Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Alan Wake [Hype ja hankintahekumointi]

Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Miten porukka menee sekaisin jostain numerosta? 88 on hyvä numero ja sillä siisti. Myönnän kuitenkin, että toi pelit lehden arvostelu oli suhteellisen paska. Tekstillisesti tunsi lukevan jotain preview tekstiä, enkä arvostelua.

Tai sitten peli vaan ei olekkaan NIIN hyvä mitä monet luulevat ;)
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Jos vaikka keskustelis jostain muusta välillä kuin pisteistä, anyone?

Kaikille onkin jo varmaan tuttu tuo Bright Falls saitti Brightfalls.com | Alan Wake, josta löytyy "Twin Peaks"-tyylisiä preview-teasereita. Kannattaa myös ehdottomasti tsekata videot, joissa "nörtit" analysoivat videoista kaiken oleellisen:

YouTube - What The Bright Falls - Episode 1 (Sark, Hutch, Rob and Team: Alan Wake Series Analysis) - WTBF

Olen todella iloisesti yllättynyt, miten paljon Remedy/Microsoft on päättänyt satsata Alan Waken ennakkomarkkinointiin näinkin erikoisella tavalla. Nuo videot ovat nostattaneet tunnelman todella korkealle. Kaiken lisäksi ne ovat laadukkaasti toteutettu ja tutustuttavat pelaajan todella hämärään ja omituisuuksia vilisevään Bright Fallsin tuppukylään. Me like :)
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Myös koska pelin ennakkotunnelmat ovat olleet erittäin positiivisia ja videoista päätellen pelin laatu on useissa kohdissa jopa ällistyttävä, täytyy vähän ihmetellä omien lasien väriä ja harrastaa itsetutkiskelua mikäli kaikki arvostelut menevät tasolle 8.0-8.9.

Näiden "suurten pelien" (jotka parhaimmillaan myyvät konsoleja) ennakkotunnelmat ovat lähes aina positiivisia - ihan jo siitä syystä, että toimittajille annetaan vain pieni osa tietoa ja kokeilua itse valmiista pelistä. Tai sanotaan ainakin niin, että harva pelin ennakossa kovin negatiivisia puhuu (pelintekijät) tai kirjoittaa (toimittajat). Se on sitä PR:ää aika pitkälti.

Videotkin ovat ihan kivoja, mutta eikös juuri monen super-kauniin pelin kohdalla puhuta siitä, ettei grafiikka merkitse kaikkea? Tästähän on varsinkin parina viime vuosina juuri väännetty esim. PS3:n kohdalla.

Mielestäni ainut asia mikä oikeasti - ja lopulta ratkaisee, on kokonaisuus. Ja juuri siihen itse luotan Remedyn kohdalla. Oli peli sitten super-addiktoiva ja hauska Death Rally, tai sitten laadukas ja elokuvallinen räiskintä kuten Max Payne, niin olen aina ihastunut juuri Remedyn pelien kokonaisuuteen. Käsis, tarinan kerronta, pelattavuus, elokuvallisuus, rytmitys, komea grafiikka, pituus.. Kaikki nämä yhdessä tekevät hyvän pelin.

Ei sitä hyvää peliä tee "Salmisen Karin" tms arvostelijan arvosana.

Ja hei, joskus käy niin, ettei vain joku peli yksinkertaisesti iske niin kovaa kun suurimmalle osalle muille pelaajalla (ja/tai arvostelijalle). Se on vain sitten muiden hyväksyttävä. Ja elämä jatkuu..
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Ei kun "Alan Wake on mieleenpainuva pelikokemus, joka jää karvan päähän mestariteoksesta."

Sorry niinpäs olikin. Ei tuosta digilehdestä c&p onnistunut. No mestariteos meinaisi omissa kirjoissa 95-100 peliä. Mutta joo kuten sanottu en kommentoi enempää pelitin arvosanaa.
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Kyllähän tuo Pelitin arvosana teki tehtävänsä, kun ollaan jo kolmen sivun verran väännetty kättä aiheesta.

Jokatapauksessa on hankalaa uskoa muiden sivustojen antavan mitään muuta kuin ysiä, sillä jokainen arvostelukopiosta tehty previkka ja twiittaus on ollut vain puhdasta hehkutusta.
Ja jos vihhausta tulee, niin tietystikin odotellaan peliä omiin kätösiin jonka jälkeen lytätään vääräuskoiset.

Tsekatkaapa muuten NeoGAFin virallinen Alan Wake -thread. Vähän eri kaliiberia kun meitillä:
My name is Alan Wake. I'm a writer. | The Official Thread - NeoGAF
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Pelit-lehden arvostelu on nyt ensimmäisenä Metacriticissä. :) Pääsivät paraatipaikalle.
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Jahas... Gametrend iskee seuraavana arvostelua.
Asteittan:
Graphics: 97
Audio: 95
Controls: 95
Gameplay: 95
Value/Replay: 90
OVERALL:95
Alan Wake is definitely art, and is well written enough to keep my wife and I on the edge of our seats from beginning to end. If I can admit something, and give Alan Wake the biggest compliment I can bestow, I’d tell you that I had a nightmare about the game the night after I completed it. No horror game has ever managed that feat or even come close. It may have taken them five years to kick it out of the door, but Remedy has created a masterpiece.
Arvostelu:

Aikalailla samaa settiä kuin pelit lehden arvostelussa. Grafiikan haukkujat voi ihmetellä tuota...
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Onhan se ollut myös pitkään tosiasia, että AW on puhdasta kärkeä myös graafisesti.

Gametrendin arvosteluhan on suorastaan vihausta. Odotamme siis vielä niitä Oikeita Mielipiteitä (100/100).
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

nyt menee kyllä jo loukkaukseksi, vain 85 pistettä!
NZGamer.com - Alan Wake Review
No ei nyt ihan kuitenkaan, hyvät pisteethän nuokin ovat, jotenkin vain odotin enemmän.
Mutta eiväthän nuo arvosanat pelistä yhtään huonompaa tee.
itse arvostelujen teksti on huomattavasi numeroa tärkeämpää, ja niistähän sai suorastaan erinomaisen kuvan. Pelitin asrviota en ole vielä lukenut mutta kaveri kertoi että kehuttiin ja että on sen perusteella todella kova peli tulossa.
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Itse pidän plussia ja miinuksia tärkeimpänä asiana arvostelussa. Supervoimani on, ettei minun tarvi edes lukea itse arvostelua voidakseni lytätä sen.

Kristallipalloilen ja ennustan keskiarvon metacritikissä asettuvan jonnekin 85-87 paikkeille. Joka on aika hyvin ottaen huomioon miten alhaalla yleiset odotukset pelistä taisivat olla vielä puoli vuotta sitten. Hyvää työtä Remedyltä ja hatunnosto vakuuttavasta loppukiristä joka selkeästi nosti odotuksia, viikon päästä se odotus viimein loppuukin.
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

On se Alan ihan oikeasti hyvä peli :)

Toinen suomalainen arvostelu ulkona...eikä edes pelilehdessä tällä kertaa.

Kauhukirjallisuudesta ammentava Alan Wake on maailmanluokan peli - HS.fi - Kulttuuri

"Alan Waken todellisen saavutuksen ymmärtää, kun sitä vertaa esimerkiksi suomalaiseen elokuvateollisuuteen. Alan Wake on maailmanluokan populaari pelijulkaisu, joka pystyy kilpailemaan parhaimpien ja kalleimpien yhdysvaltalaisten pelien kanssa sekä teknisesti että taiteellisesti. Kuinka monesta suomalaisesta elokuvasta voi sanoa samaa?"
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Eurogamer on julkaissut Alan Wake -arvostelunsa. Tekstiä on neljä sivua ja lopussa arvosana. Mitähän tästä seuraa...

Alan Wake is tired and derivative. Everything about it feels dated, from the linear level design to the red-green switch nonsense to the visual stylings (surely not even J Allard has attempted the hoodie-with-jacket combo since 2005). There are plenty of fancy cut-scenes, dramatic voiceovers and cinematic camera angles, but even when Alan Wake does a good job of pretending to be a film you just feel like you're watching a really bad film.
7/10

Lähde: Eurogamer
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Metacriticin keskiarvo 7 arvostelun perusteella on nyt 79, joka tietysti on vähän alakanttiin
Alan Wake (xbox360) reviews at Metacritic.com eikä tässä häiritse eurogamerin seiska vaan tuo meristationin kutonen. Joka itseasiassa onkin oikeasti 9, kun klikkaa tuota Read Full Review -linkkiä. Jostain syystä metacriticillä pyörähtänyt numero ympäri. Vielä linkki arvosteluun: http://www.meristation.com

edit: Heti tämän kirjoitettua tuo onkin näköjään korjattu, keskiarvo nyt siis 83.
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Tätä en odottanut. Pitänee odotella peliä omiin kätösiin.
Vasta kymmenen arvostelua ja jostain syystä saatu nämä paskimmat saitit ensimmäisenä uunista ulos. Eurogameria tuplaten ja IGN AU. Kuka voi antaa Eurogamerin arvioille mitään arvoa? Dragon Age sai aikanaan huimat 6/10, mikä on varmaan naurettavinta, mitä on ikinä kenenkään kriitikon kynästä ulos tullut.

--

Niin ja hypelippuhan on ja pysyy salossa katkeraan loppuun asti. ;)
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Aika hemmetin moni.

Niin mutta viittaako ihan yhtä moni(toivottavasti useampi) eurogamerin arvostelut villaisella? Dragon Age ei ansaitse kutosta vaan jotain paljon parempaa. Toisaalta tämä antaa myös hyvää karmaa Alan Wakelle kun sai paremmat pisteet kuin Dragon Age.

Eurogamerin arvosteluasteikko kärjistetysti ja Alan Wake lasit päässä:
Dragon Age huikean hyvä peli. Monitahoinen, mukaansatempaava roolipeli, josta ei draamaa ja taisteluita puutu. Huipputeos = 6/10

Alan Wake mahtava peli. Tunnelmallinen jännäri, joka tarraa pelaajan otteeseensa. Taistelu, tarina, jännitys. Kaikki yhtyvät saumattomaksi kokonaisuudeksi. Mestariteos = 7/10
 
Vastaus: Alan Wake [Hype]

Tais johtua aamusta tai jotain, mutta unohdinkin olevani fani. Tämähän tarkoittaa sitä, että voin dissata Väärien Mielipiteiden omistajia. Take that, Eurogamer's bitches! Lippu tosiaan pidetään salossa.

Odotellaan Edgeä, perus- IGN:ää, 1Upia ja kumppaneita.
 
Status
Uusia vastauksia ei voi lisätä.
Ylös Bottom