Indiepelit yleisesti

pelle

Well-Known Member
Tuli ostettua observer switchille kun se on nyt tarjouksessa 10.5e.
Tuli nopeasti testattua miltä se näyttää kun switch versio on saanut valituksia epätarkasta/sumeasta kuvasta ja kyllä tämä täytyy portable moodissa pelata.
Pelasin siihen asti kun ekan kerran päästään kävelemään ja portable moodissa se käytävän lattia näyttää ihan kohtuu skarpilta, mutta kun koneen laittaa telakkaan niin peli näyttää siltä kuin joku olisi levittänyt kerroksen vaseliinia telkkarin ruutuun.
 

pelle

Well-Known Member
Tuli pelattua switchilla Reverie.
Peli näyttää earthboundilta, mutta pelaaminen on erittäin zelda maista.
Löytyy kohtuu kompakti avoin maailma ja neljä luolastoa joissa väännellään vipuja, työnnellään laatikoita, kerätään avaimia ja taistellaan. Löytyy jopa se iso boss key ihan kuten zeldassa.
Aseet sentään eroaa zeldasta ja mukaan tarttuu esim krikettimaila ja jojo.

Erittäin kiva seikkailu jonka parissa meni n.6.5 tuntia kun tein ihan kaiken eli keräsin myös pelin sisäiset saavutukset.
Tämähän oli juuri tarjouksessa alle kympillä.

 

pelle

Well-Known Member
Tuli pelattua west of loathing switchilla.
Peli on kyllä kaikki kehunsa ansainnut (97% positive steamissa) ja on ihan heittämällä hauskin roolipeli jota olen pelannut. Ellei jopa hauskin peli ihan yleisestikin.
Useimmat tutkittavat paikat on kohtuu kompakteja ja osa niistä on vain muutaman ruudun kokoisia, mutta löydettäviä alueita on julmettu määrä ja ne on aina täynnä hauskaa dialogia.
Kartan kautta myös siirrytään nopeasti paikasta toiseen eikä sillä ole mitään väliä vaikka olisit juuri ollut kaivoksen alimmassa kerroksessa. Matkustus onnistuu silti joten turhalta edestakaisin ravaamiselta säästytään kokonaan.

Eri hahmoluokkia löytyy kolme ja kaikilla on omat kykynsä kuten myös pelin tutoriaali alueelta mukaan poimittavalla kumppanilla joka roikkuu mukana koko pelin ajan.
Uusia kykyjä opitaan myös kirjoja lukemalla ja erilaisia perkkejä saa mitä oudoimmista asioista.
Taistelu on kohtuu simppeliä, mutta se onkin vain mauste ja seikkailu ja dialogi on se pääasia.

Swtch versio on myös saamassa jo aiemmin pc:lle julkaistun dlc:n joka on kyllä day one ostos.

 

P33RO

Artikkeli- ja arvostelutoimituksen päätoimittaja
Ylläpitäjä
Röyhkeästi mainostan.

 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Tuo West of Loathing on kyllä mainio, otin Switchillä "ihan muutamat" kuvakaappaukset noista erilaisista vitseistä. Yhdessä tönössä oleva piano ja sen soittama yksi kipale oli kyllä asia, jonka takia tuli naurahettua ääneen.
 

HideoMiyamoto

Well-Known Member
Jos on kiinnostusta niin huomenna julkaistaan Duke Nukem 3D pelimoottorilla tehty FPS räiske Ion Fury, pelin nimi oli aikaisemmin Ion Maiden mutta voitte päätellä miksi nimi ei kelvannut joillekkin. Eurogamer antoi pelille ihan kiitettävän arvion ja alla myös Digital Foundryn syvä katselmus pelin tekniseen puoleen.

https://www.eurogamer.net/articles/...stalgia-and-a-decent-first-person-shooter-tooEhdottomasti lähtee ostoon jos saa positiivista palautetta enemnän, olisi myös kiva kulla kokemuksia jos joku foorumisti pelin ostaa. Ilmestyy PClle ensin ja myöhemmin konsoleille.
 

P33RO

Artikkeli- ja arvostelutoimituksen päätoimittaja
Ylläpitäjä
Ostin pari iltaa sitten A Short Hiken ja en ole katunut. Ei kovin pitkä, mutta ei toisaalta kalliskaan. Lapsetkin tykkäsi.

 

Barca11910

Well-Known Member


Tämmönen löytyi storesta kun Redeemer oisko joku KFiniläinen jo pelannu?
 

pelle

Well-Known Member
Switchin eshopissa oli venture kid 5e ja demo tarjolla joten tuli testattua, katsottua arvostelu tubesta ja ostettua.
Tuntia myöhemmin peli oli läpi.

Varsin hyvä megaman klooni, mutta jopa vitosen hinta tuntuu pari euroa liian kovalta kun pituuden ottaa huomioon.
Toki tässä on pari extra moodiakin niille joita peli jaksaa kiinnostaa tavallista enemmän.
Classic moodissa pelataan kaikki kentät järjestyksessä ja tämä on se pelin perus moodi.
Adventuressa voi pelata kentät siinä järjestyksessä kuin haluaa ja boss rush on juuri sitä mitä kaikki olettaa.

Pelattavuus on kunnossa ja kontrollit on napakat.
Normaalisti tällä on hintaa 10e joka on jo aivan helvetisti liikaa vaikka peli hyvä olikin.


Sitten tuli pelattua iconoclasts.
Peli on 2d toiminta seikkailu vaikka on tässä myös hitunen metroidvania henkeä mukana, mutta uusia päivityksiä on vain pari joten peli on kuitenkin kohtuu lineaarinen.
Dialogia pelissä on varsin paljon kun ottaa pelin genren huomioon ja tarina oli kiinnostava vaikka ei moneen varmaan iskekään sillä pohjana siinä on kaksi uskontoa.

Toinen on "one concern" järjestö joka pakottaa kaikki elämään juuri oman uskomuksensa mukaan.
Ihmisille annetaan koti ja työpaikka, mutta omia taitoja saa käyttää vain siihen mihin on annettu lupa ja esim simppeli maailman tutkiminen ja kartoittaminen on kielletty.
Jos pyhiä sääntöjä rikkoo niin ylempi voima (yeah right) tulee ja rankaisee tuhoamalla tyypin talon ja usein koko perheen siinä samalla.

Toisella porukalla on uskon kohteena omat esi-isät ja haluavat vain elää ja olla rauhassa ja lisääntyä sillä pelin maailmassa on varsin vähän ihmisiä jäljellä.
One concern kuitenkin kutsuu näitä piraateiksi ja haluavat tuhota jokaisen.

Pelaajan hahmo on Robin niminen neitokainen jonka isä työskenteli mekaanikkona one concernille ja kuoli kuukausi sitten.
Syytä ei kerrota, mutta se on aika helppo päätellä sillä tyyppi tykkäsi myös auttaa muita joka on kiellettyä kuten sanottu.
Robin tekee samoin ja joutuukin heti pelin alussa hankaluuksiin one concernin agenttien kanssa.

Pelin 16-bit graafinen tyyli näyttää hienolta ja pelattavuus on kunnossa. Peli jopa hieman avustaa tähtäyksessä jos vihollinen on hieman korkeammalla tai alempana kuin pelaaja joten pelaajan ei ole jatkuvasti pakko hyppiä ja ampua pienen korkeuseron takia.
Osa arvostelijoista on sanonut, että loppupuolella varsinkin pomomatsit alkaa olemaan rasittavia vaikeudeltaan ja jotkut on sanoneet, että osa pulmista on varsin haastavia joten olin kohtuu epävarma tämän aloittamisen suhteen sillä jatkuva jumittaminen on aina ärsyttävää.

No ne pulmat ei todellakaan olleet mitenkään erityisen haastavia. Pari kohtaa aiheutti pienen "heeeetkinen..." fiiliksen, mutta sitten ratkaisun jo tajusi joten noihin ei jäänyt jumittamaan.
Mitä taisteluun tulee niin peliin on päivitysten mukana tullut relaxed vaikeustaso jolloin robin on kuolematon joten pomot ei olleet ongelma :D
En edes aloittaessa tiennyt, että tuo on tuollainen, mutta ihan hyvä homma sillä varsinkin lopun pomot olisi varmasti aiheuttaneet kovaa halua heittää vita seinään.
Kuolemattomuudesta huolimatta pelin parissa meni kymmenisen tuntia eikä jatkuva pomoissa kuoleminen olisi ainakaan minulle tarjonnut millään tavalla parempaa tai tyydyttävämpää pelikokemusta.

Tämä saattaa monelta löytyäkin jo valmiiksi sillä tämä on ollut ps+ pelinä vitalle ja ps4:lle. Lisäksi tämä löytyy myös switchille ja pc:lle.

 

Mewna

Toimitus
Ylläpitäjä
Blair Witch - En tykännyt. Mut toisaalta taas en tykännyt myöskään Blair Witch -leffoista tai Layers of Fear -peleistäkään.

 

pelle

Well-Known Member
Eilen tuli pelattua Meow Motors joka oli varsin kiva ja leppoisa mario kart tyylinen ajelu.
Peli tarjoaa kolme vaikeustasoa ja useamman mestaruuden, mutta vaikka mestaruuksien teemat vaihtelee niin silti uusia ratoja ei pahemmin tule.
Tuon takia onkin ihan hyvä, että peli on ohi muutaman tunnin päästä sillä muuten samojen ratojen toisto olisi alkanut kyllästyttää.

Kisatyyppejä on kolme. Normaali kisa, strike jossa pitää tuhota tietty määrä vastustajia sekä driftaus jossa vaan kerätään driftaamalla pisteitä.
Jokaisesta kisasta saa 1-3 tähteä suorituksesta riippuen ja uudet mestaruudet,powerupit, autot ja hahmot avautuu tähtiä keräämällä.
Autojen erot on vain kosmeettisia, mutta jokaisella hahmolla on oma kyky. Joku voi ajaa radan ulkopuolella ilman, että vauhti hidastuu ja joku toinen ei menetä auton hallintaa öljyn päältä ajaessaan.

Kart pelien normeista poiketen tässä näkee suoraan mitä poweruppeja radalla on joten jos on tarvetta vaikka suojaavalle kuplalle niin sen voi poimia ilman arpomista.
Driftauksesta ja vastustajiin osumisesta saa energiaa jota voi käyttää joko vauhdin boostaamiseen tai öljyn jättämiseen radalle.
Itse pelasin easylla, koska yleensä tämän genren peleissä on raivostuttava tekoäly ja ainakin tuolla tasolla tämä oli varsin leppoisa ja mukava ajelu.

Pelasin switchillä joka kärsi välillä ruudunpäivitys ongelmista. Muuten peli kyllä näytti kivalta ja latausajat oli riittävän nopeita.
Online moninpeliä ei ilmeisesti ole millään alustalla.
Tämä on tälläkin hetkellä eshopissa tarjouksessa 8.9e hintaan ja viikko sitten oli tarjouksessa myös psn storessa. Saattaa olla vieläkin.
Sain kyllä rahoilleni vastinetta ja normaalistikin tämä taisi maksaa vain 15e.

 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Tuli vahingossa aloitettua uusi juttusarja tulevista peleistä, joita et tiennyt kaipaavasi. Eli käytännössä lyhyttä juttua peleistä, joita joku toimituksen jäsenistä odottaa innolla. Ensimmäisenä valokeilassa on indietuotokseksi laskettava Buildings Have Feelings Too!, jonka pitäisi ilmestyäkin suhteellisen pian.

 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Ja samaa sarjaa edellisen postauksen kanssa on tämä juttu Untitled Goose Gamesta. Jos et ole pelistä kuullut, niin suosittelen tutustumaan ihan jo vaikka (ainakin omasta mielestä) todella vekkulin konseptin takia. Julkaisukin on jo ihan näillä näppäimillä, nimittäin ensi viikolla.

 

JTahti

Well-Known Member
Ja samaa sarjaa edellisen postauksen kanssa on tämä juttu Untitled Goose Gamesta. Jos et ole pelistä kuullut, niin suosittelen tutustumaan ihan jo vaikka (ainakin omasta mielestä) todella vekkulin konseptin takia. Julkaisukin on jo ihan näillä näppäimillä, nimittäin ensi viikolla.

Tein tuolle ketjun: https://forum.konsolifin.net/threads/untitled-goose-game.92390/

Tein Twitterissä suursiivouksen ja poistin seurannasta 11 kellarikoodaajatiliä, joiden tuotoksista en enää piittaa.
 

Ac3way

Well-Known Member
Giant Bombin striimeistä huomasin, että Oceanhorn 2 on julkaistu. Tosin ilmeisesti toistaiseksi vasta Apple Arcadessa.

Vaikuttaisi siltä vielä entistä vahvemmin kopioidaan Zelda-pelejä, tällä kertaa oli Breath of the Wildista otettu jotain juttuja mukaan. Ensimmäiseen osaan verrattuna nyt oli Oceanhorn 2:ssa kuvakulma hahmon takaa, ilmeisesti joku pistoolikin löytyy hahmolta ja peli vaikuttaa enemmän kunnon konsolipeliltä eikä söpöltä mobiilipeliltä.

Alustavasti en pidä muutoksista, mutta pitää joskus tutustua peliin tarkemmin ja katsoa onko se vain halpa jäljitelmä vai onko siinä myös mukana omaa persoonaa kuten oli ensimmäisessä osassa.
 
Ylös Bottom