Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation VR - lasit virtuaalitodellisuuteen

Kun tuossa vapun korvilla hankin LG 55-tuumaisen C9-telkkarin, tuli ensimmäisen PSVR-mallin HDR-läpiviennin puute pieneksi ongelmaksi.

Jonkin mutkan kautta löysin kuitenkin Redditistä ohjeet, jossa noin kympin HDMI-jakajalla saisi HDR:nkin käyttöön ilman jatkuvaa johtojen irrottelua. Juuri sitä vinkattua kilkettä ei Suomesta saanut, mutta Verkkokauppa möi Fuj:tech-brändillä ulkoisesti täysin identtistä askia 9,90 eurolla. Vaikka tuotekuvaus puhuikin vain HDMI 1.4:stä, ja pakkauksessakin luki pahaenteisesti ”FullHDkytkin”, menee tuosta läpi 4K HDR 60 hertsillä ja jopa hiljattain Pleikkariin lisätyn HDCP 2.3:n kera.

Käytännössä kytkennät menevät nyt niin, että PS4 Pron HDMI-ulostulosta menee yksi piuha tuohon jakajaan, ja siitä lähtevistä HDMI-kaapeleista toinen menee suoraan telkkariin ja toinen PSVR:n Processing Unitiin (josta puolestaan menee HDMI-naru television toiseen HDMI-liitäntään).

Kun en PSVR:ää tarvitse, käynnistyy konsoli HDR:n kanssa ja siirtyy automaattisesti TV:n ekaan HDMI-sisäänmenoon. Ja sitten kun tulee tarve VR-pelailulle, sammutan konsolin kokonaan, painan jakajassa olevaa nappia, ja käynnistän konsolin uudestaan. Tuolloin signaali meneekin PU:n kautta, televisio siirtyy toiseen HDMI-inputiin (ilman HDR-tukea), ja PSVR:ää voi käyttää aivan normaalisti. Ja kun virtuaalimaailmoista haluaa siirtyä taas tavalliseen lättäruutuun, pitää Pro sammuttaa ja HDMI-mötikän nappulaa painaa.

Onhan tuossa siis oma pieni vaivansa, mutta kyllä se silti voittaa parinsadan euron PSVR v2 -mallin ostamisen.

Ymmärrän ratkaisun ja hinnan puolesta tuo on varmasti halvin mahdollinen, mutta jotenkin tuota lukiessa tuli hymy korville ja muistinkin samantien miksi aikoinaan halusin Questin.
 
Ymmärrän ratkaisun ja hinnan puolesta tuo on varmasti halvin mahdollinen, mutta jotenkin tuota lukiessa tuli hymy korville ja muistinkin samantien miksi aikoinaan halusin Questin.
Vaikka letkujen määrä onkin nyt aika huisa, niin eipä niihin enää tarvitse koskea. Tai ei ainakaan ennen kuin PS5 tulee taloon, ja sitten koko paletti saattaakin mennä uusiksi. :p

Mutta joo, onhan noi Questin kaltaiset ”itsenäiset” VR-päähineet tuossa suhteessa paljon helpompi vaihtoehto. Itellä vaan on noita VR-pelejä kertynyt useampia kymmeniä, enkä kaikkia ole edes kokeillut, niin ei tässä halua PSVR:stä vielä luopuakaan.
 
Tänään päivittyi PSVR -ohjelmisto versioon 5. Mistään ei löydy mitä toi mukanaan, vai olisiko jo valmistautumista PS5 varten?
 
Tänään päivittyi PSVR -ohjelmisto versioon 5. Mistään ei löydy mitä toi mukanaan, vai olisiko jo valmistautumista PS5 varten?
Sellaisen pienen seikan huomasin, että ensimmäistä kertaa koskaan PSVR-päivityksen pystyi asentamaan, vaikkei itse päähine ollut päälläkään. Tähän asti värkki on pitänyt erikseen käynnistää, jotta päivitys onnistuisi.

Päivityksen tiedostokoko oli vain n. 10 megatavua, eli ei vamastikaan mitään merkittäviä muutoksia tehnyt. PS5-yhteensopivuus voisikin siis olla oikein hyvä veikkaus.
 
Pari kertaa kun yritti niin onnistui.
 

Liitetiedostot

  • Screenshot_20201028-205306_Firefox.jpg
    Screenshot_20201028-205306_Firefox.jpg
    301,1 KB · Lukukerrat: 10
Pari kertaa kun yritti niin onnistui.

Nyt meni läpi myös täällä. Sitten vain odottelemaan ilmaista adapteria kameralle.

Ajatellut jättää PS4 Pro konsoliksi PSVR:lle, mikäli kasvaneet tehot eivät PS5:lla tuo lisää VR-peleihin. Tässä julkaisumallissa ei HDR kulje prosessoriyksikön läpi, siinä on toinen syy.

68108095-1319-4C04-A395-8DD7AF22952B.png
 
Mulla menee vanha sotaratsu PS4 pojalle joululahjaksi. Siinä pienen ihmisen ilme tulee olemaan näkemisen arvoinen kun tajuaa, että kone jolla on saanut silloin tällöin vähän pelitellä saa totaalisen omistajanvaihdoksen. Mikäli se enää kiinnostaa kun isillä onkin uudempi kone :D
 
Kyllä täytyy sanoa että sonyn tuki on niin alhaista luokkaa ettei toista, adapterin pyyntösivulle kun syöttää sarjanumeron niin ei kelpaa, pyytää soittamaan 0942450803 numeroon.. no siellä vastaa nauhoitus joka pyytää katsomaan aukiolo aikoja tukeen fi.playstation.com/otayhteytta.. no se ei tietty johda mihinkään parilla eri tavalla kirjoitettunakaan (eihän sitä voi tarkkaan sanoa nauhoitteessa, eikä aikoja voi mainita nauhoitteessa!!!)
No sivujen kautta taas tyypilliseen tapaan mitään tukijuttuja ei näy suoraan... pitää ensin napsata auki "Etsitkö jotain muuta" ja sieltä "Tuki -> ota meihin yhteyttä" Noh, se ei tietty johda mihinkään konkreettiseen, ei aikoja, ei puhelinnumeroa, eli chattia, ei lomaketta vaan sitten pitäs valita ongelmalaite.. no PSVR alta ei löydy mitään kuin kourallinen valmiita ongelmia ja "adapteri" haulla ei tietty mitään. No PSVR lisälaitteet, kamera, mitään ei täälläkään, klikataan joku random kohta auki ja random apuartikkeli.. no sitten tulee sivun lopussa että lähetäppä emailia.. ei mitään mainintaa edelleenkään tukipuhelimen aukioloajosta... voi ristus sentään mitä paskaa.
 
sarjanumeron niin ei kelpaa,

Siis syötit sen prosessoriyksikön takaa löytyvän sarjanumeron P-alkuisena? Yritä myöhemmin uudestaan jos ei heti onnistu. Eilen siellä oli ruuhka heittämässä kapuloita rattaisiin. Lopulta meni läpi ja adapteri on tulossa.
 
No kyllä syötin, elä nyt noin tyhmänä pidä, sehän validoi sitä numeroa siinä kuitenkin kokoajan ja selkee ohje. Miten ihmeessä voi ruuhkaa edes tuollaisessa palvelussa olla, ei näitä niin julmetusti ole etteikö kantaan kirjoitus onnistuisi. Suurempi kritiikki oli koko tuohon toimintatapaan tuen osalta.
 
Viimeksi muokattu:
Saan kyllä pientä vahingoniloa siitä että sonyn piti kikkailla erikoisella liittimellä, minkä takia en voinut esim. käyttää omaa usb jatkojohtoani. Se olisi tullut tarpeeseen, koska ps4:seni ei ole suoraan näytön alla. No nytpä saavat sitten pientä puuhaa tästäkin kikkailusta.
 
Semmoinen varoitus niille jotka ovat onnistuneet tilaamaan adapterin, että ainakin omalla kohdallani vastausviesti meni gmaililla roskapostiin. Että jos tulee vaikka lisäkysymyksiä tai vastaavaa niin kannattaa kurkistaa sinne roskapostiosioon välillä.
 
Eipä tuo toimi itselläkään, kaippa se pitää jossain vaiheessa soittaa jos ei pariin päivään kelpuuta.

Onko muuten missään varmistettu että PSVR tukee PS5 pelejä, eli PSVR voisi tulla pelkästään PS5 pelejä. Netissä on herännyt hieman semmoista huolta että PSVR saataisi toimia vain taaksepäin yhteensopivana ja sillä voisi pelata vain PS4 pelejä.

Jos homma on tuo niin siirryn PCVR käyttäjäksi, ainakin siihen asti kunnes PSVR 2 tulee markkinoille.

Nyt meni läpi adapterin pyyntö, näköjään aivan tuurista kiinni.
 
Viimeksi muokattu:
Semmoinen varoitus niille jotka ovat onnistuneet tilaamaan adapterin, että ainakin omalla kohdallani vastausviesti meni gmaililla roskapostiin.

Sieltähän tuo viesti löytyi roskapostien joukosta. Adapterin toimitukset alkavat marraskuun puolivälissä.

5D3EE706-51A5-4773-8B58-A0855AD8769C.png
 
Kameran PS5:n yhdistävä adapteri kuvassa.

Elgiq4kXEAAhApj


Lähde
 
Ylös Bottom