Indiepelit yleisesti

Ac3way

Well-Known Member
Jos Music Racer ei vakuuttanut niin toivottavasti tämä indiepeli olisi parempi:

Hotshot Racing julkistettiin juuri ja ilmestyy käytännössä kaikille alustoille keväällä saapuvaksi. Hyvin Horizon Chase Turbon kaltainen peli, mutta on kuitenkin eri tekijöiltä. Alunperin Hotshot Racing taisi olla Kickstarterissa käynyt projekti Apex Racing.

Toivotaan, että on hyvä. Horizon Chase Turbon taso ei riittänyt haastamaan vanhoja legendoja Lotus Challengea tai Outrunia, vaikka ei huono peli ollutkaan.
 

pelle

Well-Known Member
^ Tuo vaikuttaa ihan kiinnostavalta. Ajettavuus hieman burnout tyylinen ja graffoista tulee mieleen virtua racing.

Tuossa Jimmy Broadbentin fiiliksiä pelistä.

 

Barca11910

Well-Known Member

Onko tämmönen kun Door Kickers tuttu? Sais nyt vielä parin päivän ajan alle 3€ mikäli haluaa tutustua. Eilen meni kolmisen tuntia pelin parissa.
 

pelle

Well-Known Member
Afterparty on uusin tuotos samalta porukalta joka teki loistavan oxenfreen.
Parhaat ystävät ovat joutuneet helvettiin ja ainoa tapa päästä pois sieltä on voittaa itse saatana juomapeleissä.
Jo tuosta voi päätellä, että peli on täysin erilainen mitä oxenfree. Keskustelu mekaniikka on edelleen sama, mutta nyt eri drinkit antaa myös eri dialogi valintoja.
Esim joku juoma voi tehdä susta rikkaan kusipään, piraatin tai flirttailevan romantikon ja näitä vaihtoehtoja ei tosiaan ole pakko käyttää vaan ne on vaan yksi lisä.
Itse sain monet hyvät naurut keskusteluista eikä peli muutenkaan ota itseään vakavasti.
Asia joka saattaa joitakin häiritä on fuck sanan kohtuu vapaa käyttö, mutta hei pelissä ollaan helvetissä ryyppäämässä ja juttelemassa demonien kanssa joten jos tuo johonkin sopii niin tähän.

Tämä tuli jo julkaisussa gamepassin valikoimiin ja tulee kyllä ostettua kunhan hinta (20e) tippuu puoleen.

Tämä on nyt julkaistu myös switchille ja on vielä muutaman päivän 16e kun normaalisti hintaa on 20e.
Itselle yksi viimevuoden parhaista peleistä joten päätin ostaa vaikka ei ole tietoakaan kuinka hyvin tuo switchilla toimii.
Tulipahan ekaa kertaa ostettua peli joka on tullut jo gamepassin kautta pelattua ja samalla osoitettua, että switch porttauksillekin on kysyntää.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Unohdinpa tästä aiemmin mainita, mutta nyt 12. päivä ilmestyy Hidden Through Time about joka mahdolliselle alustalle mobiileista lähtien. Vaikuttaa hyvin vekkulille "etsimispelille", jossa on mukana vieläpä oma kenttäeditori. Arviota tulossa myös myöhemmin, mutta ei vielä julkaisupäiväksi kyllä ehätä.

 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Etusivulle tulee uutisia ja arvosteluja hyvä määrä, mutta jotenkin tuntuu, että jos niitä ei foorumille linkittele, niin menevät täällä osittain huomiotta. Senpä takia tässä nyt mainitsen, että pari indietä (muiden Two Point Hospitalien ja Darksiders Genesiksien ja Pokémon Mystery Dungeonien lisäksi) on päätynyt arvioon.

Toinen arvioin perusteella kuulostaa kiinnostavalta tuotokselta, kun taas toinen tekele ei.

Dead or School

Curious Expedition

Ja tietty tuo pari postausta ylempänä mainittu Hidden Through Time on myös arvionsa saanut jo joku aika sitten.
 

Miqz

Active Member
Duck Souls+, hauska nimi ja sympaattinen pikseligrafiikka vetosivat, ja Nintendo switchin kaupassa tuoreeltaan -20% alennuksessa 3,99€. Voin sanoa että hintansa väärti pikkupeli, jossa on todella hyvä pelattavuus ja tarkat kontrollit. Saatavana myös mm. Ps4. Suositukset!
 

Mewna

Toimitus
Ylläpitäjä
Pelailin tuossa viikonloppuna LudoNarraCon-tapahtumaan osallistuneiden tarinarikkaiden indiepelien demoja. Yli 20 demon joukosta löysin muutaman kiinnostavan teoksen, joista vähän kirjoittelin! Aika onnistunut tapahtuma, mie en edes tiennyt näiden pelien olemassaolosta aikaisemmin. Nyt on taas hurjasti uusia pelejä toivelistalla!

 

P33RO

Artikkeli- ja arvostelutoimituksen päätoimittaja
Ylläpitäjä
Sen verran monta indiepeliä on arvosteltu viime viikkojen aikana, että mainostanpa koontisivua yhden tekstin sijaan.

 

Ac3way

Well-Known Member
Retrowave vaikutti alun perusteella todella hyvältä musiikkoajopeliltä, aivan liian alhainen hinta tasoon nähden. Musiikit on erinomaisia ja tyyli ihan näyttävä. Ohitellaan siis autoja mahdollisimman läheltä ja koitetaan välttää kolaria. Löytyy monta kenttää, muutama eri pelimuoto ja avattavia autoja, maaleja sekä viritysosia. Ainoa miinus tullut toistaiseksi siitä, että valikoissa ei ohjain toimi.

Tässä vielä toinen indie ajopeli ehdotus, muutaman vuoden takaa. Slowdrive on aivan erinomainen haastepeli ja paljon hauskempi mitä videolla näyttää. Alkupään kentät varmasti soveltuvat hyvin myös perheen pienimmille.

 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Nyt ymmärrän, miksi Lonely Mountains: Downhill -peliä on kehuttu oikealta ja vasemmalta. Onhan tuo perin mainio tekele, joskaan en sille silti pystynyt täyttä viittä prenikkaa antamaan. Kyseessä yksinäinen pyöräsotkeminen vuorien huipuilta alamäkeen. Arviossa äskettäin julkaistu Switch-versio.

 

Ippenator

Well-Known Member
Nyt ymmärrän, miksi Lonely Mountains: Downhill -peliä on kehuttu oikealta ja vasemmalta. Onhan tuo perin mainio tekele, joskaan en sille silti pystynyt täyttä viittä prenikkaa antamaan. Kyseessä yksinäinen pyöräsotkeminen vuorien huipuilta alamäkeen. Arviossa äskettäin julkaistu Switch-versio.

Kieltämättä ihan mukavaa pelattavaa. Itse tosin pelannut kyseistä peliä XBoxilla, kun tuli jokin aika sitten Game Pass-peliksi. En tiedä onko mitään eroa Switch-version kanssa. Joka tapauksessa tuota pelailen mielellään ainakin sellaisissa pienissä erissä. Kovin pitkään en kuitenkaan ole putkeen jaksanut tätä pelata, kun silloin on jotenkin alkanut kuitenkin puuduttamaan. Mutta kaikkiaan ihan hyvä peli, ja melkeinpä itsekin arvioisin neljän tähden arvoiseksi.
 

pelle

Well-Known Member
Tuli indivisible pelattua joitakin viikkoja sitten gamepassin kautta ja tykkäsin kyllä.
Taistelun kanssa oli aluksi ihan hukassa, koska porukan jokainen hahmo on oman napin takana ja lisäksi niillä on eri hyökkäykset jos painaa tattia samalla ylös tai alas.
Lopulta käytin lähinnä samaa porukkaa alusta loppuun, kun huomasin niiden hyökkäyksillä pärjääväni ja se eri hyökkäyksien ja nappien rytmi iskostui takaraivoon.

Taistelujen välissä tämä oli varsin kiva metroidvania tyylinen tuotos ja hahmo oppi enemmän kykyjä etenemiseen kuin luulinkaan.
Samoille alueille palataan monesti ja niin kauan kun on uutta löydettävää uusien kykyjen ansiosta niin sitä teki mielellään.
Aikaakin mulla muistaakseni meni 15-17 tuntia.
Päähahmosta tuli hieman Shantae mieleen sillä se on enemmän kuin halukas auttamaan muita vaikka ei välttämättä täysin ymmärräkään mistä nyt on kyse ja mitä seurauksia jollain voi olla. Sellainen yli positiivinen ja hyväntahtoinen jolle joko hymyilee tai sitten pitää huonona asiana. Meitsi tykkäsi.
Razmi on kuitenkin se oman porukan paras hahmo ja melkein kaikki mitä se sanoo on puhdasta kultaa. Se haluaisi polttaa vaikka mitä, naljailee päähahmolle kuten yleensä parhaat kaverit tekee eli mitään aitoa vittuilua siellä taustalla ei ole ja kun mennään kaupunkiin joka on saasteen ja liman peittämä niin se pyytää, että voitaisiin jäädä sinne asumaan, koska se on niin iljettävää.

Visuaalisesti peli on pirun nätti ja soundtrack on rautaa.
Lopulta tykkäsin niin paljon, että tulen tämän varmaan ostamaan omaksi sitten kun saa 20e hintaan.
Pleikkarillahan tämä oli 21e tarjouksessa, mutta boxilla ei ja sille tämän haluan ostaa jotta tallennus on new game+ peluuta varten valmiina.
Ainakin steamin puolelta luin, että tähän olisi myöhemmin tulossa myös shovel knight ja shantae mukaan ja läpipeluun aikaan näkyvillä oli jo uusia saavutuksiakin joten jotain uutta sieltä on tulossa.

 

robi123

Member
Thy Sword, 9,95e @ PS4 kauppa.

Erittäin hauska ja koukuttava miekan heiluttelu. Hyppysellisen jopa haastetta nuissa bossitaisteluissa. Suosittelen, jos nyt ei tuohon hintaan niin edes alesta sitten tulevaisuudessa. Jos maistuu Axiom Verget, vanhat Castlevaniat tai Megamänit niin varmasti tämäkin.
 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Eilisen kupan vastapainona olisi Yes, Your Grace, joka paljastui huomattavasti paremmaksi kokonaisuudeksi. Tämä oli myös Tätä tulevaa peliä et tiennyt kaipaavasi -juttusarjassa esillä. Hyvä tietää, että oli kelpo nimike, eikä tullut turhaan sitä ihasteltua.

 

Ulukai

Viihdetoimittaja
Ylläpitäjä
Switchille julkaistiin juuri eilen peli nimeltään Liberated. Tulossa myöhemmin PC:lle ainakin. Trailerin mukaan vaikuttaa päheältä.


Mutta itse peli on valitettavasti kamala. En suosittele. Pelaaminen ei ole hauskaa, vaikka idea onkin hyvä.

 

robi123

Member
Battle Rockets @ PSVita. 9,95€

Astuin todella isoon kasaan lantaa. Aivan karmea peli, alkuvalikoiden kontrolleja en äkkiseltään voisi monimutkaisemmaksi ja epäloogisemmaksi keksiä. Sama hyväksi havaittu linja jatkuu vielä itse pelissäkin. Kannatuksen vuoksi halusin ehdottamasti kuitenkin ostaa koska pelkästään Vitalle tehtyjä pelejä tehdään erittäin harvoin, toki jos ne mitä julkaistaan on tämmöisiä ei tarvitse tukea jatkossa.
 
Ylös Bottom