Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

PlayStation 5, Xbox Series X, Switch 2 – konsolipelaamisen 9. sukupolvi

Tähän hieman liittyen, EA on ostanut muhkealla 1,4 miljardilla dollarilla WB Gamesilta Playdemic studion, joka on tehnyt Golf Clash mobiilipelin.

Mielenkiintoista nähdä tekeekö AT&T vielä lisää myyntejä vai jääkö tähän.


Tällaiset jutut kertoo ainakin siitä, että kyllä ne studiot myynnissä on kunhan saadaan muut pykälät kohdalleen.

Tämä on myös siinä mielessä mielenkiintoinen juttu, että ollaan valmiita myymään yksittäisiä studioita, eikä könttänä koko WB Gamesia. Tämä avaa niin myyjälle kuin ostajalle aika paljon mahdollisuuksia.
 
Tällaiset jutut kertoo ainakin siitä, että kyllä ne studiot myynnissä on kunhan saadaan muut pykälät kohdalleen.

Tämä on myös siinä mielessä mielenkiintoinen juttu, että ollaan valmiita myymään yksittäisiä studioita, eikä könttänä koko WB Gamesia. Tämä avaa niin myyjälle kuin ostajalle aika paljon mahdollisuuksia.
Sama trendi on ihan yleistä nykyliikentoimintaa niin pelialalla, kuin sen ulkopuolellakin. Pitää kasvaa, tai muuten jää jalkoihin ja kuihtuu isompien tieltä.
 
Tää on taas jossain sivuraiteilla. Pelitilauspalveluille on oma ketjunsa:
...

Digitaalisten ja fyysisten julkaisujen asemasta voi puolestaan mitellä vaikka täällä:
...
Minusta nämä ovat niitä suurimpia vedenjakajia uusimman ja aiemman konsolisukupolven välillä. Okei, on toki ssd, stabiili 60Hz, haptinen ohjain jne uutta myös. Silti pelien vuokraus ja digitaalisuus on nyt iso juttu ja varsinkin levyasemattomat konsolit pistävät keskustelemaan digipelien hyödyistä ja haitoista toiseen tahtiin. Nämäkö keskustelut kuuluvat siis muualle? Mikä olisi fiksu rajanveto?
 
Shinobi602 huhuilee Reseterassa, että Sonyn ostoskärryyn on löytynyt jälleen tavaraa. Vaikka "huhu" onkin köykäinen gif, niin uskaltaisin pitää asiaa varmana. Shinobin luotettavuus on niin vahva kuin tällaisilla vuotajilla vaan voi olla.

 
Shinobi602:hden mukaan Sonyllä on ennätysvuosi menossa ostojen suhteen. Ja vuotta on vielä neljännes jäljellä!



Lisäksi sekä Sonyn että MS:sän isokenkäiset puhelevat avoimesti, että lisää ostoja on tiedossa. Pelialan keskittyminen vain kiihtyy. Toisaalta esimerkiksi indie skene on varmaan vahvempi kuin koskaan, joten henkilökohtaisesti en jaksa olla vielä kovin huolissani.
 
Olettaisin pienten pelintekijöiden hyötyvän siitä, jos studioita menee kaupaksi. Luulisi, että rahoitusta olisi paremmin saatavilla, jos on mahdollisuus, että studio jonakin päivänä ostetaan isolla rahalla. Peliala näyttää houkuttelevammalta nyt kuin aiemmin, vaikka pari vuotta sitten.
 
Pelialan keskittyminen vain kiihtyy. Toisaalta esimerkiksi indie skene on varmaan vahvempi kuin koskaan, joten henkilökohtaisesti en jaksa olla vielä kovin huolissani.
Niin kauan kuin pelit saa ostettua fyysisenä hyllyyn, en jaksa olla huolissani. Sitten kun kaikki menee striimipalvelujen tapaan eri palveluiden kuukausitilausten taakse niin saatan jopa harkita pelaamisen lopettamista tai ainakin vähentämistä siihen malliin kuin striimipalveluidenkin, eli tilaan vain yhtä kerrallaan ja kaikkien kikkojen ja alekoodien kanssa mitä vain löytyy.

Sillä erolla että sony ostaa sellaisia studioita jotka on vaan tehnyt pelejä ps
Pääosin kyllä mutta tuossa saitkin jo vastauksen että ei ihan silti aina. Lisäksi nekin "pääosin Sonylle pelejä tehneet" loppuu joskus ja jos ostelu jatkuu niin on pakko ostaa myös muutakin - kuten nyt jo vaikuttaisi käyvän. Sony siis on aika lailla jo ostanut ne kovimmat ja selvimmät "Sony-studiot" ja nyt on jalka oven välissä myös muualla.

Voihan tässä toki sanoa että MS aloitti pelin ja Sony vain on pakotettu pelaamaan samoilla korteilla mutta kyllä se on bisnes aina tällaista. Sitä tehdään mikä rahallisesti kannattaa. Ei Sonykaan hyvyyttään ole keskittänyt ostoksiaan ns. "Sony-keskittyneisiin" studioihin vaan sen takia että pysyy maine parempana. Ja maineella on bisnesmaailmassa arvoa siinä missä rahallakin.
 
Sillä erolla että sony ostaa sellaisia studioita jotka on vaan tehnyt pelejä ps
Ostavat sellaisia studioita siksi, koska sellaisten studioiden ostaminen on todennäköisesti helpompaa ja halvempaa. Ostaisivat ja tulevat ostamaan aivan varmasti muitakin studioita, kun vaan hinta ja tarve saadaan kohdalleen.

Niin ja esim. Nixxes ei tosiaankaan ollut studio, joka teki pelejä vaan pleikkarille. Kaukana siitä, mutta Sony tarvitsi PC porttaamiseen osaamista, joten ostivat studion. Fiksu veto, mutta ei tämä mitään "orgaanista kasvua" ollut.

Myös Firespriten uusimmat pelit ovat multiplattareita ja kaikista uusin projekti on tällä hetkellä merkattu vain PC peliksi. Eli ei nyt ihan pelkkää pleikkaripeliä.

Housemarque myöskin tuli konsolibisnekseen Xbox yksinoikeuspelillä.
 
Kerrotko mikä muu fakta jäi tässä tarkastamatta kuin se, että nämä Sonyn ostamat studiot ovat totta tosiaan tehneet pelejä muillekin alustoille. Eli siis sinun viestisi nimenomaan vaati faktojen tarkistusta.

Kerro sinä mitä pelejä ne on julkaisut muille alustoille itse en tiefä yhtän muille kuin sonylle
 
Kerro sinä mitä pelejä ne on julkaisut muille alustoille itse en tiefä yhtän muille kuin sonylle
Housemarque on ainakin tehnyt pelejä vaikka mille alustoille

 
Ylös Bottom