Tämä on mainospaikka (näillä pidetään sivusto pystyssä)

Laatusarjat televisiossa ja muualla

Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

Syksyllä Netflixissä ilmestyvä Marvel's The Defenders on saanut ensimmäisen kunnollisen trailerinsa:

[video=youtube;4h3m7B4v6Zc]https://www.youtube.com/watch?v=4h3m7B4v6Zc[/video]
Tiedän, että alla oleva viestini menee vähän ohi aiheen, mutta en löytänyt erillistä sarjakeskustelu topiccia, joten jaan tänne varoittavan esimerkin, jotta ihmiset eivät pilaisi elämästään kahdekaa tuntia:

Täytyy kyllä sanoa, että Netflixin The Defenders on kyllä itselle vuoden suurin floppi, jota en voi kyllä suositella kuin totisimmille Emmerdalen ystäville.
Defenders onnistuu kusemaan kaiken mitä aiemmat erilliset sarjat ovat rakentaneet. Verrataan sarjaa esimerkiksi kerrassaan loistavaan Daredeviliin:

Netflixin Daredevilin ykköskausi on mielestäni parhain sarjan muodossa nähty supersankari televisiointi sitten alkuperäisen lepakkomiehen (joka muuten pyörii Ylen kanavilla!). Sarjassa toimii kaikki osa-alueet ja mikä parasta Affleckin naurettavan huonon näyttelyn vuoksi täysin unohdettu ja haudattu supersankari nostettiin vuosikymmenen jälkeen uudelleen jaloilleen ja vielä millä lailla, sarjan henki on kuin Nolanin yön ritari trilogiasta realistisempaa näkökulmaa myöten, taistelukohtaukset ovat erittäin näyttäviä ja pääpahis on jopa päähenkilöä kiinnostavampi. Daredevilin kakkoskausi levisi juonen suhteen vähän käsiin ja Netflixin piti päästä esittelemään muita hahmoja tulevia spinoffeja silmällä pitäen, jonka vuoksi kakkoskausi ei millään tasolla yltänyt ykkösen leveleille, mutta hyviä supersankari sarjoja on sen verran vähän, että kakkoskausikin voidaan vielä laskea katsomisen arvoiseksi jo pelkästään näyttävien taistelukohtauksiensa vuoksi.

The Defendersin suurin ongelma on, että jopa tuotantoyhtiö tiesi Iron Fistin oman sarja olleen niin käsittämättömän paska ja puolivaloilla tehty ettei kukaan oikeasti jaksanut vaivautua sarjaa katsomaan, jonka vuoksi Defenders käyttää naurettavan paljon aikaa rautalangasta vääntämiseen, koska koko Defendersin tarina on päätetty rakentaa kaikista turhimman sankarin ympärille. Sarjalla menee uskomattomat neljä jaksoa (kahdeksasta) ennen kuin hahmot saadaan samaan paikkaan keskustelemaan keskenään ja vielä uskomattomampaa on se, että kun vihdoin saadaan jengi kasaan niin juttua riittää niin hyvin, että koko jakson aikana ei päästä siirtymään kyseisestä paikasta mihinkään, en edes vitsaile, koko jakso tapahtuu samoissa lavasteissa ja kun vihdoin alkaa tapahtua niin jakso loppuu :confused: Ylipäänsä kahdeksan jakson aikana vierailtavat paikat on laskettavissa yhden käden sormilla.

Taistelukohtaukset on myös lähempänä Steven Seagalin nykypäivän B-luokan toimintaleffoja kuin koko Defenders sarjan alkuun potkaissutta Daredeviliä, jokaisen lyönnin tai heiton yhteydessä kameraleikkaukset on tehty siten, että heitto lähtee -> kuvakulma vaihtuu ja seuraavaksi ollaankin jo maassa makaamassa. Tämän voisi toki antaa vielä anteeksi, mutta kun hahmojen taustatarinat ja ominaisuudetkin on tuhlattu täysin niin ei ole paljoa juhlan aihetta, mm. JJ ei ole enää etsivä vaan pikimmiten teräsnainen, siinä missä Luke Cage on kömpelö voimamies joka kestää iskun kuin iskun, mutta ei osu enää vahingossakaan liikkuvaan kohteeseen niin JJ iskut ovat kuolettavan voimakkaita, jotka lennättävät viholliset metrien päähän.
Sarjaan on toki pitänyt tuoda myös kaikista sarjoista tutut sivuhenkilöt, jottei kukaan pääsisi unohtamaan, että kyseessä on Marvel Cinematic Universe, mutta hahmoille ei ole keksitty mitään järkevää, joten heidän tuodaan istumaan yhteisen pöydän ympärille, siellä heidän on hyvä olla.

Juonesta en spoilaa mitään, itseasiassa sen spoilaaminen olisi jo aika vaikea tehtävä, sen verran paperinohut se on, voisi jopa sanoa, että homma leviää käsiin hyvin nopeasti. Mutta jotain hyvääkin sarjassa on, The Defenders onnistuu myös yllättämään, missään muussa toimintasarjassa en ole ennen nähnyt, että viimeisessä jaksossa lopputaistelu loppuu 16min ennen jakson loppua ja loppuaika surkutellaan itsestään selvyyksiä. :D

Jos kys. sarja on tulevilla "must watch"-listalla niin vaihtakaa se hyvissä ajoin esimerkiksi Netflixiin tulleeseen

Penn & Teller: Fool Us
Kyseisessä sarjassa jokaisessa jaksossa kolme taikuria saa mahdollisuuden päästä huijaamaan nykypäivän tunnetuinta taikurikaksikkoa, taikureiden Batmania ja Robinia. Jos pystyy huijaamaan Penn & Telleriä niin pääsee lämppäriksi heidän Las Vegas Showhun. Sarjassa nähdään paljon klassikkotemppuja pienillä höysteillä, mutta myös täysin tajunnan räjäyttäviä temppuja, jotka vetävät kyllä temperamenttiseksi tiedetyn Penn Jilletenkin toisinaan ärsyyntymisen partaalle.

[video=youtube;UAeWkP7oOO0]https://www.youtube.com/watch?v=UAeWkP7oOO0[/video]
 
Viimeksi muokannut moderaattori:
Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

Mielipiteitä Game of Thronesin seiskakaudesta? Itselle jäi aika laimea jälkimaku päätösjakson jälkeen. Kaudella oli muutama huippuhetki, jotka voi lukea sarjan kymmenen parhaan hetken joukkoon, mutta toisaalta moni juonilinja polki paikallaan tai oli huonosti kerrottu. Isoimmat juonipaljastukset ja käänteet olivat joko etukäteen varmaksi arvioituja tai tiedettyjä, tai hölmöjä ja vain kerronnan edistämiseksi luotuja (eivät siis kovinkaan realistisia). Fanserviceä oli liikaa.

Elokuvallisesti tämä oli sarjan paras kausi noin keskimäärin, ja varsinkin kuudennen jakson maisemakuvat olivat parhaita televisiosarjassa näkemiäni. Iñárritun the Revenantista oli otettu oppia ja inspiraatiota. Tehosteetkin olivat eri sarjassa kuin aikaisemmin niin laadun kuin ruutuajan osalta, eli budjetin kasvaminen siis näkyi. Musiikki kierrätti vanhoja teemoja, eikä s06e10:n Light of the Sevenin kaltaisia mestariteoksia tullut vastaan. Perusvarmaa työtä.

Sarjan päätöskausi tullee reilun vuoden päästä. Odotukseni eivät ole yhtä korkealla kuin seiskakaudelle erinomaisen kutoskauden jälkeen, koska itseäni kiinnostavimmat tarinalinjat on jo solmittu päätökseen ja mahdollisia loppuja ei ole kovinkaan montaa...
 
Vastaus: Laatusarjat televisiossa ja muualla

Tykkäsin kyllä koko kaudesta samalla tavalla kuin edellisistäkin. Ainoa ero edellisiin oli vauhdissa, joilla jaksot ja koko kausi etenivät. Toki tämän ymmärtää, kun jaksot vähenevät ja kaudet lyhenevät, niin kaikki "ylimääräinen" oli todellakin poistettu.
Rahaa on kyllä palanut ja sen huomasi kaikesta, siis todella huikean näköistä tv-tuotantoa!

Kauden viimeinen jakso oli mielestäni kyllä loistava kaikin puolin ja kestää vertailun. Todella tunnelmallisia sekä intensiivisiä kohtauksia ja vaikka ns. suuret paljastukset olivat oikeastaan pelkkiä vahvistuksia, niin ne olivat rakennettu niin taitavasti, että ne tuntuivat todella hyviltä.

Light of the Seven on kyllä mestariteos, jota lienee sarjassa mahdoton ylittää, mutta siis taattua laatua koko setti. Itselle nousi Truth esille, erittäin kaunis.

Eikös viimeistä kautta ole huhuilta vasta vuodelle 2019, joten odottavan aika on tooodella pitkä. Itselläni odotukset myös finaalikauteen pysyvät korkealla ja finaalijakso pohjusti tulevaan kyllä mielenkiintoiset asetelmat.
 
Nyt tuli taas Netflixiin tiukka uusi sarja: Mindhunter. Sijoittuu 70-luvulle, jolloin "sarjamurhaaja" ei ollut vielä edes sana, ja FBI yritti päästä jotenkin kärryille tällaisesta uudenlaisesta rikollisuuden tyypistä.

Sarja perustuu saman nimiseen kirjaan, ja on löyhästi todellisuuspohjainen. Päähenkilöt kiertävät vankilasta toiseen haastattelemassa kriminaaleja, jotka ovat tappaneet useampia ihmisiä ilman sen kummempaa tunnistettavaa syytä. Sivussa he antavat konsultointiapua paikallisille poliiseille, jotka ovat ymmällään kohtaamiensa casejen kanssa.

Tästä tuli vähän samanlainen fiilis kuin ihan mielettömän päräyttävässä sarjassa Halt and Catch Fire, joka sijoittuu 80-luvulle ja jossa kehitetään ensimmäistä kannettavaa tietokonetta. Molemmat ovat ajankuvauksia ja kertomuksia siitä, miten ihmiset yrittävät luoda jotain, mitä ei ole aikaisemmin ollut olemassa.

Muutama jakso Mindhunteria vielä katsomatta, mutta melkein nousee omalla listallani vuoden parhaaksi sarjaksi.
 
Mindhunter oli kyllä pirun kova sarja.

Tuli nyt viikonloppuna katsottua Netflixin Stranger Thingsin kakkoskausi. Musiikit, kasarifiilis, yleinen tunnelma jne. Toimii. Oli ykköskauden jälkeen pistetty vähän isompaa vaihdetta silmään, mutta ainakaan minun mielestäni ei mennyt liian massiiviseksi. Yleensä lapsinäyttelijät ärsyttää, mutta nää muksut oli kyllä mainioita. Edelleen.
 
Olen katsonut DVD:ltä The Wiren ensimmäisen ja toisen tuotantokauden joskus vuonna 2013, mutta jostain syystä sarjan seuraaminen jäi tuohon. Heinäkuussa hankin HBO Nordicin, josta löytyy The Wire sekä The Wire: Remastered. Nyt kaipasin jotain hidastempoista sarjaa ja The Wire: Remastered sopii oikein hyvin.



Tuo Mindhunter on kyllä todella hyvä. Voin suositella lämpimästi.
 
Ketjussa mainituille Mindhunterille ja Stranger Thingsin kakkoskaudelle peukkua, samaten Manhunt: Unabomberille. Kova kattaus Netflixillä ollut viime aikoina.
 
Tullut viimeaikoina tsekkailtua Cmorelta Fargo sarjaa:

1. kausi:
Ensimmäisen jakson odottamaton käänne pakotti katsomaan maratonina koko kauden loppuun, lopussa pientä hiipumista ja loppu oli kylmä, mutta kerrassaan erinomainen tarina. Päähenkilöä kohtaan pystyi tuntemaan myötätuntoa koko kauden ajan vaikka tekikin vähän kyseenalaisia ratkaisuja. :D Hami ettei jatkunut toiselle kaudelle. Näyttelijöinä löytyy mm. Martin Freeman ja Billy Bob Thornton, joten paljon enempää ei voisi toivoa.

Arvosana: 4.5/5

2. kausi:

Kakkoskausi käynnistyi harmillisen hitaasti ja siinä vaiheessa kun käynnistyi niin sarja paukuteltiinkin pakettiin hyvin nopeasti. Hahmoja ja tapahtumapaikkoja oli myös liikaa, jonka vuoksi päähenkilöihin ei syntynyt samanlaista myötätunnon suhdetta kuin ykköskauden symppis vakuutusmyyjään. Myöskin yliluonnollisten ilmiöiden sotkeminen tarinan tuntui tarpeettomalta. Näyttelijäpuoli on kunnossa mm. Kirsten Dunst vetää hienon roolisuorituksen.

Arvosana: 2.5/5
 
Ketjussa mainituille Mindhunterille ja Stranger Thingsin kakkoskaudelle peukkua, samaten Manhunt: Unabomberille. Kova kattaus Netflixillä ollut viime aikoina.
Tuli tuokin vilkaistua. Hyvä oli. Sen jälkeen oli mielenkiintoista lukea tarkempaa kuvausta Ted Kaczynskista, jolla tuntuu olevan ihan oikea kannattajajoukko. Esim. tämä kirjoitus esitti paljon hyviä pointteja siitä, miksi Kaczynskia ei voi ihan kokonaan dissata vaikka toiminta vaikuttaakin pinnallisella vilkaisulla pähkähullulta. Ted vaikuttaa vähän amerikkalaiselta Pentti Linkolalta, koska asenne teknologiaan on vähän samaa plaatua.
 
Netflixin Dark oli ehjä kokonaisuus, ja alun kauhu muuttui nopeasti scifidraamaksi. Kauniisti kuvattu ja todella tunnelmallinen. Saksankielisyys ei vaivannut missään vaiheessa.

Manhunt: Unabomber ja Mindhunter oli myös hyviä sekä murhan ympärille sidottu Alias Grace.
 
Mikäli amerikkalainen jalkapallo kiinnostaa, niin Netflixillä on tullut kaksi tuotantokautta Last Change U:ta. Sarjassa seurataan muualla epäonnistuneita huippupelaajia, jotka yritetään saada suorittamaan tutkintonsa loppuun ja pääsemää huippuyliopistoihin. Kahdella ensimmäisellä kaudella olla East Missisippi Community Collegessa, mutta kolmannella tuotantokaudella mennään Indepence Commynity Collegeen Kansasiin.



 
Netflixin The End of the F***ing World kannattaa tsekata. Synkkä, hauska ja todella omaperäinen kertomus parista sympaattisesta psykopaatista. Tai rikkinäisestä nuoresta.
 
Vuoden 2017 Top3:
1. Twin Peaks: The Return
Jotain sellaista mitä ei ole ikinä nähty tv-historiassa, kuten alkuperäinenkin sarja aikoinaan toi uusia kokemuksia ja myöhemmin vaikutti moneen muuhun sarjaan. The Return eroaa alkuperäisestä tyylistä, mutta iskee itselleni vielä kovemmin ja ei voi kuin hämmästellä Lynch & Frost kaksikkoa minkälaisen aivoja sulattavan luomuksen ovat tehneet. Oli vielä sarjan jälkeen hieno täydentää omia näkemyksiä nettiteorioilla. Kyle MacLachlan oli mieletön ja ansaitsisi kaikki palkinnot. En ollut mikään Twin Peaks fani ennen tätä uusinta kautta, mutta nyt olen!

2. Mindhunter
Aivan loistava, tykkäsin rauhallisesta temmosta ja sarja käsitteli erittäin mielenkiintoista aihetta laadukkasti. "Autisti" päähenkilö oli mielenkiintoinen ratkaisu, vaikka kaikki eivät tätä ole oikein huomannut ja haukkunut tätä huonosta näyttelemisestä. Tätä sarjaa olisi mielellään katsonut enemmänkin.

3. Game of Thrones
Audiovisuaallinen tykitys oli aivan mieletöntä ja tällä kertaa ei jaksojen aikana tullut tylsiä/turhia kohtauksia, sekä huonoistakin hahmoista (mm. Sam) saatiin jotain irti. Juonittelu ja toiminta oli pitkästä aikaa hyvin tasapainossa. Oli niin hyvä, että meni yhtenä iltana/yönä koko kausi. Hyvänä lisänä sarjalle toimi uuden kauden making of-sarja.


Paljon oli muitakin hyviä sarjoja viime vuonna. Tykkäsin mm. Narcosin S3, Stranger Things S2, GLOW, Better Call Saul, Ozark ja Big Little Lies.

Masters of None S2 jäi valitettavasti itseltäni kesken, vaikka pidin ensimmäisestä kaudesta todella paljon ja kaikki hehkuttaa kakkoskautta yli taivaiden. Se valittetavasti pitää nosta vuoden pettymykseksi, mutta pitää yrittää löytää oikea fiilis ja katsoa se vielä joskus loppuun, jos vaikka siitä vielä tykkäisikin.
 
Viimeksi muokattu:
Dark tuli tsekattua Netflixistä ja tykkäsin kyllä kovasti. Olisin nostanut sen viime vuoden parhaaksi, ellei juuri ennen vuodenvaihdetta olisi ilmestynyt neloskausi Black Mirrorista. Kyseinen sarja on kyllä omalla asteikolla ehkä paras ikinä katsomani. Kaikki jaksot ovat omia tarinoita, joten minkä jakson vaan voi katsoa ihan mistä vaan kaudesta. Jos lähitulevaisuuden tech ja loistavasti kirjoitetut tarinat kiinnostavat, älä missaa tätä sarjaa. Aivan helmi.

Onko muilla kokemuksia Black Mirrorista?
 
Jostain syystä en ole vielä neloskautta korkannut. Piti heti julkaisussa katsoa, mutta olen harhautunut katsomaan kaikkea muuta (Rimakauhua ja Rakkautta, The End of the F***ing World...)

Kolmesta ensimmäisestä kaudesta tykännyt, ja varsinkin viime kaudella oli pari todellista helmeä.
 
Katsoin ensimmäisen kauden ensimmäisen jakson, enkä ajatellut koko sarjaan koskea enää koskaan. :D

Se on alussa suht karu, mutta katsopa vaikka kolmoskausi ja jouluspesiaali ensin. Järjestyksellä ei ole väliä kun kaikki on omia tarinoitaan.
 
Se on alussa suht karu, mutta katsopa vaikka kolmoskausi ja jouluspesiaali ensin. Järjestyksellä ei ole väliä kun kaikki on omia tarinoitaan.

Käsitinkin, että se ensimmäinen aivan sikamainen jakso ei anna oikeata kuvaa kaikista jaksoista, mutta silti ajattelin lykätä muita episodeja tulvaisuuteen. Hyvät suositukset, saatan noilla aloitella sitten aikanaan.
 
Käsitinkin, että se ensimmäinen aivan sikamainen jakso ei anna oikeata kuvaa kaikista jaksoista, mutta silti ajattelin lykätä muita episodeja tulvaisuuteen. Hyvät suositukset, saatan noilla aloitella sitten aikanaan.

Kannattaa aloittaa esim. kolmoskauden ekasta jaksosta Nosedive. Loistava kuvaus lähitulevaisuuden somesta ja muutenkin piristävällä tavalla erilainen jakso. Sen jälkeen jatkaisin samalla teemalla Hated in the Nation, joka oli kolmoskauden viimeinen jakso. Puolitoistatuntinen jakso menisi vaikka elokuvasta, ja omaan makuun tämä jakso herätti paljon hämmennystä, mitä kaikkea lähitulevaisuuden vermeillä voi saada aikaan väärissä käsissä. Edelleen kolmannesta kaudesta bongaisin San Juniperon, jota on kehuttu kaikkien aikojen parhaaksi jaksoksi.

Kyseisen sarjan jaksot ovat saaneet IMDB:ssä todella kovia arvosanoja ja keskiarvo taitaapi olla 8.9. Anna tälle uusi mahdollisuus :)
 
Star Trek: Discovery. En ole kovinkaan suuri uusien eli Abrams-Trekien ystävä, vaikka ne meneviä ja laadukkaasti tehtyjä action-scifileffoja ovatkin. Eivät vain kovin hyviä Star Trekejä. Siksipä odotukseni Discovery-sarjaa (Suomessa Netflixissä) kohtaan eivät olleet kovin korkealla. Arvosteluiden (eniten vaikutti RLM) perusteella jätin pilotin eli kaksi ensimmäistä jaksoa katsomatta, mikä ei ainakaan haitannut hyvää ensivaikutelmaa. Juoni nappasi heti mukaansa.

Visuaalisesti sarja todella hieno peitoten mm. The Expansen: poimuajoanimaatiot ja alusten design on päivitetty komeasti, vaikka ainakin pääaluksen sisätiloista tulee aika lavastemainen vaikutelma kun vertaa esim. TNG-Enterpriseen. Klingonit vaikuttavat nyt oikeasti vieraalta kulttuurilta, brutaalilta ja jopa pelottavalta. Federaatio on myös päivitetty moraaleiltaan harmaammaksi organisaatioksi verraten 90-luvun Trekin utopiasta. Näyttelijöitäkin pitää kehua, varsinkin päähenkilö on hyvin näytelty ja kiinnostavan ristiriitainen hahmo.

Kahden jakson perusteella (3&4) tästä voi kehittyä erittäin hyväkin sarja, koska palaset ovat jo nyt kohdallaan. Vaikka kaipaankin edelleen jatkoa TNG-aikakaudelle, on tämä ihan hyvää korviketta isompaan Trek-nälkään.
 
Ylös Bottom