Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4, Xbox One, Wii U - 8. sukupolven konsolit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Paolo
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Noiden tietojen mukaan uusi Xbox on kiinnostavampi kuin uusi pleikkari koska siinä on kerrankin riittävästi muistia. Muistin määrä on ollut suurin rajoittaja konsolipeleissä tähän asti. Parasta on, että molemmat konsolit näyttävät perustuvan samaan teknologiaan suurelta osin, jolloin pelien kääntäminen konsolilta toiselle ja PC:ltä konsoleille olisi helppoa.

Nykyinen konsolisukupolvi oli tehojen suhteen melkoinen pettymys, joten toivottavasti seuraava yllättää. Nykypeleissä näkyy piinallisen selvästi muistin vähyyden aiheuttamat ongelmat. Siksi varmaan kevyemmät pelit, esimerkiksi latauspelit ovat olleet hauskempia pelattavia kuin varsinaiset AAA-pelit. Wiin käsittämätön menestyskin kertoo siitä, että tehojen sijaan monet kaipaavat muita ominaisuuksia konsoleilta. Toivoisinkin, että tulevassa sukupolvessa tehoja käytettäisiin järkevämmin sujuvamman ja vaivattomamman kokemuksen tuottamiseen sen sijaan, että pyritään maksimoimaan näyttävyys.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Tämän päivän peli PC:lle 4Gb muistia on ihan riittävästi ja siinä taustalla pyörii vielä Windowsit, virustorujunnat + muu sälä, joten en näkisi 4 Gb:n muistin määrää ihan mitättömänä määränä. Kait optimointia pitäisi siltikin harrastaa vaikka muistia olisi riittämiin? Taitaa tuo kuitenkin WiiU:lla pyyhkiä lattiaa.

XBoxin 8Gb on kyllä älytön määrä, mutta sen näkee sitten mikä siitä on varattu Kintecin käyttöön ja illumination roomin (vaimikäseoli) -käyttöön, mutta yhä edelleen edeltävään viitaten: multiplattarit eivät taida tulla WiiU:lle.

Toisaalta miksi tulisivatkaan: TOP10 WiiU nimikettä ja Nintendon pelit 85% myynneistä. Ja kone menee kaupauksi Vitaa hikisemmin. Tuskin 3rd partyt tuovat mitään tälle alustalle alkuinnostuksesta toivuttuaan.

Nyt päästään sotimaan. Tuleekohan 20k viestiä täyteen?
 
PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Tässä unohdetaan nyt se, että dedikoituina pelikoneina 8 gigaa muistia on aivan helvetisti liikaa nykymitoilla ajteltuna. Isoilla muistimäärillä konsolit valmistautuvat 4k-aikaan - etteköhän konsolistit saa sen sub30 framea taatusti, ettei vaan tule ikävä ;)
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Microsoftin konsolin tekniset valinnat vihjaavat, että yritys ottaa mallia Nintendolta ja yrittää voittaa alaa muullakin kuin pelkällä raa-alla laskentakapasiteetilla. Seuraavan sukupolven versio Kinectistä nousee mieleen esimerkkinä laitteesta, joka hyötyy jo itse konsolin arkkitehtuurissa tehdyistä ratkaisuista.

Tämä kuulostaa kyllä fiksulta vedolta. Grafiikat ovat kyllä nykyään jo sen verran hyvällä tasolla, että jotain muutakin tuohon tarvitaan. Jos Sonyllä ei ole mitään muuta tarjottavaa, kuin tuo huhuttu teholisäys (ja joku 4k-tuki joka ei kiinnosta niin k*llin luikauksen vertaa), niin aika hiton heikoilla ollaan.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Tässä unohdetaan nyt se, että dedikoituina pelikoneina 8 gigaa muistia on aivan helvetisti liikaa nykymitoilla ajteltuna.

Ongelmahan onkin juuri se, ettei konsolia saisi ajatella nykymitoilla vaan mieluiten paljon niiden yli. Nykyisen sukupolven koneet olivat aikoinaan silloisilla "nykymitoilla" nopean pelikoneen tasolla ja osittain sen yli mutta kovin moni ei enää varmaan pelaa vuoden 2004 PC:llä nykypelejä. Tokihan 4 gigaa on valtava muutos nykyiseen ja nopeammalla muistilla voi saada näyttävämpää jälkeä mutta muistin rajat tulevat vastaan jossain vaiheessa. Pelintekijöitä ajatellen olisi mukavaa, jos energiasta ei kuluisi liian suuri osuus optimointiin.
 
PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Kuten sanoin, tulevaisuutta tämmöisillä muistimäärillä ajatellaan.

Tässä on kuitenkin sellainen miellyttävä välivaihe konsolisteille, että menee hyvä tovi että 4k-päätelaitteet yleistyvät edes millään tasolla. Tämän aikaa kehittäjillä on aikaa maksimoida niitä tekstuureja sun muita taustaprosesseja oikein olan takaa - hieman negatiivisempi ihminen kuitenkin sanoisi, että alkaa kehittäjien kissanpäivät, koska matskua ei tarvitse optimoida koska kapasiteettia on.

Omakohtaisesti resoluutiot ovat tekstuuritiheyksien puolesta jo sillä tasolla, että suurempi konsolipelaajan harmitus on satavarmasti sahalaidat ja puhtaasti yleisväännön uupuminen.

Vaikka mennäänkin eteenpäin, edetään tietyssä mielessä vauvanaskelia. On jo korkea aika, että konsolistibäfääjät saavat 64n pelaajan mäpit jne. Ei 680-näyttikset tai i7-suorittimet tee paskasta pelistä hyvää - näin PC-pelaajana.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Toivoisinkin, että tulevassa sukupolvessa tehoja käytettäisiin järkevämmin sujuvamman ja vaivattomamman kokemuksen tuottamiseen sen sijaan, että pyritään maksimoimaan näyttävyys.

Kyllä se grafiikka vaan on ensimmäinen seikka, johon katsojan silmä tarttuu uutukaisen kohdalla. Sen pitää olla näyttävää, parempaa kuin mihin aiemmin on päästy. Sillä se kone myydään. Toki onnistuneet ja helposti lähestyttävät innovaatiot voivat tehdä sen myös, mutta tällöin kyseessä täytyy olla todellinen täysosuma, eikä vain muovistapuristajien kikkakolmonen. Tämän jälkeen alkaa vasta huomio kiinnittymään muuhun potenttiaaliin. Kuten luvassa oleva pelivalikoima ja tekniset yksityiskohdat.

Aikanaan Tekken oli tälläinen loksauttelija ja valinta oli selvä. Toivottavasti tämä uusi polvi pystyy tarjoamaan jotain samaa jo ensisilmäyksellä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Joillain ihmisillä on myös ihmeellinen käsitys pelien grafiikasta. Pelailtiin pari viikkoa sitten NHL:ää Xbox 360:llä kaveriporukalla, ja kuuntelin kuinka pari kaveria kommentoi pelaajien naamoja. Olivat sitä mieltä, että kovin realistisen näköisiä kasvoja. :rolleyes: Tuli puhetta myös uusista konsoleista. Joku ihmetteli, että voivatko grafiikat tästä enää kehittyä? Olen huomannut, että tämä on aika yleistä sellaisten parissa, jotka eivät oikeastaan pelaa mitään. Kaverit olivat ihan pihalla, kun kerroin heille, mitä kaikkea voisi vielä kehittää. Näytin heille pari videota jostain PC:n grafiikkahirmuista. Kyllä he grafiikkaa paremmaksi kehuivat, mutta eivät osanneet sanoa, mikä siitä teki parempaa. Tämä siis sellaisten suusta, jotka pelaavat lähinnä NHL:ää.

Ovatko muut kuulleet samansuuntaisia kommentteja ns. "kasuaalien" suusta?
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Ovatko muut kuulleet samansuuntaisia kommentteja ns. "kasuaalien" suusta?
Omasta suustani tuli kuultua tuota muutamankin kerran joskus 90-luvulla. :P Välillä tuli sellainen megajeesuspeli, joka tuntui olevan täysin ylittämätön. Järki tietysti sanoi, että vasta täydellinen fotorealismi lienee se ylittämätön raja, mutta siitä huolimatta oli välillä sellainen olo, ettei tästä enää paremmaksi pistetä.

8 gigaa vähän hitaampaa muistia tuntuu minusta paremmalta ratkaisulta, jos seuraavasta sukupolvesta tulee yhtä pitkä kuin nykyisestä. Kyllähän PS3:ssakin on käytetty nopeaa, eksoottista (ja aikanaan kallista) Rambus XDR -muistia, mutta käytännön ero boksiin (GDDR3 800 MHz) ei ole silti ollut mitenkään merkittävä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Grafiikka, muisti, äänet... Nämä ovat pelien kannalta tärkeitä asioita, mutta itseä on nyt viime aikoina alkanut suunnattomasti ärsyttämään ps3:n pelien ulkopuoliset viat. Eli pelien päivitysrumba, levypelien "turha" kovalevytilansyönti (MIKSI JOKAINEN BLU-RAY -LEVYLLÄ TULEVA PELI VIE 1-10 GIGAA KOVALEVYTILAA?!?), kauppasovelluksen aivopierut (voi ladata saman pelin useamman kerran... samalla kertaa) ja käsittämätön bugaaminen.

Toivon, että pleikkapuolella päivitykset saadaan yhtä kivuttomiksi kuin länsimaisella kilpaveljellään. Viimeksi eilen piti taas kerran digiversiota Little Big Planet 2:a pelata, mutta pelihän ei tietenkään ollut latautunut FarCry 3:n yksinpelin aikana (MIKSEI SONY, MIKSEI!?!?), joten yöllinen automaattipäivitys kerkisi menemään ohitse. Noh.... hommahan olisi tietenkin korjaantunut, jos digipelit olisi automaattisesti päivitettyinä, silloin kun ne kaupasta ladataan (MIKSEI NE OLE SONY, MIKSEI!?!?), tai jos päivitys tulisi edes yhdessä paketissa (MIKSEI NE OLE SONY, MIKSEI!?!?). Mutta nyt sitten 40 megasella letkulla latailin n.12 kappaletta päivitystä, mutta koska nämä eivät kerinneet reilussa tunnissa valua, jouduin tarjoilemaan kummitytölle LBP 1 sen sijaan, joka onneksi oli päivitettynä.

En myöskään älyä, miksi pleikkarin digipelit pitää erikseen asentaa, miksei ne voi asentua automaattisesti, josta seuraa vielä yksi ongelma. Voin epähuomiossa ladata kaupasta pelin kovalevylleni, joka ei mahdukaan asentumaan, koska kaupasta ladattaessa järjestelmä ei osaa laskea koko pelin viemää tilaa, vaan pelkästään asennuskuplan viemän kovalevytilan, josta seuraa lisäksi se, että digipeli vie hetkellisesti melkeinpä kaksinkertaisen kovalevytilan määrän.

Ja mikään näistä ei olisi niin iso asia, jos pelitietojen poistaminen olisi helpompaa (Xboxissa yhden toiminnon takaa voi poistaa kerralla kaikki päivitykset kovalevyltä).
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Ovatko muut kuulleet samansuuntaisia kommentteja ns. "kasuaalien" suusta?
Omasta suusta täälläkin. Ei tarvitse pakittaa kuin edelliseen sukupolveen, kun viimeksi muistelisin olleeni sitä mieltä, että pelit ovat niin graafisesti kuin teknisestikin ihan riittävällä tasolla ja ettei seuraava (nykyinen) sukupolvi pystyisi tuomaan mukanaan mitään kovinkaan mullistavaa :D Tietenkin moni silloin niin huikea peli näyttää nyt varsin karulta mutta ihan sama olo on nykyisinkin - kaikki tuntuu olevan ns. riittävällä tasolla.

Nyt kun konepäivityksen jälkeen pääsi taas hetkeksi nauttimaan niistä PC:n hirmugrafiikoista niin olo oli juurikin tuo kuin kavereillasikin: ovathan ne tavallaan "paremman" näköisiä mutta paha sanoa millä tavon. Parempi resoluution tietenkin ja FPS:t kaiketi jossain siellä kuudenkympin kieppeillä mutta sittenkin jää vähän sellainen "so, tässäkö tää nyt on?" -olo.

Sinänsä vähän outo yhdistelmä mutta toisaalta edellinen sukupolvi meni vielä pienellä TV:llä ja suttuisilla SD-graffoilla, jotka antoivat paljon anteeksi ja loivat omanlaistaan tunnelmaa kun taas näin HD-aikakaudella kaikki on helposti veitsenterävän tarkkaa ja ajoittain liiankin kliinistä.

Kaipa se on vain siitä kiinni, mihin tottuu. Uusi ei ehkä koskaan räjäytä tajuntaa mutta kun siihen riittävän pitkässä juoksussa tottuu, vanha ei näytä enää miltään.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

8 gigaa vähän hitaampaa muistia tuntuu minusta paremmalta ratkaisulta, jos seuraavasta sukupolvesta tulee yhtä pitkä kuin nykyisestä. Kyllähän PS3:ssakin on käytetty nopeaa, eksoottista (ja aikanaan kallista) Rambus XDR -muistia, mutta käytännön ero boksiin (GDDR3 800 MHz) ei ole silti ollut mitenkään merkittävä.

Yllä olevaa ja muuhunkin keskusmuisti-keskusteluun on hyvä tarkentaa muutama asia. 8 gigaa keskusmuistia ei tarkoita, että sitä on puolet enemmän käytössä, niin kauan kun pelit ovat 32-bittisinä. Sitä on edelleen maksimissaan se ~4gigaa käytössä.
Sitä, milloin pelit ovat 64-bittisinä konsoleilla, voidaan toki sitten rueta ihmettelemään.

Toinen asia on (nyt siis edelleen samaisista huhu-lähteistä puhutaan - eurogamer), että Xbox 720 on käytössä 3 gigaa pelkästään käyttöjärjestelmälle + muulle härpäkkeelle -> Sonylla 512mb.
Eli todellinen ero peleissä on
Xbox 720 5gigaa DDR3
PS4 3,5giaa DDR5

Jos ja kun pelit siis menevät 64-bittisiksi, Xboxilla on käytössä 1,5 gigaa enemmän hitaampaa DDR3 muistia verrattuna sonyn DDR5:n. Niin kauan kun pelit ovat 32-bittisinä ero on 512mb xboxin eduksi.

Mutta paino on edelleen sanoilla huhut, mutta siis tämä nyt näillä tiedoilla, mitä meillä nyt on.

--------------------------------------------------------------------------------------------
Tuossa on muuten videota, mihin huhuissa olevien specsien tietokoneet pystyvät. Nyt siis pitää muistaa, että konsoleilla tullaan pääsemään huomattavasti parempaan
lopputulokseen, koska pelit tullaan optimoimaan täysin näille laitteille.

Eli Battlefield 3 pelaillaan 1080p resoluutiolla (huom itse video on 720p laadulla)
[video=youtube;4dw9jZ8CuE8]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=4dw9jZ8CuE8[/video]

Eli uuden konsolisukupolven (xbox720/ps4) voisi melkeinpä väittää pystyvän 1080p resoon 60fps:llä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

8 gigaa vähän hitaampaa muistia tuntuu minusta paremmalta ratkaisulta, jos seuraavasta sukupolvesta tulee yhtä pitkä kuin nykyisestä. Kyllähän PS3:ssakin on käytetty nopeaa, eksoottista (ja aikanaan kallista) Rambus XDR -muistia, mutta käytännön ero boksiin (GDDR3 800 MHz) ei ole silti ollut mitenkään merkittävä.

Jos PS3:n muisti olisi ollut yhden esim. ~50GB/s väylän takana niin se olisi ollut huomattavasti helpompi optimoida. PS4:ssa koko muisti on yhden väylän takana joka on yhtä nopea kuin PC-näytönohjaimissa.. Nyt MS säilyttää vanhan arkkitehtuurinsa parannuksin mutta IMO se on tällä kertaa se monimutkaisempi.

Toisekseen näiden laitteiden GPU:t ovat julkaisussa huomattavasti heikompia PC-laitteisiin nähden kuin Xbox 360:n julkaisun aikoihin. "Oikea" määrä X360:lle olisi ollut Wii U:n 1GB peleihin mutta jo 512MB maksoi paljon. MS käyttää nyt ison osan muistista muuhin kuin peleihin koska siihen on varaa
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Eli jos Micrsoft säilyttää vanhan arkkitehtuurinsa parannuksin, niin tällöin voidaan olettaa, että yhteensopivuus XO:n kanssa on turvattua? Mutta jos Sony räjäyttää vanhan PS3 arkkitehtuurinsa ilmaan, niin mikä rooli tällöin on varattu yhteensopivuudelle?

Sinäänsä hyvinkin pitkälle se ja sama näin henkilökohtaisesti ajateltuna, mutta siitä haikeudesta päätellen millä PS3:een vieläkin toivotaan PS2 yhteensopivuutta, kyseessä monelle on hyvinkin tärkeä aspekti konsoleissa.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Yllä olevaa ja muuhunkin keskusmuisti-keskusteluun on hyvä tarkentaa muutama asia. 8 gigaa keskusmuistia ei tarkoita, että sitä on puolet enemmän käytössä, niin kauan kun pelit ovat 32-bittisinä. Sitä on edelleen maksimissaan se ~4gigaa käytössä.
Sitä, milloin pelit ovat 64-bittisinä konsoleilla, voidaan toki sitten rueta ihmettelemään.
Sekä Sonyn että Microsoftin seuraavien konsolien huhutaan perustuvan AMD:n 64-bittiselle, 8-ytimiselle Jaguar-suorittimelle. Ja todennäköisesti seuraava boksi käyttää jonkinlaista versiota Windows 8:sta, joten on vaikea uskoa, että kummassakaan konsolissa itse käyttöjärjestelmä olisi enää 32-bittinen.

Durango features an eight-core CPU from AMD running at 1.6GHz, just like its upcoming next-gen PlayStation competitor - Orbis. As we explained last week, these are based on AMD's new PC technology, Jaguar - built for the entry-level laptop and tablet market.

Siinä olet kuitenkin erittäin oikeassa, että vaikka tässä jotkin tahot julistavat asioita jo faktoina, on kyseessä silti vain vain vahvat huhut, ja viime hetken muutoksia konsolien sisuskaluihin saattaa tulla.

Eli jos Micrsoft säilyttää vanhan arkkitehtuurinsa parannuksin, niin tällöin voidaan olettaa, että yhteensopivuus XO:n kanssa on turvattua? Mutta jos Sony räjäyttää vanhan PS3 arkkitehtuurinsa ilmaan, niin mikä rooli tällöin on varattu yhteensopivuudelle?
Sonyn ratkaisu saattaisi hyvinkin olla käyttää ostamaansa Gaikai-pelistriimauspalvelua hoitamaan kaikenlainen taaksepäinyhteensopivuus aina PS1:stä lähtien. Tuolloin uusi konsoli saisi olla arkkitehtuuriltaan mitä vain, koska se todellinen ajoalusta on siellä jossain Gaikain konehuoneessa.

Microsoftin kohdalla tilanne onkin kinkkisempi, koska heillä ei vastaavaa valttikorttia vaikuttaisi olevan hihassaan. Vaan eiköhän sielläkin ole keinot keksitty.

Voin epähuomiossa ladata kaupasta pelin kovalevylleni, joka ei mahdukaan asentumaan, koska kaupasta ladattaessa järjestelmä ei osaa laskea koko pelin viemää tilaa, vaan pelkästään asennuskuplan viemän kovalevytilan, josta seuraa lisäksi se, että digipeli vie hetkellisesti melkeinpä kaksinkertaisen kovalevytilan määrän.
Outoa. Useammankin kerran olen törmännyt tilanteeseen, jossa Store ei suostu edes aloittamaan latausta, ellei kiintolevyllä ole vapaata tilaa vähintään kaksi kertaa asennuspaketin koko.

Tietysti on mahdollista, että on itse pelin lataamisen aloittamisen jälkeen latonut latauslistalle jotain muutakin, jolloin vapaata tilaa ei kaikkien latauksien valmistuttua olekaan tarpeeksi.

Siitä olen yhtä mieltä, että Sonyn täytyy petrata seuraavassa sukupolvessa niin (pakko)asennuksien kuin myös valtavien pelipäivityksien kanssa.

Ja mikään näistä ei olisi niin iso asia, jos pelitietojen poistaminen olisi helpompaa (Xboxissa yhden toiminnon takaa voi poistaa kerralla kaikki päivitykset kovalevyltä).
PS3-pelien päivitykset jakaantuvat oikeastaan kolmeen leiriin:

1) Päivitykset ovat erillisenä datanaan Pelitiedon työkalussa.
2) Päivitys asentuu pelin yleiseen asennus/datatiedostoon.
3) Päivitys asentuu itse peliin (lähinnä digilatauspelit).

Ensin mainitussa tapauksessa pelkät päivitykset on helppoa poistaa, muissa pitää asentaa peli uudestaan.

Lähde: Eurogamer
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Sekä Sonyn että Microsoftin seuraavien konsolien huhutaan perustuvan AMD:n 64-bittiselle, 8-ytimiselle Jaguar-suorittimelle. Ja todennäköisesti seuraava boksi käyttää jonkinlaista versiota Windows 8:sta, joten on vaikea uskoa, että kummassakaan konsolissa itse käyttöjärjestelmä olisi enää 32-bittinen.

Itsehän en juurikaan pc-pelaamisesta mitään tiedä, mutta jos olen ymmärtänyt oikein, niin 64-bittisellä käyttöjärjestelmällä voi edelleen pelailla 32-bittisiä pelejä ? Yritinkin kyseenalaistaa sitä, milloin pelistudiot tekevät pelkästään 64-bittisiä pelejä. Eikai sillä ole väliä, mikä PS4 tai xbox 720 käyttöjärjestelmä on, jos itse pelit tehdään edelleen 32-bittisinä ? ( Ja siis onko pelejä konsoleilla mitään muuta syytä tehdä 64-bittisinä, kuin se, että saadaan keskusmuistia lisää käyttöön ?)

Ja jos Sony päätyy 4 gigaan keskusmuistia, mikä on tämä pakottava tarve tehdä 64-bittinen käyttöjärjestelmä ? Ymmärtääkseni 32-bittisessä käyttöjärjestelmässä ei pelien suhteen mitään muita elintärkeitä rajoituksia ole kuin tuo muistin rajoitus 4 gigaan. Jos päädyttäisiinkin tilanteeseen, jossa xboxilla olisi 64-bittinen käyttöjärjestelmä sekä pelit ja sonylla 32-bittiset, niin kumpihan tästä loppujen lopuksi hyötyisi ? Kuluttaja ei varmaankaan, koska multiplattarit olisi edelleen tehtävä hyvin erilailla.

Ja vaikka prosessorin arkkitehtuuri on 64-bittinen, eikai se estä 32-bittisen käyttöjärjestelmän suunnittelua, vai ?

Tietokone puolella ymmärrän siirtymisvaiheen 64-bittisyyteen jo juurikin sillä, että 4gigaa keskusmuistia tietokoneissa alkaa olla siinä ja siinä, mutta konsoleissahan tuo on hirmuisesti.

Mutta minun tietoni tästä asiasta on hyvin puutteellista, valaiseppas meitä, jos ymmärrät arkkitehtuuri eroja paremmin.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Eipä huhujen mukaan ole tulossa kovin tykkejä konsoleita. Tämän päivän peli PC on kovaa valuuttaa näköjään n. 10 vuoden päästä. Mikäli seuraava sukupolvi 10 v. elää. Kyllä noi XO ja PS3 sentään v. 2006 sai housut kostumaan ihan kunnolla. No ootellaan nyt rauhassa, huhuja noi vaan on ja lopulta pelit, kaverit ja toimivuus ratkaisee.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Ja lisää huhuja tippuu, tällä kertaa VGLeaksiltä:

Xbox 720 / Durango

CPU:
- x64 Architecture
- 8 CPU cores running at 1.6 gigahertz (GHz)
- each CPU thread has its own 32 KB L1 instruction cache and 32 KB L1 data cache
- each module of four CPU cores has a 2 MB L2 cache resulting in a total of 4 MB of L2 cache
- each core has one fully independent hardware thread with no shared execution resources
- each hardware thread can issue two instructions per clock


GPU:
- custom D3D11.1 class 800-MHz graphics processor
- 12 shader cores providing a total of 768 threads
- each thread can perform one scalar multiplication and addition operation (MADD) per clock cycle
- at peak performance, the GPU can effectively issue 1.2 trillion floating-point operations per second


Storage and Memory:
- 8 gigabyte (GB) of RAM DDR3 (68 GB/s)
- 32 MB of fast embedded SRAM (ESRAM) (102 GB/s)
- from the GPU’s perspective the bandwidths of system memory and ESRAM are parallel providing combined peak bandwidth of 170 GB/sec.
- Hard drive is always present
- 50 GB 6x Blu-ray Disc drive
Networking:
- Gigabit Ethernet
- Wi-Fi and Wi-Fi Direct

Hardware Accelerators:
- Move engines
- Image, video, and audio codecs
- Kinect multichannel echo cancellation (MEC) hardware
- Cryptography engines for encryption and decryption, and hashing

Eli toiset huhut tukevat toisiaan. Huhuissa alkaa joko olemaan jotain totuusperää tai tältä ne ovat joskus kehitysvaiheessa olleet tai Microsoft ja Sony ovat saaneet pörryytettyjä "vuotosivustoja" olan takaa.

Lähde: World Exclusive: Durango unveiled - VG Leaks

--------------------------------------------------------------------------------------------
Edit:

Gooletinpa huvikseen vielä specsejä ps3 / xbox360 ja näissä vekottimissahan keskusmuistia on tosiaan 512mb. Eli keskusmuistia on tulossa nyt 8-16 kertainen määrä. Jotenkin en jaksa uskoa, että olipa se nyt sitten 4 tai 8gigaa tai jotain tuolta väliltä, niin tuosta se pullonkaula tulee, kun katsoo uusien konsolien muuta rautaa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Omat toiveet next gen xboxiin:

- äänetön
- kun starttia painaa niin pari sekuntia ja aloitusruutu ladattu

Jos oikein toivoo (vaikkei tämä konsoliin niin liitykään) niin olisko lagiton verkkopeli mahdottomuus jos oikein yrittäisi? Edes suomen sisäisissä peleissä?
 
Ylös Bottom