Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Alan Wake II

Ei tälle Alan Wake 2 voi paljoa paskempia kortteja edes jakaa jos miettii myyntejä, vaikea edes kuvitella että miten tuota voisi vielä huonontaa.
Se kannattaa kuitenkin pitää mielessä että tämä tulee myymään pitkään, aina kun tulee tarjoukseen niin nähdään piikki myynneissä vielä vuosia.
 
Toisille tosiaan itse pelaamista ja sisältöä tärkeämpää on se, että pääsee taistelemaan digi-tuulimyllyä vastaan ja jättää kokematta tämän yhden sukupolven isoimmista kokemuksista toistaiseksi. Ja tämä periaate toki tekee enemmän hallaa nimenomaan Remedylle kuin digitalisaatiolle.

Ihmeellistä tosiaan, että myös Vuoden Peliksi TGA:ssa valittu Baldurs Gate 3 on toistaiseksi vain digitaalisessa jakelussa ja myy ilmeisesti erittäin hyvin. BG3 on kuitenkin nimenomaan Steamissa, joka on digitaalisen myynnin ykköskauppa ja Epicin digibasaari on lähinnä hämärä sivujuonne, jonka kautta kauppa käy huomattavasti huonommin.
 
Viimeksi muokattu:
Olin heikko ja peli lähti ostoon. Tällä hetkellä ei ole oikein mitään pelattavaa mikä kiinnostaisi, ja välipäivinä on kerrankin iltaisin hyvin aikaa uppoutua pelaamiseen. Vaikuttaa juuri omaan hermoon osuvalta ja tykkäsin ykkösestä kovasti. Viikon päästä lähtee ja odotukset ovat korkealla!

Vähän sylettää kyllä maksaa 60 euroa digitaalisesta kertakäyttöviihteestä, mutta YOLO ja sen se nyt vaati että sai mukavaa tekemistä pyhiksi. Ei tuo nyt kerran yksi 60 euroa pahemmin paina, vaan enemmänkin huoli on ettei tällainen julkaisutyyli aivan vielä yleistyisi, ja siksi meinasin ensin jättää ostamatta ennen kuin alesta tai fyysisenä. Mutta onhan se mukava sujahtaa jouluna villasukissa sohvanurkkaan tämän parissa, eikä tule emäntäkään eteen kiehnäämään kun ei kestä katsoa mitään kauhupainotteista.
 
Toisille tosiaan itse pelaamista ja sisältöä tärkeämpää on se, että pääsee taistelemaan digi-tuulimyllyä vastaan ja jättää kokematta tämän yhden sukupolven isoimmista kokemuksista toistaiseksi. Ja tämä periaate toki tekee enemmän hallaa nimenomaan Remedylle kuin digitalisaatiolle.

Ihmeellistä tosiaan, että myös Vuoden Peliksi TGA:ssa valittu Baldurs Gate 3 on toistaiseksi vain digitaalisessa jakelussa ja myy ilmeisesti erittäin hyvin. Tämä on kuitenkin nimenomaan Steamissa, joka on digitaalisen myynnin ykköskauppa ja Epicin digibasaari on lähinnä hämärä sivujuonne, jonka kautta kauppa käy huomattavasti huonommin.
Baldur's Gate 3:n Steam julkaisu auttaa paljon. Voisin nostaa vielä kerran kauhupelin lajityypinä esiin myynneistä puhuttaessa, mutta toisaalta eipä Baldur's Gate myöskään ole sitä helpommin lähestyttävää lajityyppiä ja silti myy.

Ehkä jengi myös kokee että 100 tunnin ja useampien erilaisten tehtävien ratkaisuvaihtoehtojen kautta Baldur's Gate 3 antaa enemmän vastinetta rahalle kuin varsin suoraviivainen ja ohjattu Alan Wake 2. Tämähän korostuu vielä digijulkaisuissa, kun jälleenmyyntiarvoa ei ole.

Oman makuun se tähdellinen juttu tässä on hinta. Digi vs. fyysinen -kamppailu ei saisi mennä sisällön edelle, koska se on kuitenkin se pääpointti videopelaamisessa, mutta kun digillä ei ole jälleenmyyntiarvoa etkä oikein edes omista tuotetta, niin hinnan pitää olla selvästi halvempi ihan vaan siksi kun samalla rahalla saa vähemmän. Alan Wake 2:n 60 euron ovh on oikeaan suuntaan sieltä toisten julkaisijoiden 80 eurosta, mutta jo lähtökohtaisesti poskettomaan hintaan vertaaminen on vähän pöljää.
 
Alan Wake 2:n 60 euron ovh on oikeaan suuntaan sieltä toisten julkaisijoiden 80 eurosta, mutta jo lähtökohtaisesti poskettomaan hintaan vertaaminen on vähän pöljää.

Onneksi tämän saa heti hintaan 38€ ja risat Xboxille tai PC:lle 26,79€, joten ei tarvitse maksaa liikaa näillä alustoilla.

Näin genren ja Remedyn ystävälle nobrainer.

Ehkä jengi myös kokee että 100 tunnin ja useampien erilaisten tehtävien ratkaisuvaihtoehtojen kautta Baldur's Gate 3 antaa enemmän vastinetta rahalle kuin varsin suoraviivainen ja ohjattu Alan Wake 2.

Itse en laske pelin pituutta ainoastaan plussaksi ja Alan Wake II on omassa genressään iso peli reilusti yli 20h kestollaan.

Ja täysin digitaalinen PC-ympäristö on Baldurs Gaten koti, siellä ei nyt ylipäätään ole väliä onko fyysistä julkaisua vai ei, mutta nimenomaan se digikauppa itsessään vähän jo vaikuttaa - mikä on sinänsä sekin hauskaa, mutta ehkä kuitenkin toisen ketjun asia.
 
Onneksi tämän saa heti hintaan 38€ ja risat Xboxille tai PC:lle 26,79€, joten ei tarvitse maksaa liikaa näillä alustoilla.

Näin genren ja Remedyn ystävälle nobrainer.
Kyllä, itsekin ostin tämän 38 eurolla. Se tuntui sopivalta hinnalta, mutta siinä on lähinnä onni onnettomuudessa, että Islannin raha on euroon nähden mitä on. Korjaa jos olen väärässä, mutta Epic Storen alennus on nyt uusi juttu, joten julkaisussa maksoi kuitenkin 60 euroa.
Itse en laske pelin pituutta ainoastaan plussaksi ja Alan Wake II on omassa genressään iso peli reilusti yli 20h kestollaan.
En minäkään, mutta pituus on kuitenkin yksi juttu, joka vaikuttaa. Toinen on uudelleenpeluuarvo, jota BG3:ssa on aika paljon enemmän kuin Alan Wakessa. Enkä siis tosiaankaan halua lytätä Alan Wake 2:n kestoa. Mielestäni 20 tuntia on tälle oikein sopiva pituus.
Ja täysin digitaalinen PC-ympäristö on Baldurs Gaten koti, siellä ei nyt ylipäätään ole väliä onko fyysistä julkaisua vai ei, mutta nimenomaan se digikauppa itsessään vähän jo vaikuttaa - mikä on sinänsä sekin hauskaa, mutta ehkä kuitenkin toisen ketjun asia.
Onhan se näin, mutta BG3 on kuitenkin nyt julkaistu myös pleikkarille ja Xboxille. Samat alustat kokonaisuudessaan kuin Alan Wakella. Näen eri kauppapaikat PC:llä vähän samoin kuin näen ihmisten mieltymykset konsoleissa. Joku pelaa pelinsä Steamista, koska kaverit, pelikirjasto, achievementit ja muuten vaan tuttu ympäristö. Vähän sama kun joku pelaa pelinsä Xboxilla ja toinen pleikkarilla. Esimerkiksi itse odotin, että FF7 Remaken pystyi ostamaan Steamista, kun en halunnut ostaa sitä Epic Storesta, enkä pelata pleikkarilla. Tässäkin tapauksessa itse peli on se tärkein (oli se digi tai fyysinen), mutta jos pystyn pelaamaan sen mieleiselläni alustalla niin tottakai niin teen.
 
Ihme ettei kukaan ole tuonut esille asennushitautta levyjen kautta.... Juuri laitoin vanhan red dead redempion 2 pelin uudelleen kovalevylle niin voi järkytys kuinka hitaasti se noita tietoja siirtää verrattuna suoraan pilvestä jos vähänkin nopeammat nettiyhteydet. Ja kuitenkaan joudut hakemaan netistä siihen uusimmat updatetit. Jos pelit toimisivat suoraan kiekoilta niinkuin joskus ps3/xbox360 aikoihin ja aiemmin niin levyjen käyttö ymmärrettävää mutta nykyään niillä muuta virkaa kuin pitää olla asemassa että todistat omistuksen. Koko peli kuitenkin kovalevyllä. Olen itsekkin tottakai sitämieltä että digitaalikopiot pitäisi tietenkin olla fyysisiä halvempia. Nykyäänhän se on nurinkurisesti toisinpäin. Toivotaan että muuttuu tulevaisuudessa.
 
Vähän sylettää kyllä maksaa 60 euroa digitaalisesta kertakäyttöviihteestä, mutta YOLO ja sen se nyt vaati että sai mukavaa tekemistä pyhiksi.
Sen pitemmälle en ole päässyt, mutta välittömästi aloitin uuden läpipeluun. Spoilaamatta ei voi asiaa avata, mutta uudelle läpipeluulle on ainakin rakennettu erittäin mielenkiintoinen tarinallinen koukku.

Toki varmasti niin, että useimmille yksi pelikerta riittää ja kyseessä on lineaarinen yksinpeli eli jossain määritelmissä "kertakäyttöviihde".
 
Tässä vielä tuosta Circanan listauksesta lisäspekulaatiota:

"Speaking to IGN, Circana analyst Mat Piscatella explained why Alan Wake 2 didn’t debut in the top 20 of Circana’s sales charts this month. It’s largely an issue of data reporting: Circana doesn’t have data on every single sale for every single game. They can collect data from physical retailers, and select digital data from publishers and storefronts who choose to supply it.
As a result, while Circana’s data is extremely useful, in many cases, it’s incomplete. The best examples of this are Nintendo, which does not provide digital sales to Circana at all, and Take-Two, which used to provide data but limited its input a few years ago. That’s why you never see GTA 5 in the Circana charts despite it [selling a solid five million copies per quarter worldwide]
In Alan Wake 2’s case, there was no physical release, and its publisher Epic Games does not provide digital sales data to Circana, so there’s just no way for Circana to tell us how well it sold. Piscatella did confirm that Alan Wake 2 ranked 147th on Xbox Series and 115th on PlayStation 5 in MAUs in November, but that doesn’t tell us too much."


 
Menkääs kitisemään taas tuosta fyysisen puutteesta toiseen ketjuun. Kiitos.
Jos valitus nyt koskee ns. väärää aihetta niin keskustelu lähti pelimyynneistä ja sillekin on oma ketjunsa. Se on kumma että ei voi keskustella aiheesta itse aiheen alla vaan on pakko aina siirtyä jonnekin muualle vaikka tässä on kyse nimenomaan Alan Wake II:n digitaalisuudesta eikä digistä yleensä. Eikä kyse ollut myöskään pelimyynneistä yleensä, joten molemmat noista keskusteluista liittyvät täysin tähän aiheeseen.

No sitte meillä on vaan eri käsitys tuosta hymiöstä. Minulle se on juurikin sellainen ivallinen ja lällättelevä. :)
Jaahas. Kuinkahan monta vuotta minut on sitten ymmärretty netissä väärin kun tuota on varmaan 20 vuotta käyttänyt nimenomaan ilmaisemaan "pöllästynyttä" ja/tai tietyllä tavalla kyllästynyttä fiilistä. Vähän että "jaa, uusi korona-aalto tulee taas : P".

Minusta tuo, että sen hymiön suu on viivasuora, juurikin viittaa muuhun kuin nauramiseen. Se on ilmeetön ja suusta tuleva kieli taas kuvaa sitä että olisi jotenkin "pöllämystynyt". Sehän on vain kielellinen versio tästä ": |", joka on siis sellainen "tonnin seteli"-ilme kun ei ole mitään sanottavaa jne.

Toisille tosiaan itse pelaamista ja sisältöä tärkeämpää on se, että pääsee taistelemaan digi-tuulimyllyä vastaan ja jättää kokematta tämän yhden sukupolven isoimmista kokemuksista toistaiseksi.
No juupa juu. Kyllä tässä ei ehdi melkein muuta vapaa-ajalla tekemään kuin pelaamaan. Ei se yhdestä digital onlysta kuule ole kiinni. Nytkin ongelma on enemmän se että ei osaa päättää mitä pelaa seuraavaksi. Vasta tilasin Ghostrunner 1 ja 2 fyysisenä tulemaan, ihan kuin ei olisi ollut jo aiemmin tarpeeksi kaapit täynnä pelejä. Ja tuokin Ghostrunner löytyi PS Plussan kautta mutta halusin siitäkin fyysisen kopion ja ostin samalla heti myös kakkosen kun ykkönen oli niin kova.

Tuntuu ettei ihmiset tajua mikä on "periaate" kun pitäisi alkaa tekemään poikkeuksia sen ja tuon ja tämän takia. Minulla on jo tuohon se poikkeus että alesta voin digiä ostaa ja se saa riittää. Ei se kokematta jää eikä ole vuosiin ollut mitään tulipalokiirettä minkään pelin pelaamiseen. Usein saattaa julkaisupäivänä ostetut pelitkin maata jossain hyllyssä sopivaa hetkeä pelaamiseen.

Ja tämä periaate toki tekee enemmän hallaa nimenomaan Remedylle kuin digitalisaatiolle.
Juu, tiedän että tuo tuskin missään näkyy kun enemmistölle on ihan yksi ja sama miten pelinsä ostaa ja mitä ne maksaa mutta vielä vähemmän sillä olisi hallaa digitalisaatiolle jos porukka alkaa tekemään poikkeuksia ties minkä takia.

Ihmeellistä tosiaan, että myös Vuoden Peliksi TGA:ssa valittu Baldurs Gate 3 on toistaiseksi vain digitaalisessa jakelussa ja myy ilmeisesti erittäin hyvin. BG3 on kuitenkin nimenomaan Steamissa, joka on digitaalisen myynnin ykköskauppa ja Epicin digibasaari on lähinnä hämärä sivujuonne, jonka kautta kauppa käy huomattavasti huonommin.
Tuo kyseinen peli on myös jäänyt ostamatta koska ei tullut digiä. Nyttemmin kun sen saisi niin en viitsinyt tilata korkeiden postikulujen vuoksi. Alan Wake II:sta olisin saattanut voida maksaakin ne järkyttävät postikulut myös lisäksi mutta ei BG3:sta, jonka mieluisuudesta omaan makuun ei ole oikein mitään tietoa kun en ole genren pelejä ikinä pelannut. Lähin on eka Dragon Age, joka jäi kesken kun en innostunut siitä systeemistä.
 
Jaahas. Kuinkahan monta vuotta minut on sitten ymmärretty netissä väärin kun tuota on varmaan 20 vuotta käyttänyt nimenomaan ilmaisemaan "pöllästynyttä" ja/tai tietyllä tavalla kyllästynyttä fiilistä. Vähän että "jaa, uusi korona-aalto tulee taas : P".
Paha mennä sanomaan mutta varmasti saman verran vuosia tullut käytettyä tuota :p hymiötäkin ja kyllä se aina on ollut illistelyä omassa kaveripiirissä. Hämmästynyt olisi :O tai esim o_O
 
Paha mennä sanomaan mutta varmasti saman verran vuosia tullut käytettyä tuota :p hymiötäkin ja kyllä se aina on ollut illistelyä omassa kaveripiirissä. Hämmästynyt olisi :O tai esim o_O

Jonkun mummo oli kirjottanut muistoviestejä, että pappa on kuollut LOL. Sit kun tytär kysyi, että miksi helvetissä se kirjottaa LOL tollasiin viesteihin, niin luuli että se tarkottaa Lots Of Love :D
 
Tiedä sit mikä on syy kun ei peli myy, mutta tuolta keskustelua myyntiluvuista ketjusta poimin stammyn alotus viestin. Tuo eka Alan wakekaan ei tainnut alkuun myydä oikein mitään jopa flopiksikin voisi sanoa.

En kyllä usko että pelkkä digi versio on syynä huonoon myynti menestykseen koska BG 3 myy kuin häkä
Ei jumalauta perkele. Wake floppaa ja pahasti. Ei päässyt Majorin listalla edes 20 parhaan pelin joukkoon unique usereilla laskettuna:
LIVE Activity for week May 17th - Xbox Live's Major Nelson
Kyllä se vaan on uskottava, että AW myi Euroopassa sen alta 100k, kuten VGChartzissa on näkynyt, eikä jenkeissäkään tullut minkään tason läpimurtoa.
Pistin nyt vielä uusiksi tämän kun oli tuo mun eka viesti melkoisen sekava ;) Siis samoja pelin myynti ihmettelyjä oli jo ekan Alan Waken kanssa tällä samaisella foorumilla. Tuskin digionly on syyllinen vaikkakin nämä fyysisen puolen soturit näin haluaisi uskoa.
 
Viimeksi muokattu:
Tuskin digionly on syyllinen vaikkakin nämä fyysisen puolen soturit näin haluaisi uskoa.
Missä kohtaa joku tai kukaan "soturi" on näin uskonut?

On sanottu että sillä on voinut olla vaikutusta, kuten myös tuolla kauhugenrellä.

Otanta tietysti on pieni ja "kuplasta" otettu mutta täälläkin on silti myös useita, jotka tuota eivät ole diginä ostaneet. Tuskin siihen mitään miljoonia lisää tulisi fyysistä myymällä mutta jotain kuitenkin.
 
Ei niitä levyjä ihan muuten vain paineta. Totta kait se vaikuttaa varsinkin alkumyynteihin jos peli on pelkästään digitaalinen, aika vaikea laittaa peliä vaikkapa kuusen juureen jouluna.
 
Ei niitä levyjä ihan muuten vain paineta. Totta kait se vaikuttaa varsinkin alkumyynteihin jos peli on pelkästään digitaalinen, aika vaikea laittaa peliä vaikkapa kuusen juureen jouluna.
Eihän pelejä lahjaksi toivova siitä välitä onko se peli fyysisenä kappaleena siellä kuusen alla, vai onko siellä lahjakortti, jolla voi ostaa vaikka verkosta juuri sen pelin kuin itse haluaa.
 
Ylös Bottom