Euroviisut

Vastaus: Euroviisut

Lauantaista tulee hieno päivä Euroviisu-finaali ja lätkän puolella Suomi-Ruotsi. Se on myös hienoa, että Kreikka pääsi finaaliin laulamalla(toistamalla) Alcohol is free.
 
Vastaus: Euroviisut

Euroviisujen finaali käynnistynyt. Kylmät väreet. Aivan mahtava show tiedossa!
 
Vastaus: Euroviisut

Sitten kaikki viisustudiot tulille Krista esiintyy numerolla 4. Peukut pystyyn!
 
Vastaus: Euroviisut

Tanskahan sen sitten vei. Lähes täydellinen paketti: kaunis edustaja, hyvä kappale ja kelpo lava-show. Azerilla ja Ukrainalla ei ollut koko paketti kasassa, vaan molemmilta löytyi vain osa. Onnea Tanska.
 
Vastaus: Euroviisut

Lauantaista tulee hieno päivä Euroviisu-finaali ja lätkän puolella Suomi-Ruotsi. Se on myös hienoa, että Kreikka pääsi finaaliin laulamalla(toistamalla) Alcohol is free.
OK se päivä meni sitten päin sitä itteään. Ruotsilta kuokkaan 3-0 lätkässä, Ruotsi ei antanut pisteitä meille viisuissa(toki sai meiltä 4p) ja loppusijoitus 24. Onnea Tanskalle voitosta! Ketäköhän sinne pitäis lähettää ens vuonna, Juti lasikopissa?
 
Vastaus: Euroviisut

Laitoin ääneni Islannille. Aina etsin sen biisin, joka pystyy koskettamaan parhaiten. Yleensä menee joko itä-eurooppaan tai skandinaviaan. Harmittaa, ettei Viro pärjännyt paremmin.
 
Vastaus: Euroviisut

Kisastudio koottiin töllön ääreen, mutta se ei tällä kertaa riittänyt siivittämään Kristaa mitalikantaan. Ihan kiva rallihan se oli kun sen nyt ensikertaa kuuli, joten menestyksen olisi voinut kuvitella olevan parempaakin. Voittajamaan biisistä ei jäänyt yhtään mitään mieleen. Liekö hyvä vai huono asia, mutta olihan se varsin hajuton, mauton ja väritön.

Toisaalta pidettiin pienimuotoista juomapeliä Suomen pisteiden osalta, joten ihan hyvä ettei ääniä ropissut liiaksi. Olisi saattanut tapahtua hirveitä.
 
Vastaus: Euroviisut

Vaikka historia on kerta toisensa jälkeen osoittanut, että kotimainen media ampuu täysillä yli ennakko-odotuksissa yllätyin silti ihan oikeasti Suomen sijoituksesta. Synkästä itsemurhapohjolasta tuli kerrankin koko kilpailun positiivisin kappale, ja vaikka se oli osallistujien perinteisempää viisuklisepäätä erottui se tänä vuonna joukosta ihan kohtalaisesti. Ehkä "kohu"suudelma maksoi monien maiden pisteissä aika paljon, iso osa mukana olevista maista on kuitenkin melko vanhoillisia. Aika erikoisesti Suomi ei saanut pistettäkään naapurimailta, edellisen kerran Ruotsi ja Viro jättivät nollille 1996.

Tanskan voiton pystyn hyväksymään, kappale oli ihan ok ja esittäjä söpö. Oma ääneni tosin meni Norjalle, jonka kappale menisi ihan täysin Depeche Modesta jos vain Dave Gahanin laittaisi laulamaan. Suomelta meni 12 pistettä Norjalle, eli ainakin täällä on kohtalaisen hyvä maku. Pistelaskun aikana tajusin, etten muistanut lopulta toiseksi sijoittuneiden Azerien kappaleesta yhtään mitään, vain lavashow jäi mieleen, eli ilmeisesti se riittää. Neljä viisujen viidestä automaattisesti finaaliin pääsevästä suuresta maksajamaasta sijoittui muuten taas kerran viimeisen kahdeksan joukkoon, vaikka brititkin yrittivät jälleen kisojen ehdottomasti nimekkäimmällä tiimillä.
 
Vastaus: Euroviisut

Kamera löysi yleisöstä Verka Serduchkan. Ilta pelastettu ja päätä tyynyyn odottamaan torstain toista semifinaalia.
 
Vastaus: Euroviisut

Ei mitään tajunnanräjäyttävää tarjonnut eka semifinaali ja omaksi suosikiksi tästä valikoitui Hollannin sympaattinen kantriviisu. Maininta myös Venäjän tytöille, jotka maailmalta toivoivat rakkautta... Saas nähä riittääkö Hollannin rahkeet finaaliin.

Belgia oli myös hyvä.
 
Vastaus: Euroviisut

Omaan korvaan ei yksikään säväyttänyt, niin että voisin sanoa et "tää oli ihan jees". Katsotaan tosiaan mitä torstai tuo tullessaan. Vihaan kyllä suomen biisiäkin.
 
Vastaus: Euroviisut

Melko innoton taso ensimmäisessä semissä, oikeastaan vain sanoituksiltaan euroviisuksi poikkeuksellisen tyly Unkarin kappale jäi positiivisesti mieleen. Hollanti vaikuttaa lähinnä Every Breath You Take -pastissilta, ja esitettiin sopivasti suoraan Portugalin Lambada-pastissin jälkeen. Kakkossemissä on sitten kaikki mieleenpainuvampi, kuten Itävallan Conchita Wurst, Georgian jazzahtava hippifolk ja Puolan meijerit (yli 40 miljoonaa katsojaa YouTubessa, miksiköhän: http://www.youtube.com/watch?v=rr1DSgjhRqE, nähtäväksi jää millainen lavashow on). Jälleen kerran Suomen on uutisoitu olevan ennakkosuosikki milloin missäkin. Kuten joka vuosi, paitsi silloin kun Lordi voitti. Tänä vuonna on muuten vain neljä kappaletta jotka eivät ole englanniksi, lieneeköhän ennätys kielen uuden vapautumisen jälkeen?
 
Vastaus: Euroviisut

Ennakkosuosikit

1. Suomi (kenties ehkä jopa liian hyvä biisi euroviisuihin?)
2. Ranska
3. Itävalta
 
Vastaus: Euroviisut

Softengine finaaliin ihan kelpo rallilla. Peukut pystyyn lauantaina!
 
Vastaus: Euroviisut

Hieman Coldplaymäistä menoa Suomen kappaleessa. Ihmeen hyvä ollakseen viisumatskua, voi jopa pärjätäkin jollei slaavit taas äidy soittelemaan toisilleen ääniä.
 
Vastaus: Euroviisut

Hieman Coldplaymäistä menoa Suomen kappaleessa. Ihmeen hyvä ollakseen viisumatskua, voi jopa pärjätäkin jollei slaavit taas äidy soittelemaan toisilleen ääniä.
Tästä puhutaan joka vuosi, mutta keskimäärin tulokset ovat lähes identtiset (eroa lähinnä häntäpäässä, ei kärjessä) vaikka koko itäblokin pisteet pudottaisi laskuista pois. Sen voi kuka tahansa helposti tarkistaa pistetaulukoista. Kärkipään kappaleet saavat pisteitä tasaisesti kautta linjan, eivät vain (kulttuurisilta) naapureiltaan.
 
Mahtava loppuviikko luvassa Euroviisujen muodossa. Suomi voittaa ja vielä järjestää finaalin.

Missä olit tuolloin 2006 kun Suomi voitti? No konsolilaneillla tietysti. :D Katsottiin valkokankaalta finaali ja hurrattiin mukana.

  • Yle Olohuone: Euroviisut 2020, to TV2 klo 19.05
  • Eurovision Song Contest 2014, to TV2 klo 20.30
  • Yle Olohuone: Euroviisutoiveet, pe TV2 19.05
  • Eurovision Song Contest 2006, pe TV2 klo 20.30
  • Eurovision Diaries – Viisupäiväkirjat, la TV2 klo 17.05
  • Yle Olohuone: Euroviisustudio, la TV2 klo 18.05
  • Eurovision Song Contest 2007, la TV2 klo 18.30
  • Yle Olohuone: Euroviisustudio, la TV2 klo 21.42
  • Eurovision: Europe Shine a Light, la TV2 klo 22.00

 
Suomen ensimmäinen UMK biisi julkistettu:Ei mikään huono, kuunteli ihan miellään. Mutta alusta loppuun tosi tasapaksua ja mitäänsanomatonta. Ei jäänyt mitään koukkua miksi nyt välttämättä kuuntelisin uusiksi.
Just sellasta taustamusaa radioon mikä ei saa nostamaan volumea, eikä vaihtamaan kanavaa.
 
Joo tuo eka biisi oli yllätys, yllättävän hyvä. Sitä mä en ymmärrä että miksi joka vuosi näihin euroviisuihin yritetään lähettää suomen kielellä biisi? Sehän on ihan tyhmää kun omaa maata ei saa äänestää eikä muut ymmärrä biisistä/sanomasta mitään. Ihan ajanhukkaa. Kyllä englanniksi pitää vetää kun se kuitenkin maailman yhteinen kieli.
 
Eikös nämä kilpailut ole aina juurikin sitä poppikaavaan väkisin väännettyä välittömästi unohtuvaa turhakehöttöä? Itse ainakin vaadin musiikilta ja muultakin taiteelta huomattavasti enemmän.

Yhdet elämäni parhaista nauruista sain, kun Lordi voitti euroviisut aikanaan. Voi jeesus. :D
 
Ylös Bottom