Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Jedi: Fallen Order

  • Viestiketjun aloittaja Poistettu jäsen 5945
  • Aloituspäivämäärä
Kävi klassiset. Sen kerran kun olisi fyysisen version ostanut, useita kappaleita samaa peliä - oli se sitten loppunut. Naapuri kauppaan jossa hinta 10 € kalliimpi. Jäi pelit ostamatta. Käydään hakemassa Akateemisesta Loiria.

Täällä puetaan myös pikkuhiljaa ostohousuja. Elättelen toiveita, että perjantaina starttaava Sonyn Tammi-ALE tarjoaisi Fallen Orderin sopuhintaan, niin saisi ensi viikon vapaille pelattavaa. EA Access tilaus vielä käynnissä, niin pitäisi vähentää hinnasta vielä jotain lisähiluja lisäksi.

CwxT4lh.png
 
Elättelen toiveita, että perjantaina starttaava Sonyn Tammi-ALE tarjoaisi Fallen Orderin sopuhintaan, niin saisi ensi viikon vapaille pelattavaa.

Sieltähän se tarjouksesta löytyy hintaan 49,95 €.

Nyt uskaltaa jo ehkä ostaa, vaikka karvas epäily peliä kohtaan on yhä sen heikon E3 esityksen jälkeen.
 
En tiedä mitä E3:ssa on esitelty mutta kyllä tuon omien kokemusteni perusteella uskaltaa ostaa. Taistelu ei ole lähellekään Soulsien tarkkuutta tai jämäkkyyttä mutta sekin on hahmon kehittyessä ihan viihdyttävää ja toimivaa hommaa. Plussaa varsinkin kenttäsuunnittelusta, tutkimisen riemusta ja tarinakin on oikein mielenkiintoinen. Heräsi kipinä muutenkin Star Warsia kohtaan useammalla pykälällä.

Tarjouksesta itsestään sivuhuomiona, että tuotahan on kyllä saanut samaan hintaan jo kuun vaihteessa ja halvemmalla black fridayn aikaan. Diginä taitaa tosin olla ensimmäistä kertaa alessa, joten jos siinä muodossa on pakko ostaa, niin mikä ettei. Itse en digipelistä maksaisi noin paljon (periaatteessa täysi hinta digin ulkopuolella enkä koe edes tarjouksena) vaikka hyvä peli onkin.
 
Tarjouksesta itsestään sivuhuomiona, että tuotahan on kyllä saanut samaan hintaan jo kuun vaihteessa ja halvemmalla black fridayn aikaan. Diginä taitaa tosin olla ensimmäistä kertaa alessa, joten jos siinä muodossa on pakko ostaa, niin mikä ettei. Itse en digipelistä maksaisi noin paljon (periaatteessa täysi hinta digin ulkopuolella enkä koe edes tarjouksena) vaikka hyvä peli onkin.

Mulle on siis aivan sama onko se peli digitaalinen vai ei. En oo jaksanut koskaan noita pelejä kierrättää mihinkään Gamestoppiin, joten halvin hinta on se mikä ratkaisee, enkä todellakaan ala maksamaan fyysisistä peleistä ainakaan digitaalista enempää. Jos löydät uutena pelin jostain fyysisenä tähän hätään <50 eurolla, niin pistä ihmeessä linkkiä. On mennyt sitten multa ohi. Seurasin viikon-pari hintoja ja hinta pyörii fyysisissä siinä 55-59e tuntumassa + tietysti postikulut päälle.

Black Fridayssa mm. Elisan tarjous oli kyllä ihan hyvä, mutta en sillon ehtinyt/jaksanut vielä tätä ostaa.
 
Control kun ei oikeen maistunut niin suuntasin katseeni Fallen Orderiin, lähtökohtaisestikkin tiesin jo tämän pelin olevan paljon enemmän omaan makuun mutta että se olis näin hyvä niin ihan puskista tuli. Vasta se tutoriaali action pläjäys ja eka planeetta takana mutta peli iskee kuin 10000 volttia, nyt on selvää että lähdemateriaalille halutaan tehdä kunniaa ja peli on rakkaudella pistetty kasaan. Ääninäyttelyn laadukkuus iskee ensin vasten kasvoja, todella laadukasta ja keskustelut on mukavaa seurattavaa, sekä myös Calin ja robon keskustelut. Toinen iso juttu on pelin monet eri reitit joita voi mennä ja tutkiskella paikkoja. Kontrollit toimii hyvin ja taistelut on hauskoja, vaikka kontrollit tuntuu jotenkin turhan "löysiltä" ? Muokattava valomiekka sekä lukuisiin eri asioihin saa värejä vaihtaa, saa vähän personallisuutta mukaan. Katsotaan mitä peli tarjoaa kun pidemmälle pääsee mutta alku on ollut silkkaa rakkautta Star Wars fanille.
 
Nyt on 8h peliä takana ja voi että kun tämä on hyvä, helposti paras Star Wars peli. Se ei ole omaperäinen mutta se lainaa soulsia, tomb raideria ja Metroidvania pelejä todella todella onnistuneesti. Pidän myös siitä miten kykyjen saaminen on tehty ja niistä saa hienoja hetkiä aikaiseksi. Kokoajan pysyy sellainen etenemisen fiilis ja kun saa uuden kyvyn tietää että voi mennä tutkimaan niitä vanhoja paikkoja. Peli on ihan komeakin varsinkin ympäristöt, hahmot näyttää vähän oudoilta. PCllä 4K 60 FPS näyttää hienolta ja HDR tässä pelissä on loistava, iso ero SDR version kanssa. Oli vaan pieni ongelma kun peli stutteroi jatkuvasti ihan sama mitkä asetukset mutta sain ongelman ratkaistua kun pistin Nvidian paneelista Vsyncin päälle ja pelistä pois, ilmeisesti se aiheuttaa ongelmia. Toki peli edelleen stutteroi kun se striimaa juttuja lennosta ja tähän toivonkin sitten jatko-osaan parannusta koska se vähän kuitenkin häiritsee.

Peli tuntuu niin Star Warsilta ihan sama missä on ja mitä tekee että sitä vaan ihailee kuinka suurella sydämmellä peli on tehty, tätä osapuolta ei voi liikaa mainostaa. Juonenkäänteitä joita ei osaa odottaa ja gameplay tapahtumia jotka tulee ihan puskista. Ensimmäisen planeetan kohdalla ajattelin että voisivat olla vähän isompia mutta sen jälkeiset ovat olleet valtavia sokkeloita joissa tuttuun metroidvania tyyliin voi mennä eri suuntiin ja löytää oikereittejä. Ei hajuakaan paljon peliä on vielä jäljellä mutta pääsin juuri kohtaan missä palataan Wookie planeetalle vankilapaon jälkeen ja vielä ei ainakaan tunnu että tarvitsis ihan heti lopetella. Toki tekemistä on paljon eri planeetoilla kun saanut niin paljon eri kykyjä.

En tiedä miten hyvä se peruttu Amy Henning Star Wars olisi ollut, mutta kyllä tämäkin maistuu todella hyvältä.
 
Hyviä myyntipuheita, tämä täytyy ehdottomasti jossain vaiheessa kokea. Tämä voisi olla se ensimmäinen "souls-tyylinen peli", joka uppoaa itselleni. Respawn on kyllä tehnyt kovaa jälkeä viime vuosina.

Jätin pelin kuitenkin myöhempään, kun ensin pitää kokea Death Stranding.
 
Ensimmäiset kahdeksan tuntia pelattu, toiseksi vaikeimmalla vaikeustasolla.

Hahmo on epäkarismaattinen, sama ongelma kuin Mark Hamililla on suhteessa Harrison Fordiin. Tämän yli pääsee kyllä, mutta kun mennään välivideoihin nostaa taas päätään.

Pelaaminen on käytännössä ollut sarja Lintsin Vekkulan temppuratoja, vain se peilisali jää tästä puuttumaan (kait). Ei minun Tähtien Sota ole haudanvakavaa esterataa. Se on vauhdikas veijaritarina, jossa huumorilla oma tärkeä roolinsa.

Huomenna lisää.
 
Tunnin jaksoi ensimmäisellä kokeilulla. Muutamasta menestyneestä pelistä otettu ne toimivat ominaisuudet ja lytätty yhteen. Heti alkuun niin räikeät tombraiderit että alkoi ihan vtuttamaan. Väkisinkin tulee se kopion tunne tästä pelistä.
 
Alussa pelissä oli parasta se Star Wars ja vähän pidemmällä alkaa se varsinainen pelaaminenkin parantua. Koko alun tutoriaali on aika erilainen kuin mitä muu peli ja tuossa lähinnä totutellaan pelimekaniikkoihin sekä alustetaan tarina. Tuntuu todellakin jopa vähän erilliseltä osalta muusta pelistä jo sen takia, että mikään "tutoriaalista" ei ole enää myöhemmin mukana pelissä. Muutenhan peli on sitten metroidvaniaa, jossa palataan samoille tantereille uutta tutkimaan uusien kykyjen kanssa.

Vaati peli minultakin vähän tottumista, sillä erityisesti liikkuminen on kuin jostain Unchartedista sen epätarkkuuden osalta ja sitten siinä on kuitenkin otettu myös todella jämptin tuntuman Soulseista vaikutteita. Se on vähän jännä yhdistelmä kun ovat tavallaan vähän eri ääripäitä.
 
Karmean alun jälkeen on peli alkanut maistumaan. Kiitos monipuolisten kykyjen ja tarinan. Tässä alkaa pelit olemaan brändille parempaa lisäarvoa antavia kuin elokuvat.
 
Hieman imaisi peli ja tuli platinoitua se kolmeen päivään. Välillä oli kartan kanssa hukassa ja fast travelli olisi maistunut mutta kokonaisuutena todella miellyttävä.
 
Pelattu nyt ehkä 5h ja ainoa mikä ahdistaa on tuo kaikkien aikojen munattomin päähenkilö. Punainen tukka ja perunamaa
 
Kuinka paljon xbox x grafiikka on versio on ps4pro parempi vai onko ollenkaa


Vähän nätimpi on Xbox One X:llä, mutta erot kuitenkin aika pieniä.

Summary:
-The XB1 X version runs in dynamic resolution 1080p~1440p (Quality Mode).
-As on XB1 X, in Quality Mode the PS4 Pro is in dynamic resolution and runs at 1260p, it can go down to 1080p or even a little less.
-In Performance Mode the PS4 Pro runs in 1080p but can drop below 900p.
-On PS4 Pro the anti-aliasing and screen space reflection are worse than on XB1 X.
-The level of details also appears closer on PS4 Pro.
-The PS4 version runs in dynamic 900p resolution and can go down to 720p.
-The XB1 version also runs in dynamic resolution 720p and can drop to 540p.
-Sleep mode is not recommended with the game.
-The XB1's jerks/freezes problems are also present on PS4.
-In demanding scenes, the PS4 Pro version does the best, the PS4 version is between the XB1 and the PS4 Pro.
-Sometimes the PS4 also has trouble loading open areas in time if you move quickly from one place to another like on XB1. However, despite this -loading problem the PS4 seems better and does it faster than the XB1.
-The XB1 X version on an external support can cause the same jerks/freezes problems as other consoles.
-Various factors (internal/external HDD...) seem to be the cause of the jerks and other freezes that people may encounter.
-DF recommends launching the game from the internal HDD of the consoles.
-In Quality Mode the PS4 Pro holds the 30fps well all the time except for some jerks/freezes and very rare slowdowns similar to those of the XB1 X.
-In Performance Mode, on average the PS4 Pro and XB1 X are very similar.
-According to DF Performance Mode is not recommended because of unstable framerate in both cases.
-Despite some problems, the game seems to work better than any other video game from From Software.
-The basic PS4 runs at 30fps, with some drops more visible than those on PS4 Pro but works better than the basic XB1.
-The XB1 X has a little sharper visuals and subtle improvements on some effects, but other than that the game is pretty much the same on Pro and X.
-DF recommends playing the game on mid-gen consoles.
-Very good implementation of HDR, even if not as good as the one we saw in Gears 5.
-The game is good, but still lacks a little polish.
 
Peli läpi. Vaisun alun jälkeen onnistui kuitenkin yllättämään positiivisesti, jopa tällaisen vannoutuneen alkuperäisen trilogian fanin. Kuten jo aiemmin sanottua, kantaa Star Warssin kirkkainta lyhtyjä tätä nykyä siihen tuodut pelit. Näissä on aikaa syventyä tarinaan kunnolla eikä kaikki tapahdu pikakelauksella pariin tuntiin.

Toiminnassa on tässäkin toki kyse, mutta tilaa jätetään myös rauhalliselle paikkojen tutkimiselle ja nähdyn ihastelulle. Siihen jopa kannustetaan avattavien lisäkilkkeiden muodossa. Lainaa on monelta. Paljon tuli mieleen Dragon`s Lair, tämä on se peli jota kuola valuen toivoi joskus toteutuvan sitä piirrettyä interaktiivista filmiä seuratessa.

Parhainta pelillistä antia olivat taistelut. Toivat mieleen jopa lajin kuninkaan, Bloodbornen. Iske, väistä, lyö ja blokkaa. Loppupuolella tiputin vaikeustason siihen helpoimpaan ja nautin Jedin voimista täysin palkein.

8
 
Läpi meni ja aikaa kului karvan alta 15h ja olihan kyllä upea peli kokonaisuudessan, täydellinen peli ei ollut mutta ne osa-aluuet jotka ovat tärkeitä loistivat kirkkaasti.
Tarina oli loistava alusta loppuun, planeetat oli yhtä lukuunottamatta hienoja ja loistavia sekotuksia toimintaa sekä hyppelyä ja tutkimista,Ilium oli se kirkkain tähti ja todella upea mutta harmillisen lyhyt vaan. Lopun "yllätyksen" tiesin jo ennalta kiitos youtuben mutta oli se silti säväyttävä kokemus. Teknisesti peli oli kaksijakoinen, se näytti upealta suurimman osan ajasta mutta framerate yskähtelyt ja ympäristössä olevat reiät josta näki tyhjyyteen vähän söivät immersiota. Äänipuoli oli kaikinpuolin upeaa. Matkakumppanit olivat loistavia hahmoja kaikki ja robo hemmon kanssa tuli koettua vaikka mitä ihmeellistä. Parasta Star Warsia todella pitkään aikaan ja Respawnin ensimäinen huipputeos. 8.5
 
Ylös Bottom