Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Konsolirallipelit

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja Omenanraato
  • Aloituspäivämäärä Aloituspäivämäärä
Ensimmäinen liigakausi WRC Generationsissa päättyi varhain maanantaina. KonsoliFIN nousi vielä yhden divarin Junior 1:een ja itsekin näyttäisin vastoin odotuksia pitäneeni paikkani Legend 1:ssä. En tiedä vaikuttavatko nämä sijoitukset seuraavan kauden karsintaan. Uusi kausi alkoi tämän viikon kestävällä karsintakierroksella, mutta itse pidän nyt hiukan taukoa pelistä. Aloitin projektina vanhojen WRC-pelien läpikäymisen, ja niissä ajotuntuma vaatii sen verran totuttelua ettei sitä kannata sekoittaa ajelemalla välissä liian hyvällä fysiikkamallinnuksella. :D

KonsoliFIN-tiimin riveissä on kuitenkin suotavaa ja jopa suositeltavaa käydä ajelemassa liigakarsintaa ja -kilpailuja tälläkin välillä jos sellainen vain kiinnostaa. Yritän käydä oman ajotauon aikanakin kyllä hyväksymässä mahdolliset uudet jäsenet mukaan. Soolopuolella näyttäisi karsintakisana olevan suosikkikisani Suomi, mutta on se nyt vaan maltettava mielensä ja revittävä itsensä pois Generationsin ääreltä, ainakin toistaiseksi. :)
 
WRC Generations ajopäiväkirja - puolikas WRC2 kausi ja WRC mestaruus

Peliä takana reilu 23 tuntia. Hyppäsin WRC3 luokasta WRC2:een, mutta hyvät suoritukset siivittivät nopean ylennyksen WRC pääluokkaan kesken kauden. Uusi kausi siis tulille WRC Yariksen ratissa. Kiva huomata, että tehoa ja responsiivisuutta on pääluokan autossa ihan eri tavalla kuin pikkuluokissa. Monte Carlon liukkailla teillä meni ensin vähän opetellessa, mutta nopeasti pääsi kuitenkin sinuiksi auton kanssa. Tässä jälleen korostuu pelin onnistunut ajomalli. Se ei ole simulaatio, mutta ei täysi arcadekaan. Sopivan haastava, mutta samalla heti pääsee vauhdinhurmaan kiinni.

Pelin presentaatio ja kisatunnelma vangitsee ruudun ääreen. WRC-lisenssiä hyödynnetään hienosti. Oli se sitten sekuntipelissä Tänakia, Ogieria ja kumppaneita vastaan tai vaikka oman tallin manageroinnissa. Pelin erikoiskokeet ovat myös hienoa katseltavaa - ja tietysti ajettavaa. Jokaiseen maahan on onnistuttu tuomaan tunnistettavia piirteitä. Suomen sorateillä mennään lujaa auton liitäessä ilman halki kumpujen takaa aukeaviin mutkiin. Kreikassa Acropoliksen rinteillä on kapeaa, syheröistä ja kivikkoista. Monte Carlon jäisen ja petollisen asfaltin tuntee varmasti kaikki yhtään näitä rallipelejä pelanneet. Ruotsin lumisesta rännistä puhumattakaan.

Ensimmäisellä kaudella WRC:ssä tuli tosiaan otsikon mukaisesti voitettua heti mestaruus. Välillä oli vähän tiukempia sekuntitaisteluita, kun taas jonkun rallin voitin useammalla minuutilla. Ehkä tässä on siis isoin kritiikin aihe. Vaikeustaso ei tuntunut tasaiselta. Ehkäpä useamman kauden jälkeen oppii tunnistamaan ne rallit joissa on ylivoimainen tekoälyä vastaan, jolloin voisi rallikohtaisesti nostaa vaikeustasoa.

Kävin myös vähän kokeilemassa Leaguen puolella omaa vauhtia muita pelaajia vastaan. Olen näköjään sellainen keskitason kuski. :)

Kokonaisuutena tämä on erittäin hyvä rallipeli. 40 euron ohjehintaansa nähden sisältöä on kiitettävästi ja ajaminen on hauskaa. Leagues -pelimuoto ja omien Championshipien teko tutun porukan kanssa crossplayn siivittämänä antaa tälle vielä kivasti lisää elinaikaa, vaikka yksinpeli olisikin koluttu läpi.
 
Viimeksi muokattu:
Aloitin alkuvuoden peliprojektina kaikkien WRC-konsolipelien läpikäynnin, vuodesta 2001 alkaen. Peleistä vuosilta 2001-2013 olen raportoinut retropeliketjuun, mutta nyt PS4-peleihin siirtymisen myötä lienee syytä kirjoitella loput raportit tänne modernimpaan rallipeliketjuun.

Aiempien pelien raportit täällä: klik

WRC 5 (2015, PS4)

WRC-pelisarjan kolmas "reboot", lisenssin siirryttyä Milestonelta Kylotonnille. Sarjan vuosittaiseen julkaisutahtiin tuli tässä välissä vuoden mittainen tauko, ja konsolisukupolvikin vaihtui PS3:sta PS4:ään. Peli julkaistiin toki myös Xboxille ja PC:lle sekä vielä myös vanhalle konsoliraudalle, mutta itse käsittelen tässä PS4-versiota PS5:llä pelattuna.

Milestone oli tehnyt itse asiassa aivan hyvän rallipelin WRC 4:sta, kun taas Kylotonnin rallipeliosaaminen oli yhtä suuren kysymysmerkin alla kuin aikanaan Milestonen aloittaessa rallipelien parissa. Vaikka pelisarjan numerointi ei kokenutkaan tällä kertaa kehittäjän vaihtuessa nollausta, on tämä kuitenkin kaikella tavalla uusi alku. Kylotonnin WRC Generations (2022) on mielestäni yksi kaikkien aikojen parhaista konsolirallipeleistä, mutta kuinka pitkä polku onkaan kuljettu ranskalaisstudion ensimmäisestä rallipelistä?

Sisältö

Peli keskittyy täysin virallisen MM-sarjan sisältöön. Klassikkoautoja tai bonusralleja ei ole tarjolla, mutta mielestäni näille ei ole erityistä tarvettakaan. Pelin auto- ja kuskivalikoimasta löytyy kattavasti WRC-pääluokka sekä kaksi oheisluokkaa, ralleja on virallisen kalenterin 13 kappaletta ja erikoiskokeita löytyy viisi yhtä rallia kohden. Maksullisena DLC:nä on saatavilla vielä yksi lisäerikoiskoe jokaiseen ralliin, mutta jostain kumman syystä näitä DLC-pätkiä ei kuitenkaan voi ajaa osana uramoodin ralleja.

Milestonen reittikierrätyksen jälkeen merkillepantavaa on se, että jokainen pelin 78 erikoiskokeesta on oma tieosuutensa, jota ei ajeta osana muita erikoiskokeita eikä edes erillisenä pätkänä toiseen suuntaan. Pelistä löytyy siis todellakin juuri niin monta eri tieosuutta kuin erikoiskokeitakin, mikä on aivan erinomaisen hyvä lähtökohta. Pätkien pituus ei vielä tosin päätä huimaa, vaan muutamasta kymmenkilsaisesta vedosta huolimatta pätkien keskipituus taitaa edelleen olla alle viiden kilometrin. Pätkien laatu on joissakin ralleissa parempi ja joissakin selvästi huonompi, ja esimerkiksi Suomi muistuttaa tässä pelissä enemmän RAC-rallin klassisia puistopätkiä kuin Keski-Suomen sorateitä. Sen sijaan esimerkiksi Monte Carlo tai Korsika ovat huomattavasti lähempänä esikuviaan, johtui tämä sitten pelistudion kotimaasta tai ei. Yleisesti pätkiä on kuitenkin mukava ajella ihan jo senkin vuoksi, että maisemat oikeasti vaihtuvat ympärillä saman tieosuuden sahaamisen sijaan.

Pelimoodien osalta mennään hyvin perinteisellä rallipelikaavalla, eli yksittäisten pätkien, rallien tai kauden lisäksi ajamaan pääsee uramoodissa tai rallikoulussa. Pyörää ei tarvitse keksiä uudelleen, mutta pelillisen puolen tulee tällöin olla kunnossa.

Presentaatio

Tätä osa-aluetta voisi WRC 5:ssä kuvailla vaikka mahtipontisen minimalistiseksi. Pelin teemabiisi on erinomainen tunnelmannostatus, ja ansaitsisi ympärilleen kyllä jonkinlaisen introvideon. Sellaista ei kuitenkaan ole tässä eikä myöhemmissä WRC-peleissä, joten intron perään haikailu lienee muutenkin enää muisto menneistä ajoista. Muuta soundtrackia ei ole käytännössä lainkaan, eikä WRC 4:ään paluun tehneitä aitoja ajokuviakaan nähdä. Jokaisella kuskiparilla on sentään valikoissa omat kuvansa, joskin anteeksiantamattomasti itävaltalaisen kartturi Ilka Minorin kansallisuudeksi on merkitty Australia. Ja turha tulla selittämään mitään maiden englanninkielisistä nimistä tai lyhenteistä, kyllä nämä vaan pitää saada oikein. :D

Valikot ovat pelkistetyn kliinisiä, mutta ovat visuaalisesti miellyttäviä ja toimivat niin jouhevasti että niistä on helppo pitää. Varsinkin Milestonen pelien jälkeen, joiden valikoissa ja latausruuduissa kului helposti enemmän aikaa kuin itse pätkillä. Tällä kertaa valikoissa liikkuminen on helppoa ja hauskaa, ja pätkien latausaikakin on PS5:llä pelattuna vain kymmenisen sekuntia. Se on yli minuutin (!) nopeampi kuin WRC 4:ssä PS3:lla. Graafinen puoli on tietysti konsoliraudan vaihtumisen myötä parempaa kuin aiemmin, olkoonkin että ainakin PS4-versio kärsii ajoittain aivan hirveästä ruudun repeilystä. En nyt jaksanut ruveta vertaamaan suorituskykyä ihan vieri vieressä, mutta väittäisin muistikuvieni perusteella että PS5:llä pelattuna ruudunpäivitys pysyy kuitenkin lähempänä 60:tä kuin PS4:llä. Mikään tasainen se ei missään tapauksessa ole, mutta omaan ei-niin-vaativaan silmääni kuitenkin ihan pelattava.

Pelaaminen

Kaikki muut osa-alueet ovat vähintään siinä kunnossa, että ratkaisevaksi tekijäksi nousee itse ajaminen. Valitettavasti on helppo uskoa tämän olevan Kylotonnin ensimmäinen rallipeli. Jos oli Milestone jo päässyt auton painopisteen mallintamisesessa suhteellisen lähelle rallituntuman ydintä, niin tämä puoli puuttuu WRC 5:stä täysin. Minkäänlaisia vastaheittoja ei kannata edes yrittää tehdä, sillä ajaminen tuntuu tien päällysteestä riippumatta lähinnä auton kääntelyltä, jarruttelulta ja kiihdyttelyltä. Jarrut voi lyödä pohjaan milloin tahansa ilman pelkoa renkaiden lukkiutumisesta tai hallinnan menettämisestä, eikä nelivetoisiakaan saa oikeasti sivuttain kuin lähinnä käsijarrusta vetämällä. Jotkin hyppyjen alastulot voivat välillä yllättää, mutta noin ylipäänsä WRC 5:n ajamisessa ei tunnu "tapahtuvan" mitään. Aloittelijan on varmasti helpompi päästä tämän pelin olemattomaan ajotuntumaan sisälle kuin esimerkiksi Generationsin realistisempaan malliin, mutta mitään ralliautoilun juhlaa ei tämä peli pysty tarjoamaan.

Milestone oli saanut pelisarjan kolmos- ja nelososissa kartanlukijan jo ihan mukiinmenevälle tasolle, mutta vitosen kanssa tuntuu siltä että taas aloitetaan nollasta. Nuotit ovat kylläkin aiempaa tarkemmat, vaikka hitaimpia numeroita käytetäänkin niin kovalla kädellä, että ne kokevat jo jonkinasteisen inflaation. Kartturi lukee nuotit mutka ja numero kerrallaan selkeän monotonisesti, mutta tämä ei ole suurin ongelma. Valikosta löytyy kyllä säätö nuottien ajoitukselle, mutta pelin kartturin hirveintä ominaisuutta mikään säätö ei pelasta. Nuottien lukeminen on nimittäin niin hidasta, että kartturi jää jatkuvasti jälkeen kisavauhtia edettäessä. Tämä on ratkaistu varsin innovatiivisella tavalla, sillä vauhdin ollessa nuotinlukua nopeampaa, alkaa kartturi vain skippailla nuotteja välistä. Tätä tapahtuu käytännössä jokaisella pätkällä, ja esimerkiksi Argentiinasta ja Kataloniasta löytyy pari sellaista kohtaa, joissa hitaan risteyksen nuotin sijaan luetaankin seuraava täysivauhtinen oikea/vasen. Ei tarvitse olla ruudinkeksijä ymmärtääkseen, että kisan keskeytyminen tällaisessa mutkassa saattaa aiheuttaa hiukan ylimääräistä turhautumista.

Kisa tosiaan voi keskeytyä WRC 5:ssä yksittäiseen ulosajoon. Pelin vauriomallinnus on poikkeuksellisen hyvä ja ankara, eikä rajujen osumien aiheuttamia vaurioita saa kovinkaan herkästi anteeksi. Myös tieltä tippuminen aiheuttaa ainakin tietyissä kohdissa automaattisen keskeytyksen, joskaan en tätä tämänkertaisella urallani "päässyt" testaamaan. Jonkinlainen checkpoint-systeemi pelistä kyllä löytyy, mutta ainakaan vaikemmalla tasolla ei voi huijata kohtaloaan edes restartilla. Tämä ihan kirjaimellisesti, sillä peli suorittaa jokaisen pätkän lähdössä ja maalissa autosaven, ja mikäli tallennusta ladatessa viimeisin autosave on pätkän lähdöstä (eli pätkä on jäänyt kesken), tulkitaan tämä automaattisesti keskeytykseksi. Täydet pisteet tällaiselle armottomuudelle, jota nähdään nykyisin mielestäni liian harvassa rallipelissä.

Kuvakulmista sen verran, että vaikka haluaisinkin ajaa ohjaamosta, niin WRC 5:ssä oli lopulta pakko siirtyä konepellille. Osassa autoista ohjaamonäkymä on aivan liian alhaalla, mutta vieläkin suurempi ongelma on tuulilasin likaantuminen sorakisoissa. Ongelma tämä on siksi, ettei vitosessa voi käyttää pyyhkimiä manuaalisesti, ja automaattisesti tuulilasi puhdistuu vain sadekelillä. Niinpä soraralleissa tuulilasiin muodostuu järjestään niin paksu muta- ja pölykerros, että se tekee ajamisen ohjaamokamerasta lähes mahdottomaksi touhuksi. Ja kun onnettoman kartturin vuoksi pätkiä joutuu muutenkin ajamaan poikkeuksellisen paljon "silmällä", ei konepeltinäkymän käyttäminen tunnu tässä pelissä mitenkään tarpeettomalta helpotukselta.

Pelin uramoodi noudattaa tuttuakin tutumpaa kaavaa, mutta kyllä ainakin itselleni kelpaa lähtökohtaisesti milloin vain WRC:n oheisluokkia pitkin pääluokkaan eteneminen ja lopulta rallin maailmanmestaruudesta ajaminen. Pelaaja saa suoritustensa mukaan sopimustarjouksia eri tiimeistä, ja itse pääsin lopulta J-WRC-ja WRC-2-mestaruuksien jälkeen ajamaan Hyundain tehdastiimiin. Lopulta menetin mestaruuden Ogierille viimeisen kilpailun viimeisellä erikoiskokeella, ja lähtökohtaisesti näin tiukka mestaruustaisto on erittäin sopivan vaikeustason merkki. WRC 5:n tapauksessa asia ei valitettavasti ole kuitenkaan aivan näin yksinkertainen.

Vaikeustaso ei WRC 5:ssä ole tasainen tai kovinkaan uskottava. Sen väittäminen kuminauhamaiseksi olisi vähättelyä, sillä konekuskien ajat riippuvat poikkeuksetta täysin pelaajan omasta suorituksesta. Pätkiä tuntuu olevan kahdenlaisia: tietyillä erikoiskokeilla pelaaja on suorituksesta riippumatta joka kerta ykkösenä tai vähintään neljän joukossa, kun taas toisilla pätkillä häviää yhtä poikkeuksetta 5-10 sekuntia pohjille. Valtaosa pelin pätkistä kuuluu ensin mainittuun ryhmään, mutta yksikin "mahdottoman" vaikeustason pätkä rallia kohden saattaa riittää siihen että rallin voittaminen ei ole mahdollista. Pätkiä ei nimittäin ole ainakaan vaikeimmalla tasolla mahdollista voittaa useammalla sekunnilla, joten viidenkin sekunnin aikatappiota on lähes mahdoton ajaa kiinni. Jos nyt mistään kiinni ajamisesta voi edes puhua, sillä omalla ajosuorituksella ei tunnu olevan mitään vaikutusta tuloksiin. Saman pätkän eri ajokerroilla voi esimerkiksi ajaa maailmanlistan top 20:een mahtuvan suorituksen tai sitten toistakymmentä sekuntia hitaamman vedon parilla spinnauksella höystettynä, mutta kummallakin ajokerralla tuloksena on parin kymmenyksen pohja-aika. Riskinotossa ei ole täten mitään mieltä, sillä eroa AI-kuskeihin ei voi tehdä ennalta määriteltyä enempää vaikka minkälainen yrkkä olisi päällä. Tämä pudottaa pohjan ajamisen mielekkyydeltä varsin nopeasti, eikä näennäisestä tasaisuudesta huolimatta mestaruuden menettäminen viimeisellä pätkälläkään tuntunut yhtään miltään. Tiesin ennakkoon että en voi kyseistä erikoiskoetta voittaa, sillä se kuului ns. mahdottomien erikoiskokeiden ryhmään. Tässäkin pelissä muuten myös yksi ranskalainen Sébastien voittaa poikkeuksetta jokaisen rallin jossa pelaaja itse ei ole ykkönen, joten kuuden kilpailun voittaminen kolmestatoista ja palkintosija jokaisessa muussa ei täten riittänyt mestaruuteen.

Pakko vielä mainita myös täysin mielivaltaisilta tuntuvissa paikoissa jaettavat aikarangaistukset mutkien leikkaamisesta. Joillakin pätkillä saa ilmeisesti oikoa kokonaisia mutkia tieltä ulkona, kun taas joissakin mutkissa viiden sekunnin rangaistus napsahtaa vaikka puolet autosta pysyisi tien puolella. Viiden sekunnin aikarangaistusta ei myöskään yllämainitusta tekoälystä johtuen pysty lähes koskaan ajamaan kiinni, joten "hiukan" epäoikeudenmukainen fiilis jäi esimerkiksi allaolevan videon tilanteesta.



WRC 5 voisi olla ihan mielekäs rallipeli ilman kolmea isoa ongelmaa: kartturi, ajotuntuma ja tekoäly. Oikeastaan itse olisin pelannut tätä ihan mielelläni vaikka vain viimeksimainittu olisi ollut kunnossa, sillä kyllä virallisten WRC-sarjojen ajaminen on mukavaa hommaa vaikka vähän heikommallakin tuntumalla. Hyvä vauriomallinnus, viralliset mestaruussarjat ja monipuolinen pätkävalikoima eivät kuitenkaan surkean AI:n vuoksi pääse oikeuksiinsa, sillä pätkät kannatti mieluummin vain ajella siististi läpi riskirajojen hakemisen sijasta. Nykypäivään peilaten on kuitenkin vaikuttavaa huomata, kuinka merkittävästi Kylotonn on tämän pelisarjan edetessä kehittynyt rallipelistudiona. Tästä ensimmäisestä yrityksestä en nimittäin itse olisi vielä arvannut, kuinka laadukkaita rallipelejä KT Racingilta vielä tultaisiinkaan lähitulevaisuudessa näkemään.

Autoluokkia: 3 (WRC, WRC-2, J-WRC)
Autoja: 15*
Lisensoituja autokuntia: 51
Ralleja: 13
Erikoiskokeita: 78*

*Laskettu mukaan myös DLC (yksi auto, 13 EK:ta)
 
Viimeksi muokattu:
WRC 6 (2016, PS4)

Kylotonnin aikakauden toinen WRC, vuosi edellisen jälkeen. Ensimmäinen peli ei vielä suuria hurraa-huutoja kirvoittanut, vaikka oli siinä hyviäkin puolia. WRC 6:lta odotettiin varmasti vähintään keskisuurta parannusta vähän jokaisella osa-alueella, mutta millainen peli vuonna 2016 lopulta saatiin?

Sisältö

Hyvin pitkälti samat suuntaviivat kuin vitosessakin. Autoluokkia on samat kolme, lisensoituja autokuntia hyvä määrä kaikissa luokissa, eikä mitään merkittävää kauden 2016 sisällöstä nähdäkseni puutu. Autojen kokonaismäärä on parilla edellisvuotta pienempi, mutta se johtuu lähinnä N-ryhmäläisten lopullisesta katoamisesta WRC2-sarjasta. Sen sijaan Ukrainan Valeri Gorbanin yksityistiimin ansiosta WRC-Mini esiintyy pääluokassa vielä kerran, minkä lisäksi maksullisena DLC:nä peliin on saatavilla myös Toyota Yaris WRC. Tämä siis vuoden 2016 mukaisella luokituksella, eli ns. siipi-WRC:tä ei kutosessa vielä nähdä.

Ralleja löytyy tällä kertaa 14 kappaletta, alkuperäisen vuoden 2016 kisakalenterin mukaisesti. Tähän määrään sisältyy perinteisten osakilpailuiden lisäksi myös yksi todellinen outolintu, nimittäin Kiinan MM-ralli. Pekingin lähistöllä piti tosiaan ajaa asfalttikilpailu syyskuussa 2016, mutta tämä lopulta peruttiin tulvien vaurioittaman reitin vuoksi, eikä Kiinaa ole näkynyt MM-kalenterissa senkään jälkeen. WRC 6:sta kuitenkin löytyy tämä kilpailu jota ei koskaan ajettu, ja ainakin pelissä Kiinan pätkät ovat sieltä haastavammasta päästä. Todella nopeaa ja korkeuseroja täynnä olevaa assupätkää, pimeitä nypynylityksiä ja pahasti kirraavia pitkiä mutkia. Näillä pätkillä Esapekka Lapin nuoteissa varmaankin saataisiin yliannostus termejä sairaan pitkä ja helvetin pitkä. Ei mitään hajua kuinka hyvin WRC 6:n versio Kiinasta olisi vastannut oikean rallin pätkiä, mutta peliin tämä on mielenkiintoinen lisä ja hauska kuriositeetti.

Pätkien laatu on kokenut selvän harppauksen eteenpäin edellisosasta, joka ei ollut sekään mitenkään huonoimmasta päästä pätkien suhteen. Jokainen pelin 67 erikoiskokeesta on jälleen oma tieosuutensa, joten reittien kierrätyksestä ei pääse Kylotonnia syyttämään. Laatu ei tästä kärsi, vaan pätkillä on jo todella hyvin yksityiskohtia ja eri rallien reitille ominaisia piirteitä. Neste Rallin mallintamista kohtaan on tietysti näin keskisuomalaisena helppo olla kriittinen, mutta sekin on kokenut selvän parannuksen edellisosasta, ja muistuttaa kutosessa jo selvästi enemmän esikuvaansa kuin vitosessa. Väittäisin, että WRC-sarjan tavaramerkiksi alkoivat selkeästi nimenomaan kutosesta lähtien muodostua monipuoliset ja hyvät erikoiskokeet, ja tämä kehityssuunta on tästä vain jatkunut vuosi vuodelta parantuen. Myös pätkäkilsojen määrä on jo oikein hyvällä tasolla, ja vaikkei vielä mitään 20-kilometrisiä koitoksia ajetakaan, niin alle viisikilometriset pätkätkin taitavat olla jo selvässä vähemmistössä.

Ja onhan peliin tuotu myös kokonaan uusi erikoiskoetyyppi, sillä muutamasta rallista löytyy aitojen esikuviensa pohjalta mallinnetut yleisö-EK:t. Näihin lukeutuu myös Suomi, minkä myötä WRC 6 on varmasti ollut ensimmäinen konsolipeli, johon on mallinnettu Jyväskylän keskustan katuja. Muistan Harjun EK:n olleen yksi suurimmista syistä miksi ylipäänsä ostin tämän pelin heti syksyllä 2016, ja olihan se hienoa päästä kurvailemaan samoissa maisemissa joita tuli päivittäin tuolloin muutenkin omin silmin katseltua. Hyvä pätkä Harju on edelleenkin, tosin sitä pääsee tietysti ajamaan kaikissa muissakin WRC-peleissä kutosen jälkeen.

Presentaatio

Ei tälläkään saralla mitään uutta ja ihmeellistä. Soundtrack on pelin tunnelmalle sopiva mutta sitä käytetään äärimmäisen säästeliäästi, eikä päävalikon ja podiumin lisäksi musiikkia taida ollakaan missään muualla pelissä. Virallisen mestaruussarjan tunnelma on kuitenkin saatu jälleen hyvin esille, ja esim. autokuntien esittelykuvat sekä pienet knoppitiedot ralleista latausruuduissa ovat hyvä lisä peliin. Tosin pari yksityiskohtaa kaipaisi kyllä viilausta, esimerkiksi pelin väittäessä Suomen MM-rallin perinteisen ajankohdan olleen jo vuosikymmenten ajan elokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Oli kuitenkin pakko mennä WRC+:n onboard-arkistosta tarkistamaan, pitikö latausruudun tarina Lorenzo Bertelliä Puolan EK16:lla 2016 häirinneestä ampiaisesta paikkansa, ja pitihän se. :D

Visuaalisesti pelin valikot miellyttävät jälleen silmää ja niiden selaaminen on sulavaa. Graafinen ilmekin on ottanut pienen askeleen eteenpäin, joskin tasainen 60fps pysyy myös PS5:llä pelatessa haaveena ja ruutu repeilee edelleen melko runsaasti. Kyllä tätä ihan sujuvasti kuitenkin pelasi.

Pelaaminen

Aloitetaan tämä osio nyt vaikka sillä, että WRC 6:n uramoodi on oikein hyvä. Niin se oli vitosessakin, ja käytännössä moodi onkin kopioitu sellaisenaan kutoseen. Junnuluokasta voi päästä etenemään ylemmäs jo parinkin osakilpailuvoiton jälkeen, mikä on ihan tervetullut oikotie varsinkin näin 16 WRC-pelin maratonin keskellä. Mitään kaavasta poikkeavaa WRC 6:n uramoodi ei tee, mutta ei se missään kyllä pahasti epäonnistukaan. Yksi älyttömyys tosin ajoittain ärsyttää, sillä kuskinsa saa kyllä nimetä haluamallaan tavalla, mutta kartturiksi peli generoi mitä kummallisimpia nimi-kansallisuusyhdistelmiä. Nimigeneraattorilla minäkin yleensä kartturini ja kuskini luon, mutta kuitenkin niin että nimi ja kansallisuus kuulostaisivat yhdistelminä uskottavammilta kuin esim. suomalainen Esteban Torres. Pikku juttuja, mutta silti hiukan rasittavia.

WRC 5 jätti pelillisesti kolme isoa osa-aluetta parannettavaksi, eli kartturin, ajotuntuman ja tekoälyn. Käsitellään nämä tässä järjestyksessä.

Nuotit ovat aivan selvästi paremmat kuin vitosessa, kartturikin hiukan. Mutkanumeroiden skaala on muuttunut suorastaan harvinaisen tarkaksi, sillä tällä kertaa numeroita löytyy ykkösestä ysiin, minkä lisäksi täysivauhtiset ja ysikymppi-mutkat sekä kolme erityyppistä neulansilmää omaavat erilliset nuottinsa. Nuottien yksityiskohdissa ollaan hyvällä tasolla, ja niihin voi jopa luottaa ajaessa suhteellisen hyvin. Nuotit on siis laadittu paremmin kuin ehkä kertaakaan aiemmin, mutta niiden lukutapa jättää edelleen toivomisen varaa. Nyt sentään kaikki nuotit tulevat luetuksi, vaikka ajoittain niissä onkin niin paljon tavaraa että nopealla pätkällä kartturin jälkeenjäämiseen on edelleen suhteellisen vakava riski. Nuottien painotus sen sijaan on todella olematon, ja käytännössä lukeminen onkin todella robottimaisen monotonista. Pidemmästä numeroskaalasta aiheutui myös kartturin olemattomiin äänenpainoihin liittyvä hiukan odottamaton ongelma, sillä useaan otteeseen itselläni oli vaikea erottaa toisistaan mutkanumerot five ja nine, ja pari kertaa kävikin kuten Kankkuselle Kataloniassa 1995. Juhalla sekaisin taisivat tuolloin mennä bad ja fast left, ja seurauksen saattoi arvata. Pelissä tietysti pystyisi asiaa auttamaan värillisillä mutkamerkeillä, mutta olen nyt siirtynyt ajamaan ilman niitä joten kyllä se on omaan kuuloon ja arviointikykyyn luotettava. Keskimäärin ihan hyvin se sujui näinkin.

Ajotuntuma ei hirveästi ole edistysaskelia WRC 5:stä ottanut, joten se on vieläkin aika "tylsä". Painopiste autoilla on olematon, eikä ajotyyliä saa oikein tuntumaan rallilta sen kummemmin soralla, lumella kuin asfaltillakaan. Jarruttaminen on edelleen liian helppoa, sillä polkimen tai liipaisimen voi milloin tahansa lyödä pohjaan menettämättä hallintaa tai lukitsematta renkaita. Looginen tämä tuntuma kyllä on, sillä ajaminen perustuu edelleen kiihdyttelyyn, jarrutteluun ja auton kääntelyyn, eikä siinä tapahdu oikein mitään muuta. Tämä on varmasti hyvä ns. sisäänheittotuntuma lajinoviisille, ja uskon olleen ihan harkittu veto tehdä WRC-pelistä helposti lähestyttävä liiallisen vaikeuden sijaan. Jonkinlaista realismia tässä jää kuitenkin kaipaamaan, mutta sitä on tarjolla vasta sarjan myöhemmissä osissa. Vauriomallinnus on tosin edelleen hyvä, ja kilpailu voi tälläkin kertaa päättyä huonolla tuurilla yhteenkin isoon osumaan.

WRC 5:n pilasi lopullisesti vain surkeasti toteutettu tekoäly, joka oikeasti vain seuraili pelaajan aikaa ennalta määritetyn eron päässä. Tästä on onneksi kutosessa päästy eroon, ja konekuskien ajat vaikuttavat nyt olevan pelaajasta riippumattomia. Jotkin rallit ovat nyt selvästi helpompia kuin toiset, mutta mikä tahansa kisa on voitettavissa tai hävittävissä omasta ajosuorituksesta riippuen. Muistan itse yrittäneeni aikanaan muutaman kauden verran pääluokan mestaruuden voittamista, siinä kuitenkaan onnistumatta. Pääsin kyllä syksyllä 2016 erittäin lähelle, ja muistan varmasti ikuisesti sen yhden pimeän kakkosvasurin, jossa Citikka putosi tieltä Walesin sunnuntaiaamuna. :D Tämänkertaisista tuloksista sain kuitenkin todeta nähtävästi kehittyneeni tällä välin kuljettajana, sillä mestaruus tuli nyt itse asiassa liiankin helposti. Taisin voittaa yksitoista kilpailua neljästätoista, eli nyt olisin kaivannut hiukan korkeammalle ruuvattavaa vaikeustasoa. Erikoisesti tosin WRC2-sarjassa tuntui olevan vaikeampi voittaa mestaruutta, tai ainakaan en siinä kahdesta yrityksestä huolimatta tällä kertaa onnistunut.

Uramoodissa muuten tuntui sattuvan rengasrikkoja sitä enemmän mitä enemmän osakilpailuja voitti. Onko tämä sitten pelin tapa tasoittaa kilpailua vai mitä, mutta varsinkin loppukaudesta lähes jokaisessa kilpailussa renkaat eivät meinanneet kestää ehjinä, siitäkin huolimatta että varta vasten valitsin pätkille kovaa seosta alle. Kolmessa viimeisessä kilpailussa kärsin kaikissa rengasrikon ilman mitään näkyvää syytä, tosin Australiassa pääsin ajamaan siitäkin huolimatta ykkösenä maaliin. Toki kyllähän ns. selittämättömiä rengasrikkoja tapahtuu oikeassakin rallissa, ja pelissäkin välillä myös muut kärkikuskit saattavat menettää yksittäisillä pätkillä poikkeuksellisen paljon aikaa. Niin, ja yksi melkoisen ainutlaatuinen asia WRC 6:ssa voi myös tapahtua - kilpailun järjestäjä voi perua erikoiskokeen! Tätä ei tapahdu usein, mutta Korsikalla kertaalleen peli ilmoitti, että viimeistä pätkää ei ajeta koska reitillä on liikaa yleisöä. Riemastuttavaa realismia!

Yhteenvetona toteaisin, että WRC 6 osoitti jo ainakin varovaisen lupaavia merkkejä siitä mitä olisi pelisarjassa tuleva. Uramoodi, rallit ja pätkät ovat jo erittäinkin hyviä, ajomallin laahatessa vielä selvästi perässä. Väitän WRC 6:n onnistuneen kuitenkin yhdessä tärkeimmistä tehtävistään, sillä se esittää koko urheilulajin sen verran innostavassa valossa, että parhaimmillaan tämän vaikutus ensikertalaiselle pelaajalle voi olla sama kuin itselläni kävi lapsuudessa PS2:n WRC-pelien kanssa. Itse asiassa pelikotelostani löytynyt käytetty WRC+ -koodi muistutti siitä, että niinhän minäkin tilasin tuon nykyisinkin aktiivisesti käyttämäni palvelun nimenomaan WRC 6:n innoittamana. Ideaalitilanteessa virallinen lisenssipeli palvelee lisenssin myöntäjää yhtä hyvin kuin lisenssi itse peliä, ja WRC 6 oli tässä jo selvästi oikealla polulla.

Autoluokkia: 3 (WRC, WRC 2, Junior WRC)
Autoja: 11*
Lisensoituja autokuntia: 50
Ralleja: 14
Erikoiskokeita: 67

*10 ilman DLC:tä
 
Viimeksi muokattu:
Autopelien ystävänä ostin kokoelmaan V-Rally 4 (2018) PS4 kun sitä en ollut ennen pelannut. PS5 peli pyörii ihan sulavasti. Ajomallinnuskin on ihan ok. Sekavanoloiset valikot ei oikein napannu. Viimeinen motivaation syönyt oli kun urassa peli arpoo ihan silmät kiinni kuinka paljon olet etapin aikana sekunteja jäljessä tai johdossa. Vaikka laittaa vaikeustason helpoimmalle ja ajat kaasu pohjassa hyvää ajoa niin silti näyttää punaisella sekunteja jäljessä. Välillä taas vaikka käyt ojan pohjaa tutkimassa niin näyttää vihreällä 10sek johdon.

Online serverit ilmeisesti sammutettu kun peli ei saa niihin missään vaiheessa yhteyttä. Aina tulee error. Platinaa tästä pelistä on mahdoton saada koska sisältää online trophyjä. Paljon parempiakin autopelejä on.
 
Eipä ole PS5lle tullut mitään rallipeliä vielä ostettua vaikka ajovehkeet on olemassa, harmittavaa... Millon on odotettavissa jokin hyvä julkaistavaksi tyyliin dirt rally? Dirtit eikä wrc-sarja sitä ole itelle koskaan edustanut.
 
Eipä ole PS5lle tullut mitään rallipeliä vielä ostettua vaikka ajovehkeet on olemassa, harmittavaa... Millon on odotettavissa jokin hyvä julkaistavaksi tyyliin dirt rally? Dirtit eikä wrc-sarja sitä ole itelle koskaan edustanut.
Uus Wrc on seuraava ”Dirt”, sillä seuraava dirty rally oli jo lähes valmis kun Codemasters/EA nappasi WRC lisenssin. Tänävuonna (ehkä jo kesällä) tuleva uusi WRC on siis uudelleen brändättynä ja toki varmaan hiukan muokattuna tuo seuraava Dirt Rally.
 
ei sillä ole mitään tekemista uusi wrc rally on ihan sen wrc nimellä ja se dirt on ihan eri ja huonno peli
 
WRC 7 (2017, PS4)

Kylotonnin kolmas WRC, ja nyt voi kyllä jo oikeasti sanoa että eteenpäin on menty. Jos oli kutonen vielä pohjimmiltaan paranneltu versio WRC 5:stä, niin seiskaa varten on tehty selkeästi suurempia harppauksia. Syytä toki olikin, sillä kutonenkaan ei ajomalliltaan vielä kummoiseksi rallipeliksi noussut, vaikka muilta osin ihan hyvällä tasolla jo olikin.

Sisältö

Pelin autovalikoiman keskipisteessä ovat oikeutetusti kaudelle 2017 lanseeratut uuden luokituksen mukaiset WRC-autot. Uusien ns. siipi-WRC:n lisäksi pääluokassa sai vielä ajaa myös vanhan luokituksen mukaisilla WRC-autoilla, joita myös pelistä löytyy parin yksityistiimin väreissä, minkä lisäksi bonusautoina peliin on tuotu edelliskauden tehdastiimien autot ja väritykset. Oheisluokat WRC2 ja JWRC ovat myös edelleen hyvin edustettuina, ja maksullisena DLC:nä peliin saa ladattua Romain Dumas'n Porschen. Täysin MM-sarjan sisällöllä siis edelleen mennään, mutta sehän WRC-pelin keskiössä kuuluu ollakin.

Ralleja ajetaan luonnollisesti samat 13 kuin oikeassakin vuoden 2017 kalenterissa. Erikoiskokeiden määrä on hiukan laskenut, mutta vastaavasti laatuun on kyllä panostettu entistä enemmän. Eri rallien pätkät vastaavat jo todella hyvin esikuviaan, ja yksittäisen EK:n pituuskin alkaa olla jo oikein hyvällä tasolla. WRC 7:n uutuutena on ns. Epic Stage, joka yhdistää kaksi tai kolme saman rallin tieosuutta yhdeksi n. 10-20 kilometriä pitkäksi erikoiskokeeksi. Jokaisesta rallista löytyy yksi tällainen pidempi veto, ja nämä ovatkin rallipätkiä parhaasta päästä. Vaikka suurin osa WRC 7:n ralleista onkin nimellisesti samoja kuin esim. WRC Generationsissa, niin vain kolmessa niistä ajetaan samoja tai lähes samoja pätkiä kuin uusimmassa pelissä. Pätkät ovat myös uudistuneet WRC 6:een verratessa selkeästi ja parempaan suuntaan, ja nyt esimerkiksi Suomen MM-rallissa ajetaankin jo huomattavasti enemmän Keski-Suomen soratietä muistuttavia erikoiskokeita.

Presentaatio

Hyvällä tasolla ollaan edelleen, virallisen sisällön ollessa hyvin esillä. Soundtrackia käytetään suorastaan ikävän säästeliäästi, sillä päävalikon lisäksi loistavaa teemabiisiä ei kuulla missään muualla pelissä. Joka tapauksessa sävellys osuu mielestäni juuri siihen tyyntä myrskyn edellä -tunnelmaan joka WRC-pelille sopii, itse asiassa paljon paremmin kuin vaikkapa Generationsiin valittu kasuaalimpi teemamusiikki. Valikot toimivat edelleen sulavasti ja niissä navigoiminen on sen verran nopeaa, ettei musapuolta paljoakaan ehdi kyllä fiilistellä.

Graafisesti on menty selvästi eteenpäin yksityiskohdissa ja valaistuksessa, ja peli näyttääkin kiistatta paremmalta kuin edeltäjänsä. Etenkin luonnonvalo näyttää, no, luonnollisemmalta kuin aiemmin, olkoonkin että autojen ajovalot ovat kyllä epärealistisen tehokkaat auringonvaloa vastaan. Graafisen puolen parannus ei kuitenkaan tule ilmaiseksi, sillä konsoliversioissa framerate on ikävä kyllä lukittu 30:een. Ainakaan ruudun repeily ei ole enää ongelma, joskin itse ottaisin mieluummin repeilevänkin 60fps:n kuin tasaisen kolmekymppisen. PS5 varmasti pyörittäisi tätä helposti kuusikymppisenä, mutta lukitus on lukitus joten tähän on tyytyminen.

Pelaaminen

Ajotuntuma on täysin erilainen kuin aiemmin. Auto ei enää vain etene suoraviivaisesti sinne minne ohjataan, vaan sillä on painopiste joka käyttäytyy ainakin jossakin määrin realismia vastaavasti. Ei tämä vielä läheskään Generationsin tasolla ole ajomalliltaan, mutta alkaa jo selvästi lähestyä uudempia WRC-pelejä. Auto kuitenkin niiailee luonnollisen tuntuisesti jarrutuksissa, ja kevyet vastaheitotkin ovat jo mahdollisia. Alussa ohjaaminen tuntui kyllä todella epäresponsiiviselta, mutta osaksi se varmasti johtui myös pudotuksesta takaisin 30fps:ään. Suhteellisen hyvin tähän kuitenkin tottui, ja ajomallin puolesta WRC 7:n pelaaminen oli huomattavasti kutosta mukavampaa ja haastavampaa. Oletussäädöillä tosin jokainen auto aliohjaa hitaissa mutkissa melko hirveästi, eikä tähän tuntunut säätämälläkään löytyvän mitään vedenpitävää ratkaisua.

Pelimuodoissa mennään täysin samalla kaavalla kuin kutosessakin, eli uramoodi on yksinpelin pääpelimuoto. Myös itse moodi on ennallaan, mutta sehän oli jo ihan hyvällä tasolla aiemminkin. Mestaruussarjojen ajaminen oikeita kuskeja vastaan eri luokkien autoilla on kyllä kivaa tässäkin pelissä. Ja mikä parasta, vaikeustaso on vihdoinkin oikeasti korkeammalla kuin aiemmin! Nyt sen sai hilattua niin ylös, että ensimmäisen WRC-kauteni aikana onnistuin voittamaan ainoastaan yhden osakilpailun, sijoittuen koko sarjassa kuudenneksi. Vaikeustaso on korkeimmalla tasolla niin ylhäällä, ettei maailmanmestaruuden voittaminen olisi luultavasti itselleni edes mahdollista. Niin sen pitää ollakin, sillä tällä tavalla jokaisessa rallissa saa tosissaan ajaa sijoituksestaan, voittoon kruisailun sijaan. Ja jos pelkkä voittaminen merkitsee, niin ainahan tasoa pystyy laskemaan. Itselleni kuitenkin esimerkiksi vitossijasta kilpaa ajaminen on paljon mielekkäämpää kuin voitosta voittoon kävely, joten WRC 7:n vaikeustaso oli huomattavasti aiempia pelejä sopivammalla tasolla.

Kartturi on sama kuin kutosessakin, joten nuottien äänenpainoilla ei vieläkään juhlita. Nuottien mukaan ajaminen kuitenkin tuntui sujuvan keskimäärin hyvin, ja niiden ajoituksenkin sai säädettyä riittävän aikaiseksi. Edelleen tosin itselläni tuntuu olevan ajoittaisia vaikeuksia erottaa mutkanumeroita five ja nine toisistaan, mutta otan tarkkuuden vuoksi kuitenkin mieluummin WRC 7:n numeroskaalan 1-9, yleisemmin rallipeleissä käytetyn 1-6:n sijaan. Ehkä vapaammassa valintatilanteessa ottaisin skaalan 1-6 miinuksilla ja plussilla varustettuna, mutta kyllä tämäkin kelpaa hyvin.

Vauriomallinnus on seiskassa selvästi aiempaa anteeksiantavampi, mutta toisaalta haastavampi ajomalli kompensoi tätä suhteellisen hyvin. Autonsa voi kyllä hajottaa, mutta yksi isompikaan osuma ei tätä todennäköisesti vielä tee. Sen sijaan tieltä huonossa kohdassa tippuminen saattaa seiskassakin päättää kilpailun äkillisesti, tosin tämän soveltaminen tuntui melkoisen satunnaiselta. Meksikossa jyrkänteeltä tippumisesta olisi selvinnyt yhdeksän sekunnin aikasakolla, kun taas Suomessa huomattavasti pienempi pudotus - josta mielestäni olisin päässyt vielä takaisin tielle - tuotti automaattisen keskeytyksen.

Kokonaisuutena WRC 7 on iso askel oikeaan suuntaan. Rallipelinä se ei ole kaikilta osin valmis, mutta erinomaisen kilpasarjan lisenssipelinä se kyllä toimii hyvin. Jos ei Kylotonnin luoma ajomalli vielä mitään Dirt Rallya haastanutkaan, niin selvästi parempaan suuntaan oltiin kuitenkin jo menossa. Etenkin pelin erikoiskokeet olivat jo rallipelien huippuluokkaa. Seiskasta oli jo nähtävissä, että jos sama kehityssuunta jatkuisi, niin WRC-pelien tulevaisuus näyttäisi paljonkin aiempaa valoisammalta. Reilut viisi vuotta myöhemmin voin ainakin itse todeta, että näinhän siinä myös kävi. :)

Autoluokkia: 5* (WRC '17, WRC '11-'16, R5, R2, GT)
Autoja: 15**
Lisensoituja autokuntia: 49**
Ralleja: 13
Erikoiskokeita: 52***

*Luokat listattu tosielämän luokitusten mukaan, pelissä WRC '11-'16 ja GT löytyvät Bonus Cars -luokasta.

**Yksi vähemmän ilman DLC:tä.

***Yhdessä rallissa kolme "normaalia" erikoiskoetta sekä näiden tieosuudet yhdistämällä luotu pitkä EK.
 
ei sillä ole mitään tekemista uusi wrc rally on ihan sen wrc nimellä ja se dirt on ihan eri ja huonno peli
Siis Dirt ja Dirt rally on ihan eri genren pelejä.
Dirt Rally 3:n huhuttiin olevan jo valmis loppuvuonna, mutta se vedettiin jäihin. Sit seuraavat huhut oli, että uus WRC tulis myyntiin paljon aikaisemmin kuin yleensä on tulleet. Saman firman tekeleitä jatkossa. Siitä on lähteet vetäny päätelmän että Dirt Rally 3 muokataan WRC:ksi. Eikä se todellakaan kaukaa haettua ole. Ei ole järkeä tuoda sekä DR3, että WRC saman firman tekemänä.
 
Siis Dirt ja Dirt rally on ihan eri genren pelejä.
Dirt Rally 3:n huhuttiin olevan jo valmis loppuvuonna, mutta se vedettiin jäihin. Sit seuraavat huhut oli, että uus WRC tulis myyntiin paljon aikaisemmin kuin yleensä on tulleet. Saman firman tekeleitä jatkossa. Siitä on lähteet vetäny päätelmän että Dirt Rally 3 muokataan WRC:ksi. Eikä se todellakaan kaukaa haettua ole. Ei ole järkeä tuoda sekä DR3, että WRC saman firman tekemänä.
Jep, noihan tuo todennäköisesti menee. Dirt Rally on itelle kyllä the rallipeli sen realismin takia vaikka nuo uudemmat WRC:kin on ollut kyllä jo todella hyviä. Mielenkiinnolla kyllä odottelen millainen tuo uusi DR3/WRC on.
 
Se ei ole täkeä vaan että mahdollisiman moni päädee pelaamaan liiallien vaikeustaso vähentää ostajia paljon
 
Se ei ole täkeä vaan että mahdollisiman moni päädee pelaamaan liiallien vaikeustaso vähentää ostajia paljon
Väkisin liian korkealla oleva vaikeustaso varmasti voi vähentääkin, mutta tärkein asia olisi kustomoitavuus. WRC Generations on ajomalliltaan erinomainen ja ehkä jopa kaikkien aikojen suosikkirallipelini, mutta sen uramoodista meni maku nopeasti koska vaikeustasoa ei saanut tarpeeksi korkealle. Sen sijaan esimerkiksi viimeksi pelaamani WRC 7:n uramoodi puolestaan oli paljon mielekkäämpi, kun sijoituksestaan sai ajaa kilpaa jokaisessa rallissa. Dirt Rallyssa vaikeustason kustomoitavuus on myös ollut hyvällä tasolla, ja toivottavasti sama jatkuisi tulevan WRC:n kohdallakin, jotta vaikeustason saisi säädettyä niin alas tai ylös kuin itsestä tuntuu.
 
Mitä enempi on säätöjä vaikeusasteen suhteen, niin sen parempi. Riittävän simumainen sitten vielä ajomalli, niin ostoon menee. Ei kaikkien autopelien tarvitse olla arcade höttöä, niitä on jo pelirintamalla ihan riittävästi.

WRC G on ihan kiva ajella, mutta sen klubi systeemi on aivan typerä, sinne mahtuu kait 8 pelaajaa vaan klubiin. Dirt Rally 2.0 olevat klubit on paljon parempia, niihin mahtuu sitä possea useempi tuhat jos on tarvetta. Noi klubithan se on mikä on pitänyt DR2.0 elossa näinkin pitkään. Eikä toi league moodikaan pitkään jaksanut innostaa wrc:ssä, jotenkin vaan se ei koukuta. Paperilla ihan kiva idea.

No ehkä se CodemastersDirtRally3.0WRC tulee ja putsaa pöydän, tai sitten ei. Ehkä siitä jotain infoja tässä parin kk kuluessa alkaa herumaan, etenkin jos se kesälle huhuiltu julkkari pitää paikkansa.
 
Väkisin liian korkealla oleva vaikeustaso varmasti voi vähentääkin, mutta tärkein asia olisi kustomoitavuus. WRC Generations on ajomalliltaan erinomainen ja ehkä jopa kaikkien aikojen suosikkirallipelini, mutta sen uramoodista meni maku nopeasti koska vaikeustasoa ei saanut tarpeeksi korkealle. Sen sijaan esimerkiksi viimeksi pelaamani WRC 7:n uramoodi puolestaan oli paljon mielekkäämpi, kun sijoituksestaan sai ajaa kilpaa jokaisessa rallissa. Dirt Rallyssa vaikeustason kustomoitavuus on myös ollut hyvällä tasolla, ja toivottavasti sama jatkuisi tulevan WRC:n kohdallakin, jotta vaikeustason saisi säädettyä niin alas tai ylös kuin itsestä tuntuu.
Mä en nyt tässä vaiheessa toivo tulevaan dr3/wrc23 muuta kuin VR tukea (psvr2) , luotto on muuten kova firmaan että sieltä kova simcade peli tulossa jos yhtään pohjautuu dirt ralleihin.
 
Niin tai siis Mäkinen oli korvattu Kenneth Bäcklundilla, joka ajeli tuohon aikaan Ruotsin mestaruussarjaa Mitsulla. Mieluummin kyllä olisin ottanut Mäkisen nimen CMR:yyn ja jättänyt Tommi Mäkinen Rallyn tekemättä.. :rolleyes:

Satuin omistamaan myös ton Tommi Mäkinen Rally PC-version..

Kyllähä Colin oli parempi!
 
Ylös Bottom