Dreams - Luo unelmasi

Cyrus1

Well-Known Member
Hoh hoh, nyt kyllä Dreams yllätti, suurin osa tuotoksista lienee ainakin mahdollista käynnistää oikeassa VR tilassa mutta moodi vaihtuu ns. 2d elokuvateatteritilaan jos ruudunpäivitys kyykkää liikaa (mikälie liikaa..)
Mutta joo, uskomattoman vedon on kyllä MM tässä tehnyt, omat pikkutekeleet meni kaikki heittämällä VR tilaan ja mitään pätkimistä ei näkynyt niissä.
Grafiikan laatu on PSVR mittakaavassa erinomainen, sahalaitaa ei silmille hypi ainakaan PS4 Prolla.
Odotin VR laajennukselta vähemmän, tämä on todella laadukkaan ja toimivan oloinen ja ainutlaatuinen tässä mittakaavassa olipa mikä tahansa VR vertailuna.

Huhhuh, tämä varmistikin ostopäätöksen nyt, kun peli on alessa.
 

pelle

Well-Known Member
Tuo tuli pelattua silloin kun vr moodi tuli ja oli yllättävän hyvä.
Silloin tuota sisäkameraa ei vielä tosin ollut tarjolla.
Tuossa on yksi rata ja kolme moodia.
Ensin vaan ajetaan kaksi kierrosta omaa tahtia ja toisella kierroksella rata muuttuu maanjäristyksen takia joka oli varsin siistiä.
Tuon jälkeen aukeaa pommi moodi jossa pitää ehtiä aina seuraavaan checkpointiin ennen kuin aika loppuu ja siitä kolmannesta en oikein osaa sanoa sillä se oli joku timed moodi, mutta tuossa vaiheessa pelin mekaniikka oli jo niin hyvin hallussa, että en edes huomannut onko siinä joku aikaraja.

 

Jogi

Well-Known Member
Yksi toteutusongelma tuossa VR "comfort" moodissa on noissa monissa peleissä jotka ei ehkä ole VR:ään tehty ja se on se että pelaaja menee siihen teleportti moodiin olipa pelin kameratyyli mikä vaan. Eli kun koetin tuota Wingsuit Worldia niin lentäessä kamera jäi paikalleen ja pelihahmo lensi eteenpäin, kamera taisi hypätä eteenpäin sitten kun pelihahmo oli edennyt esim. 20m.
Tämä toki tekee monet ei-vr pelit mahdottomaksi pelata (Siis minunlaisilla matkapahoinvointi pelaajilla)
Se ei-comfort/teleport moodi käsitääkseni on sitten kiinni peruspelienkin normikamerassa.. en ole vielä kokeillut miten helposti yrjö lentää

Joku shortcut olisi kiva saada noiden vapaa/teleport moodien välillä noihin normi peleihin, ehkä sinne ohjainen Options napin takaa tulevaan valikkoon.
 

tomine11

Active Member
Tämä on kyllä oikeasti aika hulppean huikea tuotos ! löytää aivan mahtavia tuollaisia mainioita ns. hetkisen hupia teoksia ja aina mahdollisuus kun pelin käynnistää että jokin aivan uusi juttu siellä joka loksauttaa leukaa tai tempaisee jalat alta….

...myös tuollaisia ikään kuin ”mini”pelejä joita voi pelata kaveriaan vastaan joko vuorotellan tai samanaikaisesti niin on kyl huisia ideoita ja toteuskin monessa ihan kelpo luokkaa… hupaisia hetkiä tuolta kyllä löytyy kivasti :D

Media Molecule crafts music video for Noah Cyrus’ song July entirely in Dreams
*See how the ethereal project came together step by step.
https://blog.playstation.com/2020/0...-for-noah-cyrus-song-july-entirely-in-dreams/


 

tomine11

Active Member
Dreams - Dreaming With… Advice From Experience
Hear from the likes of San Monica Studio, Insomniac Games and Bend Studio as they share the benefit of their experience in game development
 

pelle

Well-Known Member
VR kiipeilyä.
Tuli tuo tron setti testattua muutama päivä sitten ja olihan se vr versiona aika pirun siisti.

 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
PS5:llä tarvittavan kamera-adapterin voi saada, vaikkei PSVR:ää omistaisikaan. Riittää, että ilmoittaa Pleikkarin teknisele tuelle käyttävänsä Move-ohjaimia Dreams-pelin kanssa. (Koska se sovitinpalikkahan on oikeasti nimenomaan sitä PS Cameraa varten.)

 

Ac3way

Well-Known Member
Oho, Dreamsin PS4-versio toimii loistavasti PS5 yhteensopivuus tilassa. Saa nähdä tuleeko vielä lisäksi oikein päivitystä PS5 versioksi.

Pelin valikot ovat vain 30fps, mutta pelit pyörii tasaista 60fps. Jopa ne kaikkkista raskaimmat pelit, jotka olivat vaikeuksissa PS4 Prolla, pyörivät hyvin PS5:lla.

Dreamsista löytyy analyysityökalut kuinka raskasta luomasi peli on laittelle, löytyy graphics ja gameplay palkkia. PS4 Prolla saatta raskaimmissa kohdissa olla jopa 150% ja usein ne palkit on vähintään puolessavälissä, jos vähänkin on luonut sisältöä peliin. PS5:lla ne on 0% kokoajan! (yksittäinen piikki näkyi videolla olevan 26%)
 

TT-2k

Päämoderaattori
Ylläpitäjä
Viikonloppuna 6-vuotias poikani halusi taas pelailla Dreamsia. Yleensä hän vaan aika lailla summanmutikassa kokeilee sitä sun tätä muutaman minuutin kerrallaan, mutta tällä kertaa kohdalle osuikin kerrassaan poikkeuksellinen teos. Kyseessä on Pig Detective 3 - Death on Detox Island, joka osoittautui täysiverisimmäksi peliksi sitten Dreamsin oman Art's Dream -yksinpelikampanjan. Tämä "possuetsiväpeli" (niin kuin meillä sitä kutsuttiin) oli noin 6 tunnin point-n-click-seikkailu, joka on täysin ääninäyteltykin. Värikkäälle hahmokaartille äänensä on antanut kolmattakymmenettä harrastelijaa, ja sivurooleissa kuullaan sekä Greg Milleriä että jopa itse Troy Bakeria!

Vaikka animaatiot on paikoin aika kökköjä, en voi kuin ihailla sitä määrää työtä ja vaivaa, joka tuon eteen on nähty. PD3:ssä on huumoria, hyviä puzzleja, minipelejä, vaihtoehtoista dialogia ja niin edelleen. Pienellä hiomisella tämä voisi olla ihan itsenäinen pelinsä.

Pelaaminen on varsin rentoa ja Detox-saarta saa tutkia aika lailla vapaassa järjestyksessä tiettyjen tapahtumien nytkäyttäessä pääjuonta aina hieman eteenpäin. Varsinaista epäonnistumisen pelkoakaan ei ole, koska jos vaikka johonkin minipeliin tai toimintakohtaukseen meinaa jäädä jumiin, muutaman yrityksen jälkeen peli tarjoaa mahdollisuutta skipata sen yli. Pientä tavoitteellisuutta PD3 tarjoaa ns. Detective Pointsien muodossa, eli hoitamalla etsivän tointaan hyvin ja keräämällä johtolankoja, saa pisteitä, jotka lähinnä kai vaikuttavat vain lopussa tulevaan yhteenvetoon. Tosin en yhtään ihmettelisi, vaikka tässä olisi esim. vaihtoehtoinen loppu, jos saa kerättyä täydet pinnat.

Ja kuten nimestä näkyy, tämä on jo sarjan kolmas osa. Täytyy ehdottomasti tutustua myös aiempiinkin osiin.
 

pelle

Well-Known Member
Kuten videon alussa sanon niin en koskaan kuvitellut tekeväni videota jostain yksittäisestä dreams pelistä, mutta tässä sitä ollaan.
Yurei the sacred bells on ottanut inspiraation project zerosta ja muistuttaa sitä niin paljon, että jos aseena olisi kamera niin olisin aivan varmasti laittanut tuohon jonkun kunnon clickbait otsikon.

 
Ylös Bottom