Vastaus: PSJailbreak eli tarina siitä, kuinka PS3:n suojaukset lopulta murtuivat
Minusta on huolestuttavaa seurata ps3 fanien reaktioita näihin hakkerointi tapauksiin(hirttäkää hakkerit, luoti päähän yms.), siis tottakai piratismi on iso ongelma ja online huijaaminen, mutta liian useasti nämä sekoitetaan yhteen
Nuo reaktiot ovat totta kai ihan järjettömän ylilyötyjä, mutta kertovat karua kieltään siitä, kuinka vimmaisia ihmiset ovat.
Mutta se mikä homebrew-kulttuurin puolestapuhujilta yleensä unohtuu mainita on se seikka, että kyseisen scenen tuotokset hyödyttävät hyvin marginaalista porukkaa. Sen sijaan haittavaikutukset kohdistuvat miltei kaikkiin PS3:n omistajiin tavalla tai toisella. Myöskään nämä scenen "kohta tulee kaikkea kivaa" -lupaukset eivät paljoa lämmitä, kun ne ikävät puolet
näkyvät jo. Kyllähän näitä "meiltä tulee ihan just kohta, uskokaa pois" -väitteitä mm. MKV- ja NTFS-tuella varustetusta mediatoistosoftasta on jo nähty. Harmi vain, että väitteet tulevat täysin nimettömiltä porukoilta, ja joilla ei ole tarjota "todisteeksi" kuin korkeintaan yksi kämäinen screenshot.
Tuollaiset pelimodaukset, kieliversioiden lisäämiset sun muut ovat vielä paljon pienemmän piirin juttu, mutta seurauksista saattaa joutua kärsimään jokainen. Tähän asti on selvitty pelkästään yhdellä firmispäivityksellä, joka syö käyttäjältä jokusen minuutin aikaa, mutta (vahingossa) osumaa ottivat jo nämä kiintolevyn vaihtajat. Toki syy on osittain Sonyn hutiloinninkin, sitä ei voi kieltää.
PS. Katselin tuossa erään nimeltämainitsemattoman sivuston tarjonta homebrew-softien osalta. Kertoma oli melko lohdutonta:
- 7 kpl erilaisia emulaattoreita
- 1 kpl homebrew-pelejä
- 2 kpl backup-managereita
- 5 kpl "työkaluja" (FTP-serverisoftia yms.)
Voi tietysti olla, että tuonne on valikoitunut vain kaikki parhaat sovellukset, mutta eipä tuo valikoima päätä huimaa.