The Last Of Us Part II

pelle

Well-Known Member
^ Ei tässä ole vaikeustasoon sidottuja pystejä. Tuon takia tekisi mieli itsekin ottaa platina, mutta kerättävän kaman kanssa olisi pakko seurata guidea joka ei ole kivaa näin pitkän pelin kanssa joten olkoon.
 

OMI3R

Well-Known Member
Ei ole niin, mutta haluaisin vaan vetää survivalilla ihan noin niiku "kokemuksena" tulee kuitenkin päivitetyt aseet mukana ja muut herkut, jotenkin tämä tuntui muutenkin paljon helpommalta kun mitä ykkönen oli. Keräiltäviä keräsin jo ekalla peluukerralla sen verran hyvin että nyt lähinnä loppuputsaus, täytyy kyl ihmetellä et miten jotkut on mennyt ohi vaikka olen ihan 100% varma että kävin tän mestan läpi. Niin helposti niitä menny ohi vaikka mielestäni kävin tosi hyvin nurkat läpi.

Mappisuunnittelusta kyl täytyy antaa myös suuri peukku, vaikka peli ei ole open world mutta saivat tämän tuntumaan open worldilta, ei niinkää sen takia että alueet ovat isompia kun ykköses vaan miten se siirtymä tapahtuu paikasta toiseen, kaikki on niiku yhtä suurta mappia, tulee vähä god of war mieleen et mennää yhellä kohtauksella kaikki. Sama taistelussa, on niin montaa reittiä mitä pitkin mennä eikä tule koskaan seinää tai mitään vastaan.
 

Noobeinstein

Well-Known Member
Survival-tasolla etenkin tuosta stealthista tulee astetta jännittävämpää kun viholliset ja infectedit paljon realistisemmin huomaavat pelaajan tehden hyvin onnistuneesta hiiviskelytapoista paljon tyydyttävämmän tuntuisia. Yllättävän paljon peli myös tarjosi näitä tavaroita Survival-tasolla, ei ainakaan tuntunut läheskään yhtä toivottomalta meininki mitä sen muistan olleen ykkösessä vaikeimmalla.

Itselläkin nyt toka läpipeluu käynnissä ja kiva huomata edelleen uusia juttuja pelistä. Esimerkiksi juuri äskön tuli napattua ihmisvihu otteeseen ja tarjottua tämä clickerille joka oli tulossa meitä päin. Niin karua mutta hauskaa. Myös vasta tokalla läpipeluukerralla tuli huomattua, että ylhäältä päin pystyy myös pudottautumaan vihollisen päälle puukolla kuin mikäkin Predator. :D

Tarinastakin huomaa pieniä, fiksusti aseteltuja viittauksia tuleviin tapahtumiin nyt kun tietää mitä tuleman pitää. Tavallaan alkaa arvostamaan tarinaakin hieman enemmän tätä kautta.
 

kriswel

New Member
29 tuntia ja peli läpi, piti nukkua yön yli, kyllähän tämä riman nosti taas ihan uudelle tasolle, siihen päälle vielä fotorealistiset grafiikat, pelattavuus rautaa ja loistava soundtrack on mestariteos valmis. Laitetaan nyt juonesta jotain pientä.

Joelin kuolema oli jotenkin arvattavissa melko alussa kun Abby ensimmäisen kerran esitettiin, kun pääsivät muureille, kävi äkkiä selväksi että jonkun perässä ovat, viimeistään silloin kun Abby juoksi hordea pakoon ja pääsivät porukalla mökille. Silti kun se tapahtui oli semmonen "holy fuck" meininki, näinkö tässä sit oikeasti kävi.

Ellien huutaessaan "I will kill you" oletin tarinasta tulevan john wick tyylinen kosto tarina, toisin kuitenkin kävi. Alku järkytyksestä huolimatta alkoi palaset vaan kolahtaa kohilleen, en näe mitenkään järkevänä tarinan kannalta miten Joelin ja Ellien seikkailua oltais voitu jatkaa tässä oih niin vihatussa jatko-osassa, toki oltais voitu näille kahdelle tehää joku kaikkia mielyttävä toinen halki ameerikan kävelytarina, en vaan itse näe siinä mitään uutta, Joel ja Ellien tarina päättyi ekassa osassa, se oli Ellien kasvutarina, kakkos-osassa Ellie jo osasi uida ja soittaa kitaraa, laulaa, kaikkea mitä Joel lupasi Ellille opettaa.

Joel pelasti Ellien ykkösosassa kuitenkin ihan henkilökohtaisista syistä, hän alkoi pikkuhiljaa näkemään Elliessä omaa tytärtään, aina vilkuilessa välillä sen rikkinäistä tyttäreltään lahjaksi saatua kelloa kun puhui Ellielle, mutta kaikella on kuitenkin seurauksensa, se käy hyvin selväksi jatko-osassa. Tarinasta ei mitenkään olisi voitu saada taas kerran Joelin ja Ellien seikkailua. Ellie jopa vihasi Joelia sen takia että se pelasti hänet, Ellille se leikkaus olisi merkinny jotain jonka Joel häneltä vei.

Ellien kanssa kun pelasin, olin toki vihainen Joelin kuolemasta, vihasin jopa Abbyä ja sen tovereita, koko ajan halusin päästä lähemmäs heitä jotta pääsisin kostamaan, kunnes tuli Abbyn osuus pelata, olin että onko ihan pakko! Mutta kuinkas kävikään, ajan myötä myös Abbyn tarina kerrottiin, sen kaverit, heidän tarina. Tarinassa kun on aina kaksi puolta, kumpi on se paha, kumpi on oikeassa ja kumpi nyt ansaitsee sen koston. Tajusin että ei kumpikaan, ajan myötä aloin sitten itseasiassa jopa hieman vihaamaan Ellietä ja sen henkilökohtaista kostoa. Tämä käsikirjoitus on videopeleissä niin harvinaista ja suorastaan nerokasta, herättää pelaajassa vihan tunnetta, myötätuntoa molempien henkilöiden välillä. Ei ole vain kuten hollywood pläjäyksissä, "this is a good guy, and this is the bad guy" Hahmot ovat vain selviytyjiä muiden joukossa post apocalyptisessä maailmassa, kaikilla on oma tarina.

Tarina antaa helposti tilaa jopa Part 3.lle, se että saadaanko aina mukaan ne rakastetut turvalliset hahmot ovat asia erikseen ja se että saadanko aina tarinasta se turvallinen kaikkia miellyttävä, Ellie kuitenkin säilytettiin elossa (onneksi), joten joku päähahmo on oltava mukana. Se ketä matkan varrella tulee mukaan, on vain mielikuvitus rajana.

Tarina kulki kun rasvattu kello, kaikki palaset vain loksahti kohilleen, takautumissa kerrottiin molempien tarinat. Kyllä tästä voi kertoa yhtä sun toista, mutta en viiti nyt ihan romaania tänne kirjoittaa, sanon vaan sen että peli osui ja uppos ja sen tarinan ymmärtää jos sen antaa ymmärtää eikä ala itkemään sen päähahmon kuolemaa ja havittelemaan sen turvallisen tarinan ympärille.

Mutta, joka tapauksessa, kyseessä on vain videopeli. Niitä tulee ja niitä menee, uudet tekeleet ilmestyy ja vanhat jää vain muistoihin. Jotkut toki enemmän kun toiset.

GOTY 2020
Aika lailla samat mietteet täälläkin.Tuossa tarinassa oli niin paljon pureskeltavaa että sitä jää pohtimaan vielä pitkäksi aikaa.Mukava lukea mitä kaikkea muille on tullut mieleen sitä pelatessa.

Ensimmäisessä osassa Joel tosiaan pelasti Ellien ihan itsekkäistä syistä(murhaten samalla tusinnoittain ihmisiä) ja tästä syystä mä en oikein miehestä välittänyt.Joel itse asiassa kaappasi lapsen toteuttaakseen omia isä-fantasioitaan.
Ainoa asia tässä kakkos-osassa mikä jäi mua vähän hiertämään oli se että tuota asiaa ei käyty läpi kovinkaan hyvin.Joel tunnusti asian Ellielle,heidän välit tulehtu ja siinä kaikki.Tuntui siltä että koko teema unohdettiin saman tien.Mutta onhan tämä silti parasta tarinan kerrontaa mitä mä olen missään pelissä nähnyt koskaan.Päälle vielä tappiin hiottu peli mekaniikoiltaan ja ulkoasultaan.
 

rap

Active Member
Nyt sit keräiltävien kimppuun...
Ne jotka on tarinan jo pelanneet niin tässä Powerpyxin loistava guide keräiltävistä. Kun itse pääsen tarinan läpi niin keräilen tämän avulla kaikki. Luonnollisesti, älä katso linkin videoita jos et ole tarinaa vielä pelannut. Videosta kun painaa youtubeen niin pääsee näkemään loput videot.

SPOILEREITA!
 

fader

Member
Joutuuko new game+:ssa keräämään ihan kaikki keräiltävät alusta saakka vai muistaako peli, mitkä kaikki on tullut kerättyä ekalla läpipeluukerralla?
 

tomine11

Active Member
Harva peli yltää yhtä lähelle sitä mitä tämä peli, ottaen huomioon vielä kuinka vanhalla raudalla se pyörii.
Kyllä toi paikka paikoin on aivan käsittämättömän upean näköinen ! :) varsinkin kun ottaa huomioon että millaisella ”museoraudalla” (siis perus PS4) tuo on saatu aikaiseksi ja pyörimään ylipäätään. Toki on siinä ne hetkensä kun huomaa että on rajat tulleet siellä hevosvoimien puolella vastaan ja on jouduttu tinkimään ja tekemään juttuja ettei ne varmaan näytä niin upeilta kuin tehokkaammalla raudalla olisivat tehneet. Mut sellaista kompromissiähän se on, mut hetkittäin on ihan käsittämättömän valloittavan näköinen peli kyllä :) ja raudan rajat huomioiden aika velhoja ovat olleet kyllä.
 

Noobeinstein

Well-Known Member
4 miljoonaa avaus viikonloppuna, hyvin tuntui vikinät tehoavan.

Hyvä, että maistuu pelaajille. Ansaitsee kyllä myyntinsä, sen verran paljon on peliin nähty vaivaa devien toimesta, että olisi ikävä nähdä jos tämä jotenkin floppaisi taloudellisesti.

Vaikken pidäkään teosta täydellisenä tai mestariteoksena ykkösosan tapaan, on se silti todella hyvä videopeli, joka uskalsi kokeilla jotain uutta ja ei pelannut varmaan päälle. Tälläisille rohkeille kokeiluille annan aina peukun sillä se omalla tapaa vie aina alaa eteenpäin ja näyttää muille pelintekijöille esimerkkejä siitä mikä toimii ja mikä ei.
 

PPrime

Active Member
Ykkönen oli kyllä hemmetin hyvä peli. Kakkonen nyt oli hieman, tai ihan täysin erilainen peli. Tietenkään sen ei pitänyt olla mikään kopio ykkösosasta, mutta rytmitys ei omasta mielestä toiminut. Juonessa oli paljon asioita jotka toimivat jos katsoisi elokuvaa tai sarjaa mutta jos pelaa videopeliä, niin kiinnostus peliä kohtaan lopahti tietyssä kohtaa peliä. Juonen olisi saanut kasaan omasta mielestäni ihan eri tavalla ja tietyt juonenkäänteet olisi pitänyt tapahtua vasta myöhemmässä vaiheessa. Pelin juoni oli kuitenkin mielenkiintoisen erilainen ja siinä oli paljon kohtauksia joita en videopeleissä odottanut näkeväni.
 

Anatoli68

New Member
Täälläkin on jo joku tainut kritisoida pelin loppua sillä verukkeella, että Ellien olisi pitänyt jäädä Dinan ja vauvan kanssa maatilalle ja unohtaa kosto lopullisesti. Mielestäni peli tekee kuitenkin selväksi, että Ellie on edelleen henkisesti Seattlen tapahtumissa eikä onnellinen elämä maatilalla onnistuisi. Suoraan myös mainitaan kuinka Ellie ei pysty syömään saati nukkumaan ja sen myös näkee hänen kuihtuneesta olomuodostaan.

Tarina kulminoituu hyvin lopun taistelussa, kun Abbyn jo ollessa hukkumaisillaan Ellie saa takauman vuosia sitten käytyyn keskusteluun Joelin kanssa. Elliehän lupasi Joelille yrittää löytää keinon antaa anteeksi ensimmäisen pelin lopun tapahtumat, mutta ollen kuitenkin epävarma sen onnistumisesta. Kaitpa Ellie lopultakin tajuaa kuinka pitkälle menisi ja mitä kaikkea tulisi tekemään kostaakseen Joelin puolesta ja samalla myös lopullisesti ymmärtäen Joelin teot hänen puolestaan.

Aivan pelin loppu myös jätetään aika sopivasti auki. Suhde Dinaan on todennäköisesti mennyttä ja tuskin Ellie ainakaan lopullisesti palaa Jacksoniin. Aivan kuten ensimmäisen pelin jälkeen, niin lopetus jättää tarinalle mahdollisuuden päättyä siihen paikkaan tai sitten taas jatkoa joskus vuosien päästä.

Kokonaisuutena kyllä taas taattua Naughty Dog laatua. Aivan pienet rytmitysongelmat pelin edetessä estää peliä nousemasta samalla tasolle ensimmäisen osan kanssa, mutta se taso onkin sitten aika korkea. Jo mainittu film grain efekti ei suurimman osan ajasta häirinnyt suuremmin, mutta mieluusti sekin olisi saanut olla valikoissa pelkkänä vaihtoehtona. Ehkä sekin valinta saadaan mukaan viimeistään sillon kun uudella pleikalla tulee pelattua uudemman kerran lävitse.
 

Pirate fin

Well-Known Member
Onkohan mussa jotain vikaa, kun ekan kerran käytin pommia viholliseen, niin nyt sen palasia on pitkin keittiötä ja meikäläinen vaan hymyilee.

Raakaa menoa :D
 

Subi

Active Member
Kyllähän tämä näin muutaman tunnin jälkeen tuntuu kolahtavan enemmän kuin ykkönen, joka nyt tietty oli sekin hyvä peli. Tarinaa ei voi vielä kunnolla verrata, mutta sen kerronta dialogeineen ja animaatioineen on ottanu harppauksen eteenpäin. Myös pelattavuus on ottanut askeleen eteenpäin. Tarina tuntuu myös olevan ennalta arvaamattomampi kuin ykkösessä mikä sekin on aina plussaa.
 
Ylös Bottom