Xbox One

Keskustelu osiossa 'Pelaaminen' , aloittajana jryi, 22.05.2013.

Tags:
 1. Kabanossi

  Kabanossi New Member

  XBL:
  Kabanossi
  PSN:
  Kabanossi
  Vastaus: Xbox One

  Jos puhutaan "ammatikseen" pelaavista, niin he kantavat jo omia ohjaimiaan yms. mukanaan, ei siinä yksi muistitikku paljon paina. Jos taas ihan kaveripiirin LAN-illasta, niin pitää se koko boxi jo nytkin raahata pelipaikalle.

  Tämä on kyllä toistaiseksi vähän turhaa keskustelua, kun mikään ei ole vielä ihan 100% varmaa.
   
 2. Hinin

  Hinin New Member

  XBL:
  TacitHinin
  Vastaus: Xbox One

  Ja kattoa sua samalla ku kattoo aikuisviihdettä, eiku... :D

  No, kuitenkin, tuntuu aika itsemurhalta jos jenkkeihin tulee mediakonsoli jolla ei edes täällä tee mitään. Luulisi jenkkien sen verran jo viisastuneen, että lokalisointia tapahtuisi tämänkin suhteen. :)
   
 3. Killi

  Killi New Member

  XBL:
  Xbox Killi
  Vastaus: Xbox One

  Saimme tänään avattua Xbox Onen suomenkieliset sivut, jossa voi tutustua tarkemmin laitteeseen ja sen ominaisuuksiin (niiltä osin mitä on julkistettu).

  http://www.xbox.com/fi-FI/xboxone/meet-xbox-one

  18 päivän päästä on sitten E3-messut, jossa pääosassa ovat pelaaminen & pelit :)
   
 4. Peelo

  Peelo Active Member

  XBL:
  Cunning Hugo
  Vastaus: Xbox One

  Omaan korvaan se Ykä Boksin julkistuksen kaikkein mielenkiintoisin tieto on jäänyt rikollisen vähälle huomiolle. Ensimmäisen elinvuoden aikana olisi kuulemma tarjolla 15 Xone yksinoikeuspeliä, joista jopa kahdeksan olisivat uusia IP:eitä. Omaan korvaan nämä luvut kuulostavat häkellyttävän kovilta.

  Spekuloidaan vähän mitä nämä numerot voisivat sisältää. Ensin nämä seitsemän tuttua ja turvallista nimikettä:

  Forza 5 (varma julkaisupeli)
  Crackdown 3 (Xonen julkistuksen aikana dashboardilla näkyi agility orbbia muistuttava kuva, Vgleaks)
  Halo (ei ole vielä puhuttu mitään, mutta hämmästyn jollei uutta haloa saada vuoden sisään)
  Fable (sama kuin yllä. Ja kolmosesta on tämän vuoden lopulla kuitenkin jo 3 vuotta aikaa. Melko varma nakki sanoisin.)
  Raren projekti (Raren on jo pidempään huhuiltu palaavan johonkin historialliseen projektiinsa)
  Kinect Sports 3 (En usko että tämä on Raren "historiallinen" projekti, mutta eiköhän tämäkin ilmesty.)
  Project Gotham Racing (tätä on myös spekuloitu jo pidemmän aikaa)

  Ja sitten nämä kahdeksan uutta IP:tä

  Ryse (Varma, ollut kehityksessä Crytekillä jo useita vuosia)
  Xbox fitness (MS rekisteröi domain nimen. Mahdolisesti uusi Kinect kuntoilu. Voi tosin olla pelkkä nettisivu jolle kerääntyy dataa kuluttajan Kinectin yleisestä käytöstä, sykettä kulutettuja kaloreita yms.)
  Black Tuskin projekti MS:sän uusi Halo. Saapuuko jo ensimmäisen vuoden aikana?
  Remedyn uusi peli, onko MS uskaltanut laskea tämän mukaan vuoden sisällä julkaistaviin?

  Vaikuttaa siltä että pöytä on katettu melkoisen kovaa E3 tilaisuutta varten.
   
 5. Gameskeeper

  Gameskeeper Active Member

  Vastaus: Xbox One

  Hieno homma! Tuonne toivoisin saavani tietoa myös siitä, mitä tapahtuu Yxbox-pelikokoelmalle siinä vaiheessa, kun Microsoft toteaa että yskösboksin käytönestopalvelimien ylläpitäminen ei enää ole kannattava menoerä.
   
 6. Gameskeeper

  Gameskeeper Active Member

  Vastaus: Xbox One

  Pelikauppa-alan julkaisu MCV paljastaa, miten käytettyjen Yxbox-pelien myynti hoituu:

  Publishers to receive cut of Xbox One pre-owned sales at retail | Games industry news | MCV

  Phil Harrisonin aiempi kommentti tosin antaa aiheen olettaa, että käytetyn pelin aktivointimaksu muuttuu ajan mukana. Uutuuspelin aktivointi kustantaisi siis n. 40 €, mutta alelaarikamalla hinta voisi olla halvempi. Nämä muutokset ovat epäilemättä kiinni Microsoftin mielihaluista.

  Positiivista tässä on se, että pelijulkaisijat saisivat kauan kaipaamansa osan käytettyjen pelien myynnistä. Samoin kivijalkakaupat pääsisivät edelleen nauttimaan käytettyjen pelien tuomista tienesteistä.

  Negatiivista sitten melkein kaikki muu - etenkin se, että lisenssin siirto ei onnistuisi suoraan yksityishenkilöiden välillä. Harrisonin aiemmin selittämässä pelien lainaaminen kaverille -skenaariossahan pelin lisenssiä ei siirretä, vaan lainataan:
  Vielä toistaiseksi on myös mysteeri, kuinka monta Yxboxia taloudessa voi Microsoftin mukaan olla:
  Sonyhan tunnetusti rajoitti tätä määrää kesken PS3:n elinkaaren alkuperäisestä viidestä kahteen. Mikä lienee Microsoftin näkemys?
   
 7. SVC

  SVC New Member

  Entäs import-pelaajat? Eli jos ostaa väärän alueen pelejä eikä niitä oletettavasti voi yksityisesti myydä eteenpäin, eikä kaupat oletettavasti ota vastaan. Marginaalihommaa toki, mutta kyllä tästä nyt tulee sellainen fiilis, että kuluttajan valinnanvapautta läimitään reilusti poskelle. Kaikkien on oltava kunnon peruskuluttajia, jotka asioivat virallisen leiman saaneissa kaupoissa. Isoveli valvoo käytöstäsi.
   
 8. ippanis

  ippanis New Member

  PSN:
  ippanis
  Vastaus: Xbox One

  Siis hetkinen nyt. Jos Kaveri A jätti pelinsä Kaveri B luokse ja B haluaa pelata, hän maksaa aktivointimaksun.

  Jos se on 40e uudesta pelistä, niin tuohan on silloin aika halpaa puuhaa kun kerta kaikki pelit asennetaan kovalevylle? Vai häviääkö tässä tapauksessa kaveri A oikeudet ja hän joutuu mahdollisesti maksamaan uudestaan aktivointimaksun, koska kaveri B aktivoi pelin?
   
 9. Kiitäjä

  Kiitäjä New Member

  PSN:
  Hieta
  Vastaus: Xbox One

  Ilmeisesti B ei voi pelata peliä ollenkaan ellei hänen koneellaan ole A tunnuksia.
  Vain rekisteröidyt kauppiaat voivat uudelleen aktivoida sen koodin, joten ymmärtääkseni B joutuu ostamaan pelin digiversion täydellä hinnalla, vaikka hänellä on levy kaveriltaan lainassa.
  Elikkä mikäli haluaa kavereille lainata pelejään pitää mennä kaverin luokse ja asentaa oma tunnus kaverin koneelle jonka jälkeen pelejä voi pelata siellä.

  Ihan satunnaisille kavereille ei siis pelejä oikein voi luovuttaa, koska tunnukset pitää luovuttaa myös eikä niitä kyllä ihan mielellään kaikkien kanssa jakele.
   
 10. Baron

  Baron Active Member

  PSN:
  BaronFIN
  Vastaus: Xbox One

  Jos arvata pitäisi miten ison maailman toimija saisi näinkin pienen ja kirjavan maan eri alueet sekä kaapeli- ja antennitaloudet tavoitettua, niin en ihmettelisi jos sen hintana olisi liittoutuminen Elisa Viihteen tai Soneran vastaavan palvelun kanssa (ja taisi DNA:llakin joku vastaava olla).

  Tuohon saadaan vielä myytyä mukaan yksinoikeustarjonta (esim.) Elisalle sekä kolmen vuoden määräaikaiset netti-sopimukset sekä liven gold-tili ja subventoidaan sopivasti vielä XOnen hintaa hankinnan yhteydessä, niin minulla on aika tarkka käsitys miten pelien ulkopuoliset palvelut saadaan tuotua Suomeen netin kautta NFL mukaanlukien.

  Voi olla melkoinen tarjouskilpailu kulisseissa tällä hetkellä ja Microsoft valitsee parhaimman diilin päältä (ala iPhonen Suomeen tulo tai Elisan PSVita myynti).
   
 11. avanto

  avanto New Member

  Vastaus: Xbox One

  Olenko ymmärtänyt jotain väärin, kun kuvittelin että XOne toimii vain suodattimena, jonka läpi viedään tavaraa digiboksilta? Eli siis piuha digiboksista konsoliin ja homma toimii?
   
 12. Cordo

  Cordo Member

  XBL:
  Jamary79
  PSN:
  Jamary79
  Vastaus: Xbox One

  Näin olen sen itekkin ymmärtänyt..
   
 13. samuel6

  samuel6 New Member

  Vastaus: Xbox One

  Periaatteessa kyllä. Todellisuudessa ei. Livetelkkarivaihtoehto on alussa tarjolla vain Jenkkilässä, joten jollain tavalla on asia tehty hankalaksi.
   
 14. Cordo

  Cordo Member

  XBL:
  Jamary79
  PSN:
  Jamary79
 15. Little_big-MAD

  Little_big-MAD New Member

 16. Huttu

  Huttu Active Member

  PSN:
  HuttuFIN
  Vastaus: Xbox One

  Sori hävitin linkin mutta jossain luki että käytetyissä peleissä ei tosiaan olisi aktivointimaksua, vaan jos viet pelin vaikka kaverille, niin sen pelin lisenssi poistuu sillä hetkellä sun tililtä, ja asentuu sun kaverin tilille. Sitten kun meet takas himaan ja laitat sen pelin sun koneeseen saat sen lisenssin takaisin ja se poistuu sun kaverilta, jolloin hän ei tietty voi enää sitä peliä pelata ellei sitten päätä ostaa uutta lisenssiä (eli tavallaan ostaa sen pelin itselleen)

  Jos se menee noin, niin sopii mulle. Se on käytännössä sama kuin menisit kauppaan ostamaan sen pelin jos haluat. Olen muutenkin ihan luottavainen sen suhteen että kyllä MS:llä on jokin hyvä systeemi, ei ne menis ampumaan itseään jalkaan tämän asian kanssa.

  Muutenkin nyt kun on saanut sulatella tuota julkkaria ja on saanut vähän lisätietoa niin alkaa toi boksi näyttämään ihan hyvältä. Nyt vaan ootellaan E3:sta niin näkee pelejäkin myös. Eritoten Bungien Destiny kiinnostaa kovasti, sehän on multiplättäri eikö vain?
   
 17. OK

  OK Well-Known Member

  Vastaus: Xbox One

  Kyllä.
   
 18. Pasi85

  Pasi85 New Member

  XBL:
  cCc VorteX
  PSN:
  cCc_VorteX
  Vastaus: Xbox One

  Tuo on ihan looginen ratkaisu koska pelit toimivat ilman levyä. Muutenhan samaa kopiota voitaisiin jakaa moneen laitteeseen yhden pelin hinnalla. Miinuspuolena sitten se, että tuohan vaatii sitten sitä internetyhteyttä jolla lisenssit saadaan aktivoitua ja käytännössä tietyin välein netin ylitse tapahtuvaa lisenssien tarkistusta. Paras olisi kyllä nykyisen kaltainen systeemi että levyn pitäisi olla koneessa vaikka peli olisikin asennettu. Toivottavasti tekevät jonkun järkevän ratkaisun tuo kanssa.
   
 19. Herkkusuu

  Herkkusuu Member

  XBL:
  Herkkusuu
  PSN:
  Herkkusuu
  Vastaus: Xbox One

  Mitenköhän sitten ku itellä on FANATEC ratti setti (maksaa yli 300e) niin tuleeko toimimaan? (ratti toimii langattomasti)
   
 20. TT-2k

  TT-2k Päämoderaattori Ylläpidon jäsen

  Steam ID:
  TT-2k
  XBL:
  TriKuiva
  PSN:
  TT-2k
  Twitter:
  tontsa
  Vastaus: Xbox One

  Varmaa tietoa ei tässä vaiheessa vielä ole. Olettaa voisi, että mitkään täysin langattomasti toimivat ohjaimet eivät toimi. Mutta ennen pelihousujen repimistä kannattaa odottaa sitä oikeasti virallista vahvistusta.
   

Jaa tämä sivu