Kena: Bridge of Spirits

Vihdoin sain aikaiseksi aloitella tämän. Pari tuntia takana ja peli oikeastaan parantunut jatkuvasti. Ensimmäinen tunti oli vähän semmoista katselua ja odottelua. Ajattelin että ehkä odotukset nousseet liian korkealle tämän kanssa. Oikeastaan kun jousen sai ja pääsi kunnon bosseja mätkimään, alkoi peli näyttämään siltä, mitä todella odotin. Nätti kuin mikä ja pelattavuus todella hauskaa.
Ainoa ihmetyksen aihe on nuo välivideot. Miksi ihmeessä pakotettu pyörimään 24fps. Muuten peli pyörii 60fps, niin aivan kaamean näköisiä kun ruudunpäivitys tippuu yli puoleen. Kai tämä nyt on sitä "cinematic feeling" mitä haetaan. Ei kiitos.
No, onneksi en ole ainoa, joka tätä ihmetellyt. PC-pelaamisen etuja kun saa ladattua 48fps välivideot ja homma rullaa. Huomattavasti paremman näköiset.
 
Yksi suurista pettymyksistä. Kovin tätä peliä hehkutetaan, mutta Nintendon tasohyppelyihin tottuneena hyppely oli onnetonta (tuntuma täysin pielessä), kamerasta puuttuu perustavanlaatuinen "kamera selän taakse" -toiminto (joka kaikissa muissa peleissä tulee R3:a painamalla), mikä tekee taistelemisesta tuskallista, ääninäyttelijät olivat heikkoja ja tarina mielenkiinnoton. Dark Souls III:a rakastin, mutta tämän taso jää vaisuksi. Vain tietyt maisemat, musiikit ja tunnelmat nostavat arvosanaa.

5/10
 
Olen pelannut tätä ihan häpeilemättä story vaikeustasolla, tuo on hieman liian helppo jos sitä vertaa vastaavien pelien normaali vaikeustasoon. Itsellä ei ole tämänkaltaisessa pelissä se taistelu tärkein juttu, vaan isompana tulevat tarina ja puzzlet, sen takia en näe järkeä alkaa hakkaamaan bosseissa päätä seinään. Kaikki Dark Souls pelit ja Bloodborne on kyllä läpäistynä, mutta se vaikeus on keskeinen osa noita pelejä.
 
Kyllä itsekin pelaan monet pelit easy/normal tasolla etten kuole kuin muutaman kerran läpipeluun aikana, luo itselle immersiota että oon kovis ja nautin siitä. Kukin tavallaan
 
Hyvä peli tämä oli, mutta mielestäni todella kaukana 5/5, jo pelkät kontrollit laskivat pisteitä 1 pisteellä. Tämä oli jälleen kerran tämmöinen peruspeli, ei mitään ihmeellistä, mutta ei mitään sen kummempaakaan.

Antaisin tälle 7/10, nuo on hyvät pisteet ja mielestäni ansaitut.
 
Steam versio ja New game +. Itse en tätä malttanut silloin vuosi sitten odottaa vaan pelasin Epic Storen version. Kuitenkin, jos vielä ostamatta PC:lle, niin ennemmin tämän version ostaisin.
 
Jos vaan saapuisi myös Series-konsoleille, niin ehdottomasti menee ostoslistalle. Tai viimeistään sitten, kun PS5/SteamDeck löytyy tästä taloudesta.
Muistaakseni kehittäjä jo silloin aikoinaan vihjaili muista alustoista. Tyyliin "ei nyt, mutta ehkä tulevaisuudessa", joten on se ihan mahdollista, että saapuu vielä myös Xboxille. Toivottavasti näin olisi. Oli viihdyttävä pikku seikkailu.
 
Tämä kiinnosti kunnes selvisi, että tässä on taas just sellainen new game+ josta en tykkää eli se nostaa vaikeustasoa.
Tuon takia esim. arkham peleissä jäi aina new game+ pelaamatta.
Ahhh... Jos on näin niin ei kyllä kiinnosta minuakaan. Vaikeustason heittely oli tämän pelin huonoimpia puolia, joten vielä vaikeammalla pelaaminen ei huokuttele ollenkaan.
 
"During development, we aimed to take fans’ comments into consideration while also adding more unique features and gameplay to expand the experience. New Game+ has been a big one! Once players have completed the game, they will have the opportunity to convert their save file into a New Game+ game. From there, they will restart Kena’s journey with all of their previously unlocked Abilities, Upgrades, Outfits, Rot, etc. as they face redesigned and more challenging combat encounters. Combat encounters adjustments even include new enemy types unique to NG+. Many bosses even have some additional phases."

https://blog.playstation.com/2022/0...nas-free-anniversary-update-out-september-27/
 
Tämä kiinnosti kunnes selvisi, että tässä on taas just sellainen new game+ josta en tykkää eli se nostaa vaikeustasoa.
Tuon takia esim. arkham peleissä jäi aina new game+ pelaamatta.
Juu itsellenikään nuo eivät tuo mitään lisäarvoa. Sama peli, mutta vain vaikeampana. Ei kolahda yhtään, kun peli on jo läpi koluttu.
 
"Many bosses even have some additional phases."
Haha :D Toivottavasti ovat laittaneet vielä lisää vaiheita viimeiseen pomoon kun eihän niitä vielä ole tarpeeksi :D Sen koko taistelun isoin ongelma oli nimenomaan se että vaiheita tuli ja tuli ja jos kämmäsi yhdessä niin kaikki uusiksi. Hienoja lisäyksiä siis :D
 
Aloitin tätä kesällä mutta jäi kesken, cutscenet tuntui jotenkin tosi tökkiviltä pelaamiseen verraten ja alkoi häiritsemään

Myös taistelut tuntui aika ykstoikkoisilta, mutta täytynee antaa uusi mahdollisuus
 
Aloitin tätä kesällä mutta jäi kesken, cutscenet tuntui jotenkin tosi tökkiviltä pelaamiseen verraten ja alkoi häiritsemään

Myös taistelut tuntui aika ykstoikkoisilta, mutta täytynee antaa uusi mahdollisuus

Nuo cutscenet on 24fps, kun ainakin PC:llä itse pelailin 60fps. Näytti tosiaan aivan kamalalta. PC:llä tämä oli helppo korjata kun netistä lataamalla sai välivideotkin samalla 60fps. Parani pelikokemus jo pelkästään tällä huomattavasti. Jäi kesken tosiaan itselläkin silti, mutta kyllä aion tämän vielä jossain vaiheessa jatkaa.
 
Viimeksi muokattu:
Jos peli ei nappaa, niin se ei nappaa. Kenan "hyvä" puoli on kuitenkin se, että se on läpi alta kymmenen tunnin, joten menee suhteellisen nopeasti läpi, jos ja kun niin haluaa. Jos en ihan väärin muista niin taisi Epic Storen pelikello omalla läpipeluulla olla jossain kahdeksan ja puolen tunnin kieppeillä.
 
Ylös Bottom