Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Xbox Game Pass - pelien vuokrausta kuukausimaksulla

MS puhui muistaakseni joskus, että tähtäävät 4 isoa peliä vuodessa rytmiin, mutta Bethesdan oston jälkeen tuntuu, että rahkeita voisi olla vieläkin kovempaan tykitykseen.

Tätä juuri eilen mietiskelin, ja muistelin itsekin että puhuivat tuosta 1 iso peli per vuosineljännes tahdista. Ja tämä siis tosiaan ennen Bethesda kauppoja. Eli jos sieltä parin vuoden sisään alkaa tulla viisikin isoa julkaisua vuodessa, kaikkien pienempien lisäksi, saatu vastine rahoilleen on aivan no brainer luokkaa. Ja omasta vinkkelistä se on sitä jo nyt.

Ja mielestäni jo se, että ne MS:n omat 1st partyt on Day One julkaisuja Game Passiin, on huikeaa. Verraten nyt vaikka Disney+, vaikka eri media onkin, veloittaa rapsakat 30 dollaria jotta pääset katsomaan ko. palvelusta tulevan Black Widow leffan julkkarina.
 
Day one peli tarkoittaa sellaista peliä, joka on saatavilla sinä päivänä, kun se julkaistaan kyseiselle alustalle. Tällä tavalla asiasta puhutaan yleisesti. Esim. peli x saapuu day one Game passiin, käytetään, kun peli tulee heti julkaisussa Game passiin. Olisi mahdotonta, että se tulisi aiemmin, koska sitä ei ole aiemmin saatavilla ko. alustalle. Tässä henkilökohtaiset semanttiset analyysit eivät ole samalla tasolla käytössä olevan puhumisen tavan kanssa. Esimerkki:
  • Not only is Undertale coming to Xbox consoles, it'll also be available through Xbox Game Pass on day one.

Uskomatonta että tälläisestäkin asiasta saa väittelyn pystyyn? :D Day Onea kun on ihan yleisesti käytetty terminä pelistä, joka tulee alustalle ensijulkaisunsa yhteydessä aka Day One. Voitte toki jatkaa maalitolppaleikkiänne tästä asiasta keskenänne, tähän minulla ei ole mitään lisättävää.
 
No jätä sitten ne Yakuzat ja Octopath Travelerit pois laskuista jos se noin kovasti häiritsee.

Ei minun ole vaikea myöntää että Game Passiin saisi tulla enemmänkin isoja third party -pelejä. Tottakai saisi tulla. Mutta tilanne ei ole täysin nollassa tai "toivoton" niinkuin annat viesteissäsi ymmärtää. Eikö esim. tämä parin viikon päästä julkaistava Outriders ole tarpeeksi iso third party -peli?

Sanoin että tilanne on AAA-pelien osalta auki, ei toivoton, joten äläpä laita laita sanoja suuhuni. Outriders on ainakin wikipedian mukaan AAA-tason budjetilla oleva peli:

Jos ei ole mitään lisättävää, niin miksi kommentoit. ;)

Jos vaivaiduit lukemaan viestini, niin lisäsin määritelmään tarkennuksen? :D
 
Uskomatonta että tälläisestäkin asiasta saa väittelyn pystyyn? :D Day Onea kun on ihan yleisesti käytetty terminä pelistä, joka tulee alustalle ensijulkaisunsa yhteydessä aka Day One. Voitte toki jatkaa maalitolppaleikkiänne tästä asiasta keskenänne, tähän minulla ei ole mitään lisättävää.

Uskomatonta (eipä tullut yllätuksenä), että saat jokaisesta Xbox aiheista asiasta väittelyn pystyyn. Sinun kanssa on todella vaikea keskustella mistään, kun ollaan niin agressiivisia ja sinulle tuntuu tärkeintä olevan, että voitat väittelyn kuin väittelyn, vaikka argumentit loppuisivat kesken. Toivon, että trollaat, koska oikeassa elämässä tuollaista käytöstä harvoin katotaan hyvällä. Edelleen olen sitä mieltä, että ostit Xbox Series X:n ilman mitään syytä, että voisit kritisoida Xboxia, sillä perusteella, että koska sinulla on se? Harvoin kuulen suustasi, että Xbox Series X olisi edes jollakin osa-alueella pätevä laite. Suurin osa Xbox- ja PC-pelaajista ovat olleet tyytyväisiä palveluun, vaikka tietävät, että pelit voivat poistua koska tahansa - ja se varmasti harmittaa monia, mutta kannattaa muistaa, että Game Pass tarjoaa niille peleille alennuksen, jotta voit jatkaa peliä siihen mihin jäitkin. On olemassa Playstation Now, joka nyt ei oikein ole verrattavissa Xbox Game Passin kanssa, vaikka sieltäkin saa pelejä kuukausimaksua vastaan, mutta tarjonta ei ole lähellekään Game Passin tasoa - silti kuukausimaksu oli suunnilleen Game Passin hintainen ellei jopa enemmänkin? (EDIT: Playstation Now maksaa 9,99€ kuukaudessa, kun taas Game Pass 9,99€ konsolilla.) Harvoin kuulen, että Playstation Nowia kritisoidaan, vaikka se on kuukausimaksullinen palvelu myöskin josta voi poistua peli koska tahansa.

Uskon, että Game Passiin tullaan haalimaan entistä enemmän muiden studioiden pelejä kuin Xboxin. Sonyn taktiikka näyttäisi olevan ostaa ajastettuja yksinoikeuksia, kun taas Microsoftin tavoitteena on varmasti tulevaisuudessa saada yhä suurempia julkaisuja Game Passiin day one. Kuten monet ovat jo sanoneet, ollaan jo nähty muiden studioiden pelejä day one, kuten The Medium ja tulevaisuudessa S.T.A.L.K.E.R 2. Ei vaan käy järkeen, että Game Passiin saataisiin esim. Grand Theft Auto 6 day one, mutta toivottavasti edes joitakin tekeleitä.

Minulle Game Pass on ollut pelastus. Pelaaminen on kiinnostanut vuosi vuodelta vähemmän, kun rahat eivät riitä ostaa kokoajan uusia pelejä, mutta Game Passin ansiosta minun ei ole enää tarvinnut ostaa kalliita pelejä vaan pelata muita pelejä Game Passilla ja odottaa, että saadaanko sekin peli tulevaisuudessa Game Passiin.

Nyt varmaan sinun silmissäni olen typerä fanipoika, mutta ihan sama. Rakastan kaikkia pelialustoja niin Nintendoa, kuin Sonyakin. Kaikista löytyy puolensa.
 
Viimeksi muokattu:
Tein itse omat laskelmani Game Passista:

Maksoin aikanaan 121€ Game Passista (12+1kk Goldia x 2 ja 1kk Game Pass Ultimatea, siihen vielä tuonnoiset Gold kuukaudet päälle) Maksoin ennen EA Playta, en enää, joten laskettakoon 25€ x 2 pois tuosta hinnasta. Eli vuoteen 2023 Game Pass Ultimate käytännössä 71€. Tuo on suunnilleen yhden uuden pelin hinta.

Konsolilta löytyy 28 peliä, jotka ladattu Game Passista (+ EA Play pelit). Enemmänkin ollut, mutta osa on poistunut. FH4:sta tullut lähemmäs 40 tuntia, Halo MCC:tä lähemmäs 50 tuntia ja RDR2:senkin pelasin läpi (n. 30h), kun se Game Passissä oli. Nämä kolme peliä ovat niitä, jotka olisin muutenkin ostanut ennemmin tai myöhemmin. Sen päälle pelejä, joista sain runsaasti tunteja (+15h), joita en olisi muuten ostanut, kuten The Outer Worlds.

Jos laskisin, että voisin käyttää 71€ yhteen peliin ja pelata sitä ikuisesti, tai käyttää 71€ miltein kolmen vuoden Game Pass Ultimateen, valinta olisi joka kerta Game Pass. Esim. Forza: uusi versio Horazonista tulee yleisesti ottaen 2-3 vuoden välein. Game Pass tilauksen loppuessa olisi uusi Forza jo saapunut, eikä vanhaan enää palattaisi. Tässä ei haittaa ollenkaan se, että vanhaa versiota en omista.
 
Arkanen kaverit ovat mielissään Game Pass kytköksestä:

“It’s a service that will allow us to remain creative and have the audience and build that relationship over time and that’s really exciting.”

Paljon on kuulunut muiltakin deveiltä samansuuntaista puhetta. Pitää toivoa, että toiveet ja odotukset lunastetaan.

Toivovat Arkanella myös, että vähälle huomiolle jäänet pelit kuten Prey saavat lisää jalkoja palvelusta. Puskaradio lupaakin hyvää.

 
Niin, nyt pitäisi muistella mistä keskustelu lähti liikkeelle, jota ei edesauta että keskustelu pilkotaan useampaan lankaan. Eli alunperinkin oli puhe siitä, että tarjoaako GP vaihtoehdon pelien omistamiselle, jota se ei tee tällä hetkellä.

1st party pelien osalta tämä taas onnistuu, eli tämän osalta GP tarjoaa aidon vaihtoehdon pelien omistamiselle.
Mikäli aihe ja kysymys on ollut koko ajan siitä että tarjoaako GP vaihtoehdon AAA-pelien omistamiselle niin siitä ei olisi mitään keskusteluja tai väittelyitä edes tarvinnut.

Se ei sitä tarjoa.

Täysin eri asia taas on että onko sitä edes kukaan odottanut. Sieltähän sen tarjonnan näkee jokainen ja jos "AAA-pelien omistamisen korvaaminen" on se seikka, jota ajatellen Game Passia on tilaamassa, voi äkkiä huomata että ei ole siihen sopivin palvelu.

Jos keskustelu tosiaan oli vain tätä koskeva niin miten ihmeessä tästä oli niin monta sivua jauhamista?

PS. Minäkin koen että "day one" tarkoittaa päivää, jolloin peli julkaistaan alustalle josta on kyse. "Undertale-pelin day one julkaisu Xboxille" on ihan looginen lause. Pelkkä "day one" tietysti on eri asia mutta keskustelun kontekstissä ymmärsin että kun on kyse tietystä alustasta niin ensimmäistä kertaa sille tuleva peli on tällöin "day one"-julkaisuna myös Game Passissa.
 
Mikäli aihe ja kysymys on ollut koko ajan siitä että tarjoaako GP vaihtoehdon AAA-pelien omistamiselle niin siitä ei olisi mitään keskusteluja tai väittelyitä edes tarvinnut.

Se ei sitä tarjoa.

Täysin eri asia taas on että onko sitä edes kukaan odottanut. Sieltähän sen tarjonnan näkee jokainen ja jos "AAA-pelien omistamisen korvaaminen" on se seikka, jota ajatellen Game Passia on tilaamassa, voi äkkiä huomata että ei ole siihen sopivin palvelu.

Jos keskustelu tosiaan oli vain tätä koskeva niin miten ihmeessä tästä oli niin monta sivua jauhamista?

PS. Minäkin koen että "day one" tarkoittaa päivää, jolloin peli julkaistaan alustalle josta on kyse. "Undertale-pelin day one julkaisu Xboxille" on ihan looginen lause. Pelkkä "day one" tietysti on eri asia mutta keskustelun konteksissa ymmärsin että kun on kyse tietystä alustasta niin ensimmäistä kertaa sille tuleva peli on tällöin "day one"-julkaisuna myös Game Passissa.
Muuten kanssasi samaa mieltä, mutta vähän liian usein porukalta tuntuu unohtuvan, että Microsoftin omien studioiden pelit sekä EA:n pelit eivät tuolta kyllä mihinkään poistu, joten niiden osalta palvelu on varsin vertailukelpoinen pelien omistamisen kanssa. Itselleni juuri nuo pelit ovat olleet ylivoimaisesti tärkein elementti Game Passissa. Ja sitten noiden poistuvien pelien osalta en ole jaksanut stressata ollenkaan. Eli jos sieltä joku itselläni kesken ollut peli tai noin muuten kiinnostava peli, jota en ole vielä ehtinyt aloittaa, on poistumassa, niin ostan sen Game Pass-alennuksella itselleni. Ja jos taas ei niin paljoa kiinnostanutkaan peli, että haluaisin sitä ostaa, niin eipä siinä sitten mitään menetä, kun peli ei vaan ollut loppujen lopuksi kovin kiinnostava.
 
Saatikka sitten tämän hetken isoimman julkaisijan (MS:sän) pelit, jotka ovat palvelussa Day1. Mielenkiintoista nähdä miten homma toimii, kunhan rattaat saadaan tosissaan pyörimään. Sillä aivan alkumetreillähän tässä toistaiseksi ollaan.
Pakko tarttua ja kysyä millä tapaa MS on tällä hetkellä maailman isoin pelijulkaisija? Vai oliko tämä haaveilua mahdollisesta huomisesta? :) Meinaan ei se pelien julkaisutahti tai vaihtoehtoisesti pelien laatu ole ihan sillä tasolla ollut, että tuollaista termiä voitaisiin käyttää vielä tässä kohtaa.

Ja takaisin aiheeseen. Hieno on Game Pass palveluna, halvalla pääsi kokeilemaan Doom Eternalia ja nyt olisi seuraavaksi aika verestää muistoja Grim Fandangon remasterin parissa. Saas nähdä kuinka paljon on aika kullannut muistot. Hetki on vierähtänyt viime kerrasta. :D
 
Pakko tarttua ja kysyä millä tapaa MS on tällä hetkellä maailman isoin pelijulkaisija? Vai oliko tämä haaveilua mahdollisesta huomisesta? :) Meinaan ei se pelien julkaisutahti tai vaihtoehtoisesti pelien laatu ole ihan sillä tasolla ollut, että tuollaista termiä voitaisiin käyttää vielä tässä kohtaa.
Varmaan tässä tarkoitettiin studioiden ja sitä kautta henkilöstön määrää. Aika lähellä isointa pelijulkaisijaa Microsoft on.

Isoin ei myöskään tarkoita laadukkainta, sitä voisi kuvata termillä paras pelijulkaisija. Isoin ei myöskään tarkoita sitä että julkaisee eniten pelejä, sitä voisi kuvata vaikka termillä tehokkain.
 
Totta tuokin, että isouden voi käsittää monella eri tavalla, eikä juuri isojen julkaisujen määrässä MS loista tällä hetkellä. Bethesdallakin on ollut pari vaisua vuotta. Oliko jopa niin, että yhtenä vuonna Fallout 76 oli sen ainoa julkaisema peli?
 
Isoin ei myöskään tarkoita laadukkainta, sitä voisi kuvata termillä paras pelijulkaisija. Isoin ei myöskään tarkoita sitä että julkaisee eniten pelejä, sitä voisi kuvata vaikka termillä tehokkain.
Ylipäätään superlatiiveja kannattaa välttää, koska kuten on lukemattomat kerrat nähty, siitä syntyy vain tarpeetonta kahnausta ja määritelmistä purnaamista.
 
Pakko tarttua ja kysyä millä tapaa MS on tällä hetkellä maailman isoin pelijulkaisija? Vai oliko tämä haaveilua mahdollisesta huomisesta? :) Meinaan ei se pelien julkaisutahti tai vaihtoehtoisesti pelien laatu ole ihan sillä tasolla ollut, että tuollaista termiä voitaisiin käyttää vielä tässä kohtaa.

Ei kannata vielä verrata nykyhetkeen. Studioita on hankittu vasta kahden vuoden ajan ja uskon, että heillä on jo valtavasti tietoa, että milloin mikäkin peli ilmestyy. Todennäköisesti tämän vuoden E3:n aikana kuullaan Microsoftin suunnitelmia, että mitä pelejä tullaan näkemään näiltä uusista studioista. Tilanne on lupaava mitä Microsoft on kertonut vuoden aikana, että Obsidian on kasvanut hetkessä (heillä on 3 peliä, joita kehittävät: Grounded, The Outer Worlds ja Awoved), on tulossa Forza Motorsport ja huhujen mukaan myös Forza Horizon 5, yksi vuoden odotetuimmista peleistä Halo Infinite, Fable, Hellblade 2 sekä muita pelejä. Mitä kaikkea vielä Bethesdan suunnalta tulee? :cool: Taitaa Xbox Games Studios olla suurin pelijulkaisija studioiden määrän perusteella. Voi olla, että vielä menee 1-2 vuotta ennen kuin nähdään Xboxin yksinoikeuksien potentiaali, mutta uskallan jo tässä vaiheessa sanoa, että Microsoft on tehnyt valtavasti työtä sen eteen, että pelejä saadaan´Xbox-alustoille (Xbox, Windows ja Xcloud). Olisi erittäin typerää, että Xbox on käyttänyt miljardeja euroja studioiden ostamiseen eikä pelejä ala syntyä.

Ja nämä kaikki day one Game Passiin.
 
Ylös Bottom