Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Silent Hill 3 hype

Tämä on rehellisesti sanottuna pelottavinta sitten sen jälkeen, kun erehdyin nuorena penskana katsomaan S.Kingin "hohto" -elokuvan yöllä kaverin kanssa... painajaisista nyt puhumattakaan...Aivan loistava peli!

Vaan mitäköhän ruutuasetuksia muut käyttävät?

Parhaalta grafiikka näyttäisi mielestäni valoisissa paikoissa terävöitettynä ilman kohinaa, mutta pimeissä paikoissa kohinaefekti luo mukavaa sekavaa tunnelmaa. Harmi ettei asetuksia saa tällätavalla. Vaikka pelissä on 60Hz tuki, käytän 50Hz, koska näyttäisi siltä, että NTSC kuva on tehty PAL kuvasta suoraan croppaamalla ylimääräiset juovat pois. Eli tarkkuuden kärsimisen lisäksi jää kuva-alaa näkemättä. Croppaamisesta johtuen ruudunpäivityksen voisi olettaa olevan molemmissa samaa luokkaa. Itse en eroa huomannut.

Taisteluista sen verran, että itse olin aika liemessä perinteikkäillä 3D asetuksilla, mutta 2D asetuksilla tilanne koheni, kummajaiset kun ovat varsin helppoja nopean taaksekiertämisen ansiosta vaikka pelkällä veitsellä.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Kohinafiltteri tuo kummasti tunelmaa peliin, suosittelisin sen pitämistä päällä ainakin ensimmäisen pelikarran aikana. Sehän kuitenkin on se moodi jolla pelintekijät ovat alunperin pelin tarkoittaneet pelattavaksi.
Toisin kin SH2:ssa, kohina ei kuitenkaan ole kaikissa osioissa päällä vaikka se olisi optioista asetettu päälle.

Itse pidin eka pelikerralla päällä 'Noise on' ja 'Soft' asetukset.
Nyt aloitin toisen pelikerran ja otin kohinan pois ja 'sharp' päälle.
Käytän 60Hz, en ole kokeillut 50Hz, mutta jos TEL79 mainitsema pitää paikkansa, niin täytyypä kokeilla.

Niin, ja kannattaa toisella pelikerrala myös kokeilla sitä 'alushousukoodia' :)
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan juupajaapa
...Toisin kuin SH2:ssa, kohina ei kuitenkaan ole kaikissa osioissa päällä, vaikka se olisi optioista asetettu päälle.

Jotain tällaista olin huomaavinanikin. Mutta välillä kohina meni päälle sellaisissakin paikoissa, missä sitä toisinaan taas ei ollut, kuten metroaseman valoisissa osissa ja itse metrossa. Yleensä näin tapahtui tallennuksen jälkeen. Niinpä sitten jostain syystä pistin sen pois. Täytynee laittaa takaisin päälle ja jatkaa siten.

Onko kellään muuten kokemuksia, kuinka erilaisia ovat pähkinät, kun vaihtaa riddlet normaalista vaikealle? Ovatko oikeat yhdistelmät ja esineiden käyttöpulmat samoja? Onko juuri mikään toisin?

Olettaisin että kannattaa jättää alushousukoodien kokeilut öisiin pelisessioihin kun vaimoke nukkuu, ettei sitten tule turhaa sanomista.;)
 
Itse pelaan ainakin kohina päällä ja softilla, nuo asetukset kun auttavat hävittämään tietokonegrafiikkalle tyypillistä liian hyvää kuvanlaatua.. Sais olla vaan enemmän kohinaa, että näyttäis kunnolla videokameralla kuvatulta... Kattoo sitten tokalla pelikerralla jos noita asetuksia haluais muuttaa. Samalla voi sitten kokeilla mitä kohtauksi jää pois jos ottaa kortilta sen SH2:n tallennuksen pois.. Kunhan nyt duuni loppuis niin pääsis jatkamaan pelaamista.
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Tomi
Siis mistä noita kohina yms. asetuksia pääsee muuttamaan?


-Tomi

Paina R1 nappia kun olet OPTIONS -valikossa. Toimii myös kesken pelin inventaariovalikon kautta mentynä.
 
Antoivatpa uusimmassa Edgessä hauskan arvosanan SH3:selle... Peli sai ? out of ten :D Siis eivätkö Edgeläiset osaa arvostaa kunnon kauhuseikkailua?
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan SamTheMan
Antoivatpa uusimmassa Edgessä hauskan arvosanan SH3:selle... Peli sai ? out of ten :D Siis eivätkö Edgeläiset osaa arvostaa kunnon kauhuseikkailua?
Jos olisit katsonut muitakin arvosteluita lehdestä, olisit mahdollisesti ehkä huomannut, että kaikki lehden arvosteluissa annetut arvosanat oli korvattu ?-merkillä. Ilmeisesti painossa tapahtunut "pikku" moka.
 
No niinpäs onkin... En tuossa kiireessä ehtinyt vilkaisemaan muita arvosteluja kun tänään lehden hain :D Höh, taisi olla turha ostos sitten :( Löytyisiköhän no arvosanat netistä? Voisi kirjoittaa ne kysymysmerkkien tilalle sitten... Tai laitan omat arvosanani peleille :D
 
Jaahas... Ne pisteet löytyvät sittenkin, sivun 106 alalaidasta :D Olipa tämäkin järkevä "uudistus", ehdin jo laittamaan mailia lehdelle...
 
Eilen meni SH3 läpi!8h 20min vierähti.
Loppurankingissa "item"-kohdassa kaikki tähdet,ilmeisesti löysin kaikki itemit?Se olisi kyllä todella harvinaista.
Vähän sekava olo jäi kokonaisuudesta/juonesta...
Joku vois sitä loppua mulle hieman selitellä,menin nimissä sekaisin.No anyway,aloitin heti putkeen aikoinaan kesken jääneen SH:sen,vielä tuntuu sekin toimivan.

"Don`t you think blondes have more fun?"
 
Paljonko Edge antoi SH3:lle?
MIkä numero on kyseessä? Millainen kansi? Onko myynnissä jo lehtipisteissä vai tuliko tilattuna?
 
Luetaan se Edge-tarkasti kaverit hei :)
SH3 sai 7/10, kyseisen numeron scoret ovat vikalla arvostelusivulla. Pelaajassa SH3 sai 5/5, ign:ltä voi kans tsekata allekirjoittaneen jutun, missä peli sai 9.2

Everlast
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Buckley
Eilen meni SH3 läpi!8h 20min vierähti.
Loppurankingissa "item"-kohdassa kaikki tähdet,ilmeisesti löysin kaikki itemit?Se olisi kyllä todella harvinaista.
Vähän sekava olo jäi kokonaisuudesta/juonesta...
Joku vois sitä loppua mulle hieman selitellä,menin nimissä sekaisin.No anyway,aloitin heti putkeen aikoinaan kesken jääneen SH:sen,vielä tuntuu sekin toimivan.

"Don`t you think blondes have more fun?"

olis kannattanu pelata sh1 eka niin juoni olis pysyny jarkevampana
 
Lainatun viestin kirjoitti alkujaan Nem
Jos olisit katsonut muitakin arvosteluita lehdestä, olisit mahdollisesti ehkä huomannut, että kaikki lehden arvosteluissa annetut arvosanat oli korvattu ?-merkillä. Ilmeisesti painossa tapahtunut "pikku" moka.


Höh, hetken jo epäilin että lehdeltä löytyy nerokasta huumorintajua ja että he antaisivat arvosanan riddle -muodossa pelin hengen mukaisesti.
 
Olenko ensimmäinen joka on keksinyt tämmöisen zoomin Silent hill 3:ssa.Jos painaa L3 ja L2 nappulan pohjaan samanaikaisesti niin saa zoomattua.WAU!:eek:
 
On kyllä todella huippu peli. Kolme kertaa oon läpi pelannu, aika lyhyt peli loppujen lopulta mutta sitäkin karmivampi. Mielestäni paras SH, jopa ykköstä parempi. Bonuksia on paljon enemmän kuin aikaisemmissa peleissä, joka on tietysti hyvä juttu (vaikka eri loppuratkaisuja ei ole niin paljon...). Niin ja Heather on ehdottomasti pelisarjan paras päähenkilö! :)
 
Eilen nappasin mukaani ja nyt on vajaat kolme tuntia peliä takana. Vaikka ensin pelkäsin, että pelistä olisi tullut jonkinnäköinen splatter, voin huokaista helpotuksesta (no jaa...). Peli on kuitenkin tunnelmaltaan vielä kakkososaakin karmivampi. Tällä hetkellä mennään Mielisairaalassa.... Että sellaista...

EDIT: Loppuihan se :D. 6 tuntia meni pyöreästi. Loppu meni kuin rasvattu salama, mikä on osittain ihan hyvä. Enempää ei tätä olisikaan luultavasti jaksanut ja mikä parasta, palkinnoksi tulikin-

SPOILER

Submachine gun loppumattomilla luodeilla sekä valosapeli :D

SPOILER END

Nyt tuli muuten uusi leuanloksauttaja tuonne "Graafisesti paras PS2- peli"- topikkiin. Loppukohtien veri- ja nahkaseinät olivat todella hienonnäköisiä. Sairaalan "peilihuone" oli myös vähintäänkin kammottava kokemus.

Ensimmäisen läpipeluukerran jälkeen antaisin pelille asteikolla yhdestä kymmeneen 150 000. Pelin pituus on juuri sopiva, äänimaailma vertaansa vailla ja graafinen ilotulituskaan ei jää parhaastakaan Xbox/GC- pelistä jälkeen.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
En nyt tiedä onko joku tästä jo maininnut, mutta Silent Hill-pelisarjasta pitävien kannattaa hankkia käsiinsä elokuva nimeltään "Jacob's Ladder". Tekijät ovat ilmeisesti saaneet suuret annokset vaikutteita Silent Hill-peleihin tuosta pätkästä, kolmosessa pitäisi olla joku elokuvan kohtaus melkein suoraan kopioituna, mutta en ole vielä pelannut peliä tarpeeksi pitkälle varmistaakseni asian. Lainasin elokuvan kaveriltani ja aivan kelpo teokseksi se osoittautuikin, ikää pätkällä on sellaiset 13 vuotta eli mitään efekti-ilotulitusta on turha odottaa.
 
Ylös Bottom