Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Sin City

Vastaus: Sin City

Sin Citysta on julkaistu ensimmäinen (?) arvostelu. Elokuvan ensi-iltahan on jo 1.4-05, joten sinällään näitä arvosteluja toki pian pitääkin alkaa tippua. Arvosanaa ei löydy, mutta teksti antaa aika lailla positiivisen kuvan elokuvasta. Harmi vain, kun Suomen ensi-iltaan on parikin kuukautta.

Box Office Prophetsin arvostelu
 
Vastaus: Sin City

Monologiksi menee, mutta ei se mitään:
Robert Rodriguesin ja Frank Millerin Sin City filmatisoinnista on tarjolla jälleen uutta herkkua. Sin City saapuu teattereihin vasta 1. päivä huhtikuuta USA:ssa ja täällä pohjoisessa vasta pari kuukautta myöhemmin, mutta jo nyt ohjaaja Rodriguez vilauttelee jatko-osan mahdollisuutta. "Tekisin toisen Sin Cityn. Katsotaan kuinka ensimmäinen osa pärjää (rahallisesti), ja jos he (tuotantoyhtiö) haluavat toisen, me teemme toisen". Vielä pari kuukautta sitten niin Miller kuin Rodriguez vannoivat käsi raamatulla, että esiosia tai jatko-osia ei tulla Sin Citysta tekemään.

IFilms tarjoaa elokuvasta neljä kohtausta joiden pituudet vaihtelevat välillä 32-44 sekuntia. Ensimmäinen kohtaus sisältää Dwightin (Clive Owen) ja Sin Cityn prostituoitujen välistä yhteydenpitoa. Toinen kohtaus sisältää jälleen Dwightin. Kolmas ja neljäs kohtaus sisältävät parivaljakon Nancy (Jessica Alba) ja Hartigan (Bruce Willis) yhteistyötä. Ensin tanssahdellaan baarissa, toisessa ajallaan autolla.

Ensimmäiset netti-arviot on myös julkaistu. Tästä voi lukea Joblon arvion, kun taas täältä Box Office Prophetsien näkemyksen. Miksi ei ole jo 3. päivä kesäkuuta?

linkit
 
Vastaus: Sin City

Vaikka aika lyhyitä pätkiä olivatkin niin melko kivoilta näyttivät. Arvostelutkin lupailevat hyvää, joten nyt sitten vain odotellaan..odotellaan.. :(
 
Vastaus: Sin City

Jouko Luhtala sanoi:
No, Suomen ja USA:n päivämäärät ovat ainakin oikein.

Se että elokuva tulee Eurooppaan laajempaan levitykseen KAKSI kuukautta USA:n ensi-illan jälkeen on kyllä aika heikko esitys. Ei siihen voi olla mitään järkeviä selityksiä. Pitäisi 2000-luvulla pystyä jo maailmanlaajuisiin julkaisupäiviin tai korkeintaan parin viikon viiveisiin.

Varmaan monella tämän takia aikamoinen houkutus ladata pätkä netistä. Osa ei välttämättä sen jälkeen enää eksy teatteriin.
 
Vastaus: Sin City

Luckyman sanoi:
Se että elokuva tulee Eurooppaan laajempaan levitykseen KAKSI kuukautta USA:n ensi-illan jälkeen on kyllä aika heikko esitys.

Onhan tuo kyllä aika ns. anaalista. Yksi syy on varmasti se, että nuo teatteripäivämäärät on varattu varmaan jo aika kauan sitten (Suomen ensi-ilta ollut selvissä varmaan jo ainakin 2kk, joskus tuota kattelin) ja aluksi tämä Sin City ei ollut mitenkään odotettu leffa, nyt siitä sitten on tulltut sellainen pikkuhiljaa kun kuvia ja upeat trailerit on tullu. Syö kyllä miestä, että tällainen 2kk harppaus sattuu juuri vuoden odotetuimman leffan kohdalle. Mutta sattuuhan näistä 2kk välejä aika useinkin vielä tässä maassa (Sidewayskin about 4kk tjsp).
 
Vastaus: Sin City

Luckyman sanoi:
Ei mitään logiikkaa noissa julkaisupäivissä. :mad:

http://www.imdb.com/title/tt0401792/releaseinfo
Jep, aika hanurista jos esim. Viro ja Islanti pääsevät katsomaan elokuvaa vajaan kuukauden päästä ja me joudumme odottelemaan vielä reippaasti yli kaksi kuukautta.

Pikku hiljaa Sin City on kyllä noussut ykköseksi odotuslistalla, ohi uuden Star Warsin. Ei millään malttaisi enää odottaa.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Sin City

Leo Stenbuck sanoi:
Jep, aika hanurista jos esim. Viro ja Islanti pääsevät katsomaan elokuvaa vajaan kuukauden päästä ja me joudumme odottelemaan vielä reippaasti yli kaksi kuukautta.

Tämähän edistää jo matkailuakin. Ei muuta kuin Viroon visiitille Sin Cityä katselemaan.
 
Vastaus: Sin City

Vau! Aluksi tuo digital backlot-tekniikka ei kyllä kuulostanut omassa pääkopassa kovin houkuttelevalta ajatukselta, mutta johon muuttui mielipide päinvastaiseksi trailereiden jälkeen. Tyylikkään näköistä menoa ja vaikka en ollut koskaan kuullutkaan kyseisestä sarjiksesta niin leffa nousi kyllä odotuslistan kärkipäähän. Mulle tuli etäisesti mieleen Max Payne-pelien tunnelma ja visuaalinen ilme noista trailereista. Kieli roikkuu jo pitkällä...

EDIT: Ja käykääpäs lukaisemassa huviksenne IMDB:sta porukoiden tunnelmia leffasta!
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Sin City

Ihan ok arvosteluita tullut USA:n lehtikriitikoilta (kun vertaa yleisesti elokuvien saamaa kohtelua). IMDB :ssa voi käydä noita vilkaisemassa. Visuualista ilmettä on kehuttu kovasti, tosin muu anti ei saanut sitten kaikissa kommenteissa ylistystä.
 
Vastaus: Sin City

Rottenissakin 135 arvostelun jälkeen fresh 77%, joten hyvältä vaikuttaa. Visuaalisuuttahan tuossa on tosiaan kehuttu äijämäisyyden lisäksi. Väkivaltainenkin pitäisi olla.
 
Vastaus: Sin City

Jouko Luhtala sanoi:
Väkivaltainenkin pitäisi olla.


Elokuva seuraa arvostelujen mukaan niin tarkasti sarjakuvia, että sen perusteella voisin veikata, kyseessä olevan todella väkivaltainen elokuva. Yhdessä arvostelussa se mielestäni kiteytettiin hyvin, kun arvostelija korosti että elokuvassa on kastraatioita. Miksi tyytyä vain yhteen?
 
Vastaus: Sin City

TeKe sanoi:
Elokuva seuraa arvostelujen mukaan niin tarkasti sarjakuvia

Elokuvahan on vissiin enemmän tai vähemmän kuvattu puhtaasti sarjakuvan, ei niinkään erillisen käsikirjoituksen perusteella. Jotain puuttuu sieltä täältä, mutta kyseessä on nimenomaan "adaptaatio", kirjaimellisesti.

Spoilaa mahdollisesti elokuvan loppua / varmasti sarjakuvien loppua:

toivon todella, että Hartiganin (Willis) ja Marv (Rourke) tarinat loppuvat yhtä tylysti kuin sarjakuvassa. Olisi aika äijä loppu!
 
Vastaus: Sin City

Jouko Luhtala sanoi:
Spoilaa mahdollisesti elokuvan loppua / varmasti sarjakuvien loppua:

toivon todella, että Hartiganin (Willis) ja Marv (Rourke) tarinat loppuvat yhtä tylysti kuin sarjakuvassa. Olisi aika äijä loppu!


Eiköhän. Olisi siitä jo meuhkattu, jos tuo olisi muutettu. Olen lukenut vain yhdestä merkittävämmästä erosta, eikä sekään kovin ihmeellinen ole: (spoilaa elokuvaa ja osin sarjakuvaa, ollos varoitettu)

The Salesman tappaa Beckyn elokuvan lopussa
 
Vastaus: Sin City

Kävin päivemmällä esittelemässä serkkupojalle PSP:tä ja Memory Stickille oli tallennettua Sin Cityn toka traileri. Ei ollut poika leffasta ennen kuullut ja ruudulle tungettin staraa staran jälkeen.
"Joo näyttää se hyvälle... mutta mikä v*tun leffa toi on?"

Itsekin vasta trailerin lopputekstejä tarkemmin lukiessani huomasin vielä Rutger Hauerin ja Michael Madsenin mukana olon. Melkoinen määrä ÄIJÄ-energiaa on luvassa.
 
Vastaus: Sin City

Juu tässä tuo IMDB:n arvostelu kollaashi, jos joltain meni aikaisempi "linkkivinkki" ohi ;)

Two vastly different new movies will be competing for box-office attention over the weekend, Beauty Shop, a female/African-American comedy that opened on Wednesday, and Sin City, a male/comic-book thriller. Analysts give Sin City the edge to win. But it is not a clear winner with critics, who are vastly at odds. Manohla Dargis in the New York Times, while praising some of the film's stylish images, suggests that Robert Rodriguez, and the Sin City graphic novel creator Frank Miller, who collaborated on the film, have failed to bring the comics' characters to life. "When stuff goes blam, you jump like someone who's landed on a whoopee cushion. But then you just sit there, wrap yourself in the dark and try not to fall asleep," she writes. Joe Morgenstern in the Wall Street Journal describes his reaction to the movie this way: "If there's a single scene that epitomizes the sensation that overtook me slowly but inexorably, it's the one in which Clive Owen's character ... sinks slowly into a tar pit." Dan DeLuca in the Philadelphia Inquirer also admires the film's visual presentation, but concludes, "Sin City ultimately comes off as an exercise in cold-blooded stylishness, uninvolving and overlong at 2 hours and 6 minutes." Likewise, Roger Ebert in the Chicago Sun-Times concludes that the movie is mostly style and little else. "This isn't an adaptation of a comic book, it's like a comic book brought to life and pumped with steroids. It contains characters who occupy stories, but to describe the characters and summarize the stories would be like replacing the weather with a weather map," he says. Nevertheless, he acknowledges, the movie succeeds as "a visualization of the pulp noir imagination, uncompromising and extreme. Yes, and brilliant." Ty Burr in the Boston Globe puts the emphasis on the brilliant, writing that "Sin City is the first great Hollywood joy ride of the year ... a stunning, visceral piece of work -- cheap thrills polished to the level of high art." Stephen Hunter in the Washington Post describes the movie as "a dessert from hell ... pure outlaw art" and a blood descendant of The Wild Bunch and Kill Bill. He concludes: "Two hours and six minutes has never seemed so much like two and six-tenths seconds. It's pure pulp metafiction." And Michael Wilmington in the Chicago Tribune bestows 3 1/2 stars on the film, but warns: "Sin City is an evil place, full of awful people, an obsessive movie full of monomaniacal tough guys. Yet when Miller and Rodriguez move it into gear, noir lives."
 
Vastaus: Sin City

Perjantain tienestit mukavat 12 miljoonaa, jos kerroin olisi viikonloppuna semmoinen 2,5 niin 25 miljoonaa voisi olla aika hyvin haarukassa. Näin ollen paremmin kuin, Kill Bill vol. 1 tai 2, sekä Once Upon a Time in a Mexico, johon tätä on noin rahallisesti verrattu. Katsojakunta on ainakin hyvin samanlaista.

edit: Ja IMDB:ssä on annettu ensimmäiset äänet. 1234 ääntä on tuottanut keskiarvon 8,7 eli helvetin hyvä. Ei tuo nyt toki tuohon jää, fanipojat sielä aina käy ensiksi äänestämässä, mutta ihan kivaa keskiarvoa tuoltakin voi odottaa.
 
Ylös Bottom