Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja TT-2k
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Nimenomaan. Hyvä huomio. Maksullisuuden peruste ei voi enään olla verkkopeli. Siihen pitää ympätä joukko palveluita, joista ainakin osa ekslusiivisia.

Laatu maksaa, toistaiseksi Live on ollut konsolien verkkopalveluissa aivan omaa luokkaansa. Minulle eikä miljoonille muillekkaan ole ollut mitään ongelmia maksaa palvelusta, toisin kuin yritätte yllä väittää. Live on ollut paljon muutakin kuin verkkopeli. Tämä on ollut helppo huomata siinäkin kun Sonyn leiriläiset ovat kuolanneet uusien PS 4 ominaisuuksien perään, jotka Live on tarjonnut jo vaikka kuinka kauan.

Hyvän palvelun tarjoaminen on helpompaa kun siitä saa tarjoajakin vähän hilloa. Uskoisin että Sonyllä on kovemmat paineet muuttaa palvelunsa maksulliseksi kuin MS:sällä maksuttomaksi. Tähän viittaa myös Sonyn kiertely ja kaartelu asian tiimoilta.

Mutta nyt on pelaajaan markkinat voidaan rauhassa katsoa kuka sen houkuttelevimman paketin tarjoaakin ja vinguttaa Visaa sen mukaan. Sellainen fanipoika asenne on omasta mielestä melko typerää että on nyt jo vetämässä ps4 tilaus vaikka ei vielä edes tiedetä mitä kilpailijalla on tarjolla eikä oikein mitä Sonykaan tarjoaa. Nyt meillä on mahdollisuus vaikuttaa ja ostaa se meille pelaajille paras kone.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Jos halutaan vertailla maksullisten konsolipalvelujen hintaa ja erinäisiä etuja (valikoima, tarjoukset, pelien hinnat, beta-versioihin pääsyt, "ilmainen sisältö", online-pelaamiseen liittyvät jutut, pilvipalvelut, online-kaupan toimivuus, visuaalinen ulkonäkö, jne) niin sitten mennään kyllä osastolle Live (gold) vs PS+. Ja tästäkin saattaa olla oma ketjunsa, en muista.

Olen kuullut monta (ihan hyvääkin) perustelua miksi maksullinen Live olisi parempi kuin ilmainen PSN, mutta harvemmin kuulee että nämä kaksi palvelua ovatkin oikeasti kk-hinnaltaan samanhintaisia. Aina oppii uutta.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Ei, vaan puhuttiin nimenomaan kokonaishinnasta, koska Nisupulla halusi tuolla edellä verrata Liven hintaa konsolien yleiseen hintaan. Se, minkä PS3:lla nettipelaamisen hinnassa voittaa, häviää sitten pelien hinnassa ja aiemmin myös konsolin hinnassa. Vertailua tehtiin jo aiemmin ketjussa, ole hyvä ja lue yksityiskohdat sieltä. Sony ei harrasta yhtään sen enempää hyväntekeväisyyttä kuin Microsoftkaan, joten tästä asiasta on turha sen enempää kinastella. Jatkokeskustelut vaikka sinne uudelle konsolisodat -foorumille, kiitos!
Nimenomaan, kyseessä on vain ja ainoastaan erilainen ansaintalogiikka. Toinen myy konsoliaan halvemmalla, ja koska käytössä on edelleen erittäin vanha dvd-formaatti, pelien hinnat on jo kuukauden-pari julkaisun jälkeen täysin eri kymmenluvuilla kuin blu-ray -levylliset pelit.

Itse olen siis ps3 ja xbox360 -omistajana ollut jo viitisen vuotta, joten eniten hermoja kiristää nämä toisen laitteen nostaminen toisen ylitse. Molemmat eivät ole nykymittapuulla enää mitään täysin hyviä pelikoneita, vaan kuuluvat korkeintaan keskikastiin. Silti tykkään pelailla molemmilla konsoleilla. Myös Live-hinnan nostaminen 60 e:n arvoiseksi väitteilyissä on yhtä typerää, kuin sanoa, että konsolipelit maksavat 69.95e. Totta kai pelit maksavat 69,95e, jos ne ostaa siitä viereisestä Prismasta, mutta jos on yhtään hintatietoinen, osaa kyllä tuhlata omaa kallista aikaa, ja etsiä olisiko se oma tuote vaikka halvemmalla jossain toisessa kaupassa.
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Itselleni oikeastaan Live Gold ei tuo mitään uutta tai ihmeellistä X-Boxin omistajuuteen. Joskus pitää hommata muutama kuukausi peliaikaa, jotta voin pelata yhtä tai kahta peliä joista pidän. Minusta on käsittämätöntä se, miten rampautunut X-Box on ilman kulta liveä. Ei veppiselainta ja muutenkin vaikuttaisi siltä (en ole tarkistanut kuitenkaan), että monet palvelut ovat saavuttamattomissa ilman tilausta.

PS3n puolella nettipelaaminen on ilmaista. Joudut ostamaan sen nettipeliavaimen jos ostat käytetyn pelin ja haluat pelata netissä, mutta niin se menee Boxin puolellakin.

Oma käsitykseni on todellakin se, että kasuaaleille nettipelaajille PS3 on se paras vaihtoehto. Tämän jälkeen voidaan miettiä tarkemmin sitä, miten paljon se kulta Liven cross-game juttelu tuo lisäsisältöä hardcorepelaajille. Siinä se ero oikeastaan on.

Tämän jälkeen voidaan katsoa näitä palveluja PS3n ja Boksin välillä. Välittömästi käytössä PS3n puolella. Ei tarvitse erikseen maksaa selaimen käytöstä. Liveen kuuluu pilvipalvelin tallennuksille, kun taas tuon saa PSN+ palvelun kautta. Pilvitallenne maksaa siis kummallakin alustalla.

Itselleni PS3 on se fiksumpi valinta. MEn pelaan Boksilla, joten jos haluaa ME3n nettipeliä jyystää niin sitten mennään kullalla. Harmi ettei ME3n galactic readiness ole globaali systeemi. Nyt jokaisella alustalla on omansa. Harmi.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Saitte näköjään lopultakin siirrettyä keskustelun parempaan ketjuun. Pyynnöstäni huolimatta Nisupullan aloitus jätettiin siirtämättä, joten quottaan sen tuohon alle vielä viitteeksi mistä oli alunperin kyse. Tämä erityisesti Cobrettia varten, lue huolella ennenkuin alat taas vääntää asian vierestä:

Pleikkarilla ilmaista verkkopeliä vuodesta 2003. Siitä voi laskea kuinka monta konsolia olisin jo ostanut Liven kk-maksuilla. Yhteisön rakentaminen kk-maksun pohjalta ei voi koskaan olla kestävä ratkaisu. Milloin tahansa tuttu ja turvallinen nimimerkki onkin ulkona. Toivottavasti Sony osaa olla kaukaa viisas ja säilyttää peruspelaamisen jatkossakin ilmaisena. Eikä pelkästään pelaaminen, myös mm. Party Chat, joka PSVitalla kuuluu ilmaisuuden piiriin.

Nisupulla on siis sitä mieltä, että PS3:n ilmainen verkkopelaaminen vs Xboxin maksullinen Live on kymmenen vuoden aikana tuottanut kokonaisuudessaan säästöä jo suorastaan konsolien hinnoissa laskettavia summia. Tämä on kaikin tavoin väärin laskettu arvio, koska vertailussahan on otettava huomioon kaikki pelaamisesta koituvat kustannukset. Täysin tarkka ja yleispätevä vertailu kahden erilaisen ansaintamallin välillä on luonnollisesti täysin mahdotonta, joten pidän seuraavassa perusmallissa muuttujat mahdollisimman yksinkertaisina mahdollisten jatkokitinöiden minimoimiseksi. Hintaeroa syntyy luonnollisesti myös käyttötottumusten myötä: jos joku pelaa pelkästään CoDia netissä eikä osta pelejä digikaupasta, niin PS3 on epäilemättä ollut kokonaisuudessaan halvempi vaihtoehto. Vastaavasti vain yksinpelejä harrastava paljon digikaupasta pelejä ostellut pelaaja on jäänyt voiton puolelle Xboxilla. Muitakin erilaisia käyttötarkoituksia voi molemmille konsoleilleen aivan vapaasti keksiä, jos välttämättä haluaa vääntää. Näistä ääritapauksista ei kuitenkaan kannata alkaa sen kummemmin keulia. Minä perustan laskennan keskivertopelaajaan, joka harrastaa pelikonsolillaan tasapuolisesti kaikenlaista pelaamista. Tästä lähtee:

Aloitetaan Liven hinnasta. Valveutunut kuluttaja on aina saanut ostettua Livensä keskimäärin hintaan 30 e/vuosi eli 2,5 euroa/kk. Tämä ei tarkoita Prisman hintoja, vaan on aina vaatinut pientä hintavertailua. Jokainen Googlea osaava käyttäjä tähän kuitenkin on pystynyt ja välillä tuota Liveä on myyty huimalla alennuksella ihan boksin omalla dashboardillakin. Jos joku Sonymies silti epäilee tuota hintaa, niin laitoin livehinta-ketjuun esimerkkilinkin, josta tälläkin hetkellä voi hakea Livensä luvattuun hintaan. Oman linkkini yläpuolella on esimerkki viime kuulta samasta hintaluokasta ihan kotimaisestakin kaupasta. Kymmenessä vuodessa tästä koostuu yhteensä 10x30e = 300 euroa, jolle summalle siis täytyy löytää vastine muualta.

Vertaillaan seuraavaksi konsolien hintoja. Xbox360 julkaisuhinta näyttää olleen 500 euroa. Vastaavasti PS3:n julkaisuhinta oli jopa 700 euroa. Boksin hintaa tosin ilmeisesti pudotettiin ronskisti lähes heti ja laitteensa kalliimmalla ostaneet saivat vielä ilmaisia pelejäkin sun muuta hyvitykseksi. Jos siis olisin oikein ilkeä, niin voisin oikeastaan lyödä hanskat tiskiin jo tässä vaiheessa ja todeta, että jo pelkkä konsoleiden hintaero kuittasi tuon kymmenen vuoden Live-hinnan. Koska tämä olisi kuitenkin jo liiankin helppo ratkaisu ja epäilemättä pahoittaisi liian monen Sonypojan mielen, niin jatketaan vielä vertailua. Tuo 200 euroa lienee kaikkien mielestä kohtuullinen keskivertoero laitteiden hinnoille, vaikka katsottaisiin tilannetta julkaisusta vähän eteenkin päin. Hinnathan ovat alkaneet tulla tasoihin vasta tässä parin viime vuoden sisällä. Tällä arviolla jää siis kurottavaksi n. 100 euroa.

Tarkastellaan seuraavaksi pelien hinnoittelua konsolien omissa kaupoissa. En nyt puhu varsinaisista "isoista" julkaisuista, vaan näistä pelkästään digijakelussa olevista pienemmän luokan peleistä (jotka muuten ainakin minusta ovat olleet koko tämän konsolisukupolven suola ja paras puoli). Suurin osa näistä peleistä on ollut myynnissä molempien laitteiden kaupoissa, mutta oleellista hintojen kannalta on kauppojen täysin erilainen hinnoittelumalli. PS3:n kaupassa on käytetty euroja ja hinnoittelu on ollut erittäin tasaista. Käytännössä PS3:n kaupassa 50 euroa on tarkoittanut 50 euroa myös reaalimaailmassa. En tiedä minkä takia PS3:n rahakorteissa ei ole ollut minkäänlaista hintakilpailua, mutta näin asia kuitenkin on ollut. Lieneekö sitten kyseessä käskytys Sonyn puolelta vai mikä lie, mutta lopputulos on ollut selkeä.

Boksin puolella sen sijaan on ostettu pelejä omilla microsoft-pisteillä, ja tästä onkin sitten seurannut mielenkiintoinen hintakilpailu. Virallinen hintasuhdehan noille pisteille on, että tuota n. 50 euron ostovoimaa vastaa 4200 pistettä. Tämän suhteen voi laskea vertaamalla esim. saman pelin hintaa PS3:n ja Xboxin kaupoissa, tai sitten vertaamalla vaikkapa Xboxin GoD-pelejä, jotka on mahdollista maksaa sekä rahalla että pisteillä. (Itse asiassa tuo 50 euroa on jopa hieman alakanttiin. Tarkempi hintahan on 800p=10 euroa, jolloin 4200p=52,50 euroa. Pyöristetään nyt kuitenkin alaspäin tämäkin, kompensoikaa sillä vaikka mahdollista huomaamatta jäänyttä vaihtelua noissa PSN-korteissa.) Nythän kuitenkin tuon 4200 pisteen todellinen hinta ei taaskaan ole noin paljon, vaan oikeasti niistä ei valistunut kuluttaja ole ikinä maksanut yli 38 euroa. Tuolla hinnalla saa kortin milloin tahansa ja välillähän noita myytiin jopa ihan kotimaisessa huuto.netissäkin vielä tuotakin halvemmalla. Tuokin hinta on siis hieman yläkanttiin, mutta pyöristellään nyt tämäkin epäedullisesti boksille kitinän minimoimiseksi. Voitte tuollakin pyöristyksellä halutessanne kompensoida mahdollia epäkohtia laskennossa. Tuostakin voi kuitenkin jo nopeasti laskea XBLA:n peleille n. 25% hintaedun PSN:n peleihin verrattuna. Arvioita voi halutessaan vaikka vähän laskeakin, se ei muuta sitä tosiasiaa, että boksilla hintakilpailu on ollut selkeästi PS3:sta rajumpaa.

Mitä tämä 25% sitten käytännössä tarkoittaa? Esim. 10 euron / 800 msp:n ostoksessa tämä tarkoittaa 2,5 euron eroa. Jos siis on ostanut esim. yhdenkin tuon hintaisen pelin (tai vaikka DLC:nkin) kuussa (tai yhteensä 12 peliä vuodessa), niin Liven hinta koko kymmeneltä vuodelta on jo kuitattu. Ainakaan omalla kohdallani tuo ei ole edes mitenkään mahdoton arvio, noita pelejä on taatusti tullut osteltua vähintään se 12 vuodessa jo pelkästään noiden microsoftin säännöllisten alennuskampanjoiden ansiosta. Niistä tuppaa yleensä lähtemään enemmänkin pelejä mukaan (ja siis vieläpä alennuksella, jota en edes ottanut laskussa huomioon). Aiemmin kuitenkin todettiin, että jo 100 euron kurominenkin riittää tasoittamaan tilit. Tähän summaan riittää n. 40 keskihinnaltaan 10 euron/800 msp:n peliä/DLC:tä koko kymmenen vuoden ajalta. Tähän lukuun on taatusti päässyt jo vähemmänkin aktiivinen keskivertopeluri.

Minä voin siis jättää hinta-vertailun tasapelinä jo tähän. Nyt kannattaa huomata, että minä jätin tässä yksinkertaisuuden vuoksi jopa Gold/PSN+ -vertailut kokonaan tekemättä. Tämäkin vertailu olisi tarvittaessa tuonut boksille vielä lisäetua, koska PSN+ -palvelu esiteltiin vasta pari vuotta sitten, kun taas Gold-alennuksia on saanut jo ihan boksin alkutaipaleelta asti. Jätin kuitenkin tarkoituksella tämän vertailun tekemättä, koska pelien ostamisen vertailu pelien vuokraamiseen on käytännössä täysin mahdotonta tehdä puolueettomasti. Eri ihmisillä on eri mieltymykset tässä asiassa ja se siitä. Jätin myös huomioimatta nuo boksin useamman kerran vuodessa järjestämät isommat pelialet. Yhtä suuria ja tiheästi järjestettyjä kampanjoita ei käsittääkseni Sonyn puolella ole ollut (tai ei niitä ainakaan ole mitenkään erityisen aktiivisesti mainostettu).

Yhteenvetona: sen minkä PS3:lla verkkopelaamisessa voitti niin saman tien konsolin ja pelien hinnassa hävisi. Rahavirran reitti on siis Microsoftilla ja Sonylla hieman erilainen, mutta kyllä molemmat ihan tasan tarkkaan omansa ovat vuosien varrella keränneet pois. Hyväntekeväisyyttä ei harrasta kumpikaan firma, tämän varmasti tajuaa tyhmempikin. Ja vielä loppukommenttina: tämä vertailu oli tehty nimenomaan Nisupullan tahtomalla pitkällä aikavälillä. Jos vertailu pitäisi tehdä tänään konsolinsa ostavien henkilöiden kesken, niin tasoittuneiden lähtöhintojen sekä PSN+ :n ansiosta PS3 voisi tässä vaiheessa jäädä jopa boksia edullisemmaksikin. Tästähän vertailussa ei kuitenkaan ollut kyse. Tulevaisuuden kannalta tämä on toki oleellinen ja mielenkiintoinen pointti. Tilanne ei välttämättä seuraavassa sukupolvessa ole enää Microsoftille yhtä edullinen varsinkin, jos Microsoft päättää seuraavassa sukupolvessa luopua kilpailua synnyttäneistä livepisteistään. Toisaalta, yhtä hyvin Sony saattaa pistää nettipelit maksulliseksi myös PS4:lle, joten sikäli peli on vielä täysin avoin. Turha siis spekuloida tulevaisuutta.

Kiitän ja kuittaan. Toivottavasti tähän asiaan ei tarvitse enää palata ainakaan tässä konsolisukupolvessa.
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

TkHX: 50 euron maksukortteja sai Verkkokaupan Ahvenanmaan suoratoimituksina kotiin kuljetettuna hintaan 40,40 e - eli noin 20 prosentin alennuksella normihintaan nähden. ALV-porsaanreiän sulkeuduttua noita ei enää valitettavasti saa, mutta aikanaan ehdin niitä ainakin puolentusinaa tilata.

PlayStation Storessa on isompia ja pienempiä alennusmyyntejä käytännössä ihan samalla tavalla kuin Marketplacellakin. Esimerkiksi tällä hetkellä on käynnissä isompi Spring Sale ja pienempi, 12 tarjousta kattava Easter Egg Hunt, jossa tarjoustuote vaihtuu 48 tunnin välein.

Näiden lisäksi on tosiaan ympäri vuoden vielä erillisiä alennuksia Plus-jäsenille. Eroa tarjoustavoissa syntyy siinä, että Livessä alennukset ovat yleensä (aina?) vain kultajäsenille. Storessa alennukset ovat kaikille, ja sen lisäksi Plus-jäsenet voivat saada samasta alennustuotteesta vielä lisää prosentteja pois. Toki on myös pelkästään Plus-jäsenille suotavia tarjouksia.

Ja on tosiaan kevyesti epäreilua laittaa ne hintahaitarin ääripäät vastakkain. Yhtä hyvin PS3:n julkaisussa konsolinsa on voinut hankkia OVH:ta (679 e Suomessa) halvemmalla.
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Ja pari sanaa ni katoo pohja sun tekstistä kokonaan: Okei, säästät boksilla, jos vertaat PS storen hintoja ja boxin hintoja. Mutta totuushan on, että usein molemmissa hinnat on yläkanttiin ja pelit saa halvemmalta muualla. Eli ei se todellakaan oo mikään 25% säästö jokaista käyttämääsi euroa kohtaan boxilla.
Netistä kun tilaat pelejä, ei boxin pelit ole sen halvempia joten se siitä. DLC:t on tiety ne mistä sitte tulee vähän sääsöä boxilla. Ja 40 DLC:tä 10 vuoden sisällä on aika reilusti yläkanttiin jos puhutaan satunnaisista pelailijoista.
Ja tämäkään vertailu ei ole reilu jos jätetään PS plus ulkopuolelle.
Ihan ymmärrettävää kumminkin että jätit PS plussan pois, sillä siinähän sitä alennusta olis tullu...Jos nyt annetaan karkea arvio että yli 500euroa vuodessa. :P (Ja tähän en laskenut alennuksia vaan pelkästään ilmaiset pelit)

E:Jaa no ei se siis ole edes 25% alennusta lisäreistä. Ja kerroppas että mistä saa muka 30e sen vuoden live goldia?
E:Ja BTW prismahinta taitaa olla siinä 70 tai 60e kieppeillä tolla live goldilla.
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

TkHX: 50 euron maksukortteja sai Verkkokaupan Ahvenanmaan suoratoimituksina kotiin kuljetettuna hintaan 40,40 e - eli noin 20 prosentin alennuksella normihintaan nähden. ALV-porsaanreiän sulkeuduttua noita ei enää valitettavasti saa, mutta aikanaan ehdin niitä ainakin puolentusinaa tilata.
Itse asiassa tuo 50 euroa on jopa hieman alakanttiin. Tarkempi hintahan on 800p=10 euroa, jolloin 4200p=52,50 euroa. Pyöristetään nyt kuitenkin alaspäin tämäkin, kompensoikaa sillä vaikka mahdollista huomaamatta jäänyttä vaihtelua noissa PSN-korteissa...valistunut kuluttaja ole ikinä maksanut yli 38 euroa. Tuolla hinnalla saa kortin milloin tahansa ja välillähän noita myytiin jopa ihan kotimaisessa huuto.netissäkin vielä tuotakin halvemmalla. Tuokin hinta on siis hieman yläkanttiin, mutta pyöristellään nyt tämäkin epäedullisesti boksille kitinän minimoimiseksi. Voitte tuollakin pyöristyksellä halutessanne kompensoida mahdollia epäkohtia laskennossa. Tuostakin voi kuitenkin jo nopeasti laskea XBLA:n peleille n. 25% hintaedun PSN:n peleihin verrattuna. Arvioita voi halutessaan vaikka vähän laskeakin, se ei muuta sitä tosiasiaa, että boksilla hintakilpailu on ollut selkeästi PS3:sta rajumpaa.

Lisähuomio: esim. tuolta irtoaa tälläkin hetkellä 4200 pisteen kortti n. hintaan 33,50 euroa. Tuohon kun lisätään edellä mainittu 2,50 pyöristys, niin Ahvenanmaan alennuskin (jota ei edes saanut koko 10 vuoden tarkasteluajan, Ahvenanmaakikkailu oli suht lyhytaikainen ilmiö) tuli suurin piirtein kompensoitua. 38 euroa oli helpoiten löytyvä ja laskennallisesti helppo hinta, ei kuitenkaan alin hinta kuten jo totesinkin. Livepisteiden hinnassa kilpailua on ollut aina.

Näiden lisäksi on tosiaan ympäri vuoden vielä erillisiä alennuksia Plus-jäsenille. Eroa tarjoustavoissa syntyy siinä, että Livessä alennukset ovat yleensä (aina?) vain kultajäsenille. Storessa alennukset ovat kaikille, ja sen lisäksi Plus-jäsenet voivat saada samasta alennustuotteesta vielä lisää prosentteja pois. Toki on myös pelkästään Plus-jäsenille suotavia tarjouksia.
jätin tässä yksinkertaisuuden vuoksi jopa Gold/PSN+ -vertailut kokonaan tekemättä. Tämäkin vertailu olisi tarvittaessa tuonut boksille vielä lisäetua, koska PSN+ -palvelu esiteltiin vasta pari vuotta sitten, kun taas Gold-alennuksia on saanut jo ihan boksin alkutaipaleelta asti...Jätin myös huomioimatta nuo boksin useamman kerran vuodessa järjestämät isommat pelialet.

Lisähuomio: valtaosa Liven alennuksista on varsinkin viime vuosina koskenut kaikkia jäseniä, ei pelkästään kultajäseniä.

Ja on tosiaan kevyesti epäreilua laittaa ne hintahaitarin ääripäät vastakkain. Yhtä hyvin PS3:n julkaisussa konsolinsa on voinut hankkia OVH:ta (679 e Suomessa) halvemmalla.
Boksin hintaa tosin ilmeisesti pudotettiin ronskisti lähes heti ja laitteensa kalliimmalla ostaneet saivat vielä ilmaisia pelejäkin sun muuta hyvitykseksi...Tuo 200 euroa lienee kaikkien mielestä kohtuullinen keskivertoero laitteiden hinnoille, vaikka katsottaisiin tilannetta julkaisusta vähän eteenkin päin.


Okei, säästät boksilla, jos vertaat PS storen hintoja ja boxin hintoja. Mutta totuushan on, että usein molemmissa hinnat on yläkanttiin ja pelit saa halvemmalta muualla. Eli ei se todellakaan oo mikään 25% säästö jokaista käyttämääsi euroa kohtaan boxilla.
Netistä kun tilaat pelejä, ei boxin pelit ole sen halvempia joten se siitä.
En nyt puhu varsinaisista "isoista" julkaisuista, vaan näistä pelkästään digijakelussa olevista pienemmän luokan peleistä




Ja tämäkään vertailu ei ole reilu jos jätetään PS plus ulkopuolelle.

jätin tässä yksinkertaisuuden vuoksi jopa Gold/PSN+ -vertailut kokonaan tekemättä. Tämäkin vertailu olisi tarvittaessa tuonut boksille vielä lisäetua, koska PSN+ -palvelu esiteltiin vasta pari vuotta sitten, kun taas Gold-alennuksia on saanut jo ihan boksin alkutaipaleelta asti


Ja kerroppas että mistä saa muka 30e sen vuoden live goldia?

Jos joku Sonymies silti epäilee tuota hintaa, niin laitoin livehinta-ketjuun esimerkkilinkin, josta tälläkin hetkellä voi hakea Livensä luvattuun hintaan.


Lukiko teistä kumpikaan oikeasti tuota minun kirjoitustani?
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

No mutta playstation 2 on varmaan sitten parempi kun ps3, koska se tuli 6 vuotta aikaisemmin? :O Tossa ei vaan ole mitään logiikkaa, että ps plus toisi etua boxille... Ja entäs sitten goldissa se että jos ostat vaikka bäfään lisärin, et tee sillä enään mitään kun goldi loppuu? Tuoko sekin etua boxille jotenkin erittäin kierosti ajateltuna? Mutta siis tiivistettynä 40-30 eurolla saat noin 20% alennuksen lisäreihin ja moninpelimahdollisuuden. Kyllä musta ps+ on parempi diili...
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Mikä tuossa asiassa nyt on niin vaikea käsittää? PSN+:n tuomista eduista on voinut nauttia vasta pari vuotta, Live Goldin tuomista alennuksista koko boksin elinajan. Vertailussa tarkasteltiin Nisupullan haluamaa pitkää ajanjaksoa. Mutta juuri tuollaisten epäselvyyksien välttämiseksi jätinkin tuon vertailun kokonaan laskuista pois. Huomaa myös tämä:

Jos vertailu pitäisi tehdä tänään konsolinsa ostavien henkilöiden kesken, niin tasoittuneiden lähtöhintojen sekä PSN+ :n ansiosta PS3 voisi tässä vaiheessa jäädä jopa boksia edullisemmaksikin.
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Kuinka monta konsolia on ostettu tämän konsoli sukupolven aikana? Harva on varmaan 1 mennyt...
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Minä perustan laskennan keskivertopelaajaan
Valveutunut kuluttaja on aina saanut ostettua Livensä keskimäärin hintaan 30 e/vuosi.
Nythän kuitenkin tuon 4200 pisteen todellinen hinta ei taaskaan ole noin paljon, vaan oikeasti niistä ei valistunut kuluttaja ole ikinä maksanut yli 38 euroa. Tuolla hinnalla saa kortin milloin tahansa..
Vertaillaan seuraavaksi konsolien hintoja. Xbox360 julkaisuhinta näyttää olleen 500 euroa. Vastaavasti PS3:n julkaisuhinta oli jopa 700 euroa. Boksin hintaa tosin ilmeisesti pudotettiin ronskisti lähes heti ja laitteensa kalliimmalla ostaneet saivat vielä ilmaisia pelejäkin sun muuta hyvitykseksi.

Ostaako keskivertopelaaja konsolinsa heti julkaisussa kun hinnat ovat korkeimmillaan? ja hetiperään niin valveutunut että etsii halvimmat hinnat liveen ja MS pisteisiin?

En nyt puhu varsinaisista "isoista" julkaisuista, vaan näistä pelkästään digijakelussa olevista pienemmän luokan peleistä
40 keskihinnaltaan 10 euron/800 msp:n peliä/DLC:tä koko kymmenen vuoden ajalta.

40kpl DLC tai pienmpiä ~10€ pelejä kuulostaa aika paljolata minun korvaan, varsinkin kun keskivertopelaaja ostaa myös niitä isompia pelejä.

Minusta tämä tälläinen väite että pelien hinnat kompensoivat sen että PSN omaa maksuttoman nettipelin on höpöhöpöä. Varsinkin kun nyt olemma saaneet PS+ ominaisuuden josta saa ilmaista pelattavaa ja vielä exstra alennuksia jo oleviin tarjouksiin. Et tietenkään ottanut tätä huomioon vaikka halusit ottaa huomioon koko 10vuoden aikajanan.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Yhteenvetona: sen minkä PS3:lla verkkopelaamisessa voitti niin saman tien konsolin ja pelien hinnassa hävisi. Rahavirran reitti on siis Microsoftilla ja Sonylla hieman erilainen, mutta kyllä molemmat ihan tasan tarkkaan omansa ovat vuosien varrella keränneet pois. Hyväntekeväisyyttä ei harrasta kumpikaan firma, tämän varmasti tajuaa tyhmempikin.

Numeroita kääntämällä saa mustan valkoiseksi ja päinvastoin. Teksti oli vakuuttavan oloista, mutta silti selkeästi tarkoituksen hakuista. Sieltä poimitaan "jokaisen googlea osaavan" helposti löytämä hinta ja toiselta suoraan Prisman hyllystä vastaava arvokuponki. Jos nyt kuitenkin ollaan rehellisiä ja poimitaan se Suomen ALV:t sisältävä pelikaupan versio, ollaan lähempänä sitä mainitsemaasi keskivertopelaajaa. Liven hintaa on matkan varrella laskettu, se ei ole aina ollut tuo tämän päivän 50 € / vuosi. Lisäksi et ota huomioon lainkaan Live Goldin olevan henkilökohtainen, jos perheessä on kaksi pelaajaa on kk-maksu heti tuplat. Kaupan hyllyltä pelit käydään keskivertopelaajan toimesta ostamassa, siellä pelit ovat samanhintaiset. Sillä erotuksella, että PS3 pelaajalle on kuulunut myös verkkopeli.

En lähde Liven sisältämien pelien hintoja kommentoimaan. Vieras kenttä sen jälkeen kun vuonna 2003 aloitettu Live-tili tuli suljettua 2007. Kuitenkin tuo puhe "rajusta hintakilpailusta" Markkinapaikan sisällä kuulostaa tässä yhteydessä ylimitoitetulta. Lähtisin sitä hintakilpailua paremminkin hakemaan pelikaupasta, kivijalkamyymälästä. Sieltä keskivertopelaajakin käy pelinsä hakemassa tai tilaa suoraan netin kautta. Käytettyjen pelien kohdalla on vielä lähes näihin päiviin asti voinut huoletta siirtyä verkkoon, ilman lisämaksua. Iso pointti tuolle mystiselle keskivertopelaajalle.

Muuttujia riittää ja ovat tapauskohtaisia. Omalla kulutuskäyttäytymisellä (pelit kivijalkamyymälästä) ja verkkopeleihin keskittymisellä on Playstation Network voinut 10 vuoden aikana tarjota ilmaiset pelit. Se mihin Sony on käyttömaksun piilohintoina sisältänyt, ei ole ainakaan vielä tähän päivään mennessä selvennyt. Rauta on julkaisuissa myyty tappiolla, harjoitettu siis hyväntekeväisyyttä. Samaan tapaan kuten kuluttajana miellän PS+ tekevän ilmaisilla lainapeleillään. Lisäksi voimme kaivaa povitaskusta vielä PSVitan, joka saa oman ilmaisen pelinsä kun olen digijakelusta ostanut isäntäpelin PS3:lle.

Jatkossa toivotaan tietysti ilmaisten verkkopelien jatkumista. Tähän rinnalle on kuin varkain noussut maksullinen PS+ palvelu. Milloin Microsoft uskaltaa kilpailijoidensa tavoin tarjota verkkopelit ilmaiseksi ja altistaa oman maksullisen verkkopalvelunsa markkinoiden arvioitavaksi?
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Onpas tässä keskustelussa ilmestynyt erikoisia väitteitä...

Pitäisin itseäni keskiverto pelaajana, ostan vuodessa enemmän kuin pari peliä mutta vähemmän kuin parikymmentä. Xboxin 360 olen omistanut 2008 joulusta lähtien ja PS3:n reilun vuoden. Ja nyt kun en ole goldista maksanut niin koko konsoli on täysin rampautunut, enkä viitsi sille pelejäkään ostaa.

Ensinnäkin miten Live on ylivoimainen? Muistan vain maksut, cross game party -chatin ja maksut. Digitaalistenkin ostostenkin teko on vasta hiljattain yleistynyt keskivertopelaajien keskuudessa, jos niitä nyt edes Xboxilla on halvemmalla pystynyt tekemään. PSN:stä löytyy aivan yhtä loistavia tarjouksia ja vähintäänkin yhtä usein kuin Livestä. Xboxilla tein digitaalisia ostoksia vain tarjouksista, käyttäen niihin n.40-45€ ja goldista saamani hyöty oli nolla-hyvin vähän. Goldista puolestaan maksoin 4 vuoden aikana n.35€/vuosi = 140€. Ostin Xbox Eliten 295€:lla, samaan aikaan muistaakseni suunnilleen samankokoisella kovalevyllä varustettu PS3 oli samassa kaupassa 320€. Ei kuitenkaan kaduta, sillä kaverillanikin oli Xbox.

Sitten vielä PS+, itselläni on ollut siitä lähtien ensimmäistä kertaa elämässäni merkittävää pelien ylitarjontaa, eikä rajoittavana tekijänä ole enää raha vaan aika. Fyysiset pelit halpenevat boxilla pikkaisen nopeammin ulkomaisissa verkkokaupoissa mutta kyllä pleikkarinkin pelit halpenevat ja mikäli pelin haluaa alle parinkympin niin sitten sitä odottaa, joten ei boxin pelien nopeammasta halpenemisesta välttämättä säästä yhtään mitään.

Tässä oli vain tällainen näkemys...
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Ostaako keskivertopelaaja konsolinsa heti julkaisussa kun hinnat ovat korkeimmillaan?
Tuo 200 euroa lienee kaikkien mielestä kohtuullinen keskivertoero laitteiden hinnoille, vaikka katsottaisiin tilannetta julkaisusta vähän eteenkin päin.


40kpl DLC tai pienmpiä ~10€ pelejä kuulostaa aika paljolata minun korvaan,
Kymmenen vuoden aikajanalla tämä ei ole lopulta kovin paljon, keskimäärin 4 latausta vuodessa. Kannattaa laskea ne omatkin lataukset ja laskea vuosittainen keskiarvo. Tuo neljä peliä/DLC:tä vuodessa on luultavasti monella jopa pahasti alakanttiin.


Varsinkin kun nyt olemma saaneet PS+ ominaisuuden josta saa ilmaista pelattavaa ja vielä exstra alennuksia jo oleviin tarjouksiin. Et tietenkään ottanut tätä huomioon vaikka halusit ottaa huomioon koko 10vuoden aikajanan.
Nyt kannattaa huomata, että minä jätin tässä yksinkertaisuuden vuoksi jopa Gold/PSN+ -vertailut kokonaan tekemättä. Tämäkin vertailu olisi tarvittaessa tuonut boksille vielä lisäetua, koska PSN+ -palvelu esiteltiin vasta pari vuotta sitten, kun taas Gold-alennuksia on saanut jo ihan boksin alkutaipaleelta asti. Jätin kuitenkin tarkoituksella tämän vertailun tekemättä, koska pelien ostamisen vertailu pelien vuokraamiseen on käytännössä täysin mahdotonta tehdä puolueettomasti. Eri ihmisillä on eri mieltymykset tässä asiassa ja se siitä.



Sieltä poimitaan "jokaisen googlea osaavan" helposti löytämä hinta ja toiselta suoraan Prisman hyllystä vastaava arvokuponki.
Lisähuomio: esim. tuolta irtoaa tälläkin hetkellä 4200 pisteen kortti n. hintaan 33,50 euroa. Tuohon kun lisätään edellä mainittu 2,50 pyöristys, niin Ahvenanmaan alennuskin (jota ei edes saanut koko 10 vuoden tarkasteluajan, Ahvenanmaakikkailu oli suht lyhytaikainen ilmiö) tuli suurin piirtein kompensoitua. 38 euroa oli helpoiten löytyvä ja laskennallisesti helppo hinta, ei kuitenkaan alin hinta kuten jo totesinkin. Livepisteiden hinnassa kilpailua on ollut aina.
Lisähuomio: alkuperäinen versio oli tehty nimenomaan niillä helpoilla hinnoilla. PSN-kortti maksaa käytännössä kaikkialla sen 50 euroa, ei pelkästään Prismassa. Boksilla vastaavasti 38 euroa on tyypillinen ja helposti löydettävä hinta 4200 pisteen kortista. TT-2k:n pyynnöstä esitin sitten vielä vertailun myös niille hakemalla haetuille halvimmille hinnoille.


Kuitenkin tuo puhe "rajusta hintakilpailusta" Markkinapaikan sisällä kuulostaa tässä yhteydessä ylimitoitetulta. Lähtisin sitä hintakilpailua paremminkin hakemaan pelikaupasta, kivijalkamyymälästä.

Kilpailu ei ole niinkään markkinapaikan sisällä vaan livepisteiden hinnassa. Eri asia. Sonyn korteissa kilpailua ei ole ollut, ainoa pieni mahdollisuus halvempaan hintaan oli tuo lyhytaikainen Ahvenanmaan verokikkailu. Selaa verkkokauppojen hintoja, jos et muuten usko.


Muuttujia riittää ja ovat tapauskohtaisia. Omalla kulutuskäyttäytymisellä (pelit kivijalkamyymälästä) ja verkkopeleihin keskittymisellä on Playstation Network...


Täysin tarkka ja yleispätevä vertailu kahden erilaisen ansaintamallin välillä on luonnollisesti täysin mahdotonta, joten pidän seuraavassa perusmallissa muuttujat mahdollisimman yksinkertaisina mahdollisten jatkokitinöiden minimoimiseksi. Hintaeroa syntyy luonnollisesti myös käyttötottumusten myötä: jos joku pelaa pelkästään CoDia netissä eikä osta pelejä digikaupasta, niin PS3 on epäilemättä ollut kokonaisuudessaan halvempi vaihtoehto. Vastaavasti vain yksinpelejä harrastava paljon digikaupasta pelejä ostellut pelaaja on jäänyt voiton puolelle Xboxilla.


hyväntekeväisyyttä. Samaan tapaan kuten kuluttajana miellän PS+ tekevän ilmaisilla lainapeleillään.
Onko PS+ ilmainen palvelu? Ks. myös aiempi lainaus Goldin/PS+ :n vertailusta.



Kaupan hyllyltä pelit käydään keskivertopelaajan toimesta ostamassa, siellä pelit ovat samanhintaiset.
En nyt puhu varsinaisista "isoista" julkaisuista, vaan näistä pelkästään digijakelussa olevista pienemmän luokan peleistä


Iso pointti tuolle mystiselle keskivertopelaajalle.

keskivertopelaajaan, joka harrastaa pelikonsolillaan tasapuolisesti kaikenlaista pelaamista.




Milloin Microsoft uskaltaa kilpailijoidensa tavoin tarjota verkkopelit ilmaiseksi ja altistaa oman maksullisen verkkopalvelunsa markkinoiden arvioitavaksi?


Toisaalta, yhtä hyvin Sony saattaa pistää nettipelit maksulliseksi myös PS4:lle, joten sikäli peli on vielä täysin avoin. Turha siis spekuloida tulevaisuutta.




Numeroita kääntämällä saa mustan valkoiseksi ja päinvastoin. Teksti oli vakuuttavan oloista, mutta silti selkeästi tarkoituksen hakuista.

Ei sen tarkoitushakuisempaa kuin sinun "
Pleikkarilla ilmaista verkkopeliä vuodesta 2003. Siitä voi laskea kuinka monta konsolia olisin jo ostanut Liven kk-maksuilla." -tekstisikään. Asioita voi (ja kannattaa) aina tarkastella useammalta kantilta.
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Niin paljonkos maksoit niistä pisteistä sitten? Tuliko siitä edes mitään 20% alennusta?

Julkaisussa ei varmasti ollut paljoa lisäosia, eikä tainnut pojojenkaan hinnat olla niin alhaalla.
Ja mites ne laskut nyt menikään? 40*0.2=8 Eli juu... 8 euroa kertyy alennusta,, jos oletetaan että ostetaan 4 kertaa 10e arvoinen tuote vuodessa.

Mitä tämä 25% sitten käytännössä tarkoittaa? Esim. 10 euron / 800 msp:n ostoksessa tämä tarkoittaa 2,5 euron eroa. Jos siis on ostanut esim. yhdenkin tuon hintaisen pelin (tai vaikka DLC:nkin) kuussa (tai yhteensä 12 peliä vuodessa), niin Liven hinta koko kymmeneltä vuodelta on jo kuitattu.
Mitenniin kymmeneltä vuodelta? 2,5*12=30, eli ei edes yhdeltä vuodelta. Vai oonko missannu jonku tarjouksen missä saa 10 vuotta 30 eurolla? Ja tossahan nyt siis laskettiin että käytettäs 120 euroa vuodessa DLC sisältöön ja vain digitaalisesti julkaistuihin peleihin.

Ja tosiaan peruspelaaja ei ole kyttäämässä sitä kaikkein halvinta live hintaa ja moni ostaa niitä prismasta koska ei pysty tai uskalla tilata netistä.

Kymmenen vuoden aikajanalla tämä ei ole lopulta kovin paljon, keskimäärin 4 latausta vuodessa. Kannattaa laskea ne omatkin lataukset ja laskea vuosittainen keskiarvo. Tuo neljä peliä/DLC:tä vuodessa on luultavasti monella jopa pahasti alakanttiin.
Niin hetkonen? Äskkenhän se oli vielä 12 latausta vuodessa?
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

No on se hyvä että TkHX otti konsolien julkaisuhinnat vertailuun mukaan. Mutta on se taas niin fanitusta kun ei kerro mitä sillä rahalla sitten sai konsolista saman tien irti sillä ei ne ihan toiminnallisuuksiltaan samoja ollut vai kuinka? Voisin olettaa että olisi melko tärkeää listata ja antaa arvo näille ominaisuuksille, kun kerta listaat Liven ominaisuuksia. Eli jos et ota sitä lähtöhintaa huomioon niin mikäs on sitten tämä hinta ero? Taitaa mennä PS3:sen hyväksi sen 0€ avittamana.

Onpa outo kommentti tuo valveutunut kuluttaja. Sinun valveutunut kuluttajasi varmaan odotti konsolien hinnan pudotusta, pelien hintojen pudotusta sekä pelien Goty versioita mitkä sitten sisälsivät kaikki DLC:t jotta ei tarvitsisi maksaa kyseisestä edusta.

Itse olen ostanut vain muutaman kerran PS-Storesta joten en hyötyisi Goldin tai PS+ tarjoamista tarjouksista koska haluan mieluusti tuotteeni fyysisinä kopioina. Valveutunut kuluttajahan tiedostaa että kun digitaalinen kauppapaikka menee nurin, menee samalla sinun ostoksesi sen mukana. Ostathan sinä vain sen lisenssin ja lataat tarvittavan datan.
PS+ tarjoaa 3 ilmaista peliä kuukaudessa (plus nämä instant collection whatever) jolloin ei mene se raha hukkaan kun ei tullutkaan niitä tarjouksia mistä olisit kiinnostunut. Tämän vuoksi on erittäin typerää ajatella että kuluttaja ostaisi kaiken mikä menee tarjoukseen.

Se on totta että vielä ei tiedetä että tuleeko PS4:seen maksullinen nettipelaaminen mutta jos niin käy niin sitten voin hyvissä mielin jättää seuraavan sukupolven välistä vaikka inFamouksen pelaaminen jää välistä mikä ketuttaa. Saa nimittäin olla melko superpalvelu jotta maksaisin siitä.
 
Vastaus: PS4, Xbox 720, Wii 2, Seuraavan sukupolven teknologia

Asioita voi (ja kannattaa) aina tarkastella useammalta kantilta.

Olen aivan samaa mieltä.

En tosin edelleenkään jaa kanssasi näkemystä siitä että PSN ilmainen verkkopelaaminen kompensoituisi pelien hinnoissa live gold jäsenyyden tasolle. Yhtälö on muutenkin hankala laskea niin monen muuttujan takia, erityisesti kun ei olla edes samaa mieltä mikä on keskivertopelaaja ja miten valveutunut kuluttaja hän on.
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

TkHX: Yön yli asiaa mietittyäni muistin, että kyllä sitä hintakilpailua on Storessakin edelleen. Vaikka monien tuotteiden hinnat menevätkin aika lailla oikean kurssin mukaan, silti jonkin verran myydään EU Storessa ihan vain vaihtamalla hinnasta dollarimerkki eurosymboliksi.

Näissä tapauksissa se valveutunut pelaaja voi ostaa jenkki-Storea varten PSN-maksukortteja, ja sillä lailla säästää selvää rahaa. Näin olen itsekin muutaman kerran tehnyt. Pelit kun kummiskin toimivat myös sillä omalla suomalaisella PSN-tunnuksella. Mahdolliset DLC:t jenkkipeliin pitää tietysti ostaa jenkkitunnarilla, koska DLC:n tuotekoodin pitää täsmätä emopelin tuotekoodiin.

PS. En ota kantaa siihen, mikä järjestelmä on olevinaan "edullisin" pitkällä taikka lyhyellä aikavälillä. Molemmissa on omat selkeät etunsa ja miinuspuolensa.
 
Vastaus: Keskustelua Liven ja PSN:n maksullisista palveluista

Niin hetkonen? Äskkenhän se oli vielä 12 latausta vuodessa?
Tähän summaan riittää n. 40 keskihinnaltaan 10 euron/800 msp:n peliä/DLC:tä koko kymmenen vuoden ajalta.

Neljäkymmentä peliä jaettuna kymmenellä vuodella on keskimäärin 4 peliä vuodessa. Mitä muuhun laskentoon tulee, niin luvut on esitetty, ole hyvä ja tarkista sieltä. Tarvittaessa kertaa laskuoppia.


No on se hyvä että TkHX otti konsolien julkaisuhinnat vertailuun mukaan.

Tuo 200 euroa lienee kaikkien mielestä kohtuullinen keskivertoero laitteiden hinnoille, vaikka katsottaisiin tilannetta julkaisusta vähän eteenkin päin.



Yön yli asiaa mietittyäni muistin, että kyllä sitä hintakilpailua on Storessakin edelleen. Vaikka monien tuotteiden hinnat menevätkin aika lailla oikean kurssin mukaan, silti jonkin verran myydään EU Storessa ihan vain vaihtamalla hinnasta dollarimerkki eurosymboliksi.

Näissä tapauksissa se valveutunut pelaaja voi ostaa jenkki-Storea varten PSN-maksukortteja, ja sillä lailla säästää selvää rahaa. Näin olen itsekin muutaman kerran tehnyt. Pelit kun kummiskin toimivat myös sillä omalla suomalaisella PSN-tunnuksella. Mahdolliset DLC:t jenkkipeliin pitää tietysti ostaa jenkkitunnarilla, koska DLC:n tuotekoodin pitää täsmätä emopelin tuotekoodiin.

Tämä menee nyt jo senttien laskemiseksi eikä muutenkaan oleellisesti muuta aiempaa laskentoa, koska samaa kikkailua voi harrastaa molemmilla konsoleilla. Halvimpien hintojen vertailu on tehty jo tuon Ahvenanmaa-esimerkin kohdalla, muutoin voi käyttää tyypillisiä hintoja. Senttejä voi pyöristellä haluaamansa suuntaan, se ei lopputulosta paljon muuta.

Minä alan muuten vähitellen kyllästyä quottaamaan toistuvasti tuota omaa tekstiäni ja useimmiten vielä samoja kohtia. Pyydän, että jatkokommentoijat lukevat tekstin ensin huolella ja ajatuksella läpi, ja alkavat kysellä lisää vasta sen jälkeen. Useimpiin kysymyksiin näköjään löytyy vastaukset jo ihan tuosta minun alkuperäisestä tekstistäni. Sinänsä toki toivon, että antaisitte asian nyt jo vähitellen olla, koska kuten moneen kertaan on jo todettu, niin palveluiden lopullinen hinta muodostuu täysin jokaisen omista henkilökohtaisista kulutustottumuksista. Kumman tahansa konsolin voi halutessaan pyöritellä toista edullisemmaksi sopivia käyttötapoja hakemalla. Jokaisen erikoistapauksen läpikäyminen ei liene enää tarpeellista.
 
Ylös Bottom