eiköhän se seuraa Netflixin ynnä muiden tilauspalveluiden kaltaista mallia. Nostetaan parilla eurolla. Miksi ihmeessä hinta tuplattaisiin 20-25 dollariin kuussa? Se on niin iso hinnankorotus, että varmasti säikäyttäisi kuluttajat.
Kunhan heitin ajatuksia ilmoille. Todennäköistä toki, että hintaa nostetaan se 2-5 euroa kerralla ja katsotaan, kuinka kuluttajat siihen reagoivat. Tietysti kun Microsoft ei ole Game Passin tuottoluvuista hiiskunut julkisuuteen käytännössä koskaan mitään virallista tietoa, niin voivathan ne paineet nostaa hintaa olla vielä suuremmatkin. Se jää nähtäväksi ja siksi tilannetta täytyykin seurata.
 
Jos osaa edes vähääkään seurata maailmantilannetta, niin ei pitäisi olla suuri yllätys, että Game Passin hinta tulee nousemaan. Inflaatiota pukkaa, joten hintojen nousu on monessa asiassa väistämätöntä. Näin kävi myös PS5:lle euroopassa.
 
Kyllä ne vastineet olivat aika paljon monenkirjavampia. Kirjo meni aikalailla asteikolla "no murehditaan niitä korotuksia sitten, jos niitä tulee" ja päättyivät johonkin fanipoikakuittailuun. Mutta kuten sanottua, en nyt todellakaan lähde jopa vuoden vanhoja lainauksia kaivelemaan, kun pääpointtina oli kuitenkin pelkkä muistutus siitä, että minähän noista hinnankorotuspaineista olen useampaan kertaan noiden studiokauppojen jälkeen maininnut, että jossain vaiheessa ne tulevat varmaan olemaan realismia. Muistan jonkun väittelyn lopuksi todenneeni, että jos ja kun niitä uutisia tai huhuja alkaa esiin putkahdella, niin tulen asiasta muistuttamaan ja se muistutus on nyt tässä.
Hyvin muistutettu, mutta eihän se muuta asiaa miksikään. :D
Kunhan heitin ajatuksia ilmoille. Todennäköistä toki, että hintaa nostetaan se 2-5 euroa kerralla ja katsotaan, kuinka kuluttajat siihen reagoivat. Tietysti kun Microsoft ei ole Game Passin tuottoluvuista hiiskunut julkisuuteen käytännössä koskaan mitään virallista tietoa, niin voivathan ne paineet nostaa hintaa olla vielä suuremmatkin. Se jää nähtäväksi ja siksi tilannetta täytyykin seurata.
Juurihan Phil sanoi, että Game Pass on tuottoisa. Lukuja ei paljastettu, mutta se paljastettiin, että tekee rahaa enemmän kuin kuluttaa sitä. Myöskin tuo juuri raportoitu PC Game Passin hurja kasvu on varmasti osaltaan siksi, kun palvelu on niin edullinen. Ei voida nostaa tolkuttomasti hintaa tai tilaajat lopettavat tilaamisen.
Jos osaa edes vähääkään seurata maailmantilannetta, niin ei pitäisi olla suuri yllätys, että Game Passin hinta tulee nousemaan. Inflaatiota pukkaa, joten hintojen nousu on monessa asiassa väistämätöntä. Näin kävi myös PS5:lle euroopassa.
PS5:n hinta taisi nousta kaikkialla muualla paitsi Yhdysvalloissa. Siellä jätettiin nostamatta, koska on selkeästi tasaväkisin kamppailu Xboxin kanssa.
 
Jos osaa edes vähääkään seurata maailmantilannetta, niin ei pitäisi olla suuri yllätys, että Game Passin hinta tulee nousemaan. Inflaatiota pukkaa, joten hintojen nousu on monessa asiassa väistämätöntä. Näin kävi myös PS5:lle euroopassa.
Juu eikä tässä sinänsä ole ihmeellistä kun muutkin yhtiöt tätä tekevät ja ovat nostaneet tuotteidensa hintoja. Vähän muistan vain, että tuolloin kun pleikkari nosteli hintoja, niin paskaa tuli foorumeilla niskaan niin saatanasti ja sitten saatiin lainauksia Microsoftin sanomisista siitä kuinka ei olisi oikein kuluttajille tässä vallitsevassa maailmantilanteessa nostaa hintoja. Ilmeisesti laskevat Microsoftin konttorilla sen varaan, että joulusesongin jälkeen maailmantilanne on taas ennallaan. Yllättävän nopeasti tilanne kääntyi. :D

Muutenkin hieman jännä, että Phil Spencer koki tarpeelliseksi jo näin etukäteen ottaa puheeksi hintojen nousun (huom, puhui monikossa tuotteiden noususta). Saa tosiaan nähdä kuinka pian joulusesongin jälkeen tuotteiden hintoja nostetaan - kuinka paljon ja jääkö se pelkästään siihen todennäköisimpään skenaarioon jossa aikoastaan Game Passin hintaa nostetaan.

Jos ja kun Game Passin hinta nyt nousee, niin eiköhän se seuraa Netflixin ynnä muiden tilauspalveluiden kaltaista mallia. Nostetaan parilla eurolla. Miksi ihmeessä hinta tuplattaisiin 20-25 dollariin kuussa? Se on niin iso hinnankorotus, että varmasti säikäyttäisi kuluttajat.
No eipä tuollainenkaan nosto mikään ensimmäinen kerta olisi Microsoftin tilauspalveluiden historiassa. Kyllähän he jo Live Goldin kanssa yrittivät tuota hinnan tuplaamista kertalaakista, mutta sillä kertaa vielä tilannetta harkittiin uudestaan. Mutta kuten tuo jo todisti, Microsoftin suunnalla ei tunnuta pelkäävän hieman isompiakin nostoja palveluidensa hinnoille kerralla.
 
Juu eikä tässä sinänsä ole ihmeellistä kun muutkin yhtiöt tätä tekevät ja ovat nostaneet tuotteidensa hintoja. Vähän muistan vain, että tuolloin kun pleikkari nosteli hintoja, niin paskaa tuli foorumeilla niskaan niin saatanasti ja sitten saatiin lainauksia Microsoftin sanomisista siitä kuinka ei olisi oikein kuluttajille tässä vallitsevassa maailmantilanteessa nostaa hintoja. Ilmeisesti laskevat Microsoftin konttorilla sen varaan, että joulusesongin jälkeen maailmantilanne on taas ennallaan. Yllättävän nopeasti tilanne kääntyi. :D
Jos Xboxin hinta nousee ja pelien hinta nousee 80 euroon, niin ihan yhtä lailla Microsoftin kuuluu saada paskaa niskaan. Game Passin kanssa on vähän eri tilanne, kun se on nyt ollut niin halpa. Toki en toivo senkään hinnannousua. Tosin mikään hinta ei ole vielä noussut, joten odotetaan sen paskan kanssa hetki. :D
No eipä tuollainenkaan nosto mikään ensimmäinen kerta olisi Microsoftin tilauspalveluiden historiassa. Kyllähän he jo Live Goldin kanssa yrittivät tuota hinnan tuplaamista kertalaakista, mutta sillä kertaa vielä tilannetta harkittiin uudestaan. Mutta kuten tuo jo todisti, Microsoftin suunnalla ei tunnuta pelkäävän hieman isompiakin nostoja palveluidensa hinnoille kerralla.
Mutta se Live Goldin hinnan tuplaus menikin ihan metsään. Sehän on nimenomaan syy olla tekemättä samaa uudelleen, kun nähtiin seuraukset.
 
Minusta nyt ei ole missään sanottu, että Game passin hinta tulisi muuttumaan. Hinnankorotuksia todennäköisesti tulee jossain vaiheessa inflaation vuoksi, koska ei ole järkevää myydä tuotteita tappiolla ja siksi Phil Spencer pehmentää iskua etukäteen, mutta mihin ja milloin niitä voisi tulla, se on taas pelkkää arvailua. Välttämättä mitään hinnankorotuksia ei edes tule tai ne tulevat sellaisiin tuotteisiin, jotka eivät ole alustan kasvun kannalta keskeisimpiä. Minusta Game passin hintaa voi nostaa lähinnä konsolipuolella, jossa ollaan lähempänä saturaatiopistettä. PC-puolen kasvuluvuilla hinnan nosto ei olisi järkevää. Tilauspalveluissa on parempiakin tapoja säädellä kustannuksia, kuin kuluttajia provosoivat hinnannostot.
 
Nähdäkseni gamepassin suurin ongelma on että siellä missä kasvuvaraa on eniten (PC), on myös kovin kilpailu. Suurin osa gamepassin peleistä on sinne tultuaan tai sitä ennen alelaarikamaa, ja ihan näin esimerkkinä, esim. keväällä sai Ukraina bundlessa PC:lle lähes parisataa peliä kolmella kympillä. Ja mukana oli sellaisia AAA pelejäkin kun Metro Exodus.

Omalta osaltani en ole gamepassia käyttänyt PC:llä lukuunottamatta euron tarjouksen hyödyntämistä. Kiinnostavia pelejä oli kuitenkin vain muutama ja kun tykkään pelata pidemmällä aikajänteellä, niin gamepass tyyppinen jatkuva kk-maksu ei ole minun pelitapani kannalta kovinkaan edullinen.

Sinänsä varmaan fiksua Microsoftilta hakea kasvua muualta kun xbox konsoleista. Kilpailu on kuitenkin ihan eri tasolla PC puolella, joten kasvua ei niin helposti sieltä saa, varsinkaan jos on tarvetta hintoja nostaa.
 
Nähdäkseni gamepassin suurin ongelma on että siellä missä kasvuvaraa on eniten (PC), on myös kovin kilpailu. Suurin osa gamepassin peleistä on sinne tultuaan tai sitä ennen alelaarikamaa
Tämä pitää vain osittain kutinsa. Todella paljon julkaisuja tulee Game Passiin (myös PC:lle) suoraan julkaisupäiväksi. Silloin on hankala puhua alelaarikamasta. Ei PC:n puolella toki mahdotonta, mutta hankalampaa. Tietysti näin isossa joukossa on paljon indie julkaisuja, jotka voivat löytyä nopeammin halvoista PC bundleista, mutta silti tulevat palveluun suoraan julkaisupäiväksi.

Kun katsoo vaikka viime kuuta, tätä kuuta ja ensi kuuta, niin day one julkaisuja on aika reilusti:
Train Sim World 3
Disney Dreamlight Valley
Opus Magnum
Ashes of the Singularity: Escalation
You Suck at Parking
Metal: Hellsinger
Slime Rancher 2
SpiderHeck
Beacon Pines
Moonscars
Grounded 1.0
Let's Build a Zoo
PAW Patrol: Grand Prix
Eville
Coral Island
Scorn
Plague Tale: Requiem
Phantom Abyss
Persona 5 Royal (lasken tämän day one julkaisuksi, kun peli nähdään nyt ensimmäistä kertaa myös PC:llä ja on täysi 60e julkaisu)
Signalis
Gunfire Reborn
Ghost Song
Football Manager 23
Pentiment
Gungrave G.O.R.E.
Warhammer 40,000: Darktide

Xboxin kohdalla listaan voitaisiin vielä lisätä näiltä kuukausilta:
Deathloop
Ni No Kuni: Wrath of the White Witch
Danganronpa V3: Killing Harmony Anniversary Edition
Fuga: Melodies of Steel
Medieval Dynasty
 
Ylös Bottom