Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Yakuza/Like A Dragon -pelisarja

Remeded

Well-Known Member
Tervetuloa Yakuzaan!

yakuza_6_kiryu_1920.0.jpg


Pelisarja kun on niin pitkä, ajattelin että tähän ketjuun voi jaaritella jokaisesta Yakuza pelistä eikä niin
yksittäiset ketjut sotkeudu. Muutenkin tässä olisi hyvä keskustella sarjan parhaista/tulevista peleistä jne.

Ite aloitin sarjan suoraan yakuza kutosesta joka vei niin sanotusti jalat alta ja hyppäs mun pelihistorian parhaimpiin peleihin. Yakuza 0 ja Kiwami odottelee sopivaa hetkeä aloittaa, elokuussa tuleva yakuza kiwami 2 jatkaa kokoelmaa ja huhujen mukaan myös 3-5 tulossa remasteroituna.

Peli on minulle ollut tuttu mutta ihmettelen että miksi kukaan ei kidnapannut minua, sidonnut kiinni ja pakottanut minua pelaamaan tätä sarjaa? Meinaan kyseessä on aivan loistava tekele. Monet varmasti vierastaa sarja senkin takia että siinä puhutaan japania ja tekstin lukeminen suorastaan pakollinen, mutta jos se ei ole ongelma, ymmärtää että dupattuna tämä ei olisi yhtään niin täydellinen ja pilaisi muutenki
immersiota.

"Ei mikään japanin GTA"


Peliä ei myöskään kannata sekoittaa mihinkään "japanin gta" tai "sekoilusta tuttu saints row". Toki peleissä on paljon huumoria ja minipelejä, ensin laulat karaokessa ja törmäät kadulla ties mihin outoihin humoristisiin hetkiin. Sit taas teet tarinaa ja peli muuttuu komediasta vakavaksi tarinakerronnaksi joka on yakuzassa se vahvin anti.

"Mappi on kuin pieni kylä verrattuna vaikka far cry/assassins creed peleissä"


Peliä ei voi suositella kaikille, ehkä varovasti. Meinaan monesti sä istut ohjain kädessä katsoessa pitkiä cutscenejä eikä tehtävien välissä ole mitään sen eeppisempää toimintaa mitä yleisesti nykyään peleissä, pelaaminen koostuu lähinnä tai oikeestaan pelkästään kaikkia pieksemällä, minipelejä sekä ripaus RPG elementtejä. Hahmoa kehitellää ja avataan uusia kykyjä jne. Se ei ole mitenkään kauheen syvällistä, kyllä se hieman helpottaa mutta nappeja hakkaamalla pärjää kyllä.

pleasure4.png


Pelimaailma ei myöskään ole openworld, toki siinä tarjotaan avarampi pelialue joka on kuin pieni pikkukylä vaikka verrattuna far cry/assassins creed peleihin. Mutta se miten se tuntuu elävältä ja miten paljon sielä on tarjottavaa ja sivutehtävät on hyvin kirjoitettu eikä ne ole vaan "hae martille mustikoita." Niissä on oma pieni tarina jotka on hyvin kirjoitettu eikä ne tunnu niinkään paljon erillään itse tarinatehtävistä.

Yakuza4.jpg


Tässä on ehdottomasti mun uusi rakkaus, harmittavan myöhään tutustuin kunnolla itse tähän sarjaan mutta kuten sanonta kuuluu "parempi nyt kuin ei koskaan" vai mitenkä se meni. Myöhästelijän huonot puolet on myös se että kun pelejä on muutenkin paljon, täytyy löytyä aikaa ja ruksia kalenterista päiviä ihan vain ja ainoastaan yakuzaa varten.

Pelisarja kun ei myöskään varmasti jää yakuza kutoseen? Uskon että sarjaa jatketaan, toki Kazuma Kiryu tarina sai päätöksen, uskon että sarjaa jatketaan uudella hahmolla ehkä jopa uudella kaupungilla?

Mitä mieltä olette yakuza sarjasta? Onko peli tuttu, fani? meinaatteko kokeilla? Ei kiinnosta ollenkaan? Jatketaan keskustelua.
 
Pelisarja kun ei myöskään varmasti jää yakuza kutoseen? Uskon että sarjaa jatketaan, toki Kazuma Kiryu tarina sai päätöksen, uskon että sarjaa jatketaan uudella hahmolla ehkä jopa uudella kaupungilla?

Tähän voinen vastata! Sarja jatkuu kyllä ja uudesta päähenkilöstä on jopa videomateriaalia. Ohessa:Hieno pelisarja ja diggasin tuosta uudesta kutosessa olleesta pelimoottorista sen sulavuuden takia. Uutta kehiin vaan!
 
Trailerista päätellen uuksi pieksijä jatkaisi sittenkin karamuchossa? Tai sit kyseessä on vain uuden hahmon esittely, yakuza sarja siitä jännä vaikka jo sama kaupunki on jo kuudessa osassa, se ei silti jaksa kyllästyttää. En ole vielä korkannut 0 ja kiwamia mutta näin pikkulinnut ainakin laulaa, että se tuntuu aina vaa jotenkin uudelta. Saa nähää sitten että "pilasiko" kutosen uusi pelimoottori ja sen sulavuus homman niin pahasti että 0 ja kiwami 1-2 tuntuu sen jälkeen tönköltä? Toivottavasti ei!
 
Alla traileri Yakuza 3:n PS4-versiosta. Mielestäni tämä näyttää yllättävän hyvältä ottaen huomioon ettei kyseessä taida olla yhtä perustavanlaatuinen uudelleenjulkaisu vrt. Kiwami peleihin.

 
No siis eikö tuo ole kuitenkin se sama moottori mitä käytettiin yakuza 0 ja kiwami 1, eli periaatteessa aika samalla tasolla ollaan. Yakuza 0 on samanlailla ps3 versiosta pävitetty ps4 vaan resoluution ja frameraten myötä, sekä pieniä viilauksia siellä täällä.
 
Koskakohan näitä voisi odottaa eurooppaan? Kun tunnetusti nämä muut tulee tyylii 6kk myöhemmin, niin onko näissä sama?

Edit: Toisaalta taas, ei tässä todellakaan ole mikään kiire, 0 ja kiwami odottaa vielä tossa+kiwami 2 elokuussa. Ottaen huomioon että jokaiseen peliin voi upottaa reilut 100h.
 
Viimeksi muokattu:
Yakuza Kiwami 2 traileri, hyvältä näyttää!Graafisesti en kyllä huomaa kutoseen verrattuna oikee mitään eroa, mitä jotain pätkiä kattonut niin ilmeisesti kauppoihin mentäessä ym ei ole myöskään mitään latausruutuja? Runsaasti myös minipelejä sekä yakuza0:sta tuttu seuralaispalvelu bisnes tekee paluun, joka ehkä yks mun lempipuuhia ja sen parissa mennyt päivä jos toinenki. Myös kutosesta tuttu klaanitappelu laitettu mukaan!

Ilmeisesti taistelu otettu kutosesta ja sitä hieman parannettu. Tällähetkellä Yakuza 0 menossa ja tykkään siinä kyllä niistä taistelutyyleistä, vaikka enimmäkseen siinä käyttää kuitenkin vain sitä yhtä. 0 läpi sit kiwami ja sitten elokuussa kiwami 2, mitään kiirettä en kyl pidä, haluan nauttia kunnolla joka pelistä ja tehää kaikkea muutakin kun vain sitä päätarinaa.

Hienoa myös että PC saa kiwamin ja 0:n. Saa pelisarja vihdoin kunnolla huomiota. Onkoha sit PC:lle tulossa joskus myös muut? Jotenki outoo jos vaan 0 ja kiwami.
 
No siis Kiwami 2 on sillä uudella Dragon enginellä tehty joka tuli 6, pientä viilausta siellä täällä kun demoa kokeilin mutta aika samalta vaikuttaa kuin 6.

Eiköhän noilla parilla pelillä testat kiinnostus PC puolella ja jos myy hyvin tulee lisää.
 
Aijai, ettei tälläkin kertaa vaan olisi kokonainen peli, kuten viimeksi :D
 
121h myöhemmin, sain vihdoin Yakuza 0:n vietyä päätökseen. Huh huh mikä vuoristorata, mahtava tarina. Tykkäsin enemmän kun kutosesta, se oli kyllä mulla sarjan eka peli, ehkä väärä peli aloittaa mutta näillä nyt mennään, tästä on hyvä jatkaa. Pakko kyllä pitää taukoo ennen kun alotan Kiwamin, näihin kun uppoo uskomaton määrä tunteja ellei sit pelaa pelkkää tarinaa.
 
Yakuza 0 nyt peluussa. Tarina vaikuttaa hyvältä mutta se on alkanut hieman ärsyttämään, kun läheskään kaikissa keskusteluissa ei puhuta, pelkät tekstit vaan.
 
Yakuza 0 nyt peluussa. Tarina vaikuttaa hyvältä mutta se on alkanut hieman ärsyttämään, kun läheskään kaikissa keskusteluissa ei puhuta, pelkät tekstit vaan.

Tämä ärsyttää myös Yakuza Kiwami 2 demossa, vaikka grafiikat on upeat uudella Dragon enginellä niin peli tuntuu silti hivenen vanhalta koska tulee juuri tällaisia asioita vastaan.
 
Yakuza 0:ssa tuntui muutenki olevan 3 eri tapaa esittää tarinaa, on ne perinteiset cutscenet, sit on just nää tekstihommat, sit on välillä niitä outoja animoituja pätkiä. Olisivat vaa valinnut sen yhden tavan, onneksi kuitenkin ne tarinaosuudet oli ääninäyteltyjä ja vieläpä helvetin hyvin, vaikka japania en yhtään ymmärrä.

Tykkäsin kyllä tarinasta ja kaikista sivuhommista, real estate kiryulla ja hostess clubi majimalla. Oli kyllä melkoinen vuoristorata, ensin teet vakavaa mafia hommaa ja seuraat vakavaa tarinaa, seuraavaksi istut kopissa kattomassa eroottisia videoita ym.

Lupasin itselleni että pidän taukoa, mutta eihän siitä mitään tullut. Yöunien jälkeen lähtiki kiwami koneeseen ja mafia saippuaoopera taas jatkuu. Tarkoitus ois kuitenkin nää vetää läpi ennen kun kiwami 2 tulee elokuussa.
 
Mua taas ei tuo tyyli haittaa yhtään pikemminkin päinvastoin. Tuo just sitä japanilaisuutta näihin. Ei kaikki tartte olla samasta muotista.
 
Jostain luin et kutosessa ois ns yhellä tavalla tehty nuo videot.

Ei viittiny enempää lukee ku vasta Kiwamissa menos.
 
Ylös Bottom