Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

@shamaniac enää en jaksa vastata juurta jaksaen joka kohtaan, mutta kyllä me oltiin koko keskustelun ajan vähän eri aaltopituudella. :) En minä verrannut myyntejä suoraan Switchiin tai pleikkariin. Vaan ihan vaan siihen mikä konsoleita ylipäätään voisi liikuttaa kauppojen hyllyiltä. Uskon että Game Pass näin tekee, siinä missä yksinoikeuspelitkin. Ja näköjään tuossa ensimmäisessä lainauksessa minulla on tullut joku ajatuskatko/kirjoitusvirhe, kun toki tarkoitin, että konsoli on yksi paikka pelata Game Pass pelejä ja tosiaan edelleen uskon että se on varsin suosittu paikka näin tehdä. Toki sanot myös yo. viestissä että olet samaa mieltä sen suhteen, että konsoleita saatetaankin ostaa Game Passin takia, mutta niitä vain myydään vähemmän kuin kilpailijan laitteita, että ehkä me oltiinkin samalla aaltopituudella. :D

Olen yrittänyt painottaa sitä, että näillä kymmenien miljoonien pelaajamäärillä on myös konsoleitakin myyty. Jollain pelaajat näitä pelejä pelaavat ja vaikka kuinka uudet Xboxit olisivat myyneet huonommin kuin kilpailijansa, niin niitä on kuitenkin jokunen kymmenen miljoonaa myyty.
Eri aallonpituuksilla varmaasti surffailtiin mutta ehkä osuttiin välillä samoillekin laineille :D

Ainakin me käsiteltiin asiaa ihan eri kulmista koska minusta on ihan itsestäänselvää että sekä GP että MS:n yksinoikeudet myy jonkin verran pelejä. Se minun pointtini asiaan vain oli, että se ei voi olla mitään merkittävää kun katsoo kuinka vähän Xboxit myy.

Eli tiivistettynä vielä: Game Pass ja MS:n yksinoikeudet varmasti liikuttaa konsoleita kuluttajille mutta niin pienissä määrin että sen vaikutus ei näy vertailussa kilpailijoihin. Mielestäni on ihan turha mainita tai vedota pelaajamääriin jos asian tarkastelukulmaan liittyy kuitenkin lopulta konsolimyynti, jossa ne pelaajamäärät ei sitten näykään. Lopputulemana siis se että GP tai MS:n yksinoikeudet ei vedä kuten kilpailijoiden myyntivaltit - mitä ne sitten ovatkaan.

Palaan vielä tuohon Starfieldiin. Jos se olisi julkaistu pelkästään Xboxilla, niin väitätkö ettei se myisi ollenkaan enempää konsoleita? Koska minä väitän, että myisi.
Nimenomaan tässä näkyy meidän tulokulmamme ero. En ole missään vaiheessa ollut missään ääripäässä väittämässä etteikö Starfield, tai jopa Redfall, olisi voinut myydä konsoleita. Kyse on siitä että onko se määrä sellainen, että sillä on merkitystä tässä keskustelussa.

Meidän on ihan turha puhua itsestäänselvyyksistä. Konsoli saatetaan ostaa hyvin oudonkin syyn takia, joten hankintasyy voi olla mitä tahansa aina sen väristä muotoon, tai siihen, että se oli ainoa laite Teuvon Tekniikka & Possumunkki Oy:n alelaarissa.

Nythän esim. pelkän PS5:n omistaja saattaakin ostaa PC:n, eikä Xboxia ja kuittaa sillä myös mahdollisuuden pelata Starfieldiä (tai jotain muuta MS:n tuotantoa).
No näin juuri. Eli se on pois konsolimyynneistä. Game Pass voi siis sekä myydä että olla myymättä konsoleita. Se voi olla syy ostaa Xbox-konsoli tai jättää se ostamatta. Juuri sen vuoksi - ja konsolimyyntilukuihin verraten - voi sanoa että GP tai MS:n pelit ei tunnu riittävän vetämään porukkaa Xbox-konsoleita ostamaan.

Game Pass sitten kiinnostaa ihan eri tavalla, mistä ne pelaajamäärätkin varmaan tulee. Mutta siis hei, eikös me olla nyt ihan samoilla aalloilla sittenkin tässä, jos en ihan väärin ymmärtänyt?

Kysyit toiselta, mutta vastaan omalta osaltani, että kyllä se myisi jotain, mutta en usko että yksittäinen peli riittää vielä merkittäviin liikahduksiin %-osuuksissa.
Tässäpä hyvin tiiviinä tuo minunkin sanomani ydin :)

Voin puhua vain omalta osaltani, mutta ehkä saattaisi olla yksi tai kaksi peliä, joiden takia voisin ostaa konsolin, mutta kuinka monelle se yksi tai kaksi peliä on sama kuin minulle, on se avainkysymys. Sekin voisi olla vaihtoehto - jollei kyseessä olisi nettipeli - että ostaisin konsolin vasta elinkaaren lopussa tai seuraavan sukupolven jo käynnissä ollessa, koska yksinpeleissä ei ajankohta ole niin kriittinen ja pelattavaa on backlogissa älyttömästi muutenkin.

Ostin tosin aikanaan Nintendo Switchin yksinoikeuspelien takia, mutta tässä tapauksessa kiinnostavia pelisarjoja oli jo reippaammin. Yksittäisen Mario Galaxyn tai Zelda BotW:n takia en olisi ostanut.
Hyvää tekstiä. Minä ostin PS3:n joskus TLOU:n ilmestymisen jälkeen kun siellä oli jo sen verran ekslupelattavaa että ei voinut enää jättää hankkimatta. Sen jälkeen onkin tullut ostettua kaikki kolme konsolia per sukupolvi.

Mutta minäkään en usko että kovin moni peruspulliainen tekisi samaa. Se voi ostaa toki sen Xboxin ainoaksi laitteeksi vaikka GP:n tai Halon takia mutta kaikki tilastot ja muu puhuu sitä vastaan. Enemmistö ostaa jotain muuta.

Ei, mutta nykytilanteen valossa ei Sonykaan näe PC:tä varsinaisesti kilpailijana kun pukkaa pelinsä myös sinne saataville viiveellä. Eikä se varsinaisesti omissakaan kirjoissa kilpaile tismalleen samoista markkinoista mitä konsolit, vaikka periaatteessa joo mut sit taas periaatteessa ei. On olemassa iso osa porukkaa jotka tykkää konsoleiden suoraviivaisuudesta vrt. PC, ihan tälläkin foorumilla ja periaatteessa myös ymmärrän tonkin argumentin. Ei PC kaikille oo sopiva vaihtoehto.
Minä myös ajattelen että aika moni pc-pelaaja tuskin alkaa konsolilla pelailemaan mutta vielä vähemmän sieltä saadaan konsoliostajia jos ne pelit tuodaan suoraan pc:lle. Houkuttelevuus menee kuten kirjoitin: Switchin pelejä ei pc:llä näy, joten se on loogisin vaihtoehto pc:n rinnalle. Sitten tulee Playstation, jonka pelien porttaukset pc:lle kestää aikansa ja ovat epävarmoja: joistain tulee, joistain ei - Terveisin eräskin Bloodborne. Kuinkahan moni "pc-jäärä" on luovuttanut ja ostanut pleikkarin vain Bloodbornen takia? No, viimeisenä tulee Xbox, jonka pelit tulee kaikki myös pc:lle. Jää nolla syytä ostaa Xbox.

Eri strategioissa on eroja vaikka pelejä pc:lle tuotaisiinkin, saati jos ei tuo ollenkaan tai tuo kaikki.

Mut jos puhtaasti siltä kantilta miettii et jos yks laite pitäisi valita jolla pääsis mahdollisimman monipuolisesti pelaamaan, niin se voittaja on kyllä aina PC, eikä se edes oo mielipidekysymys. Toki se mikä on sit paras on sit aikalailla puhtaasti mielipidekysymys.
Näinhän se on mutta tekstini tarkoitus oli sanoa se, että kun pelit tuodaan myös pc:lle, niin pc-pelaajilla ei ole enää mitään syytä ostaa muuta alustaa niitä kyseisiä pelejä pelatakseen. Microsoftin pc:lle tuomat pelit ovat siis kilpailija sen omalle Xbox-konsolille pc-pelaajien joukossa.

Bethesdan pelit on lähtökohtasesti riittävän isoja tapauksia et ne kyllä liikuttais konsoleitakin, mut en osaa merkittävyydestä sit kummosemmin sanoa. Ihan samalla tavalla kun porukka kanto pleikkareita ja bokseja ulos kaupasta RDR2 julkasun nurkilla pitkälti vaan oikeesti sen yhden pelin takia, etenkin kun PC:lle saapumisesta ei ollut tolloin vielä tietoa kun ei se ykkösosakaan vielä tähänkään päivään mennessä oo sinne puolelle saapunut. Muistelisin et oli vielä sellanenkin efekti et kun One X oli paras versio pelistä, niin jos oikeasti halus vaan sen pelata eikä mitään muuta, niin se myös näky sen myynneissäkin.
En laittaisi Bethesdan ja Rockstarin pelejä ihan samaan lokeroon. Kiinnostusta herättävät varmasti molempien teokset mutta mielestäni Rockstarin pelit elää ihan eri stratosfäärissä mitä kiinnostavuuteen tulee. Katsoo vaikka GTA VI:n trailerin katselukertoja :D

Tietenkään me ei voida tietää paljonko Xboxeja olisi hyllyiltä lennellyt kuluttajille jos se olisikin ollut Xbox-yksinoikeus. Ehkä se olisi RDR2:n tapaan myynyt merkittävän määrän konsoleita, ehkä ei.

Mutta oli miten oli, niin ainakin Game Pass ja pelien pc:lle julkaiseminen vaikuttaa varmasti jossain määrin siihen, kuinka houkutteleva Xbox-konsolin osto on. MS itse on tehnyt konsolistaan osalla ostajakuntaa turhan vaihtoehdon.

Harvemmalle tosiaan riittää se yks tai kaks peliä ostamaan kokonaan uuden konsolin. Valtaosalla on se yks jolla mennään se sukupolvi, eikä tähänkään välttämättä aina yksinoikeudet ihan sen kauheemmin vaikuta. Se on ihan jäätävä määrä porukkaa ketkä ostaa konsolin sillä perusteella millä kaverit pelaa, sattuu olemaan halvin tai on vaan muuten vaan ennenkin ollu aiemmin saman valmistajan laite. Useat pelaa vaan codia ja änäriä sillä, ja siinä vaiheessahan se on aikalailla yks lysti et kumman valmistajan se on.
Niin, moni asia vaikuttaa ja ne asiat vaihtelee paljon. Merkitystä lienee siis lähinnä asioilla, jotka selvästi vaikuttaa. Ja tietysti sillä, minkä perusteella niitä vaikutuksia vertaillaan. Nyt vertailtiin ainakin konsolimyyntilukujen valossa ja se kertoo ainakin minulle että Game Pass ja MS:n pelit eivät Xboxeja myy. Kuten jo on tullut sanottua.


Käytäntö osoittaa usein ennakkoluulot vääriksi. On ihan perusjärkevää olettaa, ettei kannata hankkia toista laitetta, jos pelimäärä ei siitä kasva juurikaan. Silloin on sitouduttu yhteen näkökulmaan, jota voisi kutsua vaikka yksinoikeuksien narratiiviksi. Laitteen arvon määrää siinä se, kuinka paljon sillä on sisältöä, jota muilla laitteilla ei ole. Oikeassa elämässä on monia muitakin tapoja, millä laitteille syntyy arvoa, esimerkiksi nyt tässä kuvattu, että pelaamisen mahdollisuudet laajenevat ja samaa peliä voi pelata eri tavoin eri ympäristöissä. Toivottavasti tulevaisuudessa päästään pois nykyisestä sairaasta eksluusion ideasta, että yksinoikeus olisi jotain arvokasta ja pelaamisesta tulisi enemmän vapaata ja riippumatonta alustoista. Sitä muutosta kohti ainakin Xbox on menossa ja näköjään Sony seuraa perässä julkaisemalla pelit PC:lle. Nintendo elää omien yksinoikeuksiensa varassa, mutta voi sielläkin suunta kääntyä, jos vaikka Switch 2 floppaa myynneissä. Kyllähän Mario Odyssey ja Zeldat myisivät Steamissakin. Olisivat varmasti ostettujen pelien listan kärjessä.
Äh. Kukaan, siis käsittääkseni kukaan ei ole puhunut tästä asiasta tuolta kantilta.

Minusta nuo saman ekosysteemin "synergiaedut" kuuluvat itsestäänselvyyksiin, jotka eivät liity tähän keskusteluun sitten mitenkään. Ja mitenkö eivät? No siten että eivät ne näy yhtään mitenkään myyntiluvuissa tai konsolin houkuttelevuudessa.

Jos Xbox + pc -combo olisi niin loistava niin kai se näkyisi myyntiluvuissa siinä missä vaikka pelaajamäärienkin pitäisi näkyä. Muutenhan tuolla asialla ei ole sen enempää merkitystä kuin sillä että "kyllä varmasti joku ostaa joskus jossain myös Xboxin". No joo, näinhän se on mutta mitä väliä sillä on tässä kontekstissa?
 
Viimeksi muokattu:
Äh. Kukaan, siis käsittääkseni kukaan ei ole puhunut tästä asiasta tuolta kantilta.

Minusta nuo saman ekosysteemin "synergiaedut" kuuluvat itsestäänselvyyksiin, jotka eivät liity tähän keskusteluun sitten mitenkään. Ja mitenkö eivät? No siten että eivät ne näy yhtään mitenkään myyntiluvuissa tai konsolin houkuttelevuudessa.

Jos Xbox + pc -combo olisi niin loistava niin kai se näkyisi myyntiluvuissa siinä missä vaikka pelaajamäärienkin pitäisi näkyä. Muutenhan tuolla asialla ei ole sen enempää merkitystä kuin sillä että "kyllä varmasti joku ostaa joskus jossain myös Xboxin". No joo, näinhän se on mutta mitä väliä sillä on tässä kontekstissa?
Niin, eikö se ole vähän niin kuin keskustelun ongelma, jos puhutaan vain tietyltä kantilta? Sitä halusin korjata. Ei ole olemassa vain yhtä tapaa ajatella näistä asioista ja on erilaisia kuluttajaryhmiä. Sinusta ei ole mitään järkeä ostaa synergiaetujen vuoksi Xboxia kun voi pelit pelata PC:llä. Se on sinun mielipide. Kuinka kattavaa kuluttajatutkimusta olet tehnyt asiasta? Se ei ole pätevä argumentti, että Xboxin myynnit ovat pienemmät kuin pleikkarin tai Switchin koska emme tiedä millaiset Xboxin myyntiluvut olisivat siinä tilanteessa, että Xboxilla ei olisi synergiaetuja PC:n kanssa. Samalla tavalla on perusteetonta väittää, ettei Xbox-PC-kombo näkyisi myyntiluvuissa. Tällaisille väitteille pitäisi olla tutkimuksellisia perusteluja, oma järkeily (mutuilu) ei riitä.
 
Lisäksi riskinä on se, että jos Ubisoft yhtäkkiä vetää omat sisältönsä pois muista palveluista ja ehkä EA sen vanavedessä, niin tuo vaatimaton kakku jakaantuu entistä useamman toimijan kesken. Mahdollisesti kakku jopa pienenee, koska siinä missä Gamepassin lupaus on aiemmin ollut aika lähellä jotain tyyliin "kaikki sisältö yhdessä palvelussa", niin parin aika merkittävän julkaisijan sisältöjen katoaminen valikoimasta iskee aika pahasti palvelun houkuttavuuteen. Eikä kuluttaja tällöin välttämättä siirry Ubi+:aan tai vastaaviin.
Tämä vastaavahan taisi jo tapahtua videostreamauspalveluiden kanssa kun kaikki halusi oman netflixinsä. Tuli D+ ja muut, ja sisällöt siirtyivät omiin karsinoihin useaan eri palveluun. Näitä sitten aika moni ilmeisesti tilailee niin että päällä on pari tilausta ja muut tauolla, sitten vaihdetaan palvelua jotta katsotaan toisaalla olevat jutut ja sitten vaihdetaan taas.
 
Sama, itse Pelasin ennen PC:llä lähes pelkästään varmaan vuodet 93-12. Kyllästyin siihen säätämiseen yms. Pc ei enää ole itselleni edes vaihtoehto. Niin nyt yli 10v pelannut vain konsoleilla. Eli Xbox Series X+ PS5 kaksikolla mennään.
Juuri samat kokemukset. Vähän pidemmälle pelasin tosin vielä PC:llä, mutta vain muutaman vuoden sitten kuitenkaan. Nyt olen jo vuosikausia pelannut pelkästään konsoleilla - Xbox, Playstation ja Nintendo-kombinaatiolla, ja pelaamisen määrä juuri tuossa järjestyksessä. Vaikkakin boksi ja pleikkari vielä kohtuullisen tasaisissa asemissa minulla pelaamisen suhteen ja Switch on jäänyt helpommin vähän taka-alalle.
 
Juuri samat kokemukset. Vähän pidemmälle pelasin tosin vielä PC:llä, mutta vain muutaman vuoden sitten kuitenkaan. Nyt olen jo vuosikausia pelannut pelkästään konsoleilla - Xbox, Playstation ja Nintendo-kombinaatiolla, ja pelaamisen määrä juuri tuossa järjestyksessä. Vaikkakin boksi ja pleikkari vielä kohtuullisen tasaisissa asemissa minulla pelaamisen suhteen ja Switch on jäänyt helpommin vähän taka-alalle.
Konsoli on vaan niin helppo heittää hyllylle ja pistää iskuun.

Olen myös miettinyt että olisihan se kiva olla kunnon peli PC setuppi mutta se vaatisi omalla kohdalla aivan uudenlaiset järjestelyt eikä tila riittäisi. Joku varmaan tulee sanomaan että laita tietokone konsolin viereen, siihen sanon vastaukseksi että jos haluan PC setupin niin haluan siihen kunnon pelituolin, toimistopöydän ja pääsääntöiseen käyttöön hiiren ja näppäimistön sekä midi-kiipparin musantekoa varten.

Konsoli sen sijaan on tarkoitettu vain pelaamiseen ja leffojen katselemiseen yms. Varten joten siihen on vain niin helppo hypätä mukaan kun käyttiskin on nimenomaan tarkoitettu gamepadillä käytettäväksi sohvalla.

Onneksi on pelikonsoleita eikä vain tietokoneita.
 
Viimeksi muokattu:
Konsoli on vaan niin helppo heittää hyllylle ja pistää iskuun.

Olen myös miettinyt että olisihan se kiva olla kunnon peli PC setuppi mutta se vaatisi omalla kohdalla aivan uudenlaiset järjestelyt eikä tila riittäisi. Joku varmaan tulee sanomaan että laita tietokone konsolin viereen, siihen sanon vastaukseksi että jos haluan PC setupin niin haluan siihen kunnon pelituolin, toimistopöydän ja pääsääntöiseen käyttöön hiiren ja näppäimistön sekä midi-kiipparin musantekoa varten.

Konsoli sen sijaan on tarkoitettu vain pelaamiseen ja leffojen katselemiseen yms. Varten joten siihen on vain niin helppo hypätä mukaan kun käyttiskin on nimenomaan tarkoitettu gamepadillä käytettäväksi sohvalla.

Onneksi on pelikonsoleita eikä vain tietokoneita.
Mä ollut konsolimiähiä jo vuosikaudet mutta nyt kun kokoajan kämppään tulee enemmän ja enemmän tilaa lasten muuttaessa muualle niin alkanut kelailla mancavea. PC pelaaminen oli kova juttu kun olin vielä nuori miäs niin miksei tuotakin kokeilisi uudelleen.

Viritetyssä mancavessa yksi iso(hko) näyttö sekä konsoleille ja PC pelaamiselle - mutta samaa mieltä tuosta että jonkinlainen taso missä hiirinäppis kombo on käytössä on pakollinen. Ja jos on iso näyttö sen on oltava suht kaukana. Mikä taas tuo ongelmaa tilankäytön kannalta, ei pöytää oikein viitsisi keskelle huonettakaan laittaa..
 
Niin, eikö se ole vähän niin kuin keskustelun ongelma, jos puhutaan vain tietyltä kantilta? Sitä halusin korjata.
No ei todellakaan. Mitä siitäkin tulisi jos yksi puhuu banaaneista ja toinen muroista? Minä puhuin asioista, jotka myyvät konsoleita jollain tapaa perustellusti eli että se näkyy myös myyntiluvuissa. Kaikki muu menee jo likelle saivartelua, kuten että "varmasti asia X ja Y on myyneet konsoleita" vaikka en ole muuta väittänytkään vaan vain keskittynyt niihin, joilla on merkitystä konsolimyyntien kontekstissa.

Samoin se, että onko GP tai vaikka Starfield tarpeeksi kiinnostava valtti? No eivät ole nekään myyntilukujen valossa. Pelaajamääriin taas en ole väittänyt mitään vastaan koska on täysin loogista että niitä on enemmän koska Game Pass.

Joten edelleenkään ei ole mitään järkeä puhua samassa hetkessä eri asioista. Tietenkään.

Ei ole olemassa vain yhtä tapaa ajatella näistä asioista ja on erilaisia kuluttajaryhmiä. Sinusta ei ole mitään järkeä ostaa synergiaetujen vuoksi Xboxia kun voi pelit pelata PC:llä. Se on sinun mielipide.
Lukeeko viestejäni kukaan? Minähän nimenomaan sanoin että siinä ON synergiaetuja :D En myöskään sanonut ettei tuossa combossa olisi järkeä vaan että se combo on niistä varmasti se yleisesti vähiten houkutteleva, vähiten yleisin ja vähiten perusteltavissa.

Minä en mielipidettäni ole tuohon ole sotkenut mukaan koska sillä ei ole merkitystä. Logiikan kautta minä tuota yritin pyöritellä ja sieltä sen voi yhä myös lukea jos haluaa.

Se ei ole pätevä argumentti, että Xboxin myynnit ovat pienemmät kuin pleikkarin tai Switchin koska emme tiedä millaiset Xboxin myyntiluvut olisivat siinä tilanteessa, että Xboxilla ei olisi synergiaetuja PC:n kanssa.
Ei ole pätevä argumentti missä kontekstissa? Minähän vertailin nimenomaan MS:n, Sonyn ja Nintendon eri asioiden houkuttelevuutta ja kiinnostavuutta myyntilukujen valossa. Kirjoitin kyllä mielestäni aika selkeästi sen että esim. Game Pass, MS:n pelit tai vaikkapa ne synergiaedut eivät näy myyntiluvuissa.

Eli jos ne kerran on niin kovia juttuja, niin missä on ne konsolimyynnit sitten?

Samalla tavalla on perusteetonta väittää, ettei Xbox-PC-kombo näkyisi myyntiluvuissa. Tällaisille väitteille pitäisi olla tutkimuksellisia perusteluja, oma järkeily (mutuilu) ei riitä.
Minähän kirjoitin jo mihin se näkemys perustuu ja se on edelleen konsolien myyntiluvut. Minähän nimenomaan väitin että suositumpia comboja ovat varmasti pc+Switch ja pc+Playstation. Sitä tukevat myyntiluvut, sillä kuten itse sanoitte, mahtuu niihin myytyihin konsoleihin varmasti porukkaa, joilla on pc:n lisäksi konsoli. Ja myyntilukujen valossa se konsoli todennäköisemmin on joko Switch tai pleikkari. Ei Xbox.

Ja saivartelun estämiseksi: totta kai pc+Xbox-combojakin varmasti on runsain määrin mutta kuten jo olen moneen kertaan yrittänyt sanoa, eivät ne myyntilukujen valossa voi olla yhtä isoja kuin nuo toiset pc+konsoli-yhdistelmät.

Ellette sitten väitä että suurin osa myydyistä Xboxeista on myyty pelaajille, joilla on myös pc. Missä kohtaa menee taas teidän mutuilu vielä enemmän perusteettomaksi haahuiluksi. Kun taas koen että omassa järkeilyssäni on ihan selkeä logiikka ja perustelu, jolle se nojaa. Se on vieläpä hyvin yksinkertainen, joten ihmettelen kyllä että miten tällaisesta pitää edes vääntää? :O

Voitko muuten käänteisesti sitten osoittaa että miten tai missä ne pc+Xbox-combot näkyvät jos kerran asiaa ei voi toisinpäin järkeillä myyntilukuihin vedoten? Vai toimiiko tässä joku yksisuuntainen logiikka että asiassa voi hyväksytysti väittää vain yhteen suuntaan? Vai onko kyse pelkästään taas siitä että saivarrellaan että "on siellä varmasti X määrä niitäkin", mihin ei taaskaan ole mitään järkeä edes väittää vastaan.

Lipoo myös jo vähän olkiukkoilua tämä koko homma kun tunnutaan väittelevän vastaan sellaisia argumentteja mitä ei ole esitetty. Tai ne omat perustelut on niin leveitä että ne on helppo väittää todeksi myöhemmin. Kuten se että "varmasti siellä näkyy pc+Xbox-combo" ja sitten voisi tilastoa tarpeeksi zoomaten näyttää että tässä on se jokunen tuhat Xbox-omistajaa, joilla on myös pc, eli nännännää. Tai jotain vastaavaa.
 
Ongelma on se, että sinä et tiedä, miten asiat vaikuttavat myynteihin. Voihan sitä päätellä omassa mielessään mitä vain, mutta päättely ei ole pätevää, jos se ei perustu faktoihin. Playstationin tai Switchin myynneillä ei ole välttämättä mitään tekemistä sen suhteen, millä perusteella Xboxeja ostetaan. Nyt päättelet, että koska Pleikkareita myydään enemmän, synergia PC:n kanssa ei ole Xboxille myyntivaltti, jolla myydään paljon konsoleita. Päättelyn ongelmana on, että se perustuu vain omaan järkeilyyn, ei todellisuuteen. En tiedä, miten sen voisi selittää yksinkertaisemmin. Jos joku asia tuntuu järkevältä, se ei ole silti välttämättä totta.
 
Mä ollut konsolimiähiä jo vuosikaudet mutta nyt kun kokoajan kämppään tulee enemmän ja enemmän tilaa lasten muuttaessa muualle niin alkanut kelailla mancavea. PC pelaaminen oli kova juttu kun olin vielä nuori miäs niin miksei tuotakin kokeilisi uudelleen.

Viritetyssä mancavessa yksi iso(hko) näyttö sekä konsoleille ja PC pelaamiselle - mutta samaa mieltä tuosta että jonkinlainen taso missä hiirinäppis kombo on käytössä on pakollinen. Ja jos on iso näyttö sen on oltava suht kaukana. Mikä taas tuo ongelmaa tilankäytön kannalta, ei pöytää oikein viitsisi keskelle huonettakaan laittaa..
Ratkasu tähänkin on olemassa, ollu jo aika pitkään ja tarjontaakin kai on jo jonkinverran


Katellut tota pariinkin otteeseen, langaton hiiri ja näppis niin alkaa PCn käyttö sohvaltakin olemaan aika näppärää.

Mitään sivulta löytyvän tilannekuvan tapasta tilannetta on varmaan kyl turha odottaa tapahtuvan. Jos sitä vielä joutuu sinkuksi niin voipi olla et tulis toi piilotettua kaappiin
 
Ongelma on se, että sinä et tiedä, miten asiat vaikuttavat myynteihin. Voihan sitä päätellä omassa mielessään mitä vain, mutta päättely ei ole pätevää, jos se ei perustu faktoihin. Playstationin tai Switchin myynneillä ei ole välttämättä mitään tekemistä sen suhteen, millä perusteella Xboxeja ostetaan. Nyt päättelet, että koska Pleikkareita myydään enemmän, synergia PC:n kanssa ei ole Xboxille myyntivaltti, jolla myydään paljon konsoleita. Päättelyn ongelmana on, että se perustuu vain omaan järkeilyyn, ei todellisuuteen. En tiedä, miten sen voisi selittää yksinkertaisemmin. Jos joku asia tuntuu järkevältä, se ei ole silti välttämättä totta.


- Konsoli saa 3 AAA yksinoikeutta jota ei saada kilpailevalle konsolille

- Myynnit tippuvat vuositasolla Euroopassa vaikka uusia IP:tä tuli 2 lisää ja S mallia myytiin polkuhintaan eikä voida edes X konsolin kohdalla vedota komponentti pulaan ja tuli sieltä myös Forza sarjan uusin: https://www.gamesindustry.biz/european-game-sales-up-slightly-in-december-european-monthly-charts

- Nythän piti olla se hyvä vuosi kun komponentti pula helpottaa ja Starfield julkaistaan ja muutama muukin ja Game passiin tulee pelejä ja Xbox laittaa kampoihin Nintendolle ja Sonylle vaan eihän se tänääkään vuonna sitä tehnyt mutta ei se tee sitä vuonna 2024 eikä 2025.. Eikä senkään jälkeen.



Omasta mielestä näitä on helppo seurata vierestä ja katsella on realisti ja elää todellisuudessa, eli käytännössä Series sarjalle ON JO käyny Onet. Eli myynnit tulee jähmettymään ja mutta tällä kertaa Microsoft ottaa rahat omista peleistä sieltä laitteiltä millä ihmiset haluavat ne pelata eli kilpailijoilla. Tehdään sellainen diili että jos vielä joulukuussa olen väärässä niin nostakaa tämä viesti ja Kysykää että miten meni omasta mielestä.
Ei @shamaniac mitään mutuile omasta mielestä
 

- Konsoli saa 3 AAA yksinoikeutta jota ei saada kilpailevalle konsolille

- Myynnit tippuvat vuositasolla Euroopassa vaikka uusia IP:tä tuli 2 lisää ja S mallia myytiin polkuhintaan eikä voida edes X konsolin kohdalla vedota komponentti pulaan ja tuli sieltä myös Forza sarjan uusin: https://www.gamesindustry.biz/european-game-sales-up-slightly-in-december-european-monthly-charts

- Nythän piti olla se hyvä vuosi kun komponentti pula helpottaa ja Starfield julkaistaan ja muutama muukin ja Game passiin tulee pelejä ja Xbox laittaa kampoihin Nintendolle ja Sonylle vaan eihän se tänääkään vuonna sitä tehnyt mutta ei se tee sitä vuonna 2024 eikä 2025.. Eikä senkään jälkeen.



Omasta mielestä näitä on helppo seurata vierestä ja katsella on realisti ja elää todellisuudessa, eli käytännössä Series sarjalle ON JO käyny Onet. Eli myynnit tulee jähmettymään ja mutta tällä kertaa Microsoft ottaa rahat omista peleistä sieltä laitteiltä millä ihmiset haluavat ne pelata eli kilpailijoilla. Tehdään sellainen diili että jos vielä joulukuussa olen väärässä niin nostakaa tämä viesti ja Kysykää että miten meni omasta mielestä.
Ei @shamaniac mitään mutuile omasta mielestä
Microsoftin pitäisi vaan tehdä raju päätös ja laskea Series konsoleiden hintaa, vaikka ottaisivatkin paljon tappiota niistä.

Rahaa niillä tuntuu löytyvän, kun sitä heittelevät ympäriinsä :D
 
Eli myynnit tulee jähmettymään ja mutta tällä kertaa Microsoft ottaa rahat omista peleistä sieltä laitteiltä millä ihmiset haluavat ne pelata eli kilpailijoilla.

Tämä monialustainen strategia on ollut osa Microsoft Gamingin toimintaa jo aika pitkään, isoimmat esimerkit tästä on Day One PC-julkaisut, pilvipelaamisen mahdollistaminen eri välineillä ja peleistä esimerkiksi Minecraftin myyminen ihan kaikkialla. He ovat myös tätä tekojen lisäksi kommunikoineet hyvinkin selkeästi jo vuosia.

Jos Microsoft Gaming haluaisi menestyä vain omalla konsolialustalla, niin se ei tekisi mitään muuta kuin myisi pelejään omalla konsolialustallaan - ja tämä aivan varmasti kasvattaisi Xbox-konsolien myyntiä. Mutta miksi ihmeessä he yhtäkkiä näin tekisivät? Konsolimarkkinat ovat itsessään rajalliset ja kasvu on loppunut, kun sukupolvesta toiseen nämä yritykset myyvät yhteensä sen noin suunnilleen saman verran konsoleita.

Microsoft Gaming on valinnut strategiakseen, että operoiminen monella alustalla ja mahdollisimman monipuolisen kassavirran ylläpitäminen on parempaa bisnestä kuin pelkästään rajallisesta konsolimarkkinasiivusta taisteleminen, enkä olisi ihan varma tässä siitä, että Microsoft on väärässä.
 
Viimeksi muokattu:
Tämä monialustainen strategia on ollut osa Microsoft Gamingin toimintaa jo aika pitkään, isoimmat esimerkit tästä on Day One PC-julkaisut, pilvipelaamisen mahdollistaminen eri välineillä ja peleistä esimerkiksi Minecraftin myyminen ihan kaikkialla. He ovat myös tätä tekojen lisäksi kommunikoineet hyvinkin selkeästi jo vuosia.

Jos Microsoft Gaming haluaisi menestyä vain omalla konsolialustalla, niin se ei tekisi mitään muuta kuin myisi pelejään omalla konsolialustallaan - ja tämä aivan varmasti kasvattaisi Xbox-konsolien myyntiä. Mutta miksi ihmeessä he yhtäkkiä näin tekisivät? Konsolimarkkinat ovat itsessään rajalliset ja kasvu on loppunut, kun sukupolvesta toiseen nämä yritykset myyvät yhteensä sen noin suunnilleen saman verran konsoleita.

Microsoft Gaming on valinnut strategiakseen, että operoiminen monella alustalla ja mahdollisimman monipuolisen kassavirran ylläpitäminen on parempaa bisnestä kuin pelkästään rajallisesta konsolimarkkinasiivusta taisteleminen, enkä olisi ihan varma tässä siitä, että Microsoft on väärässä.

Näimpä juuri, monilta on se pallo ollut pitkään hukassa että Microsoftin tehtävä on tehdä peleillään rahaa joka on se päämäärä millä ne pelaajat voittavat. Oli alusta mikä tahansa.
 
Jo viime vuonna Microsoft Gamingin pelejä oli myydyimpien pelien joukossa kaikilla konsolialustoilla ja Steamissa. Ei Microsoft Gaming päätynyt vahingossa tähän tilanteeseen, vaan se on halunnut tähän tilanteeseen ja investoinut siihen


Näinhän se on. Kun oma kanta ei siihen pysty eikä kykene niin se tie on oltava muualla.
 
Näinhän se on. Kun oma kanta ei siihen pysty eikä kykene niin se tie on oltava muualla.

Kykene mihin? Edelleenkin, Microsoft on myynyt pelejään usealla alustalla jo vuosia, sen sijaan, että olisivat yrittäneet kasvattaa pelkkää konsolialustaa.

Sony on tässä asiassa tosiaan seurannut perässä ja julkaisee myös pelejään PC:llä ja on jo nyt ilmoittanut, että esimerkiksi Bungien pelit ovat jatkossa monialustaisia.

Nämä yritykset eivät ole mitään konsolisotureita, vaan voittoa tavoittelevia yrityksiä. Ei näiden johto mittaa menestystä myytyjen konsoleiden perusteella.

Kyllähän Microsoft tekee "peleillään" rahaa, koska sillä on rahaa ostaa valmiiksi tunnettuja pelisarjoja, jotka tekevät rahaa.

Ihan samalla tavalla ne Sonyn ostamat Naughty Dogit ja Insomniacit kasvattavat Sonyn myyntiä, enkä tiedä onko se nyt yhtään innovatiivisempaa investoimista ollut.

Toki kuten yllä todettu, myös Sony on tunnistanut pelkkään perinteiseen konsolimyyntiin keskittymisen ongelmaksi, kun ovat lähteneet laajentamaan tätä lähestymistään.

Se onkin sitten ihan eri asia, että kuinka mielekästä pelialalle tai innovatiivista se on.

Xbox-alustalla voin esimerkiksi ensin pelata peliä Game Passista kotona konsolilla, hypätä junaan ja jatkaa samaa peliä sekä tallennusta puhelimella pilven kautta ja lopulta illalla viritellä vaikkapa Asus ROG Allyn kautta pelin pyörimään hotellin televisiosta.

Tätä on monialustaisuus, eikä tähän kukaan muu pystynyt ennen Microsoftia.
 
Kykene mihin? Edelleenkin, Microsoft on myynyt pelejään usealla alustalla jo vuosia, sen sijaan, että olisivat yrittäneet kasvattaa pelkkää konsolialustaa.

Sony on tässä asiassa tosiaan seurannut perässä ja julkaisee myös pelejään PC:llä ja on jo nyt ilmoittanut, että esimerkiksi Bungien pelit ovat jatkossa monialustaisia.

Nämä yritykset eivät ole mitään konsolisotureita, vaan voittoa tavoittelevia yrityksiä. Ei näiden johto mittaa menestystä myytyjen konsoleiden perusteella.



Ihan samalla tavalla ne Sonyn ostamat Naughty Dogit ja Insomniacit kasvattavat Sonyn myyntiä, enkä tiedä onko se nyt yhtään innovatiivisempaa investoimista ollut.

Toki kuten yllä todettu, myös Sony on tunnistanut pelkkään perinteiseen konsolimyyntiin keskittymisen ongelmaksi, kun ovat lähteneet laajentamaan tätä lähestymistään.



Xbox-alustalla voin esimerkiksi ensin pelata peliä Game Passista kotona konsolilla, hypätä junaan ja jatkaa samaa peliä sekä tallennusta puhelimella pilven kautta ja lopulta illalla viritellä vaikkapa Asus ROG Allyn kautta pelin pyörimään hotellin televisiosta.

Tätä on monialustaisuus, eikä tähän kukaan muu pystynyt ennen Microsoftia.

Tuottavuuteen. Miksi Microsoft lähti alunperin edes tähän Strategiaan. Sielä oltiin jo valmiina lakkauttamaan koko Xbox osasto kun Playstation otti nykyään hallussa pitämänsä niskalenkin. Eikös se kerro että kokonaan ei voida kadota markkinoilta vaan jotakin kautta yritettiin pysyä mukana ja nyt ollaan tässä tilanteessa. Pysytään joten kuten konsolimarkkinoilla perässä mutta tuotto tulee muualta

Et myöskään tee tota junasta hyppäämis hommaa Xboxilla vaan Game Passilla. Tossa on Xboxia loppupeleissä se vähemmistö.

 
Et myöskään tee tota junasta hyppäämis hommaa Xboxilla vaan Game Passilla.

Xbox on tosiaan muutakin kuin konsoli. Minä voisin itseasiassa tehdä tuon kaiken kokonaan ilman konsolia tai PC:tä Xboxin alustalla, jos sekä kotona että hotelissa olisi sopivat televisiot.

Pysytään joten kuten konsolimarkkinoilla perässä mutta tuotto tulee muualta

Itse konsoli hardwarena ei ole tosiaan ollut perinteisesti hyvää bisnestä, taitaa vielä nytkin Microsoft tehdä tappiota myymällä konsoleitaan, mutta oletatko siis, ettei Microsoft tee voittoa ollenkaan olemalla konsolivalmistaja? Eli kaikki konsolialustan pelimyynnit, tilauspalvelut ja esimerkiksi lisävarusteet eivät ole tuottavaa bisnestä?

Miksi Microsoft lähti alunperin edes tähän Strategiaan.

Koska Spencer sai vakuutettua Microsoftin johdon investoimaan pelibisnekseen, mikä on paljon muutakin kuin konsolit.
 
Xbox on tosiaan muutakin kuin konsoli. Minä voisin itseasiassa tehdä tuon kaiken kokonaan ilman konsolia tai PC:tä Xboxin alustalla, jos sekä kotona että hotelissa olisi sopivat televisiot.



Itse konsoli hardwarena ei ole tosiaan ollut perinteisesti hyvää bisnestä, taitaa vielä nytkin Microsoft tehdä tappiota myymällä konsoleitaan, mutta oletatko siis, ettei Microsoft tee voittoa ollenkaan olemalla konsolivalmistaja? Eli kaikki konsolialustan pelimyynnit, tilauspalvelut ja esimerkiksi lisävarusteet eivät ole tuottavaa bisnestä?



Koska Spencer sai vakuutettua Microsoftin johdon investoimaan pelibisnekseen, mikä on paljon muutakin kuin konsolit.

Game Pass on nykyään ihan oma alustansa, Xbox on vain osa sitä. Microsoft ei ollut tehnyt voittokaan konsoleilla AKB kauppaan asti ja tilanne tuskin on muuttunut tähänkään mennessä eikä se ole ollutkaan se pää periaate. Spencerin myötä lähdettiin etsimään sitä uutta polkua jonka myös sinä olet löytänyt. Pelaat pelisi Game Passin kautta eri laitteilla. Et Xboxilla. Tai välillä Xboxilla mutta myös Game Passin kautta toisella alustalla. Raha tulee muualta mutta ei Xboxilta.

Tämä alkaa mennä Roger Watersin laulama siihen pisteeseen että

"Just the basic facts
Can you show me where it hurts?"

Esim uusin Indiana Jones julkaistaan 4 eri alustalle. Xbox Series. PC. Steam. Ja voit ostaa sen myös erikseen esim storesta PC:lle. Sori suuren sormeni vetämät kuvat pieneen kuvaan1705657343557~2.png
 
Viimeksi muokattu:
Ylös Bottom