Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PS4, Xbox One, Wii U - 8. sukupolven konsolit

Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Siinä on myös se että me täällä oikeasti vielä tiedetä noista uusista laitteista yhtään mitään, ja se turhauttaa. Sitten netissä lukee jotain ja se otetaan totuutena ja huhumyllyt lähtee liikkeelle jne.

Ite en vielä tiedä kumman konsolin hankin, olen jättänyt sen päätöksen E3:n jälkeiseen aikaan, katselen tilannetta sitten kun tiedän oikeasti enemmän uusista laitteista enkä ole huhujen varassa. Pelithän mua kiinnostaa eniten.

Joskus alottelin pelaajanuraani NES:llä, siitä siirryin Segaan, ja sieltä pleikkari 1:een, pleikkari 2:een ja ostin Xboxin Fablen takia. Siitä lähti olenkin ollut boksi-leirissä, katsotaan miten käy :)
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Viimeiset spekulaatiot ennen Microsoftin E3 -tapahtumaa:

V2.fi | Huhuja tämän illan Xbox-pelipaljastuksista

Geoff Keighleyn mukaan lavalla nähdään 20 peliä. Microsoft itse lupasi Xbox Onelle 15 yksinoikeuspeliä ensimmäisen vuoden aikana.

Tiedossa ovat jo:
- Forza 5
- LocoCycle
- Quantum Break
- TitanFall
- Fantasia
- Dance Central 4


NeoGAFin välillä asioita tietävätkin foorumipostailijat ovat huhuilleet, että Microsoft olisi tehnyt kahden pelin diilin Insomniacin kanssa ja että World of Tanks, Mirror's Edge 2 sekä Hawken olisivat Xbox Onen konsoliyksinoikeuksia. Lisäksi huhutaan, että Microsoft olisi maksanut pelistudioille siitä, että monen alustan peleistä esitellään vain Xbox One -versioita.

Muita mahdollisuuksia: Halo 5/Halo Spartan Assault, uusi Gears of War, uusi Kinect Sports, uusi Fable, Dead Rising 3.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Toivoisin näkeväni matskua Destinystä.

Ps, V2:n sivuilla näin otsikon "kolmannen fablen saa nyt ilmaiseksi" mikä piti paikkansa. Menin boksilla pelikauppaan, etsin fable 3:n ja siinä luki tosiaan Free, ei muuta kuin confirm ja lataukseen.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Kukkarolla äänestäminen on silti aika vahva ja aliarvostettu väline, jonka voiman mm. Wii U on saanut jo huomata. Vaikka se olisi henkilökohtaisesta mielestä paras konsoli ikinä koskaan, lompakothan sen menestyksen lopulta päättävät. Aina voi toivoa, että Sony ja/tai Microsoft olisivat moiselle immuuneja mutta rahaa en sen puolesta laittaisi likoon pennin vertaa.

Wii U:lla on kuitenkin vielä aikaa nousta tuhkasta, joten kannattaa vielä antaa Nintendolle aikaa pelastaa homma. Mutta tottakai, taloudellinen asema on todella tärkeätä, koska lopulta vain tuotolla on merkitystä. Sen Sonykin on varmasti huomannut, kun PS1->PS2->PS3 käyriä katselee ja miettii mihin suuntaan kolmas PS-sukupolvi vei yhtiötä. Nyt PS4:lla on mahdollisuus nostaa myyntikäyrät takaisin ylöspäin ja sitä yhtiössä aivan varmasti toivotaan. Mielenkiintoista nähdä käykö näin.

Microsoftilla Xbox -> Xbox 360 siirtymä oli myynnillisesti suurmenestys, noin 24 miljoonan (Wikipedia) myynneistä ja tietynlaisesta niche-laitteesta jo nyt lähes 80 miljoonan (Wikipedia) myynteihin oli melko hurja suoritus. En usko, että tässä mitään nähdynkaltaista kuntokäyrää tullaan näkemään ja voi hyvinkin olla, että koko ala on taantumassa, mutta ehkä XOne onnistuu kuitenkin olemaan tuottavaa bisnestä Microsoftille. Saa nähdä. Uhkakuvia ja mukavoittumista on selvästi havaittavissa yhtiön toiminnassa (ainakin mitä huhuihin tulee), mutta ainakin panostus peleihinkin tuntuisi olevan melko kovaa. Jo nyt Metal Gearit, GTA:t, Final Fantasyt ja muut ennen PS-yksinoikeuksina tunnetut pelit löytyvät myös Xbox-katalogista, joten uskottavan tekijänä voidaan Xboxia nyt ainakin pitää.

Mutta kuten huomioit, Nintendo on se jolla on nyt ne kovimmat paikat tällä hetkellä. Mutta itse kyllä uskon heidän vielä klaaraavan homman ja hoitavan ihan kunnollisen asiakaskunnan itselleen. Gamecube oli hieno konsoli, mutta vain reilut 20 miljoonaa (Wikipedia) konsolia ei varmasti tyydyttänyt Nintendon talousjohtoa. Wii sitten oli täydellinen onnistuminen, viime sukupolven yksinvaltias ja jefe, joka myi aivan uusille segmenteille ja löysi tiensä noin 100 miljoonan (Wikipedia) kotiin. WiiU ei vielä toistaiseksi ole vastaavanlaista maniaa aiheuttanut, mutta kuten sanottua, ei vielä ole myöhäistä. WiiU voi lopulta olla piristäväkin poikkeus, jos myös Sonylta löytyy Microsoftin systeemeitä vastaavia normiperhettä hämmentäviä sivupolkuja pelioikeuksien ja muiden vastaavien DRM-hässäköiden kanssa.

Ja nyt kun täällä tulee epäiltyä vähän kaikkea, niin lopulta sieltä allekirjoittaneen television alta tulee kuitenkin löydettyä varmaankin jokaisen valmistajan laite jossain vaiheessa. Niin on käynyt jo useammassa sukupolvessa. Mitä sitä pelaaja itselleen voi.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Kolmas juttu on tietysti se, kuinka toimintavarmaksi asiakkaan oma yhteys osoittautuu, etenkin jos talossa on useampi pelikone ja pelien käyttöoikeuksia joudutaan tarkistelemaan tunnin välein.
Käyttöoikeuksien tarkastaminen ei vie kaistaa kuin hitusen, puhutaan muutamista kymmenistä kilotavuista.
Mutta saman asian voit väittää WiiU peleistäkin! Jos asiakkaalla sattuu olemaan sähkökatkos, hän ei pääse pelaamaan peliään ostopäivänä.

Sääli jos näin tosiaan on. Itseäni ainakin kiinnostaa, saanko rahallani täydennystä pelikokoelmaan vai ainoastaan lainapelin, joka voidaan ottaa minulta koska tahansa pois Microsoftin yksipuolisella päätöksellä.
Kyllä se on ihan sun oma peli eikä lainapeli, omistat pelin täysin. Euroopan lainsäädännöllisistä syistä euroopassa saattava käyttää termiä software license, mutta tällöinkin sulla on täysi oikeus myydä peli eteenpäin. Jos myyt auktorisoitujen jälleenmyyjien ulkopuolella, pelin ostanut osapuoli joutuu vain aktivoimaan pelin verkossa. Samaan tapaan kuin mm EA on tehnyt jo pidemmän aikaan online passinsa kanssa.

Rohkea väite tulevaisuudesta. Ilmeisesti olet vuorenvarma siitä, että Yxboxin useasta kohtaa haavoittuvainen verkko-DRM ei tule tuottamaan ongelmia yhdellekään Yxboxin käyttäjälle? Nyt ollaan siis todellisten uskonasioiden äärellä.
300 000 serverin pilvellä mahdolliset nikottelut on ainakin minimoitu. On päivänselvää että tuo serverimäärä vain nousee sitä mukaa kun konsolimyynti vetää. Mistä muusta kohtaa DRM on haavoittuvainen?

Muistamme varmaan, miten nopeasti alkuperäisen Xboxin Live-palvelut aikoinaan suljettiin. Silloin Microsoft selitti, että tämä on pakko tehdä jotta 360:n Live-palveluita voidaan parantaa mm. kasvattamalla kaverilistan kokoa. Tuota luvattua parannusta (jonka piti olla vanhemman konsolin palvelun sulkemisen peruste) ei vain koskaan tapahtunut.
Alkuperäisen X-boxin käyttäjämäärä kutistui ihan olemattomiin, muistaakseni kuitenkin pysyi verkkopalvelut pystyssä reilut 2 vuotta 360:n julkistamisen jälkeen. Nyt on puhuttu 5 vuoden "jatkoajasta".

Tässä on nyt ilmassa vähän sellaista "anna lisää rahaa tai muuten..." ja noin ilahduttavan avoimessa ja henkevässä neuvottelutilanteessa minä ainakin valitsen surutta jälkimmäisen vaihtoehdon. Jos ei nykyinen rahallinen panostus enää riitä niin olkoot sitten ilman sitä entistäkään vähää. Oli peliharrastus miten rakas tahansa, en minä sen suhteen ainakaan narkkariksi rupea.
Et siis usko sitä että pelijulkaisijat ainoastaan haluavat että annat rahaa heille etkä Gamestopille ja muille vastaaville käytettyjä myyville tahoille. Puhutaan useista miljardeista joka vuosi. Tässä kun julkaisijoiden ja studioiden tuloskehitystä katselee niin aika harvassa on todelliset menestyjät. Yksi selkeä poikkeus on ja se on Mojang. Tiesitkös muuten että Minecraftia ei voi pelata ilman internetyhteyttä? Peli ottaa yhteyden Mojangin serveriin vaikka pelaisin yksinpeliä. Yhtään purnausta tuosta en ole huomannut.
Tässä käydään ihan selkeää hengissäpysymistaistelua, jossa pelistudiot ja julkaisijat eivät pysy hengissä jos käytettyjen myynti ja piratismi pysyy entisellään. Yksi vaihtoehto tähän on tuo DRM. Jos se karkottaa asiakkaat niin lopputulos on sama kuin käytetynkaupan sallimisessa ja piratismissa. Mutta ainakin ovat yrittäneet jotain.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Et siis usko sitä että pelijulkaisijat ainoastaan haluavat että annat rahaa heille etkä Gamestopille ja muille vastaaville käytettyjä myyville tahoille. Puhutaan useista miljardeista joka vuosi.
Tällä hetkellä uskon siihen, että omasta pelihyllystäni löytyy 86 peliä Xbox 360:lle (keskimääräinen attachment rate taitaa olla jossain yhdeksän kieppeillä?) ja niistä tasan yksi on ostettu Gamestopista (tuosta pelimaailman suuresta saatanasta ja sekin oli sentään Tales of Vesperia :D). Uskon myös siihen, että Xbox Onen ehdottamalla tulevaisuudella sen pelejä tulee löytymään hyllystä tasan nolla. Uskon myös siihen, etten ole osa peliteollisuutta vaivaavaa ongelmaa mutta toisaalta myös siihen, että näyttäisin olevan uhri sitä vastaan kohdistuvissa toimenpiteissä. Jos omistusoikeuden tappaminen on alan elinehto niin olkoon sitten niin. Se on yhtälailla pois niin minulta kuin peliteollisuudeltakin mutta se on myös se raja, jonka yli en aio astua, ehdotti sitä sitten Microsoft tai Sony tai Nintendo. Ostan jos omistan, muuten en.

Edit: Ja veikkaapa joutessasi, mahtaisiko nimenomaan Gamestop olla niitä harvoja jälleenmyyjiä, joiden kautta käytettyjen pelien myynti ylipäätään olisi enää edes mahdollista ;)
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

499€ Xbonesta...
Mun mielestä toi on ihan kohtuullinen hinta konsolista, jotain tuollaista mä odotan ps4:ltäkin ja olen ihan tyytyväinen, jos siihen jäädään.

Noin muuten Microsoftin pressissä oli oikeastaan Titanfall ainoa peli, jonka takia voisin harkita boksin hankkimista. Mutta mä en usko, että se on ikuisesti exclusive, joten hankin sen sitten joskus ps4:lle.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Noin muuten Microsoftin pressissä oli oikeastaan Titanfall ainoa peli, jonka takia voisin harkita boksin hankkimista. Mutta mä en usko, että se on ikuisesti exclusive, joten hankin sen sitten joskus ps4:lle.

Mutku ilman pilvee se ei toimi joten eihän se nyt PS4 voi sit toimii hei! Olihan se sulavaa menoa kieltämättä. Starhawk, Blacklight, Brink ja DUST 514 vaikutteinen oli kovasti mielestäni.

EDIT: Tuli exoista mieleen Code Geass hieman, mutta se on vain positiivinen juttu.
EDIT2: Mainittakoon että nyt on X1 mielestäni PS4 niskan päällä. Oli menoa ja meininkiä.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Mun mielestä toi on ihan kohtuullinen hinta konsolista, jotain tuollaista mä odotan ps4:ltäkin ja olen ihan tyytyväinen, jos siihen jäädään.

Suomihinta €500+

Ennustan ikäviä uutisia näiden konsolien kysynnälle heti joulun jälkeen jos hinta ei tipu nopeasti. Toki rajoitetetun saatavuuden takia hinnaksi voi aluksi laittaa mitä tahansa.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Komppaan jryi:tä. Kinect 2.0 tulee kuitenkin konsolin mukana, joten olisi ollut aika ihme, mikäli julkaisu hinnoittelussa oltaisiin menty tuota 499$/€ alemmaksi.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Dead Rising oli itselleni se kovin yksinoikeus. Walking deadin suosion vanaveteen oikea strateginen yksinoikeus mikkisoftalta ja itselleni ykkösosa oli nykyisen sukupolven yksi kovimmista peleistä (uskoisin, että monelle muullekin X360:n alkuaikojen ostajalle myös). Veikkaan myös, että World War Z:n leffaversio nostaa zomiehurmosta entisestään, joten dead rising voi avittaa Xonen myyntejä yllättävänkin paljon.Witcher 3 kutkuttaa kovin myös. Vakuuttavaa settiä ja nyt alkaa tässä jo **tuttamaan valmiiksi, että joutuuko sitä ostamaan kummatkin konsolit ja ehkä jopa myös WiiU:n, kunhan nipa sen ensimmäisen itseäni kiinnostavan pelin tuo markkinoille.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Vakuuttavaa settiä ja nyt alkaa tässä jo **tuttamaan valmiiksi, että joutuuko sitä ostamaan kummatkin konsolit ja ehkä jopa myös WiiU:n, kunhan nipa sen ensimmäisen itseäni kiinnostavan pelin tuo markkinoille.

Itselleni ei ole niin väliä, kunhan saan pelata Watch Dogsia jollain konsolilla ilman DRM -sekoiluja. Siinä on yksinkertaisesti peli, jota ei voi jättää väliin!
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Odotetun kovan paketin tarjosi Microsoft tänä iltana. Pelejä saatiin ruudun täydeltä vaihtelevalla tasolla. Suomalainen pelitalo tuollaisessa paikassa on hieno asia ja pelikin näytti heti perushuttua mielenkiintoisemmalta. Verkkopelaajana Battlefield 4 ja Titanfall. Yksinpeleistä MGS5. Pelivideot onnistuvat myös XOnella suoraan laatikosta. Halo palkitsi lopussa. Hinta oli ihan odotetulla tasolla 499 euroa, joka täällä on ehkä jotain vähän siihen päälle.

Kuitenkaan hintaa lukuunottamatta mitään uutta ei juuri muuta kerrottu. Siellä olisi kuitenkin ollut peliyhteisöllä kysymyksiä. Kun kaikenlaiset lehdistötapaamiset on peruttu, taisi MS:n anti olla sitten tässä?
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Odotetun kovan paketin tarjosi Microsoft tänä iltana. Pelejä saatiin ruudun täydeltä vaihtelevalla tasolla. Suomalainen pelitalo tuollaisessa paikassa on hieno asia ja pelikin näytti heti perushuttua mielenkiintoisemmalta. Verkkopelaajana Battlefield 4 ja Titanfall. Yksinpeleistä MGS5. Pelivideot onnistuvat myös XOnella suoraan laatikosta. Halo palkitsi lopussa. Hinta oli ihan odotetulla tasolla 499 euroa, joka täällä on ehkä jotain vähän siihen päälle.

Kuitenkaan hintaa lukuunottamatta mitään uutta ei juuri muuta kerrottu. Siellä olisi kuitenkin ollut peliyhteisöllä kysymyksiä. Kun kaikenlaiset lehdistötapaamiset on peruttu, taisi MS:n anti olla sitten tässä?

Titanfall oli ainoa peli joka sai silmät aukeamaan. Lähes kaikki muu näytti current geniltä tai oli jatko-osia. Ehkä omat odotukset on liian korkealla, mutta jos Sony jatkaa samalla linjalla niin on se vaan pakko etsiä uusi harrastus. Master Ponchot ja muut on jo nähty niin moneen kertaan, ettei juuri vähempää voisi kiinnostaa. Remedy tosin tekee yleensä hyviä pelejä, mutta tässä vaiheessa on vielä paha sanoa siitäkään juuri mitään. Aikamoista jatko-osafestariahan tuo kuitenkin oli. Next-gen, same as the old-gen.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Titanfall oli ainoa peli joka sai silmät aukeamaan. Lähes kaikki muu näytti current geniltä tai oli jatko-osia. Ehkä omat odotukset on liian korkealla, mutta jos Sony jatkaa samalla linjalla niin on se vaan pakko etsiä uusi harrastus. Master Ponchot ja muut on jo nähty niin moneen kertaan, ettei juuri vähempää voisi kiinnostaa. Remedy tosin tekee yleensä hyviä pelejä, mutta tässä vaiheessa on vielä paha sanoa siitäkään juuri mitään. Aikamoista jatko-osafestariahan tuo kuitenkin oli. Next-gen, same as the old-gen.

Näinpä se taitaa mennä. Joitain ihan hyvän näköisiä pelejä oli, muttei mitään, jota en voisi kuvitella julkaistavan myös xbox360:llä, eikä todellakaan mitään, joka saisi minut investoimaan uuteen konsoliin.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Esimerkiksi Dead Risingin kolmannessa osassa oli sen verran paljon tapahtumia ruudulla, että ei tuo pyörisi sellaisenaan nykyisillä laitteilla. Muutenkin vaikutti ihan vinkeältä tapaukselta ja jäikin yhtenä positiivisimpana tapauksena mieleen. Muutenkin ihan tuhti kattaus eri genrejen tarjontaa pressissä. Voisin sanoa, että ihan positiivinen yllätys.

Insomniacin pelistä näkisi mielellään myös lisää.
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Titanfall oli ainoa peli joka sai silmät aukeamaan. Lähes kaikki muu näytti current geniltä tai oli jatko-osia. Ehkä omat odotukset on liian korkealla, mutta jos Sony jatkaa samalla linjalla niin on se vaan pakko etsiä uusi harrastus. Master Ponchot ja muut on jo nähty niin moneen kertaan, ettei juuri vähempää voisi kiinnostaa. Remedy tosin tekee yleensä hyviä pelejä, mutta tässä vaiheessa on vielä paha sanoa siitäkään juuri mitään. Aikamoista jatko-osafestariahan tuo kuitenkin oli. Next-gen, same as the old-gen.

Tuo on kyllä totta. Jos lähdetään hakemaan samanlaisia viboja mitä sukupolvenvaihdokset ovat tähän asti olleet, puuttui tästä kokonaan se uuteen maailmaan astumisen fiilis. Kuvasta ei aina voinut olla varma mille alustalle peli oli tulossa, se piti kuulla juontajalta tai lukea ruudulta tekstinä. Kertoo paljon siitä miten samoilla linjoilla nyt mennään. Muistellaan vaikka minkälainen hyppäys oli Xbox -> Xbox 360 tai PS1 -> PS2. Ei mitään lähellekkään samaa nyt nähty Microsoftilta. Eilen esitelty Call of Duty: Ghost ei myöskään onnistunut tässä. Nyt pallo on Sonylla, onnistuuko se kertomaan syitä vaihtaa loppuvuodesta konekantaa uudempaan?
 
Vastaus: PS4, Xbox One, Wii U, Seuraavan sukupolven teknologia

Vaikea ymmärtää tehojen väheksymistä, kun sillä nimenomaan hypätään seuraavaan polveen. Ei hassulla ohjaimella tai pinkillä kuorella. Futismutsit saivat Wiinsä. Nyt on aika palata normaaliin päiväjärjestykseen ja graffahoron märkiin päiväuniin.
Niin, noissa luvuissa näkyy miten paremmat tehot mahdollistavat sellaista jota pelaajat kuitenkin kaipaavat. Nimenomaan kasvaneilla tehoilla myydään seuraava sukupolvi.




Tuo on kyllä totta. Jos lähdetään hakemaan samanlaisia viboja mitä sukupolvenvaihdokset ovat tähän asti olleet, puuttui tästä kokonaan se uuteen maailmaan astumisen fiilis. Kuvasta ei aina voinut olla varma mille alustalle peli oli tulossa, se piti kuulla juontajalta tai lukea ruudulta tekstinä. Kertoo paljon siitä miten samoilla linjoilla nyt mennään. Muistellaan vaikka minkälainen hyppäys oli Xbox -> Xbox 360 tai PS1 -> PS2. Ei mitään lähellekkään samaa nyt nähty Microsoftilta. Eilen esitelty Call of Duty: Ghost ei myöskään onnistunut tässä. Nyt pallo on Sonylla, onnistuuko se kertomaan syitä vaihtaa loppuvuodesta konekantaa uudempaan?

Niimpä niin...

Yllättäen tämäkin konsolisukupolven "voitto" ratkaistaan muulla kuin teholla. Itse veikkaisin pelejä:D
 
Ylös Bottom