Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Eduskuntavaalit

Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

pox83 sanoi:
Mutta kun teitä ihmisiä tässä ketjussa katsoo niin aika säälittäviä tapauksia olettte lähes kaikki. Toiset päässä on naiivit piipittäjät että nyt koittaa tuomionpäivä, paha porvahallitus tuhoaa kaiken jne. Toisessa päässä taas ovat lahopäät, jotka uhoavat kuinka tämä on suurin muutos suomelle, ja leimaavat kaikki huonompiosaiset hyvätuloisia vihaaviksi surkimuksiksi. Käytännössä mikään ei kuitenkaan muutu, koska kaikkien kolmen valtapuolen voimapelaajat ovat oikeasti taitavia tyyppejä, jotka tuntevat toisensa parhaimmassa tapauksessa jo vuosikymmenten takaa, ja tekevät suurin piirtein samat liikkeet taatakseen suomelle parhaan tulevaisuuden.

No käytännössä.:D

sph sanoi:
Minulle ilman muuta tärkeintä oli saada uudelle kaudelle se eduskunnan lähes ainoa järjen ääni kaikessa tietoyhteiskuntaa koskevassa, eli Jyrki Kasvi. Hän on ollut kuluttajien oikeuksien (tekijänoikeuslaki), sananvapauden (verkkosensuuri) ja yksityisyydensuojan äänekäs puolustaja, onneksi myös mediassa. Suurin osa muista edustajista on tekniikasta mitään tietämättöminä niin helposti johdateltavissa kauaskantoisiin vaarallisiin suuntiin erityisesti populistisilla teemoilla (piratismi, lapsiporno, terrorismi) kun ei ymmärretä tuon taivaallista tietotekniikasta, joka kuitenkin vaikuttaa nykyään joka paikassa.

Samaa ajattelin ma.;)
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

Siis nythän lähtee taas sama sykli käyntiin kuin 1991, jolloin viimeksi tuli porvarihallitus...

Ahon hallitus teki oikeasti kaikkensa ja lamasta Ahoa ei voi syyttää... Tai noh... Demarit varmasti syyttävät, mutta ongelmat olivat jo olemassa aikaisemmin heidän luomanaan... No joka tapauksessa silloinen porvarihallitus teki tarvittavia uudistuksia, vaikka osista jouduttiin luistamaan SAK:n yleislakon uhan takia (kiitti v*tusti)... Velkaantuminen saatiin seis ja talous saatiin kasvu-uralle jo Ahon hallituksen loppuaikan, kunnes tuli vaalit ja demarit hallitusvastuuseen...

Lipposen ykköshallituksen aikana talouskasvu olikin sitten aivan käsittämätöntä... (tuskin oli ihan Lipposen hallituksen ansioita, koska muutokset eivät vaikuta vielä ihan vuodessa)... Edellisen porvarihallituksen jäljiltä oli jäänyt hyvä pohja mille rakentaa...

Nyt kuitenkin siitä on kulunut jo 12 vuotta ! Maailma on muuttunut ja enää ei päde se, että
"tämä on aina ennenkin tehty näin..." Tarvitaan jotain uutta... Esim. terveydenhuollon ongelmat ovat vain pahentuneet ja vasen puoli ei ole keksinyt mitään uutta kuin hoitotakuun viimeisen 10 vuoden aikana... Mutta entäs sen rahoitus, kilpailutus ja toiminnan tehostaminen ? Nämä ovat vastauksia mihin minä haluan saada nyt konkreettisia tekoja ja vastauksia... Se, että joku tuottaa palvelun yksityisesti ei tarkoita sitä että se olisi vain rikkaille... Se on vain uudenlaista ajattelua, johon ei punaisen Suomen ajatusmaailma ole vielä taipunut...

Minä veikkaan (ja toivon), että nyt nähdään todellisia uudistuksia terveydenhuollon järjestämisessä ja työmarkkinoiden rakenteissa. Joku SAK varmaan pitää suurtakin ääntä: "Ich bin dagegen!", mutta me hirtämme itsemme, jos nykyinen meno jatkuu vielä seuraavat 10 vuotta... Seuraavissa vaaleissa sitten tuleekin porvarihallitukselle loppu (täyttä realismia) ja demarit nauttivat sen jälkeen suosiostaan parin komen vaalikauden ajan kunnes huomataan, että jotain tarttis tehdä...

Ja loppuun vielä: toivottavasti Heinäluoma painuu niin pitkälle kuin pippuri kasvaa, koska persoonana en voi sietää häntä hetkeäkään...

Muoks: Ja pointsit Jyrki Kasville läpimenosta (vaikka eri mieltä olenkin energia-asioista hänen kanssaan)
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

peppokani sanoi:
Kiitos phanatic selvennyksestä.
Mihin sine Kelan tukia tarvitset, jos saat jo töistä palkkaa RIITTÄVÄSTI? Jos et saa riittävästi, silloin se on ok nostaa Kelaltakin.
Jos taas et tarvitse Kelan tukia, jää niitä silloin jaettavaksi niille enemmän, jotka niitä todella tarvitsee.

Mutta miksi tuhlaisit omaa aikaasi tekemällä työtä ja kerryttämällä veropottia jos myös mitään tekemättä voit nostaa samat massit kelalta, ja olla yhteiskunnan kannettavava ja samalla olla syyllinen siihen, että sitä jaettavaa jää vähemmän. Opintotuen tulorajat ovat selvästikin liian kireät, tulorajoja ei mielestäni edes niissä pitäisi olla, kun opintotukikuukausia ei kuitenkaan ole kuin rajattu määrä niin opiskelun viivästyminenkin on tulorajoille vähän kehno syy. Toivottavasti tähän nyt saadaan muutos ja muutenkin ajetaan työntekoa kunnioittavaa politiikkaa eteenpäin.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

nakkerton sanoi:
Shabanin rimanalitus.

Haluatko tarkentaa?

phanatic sanoi:
Opintotuet kyllä, jos tienaat niin paljon ettet tukea "tarvitse". Suomessahan on käytössä tarveharkintaiset sosiaalietuudet eikä perustuloa. Siksi vain niille maksetaan, jotka eivät pysty omilla tuloillaan elättämään itseään.

Ymmärrän kyllä tämän mallin idean, mutta mielestäni työnteosta ei saisi missään vaiheessa rangaista. Jos vetää ne vaaditut 45 op vuodessa niin pitäisi olla aivan sama, pelaako jotain videopeliä vai käykö töissä vapaa-ajat. Pitäähän tuosta ylimääräisestä palkasta maksaa valtiolle jo veroakin.

Esimerkki kaverista:

Tekee opiskelujen ohessa kerran viikossa yötyötä pe-la yönä. Kaikkine lisineen tuntipalkka on noin 25 e / h, joka tekee 9 kuukauden ajalta reilut 8000 e. Kolmelta kesäkuukaudelta vapaata tuloa on noin 1000 e.

Jos samainen henkilö tekee kolme kuukautta duunia normaalilla 1500 e /kk palkalla, ja tienaa täten kesän aikana 4500e, kertyy vuodelta mätkyä melkein 2000 euroa!

Onko järjestelmä, joka kannustaa löhöilemään kotona työnteon sijasta järkevä?


Edit: Ja jos tuo 25e/h tuntuu ylilyövältä, niin samaan summaan päästään tekemällä normaalia viikonlopputyötä tai arkisin iltatyötä.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

noose01 sanoi:
Veikkaisin että tuokin on yläkanttiin.
Tämän mukaan keski-ikä olisi noin 23,6 vuotta. Laskin tuloksen käyttäen jokaisesta ikähaarukasta aina keskiarvoa (esim. 81-85-syntyneet laskin kaikki 83-syntyneiksi).
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

Shaban sanoi:
Haluatko tarkentaa?
Ymmärrän kyllä tämän mallin idean, mutta mielestäni työnteosta ei saisi missään vaiheessa rangaista.

Kyllähän se aika hassulta kuulostaa, että jos tienaat miljoonia, niin haluat vielä opintotuet siihen päälle. Onhan se mukavampaa, että jos tulet ilman tukia toimeen, niin niitä voidaan jakaa oikeasti tarvitseville. Samalla logiikallahan voit olla vihainen siitä, että töissäkäyvät ei saa sosiaalitoimistosta toimeentulotukea.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

petteri sanoi:
Kyllähän se aika hassulta kuulostaa, että jos tienaat miljoonia, niin haluat vielä opintotuet siihen päälle.
On sekin aika hassua, että jos joku tienaa miljoonia ja maksaa veroja "miljoona" kertaa enemmän kuin sinä niin silti on kanttia nillitää siitä. Tällaisissa tapauksissa opiskelija voi melkein rahoittaa työllään oman opintotukensa ja asiaa voisi melkein käsitellä opiskelijoiden verohelpotuksena.

petteri sanoi:
Onhan se mukavampaa, että jos tulet ilman tukia toimeen, niin niitä voidaan jakaa oikeasti tarvitseville.

Niinhän ne jaetaankin, harmi vaan, että työnteko kielletään samalla, missä ei ole oikestaan yhtään hyvää puolta. Ihmisten pitäisi oikeasti kunnoittaa hieman enemmän työntekoa, mutta Suomessahan tunnetusti tämä vasurimeininki on aika syvällä.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

petteri sanoi:
Kyllähän se aika hassulta kuulostaa, että jos tienaat miljoonia, niin haluat vielä opintotuet siihen päälle.

Kuinka moni opiskelija tienaa miljoonia? Ja vaikka tienaisikin, niin entä sitten? Pointti on sama. Jos etenee opinnoissaan vaaditulla tavalla, niin totta helvetissä sitä pitäisi saada tehdä työtä juuri niin paljon kuin haluaa. Noista miljoonista menee kuitenkin satoja tuhansia, ellei jopa miljoonia, veroja.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

Dr Evil sanoi:
Niinhän ne jaetaankin, harmi vaan, että työnteko kielletään samalla, missä ei ole oikestaan yhtään hyvää puolta.

Shaban sanoi:
Jos etenee opinnoissaan vaaditulla tavalla, niin totta helvetissä sitä pitäisi saada tehdä työtä juuri niin paljon kuin haluaa

Nyt ei pysy mukana. Ei kukaan työntekoa mun mielestä ole kieltänyt. Tehkää työtä vaan niin paljon kuin sielu sietää.

Ideahan hommassa on se, että jos teette työtä niin ette tarvitse sitä tukea. Ymmärrän kyllä, että haluatte sitä, vaikkette tarvitsekaan. Se tässä nyt on aika hassua. Voisin melkein sanoa, että tuollainen itsekäs ajattelu kaataa koko järjestelmän.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

Muistakaa nyt oikeasti että opintotuki ei ole palkka opiskelusta. Jos tienaisin yli 10 000 euroa vuodessa niin en todellakaan valittaisi siitä että pari tukikuukautta on jätettävä nostamatta (tai maksettava takaisin jos ei tajua sumplia asioita ennakolta kuntoon). Kannatan kyllä perustuloa jolloin kaikki kannustinloukut poistuisivat mutta opintotuen tulorajat eivät ole nykysysteemin ongelmien pahimmasta tai passivoivimmasta päästä. Jokainen saa kuitenkin maksutonta koulutusta niin paljon kuin vain jaksaa opiskella, tuloista riippumatta, toisinkuin valtaosassa maailman maita. Ja lisäksi tarvitsevat saavat tukea jotta jokaisella olisi mahdollisuus opiskella.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

Opintotuen ja työttömyystuen vertaaminen ei kuulosta selväjärkisen puheelta. Siinä missä opiskelijat vääntävät 8 tunnin koulupäivän päälle 4-6 tunnin työiltoja ja kotona pakertavat koulutehtäviä ja lukevat tentteihin, mitä tekee työtön. Käy kaljalla kaverin kanssa? Yleistystä, tiedän, mutta niin on isukin rahoilla elävä opiskelijakin joka käy joka perjantai ja lauantai juomassa Studio 51:ssä listan kalleimpia drinkkejä kun rahaa on muka niin ettei paskalle taivu.

phanatic sanoi:
Muistakaa nyt oikeasti että opintotuki ei ole palkka opiskelusta. Jos tienaisin yli 10 000 euroa vuodessa niin en todellakaan valittaisi siitä että pari tukikuukautta on jätettävä nostamatta
En tiedä mikä tilanne Tampereella on, mutta itselläni on täällä Helsingissä avovaimon kanssa naurettavan halpa opiskelijakämppä, kiitos Hoasin, ja siihen menee silti yli puolet tuista. Toisella puolella maksetaan laskut ja ostetaan ruokaa. Kiitos työnteon, meillä on sentään varaa hankkia terveellistä ja monipuolista ruokaa eikä tarvitse syödä pelkkää säästötavaraa ja kaurapuuroa. Ja tulorajat on molemmilla tiukoilla, mutta yli ei ole kertaakaan menty. Ulkona on käyty viimeksi vissiin uudenvuoden aikoihin. Sen sijaan työpaikalle pitää aina välillä ilmoittaa, että "sori vaan en voi tulla kun en saa tienata enempää." Ongelmahan tulee siinä vaiheessa jos tulee yllättäviä menoja (kirjat, lääkärit, yms.) ja ei saa edes tukea, eikä voi käydä töissä kun koulusta ei voi olla pois.

En silti ymmärrä tätä väitettä, että vapaan tulon nostaminen olisi pois köyhimmiltä. Jos on köyhä opiskelija, niin juuri mahdollisuus avata tulorajat parantaisivat tämän opiskelijan tilannetta. Eikä se olisi yhdeltäkään toiselta köyhältä pois. Päinvastoin luultavasti verotuloista saataisiin näidenkin elämää parannettua jollain tavoin.

Kaikista idioottimaisinta mitä nykyinen opintotukijärjestelmä on saanut aikaan, on opintolainan tyrkyttäminen. Laina on aina laina, eikä todellakaan ratkaisu mihinkään, mutta silti sitä on pidetty viimeiset monta kymmentä vuotta kummallisen korkeassa arvossa. Ei lainalla kuulu ostaa koulukirjoja ja maksaa vuokria tai laskuja.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

Ei että tulorajojen nostamista minulla mitään olisi vastaan, mutta eikös tämän opintotuen korotuksen taustalla ole juuri se idea, ettei tarvitsisi käydä töissä opiskelun ohessa? Tätä keskustelua kun seuraa, niin kuulostaa siltä kuin kaikki haluaisivat vapaaehtoisesti raataa duunissa kirjojen lukemisen lisäksi. Vai ymmärränkö nyt jotain olennaista väärin?
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

Yargo sanoi:
Ei että tulorajojen nostamista minulla mitään olisi vastaan, mutta eikös tämän opintotuen korotuksen taustalla ole juuri se idea, ettei tarvitsisi käydä töissä opiskelun ohessa? Tätä keskustelua kun seuraa, niin kuulostaa siltä kuin kaikki haluaisivat vapaaehtoisesti raataa duunissa kirjojen lukemisen lisäksi. Vai ymmärränkö nyt jotain olennaista väärin?

Pakko se on silti käydä töissä, vaikka vähän lisää pätäkkää tulisikin nyt sitten. Ideana lähinnä, että opiskelijat saavat lisää massia pohjalle, etteivät näe nälkää, mutta samalla silti kannattaa tehdä töitä. Eikai se ole kenenkään edun mukaista, jos Suomen nuoriso opiskelun lomassa joutuu käymään kokopäiväduunissa vaan sen takia, että tuet meni lisätienestien takia nolliin. (Tai sitten jättää työnteon väliin ja vetää kaurapuuroa tonnikalalla)

nythän homma menee niin, että jo ihan osa-aika mäkkipalkoilla menee helposti yli tulorajojen (505/kk tosin tulot jaetaan KELAn silmissä tasaisesti koko vuodelle.)

Tuntuu, ettei ihmiset tajua, mikä se opiskelijan toimeentulo on tällä hetkellä ilman työntekoa. Jos löydät jostain hikisen 300 vuokraluolan Helsingistä, niin sulle jää opintorahasta ja asumistuesta käteen 160. Siitä laskut, kirjat ja ruuat ja muut välttämättömyydet. Pakkohan siinä on jotain töitä tehdä.

peppokani sanoi:
Oikein. Tosin niin kauan, kun SAK on voimissaan, ei tässä maassa pahemmin kukaan voi sortaa sitä pienenpientä työntekijää
;)
Joo ihan vitusti rahaa paperikoneen pyörittäjälle ja ahtaajalle!!1 Eihän siivoojan, sairaanhoitajan tai lähihoitajan duuni mitään oikeata työtä koskaan oo ollutkaan.
Nojoo pieni provo, mutta enivei. SAK on mulle lähinnä kirosana.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

NviperO sanoi:
Kaikista idioottimaisinta mitä nykyinen opintotukijärjestelmä on saanut aikaan, on opintolainan tyrkyttäminen. Laina on aina laina, eikä todellakaan ratkaisu mihinkään, mutta silti sitä on pidetty viimeiset monta kymmentä vuotta kummallisen korkeassa arvossa. Ei lainalla kuulu ostaa koulukirjoja ja maksaa vuokria tai laskuja.
Etkö sinä ole sitä tiennyt, että opiskelu on sijoitus tulevaisuuteen... Näin minulle demariehdokas väitti aivan pokkana vaaliteltalla kun sitä joskus ihmettelin... Työttömyys kun on ilmeisesti pahojen porvareiden aiheuttamaa kärsimystä kun opiskelu puolestaan on jokaisen vapaaehtoinen valinta... Olisithan sinäkin voinut mennä ammattikouluun peruskoulun jälkeen ja liittyä sitten SAK:hon.

Hullujahan ne olis, jos oman äänestäjäkuntanasa "kasvattaisivat" pois...

Muoks: No pään aukominen sikseen... Katsellaan nyt miten käy... Edellinen porvarihallitus leikkasi tukia... Olivatpahan johdonmukaisia kun julkisia menoja piti pienentää niin paljon, ettei Suomen lainalle tarvinnut elää...
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

NviperO sanoi:
Kaikista idioottimaisinta mitä nykyinen opintotukijärjestelmä on saanut aikaan, on opintolainan tyrkyttäminen. Laina on aina laina, eikä todellakaan ratkaisu mihinkään, mutta silti sitä on pidetty viimeiset monta kymmentä vuotta kummallisen korkeassa arvossa. Ei lainalla kuulu ostaa koulukirjoja ja maksaa vuokria tai laskuja.
Omalla kohdalla laina toimi ihan hyvin. Korko oli lähes olematon, rahaa sai tarpeeksi ja takaisinmaksusta pystyi neuvottelemaan todella kivuttomasti. Jos kerran yhteiskunta elättää ja tukee koko opiskelun ajan, niin onhan se tavallaan ihan reilua maksaa laina takaisinkin.

On myös syytä muistaa, että korkeakouluopiskelu on vapaaehtoista - ei mikään velvollisuus. Täällä ei sentään peritä lukukausimaksuja, vaan päinvastoin annetaan ilmaista rahaa sekä yhteiskunnan takaamaa puoli-ilmaista lainaa. Onhan opintoraha todellakin älyttömän vähän millä tahansa mittapuulla tarkasteltuna, mutta on se nyt tyhjää parempi. Jos haluaa luksusta, on mentävä töihin.

Niin ja jos nyt idioottimaisista ideoista puhutaan, niin ensinnä tulevat kyllä mieleen nuo ketjun alussa mainitut tulorajat: täysin järjetöntä tasapäistämistä, joka ei palvele ketään. En ole varma vallitseeko Suomessa tosiaankin uskomaton katkeruus ja kateellisuus hiemankin paremmin toimeentulevia kohtaan, kuten Shaban tuossa aiemmin totesi, mutta jotain väärää siinä kyllä on. Esimerkiksi meikäläiselle rapsahti 1500 euron "sakko" kiitokseksi siitä, että kävin kouluaikoina vapaaehtoisesti töissä. Vaan minkäs teet... en ole rikkaasta perheestä, joten jotain duunia piti tehdä.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

feldon sanoi:
[...]Paljon asiaa[...]

Niin ja jos nyt idioottimaisista ideoista puhutaan, niin ensinnä tulevat kyllä mieleen nuo ketjun alussa mainitut tulorajat: täysin järjetöntä tasapäistämistä, joka ei palvele ketään. En ole varma vallitseeko Suomessa tosiaankin uskomaton katkeruus ja kateellisuus hiemankin paremmin toimeentulevia kohtaan, kuten Shaban tuossa aiemmin totesi, mutta jotain väärää siinä kyllä on. Esimerkiksi meikäläiselle rapsahti 1500 euron "sakko" kiitokseksi siitä, että kävin kouluaikoina vapaaehtoisesti töissä. Vaan minkäs teet... en ole rikkaasta perheestä, joten jotain duunia piti tehdä.

Mitä nyt omia aikoja muistelen, on tässä muitakin epäkohtia. Esimerkiksi, otat tukea kevät ja tulet hädin tuskin toimeen. Kesällä saat töitä, ja syksyllä jatkat osa-aikasena. Kela kuitenkin katsoo koko vuoden tuloja, ja vaikka et enää syksyllä otakaan opintotukea, saatat joutua maksamaan takaisin ne jotka sait silloin kun mitään tuloja ei ollut. Tämä on mielestäni väärin.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit 2007

Rankka päivä edessä ja kukaan ei oikein vielä tiedä lopputuloksia. Illalla tuo nähdään.

Kaikki äänestämään ja osallistumaan siten kansanvallan toteutumiseen. Sieltä löytyy jokaiselle sopiva ehdokas, vaikka sitten vaalikoneen kautta.

Vaalit 2011 | Vaalikone 2011 | yle.fi
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Kaameaa katsoa, kuinka suuri tuo Kokoomuksen palkki oikein on. Täälläkin ilmeisesti ihmiset ovat menneet siihen pelottelun ansaan, että "jos me ei nyt auteta Portugalia, niin kohta kellään suomalaisella ei ole töitä".

Jokainen toki äänestää omantuntonsa mukaan, mutta en silti ymmärrä, miksi ihmiset tahtovat lahjoittaa(sitähän se käytännössä on, kun takaisin saamisesta ei ole mitään takeita) veroeuronsa hunningolle tuolla tavalla. Eivätkö viimeiset 4 vuotta ole näyttäneet, kuinka tavallisen vähäosaisen veronmaksajan käy, kun Kokoomus ja Keskusta ovat vallassa? NYT ON MUUTOKSEN AIKA!
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Äänestys on neljä vuotta vanha, joten Portugalin tilanne ei ole siihen kovin paljoa vaikuttanut.
 
Vastaus: Eduskuntavaalit

Kaameaa katsoa, kuinka suuri tuo Kokoomuksen palkki oikein on. Täälläkin ilmeisesti ihmiset ovat menneet siihen pelottelun ansaan, että "jos me ei nyt auteta Portugalia, niin kohta kellään suomalaisella ei ole töitä".

Jokainen toki äänestää omantuntonsa mukaan, mutta en silti ymmärrä, miksi ihmiset tahtovat lahjoittaa(sitähän se käytännössä on, kun takaisin saamisesta ei ole mitään takeita) veroeuronsa hunningolle tuolla tavalla. Eivätkö viimeiset 4 vuotta ole näyttäneet, kuinka tavallisen vähäosaisen veronmaksajan käy, kun Kokoomus ja Keskusta ovat vallassa? NYT ON MUUTOKSEN AIKA!

Oikein. Erotaan EU:sta, luovutaan Schengenin sopimuksesta ja eurosta, markka takaisin, rikkaiden/hyvätuloisten veroprosentit yhdeksäänkymmeneenkolmeen jotta muuttavat ulkomaille ja tuet siihen malliin ettei perusduunareiden kannata tehdä työtä. Harmi, ettei Halonen varmaankaan suostu laittamaan rusettia kaulaan Koiviston tavoin, kun menevät Suomen Pankkiin devalvoimaan. Ja markassahan olisi myös se kiva, että krapulainen valuuttasijoitusta harrastava jenkki pystyy ihan vain vittuillakseen romahduttamaan markan arvon puoleen lauantai-aamun kunniaksi.

Jos tänään ennakkoäänestyksen jälkeen Persujen prosenteissa lukee yli 20%, niin taidan lähteä baariin suunnittelemaan ulkomaille muuttoa. Soini vaikuttaa fiksulta kaverilta, joka myös tietää asioista, mutta valitettavasti ne samassa puolueessa olevat halla-ahot ja veltot eivät ole ihan samalla linjalla. Valitettavasti Suomen vaalijärjestelmä takaa myös niille muille persuille kuin Soinille paikan eduskuntaan. Onkin todella viihdyttävää nähdä, saako persut Soinin lisäksi jollekin muulle ministerisalkun. Ja mikäli saavat, niin kuka ensikertalainen sieltä sen pestin nappaa.

Itse äänestin rötösherrain puoluetta, eli Kokoomusta. Tänään vain sitten Kokoomuksesta ensimmäistä kertaa historiassaan Suomen suurin puolue!

Iloinen kanta tuo Kovalchukin näkemys muiden maiden tukemisesta. Miksi meidän pitäisi auttaa muita maita, kun eivät nekään ole auttaneet Suomea meidän talouskurimuksissa. Vai mitenkäs se 90-luvun lamassa menikään?
 
Ylös Bottom