Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Rauru
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Smirre sanoi:
Ostaako kukaan edes tästä liikkeestä mitään?

Ai... liikkeestä joka...

* Joka ylihinnoittelee tuotteensa.
* Omistaa yli 100 negatiivista palautetta alkuperäisellä huuto.net tilillään, ja tämän takia luonut uuden tilin myymistä varten, etteivät vain asiakkaat säikähtäisi.
* Pitää huuto.netissä neljää erillistä tiliä, joilla se korottaa omien huutojensa arvoa jos myytävä tuote on menossa liian halvalla.
* Myy Madcatzin ohjaimia 20 euron hintaan, ja vaihtaa niitä bundleihin alkuperäisten ohjainten tilalle.
* Ei suostu vaihtamaan tuotetta jos se hajoaa kymmenen minuutin käytön jälkeen (esim. edellä mainitut Catzin ohjaimet tekevät tätä paljon).
* Valehtelee huutokaupassa sen suhteen että tuote on varastossa, ja pakottaa asiakkaan odottamaan kolme viikkoa. Joskus jopa enemmän.
* Haukkuu kauppaa kritisoivat asiakkaat paskapäiksi jotka eivät "ymmärrä mitään kaupan pitämisestä"

Totta kai. :rolleyes:
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Nisupulla sanoi:
Siksi 300 € sijoitus Nintendoon vaatii jo enemmän tietoa ja todisteluja kuin 700 € sijoitus Playstation 3:n. Vielä Wii ei vakuuta, mutta annetaan sille kuitenkin mahdollisuus :)

Kuten jo "aiotko ostaa Playstation 3:n tänä jouluna" threadi osoitteli, ihmisten on kyllä ollut vaikeampaa niellä PS3 kuin Wiin hintalappu. Mutta ainiin... koko maailma on Sonya vastaan salaliitossa, eikä mitään galluppia, suuren lehden tekemää artikkelia tai kyselyä saa ottaa vakavasti. :)
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Amazon.com ja Nintendo World Store ovat näemmä kumpikin saaneet alle päivässä ennakkovarauksensa Wiin suhteen loppuun.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Nisupulla sanoi:
Ei olisi ensimmäinen Nintendo omalla kohdalla, joka suuresta alkuhypestä ja lupauksista huolimatta ei vain kolahda peliensä kautta. Hyviä pelejä tulee, mutta harvoin ja vähän. Kyse on tietysti omasta pelimausta, mutta siihen taas pystyy pelivalikoimallaan vastaamaan pleikkari ja xbox ihan eri volyymilla. Siksi 300 sijoitus Nintendoon vaatii jo enemmän tietoa ja todisteluja kuin 700 sijoitus Playstation 3:n. Vielä Wii ei vakuuta, mutta annetaan sille kuitenkin mahdollisuus :)

Kyl kyl. Samoilla linjoilla. Sony kiinnostaa edelleen enemmän. Wii ei ole poissa laskuista, mutta ei tällä hetkellä jaksa innostaa. :rolleyes:
Joulukuussa sitä voi käydä ihmettele,ässä jollain standilla. Tuleepahan sitten koitettua sitä "huitomis"ohjaintakin. Voihan se olla, että siihen jää koukkuun ja härveli on pakko saada, mutta epäilen. :)
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Teppo_Holmqvist sanoi:
Mutta ainiin... koko maailma on Sonya vastaan salaliitossa, eikä mitään galluppia, suuren lehden tekemää artikkelia tai kyselyä saa ottaa vakavasti. :)

Khöm khöm! Ei koko maailma voi olla salaliitossa, kun minä ja Nisupulla täällä kuitenkin porskutetaan. Eipäs liioitella! :cool:
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

pziuz sanoi:
Khöm khöm! Ei koko maailma voi olla salaliitossa, kun minä ja Nisupulla täällä kuitenkin porskutetaan. Eipäs liioitella! :cool:


Niin, rupeette olemaan jo vähemmistössä :) Vähemmistöterroristeja. :confused: :D
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

pziuz sanoi:
Tuleepahan sitten koitettua sitä "huitomis"ohjaintakin. Voihan se olla, että siihen jää koukkuun ja härveli on pakko saada, mutta epäilen. :)
Äh, älä turhaan. Kun asennoidut vaan oikein jo nyt niin ei tartte edes kokeilla, tietääksesi että Wiin ohjain ei toimi ja pelit ovat huonoimmat ja rumimmat sitten 70-luvun :)
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Smirre sanoi:
Gamelifen hintataso on noin yleensä ottaen törkeän ja huijauksen rajamaastossa.

Ostaako kukaan edes tästä liikkeestä mitään?

Käytettyjä pelejä tulee välillä haettua itse liikkeestä kun ovat siellä edullisia. Verkossa en ole koskaan heidän kanssa asioinut mutta kaikesta päätellen parantamisen varaa löytyy ja paljon.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Kaivoin eilen kaapista vanhoja pelit-lehtiä vuosilta 2001-2003 ja tein muutaman mielenkiintoisen havainnon.

Ps2 oli markkinoilla noin vuoden+ ennen xboxia ja cubea. Xboxin hinta lanseerauksessa oli lehden mukaan 479 euroa, cuben hintaa ei tuossa artikkelissa vielä tiedetty mutta tämän ketjun perusteella se on ollut ilmeisesti 250 euron kieppeillä? Ps2:n hinta oli tuolloin noin 300 euroa. Teknisesti xboxin oli muita parempi ja sille oli kaksi kovaa julkaisupeliä eli halo ja doa3. Cubelle oli ilmeisesti ainakin mario, mutta muista en saanut selkoa. Ps2:lla oli jo reilu pelietumatka muihin nähden. Suurin innovaatio oli boxin live (joka valittiin myös parhaaksi innovaatioksi myöhemmin pelitin toimituksen äänestyksessä).

Nyt tilanne on PS:n ja boxin osalta käänteinen. Boxi on nyt halvempi, sille on enemmän pelejä mukaanlukien muutama hitti ja pari killeriappsia on tulossa. PS3:lle on pari killeriappsiksi povattua peliä, mutta vaikka julkaisu on jo ovella, kovin vähän tiedetään mitään peleistä. Wii:n ohjaus on selkeä innovaatio. Pelien osalta Wii näyttää täsmälleen yhtä houkuttelevalta kun Cube aikanaan - omasta mielestäni ei siis kovinkaan hyvältä, kun vertaa vuoteen 2001. Uusi ohjaus kiinnostaa kyllä, mutta samaa zeldaa, mariota ja metroidia siellä hehkutetaan taas.

Wii on myös grafiikkahuorien silmissä alkeellinen laite. Myönnän itse olevani osittain grafiikkahuora (etenkin kun on HD töllökin), ja jos ostan uuden laitteen kyllä sen pitää olla näyttävää menoa. Ne jotka sanovat perusteluksi että pelaaminen on tärkeintä, niin sekä PS:llä että boxilla varmasti on pelejä joka makuun joita on myös hauska pelata vaikka mitään ninja-ohjaimia ei niille olekaan. Tunnelma ja immersio osallistumisesta pelimaailmaan on itselleni tärkeämpää kun ohjaustapa - tärkeintä on että ohjaus toimii ja on sulavaa.

Vastaavasti boxi joka oli siis yli vuoden PS2:sta jäljessä oli graafisesti parempi kun PS2, mutta vain hieman. Nyt 360 vs PS3 tilanne näyttää samanlaiselta, mutta käänteisesti, eli PS3 on tehokkaampi mutta arkkitehtuuri on vaikeampi hallita ja pelit eivät ilmeisesti tule olemaan kovin paljon näyttävämpiä.

Sitten katselin eri vuosilta noita peliäänestyksiä (siis kansa päättää -äänestyksiä). Jos PC:tä ei lasketa, niin joka äänestyksessä tiukinta top 10:ssä pelien suhteen oli PS2:lla, sitten boxilla ja sitten vasta cubella, jolle näytti joka vuonna olevan n. 1 hittipeli ja sitten pelejä, jotka saivat hajaääniä. Lisäksi kun katsoo hittipelitarjontaa kaikilla koneilla (eli genre, grafiikat, innovaatio, pelimekaniikka jne), niin näissä top äänestyksissä, niin historia on toistanut aika lailla joka vuosi itseään. Tämän perusteella näyttäisikin siltä, että 360 on tulee tällä kertaa olemaan erittäin vahvoilla PS3:sta vastaan, ainakin alkuun jopa selvästi parempi (sama tilanne kun 2001 PS2 oli selkeästi monipuolisin pelivalikoiman ja etumatkan suhteen). Wii:n tilanne vaikuttaa taas vastaavasti ihan täsmälleen samalta kun Cubella.

Nyt Wii:lle on tulossa myös pelejä (olihan Cubellekin alussa näin) kuten Call of Duty 3 jotka pärjäävät perinteisesti hyvin muilla koneilla. Mutta jos kukaan ei tämänkaltaisia pelejä osta Wii:lle kuten ei oikein Cubellekaan, niin tehdäänkö näitä pelejä Wiille jatkossa? Esim tämän foorumin (ja pelit-lehden GC vuosiäänestysten) perusteella Nintendon kannattajia ei oikeasti kiinnosta tippaakaan tämän tyyppiset pelit, ja jos nämä pelit eivät myy jo julkaisussa on niiden tekemiselle jatkossa huomattavasti isompi kynnys -> pelivalikoima suppenee koko ajan julkaisusta eteenpäin.

Aiemmin lankesin Wii-hypeen, mutta nyt muutan mieltäni historian tilanteita pohdittuani ja veikkaan, että 360 ja PS3 kamppailevat voitosta, paremman hinta-laatusuhteen ja pelitarjonnan ansiosta 360 tulee voittamaan niukasti, PS3 on toinen ja Wii jää alkuinnostuksen jälkeen hännille, kun sille ei saa tarpeeksi killeripelejä jo nähtyjen zeldojen ja marioiden ja resident evileiden lisäksi.

Ja Blue-Ray vs. HD-DVD sota ei saa luultavasti yksiselitteistä ratkaisua vaan sille käy kuten DVD + - R:lle. VHS hävisi aikanaan selkeästi koska: A) aikuisviihdeteollisuus siirtyi tukemaan DVD:tä. B)kuvanlaadussa oli selkeä ero DVD:n hyväksi. C)niin yksinkertainen asia kun kelaaminen oli DVD:llä todella suuri etu. D)DVD:lle saatiin ekstrat mukaan niitä kaipaaville. E) DVD oli kestävämpi formaatti oikein käytettynä. F) DVD:t vie vähemmän tilaa hyllyssä. Uusilla formaateilla ei ole elokuvapuolelle tarjota mitään mikä oikeasti saisi käyttäjän haluamaan kallista formaattivaihdosta (ylläolevat seikat säilyvät/on jo nähty). Ja kun puhutaan lähdemateriaalin laadusta, tykkään käyttää analogiaa Mp3:iin, joita on povattu kuolevaksi formaatiksi kutakuinkin koko MP3 enkoodauksen alkuajoista lähtien.

Pelit ja tarjonta ratkaisevat.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

jatakanen sanoi:
Yksi mielenkiintoinen huomio:

Wii kaatuu siis historian perusteella siihen, ettei sille tule tarpeeksi 3rd party killer appeja. Tämä johtuu taas siitä, etteivät Wii-omistajat halua ostaa niitä.

Eikö tuo kuulosta hieman kehäpäätelmältä? Jos Wii-pelaajat eivät halua pelata "perinteisiä" pelejä, miten Wii voi kaatua perinteisten pelien puutteeseen?

Toki voidaan spekuloida, etteivät hc-pelaajat osta Wiitä sen takia, että he olettavat, ettei Wiille tule perinteisiä pelejä, tai koska he ovat grafiikkahuoria. Ja koska foorumeilla sanotaan, että Wii on Cube1.5. ;)

Wiin ongelmana on vakuuttaa pelaajat ja pelaamattomat siitä, että sillä on hauska pelata. Väitän kuitenkin tilanteen olevan parempi kuin Cuben alkuaikoina. 3rd party -tukea tuntuu olevan enemmän, ja ensimmäisen vuoden aikana saadaan niin Mario, Metroid ja Smash Bros kuin Zeldakin.

3rd partyjen pelituen puute on Nintendon konsoleilla perinteisesti johtunut siitä, että jos tekee pelejä Nintendon konsolille, kilpailee Nintendo pelien kanssa. Helpommin sanottu kuin tehty.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

jatakanen: unohdit kuitenkin laskea mukaan sen, että Wiin on tarkoitus nimenomaan haalia ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin olleet pelaajia. Tämä luo "puhtaaseen" historiavertailuun yhden asian lisää pohdittavaksi: mitkä muut ominaisuudet kiinnostavat muita kuin pelaajia? PS2:ssa ihmisiä kiinnostivat ainakin DVD-ominaisuudet. Wiille on näillä näkymin tulossa myös "pelejä", jotka kiinnostavat myös vanhempia aikuisia. Uutena nakkina on myös uutis- ja sääpalvelut... "kanavat".

XO:ta ja PS3:a on toki helpompi vertailla vanhaan, koska ne ovat selvempää jatkumoa "vanhalle": enemmän samaa vanhaa, parempana. Wiissä on paljon enemmän yllätyksellisyyttä.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Tautofonia sanoi:
Yksi mielenkiintoinen huomio:

Eikö tuo kuulosta hieman kehäpäätelmältä? Jos Wii-pelaajat eivät halua pelata "perinteisiä" pelejä, miten Wii voi kaatua perinteisten pelien puutteeseen?

Myönnän suoraan päätelmän aukkokohdat. Onhan Pelit-lehti jo itsessään käsittääkseni silti media, jonka lukijat ovat enimmäkseen PC pelaajia. Tämäkin voi vääristää noita vuosiäänestyksiä, mutta kun tilanne on joka vuosi ollut samankaltainen niin jotain siitä voi silti päätellä. Toisaalta Pelit edustaa vain Suomea, minulla ei ole mitään hajua miten tilanne on CG:n osalta ollut maailmalla.

Mutta kysymykseesi: ainakin minulle yksi kynnys ostaa Wii olisi se, että miten paljon sille saa muita kun perinteisiä Nintendon pelejä. Eli haluan pelata konsolilla pelejä kuten Half-Life 2, Flatout, jne. En pelkästään japsityylisiä tai Nintendo tyylisiä pelejä. Ja jos näitä ei Wiille saa/tule, ei kaltaiseni pelaajan ole järkeä laitetta ostaa. Mutta jos aikaiset omaksujat/Nintendo fanit, jotka ensimmäisten joukussa koneen ostavat ja sille pelejä hankkivat ostavat vain Nintendon pelejä, ei näitä muita pelejä välttämättä koneelle sitten tulekaan, jolloin kaltaiseni ostajan mielenkiinto laitetta kohtaan lopahtaa.


Merri sanoi:
jatakanen: unohdit kuitenkin laskea mukaan sen, että Wiin on tarkoitus nimenomaan haalia ihmisiä, jotka eivät ole aiemmin olleet pelaajia. Tämä luo "puhtaaseen" historiavertailuun yhden asian lisää pohdittavaksi: mitkä muut ominaisuudet kiinnostavat muita kuin pelaajia? PS2:ssa ihmisiä kiinnostivat ainakin DVD-ominaisuudet. Wiille on näillä näkymin tulossa myös "pelejä", jotka kiinnostavat myös vanhempia aikuisia. Uutena nakkina on myös uutis- ja sääpalvelut... "kanavat".

En kyllä tätäkään huomioinut. Mutta toisaalta minulla on sellainen mielikuva että Nintendo ei ainakaan Suomessa ole koskaan onnistunut markkinoinnissa ja laitteen imago on aina ollut jotenkin "lapsellinen" tai paremmin sanottuna lapsenmielisille suunnattu. En muista koskaan nähneeni yhtäkään CG mainosta, xboxiltakin muistan vain yhden mutta esim PS2:sta muista useita mainoksia nähneeni esim TV:ssä. Osaakohan Nintendo markkinoida näitä ominaisuuksia sitten tavalliselle kansalle? (en muuten edes tiennyt että tuommoisia sääkanava yms palveluita koneelle on tulossa :) ) Pelikone on pelikone, vaikea kuvitella että olisi varaa markkinoida kovinkaan aggressiivisesti tuon kaltaisilla lisäominaisuuksilla massoille. Mitä tarkoitat "peleillä" aikuisille, miksi siis hipsuissa?

Edit: itseäni kiinnostaa silti edelleen Wii, mutta nyt lähes ainoa syy on se, että se taitaa olla ainut pelikone jolle on riittävästi saatavilla/tulossa väkivallattomia pelejä joita voin antaa pienen alle kouluikäisen lapseni pelata seuraavat 5 vuotta.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Viestin lähetti alunperin Tautofonia
Toki voidaan spekuloida, etteivät hc-pelaajat osta Wiitä sen takia, että he olettavat, ettei Wiille tule perinteisiä pelejä, tai koska he ovat grafiikkahuoria. Ja koska foorumeilla sanotaan, että Wii on Cube1.5. ;)

Eipä taida hc-pelaajat tai boardilaiset (valitettavasti vai onneksi?) valita voittajaa tässä kisassa.
Tuttavapiiristäni aika monet ns. sunnuntaipelaajat, jotka aikasemmin ovat vain tuhahdellut lastenkonsoli cubelleni on nyt ollut tosi kiinnostuneitä wiistä ja moten mahdollisuuksista.
PS3 on myöskin moni pitänyt aivan liian kalliina vaikka ihan oikeissa töissä ovatkin ja periaattessa varaa olisi.
Käänne on ollut minusta aika yllättävä ja olenkin päässyt heittämään takaisin aika hyviä kuitteja :)
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

jatakanen sanoi:
Mitä tarkoitat "peleillä" aikuisille, miksi siis hipsuissa?
Tarkoittaa luultavasti pelejä, jotka eivät oikeastaan ole pelejä. Esim. DS:n puolelta vaikkapa Brain Training tai Nintendogs. Tällaisia "pelejä" tulee Wiille varmaan aika paljon, esim. juuri Wiisports.
En usko että näillä saadaan kuitenkan houkuteltua vanhempia ihmisiä pelaamaan, vaan nämä uppoavat enemmän juuri nuoriin pelaajiin. Enpä ole hirveästi kyllä tutkimuksia aiheesta tehnyt, joten voin olla hyvinkin väärässä.

Itseäni epäillyttää wiin kohdalla kaikkein eniten juuri se, että tuleeko sille oikeasti hyviä _pelejä_. Hömppäpelien suuri määrä ei tietenkän haittaa, jos joukkoon tulee iso määrä hyviä seikkailu-, räiskintä- ja roolipelejä.

Epäillyttää suuresti, mutta toivottavasti olen väärässä. Pelintekijät haluavat kuitenkin varmaan käyttää koneen ohjainta hyödyksi, koska se on se koneen juttu kuitenkin. Mario Galaxyn tyylistä ideointia saisi tulla ja paljon.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Pibe sanoi:
Itseäni epäillyttää wiin kohdalla kaikkein eniten juuri se, että tuleeko sille oikeasti hyviä _pelejä_. Hömppäpelien suuri määrä ei tietenkän haittaa, jos joukkoon tulee iso määrä hyviä seikkailu-, räiskintä- ja roolipelejä.
Samat epäilykset olivat monilla DS:n ilmestyessä. Pelivalikoima laajenee ilman muuta ajan myötä.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

jatakanen sanoi:
Mutta toisaalta minulla on sellainen mielikuva että Nintendo ei ainakaan Suomessa ole koskaan onnistunut markkinoinnissa ja laitteen imago on aina ollut jotenkin "lapsellinen" tai paremmin sanottuna lapsenmielisille suunnattu.

Oikeastaan mielikuvasi ei juuri poikkea yleisestä käsityksestä "nintendo on lasten konsoli". Vaikkakin tosimaailmassa lapset pelaa pleikkarilla.

Ei pidä antaa pastellivärien häiritä. Chibi-Robo! kätki sisälleen irstastakin huumoria :)
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

jatakanen sanoi:
Nintendo ei ainakaan Suomessa ole koskaan onnistunut markkinoinnissa ja laitteen imago on aina ollut jotenkin "lapsellinen" tai paremmin sanottuna lapsenmielisille suunnattu.

DSLiten ja Brain traningin markkinointi on kyllä pelannut vallan mainiosti. Olen minä kuullut monia täysin peleihin ennen perehtymättömiä puhuvan noista ja niiden hankinnasta, ellei ole jo hankkineet. :)

Ja Wiin markkinointiin luvattiin paaaaljon enemmän rahaa.
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Joonatin sanoi:
Äh, älä turhaan. Kun asennoidut vaan oikein jo nyt niin ei tartte edes kokeilla, tietääksesi että Wiin ohjain ei toimi ja pelit ovat huonoimmat ja rumimmat sitten 70-luvun :)
Ei ei. Kyllä meinaan ihan avoimin mielin mennä Wiitä hämmästelemään. En vain jaksa uskoa, että tekisi niin suuren vaikutuksen, että alkaisin sitä heti hommaamaan. :)
Enkä minä odota, että Wiin pelit olisivat jotenkin huonoja. Ehkä ne eivät tule olemaan aivan yhtä hyvän näköisiä, kuin kilpailijoidensa, mutta eiköhän niitäkin pelaile. ;)
Avoimin mielin pyrin tätä laitetta lähestymään. :)
GC:nkin ostossa minulla meni vissiin kolme vuotta. Sitten siinä hinta laski sopivalle tasolle ja oli jo tullut sen verran monta kiinnostavaa peliä, että laitteen kävin ostamassa. Omalla kohdallani arvotan vain Wiitä hieman erilailla, kuin kahta muuta. En minä sitä huonona silti pidä. :)
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

Lloyf sanoi:
DSLiten ja Brain traningin markkinointi on kyllä pelannut vallan mainiosti. Olen minä kuullut monia täysin peleihin ennen perehtymättömiä puhuvan noista ja niiden hankinnasta, ellei ole jo hankkineet. :)

Ja Wiin markkinointiin luvattiin paaaaljon enemmän rahaa.
Missä DS:ää on muuten markkinoitu? Telkkaria en katso, joten vältyn mainoksilta ja lehdistäkin lähinnä luen Taloussanomia. Onko mainoksia ollut muualla kuin kaupoissa?
 
Vastaus: PS3, Wii, X360 - kuka vetää pisimmän korren?

kodor sanoi:
Oikeastaan mielikuvasi ei juuri poikkea yleisestä käsityksestä "nintendo on lasten konsoli". Vaikkakin tosimaailmassa lapset pelaa pleikkarilla.

Ei pidä antaa pastellivärien häiritä. Chibi-Robo! kätki sisälleen irstastakin huumoria :)

no jos esim uudesta zeldasta puhutaan realistisena niin se antaa jo kuvan minkalaisiin peleihin suurin osa nintendo faneista on tottunu
 
Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Ylös Bottom