PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

m_vierimaa

Well-Known Member
Kun tuossa vapun korvilla hankin LG 55-tuumaisen C9-telkkarin, tuli ensimmäisen PSVR-mallin HDR-läpiviennin puute pieneksi ongelmaksi.

Jonkin mutkan kautta löysin kuitenkin Redditistä ohjeet, jossa noin kympin HDMI-jakajalla saisi HDR:nkin käyttöön ilman jatkuvaa johtojen irrottelua. Juuri sitä vinkattua kilkettä ei Suomesta saanut, mutta Verkkokauppa möi Fuj:tech-brändillä ulkoisesti täysin identtistä askia 9,90 eurolla. Vaikka tuotekuvaus puhuikin vain HDMI 1.4:stä, ja pakkauksessakin luki pahaenteisesti ”FullHDkytkin”, menee tuosta läpi 4K HDR 60 hertsillä ja jopa hiljattain Pleikkariin lisätyn HDCP 2.3:n kera.

Käytännössä kytkennät menevät nyt niin, että PS4 Pron HDMI-ulostulosta menee yksi piuha tuohon jakajaan, ja siitä lähtevistä HDMI-kaapeleista toinen menee suoraan telkkariin ja toinen PSVR:n Processing Unitiin (josta puolestaan menee HDMI-naru television toiseen HDMI-liitäntään).

Kun en PSVR:ää tarvitse, käynnistyy konsoli HDR:n kanssa ja siirtyy automaattisesti TV:n ekaan HDMI-sisäänmenoon. Ja sitten kun tulee tarve VR-pelailulle, sammutan konsolin kokonaan, painan jakajassa olevaa nappia, ja käynnistän konsolin uudestaan. Tuolloin signaali meneekin PU:n kautta, televisio siirtyy toiseen HDMI-inputiin (ilman HDR-tukea), ja PSVR:ää voi käyttää aivan normaalisti. Ja kun virtuaalimaailmoista haluaa siirtyä taas tavalliseen lättäruutuun, pitää Pro sammuttaa ja HDMI-mötikän nappulaa painaa.

Onhan tuossa siis oma pieni vaivansa, mutta kyllä se silti voittaa parinsadan euron PSVR v2 -mallin ostamisen.
Ymmärrän ratkaisun ja hinnan puolesta tuo on varmasti halvin mahdollinen, mutta jotenkin tuota lukiessa tuli hymy korville ja muistinkin samantien miksi aikoinaan halusin Questin.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Ymmärrän ratkaisun ja hinnan puolesta tuo on varmasti halvin mahdollinen, mutta jotenkin tuota lukiessa tuli hymy korville ja muistinkin samantien miksi aikoinaan halusin Questin.
Vaikka letkujen määrä onkin nyt aika huisa, niin eipä niihin enää tarvitse koskea. Tai ei ainakaan ennen kuin PS5 tulee taloon, ja sitten koko paletti saattaakin mennä uusiksi. :p

Mutta joo, onhan noi Questin kaltaiset ”itsenäiset” VR-päähineet tuossa suhteessa paljon helpompi vaihtoehto. Itellä vaan on noita VR-pelejä kertynyt useampia kymmeniä, enkä kaikkia ole edes kokeillut, niin ei tässä halua PSVR:stä vielä luopuakaan.
 
Ylös Bottom