Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Nisupulla
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
  • Tunnisteet Tunnisteet
    ps5

Kumman PlayStation 5 -version aiot hankkia?

  • Perinteisen, tarvitsen sen levyn

    Äänet: 303 74,8%
  • Digital Edition, pelit ykkösinä ja nollina

    Äänet: 102 25,2%

  • Äänestäjiä yhteensä
    405
Ihan ensimmäisissä PS3-malleissa (niissä Amerikan puolella myydyissä) oli PS2-prosessori, joka pudotettiin myöhemmistä malleista kustannussyistä pois. PS3 ei siis koskaan osannut varsinaisesti emuloida PS2:ta.
Muistaakseni alkuperäisessä 60 gigan eurooppalaisessakin fatti-PS3:ssa oli PS2-prosessori. Muistan nimittäin omallani pelanneeni muutamaa PS2-nimikettä. Toki samaan aikaan muistan netissä kiertäneen jonkun listan, jossa oli pieni määrä PS2-pelejä, jotka eivät PS3:lla toimineet.
 
Muistaakseni alkuperäisessä 60 gigan eurooppalaisessakin fatti-PS3:ssa oli PS2-prosessori. Muistan nimittäin omallani pelanneeni muutamaa PS2-nimikettä. Toki samaan aikaan muistan netissä kiertäneen jonkun listan, jossa oli pieni määrä PS2-pelejä, jotka eivät PS3:lla toimineet.
Minulla on vieläkin tuo malli ja kyllä se pyörittää PS2 ja psx pelejä.
 
Juu se on se ehta ensimmäinen 60 giganen fätti ps3 jossa on vielä siinä grillin kyljessä se avattava kansi muistikorteille ym. Äkkiä noi sit vaihtui niihin 40 gigasiin "köyhiin" versioihin eikä sitä 60gigasta originaalia enää saanut vaikka koirien kanssa etsii. Taitaa olla nykyään melko hyvän hintainen se ehta alkuperäinen ja se tosiaan pyöritti ps1 ja ps2 pelejä, ps1 pelejä tosin pyörittää kaikki ps kolmoset. Ittel on se just sen takia, vaikka en edes omista enää ps1 pelejä mut jos vaikka joskus innostuis/löytäis kirpparilt jotain.
 
Muistaakseni alkuperäisessä 60 gigan eurooppalaisessakin fatti-PS3:ssa oli PS2-prosessori. Muistan nimittäin omallani pelanneeni muutamaa PS2-nimikettä.
Itsekin jotain PS2-pelejä tuolla pelailin, mutta jotenkin sellainen mielikuva, että euro-mallien taaksepäinyhteensopivuudessa oli jotain eroa amerikkalaisiin konsoleihin verrattuna. @TT-2k varmaan osaa valaista tätäkin asiaa paremmin.
 
Itsekin jotain PS2-pelejä tuolla pelailin, mutta jotenkin sellainen mielikuva, että euro-mallien taaksepäinyhteensopivuudessa oli jotain eroa amerikkalaisiin konsoleihin verrattuna. @TT-2k varmaan osaa valaista tätäkin asiaa paremmin.
P-Amerikassa ja Japanissa julkaisu-PS3-malleissa oli sekä PS2:n CPU (Emotion Engine) että GPU (Graphics Synthesizer) mukana ihan rautamuodossa. Euroopan 60 gigan mallissa EE oli vielä sellaisenaan, mutta näytönohjain oli emuloitu. Siksi taaksepäinyhteensopivuus oli täällä heikompi.

Ja tämä riittää tästä aiheesta. Takaisin PlayStation 5:een, kiitos!
 
Tuo nyt ei vain taida olla mahdollista. Natiivi tuki vaatisi koneen sisälle lisää rautaa, ja sellaista tuskin on näköpiirissä. Koneen hintakin lähtisi aika helposti käsistä. Ehkä ainoa toivo on, että joskus joku kolmas osapuoli (esim. Analogue) saisi aikaiseksi laitteen, joka pyörittäisi esim. PS1, PS2 ja PS3 pelit. En kyllä silti pidättele hengitystäni sitä odotellessa.
Itse kyllä tarkoitan että mahdollisesti emulaatiolla, hyvällä sellaisella voisi onnistua, eli ei mitään "rauta ratkaisuja". Eikä tämä taaksepäin yhteensopivuuden tuominen koskisi fyysisiä levyjä lainkaan vaan nämä PS2 ja PS3 pelit täytyisi ladata PS Storesta.

Edit. Selvennykseksi vielä tämä että tarkoitan juuri sitä että nämä pelit pyörisivät emulaatiolla paikallisesti PS5:sella, eli ei edelleenkään sekoiteta tuota pelien suoratoistoa pilvestä tähän asiaan. Sehän toimii jo nyt sillä kalleimmalla PS plus tilauksella, siis jotkin PS2 PS3 pelit käsittääkseni.
 
Viimeksi muokattu:
ps1 pelejä tosin pyörittää kaikki ps kolmoset.

Jumantsuikka, mulla on ollut kaikki nämä vuodet PS3, enkä ole ihan oikeasti tätä tiennyt! Luulin, että oli vain sen ekan fattimallin juttuja.

Mutta joo, takaisin siihen PS5:een, niin miten hyvin mahtaa tuo suoratoisto tällä hetkellä pelittää kunnollisella nettiliittymällä (valokuitu)? Mulla ei ole koskaan tuota korkeimman tierin tilausta ollut, mutta voisi ehkä jossain vaiheessa päivittää, jos tuo suoratoisto on oikeasti sujuvaa. Muuta lisäarvoa se korkein tier ei taida juuri antaa.
 
Mutta joo, takaisin siihen PS5:een, niin miten hyvin mahtaa tuo suoratoisto tällä hetkellä pelittää kunnollisella nettiliittymällä (valokuitu)?
Erittäin hyvin varsinkin PS5-pelien osalta. PS4-pelit pyörivät perus-PS4:n raudalla, joten PS4 Pro -versioihin tottuneelle voivat olla pieni pettymys etenkin resoluution osalta. Ja PS3-nimikkeet menevät tässä vaiheessa jo suorastaan kivikautisella PS3-raudalla, joka näkyy ennen kaikkea tallennuksien hallinnan kankeutena. Kuvanlaadullisesti PS3- ja PS4-pelitkin ovat ihan passelia kamaa silti, mutta 30 fps -peli yhdistettynä striimaukseen tuomaan viipeeseen voi olla joillekin liikaa. Ite pystyn sitä sietämään, etenkin jos ei ole mikään erityisen nopeatempoinen taikka tarkkuutta vaativa peli kyseessä.

PS5-pelien osalta suoratoisto toimii 4K@60 fps+HDR:nä, ja näyttää namilta. Pelasin taannoin GTAV:n PS5-version läpi tuon striimauksen kautta. Kuvanlaatu oli kautta linjan erittäin hyvä, eikä sitä natiivista juurikaan edes erottanut. Viivekin oli niin vähäistä, ettei se pelaamistani haitannut.
 
Ei saa, mutta miksi ihmeessä pitäisi saada?

Voihan se Fortniteen käytetty aika toisaalta hieman nolottaa.
Vaimo käyttää samaa pleikkaria Netflixin katsomiseen, niin pitää saada sadat ja taas sadat tunnit CoDia/änäriä/Fortniteä/Fifaa/tms. piiloon :D

Vitsit vitseinä, mutta periaatteessa voisin nähdä tällaisen skenaarion mahdollisena.

Itse kyllä tykkään kun peliin käytetty aika näkyy. Ihan kivaa statistiikkaa.
 
Vaimo käyttää samaa pleikkaria Netflixin katsomiseen, niin pitää saada sadat ja taas sadat tunnit CoDia/änäriä/Fortniteä/Fifaa/tms. piiloon :D

Vitsit vitseinä, mutta periaatteessa voisin nähdä tällaisen skenaarion mahdollisena
Tämän vuoksi laitteessa on mahdollisuus useille käyttäjäprofiileille
 
Tämän vuoksi laitteessa on mahdollisuus useille käyttäjäprofiileille
On, mutta toisaalta jonkun Netflixin katsomiseen takia on aika turha luoda erillistä profiilia. Ei ainakaan tässä taloudessa ihan käytön helppouden takia ole sellaiselle ollut tarvetta. Ei varsinkaan silloin kun konsolin pääkäyttäjä katsoo oletetusti samalla tunnuksella Netflixiä myöskin.

Toki tämä on ihan hypoteettinen tilanne muutenkin. :)
 
Onpa ärsyttävää tämä Elden Ringin käynnistäminen, kun joka kerta tyrkytetään PS+:aa. Ei, älä Sony kuvittelekaan että sen hommaisin yhen pelin takia.
 
Tallennukset pelin aikana, jossa on autosave ja läpipeluun jälkeen ei ole chapterselectionia?

majority of games you can back up and restore saves manually.
So even if the game has only 1 save slot and only autosaves, you can still back up the save at different times outside the game, and restore earlier saves if needed.

Miten käytännössä tehdään pelin aikana näitä tallennuksia kesken pelin ja miten niihin kohtiin voi palata läpipeluun jälkeen?
 
Miten käytännössä tehdään pelin aikana näitä tallennuksia kesken pelin ja miten niihin kohtiin voi palata läpipeluun jälkeen?
Jos peli itsessään ei tue useampia tallennuspaikkoja, niin ei mitenkään.

Eli vaikka suurimmassa osassa pelejä tuo onnistuu, niin ei kuitenkaan kaikissa. Riippuu siis täysin pelistä.
 
Ei tuo suoraan pelissä onnistu mutta jos haluaa kikkailla niin automaattinen tallennuksien varmuuskopiointi pois ja sitten kopioit aina manuaalisesti, jolloin siellä pilvessä on vain tietyn hetken tallennus mutta konsolilla tuoreempi. Konsolilla voi sitten pelata esimerkiksi pelistä yhden loppuratkaisun ja ladata pilvestä aiemman tallennuksen ja pelata sen avulla sitten vaikka erilaisen loppuratkaisun.

Kokemusta on. Ei minkäänlaista himoa (ja varsinkaan aikaa) pelata nykyajan satatuntisia pelejä kokonaan uusiksi vain siksi että lopussa valitsee eri ratkaisun. Käytän ihan sumeilematta tuollaista hyväkseni jos vain voin

Ylipäänsä rajoitetut tallennusmahdollisuudet on kivikautista hommaa. Tajuan osittain kyllä miksi sellaista halutaan pakottaa mutta ei se vain toimi jos pelissä ei muuten ole mitään syytä pelata uusiksi kuin joku valinta lopussa ja sitten pitäisi muka pelata alusta uusiksi sinne.

Muutenkin nykyajan satatuntiset massiivipelit on huono yhdistelmä tuollaisen kanssa. Esimerkiksi Resident Evilit on loistavia esimerkkejä siitä miten tehdä uudelleenpeluuarvo hyvin ja samalla myös niin että ne uusintapeluut kestää huomattavasti vähemmän muutenkin. Plus että niissä nyt on tallennuspaikkojakin yleensä myös yllin kyllin.
 
Viimeksi muokattu:
Ei tuo suoraan pelissä onnistu mutta jos haluaa kikkailla niin automaattinen tallennuksien varmuuskopiointi pois ja sitten kopioit aina manuaalisesti, jolloin siellä pilvessä on vain tietyn hetken tallennus mutta konsolilla tuoreempi.
Kiitos tästä vinkistä. Tämän avulla voisi vihdoinkin ottaa Returnalin pelattavaksi, sillä taitaa toimia siinäkin.
 
Ylös Bottom