Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Ultimaattisen pelitelkun metsästys

Saatana kun en tiedä :D

Nykyisessä Sony KD-55SD8505 on kaksi ongelmaa:
- liian pieni (55")
- ei tarpeeksi kirkas
- mustaa vasten suuria valovuotoja (paska paneeli)

Joten LG CX 65" houkuttas, koska taloudesta löytyy PS5 ja todistetusti CX:ää parempaa hintalaatusuhdetta vaikea löytää, mutta tuo kirkkaus huolettaa. Jonkun verran eri arvosteluita tsekkaillut ja CX harvoja heikkouksia on kirkkaus sekä heijastukset valoisassa tilassa. Itsellä olohuoneen päätyseinästä 70% ikkunaa, joten tila on todella valoisa ja ei ole kuin sälekaihtimet tilaa pimentämään, eikä ajatus pimennysverhojen hommaamisesta sen takia, että 1400e telkkari pääsisi täysiin oikeuksiinsa oikein käy omaan maalaisjärkeen. Tuntuu, että moni on todennut, että "tottuu" siihen ei-niin-kirkkaaseen, mutta se on ominaisuus jonka riittämättömyys Sonyssä häiritsee vieläkin vaikka TV ollut jo 4v.


Sitten taas sen verran Remppa vai Muutto Vancouveria tullut katsottua ja siitä addiktoiduttua sisustamiseen, että omaan mustavalkoiseen sisustukseen Samsung Frame 2021, Qled istuisi kuin nenä päähän. Tuo 65" rupee olemaan kooltaan jo sen verran iso ja dominoiva elementti jopa seinällä, että olisi erittäin iso plussa kun se kiinni ollessaan näyttäisikin taululta + connect boxilla välttyisi johtokoteloilta. Tämä idea tullut oikeastaan siitä, että tulee aika usein tulee ruokatunnin jälkeen unohdettua TV päälle, jolloin TV heittää chromecastille, jossa pyörii vaihtelevasti eri maisemakuvat, vaihtuen puolen tunnin/tunnin välein ja se on yllättävän tyylikäs ratkaisu.

Toki Frame on vain Qled, joka ei ole sitä parasta luokkaa, mutta mahdollisesti saa kirkkaammaksi kuin Oledin. Silti luulen, että Qled on huomattava parannus mustan syvyydessä vrt. nykyiseen Sonyyn.
Myöskään ei löydy kuin 1 x HDMI 2.1, mutta en jaksa ymmärtää mihin tarvitsisin enempää omassa käytössä. X-boxia talouteen ei tule, koska oma pelimaku ei kohtaa X-boxin exclujen kanssa ja tietokonettakin tulee peilattua silloin kun tarttee, ei laitettua telkkariin kiinni. Siinä vaiheessa kun Nintendo tekee konsolin, jossa on 2.1 niin todennäköisesti ollaan jo niin kaukana tulevaisuudessa, että TV:n vaihto on ajatuksena kuitenkin.

Rtingsin mukaan Framen 2021 kykenee 4k @ 120Hz with HDR on the PS5, joten oletettavasti riittävä parannus nykyiseen.

Myös Dolby Atmos puuttuu, mutta itsellä soundbar käytöllä ja olen nykyiselläänkin ihan tyytyväinen.

Toki tuohon hintaan (alessa n. 1400e) saa useita parempia telkkareita, design maksaa, mutta niin se on aina maksanut :D Ikää on jo sen verran, että ulkonäkö on noussut myös kriteeriksi eikä ole enää kiinnostusta rakentaa vain ultimaattista poikamiesboxia. Ehkä täytyy miettiä miten paljon kotona tulee oltu siten, että TV on kiinni, eli paljonko tuosta frame ominaisuudesta todellisuudessa hyötyy, koska siitähän tässä maksaa.

Telkusta löytyy muuten:
1 hdmi 2.1 liitäntä, eARC, VRR , one connect boxi ja muuta...

Molemmat olisi tällä hetkellä alle 1400e. Eli kummanko sitä ottais, sanoinko jo, että saatana kun ei tiedä :D

EDIT: Rtingsin arviot ei jätä paljoo arpomisen varaa, mutta sitten taas SDR kirkkaus on parempi Framessa:
The LG CX OLED is a significantly better TV than the Samsung The Frame 2020. Being an OLED TV, the LG can produce perfect blacks, which the Frame 2020 can't do. The LG has a faster response time, wider viewing angles, and its reflection handling is much better too. It has better color accuracy as well; however, the Frame has a lower input lag and it gets brighter in SDR.
 
Viimeksi muokattu:
Nyt telkkaria ostettaessa kannattaa muistaa että jos Xboxin pian tuleva Dolby Vision ja 4K@120Hz on tärkeä juttu, Vincent uudella videolla toteaa että vain LG:n telkut tällä hetkellä on kykeneväisiä tuottamaan sitä hänen mielestään.

Mitä tulee CX kirkkauteen niin se tosiaan on ongelma jos ei käytä töllöä pimeässä huoneessa, itse pelaan ja katson elokuvia pimeässä melkeen aina joten ei ongelmia siinä, pimennysverhot hoitaa asian päivällä. Mutta jos sattuu vaan jotain pätkää kattomaan valot päällä tai pelaamaan valot päällä joskus niin pimeissä kohtauksissa se matala kirkkaus häiritsee. Eli jos ei ole mahdollisuutta pimentää huonetta kunnolla se voi osoittautua ongelmaksi materiaalista riippuen, esim. pimetä elokuvat kuten kauhu on ihan eiei, mutta jos pelaa jotain kasuaalisti vaikka FF XIV niin ei mitään ongelmaa, sitten kun heittää jonkun yksinpelin sisään ja uppoutuu peliin niin valot pois.

Jos olisin ostamssa telkkua tilaan mitä ei saa lähes täysin pimeäksi, miettisin kaksi kertaa onko LG OLED se paras vaihtoehto. Toki sieltä voi pistää asetuksista niin kirkastus tekniikoita päälle mutta ne tekee kuvasta todella luonnottoman näköisen.
 
Nämä kirkkausasiat taitaa olla makuasioita. Itselleni CX on tarpeeksi kirkas, vaikka huoneeseen paistaisi aurinko. Itse en pidä kirkkauksia edes täysillä. Tietysti HDR-materiaalissa oled light on täysillä, mutta peak brightness on 'low', siellä on vielä 'medium' ja 'high' jäljellä (sen lisäksi sitten dynamic contrast ja tone mapping, mutta niihin en koskisi). Tuntuu että ne joille nuo kirkkaudet eivät riitä ovat poikkseusyksilöitä.
 
Menin sitten ostamaan tuon LG 55" CX mallin ja pakko tulla kommentoimaan, että ei mennyt metsään...
tänään minulle tuli kotiin lg Cx65 ...
Minäkin sorruin foorumin vertaispaineen alla sujuttamaan cx65:sen ostoskoriin...
Itsellä oli täysin sama tilanne. Olin totaalisen tyytyväinen Sonyn telkkuun, kuvanlaatu oli hyvä ja mitään muuta tarvetta uudelle telkulle ei ollut kuin saada uusista konsoleista enemmän irti koska niissä oli tuki esim. VRR ja ALLM. Silti olin totaalisen ällikällä lyöty miten paljon LG CX paransi varsinkin pelikokemustani.
Nyt on CX pinpattu...
Mulla meni LG CX tiukoista vaatimuksista huolimatta läpi hallituksen kokouksessa. Koen tilanteen win-win situationiksi.
Näin lg cx 65" kaverin tykönä ja on kyllä kuvanlaatu aivan eri maailmasta :)
Kävin minäkin vaihtamassa Samsung Q90T:n 65" CX:ään. Eipähän häiritse taustavalojen ristikko enää vaaleissa kohdissa.
Voi vittu jätkät! :D

1621194591691.png

Ei kestänyt pokka katsoa Verkkokaupan/Powerin bluffia, että hinnat säilyy vielä parin viikon ajan Gigantin tarjouksen loputtua, joten pistin "all in", ja sillä tarkoitan tilin saldoa :D
 
CX clubihan on eräänlainen herrasmiesten kerho eli näin kansainvälisesti lausuttuna Club Xendlemen!
Tossa äsken tulleessa tilausvahvistuksessa tulikin tarkemmat ohjeet ja verivalan vannomisohjeet tähän klubiin liittymistä varten, sekä Club Xendlemanin salainen tervehdys, jota saa tehdä vain kohdatessa toisen CX:n omistajan, sekä totta kai myös ohjeet siihen mistä toisen CX:n omistajan tunnistaa liikenteessä.

f8ffb58eb15ddc67c2f5a04a85f255b71c3e4c5c.gifv
 
Tossa äsken tulleessa tilausvahvistuksessa tulikin tarkemmat ohjeet ja verivalan vannomisohjeet tähän klubiin liittymistä varten, sekä Club Xendlemanin salainen tervehdys, jota saa tehdä vain kohdatessa toisen CX:n omistajan, sekä totta kai myös ohjeet siihen mistä toisen CX:n omistajan tunnistaa liikenteessä.

f8ffb58eb15ddc67c2f5a04a85f255b71c3e4c5c.gifv
 

Liitetiedostot

  • nczdjl9qso261.jpg
    nczdjl9qso261.jpg
    126,1 KB · Lukukerrat: 50
Tai jos 65 tuumaa on liian vähän, lähtee Samsungin viime vuoden huippumallin 75-tuumainen versio 1 699 eurolla.

 
Laitetaas tänne kun en osuvampaakaan topicia löytänyt:
onko suosituksia hyvästä TV-seinätelineestä, jota ei olisi hinnalla pilattu?
Vaatimukset 65" ruutu ja 33kg
 
Itse käytän tätä.


Jos seinäteline tulee tuolle uudelle CX:lle niin se painaa 24 kg, ei 33.
Oliko sulla 55" vai 65"? Toi sun linkkaama on tehty 55" töllölle, tuo 40-75" teline on jo aika kohtuuttoman tyyris 299e vs. siihen, että seinätelineen saa alle satkulla ja vaatii muutaman reijän porauksen ja 10e peitelistan. Muuten tuo olisi todella näppärä ratkaisu.

Paino oli suoraan Gigantin sivuilta, liekkö tuo sitten paketin paino? Mene ja tiedä.
1621276047183.png
 
Oliko sulla 55" vai 65"? Toi sun linkkaama on tehty 55" töllölle, tuo 40-75" teline on jo aika kohtuuttoman tyyris 299e vs. siihen, että seinätelineen saa alle satkulla ja vaatii muutaman reijän porauksen ja 10e peitelistan. Muuten tuo olisi todella näppärä ratkaisu.

Paino oli suoraan Gigantin sivuilta, liekkö tuo sitten paketin paino? Mene ja tiedä.
Näytä liitetiedosto 6575

Itsellä on 65", hyvin se tossa pysyy, tuo on paino jalan kanssa. Verkkokaupan sivulta ainakin näkee ilman jalkaa painot.
 
<< Poistettu henkilöön menevä kommentti. T: Ylläpito >>

Hyvii tipsejä tullut kiitos, otetaan toki lisää, vielä ei oo hankittu. :D

laiton cx65 tuohon telineesee ja hyvin on pysynyt siinnä
Onko sulla ylemmissä vai alemmissa reijissä se vaakarauta kiinni televisiossa?

Täytyy vkl käydä vähän Verkkikses kattelee, toi stondis, siis standit on kyllä todella näppärän oloinen kapistus, mahdollistaisi jouhevan huonekalujen siirtelynkin pitkällä aikavälillä, joka kyllä houkuttaa, seinätelineen reikien paikkaus on kyllä todella v-mäistä hommaa.
Ainut, että itsellä melkein pitäisi olla tuo standit600, koska on vähän korkeempi löhösohva, jonka vuoksi tykkään, että TV:kin on korkeammalla ja tuossa 400- mallin ylimmässäkin asennossa TV jää vähän matalalle omaan makuun, saisi olla vielä kymmenisen senttiä korkeammalla.
Tosin toi Standit600, 20cm lisää korkeutta telineeseen = 100e lisää hintaan ja 300e hintalappu on kyllä aika helevetin suolanen.

Ton Standit400 mallin saisin nyt vkl 100e kotiinkuljetettuna, löyty lähipiiristä joutavana, joten ei auta vedellä kun maalarinteippejä seinälle ja mallailla :D:D


Itsellä tämä teline 65" television kanssa, lähti Verkkiksessä Black Fridayna halvalla (joku 50€-60€). Oikein tukeva ollut ja siinä tulee aika usein käännettyä tv:tä.
Tätä oon nimenomaan katellut, nykyinen on vastaava, mutta käännettäessä vain yhdellä varrella. 4v ollut käytössä 55" ruudulla ja sen verran taipunut telkkarin painosta varsi, että ei meinaa saada telkkaria enää suoraan, jonka vuoksi uuden hommaus ois nyt edessä kun painavampi telkkari tulossa tilalle. Muuten olen tähän ollut kyllä tyytyväinen + tuo kääntöominaisuus on kyllä ollut näppärä esim. nyt korona-aikana on kun on ollut teamsin kaltaisten palvelujen kautta kotireeneinä osa harrastuksista niin ei tartte sohvapöytiä ynm. alkaa siirtelee kun kääntää vaan TV:tä.
 
Oon kahden vaiheilla että vaihtuuko toi G1 sonyn A90J:hin. En vaan oo kovin vakuuttunut. Töissä katselin G1 ja GX vierekkäin ja en kyllä nähnyt eroa oikeastaan ollenkaan. Sony taas näyttää jo vakiokalibroinnilla huomattavasti paremmalta.
 
Ylös Bottom