Indiepelit yleisesti

pelle

Well-Known Member
Roguelike pelit on sellainen genre joka ei ole koskaan kiinnostanut, mutta kuten kaikkeen niin tähänkin löytyy se poikkeus joka vahvistaa säännön.
Descenders on roguelike alamäkipyöräilyä.
Aluksi tarjolla on neljä maailmaa joissa jokaisessa on monta randomilla tehtyä kenttää ja ainoa tarkoitus on päästä pomo hyppyyn ja suorittaa se.
Elämiä on aluksi neljä ja kova kaatuminen vie kaksi elämää kerralla ja kun kaikki on menetetty niin homma alkaa alusta vaikka olisit ekalla vetäisyllä päässyt kolmanteen maailmaan asti.

Jokaisessa kentässä on kuitenkin bonus tavoite jonka suorittamisesta saa yhden lisärin, mutta kaikkia kenttiä on turha kuvitella pelaavansa sillä yö tulee yllättävän äkkiä ja lampun valossa fillarointi on varsin hazardia hommaa.
Aluksi peli tuntui erittäin vaikealta, mutta kun tajuaa, että voit olla niin varovainen kuin haluat niin homma helpottuu huomattavasti.
Mikään pakko pelissä ei ole temppuja tehdä, mutta tuon kiusauksen vastustaminen on kohtuu vaikeaa ja toki siitä saa myös hyötyä sillä tempuista saa mainetta joka taas avaa tiimikavereita jotka antaa bonuksia kuten loivemmat mutkat tai leveämmän tien.
Lisäksi kun suorittaa maailman pomo hypyn kolmesti bonus tehtävän kanssa niin jatkossa voi aloittaa suoraan seuraavasta maailmasta.
Kun mainetta on kerännyt yhteensä 100.000 niin aukeaa vielä toiset neljä maailmaa.
Vaikka en saavutuksista enää pahemmin välitä niin kyllä se mieltä lämmitti kun pelasin nuo kaikki neljä extra maailmaa kerralla ja siitä saatavan saavutuksen oli avannut 0.09% pelaajista.

Hintaahan taisi olla 20-25e, mutta tämä on myös gamepassin valikoimissa. Itse tykästyin niin paljon, että ehkä tämän joskus alennuksesta ostan.


Afterparty on uusin tuotos samalta porukalta joka teki loistavan oxenfreen.
Parhaat ystävät ovat joutuneet helvettiin ja ainoa tapa päästä pois sieltä on voittaa itse saatana juomapeleissä.
Jo tuosta voi päätellä, että peli on täysin erilainen mitä oxenfree. Keskustelu mekaniikka on edelleen sama, mutta nyt eri drinkit antaa myös eri dialogi valintoja.
Esim joku juoma voi tehdä susta rikkaan kusipään, piraatin tai flirttailevan romantikon ja näitä vaihtoehtoja ei tosiaan ole pakko käyttää vaan ne on vaan yksi lisä.
Itse sain monet hyvät naurut keskusteluista eikä peli muutenkaan ota itseään vakavasti.
Asia joka saattaa joitakin häiritä on fuck sanan kohtuu vapaa käyttö, mutta hei pelissä ollaan helvetissä ryyppäämässä ja juttelemassa demonien kanssa joten jos tuo johonkin sopii niin tähän.

Tämä tuli jo julkaisussa gamepassin valikoimiin ja tulee kyllä ostettua kunhan hinta (20e) tippuu puoleen.

 
Viimeksi muokattu:

pelle

Well-Known Member
Tuli huomattua, että PSN storessa on vielä 14.11 asti Aggelos vitosella tarjolla. Normaalisti hintaa on 20e ja ilmeisesti peli on varsin mainio wonderboy tyylinen 2d toimintaseikkailu.
Mieluummin olisin tämän kyllä ostanut switchille, mutta sillä tarjous hinta on ollut tuplasti kovempi.

 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Hollow Knightille on oma ketjunsa toki, mutta mainittakoon tässäkin ketjussa juuri etusivulle putkahtanut juttu, joka ennustaa tulevan Hollow Knight: Silksongin olevan yksi ensi vuoden mielenkiintoisimmista nimikkeistä.


Ja näemmä edellinen parin viikon takainen juttu unohtunut linkittää tänne, mutta tottahan toki kaikki tuon jo etusivulta näkivät: The Touryst on vekkuleimman näköinen etelänloma ikuna:

 
Ylös Bottom