Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

YLEn mediamaksu

Vastaus: YLEn mediamaksu

Ylen kanavat maksukortille, ja pois tuollainen natsi meinkinki. (ongelma olisi ratkaistu suomalaisille reiluimmalla tavalla näin.)
Katsotaan moniko ostaa ylen kanavat, eihän sieltä muuta katsottavaa tule kuin urheilua joskus.
(juuripa siksi ne ei menekkään maksukortille, kun tietävät ettei ohjelmiston taso yksinkertaisesti ole riittävä)
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Mediamaksu on askel oikeaan suuntaan, mutta siinä on vielä ongelmia, jotka pitäisi korjata ennen sen täytäntöönpanoa. Yksi isoimmista ongelmista on se, että maksu on samansuuruinen talouden nuppiluvusta ja tuloista riippumatta. Maksu asettaa yksin elävän opiskelijan ja suurituloisen pariskunnan epäreiluun asemaan. Minusta nimenomaan tähän yksityiskohtaan pitäisi käyttää enemmän keskusteluaikaa kuin mediamaksun puimiseen sinänsä.
Tästä olen vahvasti eri mieltä, että keskustelun painopisteen pitäsi muuttua itse mediamaksun oikeutuksen puimisesta maksusumman suuruuteen eri tuloluokissa. Toki noin suuren maksun toivoisi kohdennettavan kevyemmin vähäosaisten kuin hyvätuloisten kukkarolle, mutta kyse on reilusti laajemmasta asiasta. Laajemmasta kuin mitä tähän asti on esille tuotu.

Ensinnäkin, kuka viisaudessaan ylipäätään päätti, että YLEn toiminta on se tärkein julkinen palvelu, jota pitää erillisellä pakkomaksulla tukea? En väitä etteikö YLEllä olisi oma roolinsa toimivan yhteiskunnan yhtenä tukijalkana, mutta muutkin julkisen palvelun instanssit voisi laittaa samaan puntariin mittailtavaksi. Samaan aikaan kun YLE puffaa mediamaksuaan läpi, niin alueellisten sairaalojen toimintoja supistetaan, kunnallisten terveysasemien odotusjonot pidentyvät kasvavan lääkäripulan vuoksi, hoitohenkilökuntaa kuormitetaan edelleen ylikierroksella, vanhukset saavat tulevina vuosina entistä vähemmälle hoitoa. Ja kaikki nämä valtion ja kuntien jatkuvien säästöjen ja tukileikkausten vuoksi. Mutta hei, YLEn toiminnot sentään pidetään pakkomaksun avulla pystyssä. Hävettää tällainen näennäistärkeily todellisten epäkohtien siivellä. Pakollisen mediamaksun oikeutus ei todellakaan ole pelkkä omaa taustaansa vasten hyväksyttävä automaatiotapahtuma, vaan isompi arvokeskustelu pakkomaksuista ja niiden kohdentamisesta jos/kun siihen ollaan menossa.

Kunnallinen terveydenhuolto on käsittääkseni yksi heikoimmin sponssattu taho nykypäivänä, joka kaipaisi kipeästi suoraa taloudellista lisätukea, enkä ole kuullut että pelastuslaitoksellakaan (poliisi/palokunta/ensiapu) ylimääräiset kolikot olisivat viime vuosina pahemmin kirstun pohjalla painaneet. Näille tahoille kansalaisten ylimääräistä rahallista tukea soisi ensisijaisesti kohdennettavan. Viimeksi mm. eilen uutisoitiin alueellisten sairaalojen osasulkemisesta kesän ajaksi normaalia pidemmäksi aikaa juuri supistusten, tukileikkausten ja säästöjen vuoksi. Ja tämä siis vain yksi julkisen peruspalvelun tarjoaja, jolta vedetään jatkuvasti mattoa alta ilman konkreettista reagointia päättäjien suunnalta. Miksi?

-------------
Tällä kannanotolla haluan laajentaa keskustelua aiheympyränsä ulkopuolelle ja kysyä teiltä jokaiselta (mielessänne, ei tarvitse vastata), että mitkä asiat Suomessa tämä päivänä ovat oikeasti pakkomaksun arvoisia asioita.

PS. YLEn mediamaksu on joka tapauksessa tulossa jossain muodossa kansalaisten maksettavaksi, se lienee tässä vaiheessa varmaa. Toivottavasti sitä viilataan kuitenkin eduskunnassan yleistä kansalaistajua ja vähäosaisten kukkaronnyörejä paremmin vastaavaksi, kuten monet täälläkin ovat esittäneet. Toivotaan näin.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Kunnallinen terveydenhuolto on käsittääkseni yksi heikoimmin sponssattu taho nykypäivänä, joka kaipaisi kipeästi suoraa taloudellista lisätukea, enkä ole kuullut että pelastuslaitoksellakaan (poliisi/palokunta/ensiapu) ylimääräiset kolikot olisivat viime vuosina pahemmin kirstun pohjalla painaneet.
- -
Ja tämä siis vain yksi julkisen peruspalvelun tarjoaja, jolta vedetään jatkuvasti mattoa alta ilman konkreettista reagointia päättäjien suunnalta. Miksi?

Poliiseillehan on tulossa lisää rahaa, mikä onkin jo aika. Ainakin Itä-Suomessa terveydenhuolto on aivan retuperällä. Kaikissa kunnissa ei ole edes omaa lääkäriä. Kun lääkäri on paikkakunnalla, on jono aivan käsittämättön. Puhelimella saa soittaa useaan kertaan, että joku edes vastaa - silloinkaan ei saa aikaa - paikanpäällä sanotaan, että pitää soittaa ajanvarausnumeroon. Järjetöntä ihmisen pyörittelyä paikasta toiseen.

Yksityiselle onneksi pääsee ja siellä saa vieläpä oikein miellyttävää palvelua. Harmi vain, että siihenkään ei ole kovinkaan paljon tuhlata rahaa. Ja monella olisi varmasti muutakin käyttöä rahalle, kuin käyttää se peruspalveluihin, jotka pitäisi olla pientä maksua lukuunottamatta ILMAISIA.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Ne, jotka puolustavat mediamaksua ovat joko:
1. sellaisia ihmisiä jotka omistavat television ja maksavat kiltisti TV-lupansa (WOW, IT SPIN... siis SIITÄ TULEE HALVEMPAA),
2. ihmisiä joiden mielestä autottomilla pitäisi olla autovero tai
3. sellaisia ihmisiä joiden mielestä Joulukalenteri ja Humppatunti ovat jotenkin Suomelle tärkeitä.

Correct me if I'm wrong.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Ne, jotka puolustavat mediamaksua ovat joko:
1. sellaisia ihmisiä jotka omistavat television ja maksavat kiltisti TV-lupansa (WOW, IT SPIN... siis SIITÄ TULEE HALVEMPAA),
2. ihmisiä joiden mielestä autottomilla pitäisi olla autovero tai
3. sellaisia ihmisiä joiden mielestä Joulukalenteri ja Humppatunti ovat jotenkin Suomelle tärkeitä.

Correct me if I'm wrong.

Näinhän se on. Tähän porukkaanhan kuuluukin n. 95% kotitalouksista.

Viitsisitkö profiloida vielä nämä mediamaksun vastustajat?
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Näinhän se on. Tähän porukkaanhan kuuluukin n. 95% kotitalouksista.
Viitsisitkö profiloida vielä nämä mediamaksun vastustajat?

1. Ihmiset, joiden mielestä pitäisi välittömästi siirtyä anarkiaan, koska kaikki muut yhteiskuntamallit rajoittavat heidän vapauttaan ladata pornoa netistä.
2. Ihmiset, jotka eivät muista, että katsoivat juuri eilen jääkiekkoa YLE:n TV-kanavalta, koska joivat liikaa viinaa tappion jälkeen.
3. Ihmiset, joiden mielestä GTA ja bruckheimerin sarjat ovat länsimaisen sivistyksen korkeimmat muodot ja sopivat kaikille ikään katsomatta.

Onneksi tämän keskustelun osapuolet eivät ole lukittuneet omiin kantoihinsa vaan avoimesti arvioivat vastapuolen argumentteja. :D
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Ei.. vaan näin.

1.Ihmiset jotka eivät omista televisiota, ihmiset jotka olisivat mielummin ilman Yleä
2.Ihmiset jotka ymmärtävät että satunnaisesta urheilusta tuo on aivan liikaa hintaa, ja ymmärtävät että ilman YLEÄ tuon kiekonkin näkisi muilta kanavilta.
3.Ihmiset jotka sivistävät itseään muilla tavoin kuin tuijottamalla tyhmistyslaatikkoa.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

ja kun olisi edes se vaihtoehto että jollet maksa niin sitten telsusta ei näy kuin kohinaa eikä radiostakaan mitään kuulu.
ja sen yle areenansa voivat laittaa salasanojen taakse, minä maksan jo nyt netistä 36.9e joka vatun kuukaisi niin siihen ei mitään mediamaksuja tarvitse vielä lisäksi tunkea kun en ole IKINÄ koko tämän viiden vuoden aikana ylen sivuilla käynyt.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Järvinen Heli (heli.jarvinen@eduskunta.fi)
Hei, emme vastusta mediamaksua, sillä 98 prosenttia suomalaisista katsoo tv:tä
ja/tai kuuntelee radiota. henkilökohtaisesti en pidä kuitenkaan tasamaksua
parhaana vaihtoehtona pienituloisten kannalta.

Energiaa, Heli"
tossa oli yhden "heimullaonlikaamassiajaentajuamistäsäpersaukinenhoriset" kanta
 
Vastaus: Televisiolupa

Miten lestojen kanssa tai vähätuloisten, joilla ei oikeasti ole sitä tv:tä.

Uusi mediamaksuhan ei enään koske vain ja ainoastaan televisiota vaan kattaa samalla koko yleisradion toiminnan, radio ja internet mukaan luettuna. Tod. näköisesti päästään maksamaan myös musiikkitalo porvaristolle.
Odotan että suurimmalla osalla suomalaisista jokin edellä mainituista kotoa löytyy, mikäli ei , niin tuskimpa kyseistä eräerkkiä verottajakaan löytää arkistoistaan.

Vaikka olen henk. koht. uudistuksen puolella, olisi silti tärkeää keventää summaa entisestään nimenomaan opiskelijoille sekä eläkeläisille, vaikkapa liukuva maksuluokitus omien tulojen mukaan.
 
Vastaus: Televisiolupa

Vaikka olen henk. koht. uudistuksen puolella, olisi silti tärkeää keventää summaa entisestään nimenomaan opiskelijoille sekä eläkeläisille, vaikkapa liukuva maksuluokitus omien tulojen mukaan.

Opiskelijoille ja eläkeläisille saisi olla -50%.

Ehtiihän tässä vielä jonkun aikaa nauttia Ylettömästä elämästä :D
 
Vastaus: Televisiolupa

Uusi mediamaksuhan ei enään koske vain ja ainoastaan televisiota vaan kattaa samalla koko yleisradion toiminnan, radio ja internet mukaan luettuna.
Juuri tämä on mielestäni erittäin merkillistä, ikäänkuin YLE omistaisi koko verkon.
Maksan nettiliittymästäni jo 44 euroa kuussa, enkä takuulla, edes luottotietojeni säilyttämiseksi maksa senttiäkään enempää.

Itse en käytä YLEn verkkopalveluja, enkä katso YLEn TV-kanavia, joten maksanko 175 euroa siis siitä, että saatan kuunnella YleX-radiokanavaa satunnaisesti?

Mielestäni koko pakollinen mediamaksu-järjestelmä on täysin epäkorrekti meitä EI YLEn palveluja kaipaamattomia kohtaan.
Tietenkin haluan rahoittaa YLEn henkilöstön Sushi-lounaat ja ilmaiset aamupuurot.. :rolleyes:
Ihan kuin tuota ilmaista puuroa ei joku muukin kuin työllistetyt YLEläiset kaipaisi..

Hyväksyn Mediamaksun, mikäli sen määrä on varallisuuskohtainen, rikkaalta sikarisialta isompi maksu ja pienituloiselta pienempi maksu.
Myös se, että mediamaksu viedään veroina on käypä ratkaisu, kunhan tulorajat otetaan siinäkin huomioon.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: YLEn mediamaksu

Monikohan täällä edes tietää, mitä tarkoittaa julkinen palvelu. Sen ei ole tarkoitus olla voittoa tuottava instanssi. Tässäpä pieni tietopaketti:

Julkisen palvelun ohjelmatoiminnan tulee erityisesti:
1) tukea toimivaa kansanvaltaa ja jokaisen osallistumismahdollisuuksia tarjoamalla monipuolisia tietoja, mielipiteitä ja keskusteluja sekä vuorovaikutusmahdollisuuksia;
2) tuottaa, luoda ja kehittää kotimaista kulttuuria, taidetta ja virikkeellistä viihdettä;
3) ottaa ohjelmistossa huomioon sivistys- ja tasa-arvonäkökohdat, tarjota mahdollisuus oppimiseen ja itsensä kehittämiseen, painottaa lapsille suunnattuja ohjelmistoja sekä tarjota hartausohjelmia;
4) kohdella ohjelmatoiminnassa yhtäläisin perustein suomen- ja ruotsinkielistä väestöä, tuottaa palveluja saamen, romanin ja viittomakielellä sekä soveltuvin osin myös maan muiden kieliryhmien kielellä;
5) tukea suvaitsevaisuutta ja monikulttuurisuutta sekä huolehtia ohjelmatarjonnasta myös vähemmistö- ja erityisryhmille;
6) edistää kulttuurien vuorovaikutusta ja ylläpitää ulkomaille suunnattua ohjelmatarjontaa;
7) välittää asetuksella tarkemmin säädettäviä viranomaistiedotuksia ja varautua televisio- ja radiotoiminnan hoitamiseen poikkeusoloissa.


Vaikka TV-luvan maksaminen sylettää ihan ihmisen luontaisen ahneuden johdosta, niin jossakin vaiheessa teinikapinan laannuttua alkaa tajuta, että jos ei olisi julkista palvelua, niin eipä sieltä töllöttimestä tulisi kuin mainstream viihdettä. Asiapitoinen tai vähemmistöryhmille(lapset, kuuro tai näkörajoitteiset yms.) suunnattu ohjelmisto loistaisi poissaolollaan. Alueelliset uutiset yms. sellaisia ei olisi.
Ei julkisen palvelun yhtiön ole tarkoitus kilpailla mainosrahoitteisten kanssa.

Tuossa valossa olisi järkevintä lohkaista veroista rahoitus YLE:lle. Tuo Mediamaksu kun ei ole reilu niitä kohtaa, jolla jo nyt kaikki tulot menee pääasiassa ruokaan ja asumiseen, mutta pelifoorumilla pörräilevän pelejä yli 400 konsolilla pelailevan henkilön rutinat kuulostaa lähinnä siltä, että rahaa on, mutta yhteiseen asiaan ei siitä liikene. :rolleyes:

EDIT: Näkisin myös Yleisradiotoiminnan jonkinlaisena sivistyksen merkkinä valtiolle.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Näinhän se on. Tähän porukkaanhan kuuluukin n. 95% kotitalouksista.

Viitsisitkö profiloida vielä nämä mediamaksun vastustajat?

1. Opiskelijat yms muu nuoriso joille internet on korvannut TV:n tarjoaman viihteen, nämä voivat kuunnella ulkomaalaisia nettiradioita, katsella ulkomaalaisia netti-tv:tä tai muuten vain heilua Youtube:ssa. Tähän vielä irc:t ja messengerit sekä useat eri verkkopelit. Netti on vartava portaali informaatioon ja viihteeseen. Nettistä maksetaan jo semmoiset 30 kuussa miksi ylen pitäisi päästä vielä tuota summaa lisäämään?

2. Hifistit jotka täyttävät hyllynsä dvd leffoilla ja sarjoilla ja halutessaan katsoa TV:tä hei heittävätkin kiekon kelkkaan ja nauttivat hyvästä leffasta sarjasta. Vaihtoehtoisesti löytyy myös videovuokraamoista saa hienosti vuokrattua muutaman leffan viikossa kohtuu hintaan.

3. Otakut, weaboot ja etc: joita ei nämä länsimaalaiset ohjelmat kiinnosta tuon taivaallisempaa,
mutta kaikki mitä nousevan auringon maa tuottaa on nähtävä, luettava tai kuunneltava heti nyt heti!.
nämä latailevat fansubit (lisensoimattomista sarjoista) puoli laittomasti netistä ja ostelevat Animea, mangaa, visual novelleja yms tukeakseen lempisarjojaan.

No voisihan tuohon vielä stereotypioida aika tavallakin lisää kuten wowittajat yms. Tietysti ei kannata unohtaa että moni voi kuulua saman aikaisesti noista useampiin.

Vähemmistöjä ehkä, mutta tällä ei ole merkitystä.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

^Sitähän on moni täälläkin sanonut (sekä mediamaksun puolesta- että vastaanpuhujat), että rahoitus pitäisi ottaa verotuksessa. Mutta tämä Ylen oma maksu on siitä kätevä, että sitä voidaan nostaa vuosittain ihan miten halutaan. Mihinkähän Yle joutuu kaikkien niiden rahojen kanssa kun massia alkaa kaatua ovista ja ikkunoista sisään? :D
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

2) tuottaa, luoda ja kehittää kotimaista kulttuuria, taidetta ja virikkeellistä viihdettä;
3) ottaa ohjelmistossa huomioon sivistys- ja tasa-arvonäkökohdat, tarjota mahdollisuus oppimiseen ja itsensä kehittämiseen, painottaa lapsille suunnattuja ohjelmistoja sekä tarjota hartausohjelmia;
Tässä on pari pointtia, jotka jatkuvasti unohtuvat. YLE pyörittää radion sinfoniaorkesteria, ja vaikka täällä ketään ei tuo kiinnostaisikaan, niin taiteiden tukeminen on sivistysvaltion merkki. Ja kuka näyttäisi esim. Wienin sinfoniaorkesterin uudenvuodenkonsertin, jos YLE ei sitä tekisi?

Lastenohjelmat ovat mielestäni vielä tärkeämpi pointti. Kuka täällä ei ole katsonut juniorina Pikku-Kakkosta, Noppaa, Kasmasiinia tai mitä niitä nyt on ollut? Haluaisitteko tosissaan korvata nuo Pokemoneilla, Teinimutanttikilpikonnilla tai muilla mainospiirretyillä, joita ei joko dubata lainkaan tai jotka käännetään suomeksi helvetin huonosti? Laadukkaan suomenkielisen lastenohjelman arvo on kuitenkin melkoisen suuri, mutta mainosten kohteena ala-asteikäiset tai nuoremmat eivät ole sitä maksuvoimaisinta. Vaikutuksille alttiita kyllä.

Siitä olen samaa mieltä, että YLEn ei pitäisi tuhlata rahaa jääkiekon tai jalkapallon MM-kisoihin, sillä ne kyllä näkyisivät ilmaiseksi kaupallisillakin kanavilla. Ja MTV3:n ammattitaitoon tuollakin saralla päästiin tutustumaan muutama vuosi sitten, kun SM-liiga oli oranssitakkien pyöritettävänä. Ai että, se oli laatutyötä alusta loppuun.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

1. Ihmiset, joiden mielestä pitäisi välittömästi siirtyä anarkiaan, koska kaikki muut yhteiskuntamallit rajoittavat heidän vapauttaan ladata pornoa netistä.
2. Ihmiset, jotka eivät muista, että katsoivat juuri eilen jääkiekkoa YLE:n TV-kanavalta, koska joivat liikaa viinaa tappion jälkeen.
3. Ihmiset, joiden mielestä GTA ja bruckheimerin sarjat ovat länsimaisen sivistyksen korkeimmat muodot ja sopivat kaikille ikään katsomatta.

1. Anarkiaanhan sitä pitää siirtyä Ja kaikki autot pitää pommittaa heti jos autovero nousee euronkaan. Ja vauvat pitää tappaa kun sen prkleen Piltin purkkihinta nousee ja nousee.
2. Nimim. Kokemusta On, kenties?
3. No eh heh. Kohta varmaan sanot että saksalainen kääpiöhomoporno kuvastaa jotain hyvin sosiaali-kulttuurillista.

Totuus on se että YLE on rahanahne firma joka ei välitä mistään muusta kuin itsestään. Ihan sama onko maksun nimi TV-lupamaksu vai mediamaksu, kaikki se raha menee YLE:lle jotta voisimme nähdä taas yhden "loistavan" suomalaisen draaman jossa kaikki vikisee tai Sopranosin jonka kaikki ovat nähneet Neloselta, DVD:ltä tai netistä jo ajat sitten. Tuskin sitä Pikku Kakkostakaan olisi jos joku sikaria vetelevä iso pomo ei olisi saanut hyvää ideaa kärrätä perheiden rahat taskuun: "Tehdään lapsille ohjelma! Sillä tavalla kaikki vanhemmat joilla ei ole vielä televisiota joutuvat ostamaan televisiot rääkyville lapsilleen ja me keräämme rahat!".

Ja sitten se tarjonta. Mitäs sitä onkaan... TV, netti, kännykkä ja radio.

Televisio
YLEn kanavilta tulee (ainakin päivällä) n. 90% ajasta ohjelmia joita kukaan täysjärkinen ihminen ei katsoisi. Onneksi meillä on tuhansia tylsistyneitä eläkeläisiä jotka olisivat valmiita katsomaan vaikka etanoiden grand prixit jos tällaiset tulisivat. En mielelläni maksa siitä että näen kun somali kertoo huonosta ja rasistisesta kohtelustaan vieraassa maassa tai siitä, kun Hirvosen Pentti kertoo lomautuksestaan ja rahahuolistaan.

Netti
On se aika omituista että netissä on miljardeja sivuja ja vain yhdet niistä on YLEn. Siltikin joutuisin maksamaan jos sattuisin nettiä käyttämään. Huh huh. Ja tämä YLEn "asiasisältö" voisi hyvin olla maksullisen salasanan takana. Ja sitäpaitsi Hitlerin ja Mussolinin puheita näkee yhtä hyvin Tubesta.

Kännykkä
Voiko kännykällä katsoa paskoja dokumentteja? En tiennytkään. No, the more you know, luulisin.

Radio
Kappaleet = paskoja. Juontajat = "ou jee nyt mää soitan tän uuen piisin ou jee" (eli siis paskoja ja turhia suurin osa).

Minkä ***** takia jonkun radion käytöstä pitäisi maksaa? Saadaan kuunnella paskoja biisejä jotka voi kuunnella netistä vaikka 10.000.000 kertaa jos huvittaa. Ja niiden kappaleiden välissä pitää olla vielä joku juontaja joka jaarittelee aina jotain paskaa ja järjestää "kivoja" kilpailuja.


Vähän yli 20 min. kirjoitin mutta oli se melkein sen arvoista. Kohta tästäkin katoaa ilo kun joutuu maksamaan METIJAMAKSUVA.
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Totuus on se että YLE on rahanahne firma joka ei välitä mistään muusta kuin itsestään.

Noniin, tässähän se nyt sitten tulikin - totuus nimittäin. Tällaisten äärimmäisten totuuksien edessä sitä tuntee itsensä helposti sanattomaksi...

Edellisestä postauksesta tuli mieleeni sanonta, jonka joku viisas on joskus aikoinaan keksinyt ja joka sopii tähän hetkeen erinomaisesti: "Arguing on the internet is like running in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded"
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

Jos pelkkä nettiyhteys oikeuttaa mediamaksun, niin YLE voisi tarjota jokaiseen kotiin laajakaistan. Tai sitten tuo summa voisi olla vähemmän, periaatteessa kaikki maksaisivat tuota niin eikö YLE saisi paljon enemmän rahaa kuin nykyään? Noh tuskin tätä maksua edes tulee kun on noussut kohtalaisesti meteliä..

Itseä kyllä huvitti lukea toisaalla henkilöiden "en maksa, en oo ikinä maksanu ja katon YLEä vaan silloin tällöin!" heittoja. :rolleyes: Rasittaa puhua mediamaksua vastaan näiden lusmujen takia.

Minulla on ainakin 10 tuttua jotka ovat luopuneet tv:stä ja siirtyneet kokonaan nettiin esim. YLEn maksujen välttämiseksi, luulisi että muutenkin alkaa yleistyä tämä ratkaisu kun kaikki löytyy netistä..
 
Vastaus: YLEn mediamaksu

YLE Radion ylläpidosta voisin vuodessa parikymppiä maksaa verotuksen muodossa. Samalla saa se pihtiputaan mummokin maata järkyttävät uutiset suoraan punaiseen tupaansa, ei siihen televisiota tarvitse.
 
Ylös Bottom