Ippenator
Well-Known Member
Tottakai vaikuttamista joko tarkoituksellista tai sitten vain välillisesti tai ilman tarkoitusta tapahtuu jatkuvasti ja kaikessa. Pointtini oli kuitenkin, että vältän sellaista tarkoituksellista ja voimakasta vaikuttamista sisältävää matskua kaikissa muodoissaan. Puhutaan propagandasta aivopesusta tai ainakin sen tyyppisestä vaikuttamisesta. Ja ei, en sinänsä tuollaisiakaan asioita pelkää, mutta en pidä niistä lainkaan. Varsinkin kun sellaisen selkeästi tunnistaa, se on todella tökeröä ja yleisesti ihmisten älykkyyttä ja moraalia halventavaa. Samoin koen myös markkinoinnista ja mainonnasta. Vältän kumpaakin sisältäviä tekstejä ja muita tuotoksia aina, kun vain mahdollista ja sellaisen itse selkeästi tunnistan. En kyllä myöskään yhtään sen paremmin suhtaudu propagandaan tai aivopesuun, joka on sinänsä kannattamieni asioiden esiin tuomista tai jotenkin markkinointia vaikkapa pelien kautta. Sellainen selkeä ja voimakas sanoman mukaan tuominen nyt vain on asia, joka saa viihteen tuntumaan aina vastenmieliseltä. Toki, jos tarkoituksena on parodioida jotakin asiaa tai ilmiötä, niin se näennäinen propaganda voi toki olla ok, tai jopa suorastaan huvittavaa.Tuntuu oudolta että voisi vain valita miten jonkin median kokee. Ja miten edes erotella onko jokin teos nyt taidetta vai vain viihdettä kun melkein kaikki on sekä että. Väitän siis että välttelyssäsi onnistut lähinnä välttelemään teoksia, joissa tunnistat jonkin agendan ja yleensä se tarkoittaa että läpi menee ne, joiden "agenda" on yhtäläinen oman maailmankatsomuksesi kanssa.
Se ettei halua ei muuta sitä että siinä missä sinä olet "muodostanut maailmankatsomuksesi" tavalla tai toisella, on sen tehnyt myös jokainen, joka on ikinä mitään tehnyt. Täten sinuun vaikuttaa myös heidän maailmankatsomuksensa teostensa kautta.
Hyvin tuolla jo sanottiinkin että sinä kulutat viihdettä, jossa et vain koe olevan tarkoituksia tai vaikuttamisyrityksiä vaikka sitä aina pakostakin on. Plus että vaikuttaa voi ilman että edes sitä on tietoisesti tehnyt teokseensa.
Ihminen ei muutenkaan ole mikään robotti, joka voi kytkeä päälle jonkin "vaikuttamissuojan". Et sinäkään. Et vain tunnu tiedostavan asiaa.
Miksi ylipäänsä pitäisi pelätä vaikuttamisyrityksiä? Eikö ole hyvä antaa mahdollisuus kasvulle ja muutokselle? Mitä jos on saanut väärää tietoa, tulkinnut asioita väärin tms? Eikö ole hyvä että asioita kyseenalaistaa?
Minä ainakaan en halua muodostaa ympärilleni jotain kuplaa, jossa kuulen vain sen hetkisen oman ajatusmaailmani mukaisia asioita. Tuntuisi aika tylsältäkin että ei ole mitään "haastetta" niille omille ajatuksille ja näkemyksille. Olkoonkin että usein se menee vain loputtomaan inttämiseen.
Kaikki kokemuksesi ja "itse keräämäsi tieto" on myös vaikuttaneet sinuun eikä ne ole mitenkään omaa ansiotasi/valintojasi vaan lähinnä olet käsitellyt asioita, jotka on tulleet eteesi tai joita olet eteesi "valinnut" (lainausmerkit siksi, että valintojakin voi tehdä vain tietyissä rajoissa). Olet lisäksi altis vaikuttamiselle ja siitä todisteena on esimerkiksi kaikki lyhenteet, joita viljenet. Et sinä niitäkään käsitteitä ja lyhenteitä (SJW, simp, jne.) ole itse keksinyt.
Väitän myös että ylipäänsä tuollaisella SJW-agendan seuraamisella on paljon vaikutusta. Seurasi sitä sitten miltä tahansa "puolelta" tahansa.
Tämä on asia, jota mietin jo tuossa Ippenatorin jutussa. Eikö se, että asia saattaa vaatia tuon tiedon, ole aika erikoista? Eikö se agenda pitäisi paistaa läpi itse tuotteessa? Eli asioita nähdäkseen/tulkitakseen saattaa joutua tietämään jotain pelin ulkopuolisia asioita.
Täällä on uhottu että ei olla vaikutuksille alttiita mutta samalla tehdään tulkintoja asioista vain sen takia että on jotain lisätietoa tuotteen ulkopuolelta. Sehän on nimenomaan sitä että oli altis vaikutteille koska se info vaikutti tulkintaan pelistä
Lisäksi väitän että aika moni tekee "omia" päätöksiä kaiken maailman Youtube-videoiden raivoajahahmojen perusteella. Ikävä ilmiö netissä muutenkin että otetaan sen jonkin oman "johtohahmon" ajatukset omiksi ilman että niitä itse olisi ehtinyt muodostaa. Sitten luodaan siihen niin vahva tunneside että siltä raiteelta on vaikea hypätä pois. Ja toimii toki molempiin suuntiin tämä eli ei ole asiasta kiinni, voi siinä olla niin syvällä ettei enää ole helppo irtaantua.
Joku voi ajatella minun olevan ylimielinen, mutta itse tiedän kuitenkin parhaiten mikä on itselleni hyväksi. Siksi en ota toisilta vastaan tunnistamaani tarkoituksellista vaikuttamista. Toki joskus voinkin todeta olevani jonkin sellaisenkin vaikutetun asian kanssa samaa mieltä, mutta senkin totean omien elämässäni saamieni kokemusteni kautta. Ja väitän, että minulla on sen verran laaja kokemuspankki sekä samalla sen verran terve maalaisjärki, että tosiaankin itse tiedän mikä on itselleni parasta. Jos sitten joskus harvoin tarvitsen jossain asiassa apua tai neuvoja, niin toki niitäkin osaan pyytää.
Viimeksi muokattu: