Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Keskustelua tekoälystä

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Ferraro
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Paljon olet näistä hommista siis kirjoittanut mutta aika vähän on nähty mitään mikä olisi omissa silmissä ollut jotenkin erikoista. Tosin myönnän etten varmasti kuulu yleisöön. En jaksa roikkua somessa muutenkaan, saati että katselisin yhdentekeviä, parin sekunnin fanitöitä. Varsinkin kun vaikkapa moninkerroin luovempia (ja omaa osaamista vaativia) indie-leffoja ja muuta on netti myös täynnä.
Mietin kanssa, että samalla rahalla mitä vastaavien tekoälyllä tehtyjen, persoonattomien fanikuvitusten tekemiseen käyttää rahaa, niin aidot taitelijat tekevät jo mielettömiä elokuvia tai teoksia. Aikamatkustuselokuva Primer maksoi 17,000 dollaria tehdä. Monsters 20,000. The Vast of Night sci-fi jännäri vaivaiset 30,000. Sean Bakerin Tangerine taisi maksaa parin iPhonen verran, sillä leffa kuvattiin täysin niillä. Steven Soderbergh teki kahdessa kuukaudessa iPhone 8 Pro:lla Netflixistäkin löytyvän High Flying Bird draamansa.

Miksi ihmeessä tuhlaisi aikaansa siihen, että joku pöllii muiden matskua saadakseen Elsan Grand Theft Autoon pariksi minuutiksi, kun tuollaista on tarjolla?
 
Alkaa olemaan melkoista kilpavarustelua. Samoin tulee mieleen, että ehtiikö tuossa edes mitään sisältöä tehdäkään kun raudan kanssa saa jo säätää ja pysytellä mukana noin paljon.

Itse huomasin jossain kohtaa omissa harrasteissa sen, että sitä halusi aina parempia välineitä ja jotenkin kuvitteli että sitten kun ne on käytössä niin alkaa sisältötykitys. Eihän se niin mennyt, vaan ihan yhtä aktiivinen tai passiivinen sitä oli uusienkin laitteiden kanssa. Toistaisinkin yhä sen jo sanomani eli sisältö on ykkönen. Ihan sama millä sen tekee, jos siinä on jotain ideaa tai syytä sitä "kuluttaa".

Itse tuli oltua aktiivisimmallaan silloin kun kuvailtiin kavereiden kanssa jollain pokkareilla videoita ja sitten kun on saanut kunnon videokamerat, järkkärit ja muut, niin hommatkin on vähentyneet. Tosin tässä myös ikä on iso tekijä, sillä nuorempana ei ollut massia panostaa laitteisiin mutta intoa tehdä. Vanhempana olisi enemmän massia laitteisiin muttei taas aikaa ja/tai intoa alkaa tekemään jotain. Omassa tekemisessä isoin ongelma on se, että en pysty oikein kunnolla uppoutumaan tekemiseen. Jos alan kunnolla tekemään jotain niin siihen tuoliin sitten tulee jumittua ja ei sellainen omassa perhe-elämässä nykyään vain yksinkertaisesti onnistu.

Tulikin itse asiassa vastikään myytyä vakaaja, drone ja pöytäkone kun tajusin etten niillä oikeasti tee ikinä mitään. Jäljelle toki jäi yhä pari järkkäriä, videokameroita ja useampi läppäri, joiden kaveriksi ostin vielä tehokkaamman pelikannettavan editointia varten.

Vähän meni ohi aiheesta mutta ydinpointtina siis se, että kannattaa ehkä tehdäkin jotain eikä vain suunnitella ja hankkia rautaa. Ei sen varmaan heti tarvitse olla priimaa tai kerätä miljoonia (katseluita tai rahaa) mutta tekemällä oppii ja kehittyy paljon enemmän kuin vain "valmistautumalla" tekemiseen.

Paljon olet näistä hommista siis kirjoittanut mutta aika vähän on nähty mitään mikä olisi omissa silmissä ollut jotenkin erikoista. Tosin myönnän etten varmasti kuulu yleisöön. En jaksa roikkua somessa muutenkaan, saati että katselisin yhdentekeviä, parin sekunnin fanitöitä. Varsinkin kun vaikkapa moninkerroin luovempia (ja omaa osaamista vaativia) indie-leffoja ja muuta on netti myös täynnä.

juu sehän siinä on jos haluaa alkaa tekee asioita ammatimaisesti niin sit pitää panostaa myös siihen kalustoon, tosta Blendaus sovelluksesta versio mikä yhdistää 2 kuvaa ja tekee niistä videon mut sen minimi vaatimus on tosiaan 70 gigaa ramia, et sellainen näyttis maksaa, 35 000 euroa, eikä ole edes saatavilla normi käyttäjille, mut se minkä takia porukka kehittelee sellaisia malleja ja laittaa localiin käyttöön, kun noita öky 100-70 gigan vram näyttiksiä voi vuokrata eli voit vuokrata itsellesi virtuaalisen näyttiksen/serverin muistaakseen sellaisella 80vramin näyttiksen hinta on luokkaa 4 euroa tunti. joten loppupeleissä se on todella kallista mut jos sulla on hyvä suunnitelma et käytät sen ajan tehokkaasti niin sillon ehkä jopa kannattavaa. mut ite kun kokeilin niin vaikka mulla oli suunnitelma et mitä generoin ja mitä teen niin oli kumminkin se stressi että miten käyttää sen ajan mahdollisimman tehokkaasti. et se toimii niin et laitat vaikka 25 euroa sun virtuaali näyttis tilille. ja sit valitset et minkälaista virtuaali näyttistä haluat käyttää. ja sit tekee serverin ja siinä kestää aikansa niin sit se alkaa myös maksuttaa.

juu tosiaan viikottain tulee uusia softia eri tarkoituksiin, esim eräs aasialainen porukka on jo kehittemässä tämmöstä, toi on myöskin aika pelottava, miettii että jos ne jos tuo tuosta kehittyy niin pystyy luomaan tuosta sellaisen softan että, paikantaa suoran osotteenkin, en ihmettelisi vaikka muutaman vuoden sisään. sellainenkin olisi mahdollista sen verran nopeasti nuo softat kehittyy. tuokin on jo oikeastaan aika pelottavan tarkka.


Screenshot 2025-05-18 175621.png


joo kyllähän tää aika kalliiks tää harrastus tulee. et kyllä tästä alkaa halumaan jotain muutakin kun pelkän harrastuksen, en mä oikein tiedä vielä et mitä alkais tekee et generoin ja testailen vähä kaikenäköistä. et nyt ku on tuo blendaus softa niin alkaako tekee sit vaikka oikeita videoita, tyyliin jotain 30 sekunnin 1,5 minuutin AI tyylisiä mainoksia, täytyy vähä kattoa sit ku näyttis saapuu et kauan se generointi kestää eri sovelluksilla kun noita soveluksia on useampia ja jokainen tekee vähä erilaista jälkeä, se on vähä sillai et sä voi sillai vähä kaikkea tehdä sekavasti. vaan joko luo monta eri channelia tai sit keskittyy yhteen juttuun

mut tosiaan mitä tämä 2 kuvan blend softa tosiaan mahdollistaa, siihen ei nyt kannata ottaa kantaa et riikkooko nää niitä Copyrightteja (varmasti rikkoo) mut tää on lähinnä showcase et voi tosiaan lisätä minkä tahansa oikean elämän tuotteen hahmojen käsiin tai minkä tahansa vaatteen tai tuoda 2 ihmistä tai hahmoa samaan kuvaan, nää on tosiaan se heikompi ja offloadattu malli et osa teksteistä ja muusta on epäselviä, uskon että sillä 32 vramin mallilla saa suhteellisen tarkkaa jälkeä. yksi ylivoimaisestivaikeimpia juttuja AI:lla saa joku objektia jonkun käteen sillai että se näyttää mahdollisimman luontevalta. tämä työkalu mahdollistaa sen aika hyvin.

tuossa nyt muutama esimerkki oon tosiaan ite ottanut kovat maapähkinä purkista ja Capista, mut esim FF7 paidan otin vaan ihan testiks jostakin vaatekaupan sivulta et halusin nähdä miten tuo toimii, ja hyvinhän tuo tuntuu toimivan. et jos se oikea malli tästä on kovinkin tarkka niin voi olla et tätä softaa tulee hyödynnettyä ihan arkielämässäkin, esim jos tilaa vaatteita niin ennenkö tekee tilauksen niin testailee vähä et mikä näyttää hyvältä et ottaa itsestään kuvan ja sit blendaa itelleen eri vaatekauppojen vaatteita ennenkö tilaa, mut katsotaan ensin että miten tarkka se on. en tosiaan ole sitä päässy testaamaan, kun tätä offload karsittua mallia.

mut niinku näkyy niin nuo paita tekstuurit ei oo hirveän tarkkoja tällä offloadatulla modelilla, mut myöskin alkuperäisen paidan tekstuuri ei oo sieltä tarkimmasta päästä, mut näen tässä sovelluksessa ihan hemmetin ison potentiaalin. cappi ja Maapähkinävoi purkki on tosiaan huomattavasti tarkempia koska oon ite ottanu niistä ne kuvat.

nää on tosiaan vähä niinku showcase mielessä, et mitä tällä pystyy tekee, et varmasti rikkoo copyrigtteja mut se ei oo se pointti.

image - 2025-05-18T165330.354.png



image - 2025-05-18T162355.184.png

image - 2025-05-19T172232.693.png

image - 2025-05-18T032700.078.png
 
Viimeksi muokattu:
Noista yllä olevista kuvista jälleen korostuu se kuinka tasapaksua ja geneerisen näköistä jälkeä tekoäly tekee. Noista näkee heti että on tekoälyllä tehty, kun ei ne oikein näytä miltään.

Nyt se kysymys kuuluu että kuka on tällaisten kuvien perään? Kuka näitä katsoo? Mikä on se pointti?
 
Viimeksi muokattu:
Noista yllä olevista kuvasta jälleen korostuu se kuinka tasapaksua ja geneerisen näköistä jälkeä tekoäly tekee. Noista näkee heti että on tekoälyllä tehty, kun ei ne oikein näytä miltään.

Nyt se kysymys kuuluu että kuka on tällaisten kuvien perään? Kuka näitä katsoo? Mikä on se pointti?

kyllähän noille oma katsoja kuntansa löytyy, näille ainakin löytyy. ja niinku sanoin tää on noin 50% kertaa heikompi modeli ku se oikea modeli, et se oikea modeli tekee huomattavasti kovempaa jälkeä, kyseinen softa käyttää nimen omaan niitä nvidia AI kuva modeleita, jotka on tällä hetkellä parhaimmistoa

image - 2025-05-19T182335.130.png
 
itse taas olen reippaasti erimieltä, se miten tuo tekniikka kehittyy niin kyl mä nään et tavalla tai toisella ei ole edes vaikea tehdä voittoa. se et mikä se oikea tapa on niin se jää nähtäväksi. et onko se tube, instagram, steam vai mikä, mut joku se näistä tulee olemaan. riippuu paljon siitä et mihin suuntaan kehitys on menossa.

Esim moni ei uskonut Vtubereihin nyt Vtuberit on yksi suosituimpia hahmoja ja streamaus ja videon tekemismuotoja, näen vähä samaa AI Influensereissa.
 
Viimeksi muokattu:
kyllähän noille oma katsoja kuntansa löytyy, näille ainakin löytyy. ja niinku sanoin tää on noin 50% kertaa heikompi modeli ku se oikea modeli, et se oikea modeli tekee huomattavasti kovempaa jälkeä, kyseinen softa käyttää nimen omaan niitä nvidia AI kuva modeleita, jotka on tällä hetkellä parhaimmistoa

Näytä liitetiedosto 19136
Pitäisikö ton Stallonen kuvan olla jotenkin parempi? Eihän toi nuorempi edes näytä Syltyltä. Vai onko sen tarkoituskaan? Siis nämä kaikki näyttää sellaisen "piirrä minut" Instagram filtterin läpi ajetuilta.

Esim moni ei uskonut Vtubereihin nyt Vtuberit on yksi suosituimpia hahmoja ja streamaus ja videon tekemismuotoja, näen vähä samaa AI Influensereissa.
Vtuberin ja tekoälyllä tehdyn materiaalin ero on se, että Vtuberilla pitää silti olla siellä virtuaalisen hahmon takana persoonaa, kiinnostavia juttuja ja pitää laittaa niin sanotusti itsensä peliin niissä videoissa. Se on vähän sama kun jotkut tekee YouTubea näyttämättä kasvojaan. Ei se tarkoita etteikö siinä silti joutuisi tekemään ihan oikeasti duunia videoiden eteen.
 
Pitäisikö ton Stallonen kuvan olla jotenkin parempi? Eihän toi nuorempi edes näytä Syltyltä. Vai onko sen tarkoituskaan? Siis nämä kaikki näyttää sellaisen "piirrä minut" Instagram filtterin läpi ajetuilta.

jos unohdetaan kaikki copyright puheet ja muut niin mietitään bisnesmallina tällaista niin kyllähän tuo on todella toimiva resepti, ja se kilpavarustelu näkyy myös siinä

eli kuva ei tee mitään mut video sitten tekee, et suurin osa on niin sanotusti AI curious ja katselevat videot ihan mielenkiinnosta. ja sitten onkin yhtä äkkiä +150k tilaajaa ja videoille. 50-100k tykkääjään, niin kyllä noilla on ihan ne kohderyhmänsä ja faninsa. voin henkilökohtaisesti sanoa et tuollaisten videoiden tekeminen tulee olemaan helpompaa kun koskaan, kiitos tuon uuden blend toolin. siihen päälle se kun tekniikka kehittyy kokoajan hirveää tahtia niin kohta hahmot taistelee keskenään luontevasti eikä tarvii enää hahmoja laittaa catwalkille käveleen.

et tuossa sulle vastaus et kyllä ihmisiä kiinnostaa tuollakin videolla 1million views, eli Roolimalli ja Näyttelijä kävelee vierekkäin. se on luonut koko brändinsä kyseinen homman ympärille, et AI ja normi content creatoreiden perus systeemi ei eroa oikein millään toisistaan et se on vähä sillai nykyään somessa et jos sä haluat menestyä niin sit sä kopiot sen toisen ideoita, sitähän tuo suurimmaksi osaksi nykyään on, et suomalaiset tubettajakin kopioi todella paljon ideoita MR Beasteiltä ja kumppaneilta ja sitten taas instagram ihmiset kopioivat sitten julkkisten juttuja yms, et ei AI eroa siinä millään tavalla, sen suhteen et millainen content toimii, et ihmiset tekee sitä mikä toimii.



ja AI Influenresista kun puhuin niin tarkoitin nimen omaan sitä että Vtuber sekä AI influencer on molemmat kuviteltuja hahmoja, vaikka siellä onkin oikea ihminen takana niin silti se itse on fantasia hahmo, et kyllä sillä ai influnencerilla on myös se oma persoona ja brändinsä yms, ihan samanlaisia hahmoja ne on loppupeleissä, et ihmisiä kiinnostaa kuvitellut hahmot, toinen tekee videoita ja toinen tekee somea, se että miten sitä tekee et jos sitä tekee tarpeeks taitavista niin loppu peleissä sillä ei ole väliä.

otetaan nyt vaikka tää esimerkkinä 2,5milj tilaajaa tuolla ai influencerilla

 
Viimeksi muokattu:
Tärkeämpi kysymys ehkä on, että mitä sinä aiot tehdä? Jos kopioit noita niin et erotu massasta. Kannattaa tosiaan miettiä jotain omaa ja todella omaperäistä.

Noita tommosia some AI influnsereita alkaa jo olemaan niin paljon että kilpailu on todella kovaa.
 
Tärkeämpi kysymys ehkä on, että mitä sinä aiot tehdä? Jos kopioit noita niin et erotu massasta. Kannattaa tosiaan miettiä jotain omaa ja todella omaperäistä.

Noita tommosia some AI influnsereita alkaa jo olemaan niin paljon että kilpailu on todella kovaa.

juu se kun en tosiaan tiedä vielä, aika paljon eri vaihtoehtoja, sen takia harjoittelen ja testailen vähä kaikkia ai sovelluksia, ootan tosiaan et tulis sellainen kunnon killer app video puolelle, onhan niitä kovia appeja mutta niillä todella laadukkailla se generointi todella kauan, sen takia mä tuon 5090 hommasinkin,, et ku noita uusia video appeja ja vanhojen appejen upgrade tulee jatkuvasti niin odotan että joku tekee oikeasti sellaisen app:n missä ei kestä ikuisuus tehdä sen 10 sekunnin video.

tässä esim hyvä esimerkki et missä esim animen puolella kehitys jo menee

 
Tekoälystä on moneksi. Enpä kyllä tiedä mikä hyöty tuhansien tai kymmenien tuhansien eurojen arvoisesta laitteistosta tai näennäisen rajattomista sisällöllisistä mahdollisuuksista on, jos parhaat ideat ovat maapähkinävoipurkki ja T-paidat geneeristen pelihahmojen päällä. Onko lopulta edes rahallista hyötyä, tai ainakaan kannattaako sen varaan suunnitella? Noissakin täällä esitellyissä kuvissa ainakin hahmojen sormien määrässä tai asennoissa on suoranaisia virheitä, joista helposti tunnistaa ns. low-effort-tason tekoälygeneroinnit.

Jos nyt oikein olen seurannut keskustelua, niin tekoälytaiteella voi kuulemma tienata koska videot keräävät hirveästi näyttökertoja, vaikka niissä ei olisi mitään sisältöä. Näyttökertoja ilmeisesti kertyy sen vuoksi, että porukka on ylipäänsä kiinnostunut tekoälyn tuottaman materiaalin tasosta, eli ilmeisesti uutuudenviehätyksen vuoksi. Mikäs on suunnitelma sitten, kun kaikki uutuudenviehätys on ohi, koska jossakin vaiheessahan se tulee vastaan? Pitääkö silloin alkaa jo panostaa siihen että sisällöllä olisi jokin olemassaolonsa oikeuttava merkitys edes yhdelle oikealle ihmiselle?

Omalla kohdallani kaikki tekoälyllä generoidut tuotokset merkitsevät jotakin tasan yhdelle ihmiselle, eli itselleni. Mielestäni ne silloin oikeuttavat olemassaolonsa vaikka kukaan muu ei niitä koskaan näkisi tai kuulisi.

Sain eilen suoritettua onnistuneesti yli 53 minuutin mittaisen moniosaisen kappaleen luomisen Sunolla. Yhden generoinnin maksimipituus v4.5:llähän on nykyisin 8 minuuttia, mutta Extend-toiminnolla luoduille kappaleille ei tiettävästi ole pituusrajoitusta lainkaan, tai ainakaan se ei tullut vastaan yli 30:stä eri osasta luodussa kappaleessa. Kappale tuli ehjänä ja yhtenäisenä WAV-tiedostona ulos kun yhdistin osat Sunossa. Tämä oli hyvin merkittävä edistysaskel, sillä tämän tiedon myötä mahdollisuudet erilaisten musiikkiteosten tekemiseen kasvavat merkittävästi. Aloitin juuri suunnitelman n. 60 minuutin kappaleesta, joka kertoo tarinan F1-kaudesta 1970. Tähänastisen käyttökokemuksen pohjalta uskon, että kun suunnittelun tekee huolella, niin lopputulos voi olla äärimmäisen hyvä. Ehkä jopa niin hyvä, että sen viitisisi jossakin julkaistakin. Palaan asiaan sitten kun tiedän tuleeko projektista mitään.
 
en tiedä tietääkö moni miten video generointi toimii AI:lla 80-90% video generointi softista toimii image to video tekniikalla et valitses haluamasi kuvan sen jälkeen syötät promtit ja sen jälkeen se tekee kuvastasi videon, promteilla ei juuri kukaan generoi suoraan videoita ilman kuvaa, vaan ne tehdään nimen omaan niistä kuvista, et pelkillä kuvilla on hyvin vaikea tehdä nykyään voittoa ja rahaa ellei kyseessä ole narratiivinen kuva kertomus, ne toimii kanssa yllättävän hyvin. mut pelkillä kuvilla sä et oikein tee yhtään mitään. ja pointti niille kuville ei ollut se että ne olisi virheettömiä vaan näyttää mihin blendaaja pystyy, ja elleenkin se on paska modeli, laitan uudet kuvat kun saan sen 32 Vramin modelin ensinnäkin kuvanlaatu tulee olemaan järjettömän paljon parempi ja toisekseen se että generoin nyt kuva blendin se kestää 3-4 minuttiin joten olen generoinut kuvan kerran, mut se 30 Vramin versiolla saman tekee alle minuutissa, ehkä nopeammin, et tuo malli mitä käytän on hyvin rajoitettu ja teknisesti sen ei kuuluisi edes toimia alle 30 Vramin korteilla.
 
Viimeksi muokattu:

Client Eastwood. :D Toinen mikä kiinnitti huomiota, oli Steven Seagal: ei kai se "now" näytä yhtään tuolta mitä tuolla videolla? Ja tosiaan Clintin kanssa sama ongelma, siinä vain huvitti ensimmäisenä tuo kirjoitusvirhe.

en tiedä tietääkö moni miten video generointi toimii AI:lla 80-90% video generointi softista toimii image to video tekniikalla et valitses haluamasi kuvan sen jälkeen syötät promtit ja sen jälkeen se tekee kuvastasi videon, promteilla ei juuri kukaan generoi suoraan videoita ilman kuvaa, --
Ihan loogista että AI:lla videon tekeminen on helpompaa kun on referenssi (eli kuva) kuin yrittää kuvailla koko video pelkkänä komentona. En tiedä kuinka moni yleisesti tuon tajuaa mutta kyllähän tuo ihan maalaisjärjellä on ymmärrettävissä.

Sitä en tiedä että mitä merkitystä tuolla sitten tämän muun keskustelun kanssa on.
 
Ite kyllä oon sen verran buumeri vaikken siihen sukupolveen kuulukaan, mutta en kyllä näe mikä pointti olisi olla joku AI-influensseri. Youtubessa pärjätäkseen algoritmin kanssa videoiden tulee olla yli 10 minuuttia ja pitää jatkuvasti tehdä uusia videoita. En tiedä mitään AI generoimisesta, mutta veikkaan että koherentin ja viihdyttävän videon tekeminen AI:lla vaatii erittäin monta iteraatiokierrosta tai manuaalista videon editointia. Tässä kohtaa vaiva alkaakin olemaan jo tavallisen videon tasolla. Ehkä tässä päällimmäisenä se kysymys että mitä sisältöä AI voi tuottaa helpommin kuin tavallinen tubettaja ja vielä sellaisessa muodossa että ihmisiä kiinnostaa katsoa?

Vtubettajat menevät ehkä aika eri kastiin tämän kanssa koska suurin osa heistä on striimaajia, jolloin sitä persoonaa katsellaan tekemässä eri asioita kuten vaikka pelaamassa tai vaikka pyörimässä jossain kaupungissa. AI-tuskin pystyy striimaamaan vielä pitkiin aikoihin ilman että ihminen on siellä generoidun puhuvan pään takana (eli ei eroa vtubettajasta mitenkään siinä kohtaa) tai vaikka pystyisi niin tuskin se pystyy tuottamaan sellaista sisältöä että ihmisiä jaksaa kiinnostaa.

AI:n helppoudesta, eikö se luo sitten juurikin sen tilanteen että sitä AI-sisältöä tulee vain niin valtavat määrät ja markkinat ovat jo lähtökohtaisesti saturoituneet? Miettii kuinka harva tubettaja tai striimaaja ikinä nousee isoksi nimeksi niin AI:lla varmaan prosenttiosuus on vieläkin pienempi. Vai haetaanko tässä sitä että tehdään AI:lla jotain tusinatavaraa jota sitten bottiverkostot "katsovat" saaden katselukertalukeman korkeaksi. Botit tuottaa boteille sisältöä, hiphei.

Ehkä jos unohdetaan youtube ja striimaus niin mitä sen jälkeen jää jäljelle? Somepostauksia ja tiktok-tyylisiä mädätysvideoita? Näihin uskon että AI pystyy oikein hyvin, mutta en ole oikein ikinä ymmärtänyt some ja tiktok-influenssereiden päällekkään. En oikein näe että mitä he pystyisivät tuomaan tähän maailmaan mikä edes jollain tavalla edistäisi yhtään mitään asiaa.
 
Ite kyllä oon sen verran buumeri vaikken siihen sukupolveen kuulukaan, mutta en kyllä näe mikä pointti olisi olla joku AI-influensseri. Youtubessa pärjätäkseen algoritmin kanssa videoiden tulee olla yli 10 minuuttia ja pitää jatkuvasti tehdä uusia videoita. En tiedä mitään AI generoimisesta, mutta veikkaan että koherentin ja viihdyttävän videon tekeminen AI:lla vaatii erittäin monta iteraatiokierrosta tai manuaalista videon editointia. Tässä kohtaa vaiva alkaakin olemaan jo tavallisen videon tasolla. Ehkä tässä päällimmäisenä se kysymys että mitä sisältöä AI voi tuottaa helpommin kuin tavallinen tubettaja ja vielä sellaisessa muodossa että ihmisiä kiinnostaa katsoa?

Vtubettajat menevät ehkä aika eri kastiin tämän kanssa koska suurin osa heistä on striimaajia, jolloin sitä persoonaa katsellaan tekemässä eri asioita kuten vaikka pelaamassa tai vaikka pyörimässä jossain kaupungissa. AI-tuskin pystyy striimaamaan vielä pitkiin aikoihin ilman että ihminen on siellä generoidun puhuvan pään takana (eli ei eroa vtubettajasta mitenkään siinä kohtaa) tai vaikka pystyisi niin tuskin se pystyy tuottamaan sellaista sisältöä että ihmisiä jaksaa kiinnostaa.

AI:n helppoudesta, eikö se luo sitten juurikin sen tilanteen että sitä AI-sisältöä tulee vain niin valtavat määrät ja markkinat ovat jo lähtökohtaisesti saturoituneet? Miettii kuinka harva tubettaja tai striimaaja ikinä nousee isoksi nimeksi niin AI:lla varmaan prosenttiosuus on vieläkin pienempi. Vai haetaanko tässä sitä että tehdään AI:lla jotain tusinatavaraa jota sitten bottiverkostot "katsovat" saaden katselukertalukeman korkeaksi. Botit tuottaa boteille sisältöä, hiphei.

Ehkä jos unohdetaan youtube ja striimaus niin mitä sen jälkeen jää jäljelle? Somepostauksia ja tiktok-tyylisiä mädätysvideoita? Näihin uskon että AI pystyy oikein hyvin, mutta en ole oikein ikinä ymmärtänyt some ja tiktok-influenssereiden päällekkään. En oikein näe että mitä he pystyisivät tuomaan tähän maailmaan mikä edes jollain tavalla edistäisi yhtään mitään asiaa.
Sinänsä sä et itse olisi AI influensseri vaan luot jonku tekaistun henkilön joka sitte on. Vaikka erämetsien Jouko jolla on 18pack ja hakkaa puita työkseen. Kerää jostai syystä katsojia ja sitte Jouko (sinä) vaikka alat markkinoimaa affiliaattina kirveitä tai muuta skeidaa.

Noinha noi toimii. Katsojat kerätää tisseillä ja sitte blendataa joku trendijuoma kätee ja kerätää rahat mainoksilla ja affiliaattilinkeillä.

Jotkut tekee instaan tissipeppu kiusottelua ai:lla ja linkkaavat only fansiin jossa sitte esim kustomoitua nsfw/porno sisältöä tilaajille.
 
Ylös Bottom