Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4, Xbox One, Wii U - 8. sukupolven konsolit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Paolo
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

En tosiaan mene täysin vannomaan, mutta muistaakseni MS ei patentoinut tuplaklikkiä, ja Nipa sitten patentoi sen jossain vaiheessa. Tämä siis useita vuosia sitten, en tiedä, miten asiat ovat nyt.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Itse toivon, että seuraavassa sukupolvessa on todellakin se vaihtoehto, että uudet pelit saisi ostaa ja ladata suoraan PSN:stä, Live:stä etc.

Eilen aloitin PC:n pelien osalta inventaarion ja tälläinen kasa pelilevyjä menossa roskiin. Näitä en siis pysty myymään, koska suurin osa on sidottu latauspalveluihin tai sitten pelilevyt ovat vioittuneet. Pelikotelotkin menivät kaverille kun se niitä keräilee, mutta se ei halunnut noita levyjä mukaan.

Mitä nyt itse odotan seuraavalta generaatiolta on nyt se, että jonkinlainen järki tulee tähän kilpailutilanteeseen ja se, että se pakottaisi valmistajat alkamaan oikeasti ottamaan huomioon kuluttajat ja heidän tarpeensa. Hintatasot laskettaisiin niin konsoleiden kuin pelien suhteen alemmaksi. Enemmän sisältöä peleihin ja järjellä lähdettäisiin tekemään pelejä eikä rahalla.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Hintatasot laskettaisiin niin konsoleiden kuin pelien suhteen alemmaksi. Enemmän sisältöä peleihin ja järjellä lähdettäisiin tekemään pelejä eikä rahalla.

Ensimmäiseen kohtaan on todettava, että konsolien hintojen alentaminen voi olla todella hankalaa, kun se uusi tekniikka tosiaan maksaa mansikoita ja esimerkiksi PS3:sta taitaa Sony ottaa rotsia edelleenkin tai on ainakin ottanut lähes koko sukupolven ajan. Se on toisaalta myös selvää, ettei millään 800 euron hintalapulla kannata jatkossa lähteä uuteen sukupolveen, vaan ihan järjen kanssa miettiä mitä tekniikkaa siihen konsoliin sitten kannattaa ympätä. Mutta kuitenkin, kuluttaja valitsee ja jos valinta on tulevassakin sukupolvessa se vähiten tehoja omaava konsoli (kuten tähän mennessä kaikissa sukupolvissa noin suunnilleen), niin hinnat tulee pysymään kurissa jo ihan pelkällä kilpailulla.

Peleistä taas ehdottomasti samaa mieltä, varsinkin internetjakelussa nämä Games on Demandit saisivat olla tuntuvasti edullisempia. 29,90€ pelistä minkä saa netistä noin 10 euron hintaan on liikaa. Toisaalta, itse pidän pelien hintaa kohtuullisena noin kolme tai neljä kuukautta julkaisun jälkeen. 60-70 euroa pelistä on järjetöntä, 30-35 euroa alkaa jo olemaan ihan järkevä hinta ja tällä hinnalla on usein ihan kehutut hittipelitkin irroneet melko nopeasti Briteistä. Ehkä Suomessa voisi tulevassa sukupolvessa toivoa pelien hinnan olevan 49,90€, niin tulisi tuettua suomalaisiakin liikkeitä enemmän.

Ja tosiaan, sydän mukaan siihen pelikehittelyyn. Ei mitää uutta CoDia ja MoHaa vaan uusia kokemuksia. Esimerkiksi allekirjoittanut odottaa pitkästä aikaa mitä Kojimalla on mielessä, kun sitä ihan uutta peliä on pukkaamaassa, eikä sitä ties kuinka monetta jatketta MGS-sarjalle. Mutta jälleen kerran, kuluttajat määräävät kehityksen suunnat ja niin kauan kun se yksi ja sama maistuu, niin sitä myös saadaan. Onneksi sentään edes jotkut kokeilut myyvät, ei ala ihan siis tuhoon tuomittu ole. Ja mitä suuremmaksi ala kasvaa, sitä enemmän menekkiä on myös valtavirrasta poikkeaville "UG-peleille".
 
Vastaus: Ps4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Oma kommenttini vuodelta 2008. Eipä ole tarvetta muuttaa toistaiseksi...

Hyvin teknologiapainotteista on ollut suurin osa ennustuksista tähän mennessä.

Kannattaisi poimia tiettyjä trendejä peliteollisuudesta ja miettiä tulevaisuutta niiden valossa:
1. Pelien myyminen verkon kautta
2. verkkopelaaminen
3. verkkoyhteisöt
4. sosiaalinen pelaaminen
5. kehitys käyttöliittymissä
6. Konsolien business-mallit

1. Tämän olettaisin olevan hyvä bisnesmalli. Jakelu- ja pakkauskustannuksilta vältytään, joten voittomarginaalit voivat olla jopa parempia kuin perinteisellä jakelumallilla, vaikka myyntihinta olisikin alhaisempi. On turvallista ennustaa, että tämä tulee olemaan mukana myös seuraavassa sukupolvessa. Saattaa olla, että rohkeimmat valmistajat käyttävät tätä ainoana tai pääasiallisena jakelumallina.

2. Verkkopelaaminen on nostanut suosiotaan massiivisissa roolipelimaailmoissa ja virtuaalielämissä. Trendi jatkunee niin uusien kuin vanhojen brandien voimalla. Voidaan siis olettaa, että uusissa konsoleissa on tätä tukevia teknisiä ratkaisuja.

3. Liittyy osittain edelliseen. Tämän ei kuitenkaan tarvitse olla varsinainen peli, vaan osa konsolin käyttöliittymää. Tuo bisnestä joko kuukausimaksuilla tai lisäominaisuuksien myynnillä.

4. Wii ja Buzz Quiz -tyyliset casual pelit, joita pelataan porukalla. Nämä mahdollistavat myös lisälaitteiden myynnin (Guitar Hero, Rock Band) eileivät markkinat kyllästy nurkissa lojuviin muovirojuihin.

5. Erilaiset ohjausmenetelmät kehittyvät myös kännykkäpuolella ja kuluttajat tottuvat käyttämään niitä. Wiimoten (tai Eyetoyn) ideaa jatkokehitetään. Näihin sisältyy myös mahdollisuus 3D näytöille, mikäli tekniikka lyö itsensä läpi myös elokuva- ja tietokonepuolella. Pelikonsolit tuskin yksin pystyvät luomaan kriittistä massaa, jotta 3D ei jäisi vain HC-pelaajien huviksi.

6. HD-konsolit vaativat suuret kehitysresurssit, mikä syö aikaa ja rahaa. Lisäksi konsoliraudan myyminen tappiolla voi olla liian riskialtista, mikäli nykyinen konsolisukupolvi ei pääse tuottamaan kunnon voittoja. Vähintäänkin pay-back/break even -aika on varmasti ollut Sonyn ja MS:n mielestä aivan liian pitkä tässä sukupolvessa. Olettaisin, että Nintendon tässä sukupolvessa käyttämää strategiaa harkitaan, mutta siihen pyritään tuomaan jotakin uutta. Tuskin odotettavissa on siis suoraan "PS3-rauta uudella käyttöliittymällä", mutta en kuitenkaan usko enää tulevan uber-tehokonsolisukupolvea.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Jos puhutaan täysin ladattavista peleistä, niin HYI SAATANA minun osaltani. Itse olen kyllä sen perään että saan levyn ja kotelon hyllyyn, kuulostaa erittäin mälsältä ja myös tietyllä tasolla epäluotettavalta että kaikki ladattaisiin palveluista. Esim steamista jo sen verran jos salasana unohtuu eikä sitä enää saa hankittua takaisin niin voivoi, siinä meni kaikki pelisi tuhkana tuuleen. Internet yhteyden tulee olla myös erittäin nopea, sekä myös ilive tyyliset palvelut joista peli lähetetään näytölle kuulostavat möhköiltä. Myöskin mieleen moljahtaa ajatus kuukausimaksuista, ja siitä kuinka microsoft ei anna sinun edes kaivaa takamustasi jos et maksa sitä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

IBM kertoo, ettei Cell-prosessoriperhettä ole suinkaan unohdettu, vaan sitä kehitetään edelleen. Yhteistyökumppaneina toimivat mm. Sony ja Nintendo, joiden konsoleissa IBM:n prosessoreita on tähänkin mennessä nähty. Ja perustuupa X360:n CPU osittain IBM:n toteutukseen, vaikkei ihan Cell-prossusta puhutakaan.

Development around the original Cell processor hasn't stalled and IBM will continue to develop chips and supply hardware for future gaming consoles, a company executive said.

IBM is working with gaming machine vendors including Nintendo and Sony, said Jai Menon, CTO of IBM's Systems and Technology Group, during an interview Thursday. "We want to stay in the business, we intend to stay in the business," he said.

Lähde: Yahoo
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Itse olen kyllä sen perään että saan levyn ja kotelon hyllyyn, kuulostaa erittäin mälsältä ja myös tietyllä tasolla epäluotettavalta että kaikki ladattaisiin palveluista.

PSN+ kuitenkin on menestynyt käsittääkseni ihan hyvin, joten Sony saattaa hyvinkin jatkaa kokeiluaan, vaikka täysin ladattavaan materiaaliin perustuva PSPgo on ollutkin melko vahva floppi.

PSN+ -palvelun maksullisuutta vastaan saat siis pelejä, pikkupelejä, betoja ja milloin mitäkin markkinointimateriaalia (themeja jne.), demot aikaisemmin ja niin edelleen. Nämä ovat kuitenkin vain lainassa (pl. PSN+ -alennuksella ladatut tuotteet) ja häviävät kun tilauksesi päättyy. Levyä ei hyllyyn jää, mutta toisaalta palvelu maksaa kyllä itsensä takaisin, jos pelit muuten olisivat olleet ostoslistalla.

Kyllä itsekin haluan saada kiinteenä materiaalina pelit, ainakin noin vaihtoehtona sen pitäisi olla mahdollista, mutta toisaalta taas myös ladattavat pelit voivat siinä sivussa olla mahdollisuutena. Siis että voi ladata pelin konsolille tai hankkia sen kivijalkakaupasta tai tilata netistä, jos molemmat ovat mahdollisia, kaikki hyötyvät.

Pelkästään netistä ladattavalle materiaalille on ongelma se, ettei kilpailua pääse syntymään, jos kaiken saa vain yhdestä paikasta, kuten käsittääkseni juuri PSPgolla toimitaan. Hinnat ovat sitä mitä ovat, kuluttuja ei niihin pääse vaikuttamaan ratkaisullaan ostaa sieltä mistä halvimmalla saa.

Myöskin mieleen moljahtaa ajatus kuukausimaksuista, ja siitä kuinka microsoft ei anna sinun edes kaivaa takamustasi jos et maksa sitä.

Mielenkiintoista, että nostit Microsoftin tässä esille, vaikka juuri Sonylla näitä kokeiluita on konsoleilla nähty.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Että kuukausimaksuista vai? Esimerkkiä kehiin!

No se jo esille nostamani PSN+-palvelu tulee heti mieleen, se on kuukausimaksullinen palvelu siinä missä Livekin. Jos taas tarkoitit maksullista verkkopelaamista, niin silloin toki ymmärrän yskän.

Tarkoitin kuitenkin lähinnä viestisi kohtaa:

Jos puhutaan täysin ladattavista peleistä, niin HYI SAATANA minun osaltani. Itse olen kyllä sen perään että saan levyn ja kotelon hyllyyn, kuulostaa erittäin mälsältä ja myös tietyllä tasolla epäluotettavalta että kaikki ladattaisiin palveluista.

Konsoleilta tästä olisi esimerkki juuri tuo Sonyn PSPgo, siksi ihmettelin miten onnistuit ainoastaan Microsoftin mainitsemaan tässä viestissäsi, mikä hyvin pitkälti koski juuri yo. asiaa.

Ei sillä, esimerkinomaisesti juuri PSPgo ainakin käsikonsoleiden osalta on osoittamassa, ettei fyysisen median poistaminen ole vielä ihan lähitulevaisuudessa odotettavissa. Kuluttajille ei maistu.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Lähinnä meinasin verkkopelaamista, sillä siinä ei ole pointtia ettei voi perus pelien multiplayeria pelata ilman maksua. SEkä eikös pspgossa kuitenkin verkkopelaaminen ole ilmaista, eikä ps plussassakaan tarvitse olla ellei halua etuja?
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Lähinnä meinasin verkkopelaamista, sillä siinä ei ole pointtia ettei voi perus pelien multiplayeria pelata ilman maksua.

Alkuperäisessä viestissäsi kritisoitiin läpi viestin ladattavia pelejä, ei verkkopelaamisen maksullisuutta. Vasta viimeinen lause kritisoi jotain kuukausimaksua, mitä ei tosiaan erikseen eritelty. Siksi ihmettelin sivulauseessa tuota miksi päädyit juuri Microsoftia kritisoimaan, vaikka juuri Sony PSPgon muodossa yritti tuoda markkinoille ainoastaan ladattavaan materiaalin perustuvan konsolin.

Väärinkäsitys, nyt ymmärrän mistä oli kyse.

eikä ps plussassakaan tarvitse olla ellei halua etuja?

Ei. Eikä Live Goldista tarvitse maksaa, jos ei verkkopelit kiinnosta.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Blitz Games Studion toimitusjohtaja (?) Philip Oliverin visiossa seuraavan sukupolven konsoleissa luovutaan fyysisestä mediasta kokonaan, ja pelijakelu tapahtuu täysin digitaalisesti. Perustelut ovat näitä perinteisiä: voidaan estää käytettyjen pelien kauppa, julkaisija voi täysin määrätä hinnat, jne. Eli siis peliharrastajan kannalta juuri niitä asioita, mitä todennäköisesti EI haluta tapahtuvan.

"If you've got it physically and you trade it, the hardware manufacturer just lost out, big time," he said.

"When they produce their next console - let's call it Sony Next, it could be any platform holder Next – if they make it only a digital store, they absolutely control everything. Pricing, their margins, you can't trade it second hand.

"Their logistics and overheads come down considerably. The cost of manufacture of the original console comes down considerably. The reliability goes through the roof because there are no moving parts. Why would they not?
Liikkuvien osien poistaminen konsolista on toki järkevä juttu, koska se parantaa luotettavuutta ja vähentää niin tuotanto- kuin takuukorjauskulujakin. Toisaalta se tappaisi taaksepäinyhteensopivuuden olemassaolevien pelikokoelmien osalta aika tehokkaasti. Vaikka toisaalta siihen ehkä pyritäänkin, että pelaaja joutuisi ostamaan jo omistamansa pelin uudestaan digijakelumuodossa.

Uh.

Lähde: Eurogamer
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Pelit tuskin kokonaan siirtyvän ladattaviksi ainakaan seuraavassa sukupolvessa, mutta voi olla, että jonkinlainen väliaste nähdään. Pelit tullaan jatkossa sitomaan entistä tiukemmin 1:lle käyttäjälle eli jälleenmyyntiä vähennetään asteittain.

Se mitä voisi kuvitella on, että kauppojen hyllyiltä löytyvien pelien hinnat nousevat ja sitten normihintaan saisi pelit ladattuna. Pelifirmasta riippuen se kaupasta ostettu sitten mahdollista myydä eteenpäin käytettynä tai sitten ei. Tästäkin se välimuoto eli pieni korvaus, että saa joitain ominaisuuksia kuten nettipelin toimimaan (tätä on jo olemassa joten luultavaa on, että tulee vain yleistymään), mutta tämäkin tappaa käytettyjen pelien myynnin kokonaan.

MS:n on huhuttu suunnittelevan jopa pelikonsolia pad:nä vähän estääkseen Applen rantautumista konsolipuolelle. Vähän ehkä viitteitä saatu Windows 7 puhelimista ja niiden käyttöliittymästä ja Live-sidonnaisuudesta. Sitten rinnalla myös normikonsoli ja liuta ylikalliita lisäosia ja tarvikkeita. SSD-kovot yleistyneet (hinnat alentuneet, nopeudet kasvaneet ja kapasiteetti kohonnut) ja ehkä jopa hybridi-kovo voisi olla mahdollinen. OS siis SSD osiolla ja normikovon puolella sitten pelit + muut.

Jotenkin tuntuu, että mitä tahansa voi odottaa seuraavalla konsolisukupolvella, mutta toisaalta ei kannata paljoa odottaa sillä nyt ainakin Sonyn pitää tehdä rahaa eli välimallia voidaan tuoda (IBM:n mukaan ehkä tulossa uusi Cell-pohjainen konsoli jos toinenkin). MS:llä taas varmasti yritetään panostaa kokonaisuuteen mitä heillä on (Seuraava Windows?, mahdollinen pad, mahdolliset puhelimet? PC-pelaamisen sitominen konsolipelaamiseen etc.). Nintendo voi tehdä mitä tahansa ja ehkä selkeästi ainut joka ehkä pelkää eniten Applen tulemista käsikonsolimarkkinoille.

Pelaajankin kannalta voi odottaa hyviä ja huonoja asioita. Piratismin kitkeminen varmaan aiheuttaa ongelmia monella tapaa ja kun kosiskellaan casuaaleja niin toivottavasti ei unohdeta meitä "todellisia" pelaajia. Luultavaa on kuitenkin, että kun PC-peliympäristönä tulee kehittymään eteenpäin graafisesti sitä vauhtia, että konsolit tippuvat lopullisesti kelkasta niin se tulee vaikuttamaan konsolien kehitykseen positiivisesti seuraavaa geneä ajatellen.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Eiköhän kuluttajat äänestä kukkarollaan. Hyvänä esimerkkinä nuo Games-On-Demandit. Ei tulisi mieleenkään maksaa 29€ vanhasta pelistä. Pelidivarista/tilaamalla verkkokaupasta samaa peliä saa kympin-viidentoista hintaan. Sitten on aika katsoa uusia harrastuksia tai retroilla, jos konsolivalmistajat lähtevät rahastukseen.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Jos myös "isot" pelit tulevat vain ladattavaan muotoon (=eli ei tule vaihtoehtoista levyversiota tms), niin itseltä loppui sitten niiden ostaminen.

Jos laitteet ja levyt vuosien päästä vielä toimivat, niin voit sentään vielä pelata peliä. Näistä digitaalisista alustoista, kauppapaikoista ja peleistä ei ole mitään takeita jos kovalevy hajoaa tai peli jotenkin muuten deletoituu kovalevyltä.

Pienemmät pelit ovat sitten asia erikseen.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Tässä pätee sama kuin siinä miksen osta MP3-soitinta... Tahdon jotakin konkreettista, levyn, kotelon ja läpyskän enkä mitään bittinippua. Pleikka voi tosiaankin heittää virtuaalilusikan nurkkaan ja sitämyöten sisällönkin.

Ja pitäisi olla järkyttävän nopea netti, nykyisellään menee tunti jonkun isomman pelin loudaamiseen. Ei kiitos.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Vähän OT, mutta testasin tuossa ihka ensimmäistä CD-levyä, jonka jo vuonna 1988 sain lahjaksi ("Tougher Than Leather" by Run–D.M.C ). Hyvin toimii jokaisella laitteella mikä CD-levyjä ylipäänsä pyöritti. CD:n hankkimisesta siis nyt 22 vuotta.

Mitenhän käy mun "vain digitaalisten" pelien kanssa vuonna 2032? Toivottavasti hyvin, mutta hieman se pistää miettimään.. Mulle pelit eivät ole pikaruokaa vaan osa keräilyviettiä. Vanhempia pelejä pelaan koko ajan.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Vähän OT, mutta testasin tuossa ihka ensimmäistä CD-levyä, jonka jo vuonna 1988 sain lahjaksi ("Tougher Than Leather" by Run–D.M.C ). Hyvin toimii jokaisella laitteella mikä CD-levyjä ylipäänsä pyöritti. CD:n hankkimisesta siis nyt 22 vuotta.

Vinyylistä puhumattakaan. Itselläni on hyllyssä muovia jostain 1950-luvulta lähtien, eli sellaista noin 60-vuotiasta musiikkia löytyy hyllystä ja kirjojakin löytyy 1900-luvun alusta. Näin ei varmasti olisi, jos oltaisiin oltu digitaalisessa jakelussa jo tuolloin, materiaalinen tuotos välittyy vuosikymmenestä toiseen varsin hyvin.

Toisaalta, ei digitaalinen sisältö ole siinä sivussa ongelma. MP3-soitin on elinehto itselleni ja varsinkin juuri isolla kovalevyllä varustettu sellainen. Oma 80 gigaa nielevä Ipod Classic on aina täynnä, joten enemmänkin tilaa voisi olla. Jos samaa määrää musiikkia haluaisi kantaa mukana, niin kyllähän siinä muutama kansiollinen cd-levyjä olisi mukana, vinyyleitä nyt tässä kohtaa ei tarvitse edes mainita. Samalla Serato ja Mac yhdistelmä on varmasti monen DJ:n hommia helpottanut mukavasti, ennen kymmeniä kiloja painaneet vinyylisalkut ovat muuttunut kätevästi pieneen tilaan mahtuvaan muotoon.

Silti, itsekin kannatan sitä, että pelit on jatkossakin saatava myös materiaalina. Vaihtaminen, lainaaminen, hypistely, muovien avaaminen, ohjeiden selaaminen - kaikki kuuluvat siihen kokemukseen, jonka pelin oleminen materiaalisena muotona mahdollistaa. Digitaalinen jakaminen on siinä sivussa ihan hyvä juttu, varsinkin pikkupeleille, mutta kuten musiikin kanssa, vaihtoehtoja on oltava. Pelkän digitaalisen jakelun puolesta en lähtisi liputtamaan ja tuskin tuo edes koskaan tapahtuu. Hyvin se vinyylikin vielä elää.
 
Ylös Bottom