Elokuvasuosittelut ja muu leffakeskustelu

tomine11

Active Member
The Mercenary (1968)
”He sells death to the highest bidder! Buy or die!”

Sergio Corbucci tykittää spaghetti piipustansa pihalle, revolverin sellaisesta, paikoitellen toki tuprutellenkin. Kyllähän se tuppaa maistuvaa olevan kerta toisensa perään. Vaikkei makua ole aivan yhtä paljon tai muutenkaan kokkien taidot samaa luokkaa kuin mitä Sergio Leonen vastaavissa, niin kyl nämä tuppaa olemaan hyvää kahteltavaa oikeastaan poikkeuksetta. Nu juups, ilmeisesti tarkalleen ottaen tätä kutsutaan Zapata Westerniksi, jos aletaan pilkkua viilaamaan noiden tarkempien genretitteleiden puolesta.

Franco Nero tuo yksi äijien äijistä, joka lienee jäänyt hitusen turhaankin varjoon täällä perä-Pohjolassa suuremmalta yleisöltä. Liekö Italian suunnalla kuitenkin ollut huomattavasti tunnetumpi veikko, länkkäreissähän mies uransa pitkälti loi mut on siellä muutakin kuten mainio ninja leffa ja taitaa muutamassa crimi tuotoksessakin olla. Takuuvarma tyyppi joka ei juuri koskaan petä, olematta kuitenkaan tasapaksu mitättömyys, karismaa miehellä kuitenkin oli vaikkei suuriin otsikoihin noussutkaan.

Spaghettia kun tarjoillaan, niin aivan hirmuisesti ei tarina variaatioita yleensä ole, eikä pyörää edes pyritä uudelleen keksimään monestikaan, mikä on kuitenkin hyvä vain ! Kyllä näitä sopivin väliajoin jaksaa katsella, niin niitä huikeita superteoksia kuin näitä tuntemattomampia ”keskinkertaisuuksia”, nimittäin tuppaavat hyviä länkkäreitä olemaan.

Huumoriakaan ei ole totaalisesti unohdettu tästä :D mutta kyllähän nämä kovia tarinoita on, tylyyttä ja rajuutta riittä tapahtumissa ja kohtalaissa sen hetken hupaisuuden vastapainoksi.. eikä tämä nyt mikään täysin vitsiniekkojen kalistelu toki ole. Mut hymy kyl useammassakin kohdassa katsojan naamalle levähtää kuin itsestään eikä väkisin levittäen. Kovia kohtaloita ja elämä oli rankkaa kun hengissä koetti selviytyä. Hitusen sellainen vahvimman laki siellä maailmassa päti, toki nopeasti vetokädestä oli kans apua, myös hoksottimista päänupissakin.

Musiikit näissä ei juuri koskaan totaalisesti petä. Ei tässäkään. Toki tässä musasta vastaa kaksikko Ennio Morricone & Bruno Nicolai. Varsinkin ensin mainittu on sen luokan legenda että ei voi vähempää edes odottaa.. mut saa ne muutkin näissä hyviä soundeja aikaan kuin vain legenda itse. Ei voi kuin taas kerran ihastella ja ihmetellä ja sanoa aijai & uijui ! :) siis kuinka täydellisen hyvin nuo pienet musapätkät siellä ja toiset täällä tuota yleistä tunnelmaa oikeasti luovat, siis aivan hävyttömän hyvin ! melkein voisi jo luonnehtia niitä sulosointuja katsojan seksuaaliseksi ahdisteluksi.

Italoilla oli näihin jokin synnynnäinen geeni varmasti perimässä, kun näitä tekivät niin se automaattisesti käyttöön tuli sieltä jostain selkärangan uumenista. Corbucci lienee yksi ”hidden gem” mitä ohjaajiin tulee, ei tainnut koskaan saada sitä tunnustusta jonka olisi oikeasti ehdottomasti ansainnut !

Tässä pääosassa siis puolalainen (mistähän toi on repästy) palkkasoturi joka ottaa toimeksiantoja. Tällä kertaa mies päättää auttaa paikallisia kaivostyöläistä ja ”erästä likkaa” jotka tuntuvat sorron ikeessä olevan.. omassa pienessä ”sodassaan” niin Meksikon valtiota vastaan, toki miehen perässä on myös Ameriikan maaltakin sotilasväestö. Joten mies on kerinnyt urallaan jo aika hyvin huseerata ja mainetta kerätä, hitusen mammonaakin siinä sivussa mutta sitähän ei koskaan liiaksi asti ole..

..no joo tässä on sitten juonta vähän enempikin kun se liikkeelle lähtee puksuttamaan ja pientä yllätystä jopa ilmassa väreilee. Elokuva ei ole kuitenkaan pituudella pilattu joten vauhti tässä on melkoinen, alun muutamaa hidasta minsaa lukuunottamatta. Mut sittemmin tarinaa edistetään melkoisella kyydillä ja hepot päästetään laukalle & tapahtumia riittää.. myös pyssyt välillä muistaa paukkua ja ilmoitella omasta olemassa olostaan, vinhaa lauluaan ilmoille päästellen.

Ai niin ! monestihan elokuva elää ja kuolee sen pahiksen mukana, jos siitä saadaan oikeasti tarpeeksi kiehtovan vihattava tyyppi katsojalle asti ujutettua ja vieläpä yhtä aikaa, niin se voi pelastaa hyvin monen muutoin keskinkertaisenkin elokuvan. Tässä suhteessa Jack Palance onnistuu tässä erinomaisesti ! :) Mies on oikeasti sen luokan mulkvisti että ei mitään rajaa. Toki tässä ”hyviskin” komppaa asiaa mukavasti, kuten aika monesti näissä länkäreissä.. oikeastaan kukaan harvemmin on täysin puhtoinen tapaus, toiset nyt vaan tuppaavat olemaan teoiltaan vielä pari astetta muita m*lkumpia tapauksia.. osittain tilannekin sitä vaatii eikä vähempi vaan yksinkertaisesti riitä.. tapahtumat vaan ajautuvat itsestään & väkisinkin sinne kivan tuolle puolen, varsinkin jos aikoo oman henkikultansa elävien kirjoissa pidellä tovia pidempään.

Se jokin fiilis on vaan hyvä näissä, näihin ne vaan löytää sen jonkin jotta vähintään kelvollinen leffa saadaan aikaan. Eihän tämä toki niille aivan kukkulan kuninkaille vedä vertoja (mikäpä vetäisi) mutta huomattavasti keskivertoa mukavampaa katseltavaa kuitenkin…

…oikeastaan hyvä muttei toki täydellinen ! Hitusen normaalista kuitenkin poikkeavaakin, tässä on höpötystä astetta enempi ja juonellista kikkailua kuin mitä vaikkapas tyyliin Djangon maisemissa oli tarjolla. Monille varmasti se Django oli se vieläkin mieluisampi tapa länkkäröidä, mutta näillä kummallakin on oma paikkansa ehdottomasti kokoelmissani.

Viva la Revolution !

trailer…
 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Piukat Paikat (Some Like It Hot) (1959)
”Nobody is perfect”

Tanhua ja tenhua riittää, veikeää menoa yltäkylläisestä, joka hymyä huulille taikoo kiitettävän määrän :) vaikkei taikureista tässä kyse olekaan… vaikka tietynlaisesta silmänkääntötempustahan tässä onkin kyse tai linssiin viilaamisesta.

Tämä tarina on varmaan aikojen saatossa niin moneen kertaa läpikotaisin ruodittu pitkin poikin maailman äärissä, että vaikea tästä varmaan oikein enää mitään uutta ja fiksua sanoa.

Kyllä kelepaa poikien siinä Elvistellä kun itsensä Marilyn Monroe siinä vieressä. Hehkeä hihkua ja voimaa mimmi luo ja jätkät siinä komppaa erinomaisesti rinnalla, elikkäs Jack Lemmon ja Tony Curtis.

Jätkät pakenevat mafiaa ja pukeutuvat naisiksi ja liittyvät sitten naikkosten orkesteriin ja siitähän syntyy tilanteen poikasta jos jonkisen sorttista ! kepeän ja kevyen farssin merkeissä mennään siis todella vahvasti. Ohjannut olis Billy Wilder tän.

Ajatonta viehkeyttä ! ”muutaman” kerran on tullut nähtyä ja kyllähän se aina yhtä hyvä tuppaa olemaan, vaikka siinä välissä sen on kesäteatterissakin väliin sattunut näkemään. Huumori napsuu kohdilleen näin 61-vuoden jälkeenkin siitä kun elokuva ilmestyi. Joten eipä hassummin suoriuduttu leffan väsääjiltä, tuskinpa itsekään arvasivat millaisen teoksen aikaan saivat, tai tapaa jolla se jatkaisi elämäänsä vuodesta toiseen ihmisiä lumoten viattomuudellaan.

Klassikkoa pukkaa noin lyhyesti ja ytimekkäästi sanottuna :) Yksi kaikkien aikojen suosituimmista komedioista ja onhan se hyvä vaikka ei tietenkään täydellinen, ajaton klassikko joka kestää aikaa eikä haalistu juurikaan. Tämä jos mikä on sitä hyvän mielen tuottajaa, hymyä levittää tää, vallan tarttuvaa sorttia :)

Oman genrensä ehdotonta aatelistoa, pursuten jopa yltiömäistä positiivisuutta mutta ei ärsyttävällä vaan kivalla ja kiehtovalla tavalla.

trailer…
 

tomine11

Active Member
Goal of the Dead (2014)
”The only thing worse than hooligan...
…is an undead hooligan”


Ranskalaiset aina välillä repäisevät kunnolla ja tekevät sitä mitä lystäävät rajojaan koetellen. Harvemmin sitä näkee että jalkapalloa ja zombieta yhdistellään. Suht ehta ja goreinen leffa vielä, jotta täysin kieliposkella meininkiä tämä ei ole, vaikka silmää välillä vinkataankin katsojan suuntaan.

Tämän voisi sanoa jo ihan ehdaksi zombeiluksi sen verran tiukkaa menoa luvassa, varsinkin visuaalinen osasto on luonut parastaan ja se todellakin välittyy ja näkyy katsojalle asti.

Ensin mistä pointsit tälle ehdottomasti kotia niin jalkapallo on vahvasti läsnä tässä ! Jalitsuu käytetään varsin näpsäkkäästi läpi elokuvan ja se on sinällään aika olennainen osa tätä :)

Fanituksen hanakkuus ja raivokkuus tuodaan hyvin esille, pahimmille hyypiöille se on elämän ja kuoleman vakava asia, omia puolustetaan tällä kertaa henkeen ja vereen vailla aivollista ajattelua ja toimintaa. Tällä kertaa alkoholi ei kuitenkaan ole se toimeenpaneva aine joka pistää päät sekaisin, eikä edes mitkään muutkaan miestä vahvemmat aineet, vaan eräs vallan katala virus…

…jopa futiksen ”sääntöjä” käydään tässä ohimennen läpi, valmentajan puhetta, maali tehdään ehtaan ”vanhaan tapaan” tykittämällä pallo päänä maaliin… tuollaiset ovat hienoa nyökyttelyä itse lajia kohtaan, jollaista toista ei ole tarjolla, ei todellakaan.

Aihepiiriltään ainutlaatuinen futisleffa. Leffana ja zombie sellaisena ei hirveästi massasta erotu tosiaan kuin vain ja ainoastaan aihepiiriltään. Kannen mukaan tämä on The Horde elokuvan tuottajilta, itselleni ei kerro mitään mikäs leffa se toi oikein on, zombieko lienee ? jos nuin niin eivät sitten genren parissa ole ensimmäistä kertaa tekemisissä.

Sam Lorit (Alban Lenoir) on palannut kotikaupunkiinsa ensimmäistä kertaa sitten ison rahakkaan siirtonsa kera muualle pelaamaan. Alempi sarjalaisen joukkueen fanit antava kuulla kunniansa heidän entisen suosikkipelaajaan, tällä kertaa odottaa kuitenkin matsi jollaista kukaan ei koskaan aiemmin ole kokenut. CUP pelistä siis tällä kertaa olis kyse.

Fanien soihdut todella tulevat tarpeekseen oikeana aseituksena tällä kertaa elävää kuollutta jalkapallo- ja huligaaniarmeijaa vastaan otettaessa, tällä kertaa niillä luodaan tunnelmaa hitusen erilailla ja tavalla normaalista poiketen..

…zombien viruksen nopeasti ottaessa valtaa katsomossa, tulee pelistä brutaalia taistoa elämästä ja kuolemasta. Mitään komediallisia aspekteja tässä ei hirveästi ole, pari hyvähdystä toki mutta enempi mennään vakavalla naamalla kuitenkin slashaten ja goreten ja taistellen henkiin jäämisestä, niin viheriöllä kuin stadionin uumenissa. Jäsenia nimittäin todellakin irtoilee ja lentelee ilmassa ja maskeeraus tiimillä ollut melkoinen duuni tämän kanssa, sakkia on saanut ihan kunnolla maskeerata tässä ja aikamoisen hyvin ovat siinä kyllä onnistuneet… Olivier Afonso on ollut mies joka tuosta puolesta on sitten vastannut.

Elokuva on aika ”erikoisesti” myös tehty. Se on nimittäin ihan ensiksi julkaistu kahtena erillisenä leffana ! Ensimmäisen puoliajan on ohjannut Benjamin Rocher ja toisen puoliajan taasen Thierry Poiraud. Kunnes sitten pistivät hynttyyt yhteen ja kokosivat tuosta kahdesta pätkästä tämän yhtenäisen elokuvan samoihin kansiin. Ekassa osiossa esitellään pitkälti hahmot (joita on yllättävänkin runsaasti) ja alustetaan tulevaa sekä pedataan ja aloitaankin jo slashhäys, toisessa osiossa sitten homma on jo pedattu kun siellä täällä on vielä porukkaa yksittäisiä tai pieniä ryhmiä jotka ovat ihmisiä eivätkä vielä zombeiksi muuttuneet ja he enempi vähempi yksikseen tai pienissä porukoissa koettavat keksiä mitä tehdä ja kuinka selviytyä, tosin siinä sivussa myös puidaan "perhejuttuja" kans..

..mutta futisfanit saavat alkupuoliskosta ihan älyttömän paljon enempi irti, ihan jo pelkästään tuolla huumorintasolla :D

Pääosan esittäjä tulikin jo aiemmin mainittua muita ovat mm. Charlie Bruneau, Tiphaine Daviot, Ahmed Sylla, Xavier Laurent, Sebastien Vanderberghe, Benoit Moret… joten täkäläisellä suunnalla Euroopan kolkkaa ei juurikaan hirmuisen tunnettuja nimiä oikeastaan ainuttakaan.

Ai niin Olympique de Paris joukkueen paitasponsorina on tässä muuten Playstation.

Elokuva itsessään jopa yllätävän hyv !, ei ole todellakaan mikään vasemmalla kädellä huistaistu pökäle, vaan hommassa on ensin mietitty mitä tehdään ja miten nuo kaksi niin erilaista asiaa saataisiin mahdollisimman hyvin toisiinsa kiedottua, siinä onkin onnistuttu suorastaan erinomaisesti ! :) …valaistus ja visuaalisuus on kohdillaan, sitä ei voi olla useampaan kertaa kehumatta kun kerta aihetta on.

Pointseja nostaa ehdottomasti tuo jalkapallon vahva läsnäolo ja sen puolen tuominen olennaisena osana elokuvaa, zombie elokuvaa toki tällä kertaa. Joten toista tämän tyylistä ei varsinaisesti ”yks yhteen” ole markkinoilla tarjolla ja tuskinpa noita pulpahteleekaan kuin sieniä sateella, zombeiluja toki mutta ei todellakaan näissä ympäristössä..

..mitään ”realistista” post apokalyptistä maailmanlopun meininkiä tässä ei haeta ja sitä kuinka selvitä huomiseen ja jouduta miettimään rankkoja päätöksiä kuka saapi matkaa jatkaa ja kuka ei. Tämä on hetken hurmiota, gorea, slaheriä joten siltä osin täysin viihteellisesti silmällä pitäen tuotettu ja tehty.

Nyt ei olis lajina, jos tanssittais niin Zumbaa tai Zambaa mutta kavaljeeriksi tarjolla ois Zombii karnevaali meiningissä ! Positiivinen yllätys, oikeasti hyvä oli tämä.

”Blood, guts. goals… it’s about to Kick-Off!”

trailer…
 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Godzillan Paluu (Shin Gojira) (2016)

Meikäläisellä on jotenkin tuntemattomasta syystä, niin sanotusti aina lipunut niin tämän otuksen seikkailut valkokankaalla. Jotenkin vähän sellainen japskien juttu ollut tämä mulle mielikuvissa… King Kongit tullut toki vilastua mut nää on aina jäänyt mysesti paitsioon meikän katselmuslistaisella.

Taisin mä joskus 2000-luvulla jonkin Roland Emmerichin ? unettavuuden katsoa, joka jyttyytti telkkumainoksissa hirmuisella volyymilla sen ajan hittibiisien muodossa. Mut aika hengeton se oli ja ei oikein mihinkään suuntaan herättänyt fiiliksiä.

Tätä on ilmeisesti hitusen jopa varovaisen varovaisesti ihan kehuttukin, ettei pitäisi olla mikään täysin turha tekele siis.

Ihan kahteltava ja messevää kaupunkituhoa on tarjolla kun aletaan rymistelemään ja siinä on kerrostalotkin mitättömyyksiä kun tämä lisko kylvää tuhoa. Ihmiset ovat tämän rinnalla ja tuon otuksen voiman äärellä mitättömiä kuin yksittäine kärpäsen löräys…

….mut ei tämäkään nyt kuitenkaan mua mihinkään Godzillalaisuuteen saa kääntymään, jotta alkaisin sille alttaria tässä puuhaamaan, johon sen kaikki leffat sitten hankkisin. Ihan kiva päätön rymistely. Efektijannut tekevät ihan kelpo työtä, jotta palkkansa eteen ovat jotain tehneetkin eivätkä vain laiskotelleet.. toki välillä on puhtaasti tietokoneella tehtyä CGI:tä ja vaikka kuinka hyvin tekis niin kyllä se vaan sieltä silmiin pistelee, eikä siis hyvällä tavalla tässä(kään), tuo siis lähinnä itse Godzillaa koskee, rakennusten sortumiset ja tuhoutumiset sit näyttää huomattavasti paremmalta ja se messevä tuho…

…itseasiassa kun se ”möömi” ekan kerran kadulla kokonaisuudessaan itsensä esitteli kaikessa komeudessaan ja tallusteli, niin meinas päästä kunnolla naurut että mikäs toi on :D sen verran jopa ”hupaisan” näköinen ilmestys se oli, ja meinas tulla jo fiilis että ei **** mitä mä katon, mut se ei se ollut Godzilla vaan joku muu ! … mut omaan silmään se Godzillakin näyttää enempi sellaiselta herttaiselta, lutuiselta, symppaattiselta enempikin kivalta ”pikku” lemmikiltä, kuin pelkoa kylvävältä tuhokoneelta jonka edessä pitäis kuset ja paskat valua lahkeista, jos sitä siis kerkiää edes näkemään vilaukseltakaan ennen kuin on pyyhkäissyt kaiken mennessään...

..tiivistystä tämä olis kyllä kaivannut, kestää melkein pari tuntia jotta puolisen tuntia niitä turhia lätinöitä joita mussittivat (varsinkin alkupuolella on sellaista pureipulia porukalla että liekö laksatiivia ovat sekoittaneet juomiinsa & ruokiinsa) olis voinut tai pitänyt karsia reippaalla kädellä tuota alkupuolta. Ei sillä ”tarinalla” ole tälläisessä oikein väliä, ellei siitä tee niin pashaa että alkaa vaan katsojaa jo se yksistään veetuttamaan kun se sitä niin selkeästi esiin koetetaan puskea, katsoja vaan sormiaan napsutellen venailee että missä se Godzilla nyt oikein piileskelee, sais tulla jo !

Mittään tarkempia syväanalyysejä en pysty itse tästä juurikaan tekemään, siis miten vertautuu noihin muihin Godzilla juttuihin siellä kaanonissa jne… tämä leffan takakansi tietää kertoa etätä Vuoden 1954 debyyttinsä jälkeen Godzilla on terrorisoinut valkokankailla yli 30:ssä japanilaisessa elokuvassa ja tekee nyt sitten paluun vuosien tauon jälkeen. Toistaiseksi kuulemma tämä on alkuperäissarjan menestynein elokuva. Erityisesti katsojia piisasi siellä Japanin suunnalla reippaanlaisesti…

…mut laitetaan tähän Youtube linkki jossa Videospacen Ville kamunsa kera aiheeseen hitusen syvemminkin uppoutuvat :)

trailer…Tuollahan noita sitten ruoditaan oikein urakalla… jos Godzilla leffat edes etäisesti jotain väräyttää kehossa niin kantsii kyllä katsella ja kuunnella toi pätkä…

Godzilla-leffat live! [Videosäkki 69]
Illan teemana on tällä kertaa Godzilla, tuo radioaktiivinen kaupunkeja tallova jättiläislisko!
Vieraana Godzilla-asiantuntija Antti "VideoCop" Murtonen! Godzilla on kenties maailman vanhin edelleen aktiivinen leffafranchise, jolle tehdään tasaisesti leffoja paitsi alkuperämaassaan Japanissa, mutta myös uudella mantereella USA:ssa!
Keskitymme lähinnä Japanilaisiin tuotantoihin ja nimenomaan vanhimpiin Showa-aikakauden leffoihin, joista Criterion julkaisi hienon bluray-kokoelman, mutta sivuamme tottakai myös uudempia Japanilaisia ja Amerikkalaisia tuotantoja!
Tule mukaan live-lähetykseen kyselemään juttuja Godzillasta ja kuulemaan nippelitietoa Godzillasta ja muista jättihirviöistä, kuten Rodanista, King Ghidorahista, Ebirahista, Mecha-Godzillasta ja muista monstereista!

 

tomine11

Active Member
Tender Loving Care (1996)

Kun Michaelin (Michael Esposito) sekä Allisonin (Marie Caldare) lapsi on kuollut auto-onnettomuudessa on myös kaksikon elämä muuttunut totaalisesti. Michael pystyy homman käsittelemään mutta Allison traumatisoituu (hituisen etäisen oloinen kokoajan) ja jatkaa elämäänsä aivan kuin heidän tyttärensä olisi silti elossa ja kuvittelee olematomia asioita omassa päässänsä oikeiksi.. tekemällä mm. joka aamu aamupalan lapsellensa, herättämällä keskellä yötä miehensä kun tytär kuulemma näkee painajaisia ja itkee jne…

…apuahan he tarvitsevat joten mukaan tulee kuvioihin myös lääkäri (John Hurt) jonka suosituksia seuraamalla kaksikon elämä menee todella jännäritrilleriksi, liekö lopulta kaikkien päänpyörälle panijana kuitenkin kotisairaanhoitaja (Beth Tegarden) joka tulee murheen”murtamaa” lapsensa mentäneen parin kotiin avuksi jotta hommat paremmat suuntaan lähtisivät menemään, mimmi vaikuttaakin melkoisen seksikkäältä femme fatalelta, vaan mikäpä on naisiaan ?

No jaa… just ja just katseltava jännäri, ei kyllä mikään erikoinen. Joten mitään erityisiä supersäväreitä ei kannata pistää odotuslistan kärkeen tätä katsoessa.

Elokuvassa on aika erikoinen ja tietyllä tapaa kylmäkiskoinen fiilis kauttaaltaan (erityisesti näyttelijäsuoritukset, joista ei tiedä vetääkö kaikki alta lipan vai ei, mutta tietyn fiiliiksen se näyttelemisen surkeus tähän tuo omalla erikoisella tavallaan) joka tekee siitä sitä kautta omaleimaisen, ollen kuitenkin sieltä pohjimmiltaan perusjännäri… suhteellisen vai pitäisikö sanoa välillä jopa suhteettomankin hidastempoinen että minkään sortin kiirehtimistä tässä ei pidetä, alkupuoli varsinkin, jopa unettavahkon rauhallista.

Siinä mielessä tämä on mielenkiintoinen tapaus että tästä tehtiin myös interaktiivinen tietokonepeli lisäksi ! jonka saa vaikkapa tuolta nykykoneelle haalittua näppärästi toimivana versiona GOGista

Elokuvan trailer…
...itseasiassa pelkkään elokuvaan ei ole tainnut edes traileria olla tehty laisinkaan ! noissa trailereissa näytti aina poikkeuksetta olevan myös pelillistä antia.. pelissähän taitaa olla sitten montakin mahdollista loppua.. leffassa toki vain yksi :D jotta yksi yhteen käsikädessä ei eivät täysin kulje.


----------------------------------------------------

Tender Loving Care PC-game…
You are about to enter a fantasy quite unlike anything you've ever seen or felt before - a fantasy built from the stuff of your very own mind. Tender Loving Care is not just a finely crafted suspense story; it's an exploration into your innermost perceptions, opinions, and attitudes. The unfolding story is shaped and changed by your responses to it, so that no two people will experience Tender Loving Care in exactly the same way.

Starring the acclaimed British actor, and 2-time Oscar nominee, John Hurt (Contact, Love and Death on Long Island, Elephant Man) TLC is a feature-length film seamlessly combined with computer-game like navigation and interactivity.

The player is voyeur, detective, judge, and patient all in one. Between each variable scene, Dr. Turner enlists the viewer's help in assessing the behaviour of each of the films characters - Turner's beautiful, deluded patient, her dangerous husband, and the mysterious, seductive psychiatric nurse enlisted to provide what may, or may not be, TENDER LOVING CARE.

The viewer's answers to Dr. Turner questions the shape the course of the action and the final outcome of the story. The viewer, too, becomes one of Dr. Turner's patients, taking a series of Thematic Apperception Tests (TATs), the results of which create a progressively accumulating personal psychological profile.

https://www.gog.com/game/tender_lov...QPb5lJ3xKf9vGCcdBDvrU_Y5hTEmfiyBoCUJ8QAvD_BwE


Pelin trailer…
 
Viimeksi muokattu:

tomine11

Active Member
Jos on hitusen kyllästynyt nykykuosiin mitä Star Warsin menoon tulee ja siihen suuntauksen mihinkä Disney todennäköisesti !? tulee hommaa entisestään viemään, elikkäs entistä enempi yhä nuoremmille lapsille suunnatumpaa kamaako lie ? Tuossa olis vähän vaihtelua sille historian hämyisyydestä :D ..

..jos ns. roskaleffat nappaa yhtään, niin melkoista herkkua ja suorastaan todellisia tärppejä ! tuossa tarjolla olis :)

Videosäkki #16 Kehnoimmat Star Wars -kloonit
Nimittäin nyt katsastetaan Star Wars -kloonielokuvia 70- ja 80 luvulta, niitä kehnoimpia. Mukaan mahtuu mm. #davidHasselhoff filmi Star Crash, #RichardKielin tähdittämä #TheHumanoid sekä kymmenen muuta enemmän tai vähemmän kamalaa kalkkunaa räpeltäjiltä kuten italian Ed Woodilta nimeltä #AlBrescia!


-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tuolla kyseisen miehen mietteitä hänen Scifi leffa suosikeista sitten… seassa myös muutama ei ehkä ihan niin tunnettukin leffa :)

VILLEN SCIFI TOP-20 LIVE! / VideoSäkki 44
Villen #SCIFI #TOP20 lista ensimmäistä kertaa ihmiskunnan historiassa! Eli #Videospacen suosikki #tieteiselokuvat kautta aikain. Luvassa on huikeita seikkailuja ajassa ja avaruudessa. Luonnollisesti myös baari on lauantailive tyyliin auki, eli lataa katsomoon mielijuomaasi ja tule mukaan scifin maailmaan!
 

tomine11

Active Member
Yakuza : Like a Dragon (2007)

Tätä leffaa on tullut metsästettyä niin sanotusti kissojen ja koirien kanssa jo pidemmän aikaa ja vihdoin ja viimein sitten ranskalaiset pelastivat asian, vielä kun tarjoavat enkkuteksteillä niin kyllähän tämä hyvin pikaisesti liittyi Yakuza pelien rinnalle kokoelmaani.

Se on tehty jo jonkin aikaa sitten, siis hyvä pelielokuva ! :) Itse pidän tätä aivan täysin sellaisensa ! tosin harmillisen piilossa ja pimitettynä meiltä länsimaisilta tämä on ollut, aivan niin kuin oli ensiksi itse pelisarjakin, niin sittemmin melkeinpä vielä pahemmin tämä elokuva.

Heti jo leffan alkuvalikot näyttävät että ei tarvitse kahta kertaa miettiä, saatika silmäräpäyksen vertaa, että ovatko nämä ”samasta maailmasta” veistettyjä ja tehtyjä. Visuaalisesti ovat kuin paita ja peppu yhtenäisiä identtisiä kaksosia, siis niin pelit kuin tämä elokuva ! Värimaailma on aivan samoista väreistä, valaistus.. ja ai että mä pidän aivan älyttömästi miltä tämä elokuva näyttää :)

Segalta näille leffan tekijöille on aivan pakko olla siunaus ja lupa että ovat tämän saaneet tehdä eivätkä ole joutuneet siitä sitten oikeustaistoihin.

Jos on peliä pelannut, niin kyllähän ne tappelukohtauksetkin tästä elokuvasta, niin ei hetkeäkään käy mielessä että oisko mikä ollut tappeluissa esikuvana. Siis niiden mättöjen ”koreografiat” tässä elokuvassa, iskut, kiinniotot, heitot, tavaroiden käyttö apuna… jopa ”raivo” on leffassa mukana erikoisfektien elikkäs sinisen liekin kera… oi niiiiiin tuttua, jos on jotain sarjan peli edes palannut.. sit monesti mätöissä porukka kahtelee ympärillä jne..

Sit ne tyypitkin! vaikkapa jo monien suosikki Majima on kuin ilmetty itsensä jo puvustusta myöden…

Tarinallisesti tietysti ei päästä niin isoa ja pitkää tarinaa kertomaan vajaassa parissa tunnissa, kuin mitä seitsemän (mittavan pituista ja laajuista) peliä kertoivat ja siellä vielä ne lukemattomat pienet oikein hupaisat sivutarinat jotka toivat peliin kivaa herkkyyttä ja huumoria monesti :) Tämä nyt ei tarinallisesti niille voi edes mitenkään pärjätä oikeastaan, varsinkin pelin sivutehtävät ovat aivan hulvattomia juttuja monella tavalla ja niitä ei oikein voi edes elokuvaan sinänsä liittää…

…tarinallisesti tämä rykäys leffan muodossa ei mikään erityinen tai ikimuistettava mutta ajaa asiansa.

Koko elokuva on sellainen että tästä ei välttämättä muut saa hirveästi irti kuin Yakuza pelisarjaa pelanneet ja siitä pitäneet. Toki tämän voi ihan erillisenäkin katsoja ja tarinassa kärryillä täysin pysyä, kun täysin itsenäinen teos on tämä leffa kuitenkin, eikä taida edes ihan ns., Official matskua olla toisilleen pelin kanssa ? mut pitäis kyllä olla, jos ei ole.

Tosiaan pelit pelannut saa näistä kuitenkin omalla tavallaan älyttömän paljon enemmän irti kuin pelaamaton, noista hahmoista erityisesti siis ja hommaa katsoo ja fiilistelee aivan eri tavalla…

…toki sen saattaa myös kokea pelejä pelannut myös negatiivisenakin, kun tietää kuinka paljon enempi nämä hahmot ovat itsestään antaneet peleissä ja tämä on vain turhaa ”kertausta” ja tietynlaista ajanhukkaa, jotta vähän kaksipiippuinenkin asia toi…

…huumoria on toki myös elokuvassa ja aika ”älytöntäkin”, mut pelissä se on astetta iskevämmällä tavalla hupaisampaa ja se toimii siinä huomattavasti iskevämmin. Tässä se, huumori siis on monesti jotenkin suoraan väkivaltaan liittyvää huumoria, kun peleissä se oli pitkälti monesti puhtaasti tarinavetoista hupaisuutta !

Paljon siis peliestä myös niitä sivu tai pääjuttuja napsittu kuten välillä ollaan baseballia hutkimassa, mimmejä löytyy. Nyrkit on terästä. Pieni tyttö nimeltään Haruka, niin tuttua..

..maisemat ne maisemat, paikatkin ! kyl niissä sielu ja silmä lepää pelin ystävän ! Asiat kunnossa moneltakin osin..

..ei elokuva toki mikään klassikko ole, lähelläkään sellaista tai mitenkään kulttikamaa, se tietysti on myönnettävä. Elikkäs tuollaiselle ”sunnuntai”katselijalle lienee parhaimmillaankin vain keskiverto katseltavaa eikä sen enempää ainakaan… tokihan sitä todella paljon parempia vähän tän tyylisiä leffoja on tarjolla kuten vaikkapa aivan huikea True Romance. Mut kyl mä nautin tästä enemmän kuin pitäisi, on tää kuitenkin Yakuzaa sielt pelimaailmasta, mut ei toki niin hyvä kuitenkaan kui mitä pelit ovat.

Jos siitä tarinasta nyt jotain pientä pitää mainita niin !


Fiktiivinen Tokio on tässä tapahtumapaikkana…

…siellä helteiden keskellä Yakuza jannu nimeltään Kiryu on juuri vapautunut vankilasta ja koettaa saada elämäänsä raiteilleen ja koettaa päästä sinuiksi rikollisen menneisyytensä kanssa ja hakea itselleen ”anteeksiantoa” jotta helpottais olo ja se voisi onnistua jos pääsisi irti entisestä elämästään Yakuzana...

…hän tapaa kadulla Haruka nimisen tyttösen joka yrittää kadoksissa olevaa äitiään, pitämällä samalla koirasta siinä kadulla huolta..

..Kiryun perässä on myös ”menneisyyden haamu” Majima Goro, joka tykkää leikkiä baseball mailalla ja vielä mieluummin jos kohteensa sattuu olemaan ihminen, josta mies ei pidä. Tämä ilkimys sitten pääsee jahtinsa jäljille ja Kiryu ei pääse menneisyyttään pakoon..

..siinä saman aikaan pari idioottia pankkiryöstäjää on ryöstämässä pankkia mutta homma menee persiilleen kun rahat ovat jotenkin sieltä mystisesti kadonneet, sitä kautta saadaan Tojo klaani tuotua mukaan touhuun. Samalla tietysti saadaan vähän lisää matskua elokuvaan ja henkilöitä kuten poliisivoimat mukaan, sekä paikallista farmaseuttia ja pari muutakin tyyppiä..

Matskua pelien rinnalle, hyllykin näyttää jo heti huomattavasti kivemmalta tämän elokuvan kera kun se pelien rinnalla köllöttelee :D

Sellainen omalaatuinen ja omaperäinen tatsi tässä on koko ajan läsnä ja se saattaa osaa katsojista vieroksuttaa, se on pakko myöntää.. mut meitsi just tuollaisesta diggaa, jos se on oikealla tavalla toteutettu ja tehty. Tässä se ei todellakaan ole mestarillisesti mutta tarpeeksi hyvin meikäläiselle.

Elokuvan on ohjannut Takashi Miike. näyttelijöiden puolelta löytyy mm. Kazuma Kiryu (Kazumi Kitamura), Goro Majima (Goro Kishitani), Haruka (Natsuo)…

Takannessa on varsin tutun näköistä sakkia, liitetäänpä tuohon kuva kaksikosta kanssa…

trailer…
 

Liitetiedostot

Star-Lord

Active Member
Kiitos, täytyy tutkia molemmat videot.

...

Itseasiassa meinasin jopa kirjoittaa tänne mielipiteitä elokuvasta SW: The Force Awekens. Ensinnäkin 4K:na se on teknisesti aivan maaginen. Mielestäni täysin aliarvostettu teos, joka tulee ajan kanssa nostamaan arvoa valtavasti. Se esittelee hienosti näitä uusi hahmoja ja jättää taakseen: Luken, Leian ja Hanin... ajatelkaapa mitä näyttelijöitä ja millä heidät korvataan.

Itse kuulun tämän nais Jedin faneihin (Daisy Ridley) ja tykkään erittäin paljon myös tästä Renin ritarista, Kylo Renistä (Adam Driver). Tämä tumma kaveri, joka nyt lähteekin pois on ihan turha kaveri. Elikkä tämä vain tällaisena lyhyenä kommenttina tuohon että Disney pilaa Star Warsin jne. Olisivat antaneet J.J. Abramsin tehdä trilogian Cristopher Nolanin tapaan, jolta anottiin 4 Batman elokuvaa.

Myös tämä "Viimeinen Jedi" niin siinä on valtavasti hyvää. Alun avaruustaistelu on suorastaan klassikko. Siinä on huumoria, vauhtia ja draamaa. Se on älyttömän siistin näköinen ja kuuloinen näillä nyky vehkeillä mitä porukalta löytyy kotoa. Tämä uusin on ainoa jota en ole vielä hankkinut, vastalauseena. Siinäkin J.J. Abrams olisi halunnut leikata leffasta omanlaisensa, joka olisi saattanut hitusen parantaa menoa.

Nämä väliosat sekoittivat rajusti pakkaa, elikkä Roque One ja Solo. Omat tuttavani ihmettelivät miten tarina jatkui niin hassusti... huoh,,, siinä oli sitten selittelemistä mikä on SW7 ja mikä on jotain muuta. Korona tekee myös paljon hyvää. Nyt toivottavasti seuraavaa SW elokuvaa ei tehtäisi heti. Se on varmin tapa tuhota koko "francise" ... liikaa ja ilman päämäärää.

Kuolon tähtien jälkeen tuo planeetta, joka oli niin valtava että sen päällä oli jopa vuoria ja metsiä olisi pitänyt jättää tuhoamatta. Siitä olisi saanut koko trilogian verran sisältöä. Tuntui kuin tämä SW7 olisi tehty omaksi itsenäiseksi elokuvaksi. Ei trilogian aluksi. Jos luo jotain noin hienoa, niin sitä olisi täytynyt ihan ajan kanssa esitellä yleisölle, siis tämä uusi tukikohta. Myös tämä ns. keskiaikainen teema oli upea aina Kylo Renin kypärää ja valomiekkaa myöten... Aikaisempaan 6 elokuvaan verrattuna ei ole reilua haukkua maanrakoon näitä 3 uudempaa.
 

tomine11

Active Member
Kiitos, täytyy tutkia molemmat videot.
Juu, selvennettäköön se nyt että minä en siis ole noilla videoilla esiintyvä henkilö. Videospacen Ville on niin sanotusti ”wanhan kansan miehiä” tietyissä asioissa mitä tulee elokuviin ja niiden mutusteluun ja mitä asioita mies arvostaa erityisesti, mutta ajoittain siltä löytyy aivan jäätävän hyviä pointteja asiaan kuin asiaan ! en itsekään ole aina samaa mieltä, joskus en alkuunkaan toisinaan taas aivan täysin... mutta äärettömän hyvin mies melkeinpä aina perustelee että miksi hän niin kokee asiat. Sitä on aina kiva sen takia kuunnella.


Tuossa on 4K versioina miehen arviot niistä kolmesta ihan alkuperäisestä Star Wars elokuvasta…

Onko Star Wars A New Hope 4K UHD ostamisen arvoinen? [Videosäkki 60]
Arvostelu ensimmäisen Tähtien sota eli Star Wars elokuvan A New Hopen suomessa hiljattain julkaistusta 4K UHD julkaisusta. Perehdyn paitsi itse elokuvaan, mutta myös tämän 3 levyn (1 4K UHD levy, 2 bluray) julkaisun sisältöön. Syynissä julkaisun kuvanlaatu, äänimiksaus, extra-levyn sisältö.

Onko Star Wars The Empire Strikes Back 4K UHD ostamisen arvoinen? [Videosäkki 61]
Star Wars saagan toinen osa, Imperiumin vastaisku 4K UHD julkaisu syväanalyysissä. Ville arvostelee niin elokuvan, kuin UHD julkaisun. Moni pitää Imperiumin vastaiskua / The Empire Strikes backia kaikkien aikojen parhaana Star Wars filminä. Mutta onko asianlaita todellakin näin? Onko Luke Skywalkerin taistelu Darth Vaderia vastaan edellä kutkuttavaa kamaa? Entäpä mille tämä uusi UHD printti näyttää ja kuulostaa 4K levyltä? Mitä extroja Disney / 20th Century Fox on saanut mahdutettua pakettiin mukaan?

Star Wars Return of the Jedi 4K UHD! Onko se ostamisen arvoinen? [Videosäkki 62]
Tähtien sota trilogian käsittely 4K UHD formaatissa taputellaan tässä jaksossa loppuun! Onko Jedin paluu kannattava hankinta 4K levynä? Onko siinä hyvä kuva ja ääni? Mitä löytyy extroissa? Näihin kysymyksiin saat vastauksen sekä yhteenvedon koko aluperäisestä trilogiasta hyvine ja huonoine puolineen tässä Videosäkin Star Wars viikon päätös episodissa!


Sitten on myös niistä ”lopuista” enempi vähempi jutskaa kans tuolla tarjolla…

Star Wars prequel-, Disney-, ja pelihalli LIVE [Videosäkki 63]
Star Wars viikko päättyy livelähetykseen, jossa otetaan hieman rennommin. Hörpätään parit Cantina-hörpyt ja puhutaan muutama sananen Lucasin karmeiasta prequel-trilogiasta, sekä kenties vielä kamalammasta Disneyn jatko-osa trilogiasta! Miksei myös spin offeista? Sen lisäksi pelataan muutamaa Star Wars aiheista peliä. Ei huono! Apua tarvitaan, sillä juontajalla ei ole prequel saaga tuoreessa muistissa, eikä hän myöskään ole nähnyt ollenkaan uusinta Rise of the Skywalker -teosta. Sana on siis vapaa ja letkellä meiningillä mennään. Cantina on myös auki!
 

tomine11

Active Member
Nyt DC lähtee kyllä aikamoisen hämmentävälle ja erikoiselle linjalle. Nimittäin tuleva Batman : Death in the Family animaatio tulee olemaan interaktiivinen ja kait useamssakin kohdassa voit päättää mihin tarina etenee. Elikkäs tässä voit olla tapattamatta Robinin, kun se alkuperäisessa sarjakuvassa aikoinaan lukijaäänestyksen tuloksen seuraksena tapettiin, joten historian kulkua on tässä mahdollista muuttaa.

Sarjikset osiossa onkin tuosta äänestyksestä tai siihen liittyen pientä tarinaa videon muodossa.

Mut hämmentävää ! todellakin, huulipyöreänä täällä meikäläinen hämmästelee mitä tuli just todistettua.

Batman: Death in the Family | Official Trailer
 

tomine11

Active Member
Jos avaruusmonsterit yhtään kiehtoo, toki tulee siellä myöhemmissä jaksoissa myös maanpäällisiä kuin -alaisiakin.. sekä merenalaisia otuksia vastaan leffassa jos toisessakin ! Joten tuol esittelyssä sekä tarjolla vinkkejä tuon tyylisiin leffoihin oikein vallan kivasti ja kattavasti ! jos aihe yhtikäs nappaa tai paikkoja väräyttelee.

Siis noilla videoilla on niin paljon muutakin kuin vain se Ridley Scottin Alien tutkinnan alla, siitäkin sitten HDR ja 4Koota kans tulee sanasta jos toistakin..

…mutta tosiaan paljonkin suht mielenkiintoisia MUITAkin elokuvia tuossa ruoditaan läpi ! jotka eivät läheskään kaikki niitä tunnetuimpia teoksia ! :)

…tai no siis pikemmin noissa toisessa, kolmannessa ja neljännessä osassa siis, eka pätkä on pitkälti Alien & Aliens kaksikon näytös, toki Prometheuksen korvia saattaa kans siinä sivussa punoittaa.

Itselleni tuo Aliens – Paluu on kyllä niiiiiin kova leffa ! :)


Videosäkki #5 Alien ja muut avaruusmonsterit osa 1

#Videosäkki singahtaa avaruuteen ja kaappaa haaviinsa #Alien -leffoja! Mutta mistä kaikki sai alkunsa?


Videosäkki #7 Alienit ja muut avaruusmonsterit osa 2
#alien sekä muut avaruudessa riehuvat monsterit jatkavat riehumistaan sarjan toisessa jaksossa. Kyseessä siis vain avaruuteen sijoittuvat elokuvat, ei maan päälle. Tarkastellaan Alienin lisäksi alien klooneja kuten #rogerCormanin Galaxy of Terroria ja Forbidden worldia. Niin ja myös #moontrap!


Videosäkki #8 Alien-monsterit maan päällä (ja alla)
Tällä kertaa #Alien-kloonileffat saapuvat maan päälle tuotaan tuhoa ja terroria ihmisten keskuuteen. Käsittelyssä kuusi timantinkovaa Alien-kloonia, joista viisi suomalaisena kasettina. Mitä kaikkea kamaluuksia sitä onkaan laatikkoon eksynyt?


Videosäkki #9 Hirviöt syvyyksistä, Leviathan, Alien From the Deep, The Abyss...

Tällä kertaa #videospace käy läpi vedenalaisia #hirviö leffoja! Kaikki lähtee James Cameronin klassikosta #TheAbyss ja jatkuu kloonien kera aina George Pan Cosmatoksen #Leviathaniin. Oletko valmis kohtaamaan kanssani syvyyksien hirviöt...
 

tomine11

Active Member
Itselleni ollut toi Arnold Schwarzeneggerin alkuperäinen ja ehta Conan Barbaari elokuva tietyllä tapaa ”erikoinen” tapaus.

Tuli jo suht pienenä Conan sarjakuvia luettua, C64:sen Barbarian peliä mätettyä ja päitä siinä tiputeltua.. sitten C64:sen peli nimeltään Curse of the Azure Bonds siinä on kannessa sellainen rinnakas mimmi, panssaripaitoineen, miekkoineen, kilpineen… sitä tuli kovasti läpipiirrettyä leivinpaperilla kun Mikrobitin välissä tuli kyseisen pelin juliste :D se oli mukavaa puuhaa se ! :)

Mut silti toi leffa ei hirveän kovasti alkuun iskenut, oikeastaan aika päinvastoin, mikä jollain tapaa jopa hämmentävää. Sitten mitä vanhemmaksi on tullut niin sitä enemmän sitä on alkanut arvostamaan, hyvä ettei itselläni ole sieltä ”pohjamudista” kivunnut hiljalleen oikeasti aivan huippu elokuvaksi… vuosi vuodelta ja katsomiskerta katsomiskerralta aina vaan paranee ja arvostaa entistä enemmän sitä :) ..

..liekö olin vielä hitusen pieni tuon leffan maailmaan, vaikka muut touhut mitä tuossa mainitsin niin ei varmaan kuvasta että niin ois ollut. Vai onko leffojen taso vaan laskenut ja laskenut ja varsinkin viime aikoina. Okei eihän Barbaari leffoja valitettavasti enää ole tullut oikein ikuisuuksiin edes. Jotta niiden saralla se taso ei sinänsä ole valahtanut, kun tyhjästä on paha nykyisin nyhjästä… noh onneksi on jäänyt nuo tekeleet elämään omaa elämäänsä, joita varsinkin siellä kultaisella 1980-luvulla kiitettävästi tehtiin :) Aika jolloin tehtiin elokuvien saralla niin paljon hyvää tavaraa ja monipuolisesti että ei mitään rajaa ! aika joka ei valitettavasti enää palaa mutta onneksi on muistot ja elokuvat sieltä matkassamme :)

No joo täytyy tässä joku päivä itse rustata oma mielipiteeni ja arvosteluni tuosta Arnoldin hienosta, tai no voi sanoa upeasta Conan elokuvasta, siitä ”aidosta ja alkuperäisestä”, vaikka sen toisenkin meikä kyllä vielä kahteli enkä sitä kohtaan nyt aivan noin tyly ole kuin mitä Videosapcen Ville tuossa hänen videollaan.Videosäkki #23: BARBAARIEN MIEKKA eli mitkä oli 80-luvun videovuokraamojen kovimmat barbaarileffat?
80-luvulla tehtailtiin kymmeniä #barbaarielokuvia, jotka yrittivät ratsastaa #ArnoldSchwarzenegger elokuvan #ConanTheBarbarian suosiolla vaihtelevin tuloksin. Ninjojen ohella barbaarit olivat suomenkin videovuokraamoissa kovaa valttia. Tällä videolla katsastetaan suuri osa tuon buumin hedelmistä: lihaksia ja voimaa! Luvassa on öljyttyjä lihaksia italialaisten mestareiden kuten #LucioFulci, #UmbertoLenzi ja #RuggeroDedato toimesta #RogerCorman -tuotantoja unohtamatta!


Videosäkki #23.5 Barbaarijatkot Throne of Fire (Tulen valtaistuin), kotimaiset barbaarit sekä YOR
Kun eräs katsojista mainitsi eräästä oleellisesta puutoksesta Barbaarien miekka jaksosso, oli pakko kuvata täydennysjakso jossa esitellään #ThroneOfFire, läjä suomalaisia barbaarifilmejä kuten #Barbarium ja #blackKarma ja sitten otin vielä käsittelyyn yleisön pyynnöstä Reb Brownin upea Yor Hunter from the future #YorHunterFromTheFuture! Enjoy!
 

Liitetiedostot

tomine11

Active Member
Wanted : Dead or Alive (1986)

Rutger Hauer teki urallaan melkoisia äijärooleja ja oli vähän kuin sellainen ”kakkoskorin” nimi vaikka aika kovissakin leffoissa oli mukana kuten Blade Runnerissa vaikkapas. Noh todella äijätoiminnan juttuja myös monesti oli miehen roolitkin elokuvissa. Toki astetta monipuolisempia kuitenkin kuin ne kuuluisimmat nimet tyylii, Arnold, Dolph, Sylvester, "hattu" Harrison elikkäs suknimeltään Ford lieneekö kuiteskaan autoilijoiden sukua…

Ai niin kerkesi mies vielä vanhoilla päivillään ennen poistumista keskuudestamme ääninäytellä pelin nimeltä Observer, jossa miehen ääntä siis kuullaan oikein reippaastikin. Mukava kun vielä tuollaisen projekti kerkes vetästä ja jälkipolville jättää.

Tässä kuitenkin Rutger on kuitenkin pääosassa. Elokuvan pahista, elikkäs terroristia esittää Gene Simmons ! kyllä vain mies lienee tutumpi eräästä bändistä nimellä KISS, vaikka muutaman yksittäisen leffaroolinkin vetäs kuten tässä, mutta ei ole kahta sanaa kumpi ura oli miehellä se josta hän ihmisten mieliin jäi ja tunnetaan.

Nick Randal (Rutger Hauer) on palkkionmetsästäjä kultaisen modernilla kasarilla.. mies on entinen CIA agentti mutta nyt lähtenyt omilleen, joten ei mikään eilisen teeren poika siis. Tällä kertaa mies saa sitten hitusen kovemman tehtävän entiseltä työnantajaltaan kun apuun miestä kaipaavat ”likaisen homman tekoon” kun pitäis ”metsästää” Malak Al Rahim (Gene Simmons), joka on kansainvälinen terroristi. Tosin Malik saa tietää että Randall on hänen perässään ja tarkoitus hänen olisi nirri viedä tältä itsestään pommeilla olemassa olostaan ilmoittavalta terroristilta ja kaksikko tietää toisensa entuudestaan joten tunne on siis molemmin puolinen, mieluummin kuolleena kuin elävänä toimitettu tämä tehtävä.

Tutun jylhät kasvot ja napsakan ilmavanrehevä blondikampaus siitä Rutgerin tunnistaa. Jännärivivahteinen kasaritoiminta, tuolloin jäi ehkä kovempien nimien varjoon ja sillain keskikertaisuudeksi. Näinä päivänä kuitenkin nousee sieltä keskinkertaisuuden paremmalle puolella.. näitä kun ei vaan enää osata tehdä niin tälläinen ok tiukahko ”asenne”leffakin maistuu nyt huomattavasti paremmalta kuin aikoinaan..

..leffa etenee hitusen verkkaisesti että mitään vauhtia ei pidetä, paitsi sitten kun on toimintaa mutta siihen ei suin päin olla ryntäämässä ja sitä koko ajan vain toiminnan vuoksi katsojalle tuputtamassa. Sillain hahmoihinkin keritään elokuvan aikana vähän tutustumaan, vaikkeivat nyt mitään poikkeuksellisen monimuotisia ilmestyksiä olekaan eikä sitä kautta tarinalla aleta kikkailemaan..

…kyllähän tästä sellainen elämänmakuisuus huokuu, joka vaikka menetetään kun Hitman pelistä aletaan väkipakolla leffaa vääntämään. . joka on väkisinkin sellaista muka coolia diipaa daapa kaikella mahdollisella tasolla, se salamurhaaja juttu kuuluu pelien maailmaan ja tämä elokuvien, silloin kumpikin on omimmillaan ja omassa ympäristössään :) jolloin lopputulokset ovat siis huomattavasti paremmin kaikkia miellyttäviä.

Tosiaan ihan jees ja mukava leffa olla kokoelmissa, ei kuitenkaan mikään merkkipaalu sinällään millään tavoin.

trailer…

-------------

Tuolla olis tuosta Observer pelin teosta melkein 18minsan edestä sitten juttua ja tuossahan pääosan saa tai pikemminkin sitten ottaa itse Rutger Hauer…

Observer - Behind The Scenes Featurette
With cyberpunk legend Rutger Hauer (Blade Runner) as Detective Lazarski, OBSERVER is a first-person psychological horror story that focuses on a dark, dystopian setting. Developed by Bloober Team, the creators of Layers of Fear, OBSERVER is a horror experience meant for mature audiences. What you see will disturb you.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tuollapa olis kattausta edesmenneen Rutger Hauerin elokuviin…

Rutger Hauer Lives
Livelähetyksen päätähtenä on tällä kertaa ikävästi ennen aikojaan keskuudestamme poistunut veteraaninäyttelijä Rutger Hauer. Näytteinä tietenkin VHS-kasetteja sekä DVD- ja Bluray-levyjä. Keskustelemme miehestä ja hänen elokuvaurastaan. Vieraana TrashVideo aktiivit Mad Mats ja Andres Pass!

--------------------------------------------------------------------------

Hikiset leffanörtit on kyllä tehnyt upeata matskua Youtubeen, ilmeisesti toi alkoi aikoinaan MoonTV juttuna mutta sittemmin lähtenyt omille poluilla kulkemaan, kaikilla noilla tyypeillä on omat todella hyvät Youtube kanavet vielä erikseen joissa huippumatskua tulee kiitettävällä tahdilla :) Ovat tehneet monista muistakin leffoista ja leffasarjoista upeita arvosteluita ja syväluotauksia ! :) Huippumatskua kaikkinensa. Eniten toiminta ja kauhupainotteisiin leffoihin keskittyvät noi Hikiset osiot, jotka nykyään Karon CamIce studiolal tekevät.

Siinäpä olis Terminator 2 suht perinpohjaisesti ruodittuna ! Paljon todella mielenkiintoista tietoa ja informaatiota elokuvaan yleisesti liittyen ja heppujen mielipiteillä höystettynä, siis tuosta tekemisestä jo itsestään jne… pointteja pointin perään :D

Terminator 2: Judgment Day (1991) - Hikiset leffanörtit
Tässä Arskan 70-vuotissynttäreitä juhlistavassa spesiaalijaksossa numeroltaan kaksi käsitellään elokuvaa Terminator 2: Tuomion päivä
 
Viimeksi muokattu:

Star-Lord

Active Member
Nyt DC lähtee kyllä aikamoisen hämmentävälle ja erikoiselle linjalle. Nimittäin tuleva Batman : Death in the Family animaatio tulee olemaan interaktiivinen ja kait useamssakin kohdassa voit päättää mihin tarina etenee. Elikkäs tässä voit olla tapattamatta Robinin, kun se alkuperäisessa sarjakuvassa aikoinaan lukijaäänestyksen tuloksen seuraksena tapettiin, joten historian kulkua on tässä mahdollista muuttaa.

Sarjikset osiossa onkin tuosta äänestyksestä tai siihen liittyen pientä tarinaa videon muodossa.

Mut hämmentävää ! todellakin, huulipyöreänä täällä meikäläinen hämmästelee mitä tuli just todistettua.

Batman: Death in the Family | Official Trailer
Tuota, tuota... ensinnäkin tuli nyt tilattua tuo kanava: Videospace ... mielenkiintoista juttua elokuvista, tietty tuo ryyppääminen menee välillä aika rajuksi, mutta... hauskaa näyttää olevan.

Tuosta Batmanista, niin katsoin juuri eilen Batman (1989) 4K. Se että leffoihin tulisi tuollaista interaktiivisuutta ei ole lainkaan huono idea. Mutta nuo pitäisi saada Suomi teksteillä. Nyt menin paniikkiin kun pitää valintaa tehdä... omasta leffakirjastosta löytyy Batman animaatiota ja paljon.

Tuleva kyperpunkki peli on sellainen jossa teet itse valintoja, kaikella mitä teet on seurauksensa. Nyt tuo interaktiivinen elokuva pyrkii samaan. Mutta näitä on aikaisemminkin tehty peli ja leffa maailmassa. Vielä leffa puolella homma ei ole lyönyt läpi. Black Mirror taisi olla ainakin yksi tällainen interaktiivinen elokuva, mutta se vaati jotkut laitteet? TV:ltä jotain?
 

tomine11

Active Member
Tuota, tuota... ensinnäkin tuli nyt tilattua tuo kanava: Videospace ... mielenkiintoista juttua elokuvista, tietty tuo ryyppääminen menee välillä aika rajuksi, mutta... hauskaa näyttää olevan.

Tuosta Batmanista, niin katsoin juuri eilen Batman (1989) 4K. Se että leffoihin tulisi tuollaista interaktiivisuutta ei ole lainkaan huono idea. Mutta nuo pitäisi saada Suomi teksteillä. Nyt menin paniikkiin kun pitää valintaa tehdä... omasta leffakirjastosta löytyy Batman animaatiota ja paljon.

Tuleva kyperpunkki peli on sellainen jossa teet itse valintoja, kaikella mitä teet on seurauksensa. Nyt tuo interaktiivinen elokuva pyrkii samaan. Mutta näitä on aikaisemminkin tehty peli ja leffa maailmassa. Vielä leffa puolella homma ei ole lyönyt läpi. Black Mirror taisi olla ainakin yksi tällainen interaktiivinen elokuva, mutta se vaati jotkut laitteet? TV:ltä jotain?
Noissa livelähetyksissä aina chättiseuraajat innostuvat vähän liiankin kanssa miehelle tarjoaman juhlajuomaa siinä reaaliajassa. Jotta osittain heistäkin kiinni sitten kuinka maistissa mies loppuillassa saattaa olla, siis noissa livejutuissa.. joita se nyt koronaikana on erityisesti alkanut tekemään, niitä oli aiemmin todella harvakseltaan.. niin tai näin niin sillain mainiota että ei aina ole ne kaikkein uusimmat ja tunnetuimmat tuotokset pelkästään käsittelyssä, toki niitäkin ja tais Tappajahaista nyt tehdä 4K katselmuksen ja sil viisiin… mut tosiaan ei ihan mitään lasten kamaa ole yleensä miehen tuottama materiaali vaan vähän aikuisemmille suunnattu, sen on mies itsekin monta kertaa sanonut. Mut todellista aarreaittaa ne VHS videot mitä siellä sitä vanhempaa matskua on, kun niitä aivan tajuttoman määrän hankki ja ohimennen pikaisesti "esittelee", sitä vois jo melkein kulttuuriteoksi tituuleerata. Niistä videoista bongaa vaikka mitä mielenkiintoisuuksia :D

Juu on noita jotain yksittäisiä interaktiivisia juttuja joitakin ollut aikojen saatossa noissa elokuvissa, aikamoisen vähissä ne kuitenkin ovat. Miksikö just tuo Animaatio tuollaisena versiona toteutettuna on aika hämmentävää ja saas nähdä nostaako faneilta melkoisia soraääniäkin. Kuten sanoin tuo sarjis on kuitenkin todella kuuluisa ja nyt mennään aikamoisen täysin ronkkimaan ja sorkkimaan todella kovakouraisesti, tuollaista tietyllä tavalla todella ikonistakin sarjakuvaa ja oikeasti todella rankalla kädellä… sarjisten puolella tuosta DC:n videota pistin jossa käsitellään sitä äänestystä kun aikoinaan tehtiin äänestys juuri tuosta että selviääkö Robin tuossa sarjakuvassa vai ei…

…okei tekihän The Killing Joke jo animaatiossa aika hämmentävästi sen alun sitten ihan omaa matskua mitä ei sarjakuvassa ole laisinkaan, siinähän Catwoman ja Batman harrastavat jopa seksiä, mikä sai kyllä aika totaalisen täystyrmäyksen faneilta.

Itseltäni löytyy hyllystä Blu-raynä tai DVD:nä käytännössä kaikki DC:n supersarjakuvahahmohin liittyvät elokuvat tai tv-sarjat… niin näytellyt kuin animaatiot. Sit toki sarjakuvat niihin kans, toki kaikkiin noihinhan ei sinänsä sarjakuvaa suoranaisesti ole.

Black Mirror on loistava sarja ja siellä on muutama yksittäinen jakso jotka ovat ihan käsittämättömän mahtavia ja aika lähellä kovinta juttua mitä on koskaan varmaan tehty ja oikeasti pistää ajattelemaan ja nostaa niitä uhkakuvia esille mitä voi tapahtua, jos hyväksi tarkoitetut asiat alkavat mennäkin täysin pieleen ja lopputuloksesta voi tulla aivan päinvastainen. Itse en ole tuota niiden interaktiivista juttua katsonut tai kokeillut, se ei ole käsittääkseni niin hyviä arvioita yleisesti kuitenkaan saanut, liekö johtunut tarinasta vai enempi tuosta interaktiivisuudesta !?

Black Mirroriin, niin vaikkapas tämä on aika kylmäävä visio, mihinkä saatetaan mennä jos aletaan ”netissä” ihmisiä pisteyttämään ja jos sen saisi tehdä ihan kuka vain tuosta vain ohimennesään ja jos se sit vaikuttais mitä ihminen saa enää tehdä tai mihin mennä jne…
 

Zod

Active Member
Hieman jurppii kun nyt olisi laitteet 4K leffojen katsomiseen niin aika hemmetin moni leffa jonka haluaisin hommata 4K:na löytyy vain normi blu-ray versiona muutamia mainitakseni Terminator 2 joo näyttää olevan CDON:ssa 4K versio, mutta ei Suomi teksteillä. Alien leffan sarjan paras osa eli Aliens-Paluu puuttuu 4K versio ja sitten legendaarista ensimmäistä Halloweeniä ei saa Blu-Ray versionakaan Suomi teksteillä. Kyllä jostain Jurassic Parkista tai Waterworldistä on saatavana 4K versiot missä on Suomi tekstit. :mad:
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Hieman jurppii kun nyt olisi laitteet 4K leffojen katsomiseen niin aika hemmetin moni leffa jonka haluaisin hommata 4K:na löytyy vain normi blu-ray versiona muutamia mainitakseni Terminator 2 joo näyttää olevan CDON:ssa 4K versio, mutta ei Suomi teksteillä. Alien leffan sarjan paras osa eli Aliens-Paluu puuttuu 4K versio ja sitten legendaarista ensimmäistä Halloweeniä ei saa Blu-Ray versionakaan Suomi teksteillä. Kyllä jostain Jurassic Parkista tai Waterworldistä on saatavana 4K versiot missä on Suomi tekstit. :mad:
Olen huomannut kanssa että monesta elokuvasta puuttuu suomi tekstit, ruotsi löytyy kyllä. Toisaalta eipä tuo haittaa, enkulla mennään sitten jos ei löydy.
 

Star-Lord

Active Member
Hieman jurppii kun nyt olisi laitteet 4K leffojen katsomiseen niin aika hemmetin moni leffa jonka haluaisin hommata 4K:na löytyy vain normi blu-ray versiona muutamia mainitakseni Terminator 2 joo näyttää olevan CDON:ssa 4K versio, mutta ei Suomi teksteillä. Alien leffan sarjan paras osa eli Aliens-Paluu puuttuu 4K versio ja sitten legendaarista ensimmäistä Halloweeniä ei saa Blu-Ray versionakaan Suomi teksteillä. Kyllä jostain Jurassic Parkista tai Waterworldistä on saatavana 4K versiot missä on Suomi tekstit. :mad:
Tuo 4K materiaali laahaa perässä. Lisäksi maaosien ja maiden välillä on eroja sekä suoratoiston ja fyysisten julkaisujen välillä.

Aliens (1986) kohdalla, enkä sano tätä pahalla - rakas leffa-sarja kyseessä, "syyllinen" löytyy James Cameronista. Sanoisin näin että jollain on aina oikeus tuohon materiaaliin, ja jopa niin että kaikki elokuva-alalla vaikuttavat eivät ole niin täysillä mukana tässä kotiteatteri buumissa vaan päinvastoin toivovat ihmisiä teattereihin.

Joskus kyse on sopimus asioista, esim. Suomen iTunesista löytyy 4K:na ... Die Hard 1, 2, 4, 5 ... mutta ei osaa 3. USA:sta löytyvät kaikki. Hyvä asia on se että näitä vanhempia elokuvia julkaistaan koko ajan lisää 4K:na. Huono asia on se että tulet vielä huomaamaan kuinka suuria eroja on julkaisujen laadussa. Leffaa mainostetaa 4K:na ja se näyttää DVD tason roskalta.

Referenssitason 4K julkaisuja ei ole koskaan liikaa. Tällä hetkellä Joker (2019) on esimerkiksi sellainen 4K / HDR / Dolby Atmos tykitys että sitä miettii kahdesti uskaltaako enää mitään "tavallisia" julkaisuja katsoakkaan. Itse tein aikanaan sen päätöksen, eli hyväksyin että vain harvat 4K julkaisut ovat sellaisia, jotka todella kannattaa hankkia levyinä. Näin ollen iTunes kirjastossani on satoja elokuvia, joista jotkut näyttävät parempina HD:na kuin osa leffoista 4K:na. Yksi esimerkki on Marvelin Guardians of the Galaxy (2014).

Ja tämä menee hieman hössötyksen puolelle, mutta tein juuri niin että kun itsellä tuo LG OLED 65C9, niin olen siirtynyt itse hitusen kauemmaksi noin 220 cm päähän. Uskomatonta, mutta totta. Leffat näyttävät paremmilta. Tämä vain tuohon kun 4K:lla haetaan sitä parasta kuvaa niistä omista suosikki leffoista. Tuo Terminator 2 (1991) tulee Suomen iTunesiin 4K:na ja Suomi teksteillä viikon päästä.


Tämä kaveri arvostelee 4K lättyjen kuvanlaatua ja ääntä.
 
Viimeksi muokattu:

Mewna

Toimitus
Ylläpitäjä
Minä täällä taas kauhua suosittelemassa! Tänään tuli käytyä piiitkästä aikaa leffateatterissa, ja päivän elokuvaksi valikoitui The Witch in the Window. Kyseinen pläjäys julkaistiin suuressa maailmassa jo vuonna 2018, mutta tänne pohjolan perukoille se saapui laajaan levitykseen vasta nyt.

Mie en ees muista, koska oisin viimeksi käynyt leffateatterissa katsomassa oikeasti hyvän kauhuleffan. Mut ai vitsi, tästä mie tykkäsin. The Witch in the Window alkaa aika hitaasti, eikä se edes ensin tunnu kauhuleffalta. Mut sitten kun päästään vauhtiin niin...

En oo varma, onko tää leffa kaikille, mut itse olen ihan täpinöissäni. Pitkästä aikaa hyvä ja pelottava kauhuleffa, jee <3.

Alla traileri jos kiinnostaapi:

 
Ylös Bottom