Forza Horizon 5

jhsa

Well-Known Member
Itse en ole vaan vielä tämän pariin ehtinyt. Kävin vähän lisäriä aloittelemassa, mutta oli muut pelit kesken ja sitten tulikin kesäloma ja matkustelut. Voin tietenkin olla poikkeus, mutta yleensä heinä-elokuussa ainakin itse ehdin pelata kaikista vähiten. Jos asia on edes hitusen yleismaailmallinen, niin se voisi osittain selittää miksi saavutusprosentit on niin alhaalla.

Tosin en tiedä miten se tuota laskee. Onko se niin että lasketaan prosentit niistä, jotka ovat ostaneet lisärin vai kaikista Forza Horizonin pelaajista? Jos lasketaan kaikki pelaajat, niin prosentit tulee pysymäänkin kohtuu pieninä, kun eivät kaikki tietenkään lisäriä osta.
Kokemuksen pohjalta (ihan paras), sanoisin että se on kaikista pelaajista.

Trueachievementsin perusteella 322k+ pelaajaa on saaneet pääpelin ensimmäisen achievementin, ja 47k on saanut Hot Wheelsin ekan.
Vastaavasti peruspelin kaikki achievementit on kerännyt 5k pelaajaa ja vastaavasti Hot Wheelsistä kaikki 4k. Toki Trueachievement vähän painottuu tuonne achievementejä keräävään pelaajajoukkoon. Genpop ehkä sitten jotain muuta.

Hot Wheelshän tuli osana sitä 'premium pakettia', jolla pääsi peliäkin pelaamaan ennen julkaisua. Hot Wheels on vähän tylsä, mutta FH5:n Hot Wheels oli kyllä parempi kuin mitä muisti FH3:n vastaavan olleen.
 

Dragonfly

KonsoliFIN Alumni
Kokemuksen pohjalta (ihan paras), sanoisin että se on kaikista pelaajista.

Trueachievementsin perusteella 322k+ pelaajaa on saaneet pääpelin ensimmäisen achievementin, ja 47k on saanut Hot Wheelsin ekan.
Vastaavasti peruspelin kaikki achievementit on kerännyt 5k pelaajaa ja vastaavasti Hot Wheelsistä kaikki 4k. Toki Trueachievement vähän painottuu tuonne achievementejä keräävään pelaajajoukkoon. Genpop ehkä sitten jotain muuta.

Hot Wheelshän tuli osana sitä 'premium pakettia', jolla pääsi peliäkin pelaamaan ennen julkaisua. Hot Wheels on vähän tylsä, mutta FH5:n Hot Wheels oli kyllä parempi kuin mitä muisti FH3:n vastaavan olleen.
Jep, tuo premium paketti itselläkin on. Jos en ihan väärin muista, niin peliä oli pelannut joku yli miljoona pelaajaa ennen pelin varsinaista julkaisupäivää, joten ainakin sillä porukalla olisi pääsy lisäriin.

Jokunen viikko sitten näin kuvakaappauksen pelin globaalista tuloslistasta. Pelillä on pelaajia yli 22 miljoonaa, joten voi tosiaan olla että lisärin prosentit jää näin ollen aika pieniksi.
 

shamaniac

Well-Known Member
Kannattaa ehkä verrata näitä muihin lisäreihin: onko niitä pelattua millä suhteella emopeliin nähden?

Veikkaan että ihan samalla lailla sielläkään ei kaikki lisäreitä osta. Minä esimerkiksi hankin Horizonien lisärit vasta joskus sitten kun ne on kunnon alennuksessa. Yleensä silloin kun pelaan lisäreitä aiemmasta osasta, on jo uudempi osa ulkona tai vähintään julkistettu.

En tiedä miten muut mutta jos yhtään samaa niin ei siellä välttämättä heti olla pelailemassa.
 

Mathael

Well-Known Member
Tässä nyt taas tämä aamu ja päivä mennyt online kisoja ajellessa. Jotenkin koukuttavaa kun voi testaa ihan minkälaisia autoja ja kokoonpanoja esim. maastokisoihin, 2005 TVR sagaris toimii loistavasti maasto säädöillä. Tai vetää tie kilpailussa pakettiautolla tai vaikka kuorma-autolla. Oikeastaan eniten aikaa menee kun testaa uusia autoja ja niiden kokoonpanoja kuin itse kisailuun. Eihän tuo kovin realistista tietenkään ole vetää ferrarilla rallia, mutta on vaan niin toimiva ja varsinkin hauska systeemi pelissä kun voi vapaasti valita niin erillaisia autoja eri alustoille.
Niin ja aika siististi porukka ajaa online kisoja tulee anteeksi pyyntöjä niillä pikakomennoilla jos nyt vaikka törmäilee tai muuta.
Varmaankin tämä online puoli pelissä on monelle se juttu.
 

jhsa

Well-Known Member
Tässä nyt taas tämä aamu ja päivä mennyt online kisoja ajellessa. Jotenkin koukuttavaa kun voi testaa ihan minkälaisia autoja ja kokoonpanoja esim. maastokisoihin, 2005 TVR sagaris toimii loistavasti maasto säädöillä.

Ilmankos noita välillä tuntuu CC-kisoissa tuolla onlinessa näkyvän, vähän ihmetellyt että miksi ihmeessä.

Varmaankin tämä online puoli pelissä on monelle se juttu.

Itse en onlinekisoista tee kuin ne pakolliset viikoittaiset tms. Vaikkei siitä mitään hirveän huonoja kokemuksia olekaan, mutta aika paljon kuitenkin tuntuu olevan edelleen tuota että täysillä mutkaan ja sitten arvotaan miten siitä. Itse kun koittaa vähän jarruttaa niin välillä sieltä joku tule perään että pöks.
 

Mathael

Well-Known Member
Joo itte alkuun olin kanssa ihmeissään kun oli kaikenmaailman ferraria vastassa maastokisoissa ja ittellä oli just joku maastoon tarkotettu vehje ja hännän huippuna sillä. Ajattelin että ruvetaan sitten kanssa kokeileen kaikkia mahdollisia autoja jotka ei nyt ensimmäisenä tulis mieleen esim. maastoon.

Omat suosikit
B luokka tie Honda Civic 74 radalla niin loisto, heikkous pitkät suorat
B luokka maasto jeep 1976
A luokka tie Dodge Challenger 1970. Shelby Daytona fiilistelyyn ihan hyvä suorilla
A luokka maasto Bone Shaker
S1 tie F1 mclaren 1993
S1 maasto 2005 TVR sagaris
S2 luokka Aston Martin Vulcan ei mene liian lujaa helppo ajaa
S2 luokassa tulee eniten törmäilyjä ja muuta sekoilua kun se vauhti on ainakin omiin silmiin ihan liikaa.

A luokkaan en ole tie kilpailuihin oikein löytänyt mitään suosikkia eli hyviä vinkkejä otetaan vastaan.

Toki kaikkea mahdollista on kokeiltu niin pakettiautoa ja kuorma-autoa joista saa hyviä joskin varmaan kanssa kilpailijoita harmittaa kun painaa meneen kuorma-autolla siinä edellä tai vieressä.
 

Mathael

Well-Known Member
Itse en onlinekisoista tee kuin ne pakolliset viikoittaiset tms. Vaikkei siitä mitään hirveän huonoja kokemuksia olekaan, mutta aika paljon kuitenkin tuntuu olevan edelleen tuota että täysillä mutkaan ja sitten arvotaan miten siitä. Itse kun koittaa vähän jarruttaa niin välillä sieltä joku tule perään että pöks
Toki sie kopsuu väliin, mutta onhan noissa jarrutuksissakin eroa esim, shelby daytonalla joudun jarruttaan mutkaan paljon aikasemmin kuin esim. Ferrari 360 CS eli tämäkin tekee osansa noihin perään ajamisiin kun porukka ajaa niin erillaisilla autoilla jne. Harvemmin ainakaan vastaan on tullut mitään törmäilyjä tahallaan, toiset ei vaan malta odottaa hyvää ohitus paikkaa et vaikka väkisin sit jossain ahtaassa mutkassa yrittää tulla ohi yli lujaa. Varmaan se nyt on vähän joka autopelissä sama homma paitti asetto corsa competizionessa ei ole tätä ongelmaa ainakaan xboxilla kun ei ole pelaajiakaan jotka ajelis peräkonttiin. ;)
 

DonAalto

Member
Nyt tuli peli päätökseen.

Innostuin tekemään accoladet, mitkä vain suinkin mahdollisia ilman seuraajia. Kaikki kortit kääntyivät kullaksi, paitsi Hall of Fame ja Luova. Event Labissa on kaksi saavutusta ainakin minulla rikki, eli sieltä jäi vielä 2000 pistettä saamatta, mutta muuten kaikki puuttuvat ovat tykkäys/lataus accoladeja. Sijoitus nousi 2000 pelaajan joukkoon o_O

Vielä tässä sitä toista lisäosaa innolla kuitenkin odottaa. Eliminatoriakin on tullut edelleen pelattua ja ihan muutaman viikon sisällä otin videolle kolme lentävää autoa ja raportoin forza supportiin ja ilmeisesti bannia tulee pariksi viikoksi.
 

jhsa

Well-Known Member
24 miljoonaa pelaajaa rikki. Tämä tapahtui tuplasti nopeammin kuin nelososan kanssa.

Rupesin miettimään että onko tuossa kaikki yksilöitä, kun itsekin pelaillut kakkostunnarilla tuota vähän. Mutta ilmeisesti Ruhmeshalle (keleen vääräkieliset menut) on Hall of Fame, joka vaatiikin jonkin verran enemmän pelaamista (noin 20 tuntia). Avata kaikki 21 eventiä festareilla ja kerätä accoladeja vähän lisää. Oma sijoitus näytti tippuneen jonkin verran siitä mitä se oli joskus (nyt 73. parhaimmillaan oli jossain top20 paikkeilla). Ja äsken katsoessa tuolla listalla oli 24010318, jonkin verran enemmän kun tweetin kuvassa. Eipä tuotakaan enää tule pelattua kuin kerran viikossa tekee seasonal (ja muut uudet) jutut ja dailyt.
 
Viimeksi muokattu:

jhsa

Well-Known Member
Hall of Famessa näkyy kaikki pelaajat, riippumatta onko saavuttanut ko. statusta.
Ai niin näkyikin, unohdin tuon että toplistalla näkyy kaikki, vaikka itse hall of fameen pääsy vaatii enemmän (olisihan tuon voinut tarkistaa katsomalla Friends näkymän). Sittenhän tuolla on läjämäärin duplikaatteja tai enemmän, eli oikeaa pelaajamäärää voi vain arvailla, paljon se kuitenkin on, mutta kuten jo aiemmin tuolla tuli todettua, 'loppuun asti' pelaavia on kuitenkin aika pieni osa tuosta.
 

Jogi

Well-Known Member
Jos joku tässä pelissä ärsyttää se että harvakseltaa ja vähän pelaajaa sorsitaan ihan urakalla... tuntuu että kaikki uudet ja kiinnostavat autot on viikkotehtävien takana eikä niitä saa kaupasta. Ei ainkaan minulla ole juuri intoa kahlata joka viikko pakotettua grindiä läpi että saa mielenkiintoisen auton. Ymmärrän kyllä pointin osalle joille tuo on joku motivointi keino pysyä pelissä mutta itselle vaan luo lisää poispäin työntöä kun satunnaisella 30-60min pelillä ei ole mitään arvoa joten ei jaksa edes aloittaa..

Nytkin tämä hehkutettu Forza horizon x vuotta kausi menee huminalla ohi, sielläkin varmaan kasa vaikka mitä joita ei sitten enää saa mistään kun aika ohi.. plääh.
 
Viimeksi muokattu:

jhsa

Well-Known Member
Ymmärrän kyllä pointin osalle joille tuo on joku motivointi keino pysyä pelissä
Itsellä tuo on juuri noin, pelattua ei tule kuin kerran viikossa sen verran että saa nuo uudet kamat kerättyä. Parisen tuntia siihen yleensä menee. Joku aika sitten tuli vielä tehtyä kaikki jutut, nyt enää sitten sen verran että saa riittävästi pisteitä viikon ekaan autoon (joka on se uusi) ja seriesin autoihin. On välillä käynyt mielessä että miksi jatkaa, mutta kaipa tässä joku FOMO on vielä olemassa. FH4:nkin peluu loppui vasta siinä vaiheessa kun vanha sisältö rupesi kiertämään ja uutta ei enää tullut.
 

Doctor Pepper

Well-Known Member
Itse lopetin grindaamisen puoli vuotta pelin ilmestymisen jälkeen. Viikkotehtävät bugittavat niin, ettei aina ole varma, saako pisteitä ja muutenkin enemmän homma ärsyttää kuin on hauskaa. Edellisiä versioita jaksoin paljon pitempään, mutta tuohon "live service" puoleen ei näytä tulevan parannuksia. Moninpelin suhteen on tullut enemmän huononnuksia ja pelissä tulee vastaan erilaisia huijareita aiempaa enemmän. Toivoisin seuraavaan osaan reboottia, kun ei tämä tällä konseptilla enää jaksa kiinnostaa kuin muutaman viikon alussa. Sitten kun on kaikki kisat ajettu läpi ja tarpeeksi ihailtu karttaa, voikin pelin unohtaa. Lisäriä pelasin pari tuntia, mutta sitten kiinnostus hiipui, kun oikeastaan nuo Hot Wheels radat ovat aika tylsiä ja wall ridellä pärjää paremmin kuin huolellisella ajolla.
 
Ylös Bottom