PS4 Pro

OMI3R

Well-Known Member
Vastaus: PS4 Pro

Kiitti vastauksista, nii oha se 1080p ja paremmat kuvasysteemit/kuvakaappaukset ym jo aika tärkeitä mullekin. Kyllähä konsoli on ahkerassa käytössä että ei siitä ole kyse etteikö sitä käyttäisi, kyse on vaan siitä että miten isosta erosta on kyse näin ei 4k telkkaria omistavalle juuri tällähetkellä. Kai sitä täytyy alkaa kattelee jotain vaihtotarjouksia ja tehdä sitten päätös.
 

asin

Active Member
Vastaus: PS4 Pro

Pätkiikö muisti vai sanoiko joku, että ps4 pro:lla kaikki tulevat pelit olisi vähintään 1080p/60fps ?
 

Piekana

Member
Vastaus: PS4 Pro

XCOM 2 pelin piti saada pro päivitys, mutta siihen latautui ainoastaan 1.01 patch. Tuo tuli ps4:lle jo pari kuukautta sitten, luulis tuohon tulevan uusi versionumero. Onko tästä mitään tietoa?
 

Miklu

Active Member
Vastaus: PS4 Pro

PS4 on konsoli joka suoriutuis 720p@60fp mutta silti yritetään tehdä fullhoodeena. Pro on nyt se konsoli, joka PS4:n olisi pitänyt olla: 1080p@60fps!

Ja konsolin speksien perusteella 4k nyt vaan tuntuu epärealistiselta. Itelleni kyllä riittää päivitysperusteeksi paremmin pyörivä FHD :D

Edit: paitsi tietty jos Skyrimkin yskii... ;)
 

Omenanraato

Well-Known Member
Vastaus: PS4 Pro

PS4 on konsoli joka suoriutuis 720p@60fp mutta silti yritetään tehdä fullhoodeena. Pro on nyt se konsoli, joka PS4:n olisi pitänyt olla: 1080p@60fps!

Ja konsolin speksien perusteella 4k nyt vaan tuntuu epärealistiselta. Itelleni kyllä riittää päivitysperusteeksi paremmin pyörivä FHD :D
Toi on just se ongelma..

Pystyis 720/60, mut yritetään 1080/30 ja ei onnistuta siinä.

Pro pystyis vihdoin 1080/60, mutta halutaan lähteä 4k villitykseen ja tehdään 4k/30fps, ja ei onnistuta siinä.

Oltais alunperin lähdetty parantamaan fullhd:ta merkittävästi ni ois hyvä konsoli tarjolla. Nyt pelintekijät tekee puolivillaisesti jotain 4k räpellyksiä jotka pyörii WD2:n tavoin surkeasti..
 

Beetzu

New Member
Vastaus: PS4 Pro

. Itelleni kyllä riittää päivitysperusteeksi paremmin pyörivä FHD :D
Sama juttu täällä. 4k ei voisi vähempää kiinnostaa, mutta tasainen 1080p/60fps sitäkin enemmän.

-----------

Onhan tuo Watch Dogs 2 Pro version ongelmat aivan pöyristyttäviä, varsinkin kun vielä itse PRO:n boxissa kyseistä peliä promotaan.

Perus PS4:lla paremmin pyörivät toistaiseksi:

  • Watch Dogs 2
  • Skyrim
  • Last Of Us
  • Mantis Burn Racing
Ja pelit joihin Pro "parannuksia" ei tule päivityksen muodossa ollenkaan:

  • Destiny
  • Witcher 3
Harmittaa heidän puolestaan kenellä ei ole mahdollisuutta swapata konsoleiden välillä. Tietysti jos vain BF1, TF2 ja Codia yms. pelailee niin sitten kaikki on hyvin Pro:llakin.
 

miika96

New Member
Vastaus: PS4 Pro

Olisi sellaista kysyttävää, että mitä tietoja Pelkkä psn tunnus sisältää, ite pelailen pääasiassa destinyy ja bf1, joten siirtyykö psn tunnuksella levelit yms ps4 prolle.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PS4 Pro

Olisi sellaista kysyttävää, että mitä tietoja Pelkkä psn tunnus sisältää, ite pelailen pääasiassa destinyy ja bf1, joten siirtyykö psn tunnuksella levelit yms ps4 prolle.
Trophyt, kaverit, Store-ostokset, ja ylipäätään kaikki serveripuolella oleva data kulkee ihan sellaisenaan laitteesta toiseen.
 

xJBEZx

Member
Vastaus: PS4 Pro

Kyllä nyt tekevät minulle hankalaksi pron ostopääröksen tekemisen. Pitäs ottaa Sonyn niskasta kiinni noita pelintekijöitä ja päivityksellä fullhd pyörimään kunnolla kaikkiin peleihin joissa tällä hetkellä suoritusongelmia.
Kova tahto olisi hommata, mutta periaate panee vastaan kun ei lupaukset pidä.
 

TUHOMURSU

KonsoliFIN Alumni
Vastaus: PS4 ProJärisyttävän pärisyttävän huikeata kamaa tulossa kun joskus saan aikaiseksi kasata varsinaisen avausvideon ja testauksen. Tuossa viskinhuuruinen tiiseri, jossa suoritetaan huikeasti paljon mielenkiintoisempi avaus ja testi kuin mikään uusi konsoli.

4K on ihan hyvä juttu, mutta jos ajatellaan konsolipelaamista ja sitä, että pelaaja yleensä istuu x metrin päässä telkkarista, omasta mielestä 4K on turhuutta. Joku koodisepi samaa virkoi pelimedioissa. Konsolit ovat ihan hädissään kun eivät pääse edes 1080p:hen. 4K:n ja nykyisen 1080p:n ero ei ole mikään uskomaton k*rvänräjäyttäjä sillä edes vuonna 2020 ei ole yhtäkään konsolia joka pystyisi realistisesti hyödyntämään 4K:n samalla tapaa kuin elokuvat. Se, että valikkojen tekstit ja laidat eivät ole pikselimössöä (jota ne ovat esim 1080p:nä) ei lämmitä, sillä kyllä fokus on pelatessa jossain ihan muualla kuin puhtaasti piirtyvissä kirjaimissa. Edes PC-puolella ei päästä täyteläisiin 4K-visuihin ilman näytönohjainta joka maksaa jo itsessään enemmän kuin vaikkapa PS4Pro, puhumattakaan muista koneen komponenteista.

Tässäkin jo esille tullut 1080p/60fps pitäisi olla minusta se ainoa asia mistä jengin pitäisi olla kiinnostunut. Mutta kun ei. Eihän 1080p ole enää niin mediaseksikästä ja myyvää kuin vuonna 2010, jolloin se oli jopa iso juttu. Ja vasta nyt pelikonsolit alkavat realistisesti saavuttamaan tämän. Jos saavuttavat. Mitäpä jos keskityttäisiin tekemään 1080p grafiikkaa, jossa ympäristöjä rikastettaisiin detaljeilla ja tehtäisiin modeleista monimutkaisempia. 4K on ihan turhaa hapatusta ja pelin presentaation raiskaamista turhan muotisanan ehdoilla, sillä se asettaa taas turhia paineita pelintekijöille saada pelit rullaamaan. Ollaan täysin samassa tilanteessa kuin hetki sitten: pelit eivät saavuta edes senhetkistä maksimiresoa ja silti jökkivät. ~4K/25fps jossain pomomatsissa lämmittää ihan yhtä paljon kuin eilähelläkään1080p/15fps.

Tästä räntistä huolimati PS4Pro:n osto oli ihan itsestäänselvyys meikäläiselle - koska sillä saa 1080p-pelivideota nauhoitettua. Ja siinä on isompi kovo. HDR on mukava lisä, mutta 4K:lla ei ole mulle mitään merkitystä koska sen taakse kätkeytyy sen verran paljon ikäviä asioita. Eikä mulla ole tapana istua yleisestikään metrin päässä telkkarista jolloin 4K alkaa kukoistamaan.

PS. Nyt kotiin juomaan kahvia!
 

OMI3R

Well-Known Member
Vastaus: PS4 Pro

Jaahas, nyt kun muutama viesti takaperin olin jo harkitsemassa on muutamat uudet viestit pistänyt taas vähän jarruja. En tiedä, yks puoli minusta sanoo et mene ja osta itelles lahja ja haistelee uutta elektroniikkaa kun taas toinen puoli sanoo et oota nyt ainakin tämä ensimmäinen aalto pois jos saatais tämä koko pro hommeli paremmin käyntiin ilman tökkimisiä.

Kieltämättä "4K" myy paremmin kun 1080p /60FPS joka olisi mun ja varmasti monien pelaajien mielestä tuhat kertaa parempi vaihtoehto. 60FPS/ 1080p raffat kelpais mulle enemmän kun mikään lässynlää "4K" joka on konsolilla niin väkisin väänettyä höpönlöpöä, kun ei edes huippu peeceet tommosiin kykene?

Jos saatais edes se sulava 1080p 30fps niin sitten ehkä, aika pieni muutos sekin. Tässä nyt on vähä sama homma kun PS4 alkujulkaisussa jossa vielä monia pelejä jarrutti vanha konsoli, nyt on taas näin että tämä normi PS4 jarruttaa todellista PS4 PRO kykyjä ei ehkä niin rajusti mut kuitenkin, koska ei voida tehdä mitää paremmin ja molempien konsolien pelin on toimittava, mitä nyt just jotain lässynlässyn parannuksia. Tietenkin yksinpeleihin ei varmasti ole esteenä se 60fps? Mutta tuskin tekevät, koska on pakko lykätä sitä feikki 4koota ulos.

Noh jos nyt vielä ihmettelis mitä tekee ennen kun rynnii ostelee.
 

ohjeah

Well-Known Member
Vastaus: PS4 Pro

Aika samat ajatukset kuin edellisellä kirjoittajalla. Pro on odotellut julkaisupäivästä asti postissa, mutta vieläkään en mitään järkevää syytä ole keksinyt, jolla itselleen tuon hankinnan perustelisi, muuta kuin uutuudenviehätys. Harmittaa myös tuo 4k-hypetys ja siihen panostaminen, kun 1080p/60fps olisi se järkevämpi suuntaus, johon tällä kertaa alkaisi tehot viimein riittää. Taitaa vaan valitettavasti olla niin, että hienot termit ja marginaalisesti nätimmät grafiikat myy ruudunpäivitystä paremmin.
 

Veeksi

Active Member
Vastaus: PS4 Pro

XCOM 2 pelin piti saada pro päivitys, mutta siihen latautui ainoastaan 1.01 patch. Tuo tuli ps4:lle jo pari kuukautta sitten, luulis tuohon tulevan uusi versionumero. Onko tästä mitään tietoa?
Itsekin mietin ihan samaa tänään ja googlailinkin asiaa nopeasti viisastumatta. Ei voi kyllä sanoa, että olis yhtään muuttunut mikään. Lataustauot kestää edelleen niin kauan, että ehtii instagramin kuvat katselemaan odotellessa pariin kertaan läpi. Kyllä. Kaikki kuvat mitä instagram pitää sisällään.

BF1 voep olla hienompi vaan voep olla olemattakin. Sulavasti pyöri yksinpeli ja siitä pointsit.

Mutta ei taivas. Mikä hemmetin järki on ollut yrittää rajata tällaisen uudemman ja tehokkaamman konsolin tehovarantoja. "Ei saa sitten nettipeli pyöriä." What!? Maksava asiakas ostaa ja myyjä rajoittaa resursseja. Tässä sinulle vähän lisää voimaa, mutta eipä saa käyttää niitä sit - soo soo. Monenlaista tyhmyyttä oon elektroniikka firmoilta kuullut, mutta tämä on ihan järkyttävän ylityperää. Sekö on netti-PC-pelaamisen tappanut, kun joillain pyörii pelit huonommin ja joillain paremmin? Not. Ja toisaalta, jos peleissä voi käyttää dualshockin sijaan ohjaimena hiirtä ja näppistä tai autopelissä rattia, niin sitä hardware etumatkaa tulee noilla valinnoilla potenssiin kymmenen verrattuna siihen toimiiko ruudunpäivitys vajaa 30fps vai vajaa 60fps.

Toi 4K homma on varmaan pitkälti markkinahöpinää. Mutta on siinä varmaan toisaalta se, että on luultavasti nykyvehkeillä ihan yhtä työläs/helppo tehdä graffat isommalla resolla kuin pienemmällä. Se on siis pelintekijöillekin helppoa kun pistetään vaan grafiikkaohjelmista lisää resoa ja se piirtää pienempiä pikseleitä. Kun ei niitä enää piirretä pikselipikseliltä. Kun oikeasti graafista immersiota parantaakseen pitäisi tehdä erilaisia dynaamisia valoja, varjoja, spritejä ym. ...työlästä ja sellaista mikä ei todellakaan tule pyörimään 4K:na vielä vuosikausiin. Mutta olis se nyt hyvä edes yrittää. Ei se paljoa Battlefieldissäkään lämmitä kun pistät munat turpeeseen ja se kankea paperista leikatun näköinen kasvi sisältää 4 kertaa enemmän pikseleitä, mutta näyttää silti ihan yhtä tönköltä.

Saa nähdä millainen on Microsoftin vastaus tähän. Pikkasen harmittaa, että Sony jätti nyt riman kohtuullisen matalalle. Selvähän se on, että kovempi tykki sieltä tulee, mutta taso on nyt sellainen, että ei kyllä hirveästi tarvii tsempata.
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Vastaus: PS4 Pro

Digital Foundry on nyt testannut Battlefield 1:tä PS4 Prolla myös moninpelin osalta. Ja hommahan menee juuri niin kuin sen loogisesti pitäisi mennäkin, eli niissä kohdissa joissa ruudunpäivitys kyykkää pahimmin perus-PS4:llä, Pro suoriutuu jopa 15 framea sekunnissa sutjakammin. Ja kaiken kaikkiaan Prolla BF1 rullaa tasaisemmin kuin tavallisella PS4:llä, ja kaiken kukkuraksi saa paremman resoluutionkin (tai reunanpehmennyksen, jos on 1080p-näytöllä).

https://youtu.be/QoJjOxhcLY0
 

Beetzu

New Member
Vastaus: PS4 Pro

Ei se paljoa Battlefieldissäkään lämmitä kun pistät munat turpeeseen ja se kankea paperista leikatun näköinen kasvi sisältää 4 kertaa enemmän pikseleitä, mutta näyttää silti ihan yhtä tönköltä.
Niin, olisivat nyt antaneet sen graffojen säätö sliderin / asetuksen ala PC Master Race kun kerran sitä halutaan leikkiä. Eipä taida kukaan tosissaan multiplayeriä PC:lläkään pelailla ultra asetuksilla fps:än kustannuksella, mutta mahdollisuus HD muniin, turpeesee ja kasveihin silti on.
 

Nisupulla

Jäsen / [FL]
Vastaus: PS4 Pro

Harmittaa myös tuo 4k-hypetys ja siihen panostaminen, kun 1080p/60fps olisi se järkevämpi suuntaus, johon tällä kertaa alkaisi tehot viimein riittää. Taitaa vaan valitettavasti olla niin, että hienot termit ja marginaalisesti nätimmät grafiikat myy ruudunpäivitystä paremmin.
Grafiikat myyvät, ovat aina sitä tehneet ja varmasti jokaisen konsolin ostanut tämä pääasiallisena syynä. Se ei kuitenkaan pois sulje parempaa ruudunpäivitystä, kun 1080p on se jolla lähdetään liikenteeseen. Pelintekijän käsissä minkälaiset optiot tarjoaa pelaajalle. Tomb Raider tästä hyvä esimerkki (4K/30 fps, 1080p/30 fps sekä 1080p/60 fps). Pelaaja valitsee mitä haluaa painottaa, näyttävämpää grafiikkaa vai sulavampaa ruudunpäivitystä.

Itselle tuo lupaus dynaamisesta 4K+HDR tarkoittaa käytännössä future proofia sinne seuraavalle televisiokierokselle vielä ennen PS5:sta.

Tuosta Digital Foundryn testivideosta Polygon napannut sitaatin:

"In the heat of the action, PS4 Pro offers more visual feedback and crisper response," said Digital Foundry. "While player skill is obviously the key factor in how well you’re going to perform in Battlefield 1, high-end players will get more out of the game running from Pro hardware — it’s simply smoother and more responsive as a result.".

Lähde: http://www.polygon.com/2016/11/15/13642038/battlefield-1-multiplayer-ps4-pro
 
Viimeksi muokannut moderaattori:

Jouni Rantanen

New Member
Vastaus: PS4 Pro

Tosta tomb raider:in PRO asetuksista pitäisi tulla standardi. Eli pelaaja saa itse valita mitä haluu. Haluutko 1080/60fps, vai 1080/30fps kaikilla herkuilla, vai 4k/30fps
 
Ylös Bottom